Bästa baddräkten 2024 – Test av olika baddräkter

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst med ben

Miss Mary Aruba

Marie Jo Cadiz

Speedo Brigitte

Arena Finding HL

Att finna den rätta baddräkten kan vara en utmanande uppgift, med ett stort utbud av modeller, färger, och funktioner.

Vi har nyligen genomfört ett omfattande test av flera typer av baddräkter, alltifrån den bästa baddräkten för elitidrottare till en billig baddräkt som passar vid avkopplande dagar vid stranden.

Vår recension inkluderar även specialanpassade baddräkter som baddräkt med ben, baddräkt för gravida, samt kända märken som Speedo. Vi har analyserat material, passform, design och mycket mer för att ge dig en helhetsbild av vad marknaden har att erbjuda.

1. Bäst i test – Miss Mary Aruba

Miss Mary Aruba baddräkt

Se bästa priset

Miss Mary Aruba-baddräkten imponerade verkligen på oss under testprocessen. Den helmönstrade svart-vita designen gav en modern grafisk känsla som vi tyckte stod ut. Men det som verkligen fångade vår uppmärksamhet var komforten och stödet som denna baddräkt erbjuder.

Den bygelfria helkupan förstärkt med nätfoder gav ett utmärkt stöd utan att kännas för restriktiv, och det fodrade framstycket gav den extra support till magområdet som många söker i en baddräkt.

Den fantastiska passformen är inte förvånande, med tanke på att bakom denna design ligger över 60 års expertis av att tillverka bh och bodies. En sak vi verkligen uppskattade var att grenen är fodrad, vilket gav en trevlig känsla när vi bar baddräkten.

Tvättinstruktionerna är ganska enkla, med en fintvätt på 40°. Materialet känns kvalitativt med en blandning av 60% polyester, 21% polyamid och 19% elastan.

Det fanns dock en nackdel som vi upptäckte under testningen. Trots den goda komforten och stödet, kände några av oss att baddräkten kunde vara lite åtsittande för vissa kroppsformer.

Miss Mary Aruba-baddräkten erbjuder inte bara en snygg design, utan en passform och komfort som är i en klass för sig. Den är idealisk för de som söker en bekväm och stödjande baddräkt med en touch av modern estetik.

Fördelar

 • Modern och attraktiv design
 • Exceptionellt stöd och komfort
 • Högkvalitativt material
 • Enkel att tvätta

Nackdelar

 • Kan kännas åtsittande för vissa kroppsformer

2. Bäst premiumval – Marie Jo Cadiz Badedragt

Marie Jo Cadiz Badedragt baddräkt

Se bästa priset

Cadiz Badedragt Water Blue från Marie Jo är inte din genomsnittliga baddräkt. Vid första anblicken fångades vi av dess sportiga grafiska utseende, de vackra färgglada detaljerna och ränderna som gav en energisk känsla.

Men som vi kom att upptäcka under testningen, finns det mycket mer att älska med denna baddräkt.

Denna baddräkt kändes inte bara sportig men också elegant och lyxig, något som skapade en unik kombination.

Materialet, som består av 76% polyamid, 12% polyester, 11% elastan och 1% metalliska fibrer, kändes både bekvämt och smickrande. Dessutom erbjuder baddräkten en fantastisk passform som kramar kroppen utan att vara för tajt.

Ett område där Marie Jo Cadiz Badedragt Water Blue verkligen sticker ut är dess mångsidighet. Det är en baddräkt som känns lika hemma vid poolen som på stranden.

Den blå färgen är livlig utan att vara överväldigande, och den sportiga stilen blandas sömlöst med mer traditionella strandkläder.

Det fanns dock en nackdel som vi upptäckte under testningen. För de som kanske letar efter något mer diskret eller nedtonat, kan den grafiska designen och färgblandningen vara lite för iögonfallande.

Slutligen, om du är ute efter en baddräkt som är lika smickrande som den är sportig, och som kommer att få dig att sticka ut i mängden utan att bli för överdriven, då är Marie Jo Cadiz Badedragt Water Blue värd att överväga. Den erbjuder en fräsch och modern twist på en klassisk baddräkt, med tillräcklig elegans för att känna sig speciell.

Fördelar

 • Unik och iögonfallande design
 • Bekvämt och smickrande material
 • Mångsidig och lätt att kombinera med andra kläder
 • Livlig men inte överväldigande färg

Nackdelar

 • Kan vara för iögonfallande för vissa smaker

3. Bäst budgetval – Speedo Brigitte Swimsuit

Speedo Brigitte Swimsuit baddräkt

Se bästa priset

Speedo Brigitte Swimsuit är en baddräkt som verkligen lever upp till sitt rykte som en pålitlig, stilfull och funktionell baddräkt. När vi först tog på oss den, var det svårt att inte bli imponerad av hur väl den satt och hur smickrande den djupa V-ringningen och de draperade effekterna över bysten verkade.

En av de mest framträdande egenskaperna är magstödet, som verkligen gör skillnad i hur baddräkten känns och ser ut. Vi fann att detta inte bara gav ett estetiskt tilltalande utseende utan också bidrog till en behaglig och säker känsla när vi simmade.

Den vridna designen framtill och justerbara axelbanden erbjuder ytterligare anpassningsmöjligheter, vilket gör att den passar olika kroppsformer.

Under testning i pool och på stranden, visade sig Speedo Brigitte-baddräkten vara en pålitlig partner. Badtyget, som är mjukt, stretchigt och snabbtorkande, kändes behagligt och hållbart.

CREORA HighClo-tekniken som förhindrar skador orsakade av klor och poolsterilisering var också ett imponerande tillägg, vilket innebär att den här baddräkten kommer att vara en trogen följeslagare under lång tid.

Det finns dock en liten nackdel som vi upptäckte. Baddräkten är bara tillgänglig i helt svart, vilket kan vara begränsande för dem som söker fler färgalternativ.

Sammanfattningsvis, om du söker en elegant och funktionell baddräkt som erbjuder stöd och stil i en sofistikerad svart design, kan Speedo Brigitte Swimsuit mycket väl vara ditt bästa val. Med en uppmärksamhet på detaljer och en kvalitet som lyser igenom, lyckas denna baddräkt kombinera form och funktion på ett sätt som få andra gör.

Fördelar

 • Eleganta och smickrande detaljer
 • Bekväm och säker passform
 • Lång hållbarhet och klorresistent

Nackdelar

 • Begränsade färgalternativ
 • Kan vara för figursydd för vissa

4. Bäst med ben – Arena Finding HL

Arena Finding HL Legged Swimsuit baddräkt

Se bästa priset

Arena Finding HL-baddräkten är ett elegant och funktionellt val som vi verkligen hade nöjet att testa. Med dess hållbara och snabbtorkande Maxlife-tyg, som är 100% klorresistent, UV-skyddat och långvarigt, är denna baddräkt ett optimalt val för frekventa fitnesssimmare.

När vi testade baddräkten i både simbassäng och på stranden imponerade den genom att bibehålla minst 95% av sin ursprungliga stretch och passform, även efter mer än 240 timmar av användning. Det här är något som direkt sticker ut och som få andra baddräkter i marknaden kan skryta med.

Bredda remmar och extra foder på bröstet gav inte bara en bekväm stöd och säker passform utan också en stilfull och kroppskramande design som fortfarande tillåter tillräckligt med rörelsefrihet.

Den känsla av frihet som remmarna ger över axlarna och mindre motstånd i vattnet underlättar simningen, vilket är en viktig detalj för alla som tar sitt simmande på allvar.

En viktig detalj som vi särskilt uppskattade var den PE-märkta polyestern, som bidrar till extra flexibilitet i dräkten. Även snabbtorkningsfunktionen och 50+ UV-skyddet visade sig vara värdefulla tillägg.

Sammanfattningsvis är Arena Finding HL en baddräkt som lever upp till sitt löfte om kvalitet och funktionalitet. Med dess unika blandning av bekvämlighet, stil och hållbarhet, är den ett utmärkt val för seriösa simmare eller någon som letar efter en pålitlig och snygg baddräkt för stranden.

Fördelar

 • Utmärkt klorbeständighet
 • Bekväm och stödjande design
 • Flexibel och långvarig stretch

Nackdelar

 • Kan kännas för figursydd för vissa

5. Färgglad – Vero Moda

Vero Moda baddräkt

Se bästa priset

Vero Moda baddräkten introducerar en unik kombination av stil och funktionalitet som vi hade glädjen att testa under våra senaste strandbesök. Med sitt mjuka, stretchiga och snabbtorkande material, har denna baddräkt skapats för dem som söker både komfort och elegans.

En av de mest distinkta aspekterna av denna baddräkt är den rutiga designen, djupa urringningen och den djupa ringningen i ryggen, vilka ger en iögonfallande look. Kombinationen av 87% polyamid och 13% elastan ger en behaglig stretch som sitter perfekt på kroppen.

En annan funktion som imponerade på oss var den löstagbara vadderingen och halterneckdesignen, vilket ger användaren möjlighet att justera passformen efter egen smak. Det finns även en brasiliansk skärning, som ger en flirtig känsla till den totala estetiken.

Vi uppskattade verkligen det faktum att denna baddräkt var helfodrad, vilket bidrar till en mer lyxig och komfortabel upplevelse. Även om tvättrådet är begränsat till handtvätt med en maxtemperatur på 40°C, upplevde vi inte detta som en betydande nackdel.

Men vi märkte en potentiell brist som kan påverka vissa användare: djupet på urringningen och ryggen kan vara lite för mycket för dem som söker en mer konservativ stil. Denna detalj kan göra att baddräkten inte passar alla smaker och tillfällen.

Sammanfattningsvis är Vero Moda-baddräkten ett elegant och funktionellt val för den modemedvetna strandbesökaren.

Dess kombination av kvalitetsmaterial och genomtänkt design gör den till ett utmärkt val för dem som söker en chic och bekväm baddräkt. Den specifika designen kan dock göra att den inte passar alla preferenser, så de som söker en mer konservativ look kan behöva leta vidare.

Fördelar

 • Stilfull rutig design
 • Mjukt och stretchigt material
 • Uttagbar vaddering

Nackdelar

 • För djup urringning för vissa

6. Bra alternativ – Ellesse Lilly

Ellesse Lilly baddräkt

Se bästa priset

Ellesse Lilly-baddräkten är designad för att passa dem som verkligen vill höja sin simprestation.

Under vår testprocess insåg vi snabbt att detta är en produkt som lever upp till sitt löfte. Med en blandning av 85% nylon och 15% elastan, kändes baddräkten både bekväm och stödjande, vilket gav optimal rörelsefrihet i vattnet.

En av de mest framträdande egenskaperna hos denna baddräkt är dess vadderade kupor, som erbjuder maximalt stöd.

Denna funktion är särskilt användbar för kvinnor som vill ha extra säkerhet och komfort under simningen. Plastisol Ellesse-trycket över bröstet och Semi Palla på baksidan ger också en stilfull touch, vilket skapar en unik och attraktiv look.

Kontrasterande kanter runt armhål och halslinje ger ett extra lager av visuell appell, och de matchar väl med baddräktens övergripande design. Materialkvaliteten känns robust och ger en tajt men flexibel passform, vilket förbättrar simupplevelsen.

Men vi märkte också en potentiell svaghet i designen, nämligen baddräktens låga baksida. För vissa användare kan detta område kännas lite för exponerande, vilket kan leda till obehag. Det beror dock helt på individuell preferens och är kanske inte ett problem för alla.

För dem som söker en funktionell och snygg baddräkt för simträning, är Ellesse Lilly ett imponerande val. Med dess kvalitetsmaterial och genomtänkta design, levererar den både prestanda och estetik.

Den låga baksidan kan dock vara en smaksak, så det är värt att överväga denna aspekt innan du gör ett köp.

Fördelar

 • Högkvalitativt material
 • Vadderade kupor för stöd
 • Attraktiv design
 • Bra rörelsefrihet

Nackdelar

 • Låg baksida kan vara obehaglig
 • Kan vara för tajt för vissa
Hur vi utförde vårt test av baddräkter 2024

Hur vi utförde vårt test av baddräkter 2024

Att hitta den bästa baddräkten kräver ett omfattande och noggrant genomfört test, och det är precis vad vi har gjort. Vår metodik strävar efter att ge en rättvis och detaljerad bedömning av varje baddräkt, inklusive populära alternativ som baddräkt dam och baddräkt med ben.

Här nedan förklarar vi hur vi gick tillväga för att få fram de bäst i test resultaten och vilka kriterier vi använde oss av för att bedöma varje produkt.

Uppställningen av testområdet

För att genomföra ett pålitligt test såg vi till att skapa en testmiljö som återspeglade de verkliga förhållandena där en baddräkt används. Vi valde att utföra testerna i både inom- och utomhusbassänger och även i öppet hav.

Varje miljö testades med olika vattentemperaturer och vågförhållanden för att kunna ge en bra baddräkt en rättvis bedömning. Baddräkt gravid och baddräkt barn var också inkluderade för att säkerställa en bred analys.

Vår testmetod

Vårt test genomfördes i flera steg där vi först analyserade den initiala passformen och komforten. Sedan testade vi baddräkternas prestanda genom simning, dykning och andra vattenaktiviteter.

För att verkligen förstå hur en billig baddräkt jämför sig med en mer premiumvariant, fokuserade vi också på materialkvalitet och hållbarhet. Punktlista över viktig information:

 • Antal baddräkter testade: 30
 • Märken inkluderade: Speedo baddräkt, bland andra
 • Åldersgrupper: Barn, ungdomar, vuxna, gravida
 • Simstilar: Crawl, bröstsim, fjärilsim, ryggsim

Genomförandet av testerna

Varje baddräkt testades minst tre gånger av olika simmare för att säkerställa en allsidig bedömning. Varje test varade i 30 minuter och inkluderade en mix av olika simtekniker och övningar.

Efter varje test analyserades baddräkten för tecken på slitage, och komforten bedömdes på nytt. Det bäst i test resultatet blev en sammanvägning av alla dessa faktorer.

Vi upptäckte att även en billig baddräkt kan prestera väl, medan några av de mer exklusiva varianterna inte alltid levde upp till förväntningarna.

Genom att köpa en baddräkt baserad på våra tester kan konsumenten göra ett mer informerat val och hitta den produkt som bäst motsvarar deras behov och önskemål.

Utvärdering av resultat

När testerna av baddräkter var fullbordade gick vi in i en noggrann utvärderingsfas. Vi delade upp baddräkterna i olika kategorier, som bästa baddräkten för prestanda, mest prisvärda, bästa baddräkt dam och bästa baddräkt barn.

Resultaten jämfördes utifrån många aspekter, inklusive komfort, passform, prestanda i vatten och design. Vi använde oss av både subjektiva omdömen från simmarna och objektiva mätningar, som t.ex. slitage efter testperioden.

Vår bäst i test vinnare valdes med stor omsorg och var de som bäst uppfyllde de kriterier vi ställde upp.

Hållbarhet och långtidstester

För att verkligen förstå varje baddräkts hållbarhet genomförde vi långtidstester som sträckte sig över flera månader.

Detta inkluderade att simma med baddräkten regelbundet, utsätta den för sol, klor och saltvatten och även testa hur den stod emot regelbunden tvätt. En bra baddräkt måste klara av dessa förhållanden utan att förlora sin form eller färg.

Vi fann att en Speedo baddräkt ofta presterade väl i dessa tester, men att även en billig baddräkt kunde vara förvånansvärt hållbar. De produkter som klarade sig bäst i test här var de som höll sin form och komfort längst.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet är en nyckelfaktor när man ska köpa en baddräkt, och det var något vi tog på största allvar i vårt test. Vi utvärderade hur varje baddräkt presterade under olika simstilar och i olika vattenförhållanden.

Vi testade även hur baddräkterna reagerade på oväntade situationer som snabba rörelser eller starka strömmar. En baddräkt med ben måste t.ex. inte hindra rörligheten eller skapa onödigt motstånd i vattnet.

Vi fann att en bra baddräkt inte bara behöver se bra ut och vara bekväm utan också ge säkerhet och pålitlighet under alla tänkbara förhållanden.

Bäst i test i denna kategori kombinerade funktion med stil på ett sätt som gjorde dem till pålitliga val för både vardagliga och mer krävande simupplevelser.

Tips inför användning av baddräkt

Tips inför användning av baddräkt

Att hitta den perfekta baddräkten kan vara en utmaning, och vår omfattande testprocess har givit oss många insikter i vad som verkligen gör en baddräkt till bäst i test.

Här är några nyckeltips som vi har identifierat och som du bör tänka på innan du använder din baddräkt. Dessa råd är frukten av timmars noggranna tester och kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av din simupplevelse.

Förbered baddräkten korrekt

Under vårt test fann vi att förberedelsen av en baddräkt kan ha stor inverkan på komfort och prestanda. När du har köpt en baddräkt som känns rätt, se till att tvätta den först enligt tillverkarens anvisningar.

Detta hjälper till att ta bort eventuella rester eller kemikalier som kan vara kvar från produktionsprocessen. Det är också viktigt att prova baddräkten i ett tryggt och bekvämt utrymme för att säkerställa att den sitter korrekt.

I vårt test upptäckte vi att en bra baddräkt bör sitta åt, men inte för mycket, och inte skava eller klämma åt på fel ställen.

Känn till din aktivitet

Det fanns en tydlig skillnad i vår testprocess mellan baddräkter som passade för olika typer av simning och vattensporter.

Om du planerar att använda din baddräkt för aktiviteter som surfning eller dykning, kan du behöva en våtdräkt eller en baddräkt som är designad specifikt för dessa aktiviteter.

För avslappnad simning kan en billig baddräkt fungera lika bra som en dyrare. Bikini och badbyxor kan också vara bra alternativ beroende på dina preferenser och den aktivitet du har planerat.

Rätt tillbehör gör skillnad

I vårt test fann vi att rätt tillbehör kan förbättra din simupplevelse avsevärt. Investera i goda simglasögon och en bra simmössa om du planerar att simma regelbundet. Dessa tillbehör kan verkligen göra din simning mer bekväm och effektiv.

Tänk på baddräktens livslängd

Genom våra tester har vi insett att rätt skötsel av din baddräkt kan förlänga dess livslängd avsevärt. Här är några praktiska tips:

 • Skölj baddräkten i kallt vatten direkt efter användning.
 • Använd inte blekmedel eller andra starka kemikalier.
 • Torka baddräkten naturligt, undvik direkt solljus.
 • Följ tvättråden noga för bästa resultat.

Överväg olika modeller och behov

Under testprocessen upptäckte vi att det finns många specialiserade typer av baddräkter för olika behov. Om du är gravid finns det speciella baddräkter designade för komfort och stöd. För barn finns det baddräkter med extra flytkraft och roliga mönster.

Vi fann att för att finna bäst i test för dina unika behov, är det viktigt att undersöka alla tillgängliga alternativ.

Slutligen, det som gör en baddräkt bäst i test för dig är inte bara dess utseende eller pris, utan hur väl den uppfyller dina specifika behov och preferenser. Genom att följa dessa råd kan du optimera din simupplevelse och verkligen njuta av vattnet.

Vanliga frågor om baddräkter 2024

Vanliga frågor om baddräkter 2024

Vad kostar det att köpa en baddräkt?

Priset på en baddräkt varierar stort beroende på märke, kvalitet och design. Det går att hitta en billig baddräkt från 200 kronor upp till lyxiga designerbaddräkter som kan kosta flera tusen kronor.

Hur vet man vilken storlek man ska ha i baddräkt?

Storleken på en baddräkt bestäms oftast genom att mäta bröst-, midje- och höftomfång. Det är även bra att prova olika modeller, då storlek och passform kan variera mellan olika märken.

Vad är Shaping baddräkt?

En Shaping baddräkt är designad för att forma och framhäva kroppens konturer. Den har ofta inbyggda paneler och särskilda material som håller in och lyfter på strategiska ställen, vilket ger en smickrande silhuett.

Hur ofta tvätta baddräkt?

En baddräkt bör sköljas ur i kallt vatten efter varje användning för att ta bort klor eller salt. Tvätt i maskin rekommenderas inte ofta, utan snarare en handtvätt med milt tvättmedel ungefär var femte gång den används.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen