Bäst Åtelkamera 2022 – Test av olika Åtelkameror

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Boly Guard 584 MP

3-PACK Boly Guard 584 MMS

Bolyguard MG984G MMS

Scout Guard 520

Klicka här för att se fler åtelkameror.

Bäst i test Åtelkamera 2022

En åtelkamera är verkligen en välsignelse när du vill utforska och övervaka djuren på din mark utan att bli synlig. Allt du behöver ha är den bästa åtelkameran så kan du placera ut den och luta dig tillbaka i vetskapen om att din kvalitativa viltkamera spelar in allt vilt som kommer förbi.

Men för att bli helt nöjd måste du välja rätt funktioner för ditt ändamål för att säkerställa att din åtelkamera utför det jobb du vill att den ska göra på rätt sätt. Vi har samlat de bästa åtelkamerorna på marknaden och av dem valt ut den bästa åtelkameran av dem alla för att spara dig timmar av forskning och för att hålla din plånbok nöjd.

De flesta som köper åtelkameror är jägare, fältforskare eller helt enkelt bara observatörer av djurliv. Den här guiden är är till för alla, allt från människor som bara får en kick av att se djuren som rusar runt i skogen eller på tomten. Eller om du är en parkvakt, forskare eller jägare som vill spåra vilt utan att spara på dyra funktioner som hög upplösning så är förmodligen den bästa åtelkameran också ett väldigt bra val för dig.

Läs också >>>Tält test

Köpguide för bäst i test åtelkamera

Det är viktigt att förstå från början att de flesta åtelkameror inte tar bilder lika bra som en vanlig kamera eller till och med din smartphone. Men de arbetar på natten och i alla väder, medan de är fastspända på ett träd – inte någonstans du vill lämna de andra enheterna!

Det är inte så att bildkvaliteten är dålig. Du kanske inte kan fånga varje bit av päls eller fjäder, men du kan fortfarande identifiera vad som finns på bilden, vilket vanligtvis är det du köper en åtelkamera för. Stillbilder kan köras var som helst från 10MP (megapixlar) uppåt. Större siffror är bättre. Videoupplösningen är inte lika hög. Många spelar in 480 pixlar, mycket ger 720 pixlar, och några har 1080 pixlar HD. Det är viktigt att kontrollera dessa siffror noggrant. Det är vanligt att tillverkare koncentrerar sig på stillbilder eftersom siffrorna är mer imponerande.

Triggerhastighet är en stor sak, liksom triggeråterställning. För det mesta vill du ta en bild (eller bilder) så snart motivet upptäcks, så du vill vanligtvis ha en snabb utlösare. En halv sekund är inte ovanligt. Sedan tar åtelkameran en stund att återställa. Bra är redo igen på en sekund; billiga åtelkameror kan ta fem eller sex – då kan målet vara borta. Justerbar känslighet och burst-läge (som tar flera bilder för bara en utlösande åtgärd) hjälper till att bekämpa detta problem.

Triggerområde, alltså hur långt bort målet kan vara för att aktivera en åtelkamera är också ett problem. Det kan vara allt från 15 till cirka 40 meter. Infrarött blixtområde – i princip hur långt mörkerseende fungerar – borde vara detsamma, men är inte alltid, så se till att kontrollera. Titta också efter typen av infraröd blixt. Vissa är synliga och kan skrämma djuren, andra är osynliga.

Video verkar vanligtvis ganska kort. Trettio sekunder är vanligt, men lågbudgetmodeller kan erbjuda så lite som 10. I själva verket är 30 sekunder ofta längre än motivet är i alla fall. Du vill också överväga minne. De flesta åtelkameror tar SD-kort som kan bytas ut och in, från 16 GB uppåt. Kontrollera det högsta, de är inte alla samma och kom ihåg att kort sällan ingår. Du behöver också en handfull AA-batterier, vanligtvis sex eller åtta, återigen medföljer inte.

När det är dags att titta på dina bilder har du ett antal alternativ. Vissa åtelkameror har en liten bildskärm (var försiktig, inställningsskärmar är inte nödvändigtvis tittare). Vanligtvis kan du ansluta en annan enhet via USB, eller så kan du extrahera SD-kortet och fästa det i en läsare som är ansluten till din bärbara dator. Några avancerade åtelkameror har trådlös cellfunktion, så att du kan se bilder via smartphone eller lämpligt utrustad surfplatta. Det beror dock på att det finns täckning där du placerar åtelkameran – och ofta när du är ute i naturen kan den vara ojämn. Dåligt väder kan också störa signalen.

Lista över de bästa åtelkamerorna:

 • Bäst i test: Boly Guard 584 MP
 • Populärast: 3-PACK Boly Guard 584 MMS
 • Premiumval: Bolyguard MG984G MMS
 • Billigast: Scout Guard 520

Hur du ska använda det kommer att avgöra vilken typ av åtelkamera du behöver ute i fältet. Nedan finner du några av de funktioner som du måste ta hänsyn till när du letar efter den bästa åtelkameran.

Åtelkamerans hållbarhet

Åtelkameror ska vara tillräckligt hållbara för att hantera dåligt väder och robusta nog för att missbruka. För att testa hållbarheten undersökte vi materialens konstruktion och hårdhet och lämnade sedan kamerorna ute i vind, regn, snö och värme. Vi undersökte sedan var och en för att se hur väl de tål de hårda förhållandena. Medan alla visade sig motstå elementen, lämnade vissa definierande skillnader vissa kameror att sticka ut bland de andra.

Prestandan hos din viltkamera

För att avgöra hur bra varje åtelkamera presterade övervägde vi utlösningshastighet, räckvidd för detektering av batterier, batteritid, bildåterställningstid och videoljud i vårt åtelkamera test. För att testa detta utförde vi ett avståndsdetekteringstest genom att ställa in kamerorna på ca 1 meters höjd, lade ut ett måttband på 30 meter och gick sedan framför varje åtelkamera med 6 meters intervall. Vi genomförde ytterligare ett fälttest genom att placera kamerorna på en fjärrfastighet i över 100 timmar.

Bildkvaliteten på åtelkameran

Korrekt exponering, minskad rörelseoskärpa och bildupplösning var alla faktorer för att bedöma bildkvaliteten. Åtelkameror som visade sig ha skarpa, tydliga bilder med minimalt ljud och minimal suddighet utmärkt. Under tiden lämnades de som producerade sasquatch-liknande foton i dammet.

För en bättre och tydligare bild måste du investera i en åtelkamera bäst i test eftersom den har hög upplösning. För bättre detaljer behöver du 1080p, men det blir också dyrt.

720p är en bra satsning om du vill balansera det mellan kvalitet och en budgetprodukt. Men du måste kompromissa med bilddetaljer.

Fotoupplösning:

Leta efter megapixlar (MP) när det gäller fotoupplösning. Ju större megapixlar desto skarpare visas bilden. Jag rekommenderar en åtelkamera med höga parlamentsledamöter om du är intresserad av att fånga utomhus djurliv och naturfotografering.

Under vårt åtelkamera test upptäckte vi att mer megapixlar inte alltid innebär bättre bild. Vårt premiumval “åtelkamera mms” tar dock bäst bilder så ibland spelar megapixlar förstås roll.

Videoupplösning:

Liknande foton, ju högre MP desto skarpare är videon. Grundläggande videoupplösning är vanligtvis 640 × 480 medan 1080p är mer högupplöst. Faktum är att 1080p är den vanligaste och kallas HD. Vad försöker du fånga? Att veta det hjälper dig att bestämma vilken upplösningsnivå som är idealisk.

Installationen av viltkameran

För att underlätta installationen bedömde vi hur enkelt det var att sätta i batterierna, sätta in SD-kortet och navigera i kameramenyn. Sedan bestämde vi oss för hur mycket ansträngning det tog för att ställa in åtelkameran och uppnå önskad vinkel.

Synfältet

Olika tillverkare ger information om sina kameror baserat på olika enheter när de pratar om synfältet eller FoV. Vissa av dem mäter det på avstånd medan andra mäter det i vinklar som du kan konvertera till avstånd.

Med ett större FoV kan din åtelkamera fånga ett större område och du får en större bild. Men du måste komma ihåg att om kameror med hög förstoring inte har höga FoV-värden.

Så antingen är det hög förstoring eller hög FoV. För fotografering med lång räckvidd måste du gå för hög FoV. allt över 40 grader eller 100 meter är ett bra alternativ baserat på vilka krav du har.

Detektionsintervallen hos kameran

Detektionsintervall är hur långt en billig åtelkamera kan upptäcka ett djur eller en individ från en viss punkt. För övervakning Syftet är att det är en viktig funktion, särskilt om du försöker identifiera en trassasser.

Men det är också ett bra alternativ om du är djurforskare och vill identifiera ett djur. Allt runt 30 meter kommer att vara ett bra alternativ för nästan alla applikationer.

Åtelkamerans belysning

Det finns olika typer av blixttekniker som används av tillverkare. Vissa av dem går med de konventionella ljusa lysdioderna för blixt medan andra går för svaga lysdioder som är bra för att inte skrämma bort målet precis framför åtelkameran.

IR-kameror levereras med infraröd blixt som inte lyser och de fungerar bra under natten. Oavsett hur du konverterar din operation, se bara till att du väljer ett högre antal lysdioder. Allt över 35 lysdioder, antingen traditionella eller glödlampor, är lämpliga för tydligare bilder.

Det finns fem typer av belysning på spårkammar. Den typ du väljer påverkar bildkvalitet, smygläge och enhetspris.

 • Infraröd vs LED: Infraröd låter dig fånga svarta och vita föremål, vanligtvis bättre för natten. LED kan spela in dagtid och nattetid foton, men LED tar mer energi till strömmen.
 • Vit blixt: Ett starkt vitt ljus som kommer att belysa objektet och fånga bilden i full färg när som helst på dagen. Det kommer dock att skrämma djuret och kan få dem att bedövas ett ögonblick eller två.
 • Låg glöd (AKA Red Glow eller Infrared): En svag röd glöd som endast ger svartvita bilder. Perfekt för att fånga bilder på natten.
 • No Glow (AKA Black Infrared): Det finns ingen synlig blixt till djuret som möjliggör mer inkognitofångst. Även bra för markägare och säkerhetsändamål, men producerar bara svartvita foton.

Åtelkamera med nattseende

I samband med belysningen bestäms nattkvaliteten mest av belysningen. Några av de mest populära kamerorna har färgmaterial på dagtid och svartvita bilder för nattetid, men med nattljus med stjärnljus kan du spela in nattbilder i fullfärg.

Minneskort kontra mobilplaner

De flesta åtelkameror använder SD-kort för att lagra foton och videor. Om du tänker ta strikt bilder eller enstaka videoklipp kan du överväga en större lagringsutrymme.

Beroende på önskad storlek kan ett SD-kort rymma upp till tiotusentals foton. Dessa köps vanligtvis separat från själva åtelkameran och vi rekommenderar att du dubbelkontrollerar åtelkamerans kompatibilitet med kortet och har mer än en för alla fall.

Att hantera ditt åtelkamera minneskort kommer inte att vara så mycket besvär, men om din åtelkamera kan skicka foton till din telefon eller dator direkt finns det ingen större bekvämlighet än det.

Du behöver inte gå hela vägen till din enhet ute i fält om du har installerat den på en avlägsen plats. Om din kamera finns i närheten behöver du inte mobiltäckning för att få bilderna.

Därför, för långväga interaktion med din åtelkamera, måste du gå till en mobil åtelkamera. Men när du arbetar inom en kort räckvidd och lätt kan komma åt din åtelkamera, kan du välja ett minneskort. Det kan vara värt att köpa en åtelkamera mms så att du kan få dina bilder skickade till epost eller direkt till din mobil.

Ljudinspelning

Majoriteten av åtelkameror som har video kommer också att spela in ljud. Ljud kan vara nödvändigt för forsknings- och säkerhetsändamål, så se till om det är något du använder en åtelkamera för än den kamera du bestämmer dig för kan.

Och att ha ljud ökar verkligen till det ögonblicket att den stora björnen eller vildkatten går förbi på spåret.

Strömförsörjning

De flesta av dessa åtelkameror har en bra batteritid och de kan vara allt från 8 månader till 10 månader på ett nytt batteripaket. Även enheter med mobilfunktioner kan hålla så mycket.

En åtelkamera med wifi eller Bluetooth-funktioner erbjuder dock inte så mycket batteribackup och kan bara ta upp till sex månader eller så.

 • Litiumbatterier: Långvariga batterier som är tåliga under alla väderförhållanden. Många litiumbatterier kan hålla i upp till ett år och ge mer jämn effekt. Ett tips att komma ihåg är att aldrig blanda och matcha litiumbatterier, alltid ha samma sats ihop.
 • Solpaneler: Så länge solen skiner kan din åtelkamera drivas på obestämd tid. Nästan alla modeller som har en extern port är kompatibla med en solpanel. Vissa modeller har medföljande solpaneler. Eller så kan du lägga till en till vilken panel som helst med en extern port.

Trådlös åtelkamera

Med trådlösa åtelkameror med mms kan du ladda ner bilder direkt från åtelkameran till din telefon eller dator. Detta är nödvändigt om du inte har tid eller behöver gå ut på gården för att hämta din kamera, du kan vanligtvis komma åt informationen på ett ganska långt avstånd.

Du kan också titta på dina bilder på mer än en åtelkamera via specifika kameranätverk. Om du inte har trådlöst är det andra alternativet mobilnät, så att du kan komma åt dina bilder genom att använda och betala för mobildata (LTE).

Eftersom det finns många kameror på marknaden att välja mellan kan du i slutändan inte gå fel. Varje åtelkamera mms har specifika och personliga funktioner som gör var och en av dem bra, det beror helt enkelt på vad du försöker få ut mest av det.

Vilken är den bästa åtelkameran för dig? Jag skulle gärna höra vilken modell du valde och var du planerar att använda den. Gå med mig nedan!

En åtelkamera 4g ger dig möjligheten att komma åt den från långa avstånd. I vårt åtelkamera test valde vi därför ut flera åtelkameror med tillgång till 4g.

Övriga funktioner

Fjärråtkomst till bilder / video

Ett allt mer tillgängligt alternativ nu är att en åtelkamera har ett inbyggt mobiltelefonmodem (3G, 4G; Cellular) eller WiFi-sändtagare, så att åtelkameror kan nås på distans. Detta möjliggör fjärrnedladdning av bilder / video, en mycket användbar funktion om åtelkameran befinner sig på ett särskilt otillgängligt eller farligt ställe, eller om det finns en stor risk för ekologisk störning genom mänskliga besök på kameror. Fjärråtkomst har dock både en ekonomisk kostnad men också en praktisk eftersom överföringen av bilder snabbt tömmer batterierna.

Åtelkameror med timelapse

Det här är en funktion att se upp för, om inget annat eftersom det kan vara så roligt att experimentera med. I timelapse-läge är en billig åtelkamera inställd för att ta en bild med jämna mellanrum – säg en per minut – och inte bara när rörelse upptäcks (vissa modeller kan göra båda samtidigt).

Bildsekvensen kan sedan sammanfogas till en film, vilket effektivt påskyndar oavsett vilken sekvens av händelser som har spelats in (en bild i minuten, spelas upp med standard 25 bilder per sekund av filmer, motsvarar en 1500-faldig ökning av hastigheten).

Detta är den teknik som används för att registrera växter växer. Timelapse är mycket användbart för att plocka upp kalla kroppsdjur som kanske inte utlöser en PIR, eller faktiskt fånga bilder av varma kroppar som rör sig för långsamt eller är för långt borta för att utlösa PIR.

Schemaläggning

Schemaläggning är den officiella termen för att ställa in on-off-perioder och är ett utmärkt sätt att spara ström och skära ner på oönskade bilder / video som kommer att använda batteriström och fylla på SD-kort. Till exempel kanske du bara är intresserad av nattliga djur, så du schemalägger att din åtelkamera bara ska fungera på natten.

Säkerhet

Åtelkameror är dyra bitar av kit och det finns inget värre än att återvända till en webbplats, med glädje att förvänta sig de fantastiska bilderna du är tvungen att ha tagit, bara för att upptäcka att din åtelkamera har stulits. Även om den första säkerhetslinjen alltid ska vara att ställa in din åtelkamera bäst i test på en dold plats med så mycket kamouflage som möjligt, är lite extra fysisk säkerhet användbar. Du vill inte förlora den bästa åtelkameran till någon patetisk tjuv.

Många åtelkameror är färdiga med ett hål genom vilket ett Python-kabellås kan gängas (för fastsättning på ett träd). Sedan finns det “burar” som ibland kallas “björnburar” i vilka hela åtelkameran kan monteras, men med ett förskuret hål för linsen, PIR och blixt. Som namnen antyder hjälper dessa till att förhindra skador av vilda djur och stöld.

Skärmen på åtelkameran

De flesta åtelkameror har minst en minimal skärm, en siffra hög – mer som en fickräknare – som används för att ställa in många av de olika parametrarna som nämns ovan. Vissa kommer dock också med en inbyggd skärm där inspelade bilder / video kan granskas, men som också kan användas för att se vad åtelkameran ser live – ett mycket användbart verktyg för att rikta åtelkameran, vilket eliminerar mycket försök och fel.

Slutartiden hos din åtelkamera

De som är bekanta med konventionell fotografering vet att om du vill ta en bild av ett snabbt rörligt objekt behöver du en snabb slutartid – det vill säga en stillbild tas under en kort tidsperiod under vilken motivet har liten chans för att flytta och orsaka en suddig bild. Dock ger snabba slutartider mindre ljus in i åtelkameran och kan därmed ge ljusare bilder.

Dessa konventioner gäller även för åtelkameror, men det är bra att ha möjlighet att justera slutartiden, även om den är på grundnivån snabb, medium och långsam. Det kan vara så att du bara vill få bilder av fåglar och inte bryr dig om bilden är lite svag. Vissa professionella åtelkameror ger användaren mycket mer kontroll över grundläggande funktioner som slutartid och dessa kan vara värda att se upp för.

Hur vi genomförde vårt åtelkamera test

Åtelkamera test
Hur vi genomförde åtelkamera testet

Vi köpte ett flertal produkter baserade på fantastiska recensioner bara för att hitta de flesta var skräp. Vi blev mycket engagerade i att skapa en objektiv uppsättning kriterier enligt vilka alla åtelkameror kunde utvärderas och jämföras utan fördomar. Det som följer är ett årtionde plus ackumulering och utveckling av metodik och testkriterier.

Läs också >>> Kikarsikte test

Vad vi testar på varje åtelkamera

Utlösningshastighet

Den tid som gått sedan en åtelkamera först upptäcker rörelse tills den tar ett foto av vad som orsakade rörelsen.

Varför man testar utlösningshastighet

En åtelkameras effektivitet bestämdes i vårt åtelkamera test av flera testkriterier, men om du bara måste välja en som den viktigaste skulle det definitivt vara “utlösningshastighets”. Enkelt och enkelt, om din viltkamera inte har en snabb trigger kommer du att få många foton med bara ett halvt djur och många tomma foton utan djur alls. Utlösningshastigheterna varierar från flera sekunder till en blixtsnabb 1/20 sekund. De bästa spelkamerorna har hastigheter på 0,5 sekunder eller mindre.

Återhämtningshastighet

Den tid som krävs för att en åtelkamera ska kunna återupprätta sig och ta ett andra utlöst foto efter att det första utlösta fotot har tagits.

Varför man testar återhämtningstiden

När digitala åtelkameror först var allmänt tillgängliga togs tekniken från de ursprungliga 35 mm åtelkamerorna. 35 mm film kom vanligtvis med maximalt 36 exponeringar per rulle. Ingenjörer vid den tidpunkten begränsade avsiktligt filmkameror till maximalt 1 foto per minut för att undvika att ett enda djur tömmer en hel filmrulle.

Tyvärr utnyttjade de första digitala åtelkamerorna inte fullt ut deras massiva (relativt sett) lagringsfunktioner och antog 1 foto per minut återhämtningstid. Om du placerar en billig åtelkamera vid en matningsstation är återställningstiden inte viktig. När du täcker resekorridorer blir dock åtelkamerans återhämtningstid kritisk.

Tidigt insåg vi att kameror bara fångade det ledande djuret när en grupp passerade. Situationen blev ännu mer frustrerande när en billig åtelkamera skulle ta ett foto av en hind, men missar den enorma bocken som följer hinden. Vi prioriterade genast återhämtningstiden högt och uppmuntrade tillverkarna att producera modeller med snabbast möjliga återhämtningstider.

Detektionsintervall

Det maximala intervallet som en åtelkamera kan upptäcka rörelse och utlösa ett foto.

Varför man testar detektionsintervallen

Åtelkameror uppfanns för att samla in information när människor inte kan det. Åtelkameror som upptäcker rörelse på större avstånd täcker mer mark och samlar in mer information än kameror med kortare detekteringsfunktioner. Vi har testat kameror med detekteringsintervall så lite som 40 ‘samt vissa modeller som upptäcker otroliga 120’.

Detektionsvinkel

Vinkeln under vilken en åtelkameras PIR-lins skapar en detektering på zon.

Varför man testar detektionsvinklar

Detekteringsvinklarna varierar kraftigt och det finns fördelar och nackdelar med att använda PIR-detekteringslinser med olika vinklar. Smala detekteringskretsar (10 grader eller mindre) användes vanligtvis i den första generationen åtelkameror på grund av deras lägre kostnad och enkel designintegration.

Nästan alla PIR-linser med smal detektering är små, cirkulära och kan monteras på alla plana delar av ett åtelkamerahölje. Eftersom smala kretsar täcker ett mindre sida-till-sida-område tenderar de att sträcka sig längre. Fotolinsen för de flesta åtelkameror är vinklad till cirka 40 grader. Med smala detekteringskretsar som täcker bara 10 grader måste djur vandra in i mitten av bildramen innan åtelkameran aktiveras.

Denna kombination av 40-graders fotolins och 10-graders detekteringskrets producerar vanligtvis foton med djuret centrerat i ramen och eliminerar nästan möjligheten för bilder av halva djur. Följaktligen täcker en smal 10-graders detekteringskrets endast 25% av vad kamerafotolinsen kan fånga. Följaktligen kommer många djur att vandra in i ett område som fotolinsen skulle fånga, men kommer inte att utlösas av den smala detektionszonen.

Bred detektering av PIR-linser (40 grader eller mer) monteras oftast på en krökt yta som kräver en högre nivå av designintegration. Helst skulle detekteringskretsens vinkel passa perfekt eller vara något mindre än fotolinsens betraktningsvinkel. I detta scenario skulle en utlösande sekvens bara initieras när ett djur befann sig i fotolinsens synfält.

Kameror med breda avkänningszoner samlar mer information och visar sig vara mer effektiva och produktiva scoutingsverktyg i de flesta situationer. Observera dock att det finns kameror med detekteringszoner som är bredare än fotolinsens synfält.

Vissa är en produkt av dålig design och / eller kvalitetskontroll, men i många fall utformades dessa kameror med felaktiga komponenter avsiktligt för att kompensera för långsamma utlösare. Hur som helst, utlöser kameror med detektionszoner som är bredare än vinkeln på den fotografiska linsen innan ett djur gör det helt in i bildramen och producerar många tomma foton.

Detektionsområde

Den totala ytan uttryckt i kvadratmeter som rör sig av ett djur kommer att utlösa ett foto.

Varför man testar detektionsområdet

Återigen uppfanns åtelkameror för att samla in information när människor inte kan det. Åtelkameror som täcker mer mark samlar in mer information och visar sig vara mer värdefulla.

Linsvinkel (synfält)

Vinkeln som bestämmer synfältet för en fotografisk lins.

Varför man testar linsvinkeln

De flesta kameror använder en linsvinkel på cirka 40 grader. Vår motivation för att testa den exakta graden av linsvinkel i vårt åtelkamera test handlar mindre om själva linsen, men mer specifikt hur den relaterar till detekteringsvinkeln. Syftet med testet är att identifiera modeller med märkbara skillnader i de två vinklarna.

Batteri-liv

En enkel term som försöker kvantifiera en mycket komplicerad bedömning av energiförbrukningen associerad med många funktioner i en åtelkamera.

Varför testar man batteriets livslängd

Batteriets livslängd motsvarar många saker för många olika människor. För vissa handlar batteritiden om bekvämlighet. Bättre batteritid innebär färre resor till en kamerasida för att byta batterier. För andra är det helt kritiskt.

Forskare som bara kan besöka en forskningswebbplats en gång var sjätte månad satsar framgången för hela sitt projekt på batteriets livslängd. Slutligen kan alla relatera till de kostnadsbesparingskameror som ger bättre batteritid.

Hur man testar batteriets livslängd

Det är extremt svårt att beräkna åtelkameraets batteritid. Variabler inkluderar antal bilder som tagits, procent av foton från dag till natt, temperatur och energiförbrukningsegenskaper som är unika för varje åtelkamera. Även om vi inte kan ge dig det exakta antalet dagar som vår åtelkamera bäst i test kommer att hålla i din specifika inställning, kan vi tillhandahålla exakta mätningar för energiförbrukning.

Blixtomfång

Det maximala avståndet på vilket en åtelkamera kan belysa ett objekt och producera ett urskiljbart foto.

Varför testar man blixtomfång

Kameror som belyser ett större område ger mer data och scoutinginformation.

Hur vi valde den bästa åtelkameran

Det finns massor av åtelkameror på marknaden, med ett brett utbud av funktioner och funktioner. För att begränsa fältet tittade vi på varumärken som var tillgängliga från större återförsäljare. Vi tittade också på andra redaktionella webbplatser för att se vilka modeller de har rekommenderat.

Vi tappade ytterligare vår lista med alternativ baserat på följande kriterier:

 • Högupplöst stillbildsupplösning på 14 megapixlar eller högre: Det här är inte så många som vår favorit-pek-och-åtelkamera erbjuder, men det är fortfarande mer än iPhone 11: s 12 megapixelkamera erbjuder.
 • Videoupplösning på 720p eller högre: Detta är standardupplösningen för HD-video, så allt lägre än det skulle se riktigt kornigt ut på de flesta enheter. Alla modeller vi testade i vårt åtelkamera test erbjuder 720p, även om några dyrare modeller där ute spelar in i 1080p eller till och med 4K-videoupplösning.
 • Utlösningshastighet på 0,9 sekunder eller snabbare: En snabbare utlösningshastighet innebär en större chans att fånga ett foto eller en video av ett snabbt rörligt djur, så vi sätter vår minimigräns till knappt en sekund.
 • Detektionsavstånd på 15 meter eller längre: Det mänskliga ögat kan se ett ljus flimra över en mil bort, men de flesta åtelkameror kan upptäcka rörelse bara inom några meter.
 • Minst ett års garanti: Detta borde ge dig tillräckligt med tid att testa din åtelkamera bäst i test helt och se till att den fungerar som den ska.
 • Prislapp på 1 000 kr eller mindre: Vissa åtelkameror erbjuder lyxiga funktioner som 4K-upplösning och LTE-anslutning, så att du kan hämta stillbilder och video utan att behöva hämta ett SD-kort. Men de kostar tusentals kronor, plus har valfria månadsavgifter för mobildata. Eftersom du fortfarande kan få anständig bildkvalitet från billigare modeller, liksom en bra övergripande användarupplevelse, tror vi inte att de flesta hobbyister behöver spendera mer än 1 000 kr, så vi testade inte något av dessa.

Olika typer av åtelkameror

Det finns olika typer av åtelkameror. Vissa av dem används oftare än andra. Men de tjänar alla olika syften och har därför sina fördelar och nackdelar.

MMS åtelkamera

Åtelkamera MMS
En åtelkamera med MMS funktion

Mobila mms åtelkameror är störst när det gäller långväga observationer och övervakning. Du behöver inte vara runt din åtelkamera eftersom enheten skickar bilder direkt via mobilnätverket direkt.

När du har ett stort område att täcka, skulle en mms åtelkamera vara ett bättre alternativ. Du måste dock vara inom täckningsområdet för att få den tjänst du betalar för. Svaga signaler kan vara ett stort problem här.

Viltkameror med WiFi/Bluetooth

Vissa viltkameror har också inbyggd Bluetooth- eller wifi-funktion. Bluetooth-åtelkameror är till nytta om din mobila täckning är svag. Men Bluetooth och wifi har korta intervall och de förbrukar också batteriet extremt snabbt.

Soldrivna viltkameror

Soldrivna åtelkameror fungerar bättre i det område som upplever mycket solljus under hela året. Om du bor i ett område som oftast ser molntäcke kommer den här funktionen inte att fungera bra för dig. Du får lite extra säkerhetskopieringstid med en integrerad solpanel.

Åtelkameror med IR kamera

IR är ett bättre val för dig om du ska använda din åtelkamera mer i mörkret än under dagtid. Inga glödspårskameror använder infraröd teknik för att fånga en bild i mörkret. Men om natten inte är bildtiden för dig, behöver du inte IR i din åtelkamera.

Natseende åtelkameror

De flesta gånger om du är intresserad av att fånga vilda djur kommer du att leta efter en nattsynkamera.

Det är typiskt för de flesta vilda djur att komma ut på natten, oavsett om de letar efter middag eller helt enkelt bara är intresserade av din trädgård. Därför är det perfekt att ha en nattsynkamera.

Åtelkamera med 4G

Åtelkamera 4G
En åtelkamera med 4G

4g-åtelkameror har vanligtvis högre kostnad än trådlösa, främst på grund av behovet av att köpa en månadsplan. Det finns uppenbara fördelar – du kommer att meddelas om nya bilder även om du befinner dig hundratals mil från åtelkamerans plats.

Överväg att köpa en av dessa kameror som listas nedan om du vet att du kommer att ha mobiltjänst på alla dina fotograferingsplatser.

Premiumversioner

Med några av de bästa betygna och funktionerna på marknaden kommer premiumkamera att säkerställa tillfredsställelse. De kan producera några av de bästa filmerna och garanterar alltid imponerande funktioner och resultat.

Åtelkameror med 4K-upplösning

Om du är mer intresserad av att spela in videofilmer än en 4k åtelkamera bäst i test är något för dig. 4k innebär att du kommer att få den bästa videokvaliteten i hög prestanda.

Detta gör det enkelt och roligt att titta på din film efter några veckors inspelning av videor.

Hur åtelkameror fungerar

En grundläggande beskrivning av hur åtelkameror fungerar ger en användbar inriktning för att förstå deras olika funktioner. Viltkameror är utformade för att existera i ett tillstånd av nästan fullständig elektronisk viloläge, ungefär som en TV som lämnas i beredskap. Biten som är helt vaken är rörelsesensorn.

I de flesta åtelkameror är detta en passiv infraröd (PIR) detektor, i princip samma som de som ses i inbrottslarm. När PIR upptäcker rörelse ”väcker den” resten av åtelkameran och utlöser en snabb kedja av händelser: ljusnivåer detekteras och blixten tänds därefter; fokus uppnås; slutartiden bestäms; en eller flera bilder eller video tas av bildsensorn; bilder / video lagras på ett SD-kort (Secure Digital); åtelkameran lägger sig igen. Hur mycket åtelkameran ser (synfält) och vad den kan fotografera bestäms till stor del av en kombination av linsen, typen av bildsensor som tar emot ljus från linsen, belysningsnivån (solljus eller blixt) och avtryckaren -tid (tid mellan rörelsedetektering och en bild som tas).

Det är viktigt att de flesta åtelkameror i dessa dagar tar färgade bilder / video under dagsljus och svartvitt på natten med en infraröd (IR) blixt – i motsats till vitblixten från en vanlig kamera. De parametrar som krävs för att styra åtelkameran och som nämns i funktionerna nedan är förprogrammerade av användaren via en skärm och ett användargränssnitt på själva åtelkameran och kan ändras efter behov. Vissa kameror har till och med en inbyggd skärm som är lämplig för visning av bilder på.

Hur åtelkameror upptäcker djuren som går förbi

Även om vissa åtelkameror kan anslutas till externa rörelsedetekteringsenheter använder de flesta PIR. PIR upptäcker genomsnittliga förändringar i det termiska landskapet framför åtelkameran och inte de specifika värmekällor som en värmekamera gör. Dessa temperaturförändringar inträffar när något rör sig som har en annan temperatur än dess bakgrund.

Som sådan är PIR lika känsliga för kalla föremål som rör sig framför varma bakgrunder som för de mer vanliga varma föremålen, dvs djur, som rör sig framför svalare bakgrunder – allt motsvarar samma sak. På samma sätt kommer ett stort djur som rör sig långt borta troligtvis att detekteras lika lätt som ett litet djur som rör sig nära åtelkameran om båda representerar samma temperaturförändring i förhållande till bakgrunden.

Om ett mycket stort djur är mycket nära en PIR men är orörligt kommer det inte att upptäckas. Därefter följer att ju snabbare rörelsen, och därför ju högre temperaturförändringshastigheten är, desto mer sannolikt är PIR att utlösa åtelkameran. Känsligheten hos en PIR för att upptäcka dessa subtila temperaturförändringar beror på märket och modellen för åtelkamera som används och endast testning kan avgöra detta.

Lyckligtvis är det enkelt att hitta oberoende tester på webben, som t.ex. detta åtelkamera test. Vissa åtelkameror använder upp till tre PIR, som pekar i olika riktningar, utformade för att förutse djur som rör sig in i åtelkamerans synfält. Här måste risken för bilder med inga djur i skott vägas upp mot förväntans värde och ofta kommer en enda PIR av god kvalitet att vara mer än tillräcklig.

Slutartiden hos en åtelkamera

När ett djur har upptäckts avgör utlösartiden om ett djur fortfarande är framför åtelkameran när bilden tas! Detta är helt en funktion av kamerans märke och modell och kan vara så snabbt som 0,1 sekunder eller så långsamt som 1+ sekund och kan representera skillnaden mellan ett snabbt rörligt djur som fotograferas eller missas helt.

Trigger-tid citeras vanligtvis av tillverkare på deras webbplatser eftersom en snabb trigger-tid är ett riktigt försäljningsargument. Trigger-tiden är troligtvis långsammare vid inspelning av video eftersom det tar längre tid för åtelkameran att ”väcka upp” videoinspelningssystem än de som används för stillbilder.

Därför, om du vill filma snabbt rörliga djur, bör du välja en åtelkamera med en snabb utlösningstid på dess videoinställning. Vår rekommendation skulle vara att gå till en snabb utlösningstid på stillbilder eftersom du kommer att sakna mycket färre djur med den här funktionen.

Återvändningstiden

Det finns minskad nytta i en snabb utlösningstid om åtelkameran måste spendera nästa minut och samla energi för att göra ett nytt försök. De allra bästa åtelkamerorna har ingen återhämtningstid alls och fortsätter att ta flera bilder i rad, men den här funktionen förbises ofta.

Föreställ dig scenariot där en hjortflock går framför en billig åtelkamera men du bara får en bild av leddjuret eftersom den långsamma återhämtningstiden innebar att resten hade gått innan åtelkameran var redo att ta en ny bild. Detta problem kan delvis åtgärdas med hjälp av videoinställningar men du antar att långsam återhämtningstid på stillbilder ofta innebär en ännu större återhämtningstid på video.

Linsen på åtelkameran

Generellt har de flesta åtelkameror en fast brännviddslens (och därmed synfält). Detta inkluderar en fast fokuspunkt. Att välja ett vidvinkelobjektiv är utmärkt för att få mycket i bilden, men enskilda motiv riskerar att se små ut på bilden. Medan ett smalt synfält, zoomobjektiv, kan sakna mycket detaljer.

Vissa tillverkare erbjuder ett urval av fabriksmonterade linser för ett visst märke och en modell, och Bushnell gör Nature-View-kameran med användarbytbara linser speciellt utformade för att ha en mycket nära fokuspunkt – perfekt för att fotografera fåglar på matare. Återigen är det möjligt att hitta information om linser på tillverkarens webbplatser.

Viltkamerans belysning

Åtelkamerors blixt/belysningsenheter är fabriksmonterade och därför, eftersom scenarierna där en åtelkamera kan användas i stor utsträckning bestäms av dess blixt / belysningstyp, är valet av modell avgörande. Vi hänvisar till blixt och belysning som en och samma eftersom de är samma enhet – om en stillbild ska tas så blinkar lamporna omedelbart, medan för video lyser de längre. Det finns tre typer av blixter aska, i) vitt ljus – precis som en vanlig kamera och används för att ta färgbilder / video i mörkret, ii) svagt ljus infrarött och iii) inget ljus infrarött (aka svartblixt, dold blixt).

Infraröd blixt ger svarta och vita bilder och används normalt bara på natten. Infrarött ljus sitter vid gränsen och strax bortom det synliga ljusspektrumet, och så är infraröda blixtar mycket mindre benägna att störa blyga nattliga djur än en vit ljusblixt. Standardblinkar med låg glöd använder LED-matriser som avger infraröd vid en våglängd på cirka 850 nm.

De flesta kameror är mindre känsliga för 850 nm infrarött än för vitt ljus, men kan ändå skapa en bild av god kvalitet under denna belysning. Nackdelen med 850 nm infraröd är att det fortfarande finns en svag röd glöd synlig för det mänskliga ögat, och att döma av erfarenhet, också synlig för djur. Eftersom nya kameror är ännu känsligare för infrarött har det dock blivit möjligt att använda LED-matriser som avger ljus längre in i det infraröda spektrumet vid cirka 940 nm.

Under denna belysning kan bilder / video vara mer ‘korniga’ och blixtens räckvidd minskar, men det synliga ljuset minskar enormt och är bara riktigt synligt för det mänskliga ögat när man stirrar direkt in i blixten. Förutom att inte störa dina motiv, infraröd blixt är också användbart för åtelkamera säkerhet. Det betyder att det är mindre troligt att kameror blir stulna eftersom deras positioner inte ges bort av ljusa ljusblixtar på djupet av natten.

Bildkvalitén på en åtelkamera

Vi har redan nämnt hur blixttyp kan påverka bildkvaliteten, men funktionen som har störst effekt på detta är upplösningen på den bildsensor som används. Upplösningen anges i megapixlar (MP) och är helt enkelt antalet pixlar som spelats in i en digital bild. En megapixel är en miljon pixlar. Ju fler megapixlar, desto bättre kvalitet är det troligt att bilden blir, men med nackdelen att ett högt megapixelantal leder till att du använder din åtelkameras minneslagring (dess SD-kort) snabbare.

De flesta åtelkameror är nu 5 MP eller högre, men se upp för ‘interpolerade’ värden eftersom de representerar bildsensorer med lägre upplösning men där åtelkamerans processor har uppskattat hur en bild skulle se ut vid högre upplösning – en 12 MP interpolerad bild kommer inte att vara lika bra som en helt 12 MP.

Bild/videoinställningar hos en viltkamera

Stillbilder kontra video Valet mellan kameror som tillhandahåller stillbilder eller både video och stillbilder verkar självklart, och vi föreslår att det är vettigt att gå för båda med tanke på att detta är en försörjning av de flesta kameror nu och till ett rimligt pris. Tänk dock på att några av de mest robusta, pålitliga och energieffektiva (se 9. nedan) åtelkameror och, kritiskt sett, har några av de snabbaste utlösningstiderna på marknaden, bara ger stillbilder.

Utöver detta, tänk också på att videon behöver blixtenheten för att ge belysning under hela videon (på natten) och video använder också mycket minne. Därför kan tillhandahållandet av video också vara opraktiskt för långa distributioner. Enkla stillbilder kontra stillbilder kontra video Bygg på denna direkta jämförelse av stillbild och video, tänk på att de flesta kameror nu tillåter att en sekvens med stillbilder tas (säg upp till 10), med nästan ingen återställningstid däremellan, och en del till och med erbjuda “nästan-video” på cirka två enskilda bilder per sekund.

Dessa “stillbilder” kommer sannolikt att fånga mycket av den åtgärd som videon kommer att göra, men med en mycket lägre batteriström och minneslagring. Att sikta på en åtelkamera som specialiserat sig på stillbildsbilder av bättre kvalitet kan återigen vara ett bättre alternativ jämfört med en generalist still / video-kombination.

Minneskort/lagring av inspelningar eller foton

Vi har redan täckt hur olika inställningar sannolikt kommer att fylla din åtelkamera SD-kort antingen snabbare eller långsammare, så du kanske tror att det är vettigt att köpa den största kapacitet SD-kort du har råd (2, 4, 6 … .128 GB kapacitet). Du måste dock kontrollera med åtelkameratillverkaren vad SD-kortet med maximal kapacitet är för din valda åtelkamera.

Detta beror på att filsystemet som är inbyggt i SD-kort skiljer sig åt med olika kapacitet och du kan till exempel upptäcka att du är begränsad till 16 GB SD-kort. Så om du planerar att ta mycket video kanske du vill välja en billig åtelkamera som stöder SD-kort med hög kapacitet. Du måste också överväga klass SD-kort. Klass hänvisar effektivt till den hastighet med vilken bilder / video skrivs till och från SD-kortet, med 5 klasser för närvarande tillgängliga (2, 4, 6, 8, 10). Ju högre nummer desto snabbare blir kortet men mer kostar det vanligtvis.

Men att välja för låg klass SD är sannolikt en falsk ekonomi eftersom det kommer att sakta ner utlösnings- och återställningstiden för din åtelkamera och till och med kan förhindra att din åtelkamera fungerar alls. Återigen kommer tillverkare att rekommendera vilken klass de ska gå för.

Strömförsörjning till kameran

Åtelkameror drivs vanligtvis av en bank med AA-batterier i kamerahöljet. Vissa modeller har dock tillgång till extern drivkraftr leveranser. Detta kan vara en av, eller en kombination av, DC (omvandlad från nätström), ett externt laddningsbart batteri med hög kapacitet (t.ex. 12V blysyra eller litium) eller solpanel.

Dessa externa kraftalternativ har en effekt som dramatiskt ökar åtelkamerans livslängd i fältet jämfört med AA-batterier och kan vara särskilt användbara om det sannolikt kommer att bli en kraftig användning av blixt, särskilt för video. Viktigare är dock för de flesta användare vilken typ av AA-batteri som ska användas, eller mer korrekt vilken batterikemi – jag håller fast vid ‘typ’. Batterier kan delas upp i uppladdningsbara och icke-uppladdningsbara (primära celler).

Vanliga uppladdningsbara produkter inkluderar, litiumjon (Li-jon), nickelmetallhydrid (NiMH) och nickel-kadmium (NiCad). Litiumjonbatterier brukar ha specialiserade applikationer för högspänning, medan NiCads nu är en till stor del nedlagd teknik. Detta lämnar NiMH. Dessa har lägre kapacitet (vilket motsvarar kortare distributionstid) än primär, men erbjuder en kostnadsbesparing genom flera användningsområden.

Vissa tillverkare rekommenderar dock inte användning av uppladdningsbara batterier eftersom de arbetar med en något lägre spänning (1,2 V) än primär (1,5 V) och kan också vara oförmögna att leverera hög ström. Detta kan resultera i förlust av prestanda, t.ex. svag blixt. Men högpresterande NiMH-batterier finns, till exempel Panasonic Enloop, som bör betraktas som ett kostnadsbesparande alternativ till primära batterier.

Icke-laddningsbara primära batterier har två vanliga typer, litium (litium-järn-disulfid) och alkaliska. Litiumbatterier kan ge högre strömmar och ha större kapacitet och därmed livslängd än alkaliska, men de är betydligt dyrare. Så valet kommer, som alltid, att tillämpas, med kortare distributioner och / eller dagtidsscenarier som gynnar alkaliska primärer eller NiMH-uppladdningar, till längre distributioner och / eller tung användning nattetid av flash som gynnar litiumprimärer eller högpresterande NiMH.

Läs också >>> Åtelbelysning test

Stora märken inom världen av åtelkameror

Det finns olika tillverkare i den här branschen och om du behöver separera några av de goda från resten, gå igenom vår lista över mest kända åtelkamera märken.

Browning

Browning är ett av de bästa varumärkena när det gäller vapen och jakt. Det uppstod 1878 och sedan dess har det handlat om skjutvapen, skytte och jaktutrustning och tillbehör.

Det är ett av de äldsta varumärkena i landet när det gäller utomhusjakt och skjututrustning. Brownings åtelkameror är bäst för deras motståndskraft och prestanda.

Moultrie

Moultrie är en av de verkliga specialisterna på åtelkameror på marknaden och de är välkända för sina kvalitetsprodukter. Företaget startade sin verksamhet 1981 och sedan dess har det regelbundet producerat produkter som är bäst i branschen.

Reconyx

Du kanske har hört talas om Reconyx, men företaget har kommit framåt sedan sin första dag 2002, som inte är särskilt länge sedan. Men när det gäller viltkameror är den kvalitet som Reconyx kan producera anmärkningsvärd.

Spypoint

Spypoint är ett annat varumärke som tillkom inte så länge men har gjort enorma framsteg inom åtelkameror och redskap. Sedan 2004 har företaget introducerat flera åtelkameror som är värda vartenda öre.

Spartansk

Spartan är ett annat nytt varumärke inom åtelkameror och kom in på marknaden redan 2014. Men om du letar efter en robust utomhusåtelkamera som passar för olika applikationer, bör Spartan vara ditt val.

Stealth Cam

Stealth Cam är bäst när det kommer till mångsidighet. Varumärket har ett komplett utbud av provkameror som är utformade för att möta olika krav. Oavsett om du är jägare, djurlivsforskare eller friluftsliv, har Stealth Cam något som passar dig.

CuddeLink

För de bästa åtelkamerorna bör du på allvarligt överväga CuddeLink. Mobilåtelkameror är verkligen en välsignelse om du måste täcka ett bra område. CuddeLink erbjuder utmärkt mottagning och täckning och kan hantera flera åtelkameror i ett nätverk.

Primos

Primos är ett av de största märkena inom jakt och utomhusutrustning. Varumärket specialiserar sig på jaktanrop men har också en lista över undermärken under sitt paraply. Detta är en av de sanna pionjärerna inom jakt- och utomhusutrustningsvärlden och deras provkameror är fantastiska.

Vård och underhåll av åtelkameror

Alla våra val kan drivas med uppladdningsbara batterier – vilket är fantastiskt, eftersom våra favorituppladdningar kan hålla lika länge på en enda laddning som de bästa engångsbatterierna, men till en bråkdel av kostnaden över tiden. I allmänhet bibehåller engångsbatterier en mer konstant spänning innan de dör (vanligtvis 1,5 volt), medan uppladdningsbara batterier fortsätter att gå med en lägre spänning (doppar ner från 1,5 volt till 1,2 volt) innan de skärs ut.

Vissa åtelkameror (som Moultrie) slutar fungera när den totala effekten sjunker under 5 V (eller strax under 1,3 volt per batteri), så du bör alltid kontrollera vilka batterier bruksanvisningen rekommenderar. Oavsett vilken typ du använder, se till att alla fyra batterierna är fulladdade när du sätter i dem och att du inte använder en blandning av batterityper och märken.

Vi har inte testat några tilläggstillbehör, men om du är orolig för att din åtelkamera blir stulen, säljer flera företag höljen och lås för att hålla dem säkra. Vi rekommenderar också att du skriver ner platsen för dina åtelkameror om du placerar dem på en avlägsen plats. Den bästa åtelkameran är den du inte tappar!

Efter några veckor ute kommer din åtelkamera antagligen att samla spindelnät, fågelavföring och annat skadligt tillstånd. Vi rekommenderar att du torkar ner det med en fuktig trasa så ofta för att hålla den ren. Att placera den i direkt solljus, om möjligt, hjälper också till att sakta ner hastigheten med vilken plastytan bryts ned.

Vanliga frågor

Vilka åtelkameror skickar bilder till din telefon?

En mobil åtelkamera med 4G LTE-teknik för att ansluta till internet och låta dig se dina foton och videor när som helst från din telefon. Dessa åtelkameror levereras med en SIM-kortplats och antenn för 4G LTE-signalöverföring. Den mobila åtelkameran är bäst för övervakning utan tillsyn.

Kan du använda en åtelkamera som säkerhetskamera?

Ja, åtelkameror är kompakta och smygande och kan användas som säkerhetskameror. De erbjuder också månader av batteritid, vilket gör dem bäst för strömavbrottsscenarier. Detekteringsfältet är mer än tillräckligt för att användas för detta ändamål, och de är bra för nattförhållanden. Dessutom kan vissa nya åtelkameror från nya åldrar också överföra foton och videor till din smartphone.

Hur många åtelkameror behöver man?

Om du vill täcka marken på bästa möjliga sätt måste du ha den bästa åtelkamera för varje 10 tunnland.

Det kommer att bli ett genomsnitt för att du i vissa fält och virke kan sluta använda 5 åtelkameror i en enda 10 hektar stor region. Allt beror på hur ditt mål (antingen en människa eller en bock) använder området.

Du behöver inte fem kameror på 50 tunnland av det stora fältet eftersom ett bättre alternativ är att bearbeta kanterna. Du kan täcka ett bra område av din fastighet.

Vissa människor kanske tror att bara en enda åtelkamera kommer att vara mer än tillräckligt för att täcka 50 tunnland.

Om du känner din fastighet väl kan du gå efter färre kameror. Men du måste veta var aktiviteten pågår och placera dina kameror därefter.

Hur fungerar åtelkameror?

Rörelsesaktiverad billig åtelkamera fungerar med tanken att du inte behöver vara med för att ta bilden. Därför kan enheten automatiskt ta foton åt dig baserat på utlösare orsakade av rörelse eller när något kommer in i detektionszonen.

Viltkameror är fristående enheter och de har möjlighet att skjuta på natten. De har också tillräckligt med backup och datalagring för att fungera självständigt. När en person eller ett djur kommer in i detektionszonen tas en video eller ett foto. Och alla parametrar som är associerade med denna detektionszon och bildtagning slutförs av användaren.

Du kan använda dessa åtelkameror för övervakning samt forskning och observation. Dessa kameror är mycket enkla att installera och använda. Rörelsesensorkameran med mörkerseende kan enkelt upptäcka rörelse så långt som 30 meter.

Och med wifi / Bluetooth eller mobilsupport kan enheten också skicka foton till din mobiltelefon eller dator. Dessa kameror använder högkvalitativa bildsensorer och IR-teknik för att ta kristallklara bilder i varierande väder- och ljusförhållanden för konsekventa resultat.

Hur programmerar jag en åtelkamera?

Att programmera din jaktrörelsekamera är inte så stort om du vet vad du gör. Se till att du går igenom bruksanvisningen innan du börjar med installationsprocessen.

Först måste du förbereda din åtelkamera bäst i test för första användning. Konfigurera alla inställningar på din åtelkamera. Ladda batterierna, sätt i SD-kortet och anpassa alla inställningar efter dina behov. Den inkluderar utlösarfrekvens, hastighet och timer.

Om du har en mobilkamera eller wifi-åtelkamera, se till att enheten tar emot fulla signaler. Med svaga signaler kommer kommunikationen att saknas och det kommer också att tömma åtelkamerans batteri mycket snabbt.

Bestäm hur du ska placera och använda din åtelkamera. Enligt det måste du testa om det kommer att fånga vyn på rätt sätt eller inte.

Håll dina videospelkameror säkra från de yttre elementen. Du kan också kontakta din försäkringsleverantör och be om säkerhetsinformation som är kopplad till din åtelkamera.

Se till att du investerar i monteringsutrustning av hög kvalitet som håller din enhet säker.

Se också till att kontrollera din enhet regelbundet och se om den kräver underhåll eller inte. För lång livslängd är detta steg obligatoriskt.

Hur och var ska jag placera min åtelkamera?

För det första behöver du tålamod. Du kanske inte hittar den bästa positionen direkt, så förvänta dig att göra justeringar. Om du riktar åtelkameran längs ett känt spår får du bilder av spelet som rör sig mot dig eller bort, men de kommer att vara på huvudet (eller svansen). För en bättre bild, placera den i en vinkel så att du får en sidovy.

Spelet är mest aktivt vid gryning och skymning, men undvik att rikta åtelkameran direkt dit solen kommer upp eller går ner. Tänk på var spelet kommer att utlösa åtelkameran. En rensning, eller kanten på omslaget, ger en bredare bild och mindre risk för falska utlösare från grenrörelser.

Att placera åtelkameran högt upp minskar risken för stöld, men du måste vara mer exakt när det gäller positionering. Att vinkla den nedåt minskar räckvidd och synfält. Efter initial positionering vänta flera dagar innan du återvänder så att alla djur som du stör kommer tillbaka till sina normala vanor.

Sammanfattning

Det finns många spelkamalternativ på marknaden, men att välja rätt kräver forskning. Med den här omfattande guiden har vi undersökt och listat den bästa åtelkameran för att spara lite tid och få dig igång tidigare.

Den bästa åtelkameran för dig kanske inte är den bästa kameran för någon annan. Men om du letar efter en åtelkamera bäst i test för jakt eller säkerhetsändamål, kommer en modell från vårt åtelkamera test säkert att passa dina behov och budget.

En sak att notera: eftersom åtelkameror används utomhus behöver de regelbundet underhåll. Rengör åtelkameran och linsen före montering och kontrollera regelbundet tätningarna för att förhindra oavsiktliga vattenläckor. Om du gör detta kommer din billiga åtelkamera att få lång livslängd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top