Bäst Kolvkamshöjare 2024 – Test av olika Kolvkamshöjare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Beartooth Kombi 2.0 Kolvkamshöjare

Beartooth m. Patronhållare

Evo Series Kolvkamshöjare

Beartooth Precision Kolvkamshöjare

Klicka här för att se fler kolvkamshöjare.

Skytte är för all del inte enkelt, men arbetet kan underlättas en hel del med hjälp av vissa redskap som bland annat skjutstöd. Utöver det finns ännu en produkt vi kommer dyka in mer på här, nämligen en kolvkamshöjare, även känt som kindstöd.

En kolvkamshöjare ser till att höjden på kolvkammen är rätt anpassad för dig och ger dig de bästa förutsättningarna för skytte och att träffa ditt mål.

Fördelen med den här produkten är självklart att du slipper bördan av att bygga om kolven vilket tar tid och är kostsamt, men även att geväret blir mer mångsidigt.

Kindstöd är en investering för dig och ditt jagande och bör inte tas för givet. Genom att lägga en slant på det här tillägget till ditt gevär ser du till att ditt öga hamnar i samma position varje gång och att du inte kollar annorlunda på kikarsiktet varje gång.

Nedan har vi listat olika modeller i respektive kategorier baserat på faktorer som gör de bättre i vissa aspekter.

1. Bäst i test – Beartooth Kombi 2.0

Klicka här för att se bästa priset

Först och främst rekommenderar vi den här modellen av Beartooth som bevisat sig vara bäst i test då den gång på gång lyckas prestera och inte sviker användaren.

Produkten fungerar på så sätt att du bygger på kammaren med de 5 mellanläggen som med kommer tills du hittar den önskvärda höjden som tillgodoser dina behov.

En fördel med den hör modellen är dess design som gör produkten till en kolvkamshöjare med patronhållare. Tack vare detta kan du väldigt smidigt och enkelt ladda om geväret vilket alltid är en fördel.

Slutligen är produkten konstruerad i ett mörkare material som inte endast passar bra med de flesta gevären, utan också ser till att du kan smälta in mer i din omgivning och inte stå ut särskilt mycket vilket är en fördel bland många.

2. Populärast – Beartooth med Patronhållare

Beartooth Kolvkamshöjare med Patronhållare

Klicka här för att se bästa priset

En mycket populär och eftertraktad kolvkamshöjare som många kunder föredrar är den här modellen av Beartooth.

Inte nog med att den erbjuder så pass mycket och är mångsidig, den är även väldigt budgetvänlig och kostar inte särskilt mycket vilket får den att stå ut i mängden.

Likt andra modeller ser den här varianten till att höjden är rätt för dig genom 5 olika passbitar som passar till alla olika typer av kolvar. De 5 passbitarna är i följande storlekar:

 • 3 mm
 • 6 mm
 • 9,5 mm
 • 12,5 mm
 • 16 mm

Tack vare de varierande storlekarna på passbitarna säkerställer den här kolvkamshöjaren att dina behov kommer mötas och att du får de bästa förutsättningarna för att skjuta bra.

Slutligen är den här modellen även designad för att hålla 6 patroner vilket bara pricken över i:et.

3. Premiumval – Evo Series Kolvkamshöjare

Klicka här för att se bästa priset

För dig som strävar efter bra kvalité och mångsidighet samt är villig att spendera lite mer pengar för att få det kan vi rekommendera den här produkten av Kalix Teknik.

Det finns många fördelar med det här kindstödet, bland annat att den är avsedd för både höger och vänsterskyttar och passar till de allra flesta stockarna.

Den här kolvkamshöjaren fungerar lite annorlunda än sina motsvarigheter då den inte justerar höjden genom passbitar som läggs på utan den här produkten höjer och sänker stocken med hjälp av en skruv.

Eftersom den här modellen inte är konstruerad på samma sätt som konkurrensen kommer den kunna användas i arbeten som andra kolvkamshöjare inte kan. Den har bättre stabilitet och stadga vilket är väldigt gynnsamt för dem som jobbar i lite tuffare miljöer eller har ett mycket kraftigt gevär som behöver det där lilla extra.

Slutligen är den här modellen lite dyrare än andra produkter, men den kan även göra lite mer och hjälpa dig mer i längden med olika arbeten och problem som kan förekomma.

4. Billigast – Beartooth Precision

Klicka här för att se bästa priset

En kolvkamshöjare som är lite billigare och når ut till de konsumenter med en lite mindre budget, men som fortfarande vill ha ett kindstöd som kommer gynna arbetet är den här produkten av Beartooth ett bra alternativ.

Trots dess lägre kostnad erbjuder den hör modellen en hel del och kommer se till att ditt skytte blir så bra som möjligt.

Precis som andra kolvkamshöjare från Beartooth, justeras kolven med hjälp av 5 olika passbitar i varierande storlekar. De olika storlekarna på passbitarna är följande:

 • 3 mm
 • 6 mm
 • 9,5 mm
 • 12,5 mm
 • 16 mm

Värt att notera vad gäller den här modellen är dock att det inte är en kolvkamshöjare med patronhållare vilket för vissa ses som en nackdel medan andra tycker att det är skönt då ytan av själva kolven blir enklare att jobba med.

Lista över de bästa kolvkamshöjarna 2024

 • Bäst i test: Beartooth Kombi 2.0
 • Populärast: Beartooth med Patronhållare
 • Premiumval: Evo Series Kolvkamshöjare
 • Billigast: Beartooth Precision

Köpguide för kolvkamshöjare 2024

Med alla olika typer och modeller av kolvkamshöjare blir det självklart svårt att veta vilken modell som är bäst för dig. Vissa är ute efter en kolvkamshöjare i läder medan andra kanske har en kolvkamshöjare för träkolv i fokus.

För att hjälpa dig hitta det du behöver och slippa gissa och testa dig fram med olika varianter av kolvkamshöjare har vi sammanställt en köpguide med olika faktorer att tänka på och ha med dig vid ditt nästa köp.

Det finns mängder av saker att tänka på, nedan har vi listat en del som vi tycker är viktigast:

 • Bekvämlighet och komfort
 • Justerbarhet
 • Extra förvaringsutrymme

Bekvämlighet och komfort

En väldigt viktig faktor att tänka på vid köp av kolvkamshöjare är självklart komforten och hur bekvämt det kommer vara under användning.

Eftersom du kommer spendera en hel del tid med kinden på stödet vill du se till att det är något som passar dig. Vare sig det betyder att du behöver investera i en kolvkamshöjare i läder eller en kolvkamshöjare i gummi för att vara bekväm så är det värt.

Det kan eventuellt komma at kosta mer för att hitta den modellen som är bra för dig, men det blir en bättre investering för framtiden då du ser till att du har ett kindstöd som du tycker om och som kan gynna dig.

”Det är värt att spendera lite extra pengar på en kolvkamshöjare om det är så att den kan bidra med ökad komfort. Du vill se till att kindstödet du använder dig av kommer gynna din prestation, det blir svårt ifall det inte är bekvämt.”

Justerbarhet

Ännu en punkt att ha i åtanke är justerbarheten av kolvkamshöjaren. Troligtvis den viktigaste detaljen i ett kindstöd är hur justerbar den är.

Desto mer du kan justera och ändra på höjden efter eget tycke, desto mer mångsidig blir produkten. Genom att investera i en modell med hög justerbarhet vidgar du dina möjligheter och ser till att du är redo för vad som än kan inträffa.

En justerbar kolvkamshöjare låter uppenbart, men det finns vissa modeller som inte ger möjligheten för att justera höjden eller ger väldigt lite justerbarhet. Du vill undvika dessa modeller då det inte är bra att binda sig till endast en höjd och vara beroende av den.

Slutligen är justerbarheten väldigt viktig när det kommer till kolvkamshöjare, men det ska inte vara den enda faktorn du tänker på. Det gäller att hitta en balans mellan komfort, förvaringsutrymme och justerbarhet och endast då kan du hitta en bra kolvkamshöjare för dig.

Extra förvaringsutrymme

Något som många inte tänker på när det kommer till kolvkamshöjare är att de kan användas, till viss grad, som förvaringsutrymme.

Det betyder inte endast att det är en kolvkamshöjare med patronhållare, utan det kan även vara så att modellen har påsar som fästs på kindstödet och som kan hålla saker som batterier och första hjälpen kit.

En del nöjer sig med en kolvkamshöjare med patronhållare, men för vissa kan det vara smart att investera i något mer och en modell som erbjuder det där lilla extra.

Nackdelen med modeller som har extra förvaringsutrymme är dock att de oftast kostar lite mer samt väger lite mer. För dem som kanske behöver röra på sig en del under skyttet eller som har en lite lägre budget är den här typen av kindstöd inte särskilt optimal.

Kolvkamshöjare i olika material

Det finns mängder av kolvkamshöjare där alla är konstruerade på olika sätt och är avsedda för varierande arbeten. Nedan har vi listat två typer av kindstöd där både är utformade av olika material med respektive fördelar och nackdelar.

Kolvkamshöjare i läder

Den här typen av kolvkamshöjare är väldigt vanlig bland konsumenter främst för en anledning, komforten.

En kolvkamshöjare i läder garanterar bra komfort och bekvämlighet under arbete vilket är väldigt viktigt hos många. Tack vare detta blir oftast prestationen också mycket bra bland de som använder kolvkamshöjare i läder.

Något värt att notera vad gäller den här typen av material är att de oftast kostar lite mer än dess motparter. För en del är det en investering värd att göra då du säkerställer bra prestation och komfort.

Kolvkamshöjare i plast

Ytterligare ett kindstöd som är vanligt bland en del konsumenter är kolvkamshöjare i plast.

Den klara fördelen bland de modellerna konstruerade i det här materialet är hållbarheten. Likt allt annat i plast håller kolvkamshöjare i plast väldigt länge och kommer vara med dig ett bra tag framåt.

Utöver hållbarheten är den här typen av kindstöd oftast billigare än kolvkamshöjare i läder, vilket är ännu en anledning till att investera i den här modellen.

Nackdelen med kolvkamshöjare i plast är dock komforten. Till skillnad från kolvkamshöjare i läder erbjuder den här typen av kindstöd inte like bra komfort vilket är något att tänka på.

Vanliga frågor om kolvkamshöjare

Vilken är den bästa kolvkamshöjaren?

Det finns mängder av olika bra kolvkamshöjare som kan prestera suveränt, men det finns självklart den som är bäst i sitt område.

På vår hemsida har vi listat en mångfald av olika kolvkamshöjare i olika kategorier, varav en av dem har fått bemärkelsen bäst i test då den gång på gång bevisat sig vara just bäst.

Hur mycket kostar en kolvkamshöjare?

Priset av en kolvkamshöjare varierar baserat på olika faktorer såsom material, justerbarhet och komfort. Det blir därmed väldigt svårt att sätta ett pris, utan det vi kan säga är att du kan förvänta dig ett pris från några hundra kronor upp till 1000 – 2000 kronor.

Om du vill veta ett mer exakt pris kan du kika in vår hemsida där vi har rangordnat olika modeller baserat på olika faktorer, bland annat priset.

Vad är en kolvkamshöjare?

En kolvkamshöjare är ett redskap som används på kolven av ett gevär för att se till att höjden är rätt anpassad för dig. Kolvkamshöjaren, eller kindstödet som det också kallas, ser därmed till att dina ögon är i rätt höjd med siktet så du kan prestera så bra som möjligt.

Måste man ha en kolvkamshöjare?

Nej, du måste inte ha en kolvkamshöjare men det underlättar ditt arbete en hel del och ser till att du får de bästa förutsättningarna för att prestera bra.

Kolvkamshöjaren ser till att dina ögon är i rätt höjd med siktet på geväret, om ditt gevär redan är bra anpassat för dina ögon ger kolvkamshöjaren i stället bra komfort och bekvämlighet.

Sammanfattning

Avslutningsvis är kolvkamshöjare en mycket bra investering för den som är insatt i skytte och vill se till att dess prestation blir så bra som möjligt.

Det är inte särskilt praktiskt att modifiera kolven på geväret efter eget tycke utan det bättre valet är att investera i en kolvkamshöjare som både ger bra positionering för dina ögon och bra komfort och trevnad under ditt arbete.

Att köpa en kolvkamshöjare är inte en särskilt stor investering, men den kommer bidra med mycket bra förutsättningar för ditt skytte.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen