Bästa bikinin 2024 – Test av olika bikinis

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst överdel

Bäst underdel

Obsessive Mexico

Adidas Bikini

Hunkemöller Scallop

Calvin Klein Bottom

Sommaren nalkas och tankarna vandrar snabbt till sol, sand och hav. Valet av rätt bikini kan vara avgörande för en fulländad strandupplevelse.

Vi har dykt ner i bikini-världen och testat allt från billig bikini till de bästa bikini-seten på marknaden.

Oavsett om du är ute efter en bra bikini med hög midja eller en lekfull string bikini, kommer vår granskning guida dig i rätt riktning. Läs vidare och ta reda på vilken bikini som kan bli din följeslagare på stranden i sommar.

1. Bäst i test – Obsessive Mexico Beach

Obsessive Mexico Beach bikini

Se bästa priset

Under testprocessen av Obsessive Mexico Beach bikini blev vi omedelbart förälskade i dess unika blandning av komfort och stil. Denna bikini från Obsessive är ett strålande exempel på ett märke som kombinerar sensualitet med praktiska aspekter.

Specifikationer
Material: 82% polyamid, 18% elastan
Foder: 95% polyester, 5% elastan
Färg: Rosa
Passform: Figurnära
Stiltyp: Modernt Chic

Den rosa färgen ger en fräsch och livlig känsla, samtidigt som materialet, bestående av 82% polyamid och 18% elastan, ger en smidig och bekväm passform.

Från första användningstillfället kände vi att bikinin satt väl på kroppen, med en design som framhävde kroppens bästa sidor. Materialet kändes mjukt mot huden, och fodret med 95% polyester och 5% elastan bidrog till en extra känsla av lyx.

Vi testade bikinin i både strand- och poolmiljöer och fann att den höll färg och form väl, även efter flera simturer och exponering för sol.

En liten nackdel vi upptäckte under testet var att bikinin kunde kännas lite stram vid första användningen. Detta förbättrades dock med tiden och efter några användningar blev den mer följsam.

Det som sticker ut med Obsessive Mexico Beach bikini är inte bara dess snygga utseende, utan också den höga kvaliteten och fokuseringen på detaljer som gör den till en utmärkt investering för den som söker en exklusiv men ändå prisvärd bikini.

Den passar utmärkt för den som vill känna sig både sexig och bekväm på stranden eller vid poolen.

Fördelar

 • Bekväm passform
 • Högkvalitativa material
 • Exklusiv design
 • Bra prisvärdhet

Nackdelar

 • Kan kännas stram vid första användningen

2. Bäst premiumval – Adidas Women’s Beach Bikini

Adidas Women's Beach Bikini

Se bästa priset

Adidas Women’s Beach Bikini är en fräsch och funktionell lösning för kvinnor som söker både stil och prestanda på stranden eller vid poolen. Vid vår noggranna genomgång och testning av denna bikini, har vi märkt flera kvaliteter som gör den särskilt intressant.

Specifikationer
Material: Stretchtyg
Vikt: 110 gram
Design: Enkel och elegant
Passform: Komfortabel
Skötsel: Normal tvätt

För det första fängslade dess stretchtyg oss med dess komfort. Bikinin kramar kroppen utan att kännas för snäv, vilket möjliggör en bred rörelsefrihet.

Under vår simning och andra vattenaktiviteter noterade vi hur lätt det var att röra sig utan några begränsningar.

När det gäller designen är den relativt enkel men elegant, och passar bra för olika kroppstyper. Passformen var också tillfredsställande för de olika testare som använde den, och vi märkte inga tecken på slapphet eller obehag.

Ett litet hinder vi stötte på var dock förpackningen. När produkten anlände märkte vi att paketets dimensioner var lite för snäva, vilket kan ha orsakat att materialet trycktes ihop. Detta ledde inte till någon bestående skada, men det kan vara något att vara medveten om.

Övergripande erbjuder Adidas Women’s Beach Bikini en robust och tillförlitlig upplevelse för vattenaktiviteter. Det är en bikini som lyckas kombinera elegans med funktionalitet, och det gör det utan att tumma på komforten.

Fördelar

 • Bekvämt stretchtyg
 • Lätt och robust
 • Bred rörelsefrihet
 • Passar olika kroppstyper

Nackdelar

 • Förpackning kan vara för trång

3. Bäst överdel – Hunkemöller Scallop

Hunkemöller Scallop bikini

Se bästa priset

I vår sökning efter snygga och hållbara badkläder har vi stött på Hunkemöller Scallop bikiniöverdel, och den har snabbt blivit en av våra favoriter. Designad med tanke på komfort och stil, gör denna överdel ett starkt intryck med sin vågiga kant och rosett-knytning bak.

Specifikationer
Material: 96% polyester, 4% elastan
Återvunnet: 60-79% polyester
Foder: 100% polyester
Tvätt: Handtvätt
Storlekar: XXS till XXL

Vad som verkligen står ut är dess hållbarhet. Överdelen är tillverkad av 60-79% återvunnen polyester, med ett foder av 100% återvunnet material. Det känns inte bara bra mot huden utan även mot samvetet, vetandes att man bidrar till en mer hållbar framtid.

Vid testning märkte vi direkt hur det mjuka, stretchiga och snabbtorkande materialet gjorde överdelen bekväm att bära.

Triangulära kupor och justerbara axelband bidrog till en bekväm och personlig passform. Dessutom, med dess ej formpressade design, ger den bekvämlighet och frihet utan att offra på stilen.

En svaghet vi upptäckte var dock det begränsade stödet som kan vara ett problem för vissa. Men för de som prioriterar en naturlig look och känsla är denna bikiniöverdel idealisk.

Slutligen, med en rad storlekar från XXS till XXL, erbjuder denna överdel något för alla. Vi rekommenderar att kombinera den med matchande underdel för ett komplett och harmoniserande set.

Fördelar

 • Eleganta vågiga kanter
 • Miljövänlig tillverkning
 • Bekvämt och stretchigt material

Nackdelar

 • Begränsat stöd

4. Bäst underdel – Calvin Klein Bikini bottom

Calvin Klein Bikini bottom bikini

Se bästa priset

När vi letade efter en bikiniunderdel som kombinerade komfort med en sofistikerad stil, visade Calvin Klein Bikini bottom sig som en stark kandidat. Denna underdel med låg midja och justerbar knytning på sidorna skiljer sig från mängden med sin märkesdesign och minimalistiska estetik.

Specifikationer
Material: 83% polyamid, 17% elastan
Design: Låg midja
Förslutning: Justerbar knytning
Tvätt: Maskintvätt
Material:Mjukt, stretchigt

Från första provningen imponerade bikiniunderdelen oss med sitt mjuka, stretchiga och snabbtorkande material.

Passformen var både bekväm och anpassningsbar, tack vare de justerbara knytningarna på sidorna. Den låga midjan gav en chic och trendig look utan att kompromissa med komforten.

Ett av de mest attraktiva inslagen i denna design är Calvin Klein’s ikoniska CK-logotyp. Det tillför en sofistikerad touch som lyfter underdelen till en ny nivå av stil.

Den minimalistiska designen gjorde att den lätt kunde matchas med olika typer av bikiniöverdelar, vilket ger en mångsidig och smidig lösning för sommargarderoben.

Men som med alla produkter finns det alltid utrymme för förbättring. En av de saker vi noterade under vårt test var att den låga midjan inte passade alla kroppstyper lika bra. För vissa individer kan detta leda till en mindre smickrande passform.

Sammanfattningsvis erbjuder Calvin Klein Bikini bottom en kombination av komfort och modern design som passar den stilmedvetna konsumenten. Dess högkvalitativa material och tidlösa utseende gör det till ett utmärkt tillskott till varje sommargarderob.

Fördelar

 • Stilren och minimalistisk design
 • Bekvämt och stretchigt material
 • Justerbar passform
 • Chic och trendig look

Nackdelar

 • Låg midja passar inte alla
 • Kan vara dyr för vissa

5. Mest färgglad top – Wiki Adjustable

Wiki Adjustable bikini

Se bästa priset

Wiki Adjustable bikini-bh från den färgstarka serien Kos är en produkt som förtjänar uppmärksamhet, inte minst för dess justerbarhet och livliga färgschema. Vår erfarenhet av att testa denna bikini-bh var i allmänhet mycket positiv, och här är våra intryck.

Specifikationer
Material: 82% Nylon, 18% Elastane
Justerbar kupa: Högre/lägre
Axelband: Reglerbara
Vaddering: Avtagbar
Bygel: Ja

Den första aspekten som drog vår uppmärksamhet var det grafiska printet i kornblå, turkos, rosa, orange och gult. Färgerna är starka och livfulla, vilket ger en unik och tilltalande estetik.

Men det som verkligen gör Wiki Adjustable speciell är dess justerbarhet. Kupans sidor kan justeras för att ge en högre eller lägre kupa, vilket gör det möjligt att få så mycket sol på kroppen som möjligt eller ha en stabil bikini när du ska hoppa i vattnet.

Den avtagbara vadderingen och reglerbara axelbanden ger ytterligare möjligheter att anpassa passformen, och det är detta som verkligen imponerade oss.

En sak vi observerade var att Wikis överdelar är små i storleken, så vi rekommenderar att gå upp en storlek. Detta kan vara en nackdel för dem som inte är medvetna om detta, men om du väljer rätt storlek är passformen bekväm och stödjande.

Sammanfattningsvis är Wiki Adjustable en fantastisk produkt för dem som söker en bikini-bh som kombinerar funktionalitet och stil. Dess justerbarhet och livliga färgsättning gör det till ett bra val för strandälskare som vill ha kontroll över sin bikiniupplevelse.

Fördelar

 • Helt justerbar för personlig passform
 • Livliga och attraktiva färger
 • Bekväm och stödjande

Nackdelar

 • Mindre i storleken
 • Kan vara svår att matcha med olika underdelar

6. Mest färgglad underdel – Abecita Maui Maxi Brief

Abecita Maui Maxi Brief bikini

Se bästa priset

Abecita Maui Maxi Brief är höga bikinitrosor som inte bara erbjuder en stilfull och bekväm passform, utan också sätter en positiv miljöprägel genom användning av återvunnen polyester. Vårt test av dessa bikinitrosor avslöjade flera aspekter som gör dem till ett attraktivt val för dagens medvetna konsument.

Specifikationer
Material: 82% Polyester, 18% Elastan
Hållbarhet: Över 50% återvunnet
Tvättråd: Handtvätt i 30°C
Tål ej: Blekmedel, torktumling
Fibertyp: MIPAN® regen™

Från första intrycket var det klart att dessa trosor är designade med både estetik och funktion i åtanke.

Maxi-modellen och shapingeffekten ger en smickrande siluett, medan den bekväma passformen över magen säkerställer att de sitter på plats och känns sköna under längre perioder av användning.

Men vad som verkligen imponerade oss var Abecitas engagemang för hållbarhet. Maui Maxi Brief innehåller mer än 50% återvunnet material och är tillverkade med MIPAN® regen™ återvunnen nylonfiber.

Detta bidrar till att bevara petroleumresurser, minska växthusgasutsläpp och minska avfall till deponi. För oss som värderar miljöansvar var detta en viktig detalj.

Trosorna kräver handtvätt i högst 30°C och tål varken torktumling, strykning eller kemtvätt. Denna känslighet i tvättrutinen kan ses som en nackdel för de som föredrar en mer bekymmersfri vård.

Sammanfattningsvis erbjuder Abecita Maui Maxi Brief inte bara skönhet och komfort men också en miljömedveten design. De är ett bra val för de som söker högkvalitativa, hållbara underkläder med en touch av skandinavisk elegans.

Fördelar

 • Miljövänlig design
 • Stilfull och smickrande siluett
 • Bekväm passform

Nackdelar

 • Känslig i tvättrutinen

7. Bra set – Zimmermann Floral Print Knotted

Zimmermann Floral Print Knotted bikini

Se bästa priset

Vid vår genomgång av Zimmermann Floral Print Knotted bikini, blev vi snabbt imponerade av dess unika och eleganta design. Bikinin, som tillverkas i Italien och består av 80% polyamid och 20% elastan, är ett underbart exempel på när mode möter funktionalitet.

Specifikationer
Material: 20% elastane, 80% polyamide
Foder: 8% elastane, 92% polyamide
Från: Kina
Tvätt: Handtvätt
Förslutning: Självknuten

Under testet fann vi att det fina blommiga trycket och de detaljerade knutarna på toppen gav en lyxig och distinkt känsla.

Det självknutna snöret och de lågt skurna underdelarna förstärkte den feminina touchen. Tack vare den avtagbara vadderingen hade vi också möjligheten att anpassa passformen efter våra önskemål.

Storleken på Zimmermann-bikinin visade sig vara lite liten, så vi rekommenderar att prova en storlek större för bästa passform.

Den minimala täckningen kan vara en smaksak och kanske inte passar alla, men för de som söker en bikini med ett uttalande var det en hit.

När det gäller kvaliteten upptäckte vi att materialet kändes mjukt och behagligt mot huden, även om det fanns en liten brist på stöd för de med större byst.

Den unika och avancerade designen, blandat med komforten av en bra badklädsel, gör dock denna bikini till en stark rekommendation för de som vill sticka ut på stranden med stil.

Fördelar

 • Unik design
 • Justerbar passform
 • Bekväm materialblandning
 • Avtagbar vaddering

Nackdelar

 • Kan kännas liten i storleken
 • Begränsat stöd för större byst

8. Mest stilren – Burberry Vintage Check

Burberry Vintage Check bikini

Se bästa priset

Burberry Vintage Check är ett triangelformat bikini-set som lyckas kombinera klassisk elegans med modern funktionalitet. Från det ögonblick vi tog ut det ur förpackningen, var vi fascinerade av det ikoniska mönstret som först sågs på 60-talet, och som Burberry återinfört denna säsong.

Specifikationer
Material: 29% Elastane, 71% Polyamide
Foder: 27% Elastane, 73% Polyamide
Kant: 26% Elastane, 74% Polyamide
Tvättråd: Handtvätt
Kuddning: Avtagbar

Själva bikiniöverdelen har en halterneck och självknutna band i nacken, ryggen och sidorna. Detta gör att man kan anpassa passformen perfekt, något som vi mycket uppskattade under vår testning.

De avtagbara vadderade kuporna erbjuder ytterligare anpassningsmöjligheter och gör denna bikini både mångsidig och bekväm att bära.

När det gäller underdelen är den lågt skuren med minimal täckning, något som för vissa kan vara en fördel men som andra kanske inte finner lika attraktivt.

I vårt test fann vi att detta bidrog till en snygg och smickrande passform, men det kan förstås variera beroende på individuella preferenser.

Kvaliteten på materialet känns lyxig och välgenomtänkt, med en blandning av elastan och polyamid som både för linningen och själva tyget. Dock, eftersom denna bikini kräver handtvätt, kan detta ses som en nackdel för de som föredrar en mer okomplicerad vårdprocess.

Att bära Burberry Vintage Check vid poolen eller på stranden är en upplevelse som förmedlar en känsla av både klass och komfort. Med sina justerbara band och avtagbara vaddering är detta en bikini som ger ett sofistikerat intryck utan att kompromissa med användarvänlighet.

Fördelar

 • Klassisk och elegant design
 • Justerbar passform
 • Kvalitativt material

Nackdelar

 • Kräver handtvätt
Hur vi utförde vårt test av bikini 2024

Hur vi utförde vårt test av bikini 2024

Att välja den bästa bikinin kan vara en komplicerad uppgift med tanke på de många alternativen på marknaden.

Vi genomförde ett omfattande test med fokus på kvalitet, passform, design och pris för att hjälpa dig hitta den bikini som är bäst i test. Här nedan beskriver vi hur vi utförde testet och vilka faktorer som vi beaktade.

Upställning av testmiljö

För att säkerställa att alla bikinier som vi testade hade lika förutsättningar, valde vi att ordna en specifik testmiljö. Vi testade bikini dam, bikini barn, och olika typer som string bikini och bikini med hög midja, i både inomhus och utomhusmiljöer.

Vi använde en blandning av naturlig sol och artificiellt ljus för att simulera olika sommarförhållanden. Vattenresistensen och färgens hållbarhet testades också i klorerat och saltvatten.

Vår testprocess

Vi genomförde en omfattande testprocess där varje bikini utvärderades efter specifika kriterier. För att hitta den bästa bikinin, följde vi dessa steg:

 • Val av olika typer av bikini, inklusive billig bikini och mer exklusiva varianter.
 • Provning på olika kroppsformer och storlekar.
 • Uvärdering av material, sömmar och passform.
 • Jämförelse av pris och värde för pengarna. Punktlista med relevant information:
 • Antal testade produkter: 30
 • Storlekar: Från XS till XL
 • Varumärken: 15 olika märken
 • Prisintervall: Från 100 till 2000 kronor

Utförande av testerna

För varje test utfördes en serie noggranna undersökningar. Varje bikini testades tre gånger av olika individer för att undvika subjektivitet. Varje test varade i cirka 45 minuter, där vi kontrollerade komfort, design och hur bra bikinin satt på olika kroppsdelar.

Det som imponerade mest i vårt test var variationen av modeller som presterade väl på olika områden, från bikini-set till de mer vågade string bikini-alternativen.

Sammantaget ger detta test en unik och djupgående bild av marknadens erbjudanden, och vi är säkra på att vårt urval innehåller den bikini som är bäst i test för dig.

Utvärdering

Utvärderingen av vårt test var en systematisk process där vi bedömde varje bikini enligt en fastställd skala. För att hitta den bästa bikinin använde vi en kombination av expertbedömningar och användarrecensioner.

Varje bikini bedömdes på en skala från 1 till 10 inom olika kategorier som passform, materialkvalitet, och estetik. Vi skapade även underkategorier som bäst i test för billig bikini, bäst i test för bikini hög midja, och så vidare.

Vi sammanställde data och analyserade den för att bestämma den totala poängen för varje produkt.

Hållbarhet och långtidstest

Hållbarheten var en av de viktigaste faktorerna i vårt test. Vi genomförde ett långtidstest för att bedöma hur varje bikini stod emot slitage över tid.

Detta inkluderade tester i både pool och öppet hav, tvättning och torkning, samt exponering för sol. Vi övervakade även hur färg och form behölls över tid. Vårt mål var att hitta en bra bikini som inte bara såg bra ut utan också kunde hålla länge.

Vissa billig bikini överraskade positivt i detta test, vilket visar att pris inte alltid är en indikation på kvalitet.

Säkerhet och pålitlighet

När det kommer till badkläder är säkerhet och pålitlighet viktiga faktorer. Vi ville se till att ingen bikini dam eller bikini barn skulle orsaka problem under användning.

Vi testade om sömmarna höll, om några delar var irriterande eller skavde och om produkten klarade av oväntade situationer som plötslig dragning eller vridning. Säkerheten var särskilt viktig för produkter som string bikini och bikini set, där designen kan vara mer komplex.

Vårt test avslöjade att de bästa bikini-märkena oftast hade genomtänkta säkerhetsfunktioner och tillförlitlig konstruktion. Sammantaget gav detta en insikt i vilka produkter som var mest pålitliga att köpa och använda.

Tips inför användning av bikini

Tips inför användning av bikini

Att hitta den rätta bikinin är bara halva uppgiften; att veta hur man bäst använder den är lika viktigt.

Under vår omfattande testprocess för att hitta den bästa bikinin har vi stött på flera aspekter som var och en kan påverka din upplevelse. Här är några tips baserade på vår erfarenhet, som vi anser att varje köpare bör känna till.

Förstå din kroppsform

Under testet insåg vi att den bästa bikinin är den som passar din unika kroppsform. Det är viktigt att inte bara köpa en bikini som är bäst i test, utan att också förstå hur olika stilar och snitt kompletterar olika kroppstyper.

Om du t.ex. bär simglasögon eller en våtdräkt, se till att din bikini inte krockar med dessa föremål i passform eller stil.

Val av material och kvalitet

Materialvalet spelade en stor roll i vårt test, och vi fann att det kan påverka både komfort och hållbarhet. Oavsett om du väljer en billig bikini eller en mer lyxig variant, se till att materialet är bekvämt och snabbtorkande.

Det är också viktigt att tänka på om du planerar att bära andra badkläder som baddräkt eller badbyxor ovanpå eller under din bikini.

Rätt passform och storlek

Att hitta rätt storlek var en nyckelfaktor i vårt test. En bra bikini bör sitta åt utan att vara för tajt. Det är bra att prova flera olika storlekar och stilar, och om du planerar att använda badskor eller andra tillbehör, ta dem i beaktande när du provar.

Bikini för olika miljöer

Olika miljöer kräver olika typer av bikini. I vårt test fann vi att vissa bikinier fungerade bättre på stranden, medan andra var mer lämpliga för poolen. Tänk på var du kommer att använda din bikini mest och välj en stil som passar den miljön bäst.

Hur man sköter om sin bikini

Genom att ta hand om din bikini kan du förlänga dess livslängd. Under testet lärde vi oss vikten av rätt tvätt och förvaring. Följ alltid tvättråden och låt bikinin lufttorka för bästa resultat.

Säkerhetsaspekter

Säkerhet bör alltid vara en prioritet, och i vårt test upptäckte vi vikten av att välja en bikini som inte bara är snygg utan också säker och pålitlig. Se till att alla band och spännen är ordentligt fastsatta och kontrollera regelbundet för tecken på slitage.

Punktlista med relevant information:

 • Antal olika kroppsformer vi testade på: 12
 • Material som vi rekommenderar: Nylon, Spandex
 • Vanliga säkerhetsproblem vi stötte på: Lösande sömmar, blekande färger
 • Miljöer där vi testade: Stränder, pooler, simhallar

Sammanfattning

Att köpa en bikini som är bäst i test är bara början på din resa. Genom att följa dessa tips baserade på vårt omfattande test kan du se till att din bikini inte bara ser bra ut utan också fungerar som den ska.

Oavsett om du väljer en bikini med hög midja, en string bikini eller ett komplett bikini set, dessa råd hjälper dig att få ut det mesta av din investering.

Vanliga frågor om bikini 2024

Vanliga frågor om bikini 2024

Vad kostar det att köpa en bikini?

Priset för en bikini kan variera kraftigt beroende på märke och kvalitet. Det finns billiga bikini-alternativ från cirka 100 kronor till lyxvarianter som kan kosta över 1000 kronor.

Vad betyder ordet bikini?

Ordet “bikini” refererar till en typ av kvinnlig badklädsel som består av två separata delar, en överdel och en underdel, som täcker brösten och underlivet.

Varför heter det bikini?

Namnet “bikini” kommer från Bikiniatollen i Stilla havet, där USA utförde kärnvapentester. Det antyds att badplagget skulle skapa en lika stor explosion på modescenen som bombtesterna.

Hur ser man smal ut i bikini?

För att se smal ut i en bikini kan man välja en modell med hög midja eller detaljer som smickrar figuren. Färg och mönster kan också påverka intrycket.

Får man ha bikini i simhallen?

Ja, bikini är en accepterad form av badklädsel i simhallar och är vanligt förekommande bland kvinnor som simmar eller solar.

Får man gå runt i bikini?

Ja, det är vanligt att gå runt i bikini på stranden eller vid poolen. I vissa offentliga miljöer kan det dock vara olämpligt.

Vad är skillnaden på bh och bikini?

En bikini är designad för simning och solning, ofta tillverkad av snabbtorkande material. En bh är en underklädesdel designad för vardagligt stöd och komfort för brösten.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen