Bäst Kolvkamshöjare 2023 – Test av olika Kolvkamshöjare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Beartooth Kombi 2.0 Kolvkamshöjare

Beartooth m. Patronhållare

Evo Series Kolvkamshöjare

Beartooth Precision Kolvkamshöjare

Klicka här för att se fler kolvkamshöjare.

Bäst i test Kolvkamshöjare 2023

Min enskilt största irritation med studsare idag är höjden på kindstödet. Detta kan dock enkelt lösas med en kolvkamshöjare. Det fanns en tid när det inkulderade riktmedlet på gevären var normen, men eftersom priset på optik idag är så otroligt lågt är det nästan omöjligt att motstå att slå till med ett kikarsikte.

Och så finns det dyrare gevär som inte ens har några riktmedel vilket innebär att du faktiskt måste köpa ett kikarsikte. Och ändå verkar kindstödet på så många av dessa gevär ha utformats för att sätta ditt öga i linje med de obefintliga riktmedeln, vilket förstås är alldeles för lågt för ett vanligt kikarsikte. Tack och lov finns det en lösning.

Ett ordentligt kindstöd är avgörande för precisionsskytte. Möjligheten att få ditt öga i samma position i förhållande till kikarsiktet på exakt samma sätt varje gång gör att du kan sätta varje skott genom samma hål.

Köpguide för bäst i test kolvkamshöjare

Nedan följer en guide om hur du ska hitta den bästa kolvkamshöjaren för just dig. Det finns nämligen ett antal olika faktorer att tänka på. Några av dem är:

Bekvämlighet när du siktar

En bra kolvkamshöjare för ditt gevär måste förstås vara bekväm. Eftersom en mycket stor anledning att använda kindstöd är för komfort. Det finns kindstöd på marknaden som har skuminsatser och är gjorda av tyg för att vara så bekväma som möjligt.

Med hjälp av kindstöd, särskilt de med skum, kan du vila huvudets vikt på stocken och vara så bekväm som möjligt. Det säkerställer också att du inte anstränger dina nackmuskler när du försöker sikta.

Extra förvaringsutrymme

Det här kan vara en fördel baserat på om ditt kindstöd har det eller inte. Men stigar med påsar och öglor med dragkedja kan hjälpa dig att bära extra saker till ditt gevär.

En bra kolvkamshöjare till ditt gevär måste ha vissa egenskaper för att fungera som den är tänkt. Du måste se till att en högkvalitets kindstigare har dessa viktiga funktioner när du köper en.

Att ha lite extra lagringsutrymme i kinden för ammunition, batterier eller första hjälpen är en kompletterande fördel, om inte, ett nödvändigt tillskott. Du måste också notera att om du bär extra saker i kindens stigerpåse kommer du att öka vikten på ditt gevär och därmed påverka noggrannheten.

Justerbarhet

En annan mycket viktig egenskap hos ett bra kindstöd är justerbarheten. Det primära syftet med att installera kindstödet på ditt gevär är att kunna använda räckvidden ordentligt. En justerbar kolvkamshöjare hjälper dig också att använda omfattningar av olika objektivstorlek och höjd, eftersom du enkelt kan jämna ut dem. Dessutom måste kindstödet vara tillräckligt justerbart för att passa tätt över ett lager.

Lätt att installera

Stigeröret måste vara enkelt att installera och kräver minimal ansträngning eller verktyg. Tvärtom, om stigaren behöver några specialverktyg för installation, bör verktygen göra det enkelt att justera.

Skyddande och säkert

En ideal kolvkamshöjare får inte repa eller bulka i lager på något sätt. Det ska vara lika skonsamt mot beståndet som det är mot ditt ansikte. Dessutom bör monteringsmekanismen vara tillräckligt säker för att förhindra att den faller eller glider ut.

Ambidextriös

En bra kolvkamshöjare måste vara ambidextriös, vilket innebär att den kan användas både av högerhänta och vänsterhänta skjutare. Denna kvalitet är inte lika nödvändig om resten endast är för eget bruk.

Lista på de bästa kolvkamshöjarna:

  • Bäst i test: Beartooth Kolvkamshöjare
  • Populärast: Bearproof Precision Kolvkamshöjare
  • Premiumval: Evo Series Kolvkamshöjare
  • Billigast: Stabilotherm Kolvkamshöjare

Varför du antagligen behöver en kolvkamshöjare

En ordentlig kolvkamshöjare ger dig den förmågan genom att ge dig en bestämd referenspunkt för att indexera ditt ansikte i förhållande till pistolen. Utan en bra kolvkamshöjare kommer ditt ansikte och ditt öga att flytta runt och kommer aldrig att vara på exakt samma plats två gånger.

Vi har provat olika kolvkamshöjare tidigare, men ingen verkar fungera bra för långdistansgevär. Dessutom verkar de alla använda tyg eller annat tygmaterial i kombination med något slags skosnöresystem för att hålla det hela på plats. Slutresultatet är vanligtvis att ditt kindstöd glider runt hela stocken och inte är på rätt plats när du behöver det.

Fördelar med att använda en kolvkamshöjare

En kolvkamshöjare har flera bra användningsområden, som har fördelar från att förbättra noggrannheten till att uppnå komfort när du skjuter. Några goda skäl att använda ett kindstöd följer nedan:

Gör det enklare att sikta

En vanlig gevärsanvändare vet hur svårt det är att montera och använda ett omfång med detta gevär. Kolven på geväret är inte på samma höjd nivå som de fasta riktmedeln, till skillnad från till exempel AR-15 där buffertröret sträcker sig in i kolven.

På grund av detta är gevär oftast bra med de fasta riktmedeln men tillåter inte att ditt huvud planar bra med ett omfång. Med hjälp av ett kindstöd säkerställer du att du kan justera huvudets höjd i förhållande till räckvidden för att uppnå noggrannhet.

Snabb insiktning

En kolvkamshöjare hjälper dig att få en bättre uppfattning om exakt var du ska vila huvudet och ansiktet så att du enkelt kan komma i position varje gång du måste ta ett skott. Denna faktor är till stor hjälp när du använder ditt gevär för tävlingar eller jakt.

Läs också >>> Bäst i test kikarsikte 2023

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen