Bästa birkenstocktofflorna 2024 – Test av olika birkenstock

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst för stranden

Birkenstock Arizona

Birkenstock Shearling

Birkenstock Essentials

Birkenstock Madrid

Att välja rätt tofflor är inte alltid en lätt uppgift, men birkenstocktofflor har stigit fram som ett populärt val bland många.

Är de verkligen värda hypen? Vi har testat olika modeller och stilar av birkenstocktofflor för att ge dig en omfattande inblick i vad du kan förvänta dig.

Från komfort och stil till kvalitet och pris, vi har analyserat allt för att hjälpa dig göra det bästa valet. Vår testartikel av birkenstocktofflor väntar på dig, så låt oss dyka in i detaljerna!

1. Bäst i test – Birkenstock Arizona

Birkenstock Arizona

Se bästa priset

Birkenstock Arizona har blivit en av de mest erkända sandalerna i skovärlden, och efter vår grundliga testning är det lätt att se varför. Den klassiska designen med dubbla band och ikonisk Birkenstock-logga ger inte bara en tidlös loafer-stil, men också exceptionell komfort.

Specifikationer
Material: Birko-Flor, Velourläder
Passform: Normal och smal
Design: Dubbla remmar
Sulmaterial: Konturerad kork
Stötdämpning: Elastisk EVA-sula

Denna sandal får definitivt tummen upp av oss. Från den öppna tån med upphöjd tandning som ger stöd åt fotens naturliga rörelser, till den konturerade sulan i kork som formar sig efter din fot för en personlig passform, allt bidrar till en otroligt bekväm användarupplevelse.

Dessutom ger stödet i fotvalvet extra stabilitet, och den elastiska EVA-sulan lätt stötdämpning.

Storlekarna för denna modell är större än vanligt, men genom att beställa din normala storlek får du en passande sko.

Vi noterade också att ovansidan är tillverkad av slitstarkt och lättskött Birko-Flor material, vilket innebär att skon kan hålla i många år.

Det finns dock en liten nackdel vi märkte under testningen. Den som har väldigt smala fötter kan möjligen uppleva viss glapp i sandalen, även med smal passform.

Sammanfattningsvis erbjuder Birkenstock Arizona både stil och komfort. Det är en sann klassiker som aldrig går ur modet och som levererar på alla fronter. Är du ute efter en sandal som inte bara ser bra ut, utan även stödjer och skyddar din fot, är Birkenstock Arizona ett utmärkt val.

Fördelar

 • Bekväm och stödjande design
 • Tidlös stil
 • Slitstarkt material
 • Bra passform med normal storlek

Nackdelar

 • Kan vara lite lös för väldigt smala fötter

2. Bäst premiumval – Birkenstock Boston Shearling

Birkenstock Boston Shearling

Se bästa priset

Birkenstock Boston Shearling är en sko som kombinerar klassisk design med komfort och värme, och vi blev inte besvikna under vår testning. Med sin ovandel i ljus mocka och fullt foder av lammull, erbjuder denna täckta modell en mysig känsla, perfekt för vintern.

Specifikationer
Ovandel: Ljus mocka, läder
Foder: Ull, lammull
Sula: Etylenvinylacetat
Tillverkning: Tyskland
Fotbädd: Kork

Birkenstocks korkfotbädd, känd för sitt anatomiska stöd, formar sig skönt efter foten, och den greppande yttersulan ger stabilitet och säkerhet, även på hala ytor.

Den neutrala färgskalan och joggingmodellen bidrar till en tidlös estetik som gör denna sko till ett mångsidigt val som passar många olika stilar.

Under vår testning kunde vi inte låta bli att notera den förstklassiga tyska kvaliteten och uppmärksamheten på detaljer som teddyfoder och label patch/label flag.

Justerbara remmar möjliggör en skräddarsydd passform, och det bekväma slip-on-formatet gör dem lätta att ta på och av.

Trots alla dessa fördelar, fann vi en liten nackdel som är värd att nämna. Skorna kan initialt kännas lite trånga för några användare, men efter lite användning töjs de ut för en mer bekväm passform.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en elegant och mysig sko som inte kompromissar med komfort eller kvalitet, är Birkenstock Boston Shearling ett starkt val.

Fördelar

 • Mycket bekväm
 • Välbyggd och elegant
 • Varm lammullsfoder
 • God greppande yttersula

Nackdelar

 • Kan kännas trånga initialt

3. Bäst budgetval – Birkenstock Arizona Essentials

Birkenstock Arizona Essentials

Se bästa priset

Birkenstock Arizona Essentials, med sin klassiska design och moderna materialval, gav oss en verkligt unik upplevelse under testningen. Arizona EVA är en badsandal som är utformad med komfort och stil i åtanke.

Specifikationer
Material Yttre: Syntetisk
Skosula: Gummi
Extra vattentålig: Ja
Fotbädd: EVA
Passform: Smal

Den syntetiska konstruktionen och EVA-fotbädden har resulterat i en sandal som är lättviktig, elastisk och vattentät, vilket gör den perfekt för både strandliv och stadsliv.

Ett av de mest imponerande inslagen i sandalen är dess anatomiskt uppbyggda fotbädd. Under vår tid med produkten märkte vi hur skön och stödjande sandalen var, och hur den lyckades fördela vikten jämnt över foten.

Den högkvalitativa och luktneutrala plasten EVA bidrog till en hudvänlig och bekväm känsla som höll hela dagen.

Denna modell, inspirerad av den traditionella korksandalen, erbjuder den välkända BIRKENSTOCK-komforten, med en twist av moderna material. Reglerbara remmar med spännen tillåter en personlig passform, och vi uppskattade verkligen denna mångsidighet.

Ändå var det en nackdel som vi märkte under vår testning. Trots att sandalen är tillgänglig i en smal passform, kan den kännas lite för trång för de med bredare fötter, vilket kan begränsa sandalens övergripande bekvämlighet för vissa individer.

Sammanfattningsvis är Birkenstock Arizona Essentials en elegant och funktionell sandal som kombinerar traditionell design med modern innovation. Dess lättviktiga och bekväma konstruktion gör den till ett utmärkt val för den som söker en tidlös och mångsidig sandal.

Fördelar

 • Anatomiskt uppbyggd fotbädd
 • Vattentät och hudvänlig
 • Lätt och elastisk

Nackdelar

 • Kan vara trång för bredare fötter

4. Bäst för stranden – Birkenstock Madrid

Birkenstock Madrid

Se bästa priset

Birkenstock Madrid presenterade oss för en upplevelse som kombinerar klassisk design med modern komfort. Som den äldsta medlemmen i Birkenstock-familjen har Madrid-modellen stått tidens prov och bevisat varför den är en sådan favorit bland många.

Specifikationer
Material Yttre: Syntetisk
Täcksula: Läder
Yttersula: Plast
Flexibel gångsula: Ja
Greppande yttersula: Ja

Under vår testning av produkten kände vi genast den anatomiskt formade kork-latex fotbädden som formar sig efter fotens konturer och erbjuder ett exceptionellt stöd.

Täcksulan i mockaläder tillför en lyxig känsla, medan den justerbara remmen med metallspänne gör att skon kan anpassas till olika fotformer.

Yttersulan är greppande och flexibel, vilket ger en förtroendeingivande gångupplevelse. Vi uppskattade verkligen det faktum att denna sandal är lätt att ta på och av, vilket gör den praktisk för många olika situationer.

Materialen som används, såsom hudvänligt syntetmaterialet Birko-Flor®, ger en slitstark och samtidigt mjuk känsla mot huden.

Designmässigt är Birkenstock Madrid en minimalistisk skapelse med neutrala färger som passar bra med en rad olika klädstilar. Det här gör det till en moderiktig följeslagare som kan användas i många sammanhang.

En nackdel som vi märkte under vår testning var klackhöjden. Även om klacken är låg (0-3 cm), kan den kännas obekväm för vissa användare som föredrar en helt platt sandal.

Sammanfattningsvis erbjuder Birkenstock Madrid en tidlös och funktionell design som balanserar estetik och komfort. Dess enkelhet och kvalitativa byggnad gör det till en investering värd att överväga för alla som söker en mångsidig sandal.

Fördelar

 • Anatomiskt formad fotbädd
 • Hudvänligt och slitstarkt material
 • Justerbar rem med metallspänne
 • Flexibel och greppande yttersula

Nackdelar

 • Klackhöjden kan vara obekväm för vissa

5. Bra alternativ – Birkenstock Boston Oiled

Birkenstock Boston Oiled

Se bästa priset

När vi testade Birkenstock Boston Oiled, blev vi snabbt imponerade av dess funktionella och stilrena design. Denna sandal är en riktig klassiker som kan användas året runt, men dess mest framträdande funktion är dess andningsförmåga och komfort.

Specifikationer
Ovansida: Nubuck
Foder: Läder
Innersula: Läder
Slitsula: EVA
Fotbädd: Kork

Ovansidan är tillverkad i extra tjockt oljat nubuckläder, och det inre fodret i mocka ger en lyxig känsla. Vad som verkligen stack ut var täcksulan i läder med öppna porer som erbjuder enastående andningsförmåga, vilket bidrar till bra fothälsa.

Den anpassar sig också efter fotens kontur och skapar en personlig passform över tid.

Vi älskade fotbädden i kork som erbjuder goda dämpningsegenskaper och slitsulan i gummi som ger en återfjädrande effekt på stegen. Detta bidrar till en bekväm gångupplevelse som ger känslan av att gå barfota på sand.

En annan fördel är remmen med justerbart metallspänne, vilket möjliggör en individuell anpassning för optimal passform. Denna funktion gjorde att sandalen satt bekvämt på olika fotformer, vilket vi ansåg vara en viktig aspekt.

En nackdel vi upptäckte under testningen var att modellen vi testade hade en smalare passform, vilket kan vara problematisk för de med bredare fötter. Detta kan kräva att man provar flera storlekar för att hitta den rätta passformen.

Sammanfattningsvis är Birkenstock Boston Oiled en elegant och bekväm toffel som ger en autentisk och behaglig gångupplevelse. Med sin unika andningsförmåga och justerbara passform erbjuder den en kvalitativ och mångsidig lösning för dagligt bruk.

Fördelar

 • God andningsförmåga
 • Anpassar sig efter fotens kontur
 • Justerbart metallspänne för optimal passform

Nackdelar

 • Kan vara smal i passformen för vissa
 • Läder kan kännas hårt till en början

6. bäst sandal – Birkenstock Milano

Birkenstock Milano

Se bästa priset

Birkenstock Milano är en sandal som omedelbart gör ett intryck, inte bara på grund av dess eleganta och stilrena design utan framför allt för den oöverträffade komfort den erbjuder. Vid vårt testande av produkten fann vi flera anmärkningsvärda aspekter.

Specifikationer
Ovansida: Nubuck
Fotbädd: Kork
Slitsula: Gummi
Andningsförmåga: Ja
Återfjädrande effekt: Ja

Med tre justerbara remmar i oljebehandlad nubuck med råklippta kanter, erbjuder Milano en individuell passform som verkligen anpassar sig efter fotens form. Detta var något som vi verkligen uppskattade, särskilt när vi provade sandalen under långa promenader.

Täcksulan i läder med öppna porer ger utmärkt andningsförmåga, som vi märkte gjorde skon ovanligt behaglig även i varma klimat.

Tillsammans med fotbädden i kork, som erbjuder en anmärkningsvärd dämpning, och slitsulan i gummi som ger en återfjädrande effekt på stegen, blev detta den perfekta sandalen för långa dagar på fötterna.

Men inte allt var perfekt. En nackdel vi upptäckte var att ovansidans råklippta kanter ibland kunde kännas grova mot huden, särskilt under de första dagarna av användning. Detta var dock något som verkar mjuka upp med tiden.

Sammanfattningsvis ger Birkenstock Milano en verkligt bekväm upplevelse, med en förmåga att anpassa sig efter fotens unika kontur och ge stöd och komfort även under de mest krävande förhållanden.

Den stiliga designen och högkvalitativa materialen bidrar också till en estetiskt tilltalande produkt som känns både lyxig och funktionell.

Fördelar

 • Justerbar passform med tre remmar
 • Utmärkt andningsförmåga
 • Anmärkningsvärd dämpning
 • Långvarig komfort för stående och gående

Nackdelar

 • Råklippta kanter kan vara grova
 • Tar tid att anpassa sig till fotens form

7. Bäst flip-flop – Birkenstock Gizeh Birko

Birkenstock Gizeh Birko

Se bästa priset

Birkenstock Gizeh Birko-sandalen är verkligen ett bevis på tidlös design och praktisk funktionalitet. Under vår testperiod upptäckte vi att den delade tådesignen inte bara gav en unik estetik utan också tillförde en känsla av luftighet och komfort som är svår att matcha.

Specifikationer
Yttermaterial: Syntet
Sulmaterial: Kork och EVA
Tådesign: Delad
Passform: Normal
Färg: Leopard Black

Materialet Birko-Flor, ett hållbart syntetiskt alternativ till läder, ger sandalen en hudvänlig och mjuk känsla. Vi var imponerade av dess lättskötta natur. Efter några dagar i dammiga och smutsiga områden var rengöringen enkel och smärtfri.

Det som verkligen skiljer sig ut med dessa sandaler är den elastiska EVA-sulan, som verkligen bidrar med en märkbar stötdämpning. Detta, i kombination med den konturerade korksulan som formar sig efter foten, skapar en oerhört bekväm känsla även under långa promenader.

Ett annat fördelaktigt inslag var remmen mellan tårna och det reglerbara spännet som gjorde det möjligt att anpassa sandalen efter fotens form. Detta bidrog till en ännu mer personlig och behaglig upplevelse.

En potentiell nackdel som vi noterade var att sandalen inte var extra vattentålig. I vått väder blev den en aning obekväm, vilket kan vara ett problem för vissa användare.

Sammanfattningsvis är Birkenstock Gizeh Birko en fantastisk sandal för sommarbruk. Den kombinerar en klassisk och elegant design med funktionella egenskaper som gör den till en perfekt följeslagare för soliga dagar.

Även om det finns mindre brister i dess prestanda, såsom bristen på vattentålighet, är dess övergripande komfort och lättskötta natur tillräckligt övertygande för att rekommendera dem.

Fördelar

 • Bekväm och anpassningsbar
 • Lätt stötdämpning
 • Lättskött material

Nackdelar

 • Möjlig brist på grepp på vissa ytor
Hur vi utförde vårt test av birkenstock 2024

Hur vi utförde vårt test av birkenstock 2024

Att utföra ett grundligt och rättvist test av birkenstocktofflor krävde en genomtänkt process och noggrann uppmärksamhet på detaljer. Vi strävade efter att identifiera de bästa birkenstocktofflorna som särskiljer sig på marknaden.

Med en tydlig målsättning att utvärdera varje aspekt, från komfort till design, har vi ägnat mycket tid och ansträngning åt att säkerställa att vårt test var allomfattande. Låt oss nu belysa de olika stegen i vår process.

Att förbereda testmiljön

Uppställning av testmiljön var avgörande för att säkerställa att våra tester utfördes under konsekventa och rättvisa förhållanden. Vi valde en neutral plats med kontrollerade förhållanden för att undvika yttre påverkan.

Birkenstock dam och birkenstock herr tofflor testades separat men under samma miljö för att jämföra de olika stilar och storlekar. Vi ville verkligen förstå vilka som var bäst i test och arbetade därför omsorgsfullt med upplägget.

Steg för steg i vår testprocess

Vår testprocess inleddes med en omfattande planering där vi definierade de specifika stegen vi skulle ta. Vi valde ett urval av modeller inklusive birkenstock arizona och birkenstock boston. Våra steg inkluderade:

 • Urval av modeller för att representera en rad prisklasser, inklusive billiga birkenstock
 • Förberedelse av testmiljö
 • Upprepade tester med olika användare
 • Analys och jämförelse för att identifiera de bra birkenstocktofflorna
 • Slutlig utvärdering och rankning för att bestämma de bästa birkenstocktofflorna

Hur vi utförde testerna

Utförandet av testerna involverade flera omgångar med olika användare som skulle bära tofflorna under kontrollerade tidsperioder. Varje produkt testades tio gånger, och varje test varade i 30 minuter.

Vi observerade och registrerade varje användares feedback för att samla en mängd data. Det hjälpte oss att förstå hur de olika produkterna uppförde sig i realtidsanvändning och vilka som verkligen var bäst i test.

Detta tillvägagångssätt gav oss en rik insikt och möjlighet att köpa birkenstock som vi kunde rekommendera med fullständigt förtroende.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha utfört vårt test på olika birkenstocktofflor, tog vi oss tid att noggrant analysera resultaten. Vi granskade varje aspekt som vi hade testat och jämförde dem över de olika modellerna.

Vi tittade på både birkenstock dam och birkenstock herr för att se hur de stod sig i olika kategorier. Vi delade in resultaten i olika kategorier som komfort, design, prisvärde och mer.

Det bäst i test-resultatet i varje kategori blev sedan en viktig del i vår slutliga rekommendation. Det var också viktigt för oss att inkludera billiga birkenstock och bedöma hur de stod sig mot dyrare alternativ.

Hållbarhet och långtidstest

För att fullt ut bedöma kvaliteten på birkenstocktofflor, genomförde vi även långvariga tester. Vi lät olika användare bära dem över en period av flera månader för att se hur de höll sig över tid.

Detta gav oss insikt i produkternas hållbarhet och hur bra birkenstock behöll sin form och komfort. Vi observerade särskilt birkenstock boston och birkenstock arizona, eftersom de är populära modeller.

Vi kunde dra slutsatsen att även om du köpa birkenstock som är billigare, kan du fortfarande förvänta dig en bra hållbarhet, vilket bekräftade deras ställning som bäst i test inom den kategorin.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet var också viktiga faktorer i vårt test. Vi undersökte hur birkenstocktofflor presterade under olika förhållanden, inklusive vått och ojämnt underlag, för att se hur de klarade av eventuella störningar eller oväntade situationer.

Vi var noga med att observera hur de olika modellerna, inklusive de billiga birkenstock, reagerade på dessa förhållanden. Vi fann att de flesta modeller var stabila och pålitliga, med ordentliga grepp och stöd.

Denna del av testet bidrog till att stärka vår övertygelse om att birkenstocktofflor är ett säkert och pålitligt val, och hjälpte oss att identifiera de bästa birkenstocktofflorna för olika användningsområden och preferenser.

Tips inför användning av birkenstock

Tips inför användning av birkenstock

Under vår grundliga testprocess av birkenstocktofflor, identifierade vi flera viktiga aspekter som kan hjälpa användare att få ut det mesta av dessa populära skor.

Att förstå dessa aspekter är viktigt för både nya och erfarna användare, och de kan göra skillnaden mellan en bra och en fantastisk upplevelse. Här är våra tips baserat på vår erfarenhet från testerna.

Förstå din fotform

Innan du börjar använda dina birkenstocktofflor är det viktigt att förstå din fotform. Under testet fann vi att vissa individer med unika fotformer hade olika upplevelser med samma modell.

Genom att förstå din egen fotform och hur den passar med olika birkenstockmodeller kan du välja de som känns bäst för dig.

Välja rätt storlek

Att välja rätt storlek är avgörande för en bekväm användning. Under vårt test observerade vi att fel storlek kunde leda till obehag och till och med smärta.

Vi rekommenderar att du provar olika storlekar och konsulterar med en expert om du är osäker. Om du planerar att köpa birkenstock online, se till att det finns en bra returpolicy.

Användning vid olika tillfällen

Birkenstocktofflor är extremt mångsidiga och kan användas som sandaler, badskor eller tofflor.

Vi upptäckte under testet att de kunde användas i olika sammanhang utan problem. Dock är det klokt att förstå vilken modell som passar bäst för olika tillfällen, så att du kan njuta av dem fullt ut.

Bryt in dem gradvis

Ett annat råd som vi kom fram till under vårt test är att birkenstocktofflor kan behöva en inbrytningsperiod.

De bästa birkenstocktofflorna för dig kan kännas lite stela i början, men de kommer att forma sig efter din fot över tid. Vi rekommenderar att bära dem gradvis så att de kan anpassa sig utan obehag.

Skötsel och underhåll

En viktig del i vår testprocess var att förstå hur birkenstocktofflor ska skötas för att hålla dem i bästa skick. Vi fann att regelbunden rengöring och användning av rätt produkter kunde förlänga livslängden avsevärt.

Här är en snabb punktlista med relevant information som vi upptäckte under testet:

 • Prova flera storlekar för att hitta den bästa passformen
 • Låt dem vila om du känner obehag i början
 • Använd dem som sandaler, badskor eller tofflor enligt dina behov
 • Följ rätt underhållsprocedurer för långvarig användning

Att använda birkenstocktofflor kan vara en underbar upplevelse om du följer rätt tips och riktlinjer. Genom vårt omfattande test har vi sammanställt dessa rekommendationer för att hjälpa dig att få en optimal upplevelse.

Oavsett om du letar efter billiga birkenstock eller de mest exklusiva modellerna, dessa tips kommer att säkerställa att du väljer de som är bäst i test för just dina behov.

Allt du behöver veta om birkenstock

Allt du behöver veta om birkenstock

Även om man själv aldrig ägt ett par har man garanterat stött på Birkenstock. Från brunbrända sommarfirare till vårdpersonal, dessa skor finns i olika modeller som passar alla personer och tillfällen. Känner du dig vilsen i Birkenstock-djungeln? Då är denna guiden för dig!

Birkenstock – En kort historia

Redan 1774 började Birkenstock sin resa med en Johann Adam Birkenstock som var skomakare i Tyskland.

Under 1900-talet, med Carl Birkenstock, skedde en revolution inom fotortepedi. År 1963 lanserades toffeln “Madrid”, den första flexibla sandalen med en djup fotbädd, som introducerade vad som kom att kallas för komfortskor.

Skorna tillverkas än idag i Birkenstocks egna fabriker i Tyskland.

Vilka Birkenstocks ska man ha?

Birkenstock har många modeller som passar för olika ändamål, oavsett hur mycket tid du tillbringar på språng i dem. Nedan går vi igenom några populära alternativ.

 • Arizona Slim: Slittålig och lättskött.
 • Arizona Soft: Mjuk och bekväm för både inomhus och utomhus.
 • Arizona Eva: Perfekt i fuktiga miljöer som simhallar.
 • Boston: En slip-in modell för kontorsmiljö.
 • Gizeh: En sommarklassiker.
 • Amsterdam: Mystofflornas mystoffla i mjuk yllefilt.
 • Florida: Extra stöd för dig som är aktiv.
 • Zürich: Stabil men fri.
 • Madrid: Originalet, stilren och skön.

Alla Birkenstockmodeller finns i en uppsjö av olika färger och material, inklusive veganskor, och varierar i pris från 300 kronor till omkring 1 400 kronor.

Birkenstocks fotbädd

Fotbädden gör Birkenstocks produkter unika. Den är anatomiskt byggd för att ge foten rätt stöd.

 • Classic: Passar om man är plattfotad eller har problem med pronation.
 • Home: Samma egenskaper som Classic, men mjukare och med extra stötdämpning.

Sammanfattning

Birkenstock har etablerat sig som ett märke som erbjuder kvalitet, komfort och stil. Oavsett om du letar efter tofflor för en avkopplande dag hemma eller skor som står emot ett långt arbetspass på sjukhuset, finns det en Birkenstock som passar dig. Med en rik historia och ett brett sortiment är Birkenstock en ikon inom skoindustrin. Utforska deras kollektion idag och hitta ditt perfekta par!

Vanliga frågor om birkenstock 2024

Vanliga frågor om birkenstock 2024

Vad kostar det att köpa birkenstock?

Priset för birkenstock kan variera beroende på modell och butik, men generellt ligger det mellan 600 och 1400 kronor för ett par.

Är Birkenstock bra för fötterna?

Ja, Birkenstock är kända för sin anatomiskt formade sula som ger stöd och komfort till fötterna. Många finner dem bra för sin fotvård.

Är Birkenstock värt det?

Många konsumenter och experter anser att Birkenstock är värda sitt pris på grund av deras hållbarhet, komfort och tidlösa design.

Hur länge håller ett par Birkenstock?

Ett par Birkenstock kan hålla i flera år med ordentlig vård. Materialens kvalitet och byggnad bidrar till deras långa livslängd.

Är Birkenstock stora eller små i storleken?

Birkenstock är kända för att vara lite stora i storleken. Det är ofta rekommenderat att välja en storlek mindre än din vanliga.

Kan man använda Birkenstock utomhus?

Ja, Birkenstock kan användas både inomhus och utomhus. De är tillverkade av material som tål olika väderförhållanden.

Kan man ha strumpor i Birkenstock?

Ja, det går att ha strumpor i Birkenstock. Vissa föredrar detta under kyligare månader eller för extra komfort.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen