Bästa hammocken 2024 – Test av olika hammockar

Hammockar är en av de mest avkopplande möblerna du kan ha i din trädgård eller på din uteplats. Det finns inget bättre sätt att njuta av en vacker dag än att ligga i en hammock och koppla av. Men att köpa en hammock kan vara en utmaning eftersom det finns så många olika typer och modeller att välja mellan.

Det är viktigt att tänka på vad du vill ha från din hammock och välja en modell som passar din livsstil och dina behov. I denna köpguide kommer vi att titta närmare på de viktigaste faktorerna att överväga när du köper en hammock, inklusive storlek, material, design och komfort.

Vi kommer också att granska några av de bästa tillverkarna av hammockar på marknaden idag och ge dig all den information du behöver för att göra ett välgrundat köp.

Lista över de bästa hammockarna 2024

 • Bäst i test: Hillerstorp Dalom
 • Premiumval: Brafab Wien
 • Billigast: Venture Design Musse

Köpguide för hammockar 2024

En hammock är en avkopplande möbel som är perfekt för att njuta av vädret och koppla av utomhus. Om du funderar på att köpa en hammock finns det flera faktorer att överväga för att hitta den perfekta för dina behov och preferenser.

 • Material
 • Storlek
 • Typ av hammock
 • Komfort
 • Pris
 • Väderbeständighet
 • Hängpunkter
 • Underhåll
 • Design
 • Tillbehör

Material

Hammockar finns i olika material, inklusive bomull, polyester, konstläder och nätmaterial. Bomull är mjukt och bekvämt men kan vara känsligt för väderförhållanden, medan polyester är mer hållbart och lättare att underhålla. Konstläder är också ett hållbart val men kan vara mer benägna att bli hala när de blir våta. Nätmaterial ger god ventilation, men kanske inte är lika bekvämt som andra material.

Om du vill ha en hammock som håller länge och som tål väder och vind rekommenderas en hammock i ett mer slitstarkt material som polyester eller syntetiskt läder. Bomullshammockar är mjuka och bekväma, men om du planerar att använda den utomhus och i regnigt väder kan de absorbera vatten och ta lång tid att torka.

Storlek

Hammockar finns i olika storlekar, från enkel- till dubbelsängar. Om du vill att hammocken ska användas av fler än en person, välj en dubbelsängs-hammock. Tänk också på vikten på personerna som kommer att använda hammocken och välj en hammock som klarar av vikten. De flesta hammockar kan stödja vikter på upp till 150 kg, men om du vill att hammocken ska hålla för större vikter bör du leta efter en hammock med högre viktgräns.

Typ av hammock

Det finns flera olika typer av hammockar, inklusive hängmattor, hängstolar och stående hammockar. Hängmattor är vanligtvis de mest traditionella hammockarna och är lätt att hänga upp mellan två träd eller stolpar. Hängstolar är en annan typ av hammock som är idealisk för mindre utrymmen och kan hängas upp från en enda punkt. Stående hammockar är mer stabila och har vanligtvis en stång för att hålla hammocken på plats.

En hängmatta är det klassiska valet för att koppla av och njuta av naturen, och är perfekt för att läsa eller ta en tupplur i. Hängstolar är ett bra val för mindre utrymmen eller om du vill ha en hammock som är lätt att flytta runt. En stående hammock kan vara ett bra val om du inte har några lämpliga träd eller stolpar att hänga upp hammocken mellan.

Komfort

För att hitta den mest bekväma hammocken, se till att undersöka vilka typer av hängmattor som erbjuder stöd för rygg, nacke och ben. Tänk också på vilken typ av material som används, som kan ha en stor påverkan på komforten. Bomull och nätmaterial kan vara mjuka och bekväma, men de kan också bli kalla om temperaturen sjunker.

Polyester och syntetiskt läder kan vara mindre bekväma att ligga i, men de kan också ge bättre stöd och komfort. Tänk också på om hammocken har en spridare, som är en stång som håller hammocken öppen och ger bättre stöd och komfort. Spridare kan vara användbara för att hålla hammocken öppen så att du inte sjunker ner i mitten av hammocken.

Pris

Hammockar finns i olika prisklasser, från de mest grundläggande till de mest lyxiga modellerna. Tänk på hur mycket du är villig att betala för en hammock och vad du förväntar dig att få för dina pengar. Tänk också på att en billigare hammock kanske inte har samma livslängd som en dyrare hammock.

Det kan vara värt att investera i en högre prisnivå om du planerar att använda hammocken ofta och under en längre tid. En hammock av högre kvalitet kommer att hålla längre och kan ge bättre komfort och stöd än en billigare hammock.

Väderbeständighet

Om du planerar att använda hammocken utomhus, tänk på hur väl den klarar av att hantera väderförhållanden. Vissa hammockar är mer vädertåliga än andra och kan stå emot regn, vind och sol. Tänk på att om du planerar att använda hammocken utomhus under en längre tid, kan du behöva investera i en hammock som klarar av väderförhållanden.

En hammock som är vädertålig är vanligtvis tillverkad av ett material som är behandlat för att stå emot fukt och solblekning. Titta efter en hammock med UV-skydd om du planerar att använda den i direkt solljus under en längre tid.

Hängpunkter

För att hänga upp en hammock behöver du hängpunkter, som kan vara träd, stolpar eller specialdesignade hammockstativ. Se till att du har lämpliga hängpunkter för den hammock du vill köpa och att de kan hålla hammocken på plats på ett säkert sätt. Tänk också på om du vill kunna flytta hammocken runt och välj en hammock med enkel montering och demontering om så är fallet.

Underhåll

Tänk på hur lätt hammocken är att rengöra och underhålla. Vissa material är enklare att rengöra än andra, och vissa hammockar kan behöva specialbehandling för att behålla sin kvalitet och livslängd. Se till att du har läst tillverkarens rekommendationer för hur du ska underhålla din hammock.

Design och stil

Hammockar finns i olika designer och stilar, från traditionella till moderna och minimalistiska. Tänk på vilken stil som passar bäst med din uteplats eller trädgård. Du kanske vill välja en hammock i en färg som matchar ditt utomhusmöblemang eller en hammock med en annorlunda design som blir en intressant inredningsdetalj.

Tänk också på om du vill ha en hammock med mönster eller tryck på tyget. Detta kan lägga till en extra dimension till din utomhusinredning och göra din hammock till en mer iögonfallande detalj i trädgården.

Tillbehör

Vissa hammockar levereras med tillbehör som kuddar och skydd mot insekter. Tänk på vilka tillbehör som kan vara användbara för dig och se till att du väljer en hammock som har dessa tillbehör tillgängliga om det är något du behöver.

Tänk också på om du behöver köpa tillbehör som en hängmatta-ställning eller hängmatta-tak för att skydda hammocken från regn och sol. Vissa tillbehör kan också hjälpa till att öka hammockens komfort och användbarhet, till exempel en hängmatta-spridare för bättre stöd.

Hammockar i trä

Hammockar i trä är en populär och hållbar lösning för att koppla av utomhus. Trähammockar kan vara tillverkade av olika träslag, inklusive teak, cypress, furu och ek. Teak är en vanligt valt träslag för trähammockar på grund av dess hårdhet och motståndskraft mot vatten och fukt. Cypress är också ett populärt val, eftersom det är resistent mot insekter och fukt och har en naturlig förmåga att motstå röta.

Fördelar med hammockar i trä

En av de stora fördelarna med trähammockar är deras hållbarhet. Trähammockar kan vara mycket tåliga och motstå fukt och insekter, vilket gör att de kan hålla länge. Detta gör det till en långsiktig investering som du kan njuta av i många år framöver.

Dessutom kan trähammockar vara lätta att underhålla, särskilt om de är behandlade med en skyddande finish som kan hålla träet i gott skick och skydda det från väder och vind. En annan fördel med trähammockar är deras naturliga och klassiska känsla.

Träet ger en naturlig känsla till utomhusmiljön och kan lägga till en extra dimension till utomhusinredningen. Trähammockar finns också i olika designer och stilar, från traditionella till moderna och minimalistiska. Tänk på vilken stil som passar bäst med din trädgård eller uteplats och välj en hammock som kompletterar din utomhusinredning.

Elegant och stilrent

Trähammockar har också en stilren och elegant design som passar bra in i en mängd olika utomhusmiljöer. De kan vara en iögonfallande detalj i din trädgård eller på din uteplats, och kan bidra till att skapa en avslappnad och bekväm utomhusmiljö.

När det gäller storlek finns det olika alternativ för trähammockar, från enkel- till dubbelsängs-hammockar. Tänk på hur många personer som kommer att använda hammocken och välj en hammock som passar dina behov.

Högre pris – högre kvalitet?

När det gäller pris kan trähammockar vara dyrare än hammockar i andra material, men det är en investering som kan vara värt priset på lång sikt. Eftersom trähammockar kan hålla mycket länge kan det vara ett bra val för dig som vill ha en hammock som kommer att hålla under många år.

En annan faktor att tänka på när du väljer en hammock i trä är dess vikt. Trähammockar kan vara tunga och svåra att flytta runt, vilket kan vara en nackdel om du planerar att flytta hammocken ofta. Om du planerar att flytta din hammock runt, kanske en lättare hammock i ett annat material kan vara ett bättre val för dig.

Underhåll av trähammockar

När det gäller underhåll kan trähammockar kräva mer underhåll än andra typer av hammockar, som till exempel bomull eller polyester. Det är viktigt att rengöra och behandla träet regelbundet för att hålla det i gott skick. Om du inte är villig att lägga tid och arbete på underhåll, kanske en hammock i ett annat material kan vara ett bättre val för dig.

När du köper en hammock i trä är det viktigt att du tänker på dess konstruktion och kvalitet. Du vill ha en hammock som är stabil och hållbar, så se till att undersöka hammockens ram och material. Kontrollera också hammockens monteringssystem och se till att det är säkert och stabilt.

När du använder din hammock i trä är det viktigt att du tar hand om den ordentligt. För att hålla trähammocken i gott skick bör du förvara den inomhus när den inte används, särskilt under vintermånaderna.

Du kan också täcka hammocken med en presenning eller skyddsfodral för att skydda den från regn och snö. Om träet blir smutsigt kan du rengöra det med ljummet vatten och mild tvål, och undvika att använda kemikalier eller slipande rengöringsmedel som kan skada träytan.

Olika tillverkare av hammockar

Hammockar är en populär möbel för utomhusmiljöer, och det finns många tillverkare som erbjuder högkvalitativa och bekväma produkter. Här kommer vi att titta närmare på några av de mest populära tillverkarna av hammockar, inklusive:

 • Hillerstorp
 • Brafab
 • Varax
 • Venture Design

Hillerstorp

Hillerstorp är en av Sveriges mest välkända tillverkare av utomhusmöbler, och företaget är känt för att erbjuda högkvalitativa möbler som är designade för att hålla länge. Hillerstorp erbjuder ett brett utbud av hammockar, inklusive enkel- och dubbelsängs-hammockar i olika färger och stilar.

Hillerstorp hammockar är tillverkade av högkvalitativt trä eller metall, och har en modern och stilren design som passar perfekt in i de flesta utomhusmiljöer. Företaget erbjuder också hammocktak och hammockdynor för att göra din upplevelse av att koppla av i en hammock ännu mer bekväm. Hillerstorps hammockar är designade för att hålla i många år, även med daglig användning.

Brafab

Brafab är en annan tillverkare av utomhusmöbler som erbjuder högkvalitativa och bekväma hammockar. Brafab erbjuder ett brett utbud av hammockar, från enkel- till dubbelsängs-hammockar, och i olika färger och stilar. Företaget har också ett utbud av hängmattor och tillbehör för att göra din utomhusupplevelse ännu mer avkopplande.

Brafabs hammockar är tillverkade av högkvalitativt material som är resistent mot fukt och UV-strålning. Hammockarna är också enkla att rengöra och underhålla. Brafabs hammockar har en modern och stilren design som passar perfekt in i de flesta utomhusmiljöer.

Varax

Varax är en annan välkänd tillverkare av hammockar. Företaget erbjuder ett brett utbud av hammockar, inklusive enkel- och dubbelsängs-hammockar i olika färger och stilar. Varax hammockar är tillverkade av högkvalitativt material som är resistent mot väder och vind, och är designade för att hålla i många år.

Varax hammockar har en bekväm och modern design som passar perfekt in i de flesta utomhusmiljöer. Företaget erbjuder också ett utbud av hängmattor och tillbehör för att göra din utomhusupplevelse ännu mer avkopplande och bekväm.

Venture Design

Venture Design är en annan tillverkare av hammockar som är känt för att erbjuda högkvalitativa produkter. Företaget erbjuder ett brett utbud av hammockar, inklusive enkel- och dubbelsängs-hammockar, och i olika färger och stilar. Venture Designs hammockar är tillverkade av högkvalitativt material som är resistent mot väder och vind, och är designade för att hålla länge. Hammockarna är också enkla att rengöra och underhålla.

Venture Designs hammockar har en modern och bekväm design som passar perfekt in i de flesta utomhusmiljöer. Företaget erbjuder också ett utbud av hängmattor och tillbehör, inklusive hammocktak och hammockdynor, för att göra din utomhusupplevelse ännu mer avkopplande.

Vanliga frågor om hammockar

Bör man köpa en hammock i trä?

Det beror på personliga preferenser och behov. En hammock i trä kan vara en hållbar och elegant lösning för att koppla av utomhus. Trähammockar kan vara mycket tåliga och motstå fukt och insekter, vilket gör dem till en långsiktig investering. Men det är viktigt att tänka på underhåll och trähammockar kan vara tunga och svåra att flytta.

Hur mycket kostar en hammock?

Priset på en hammock kan variera beroende på tillverkare, material, design och storlek. Generellt sett kan en enkel hammock kosta mellan 500 kr och 2000 kr, medan en dubbelsängs-hammock kan kosta mellan 2000 kr till 5000 kr eller mer. Det är viktigt att tänka på dina behov och budget när du väljer en hammock som passar dig.

Vilken är den bästa hammocken?

Det finns inte en enskild "bästa" hammock, eftersom det beror på personliga preferenser och behov. Det är viktigt att välja en hammock som passar din livsstil och din utomhusmiljö, och som är av hög kvalitet och hållbar. Det är också viktigt att välja en hammock från en tillverkare som erbjuder högkvalitativa och bekväma produkter som passar dina behov.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis, när du ska köpa en hammock bör du ta hänsyn till material, storlek, typ av hammock, komfort, pris, väderbeständighet, hängpunkter, underhåll, design och stil och tillbehör. En hammock kan vara en fantastisk investering för att njuta av utomhuslivet och koppla av, och med rätt val kan du hitta en hammock som passar dina behov och önskemål perfekt.

Källor

 1. https://www.bramobler.se/magazine/5-anledningar-att-kopa-hammock
 2. https://outdoorlandet.se/talt-eller-hammock/
 3. https://backpackinglight.se/introduktion-till-hammock-camping

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen