Bäst Vapenrem 2024 – Test av Vapenremmar för jakt

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Sauer Vapenrem

Niggeloh Neopren Vapenrem

Blaser Läder Vapenrem

Niggeloh Neopren Vapenrem

Klicka här för att se fler vapenremmar.

Alla jägare kan nog komma överens om att en av de absolut mest användbara sakerna när man är ute på jakt är vapenremmen. Utan den hade jaktupplevelsen blivit mycket jobbigare då man hade blivit tvungen att bära sitt vapen med händerna hela tiden.

Med den rätta modellen kan din jaktrunda kännas mycket lättare och mycket mer bekväm. Den ska kunna göra så att du kan bära vapnet över axeln och ha plats i händerna för annat när du rör dig.

För att den ska lyckas med detta behöver vapenremmen erbjuda ett mjukt och brett band så att vikten fördelas över en större yta. Remmen ska inte heller skava mot huden då det hade inneburit en värre upplevelse än om man inte skulle haft en.

För att vägleda dig till den bästa vapenremmen som passar just dina behov ute på jaktrundan har vi i den här artikeln recenserat fyra olika modeller samt svarat på en rad vanligt förekommande frågor.

1. Bäst i test – Sauer Vapenrem

Sauer Vapenrem

Klicka här för att se bästa priset

Sauer vapenrem är en mycket bekväm modell tack vare sin mycket mjuka och breda axelplatta som fördelar vapnets tyngd över en större och skönare yta. Den har också justerbara axelremmar så att du kan anpassa och ändra passformen beroende på både vapen och kroppsform.

Vapenremmens är gjord i Sauers egna elastiska Neoprentyg vilket gör den mycket bekväm och förhindrar den från att glida av när du rör dig. Den är dessutom utsmyckad med fina läderdetaljer och en broderad Sauer logga.

Detta är en modell som helt klart levererar en bekväm användarupplevelse samtidigt som den inte är bland de dyraste modellerna på marknaden.

2. Populärast – Niggeloh Automatic Vapenrem

Klicka här för att se bästa priset

Niggeloh Automatic är en väldigt anpassningsbar och smidig vapenrem. Den har en automatisk indragningsfunktion som gör den mer praktisk att använda samtidigt som den har en justerbar längd mellan 68 cm och 105 cm. Detta gör så att du kan justera vapenremmen mycket beroende på till exempel vilket vapen du använder.

Modellens olika funktioner gör den väldigt väl anpassad för att användas i utrymme med mindre svängrum som i till exempel buskage samt för koll i kameran och kikaren. När den inte är i bärläge fungerar den här modellen även som ett säkerhetsbälte.

3. Premiumval – Blaser Läder Vapenrem

Blaser Läder Vapenrem

Klicka här för att se bästa priset

Blaser Läder Vapenrem har likt Sauer Vapenrem, ett mycket mjukt och brett axelparti som fördelar vikten över större ytor för maximal komfort. Dess insida är dessutom gjort av material med mer friktion så att den inte glider av lika lätt.

Den här modellen är också väldigt justerbar då den kan justeras på längden och är gjort av elastiskt material så att den kan tåla att töjas. Den har även en inbyggd patronhållare som kan förvara två patroner. Detta gör så att du har mycket lättare tillgång till patronerna än om du skulle behövt börja rota i väskan.

Utöver detta har den även en avtabgar rembygel med ett snabblås för en smidig och praktisk användarupplevelse.

4. Billigast – Niggeloh Neopren Vapenrem

Klicka här för att se bästa priset

Niggeloh Neopren är en vapenrem som är kompatibel med alla rembyglar som har minst 20 mm (eller ¾ “) i diameter. Det är en ryckdämpande och bekväm modell som är, precis som Sauers Vapenrem, tillverkad av mjukt neoprentyg.

Den relativt lätta vapenremmens insida har att halkfritt tyg som hindrar remmen från att glida av axeln och den är tyst och lätt att rengöra.

Det här är en ganska billig men bra vapenrem som i och med priset kan passa en person som inte kommer använda remmen särskilt ofta. Den är, trots sitt pris, utrustad med en rad användbara funktioner samt gjord av högkvalitativt material.

Lista över de bästa vapenremmarna 2024

  • Bäst i test: Sauer Vapenrem
  • Populärast: Niggeloh Automatic Vapenrem
  • Premiumval: Blaser Läder Vapenrem
  • Billigast: Niggeloh Neopren Vapenrem

Vanliga frågor om vapenremmar

Kan jag använda min vapenrem till fler ändamål?

En vapenrem kan förutom at bära dina vapen även fungera för att bära eller dra de flesta objekt. Vissa modeller har även speciella fack som kan bära till exempel patroner. Många varianter kan dessutom erbjuda extra skjutstöd genom att man till exempel fäster en ögla runt underarmen.

I vilka material är vapenremmar gjorda?

Många vapenremmar är gjorda i läder, mycket för utseendets skull men också för att det är ett mycket bekvämt material. Vapenremmarna kan också vara utsmyckade med läderdetaljer.

Förutom läder bruka vapenremmar vara gjorda i någon variant av neoprentyg då det är väldigt allsidigt och kan erbjuda både bra friktion mot axeln samt vara väldigt mjukt och bekvämt.

Vad kostar en vapenrem?

De flesta produkter kan kosta mellan en hundring och några tusenlappar. I den här artikeln kostar de modeller som vi recenserat mellan cirka 400 kr och 2200 kr.

Hur lång ska vapenremmen vara?

Oftast beror den rekommenderade längden på användarens längd. Dock prioriteras egna preferenser oftast då det är en själv som ska tycka att vapnet hamnar bekvämt när det är fäst på vapenremmen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan den rätta vapenremmen vara din bästa tillgång när du är ute och jagar. Den ska kunna leverera en skön användarupplevelse där den får vapnet att kännas så lätt som möjligt samtidigt som den inte får börja skava eller orsaka obehag.

Olika material och olika varianter kan alla passa bra till olika situationer och förhållanden. För att du ska kunna få ut så mycket som möjligt ur din vapenrem är det viktigt att du har koll på vad den ska användas till så att du inte lägger pengar i onödan.

Till exempel finns det vapenremmar för hundförare som anpassar sig för mycket rörelse och dessa är ofta så kallade dubbla vapenremmar då dess två remmar gör så att vapnet kan bäras mer likt en ryggsäck. Andra modeller är gjorda för mer stationär användning.

Efter att ha läst den här texten hoppas vi att du enkelt ska kunna hitta den rätta vapenremmen. Att hitta en som passar ens personliga krav och preferenser ska inte behöva vara särskilt svårt.

”En bra vapenrem är jägarens bästa vän.”

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen