BĂ€st Vapenrem 2023 – Test av Vapenremmar för jakt

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Sauer Vapenrem

Niggeloh Neopren Vapenrem

Blaser Läder Vapenrem

Niggeloh Neopren Vapenrem

Klicka hÀr för att se fler vapenremmar.

BĂ€st i test Vapenrem 2023

Om du Àr en jÀgare som behöver en vapenrem som ger dig komfort och hÄllbarhet och som kan vara mer Àn bara ett tygstycke som slungas över din axel sÄ har du hittat rÀtt. Skillnaden mellan en helt okej vapenrem som hÄller ett tag och en riktigt gedigen vapenrem som varar i flera Är Àr hÀpnadsvÀckande.

En riktigt bra vapenrem kan ocksÄ spara pengar, och hÀr talar vi inte bara om att den hÄller lÀngre sÄ att du inte behöver byta ut den sÄ ofta. HÀr handlar det om nÀr du vandrar genom vildmarken, gevÀret slungat över ena axeln med en billig nylonvapenrem sÄ att bÄda hÀnderna kan vara fria nÀr du böjer dig ner för att undersöka spÄr. Remmen slÀpper och ditt gevÀr gÄr i golvet och lyckas landa mitt pÄ en sten. Inte bara Àr ditt sikte helt felinstÀllt nu utan bÄde det och gevÀret kan ha tagit skada. Den dÀr situationen vill vi undvika.

Bra vapenremmar sparar dig Àven frÄn potentiell smÀrta. De Àr alltid mÄngsidiga vilket betyder att de kan göra mer Àn att bara hÀnga över axeln, och de Àr utformade för att vara mycket bekvÀma. Efter framsteg inom teknik, nya material och anpassningar ger en bra vapenrem dig möjligheten att bÀra ditt gevÀr under lÀngre tid utan minsta lilla smÀrta. Inte bara det, men du kommer att kunna vandra med gevÀret lÀngre avstÄnd utan att kÀnna nÄgon större belastning eller sÄ mycket muskelsmÀrta som en enkel, traditionell vapenrem skulle ge dig.

Det finns massor av stilar och alternativ att vÀlja mellan, inklusive massiva prisskillnader. SÄ nÀr det gÀller att vÀlja det bÀsta alternativet för att matcha dina personliga behov sÄ har du hittat rÀtt. Nu behöver du inte leta lÀngre.

LÀs Àven >>> BÀsta kolvkamshöjaren

Köpguide för bÀst i test vapenrem

Det första du bör tÀnka pÄ Àr vilken typ av vapenrem du ska köpa. Det finns en enpunktsrem, en tvÄpunktsrem eller en trepunktsrem. En enpunktsrem Àr sÄ enkel som namnet antyder. Den ansluts till ditt gevÀr i en enda punkt, vilket gör att du kan bÀra det över axeln. Det betyder att du kan hÄlla hÀnderna fria och anvÀnda den för andra ÀndamÄl.

Dessutom kan du enkelt manövrera en enpunktsvapenrem om du lĂ€gger den över bröstet. Detta gör att du kan balansera vikten jĂ€mnare för att eliminera eventuell ojĂ€mnhet. Å andra sidan Ă€r en tvĂ„punktsrem den mest populĂ€ra designen och den kan hĂ„lla ditt gevĂ€r mer stabilt. Dessutom Ă€r det lĂ€ttare att justera den runt kroppen, vilket hĂ„ller den mer stabil. Utöver detta Ă€r en tvĂ„punktsrema lĂ€ngre och passar lĂ€ttare för mĂ€nniskor.

Slutligen Àr en trepunktsrem den senaste designen bland de tre. Det kallas en trepunktsvapenrem eftersom den Àr ansluten frÄn tvÄ punkter med ett extra bröllop som finns pÄ pistolens sida. Denna design hÄller gevÀret nÀrmare din kropp. PÄ grund av tillbehörens komplexitet kan det dock vara svÄrt att anvÀnda och det kan störa gevÀrets funktion.

Som nÀmnts finns det ett stort antal gevÀrsvapenremmar dÀr ute. Detta kan göra det svÄrt att vÀlja det lÀmpligaste för ditt personliga bruk. Med detta sagt Àr det möjligt att begrÀnsa ditt val genom att ta hÀnsyn till tre viktiga faktorer. Om du gör det kommer du i en mycket bÀttre position att göra ett vÀlgrundat val. Det hjÀlper dig att vÀlja det gevÀrsling som bÀst uppfyller dina specifika behov.

Vilken typ av gevÀr anvÀnder du?

Detta Àr förmodligen den viktigaste faktorn nÀr det gÀller ditt val av bÀsta vapenrem. De vanligaste vapenrem Àr antingen enpunkts-, tvÄpunkts- eller trepunktsvapenrem.

 • En enpunktsrem ansluter till bara en plats pĂ„ ditt gevĂ€r.
 • En tvĂ„punktsrema ansluts pĂ„ tvĂ„ separata platser.
 • En trepunktsrem ansluter pĂ„ liknande sĂ€tt till en tvĂ„punktsrem men har en extra torsoögla.

Innan vi gÄr in i de bÀsta gevÀrslingorna finns det nÄgra viktiga faktorer att tÀnka pÄ sÄ att du kan vÀlja den bÀsta. Dessa Àr för dig att tÀnka pÄ. De Àr för dig att vÀga vilka variabler som Àr viktigast för dig, och för dig att övervÀga vilka praktiska anvÀndningsomrÄden, förutom att vara en axelrem, skulle du vilja att din nya gevÀrsling ska ha.

Hur lÄngt du vandrar

SjÀlvklart, om du reser stora avstÄnd kommer du att vilja ha nÄgot som erbjuder en hel del mer komfort Àn genomsnittet. Du kanske ocksÄ vill ha en vapenrem som kan bÀras bekvÀmt pÄ flera sÀtt.

Vad du jagar

Det handlar i grunden om huruvida du kan ta nÄgra stÄende bilder. Om du Àr, rekommenderar vi en flexibel vapenrem som kan lindas runt din stödarm för att underlÀtta stabilitet nÀr du stÄr.

VĂ€der

NÄgot av mindre bekymmer och att behöva hantera komfort Àr vÀdret viktigt eftersom det avgör vilken typ av klÀder du ska ha pÄ dig. Om du Àr orolig för att spara vartenda öre och jagar i svalare temperaturer betyder det att du kommer att ha pÄ tjocka lager. I sin tur kan du förmodligen hoppa över de extra vadderade axelremmarna som potentiellt kan spara nÄgra dollar. * Men vi rekommenderar aldrig att hoppa över komfort om du har valet.

MĂ„ngsidighet hos din vapenrem

Detta kan innebÀra att du vÀljer en vapenrem som Àr utformat för att hÄlla ammunition, eller det kan betyda att du vill ha en vapenrem som har extra alternativ angÄende justeringar eller sÀtt att bÀra. Vissa vapenrem Àr utformade för att vara otroligt mÄngsidiga och för anvÀndning med ett stort antal gevÀr. Att köpa sÄdana vapenrem Àr mer ekonomiskt förnuftigt eftersom de Àr kompatibla med mÄnga gevÀr. Det Àr bÀst att köpa en vapenrem med flera fÀstningsmöjligheter.

Utseendet pÄ vapenremmen

Om utseende Ă€r viktigt för dig, vilket det Ă€r helt coolt om det Ă€r, kan du övervĂ€ga en “snyggare” vapenrem som en handgjord med lĂ€der. Detta kan naturligtvis stöta upp priset. Men tro mig nĂ€r vi sĂ€ger att alla kommer att bli lite avundsjuka pĂ„ hur sexigt ditt gevĂ€r ser ut med en skrĂ€ddarsydd broderad bred lĂ€dervapenrem nĂ€r den lyser av ett nytt lager glittrande snö. De tittar ner pĂ„ sina dystra, svarta och slĂ„r upp enkla rem som önskar att de gjorde vad du gjorde och köpte en ny frĂ„n listan.

Vapenremmens pris

Vapenrem Àr inte sÄ dyra till att börja med, men det Àr naturligtvis ett relativt uttalande. De har ett stort prisförhÄllande, frÄn cirka tio dollar till lÄngt över hundra. Du vill vara försiktig med att inte spendera för mycket pÄ nÄgot som inte ger tillbaka sitt vÀrde, och inte spendera för lite pÄ nÄgot billigt som du kommer att behöva byta ut om tvÄ sÀsonger.

LÀngden pÄ vapenremmen

De flesta vapenrem har idag justerbara remmar. Du bör dock alltid kontrollera och hitta en lÀngd du Àr bekvÀm med. Högre mÀnniskor tenderar att gilla lÀngre lyftselar, sÄ se till att din vapenrem kan strÀcka sig upp till önskad lÀngd.

Dessutom Àr lÀngden alltid hjÀlpsam vid övergÄng sÄ att vapenrem inte hakar i nacken eller underarmen och orsakar problem. GÄ alltid pÄ en lÀngre vapenrem om du inte kan bestÀmma dig för att den har en större justerbar lÀngd.

Vaddering / komfort

Polstring avser vapenrems fluffighet. Vissa remmar Àr enkla lÀder- eller nylonremmar, medan andra lyftselar har ergonomiskt vadderats med klumpar bomull eller polymer för att ge bÀttre komfort. Att bÀra ett 4 kg gevÀr genom skogen Àr en trÄkig uppgift, sÀrskilt pÄ sommaren. Om du Àr orolig för att fÄ ett blÄmÀrke pÄ axeln kanske du vill köpa en vadderad vapenrem.

En annan viktig faktor du bör tÀnka pÄ Àr komfort. Vissa remmar Àr vadderade, medan andra Àr tunna nylon överallt. En opaddad vapenrem kommer sannolikt inte att vara ett problem för dig om du har en normal gevÀrskonfiguration, men nÀr du börjar lÀgga till tung optik, taktiska ficklampor eller bipods kan vikt bli ett problem.

Vikt kan öka snabbt och trötthet pÄverkar ditt skytte. Om ditt gevÀr Àr tyngre bör du övervÀga att anvÀnda en vapenrem med stoppning. Ta en nÀrmare titt pÄ hur denna stoppning Àr inbyggd i remmen. Om det görs billigt kan du fÄ problem om vadderingen blir blöt. En vadderad vapenrem ska motstÄ fukt för att sÀkerstÀlla mÄnga Ärs anvÀndning.

Material

Oavsett om du föredrar att anvÀnda ett lÀderband, en gjord av nylonband eller till och med en handgjord, mÄste du vara medveten om att materialet Àr en nyckelbit i detta pussel. Inte alla material Àr tunga och hÄllbara nog för att anvÀndas vid tillverkning av en vapenvapenrem.

Du vill ha nÄgot som tÄl hÄrda förhÄllanden och vÀderförÀndringar, som ett nylonmaterial med hög densitet eller neopren. GevÀrslingor Àr gjorda av en mÀngd olika material. Beroende pÄ gevÀret och dess anvÀndning hittar du material som passar dina behov.

HÀr Àr tre alternativ som Àr vÀrda att övervÀga:

Nylon

Detta Àr mycket populÀrt för taktiska och jaktgevÀr och gör verkligen jobbet.

Paracord

FlÀtad paracord Àr lÄngvarig och erbjuder extrem styrka. Om du nÄgonsin hamnar i en nöd- / överlevnadssituation kan den hÀr typen av vapenrem ocksÄ vara vÀldigt praktisk.

LĂ€der

LÀder Àr inte sÄ populÀrt som det en gÄng var, men lÀder Àr fortfarande effektivt i mÄnga slingapplikationer, sÀrskilt för jaktgevÀr.

Dessa extra bekvÀmligheter kan kosta lite mer, men för vissa skyttar Àr de vÀrda investeringen. TvÄ exempel Àr Àgare av tyngre vapen: Du borde leta i kategorin bÀsta vapenrem för tungt gevÀr. Förutom aktiva jÀgare som brukar gÄ lÄnga strÀckor: Ta en titt pÄ lyftselar gjorda av ett material som strÀcker sig och har vadderade omrÄden.

Denna “ger” gör vagnen bekvĂ€mare och kan till och med fĂ„ ditt gevĂ€r att kĂ€nnas lĂ€ttare. Om det Ă€r du, titta sedan pĂ„ lyftselar som klassas i kategorin bĂ€sta vapenrem.

Justerbarhet – För dig och ditt gevĂ€r

GevÀrÀgare och deras gevÀr finns i alla former och storlekar. Detta gör justerbarhet till en faktor du mÄste ta hÀnsyn till. Det bÀsta gevÀret för en stor kille Àr verkligen inte valet för alla.

Komfort Àr ett viktigt övervÀgande nÀr du anvÀnder en vapenrem. Endast genom att enkelt kunna justera din vapenrem kommer detta att uppnÄs helt. Glöm inte, sÄvÀl som att den Àr helt justerbar, bör rem du vÀljer vara lÀtt att justera. Detta bör vara mycket viktigt för alla skjutaktiviteter. Men det Àr sÀrskilt viktigt för dem som tittar pÄ den bÀsta vapenrem för ryggsÀckjakt.

LÄnga vandringar, vÀxlande vÀder och olika terrÀng Àr alla faktorer du behöver ta hÀnsyn till. SÄdana övervÀganden kan mycket vÀl innebÀra att du mÄste justera vapenrem regelbundet.

De som vÀljer en tvÄpunktsrema bör övervÀga en som erbjuder justerbarhet i bÄda Àndar. Genom att göra det kommer du att kunna dra nytta av dess mÄngsidighet.

Rembyglar / RemfÀstpunkter

Vapenrem Àr ett viktigt tillbehör för ditt gevÀr och för att anvÀnda en med ditt gevÀr behöver du en rembygel. En vapenrem mÄste vÀljas klokt sÄ att din rem förblir intakt och att ditt gevÀr inte vacklar och svÀnger i onödan.

Som namnet antyder Àr en vapenrem en punkt för att fÀsta vapenrem pÄ gevÀret. Rembygeln finns i massor av olika mönster för att hjÀlpa dig med ditt gevÀrs komfort och estetik. En rem ger dig en hel del alternativ för att fÀsta din vapenrem. NÄgra möjliga punkter dÀr du kan montera en vapenrem Àr:

Att öka eller minska antalet vapenrem gör det ocksÄ möjligt för dig att anvÀnda gevÀret i tvÄpunkts- eller trepunktsremlÀgen och vice versa. Gammaldags gevÀrs handskydd kan krÀva lite vapensmide eller extra adaptrar, men med massor av eftermarknadstillbehör pÄ marknaden hittar du sÀkerligen en lösning.

Det Àr inte ovanligt att en jÀgare eller en taktisk skytt har flera uppsÀttningar av tillÀggs snabb avtagbar hÄrdvara för vapenrem. Det Àr inte ovanligt att en skytt har den föredragna stilen för vapenremhÄrdvara. Det har blivit en nischmarknad inom anpassning, i och för sig.

Detta kan vara en av de viktigaste delarna av hela seljevalningsprocessen och att hitta rÀtt placering och typ av vapenrem monteringshÄrdvara kommer att vara en kontaktpunkt om du vill tillverkas till bÀsta möjliga kapacitet.

Olika typer av vapenremmar

GevÀrsvapenrem kategoriseras i stort sett i tre, dvs. enpunkts-, tvÄpunkts- och trepunktsvapenrem. Enpunktsremr anvÀnder en anslutningspunkt till gevÀret medan tvÄpunktsremar anvÀnder tvÄ anslutningspunkter till pistolen. Trepunktsremar har ocksÄ tvÄ anslutningspunkter, men har en extra slinga som gÄr runt överkroppen.

Ching-vapenrem innehÄller principerna för tvÄpunktvapenremmar och hastiga vapenremmar. Den anvÀnder tre anslutningspunkter till pistolen.

En manschettband, Ä andra sidan, Àr utformad för att fÄ ett exakt skott utan att behöva anvÀnda en bipod. Det kan ocksÄ anvÀndas effektivt för alla luftgevÀr.

Enpunktsremmar

Denna typ av vapenrem ansluts till ditt gevÀr i en enda punkt. Du kan bÀra vapenrem över ena axeln, men det rekommenderas att du bÀr den diagonalt över bröstet, sÄ vikten pÄ ditt gevÀr kommer att fördelas över en större yta sÄ att dess vikt inte ger dig nÄgra obehag.

En av fördelarna med att anvĂ€nda en enda punktvapenrem Ă€r att gevĂ€ret kommer att förbli i en “klar” position sĂ„ att du kommer att kunna ta upp det i dina hĂ€nder och anta en skjutstĂ€llning pĂ„ mycket kort tid.

En av nackdelarna med att anvÀnda en enda punktvapenrem Àr att gevÀret kan vackla medan du gÄr. Om du bÀr remmen över bröstet, kan gevÀret stanna precis framför dig pÄ lÀtt nÄtt avstÄnd, men det kan ocksÄ vackla och slÄ dig stÀndigt i bröstet eller magen. Om du bÀr remmen över ena axeln kan gevÀret nÄ ner till knÀna och störa din gÄng.

Fördelar

 • Vad som gör enpunktsremmen till en favorit bland taktiska skyttar Ă€r att det gör det enkelt att slĂ€ppa och plocka upp ditt vapen.
 • Skönheten i enpunktsremmenĂ€r att den alltid sitter direkt framför dig (och troligen pekar i en sĂ€ker riktning nerĂ„t).
 • Detta gör den idealisk för situationer dĂ€r du behöver gĂ„ snabbt handsfree, men ocksĂ„ mĂ„ste ha förmĂ„gan att snabbt ta tag i ditt vapen med ett ögonblicks varsel.
 • En annan fördel med att anvĂ€nda enpunktsremmenĂ€r att den lĂ„ter dig utföra ett stort antal rörelser sĂ„som övergĂ„ngar pĂ„ grund av en barriĂ€r.
 • Dessutom behöver din pistol inte vara framför dig med en enda punktvapenrem. Du kan ocksĂ„ bĂ€ra det pĂ„ ett sĂ€tt som hĂ„ller ditt vapen vid din sida eller pĂ„ ryggen. Dessa alternativ Ă€r dock inte idealiska för scenarier dĂ€r du behöver snabb Ă„tkomst till din pistol.

Nackdelar

 • Trots bekvĂ€mligheten och enkel tillgĂ€nglighet som följer med enpunktsvapenrem Ă€r de inte utan nackdelar.
 • Till att börja med ger enpunktsremr lite skjutstöd … ditt mĂ„l med enpunktsrem kommer inte att vara mycket bĂ€ttre Ă€n det skulle vara utan sling alls.
 • En annan nackdel med enpunktsremmenĂ€r att din pistol kommer att svĂ€nga mycket nĂ€r du inte hĂ„ller den.
 • För vissa mĂ€nniskor kan det vara sĂ€rskilt irriterande att röra sig handsfree med en enpunktsvapenrem eftersom de stĂ€ndigt knackas i ljumsken eller knĂ€na med pistolen.
 • NĂ€r du vĂ€l har hittat rĂ€tt tĂ€thetsjustering för din kropp, bör din enpunktsvapenrem inte röra sig sĂ„ mycket. Och totalt sett Ă€r det en fantastisk taktisk del av alla som inte befinner sig i situationer som krĂ€ver mycket löpning.

TvÄpunktsremmar

TvÄpunktsreman Àr en mer populÀr design och anvÀnds av fler tillverkare, sÄ du kommer att kunna hitta fler modeller med den hÀr designen. TvÄpunktsreman lÀgger till tvÄ olika punkter för ditt gevÀr, och du kan bÀra det pÄ axeln eller pÄ bröstet, beroende pÄ vilken skjutposition du föredrar.

En av fördelarna med att anvÀnda en tvÄpunktsrema Àr att den aktivt kan stabilisera ditt gevÀr medan du skjuter. Den taktiska vapenrem kan enkelt justeras, och nÀr du siktar kan du dra Ät dem runt kroppen och göra ditt gevÀr mer stabilt under processen. Denna teknik Àr sÀrskilt anvÀndbar om du mÄste sitta under lÄnga perioder eller hÄlla en benÀgen skjutstÀllning och anvÀnda vapenrem som skjutstag.

En annan fördel med att anvĂ€nda den hĂ€r typen av lyftselar Ă€r att den vanligtvis Ă€r lĂ€ngre Ă€n en enda punktvapenrem och att den passar större och högre mĂ€nniskor. Om du bĂ€r vapenrem pĂ„ din icke-dominerande handskuldra, kommer du alltid att bĂ€ra den i en “lĂ„gklar” position, vilket gör övergĂ„ngen mellan att bĂ€ra gevĂ€ret och sikta med det pĂ„ ett ögonblick.

Fördelar

TvÄpunktsremar Àr inte bara bra för att bÀra ditt vapen, de kan Àven anvÀndas för att förbÀttra ditt mÄl.

Det finns tre sÀtt att bÀra en pistol med tvÄpunktsreman:

 • Amerikansk bĂ€rning – slungad över axelens baksida, nospartiet uppĂ„t.
 • Europeisk bĂ€rning – slungad över axelns framsida, nospartiet uppĂ„t.
 • Afrikansk bĂ€rning – slungad över axelns baksida, nospartiet nerĂ„t.

Vissa mÀnniskor föredrar afrikansk bÀr eftersom de kÀnner att det blir lÀttare att ta tag i och rikta ditt vapen. Nackdelen med den afrikanska bÀrningen Àr att du riskerar att tÀppa till munstycket med smuts och skrÀp nÀr du gÄr.

Slinga helt enkelt slingan runt din icke-dominerande arm och anvĂ€nd spĂ€nningen för att hĂ„lla ditt vapen stabilt. Detta kallas “hastig vapenrem” -metoden.

En annan typ av fotograferingsmodifiering som kan anvĂ€ndas med tvĂ„punktsreman Ă€r “loopsling”.

Detta uppnÄs genom att koppla bort den bakre delen av vapenrem och dra en slinga genom justeringssliden. Dra sedan armen genom öglan och dra tÀtt:

Detta hjĂ€lper dig att stabilisera din lĂ„nga pistol och ge dig möjlighet att skjuta mer exakt. Denna taktik kallas “USGI-vapenrem.”

Nackdelar

 • Nackdelen med tvĂ„punktsreman Ă€r att det kan vara svĂ„rt att hĂ€mta din pistol i en situation dĂ€r tiden Ă€r viktig.
 • Det Ă€r ocksĂ„ lite svĂ„rare att övergĂ„ frĂ„n sida till sida om du inte lĂ€mnar lite extra lĂ€ngd för att frigöra nackeomrĂ„det.

Trepunktsremmar

Som tidigare nÀmnts har trepunktsremor tvÄ fÀstpunkter och en extra slinga som gÄr runt överkroppen.

Fördelar

 • Nytt för vapen? Kolla in vĂ„r online pistolkurs för nybörjare som lĂ€r dig alla viktiga saker du behöver veta.
 • Sammantaget tycker vi att det Ă€r en bra vapenrem som hĂ„ller din pistol inom rĂ€ckhĂ„ll, precis som dess enpunkts motsvarighet.
 • Dessutom har trepunktsreman mer kontroll Ă€n enpunktsremmennĂ€r du rör dig handsfree. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att fĂ„ din pistol att slĂ„ dig upp i skenbenet eller ljumsken nĂ€r du rör dig.
 • Den största fördelen med trepunktsreman Ă€r att du enkelt kan övergĂ„ frĂ„n gevĂ€r till sidovapen utan att behöva fumla mellan vapen.

Nackdelar

 • Trepunktsremet kommer dock inte utan en egen uppsĂ€ttning nackdelar. Vissa skyttar klagar över att trepunktsremar tenderar att fastna i bultfrigöringsmekanismer och blockerar utkastningsportar pĂ„ gevĂ€r.

Ching vapenrem

Denna typ av vapenrem Àr en speciell tvÄpunktsvapenrem med en extra rem som fÀsts pÄ mittpinnen pÄ en pistol. Du kan tÀnka pÄ det en tvÄpunktsrema som var speciellt utformad för att utföra skottmetoden.

Den lilla remmen kan skjutas upp och ur vÀgen nÀr du anvÀnder detta vapenrem för att bÀra ett gevÀr. Allt du behöver göra nÀr skjuttiden kommer Àr att slinga den dominerande armen genom slingan som skapats av först- och mittpinnar. Detta möjliggör ett stadigare mÄl.

Cuff vapenrem

Manschettband Àr en favoritvariation bland skarpskyttar eftersom de möjliggör ett stabilt, exakt skott Àven utan en bipod. De Àr ett utmÀrkt sÀtt att förbÀttra ditt skott och Àr lÀttare att stÀlla in jÀmfört med slingmetoder inklusive USGI-vapenrem.

Konvertibla Sling

Konvertibla vapenrem gör det möjligt för bÄda sidor att göra övergÄngen för skjutaren genom att helt enkelt fÀsta dem i ett snabbt avtagbart spÀnne eller anslutningspunkt. Om du ocksÄ kan övervÀga en tid dÄ du kan behöva bÄda, Àr det alltid bÀst att fÄ en konvertibel vapenrem. NÀr du kan ha bÄda för lÄg till medelhöga prisökningar, glöm inte att diskutera fördelarna med varje stil.

Tips som kan förbÀttra din upplevelse:

Markera det skÄran som passar dig bÀst nÀr du anvÀnder ett skjutband av lÀder. PÄ det sÀttet förlorar du inte den perfekta justeringspunkten.

Dra inte Ă„t vapenrem för hĂ„rt nĂ€r du anvĂ€nder en “manschett” eller “sling.” Om du inte kan glida tvĂ„ eller tre fingrar i manschetten Ă€r det för hĂ„rt.

Övning gör perfekt, sĂ€rskilt nĂ€r du bĂ€r en ny vapenrem. Öva att höja pistolen snabbt i skjutlĂ€ge tills du kĂ€nner dig bekvĂ€m med din vapenrem.

Kom ihÄg att en bra pistolslinga kan göra underverk genom att öka din noggrannhet eller hjÀlpa snabbt att vÀxla mellan din lÄnga pistol och sidvapen.

GevÀrrem eller vapenrem: Vad Àr skillnaden?

De Àr inte desamma, och vilken du ska sÀtta pÄ gevÀret beror pÄ hur du jagar.

De flesta jĂ€gare inser inte att det finns en skillnad mellan en gevĂ€rrem och en gevĂ€rsling. En gevĂ€rrem hjĂ€lper dig att bĂ€ra ett gevĂ€r pĂ„ din axel; ett gevĂ€rsling hjĂ€lper till att stabilisera din skjutposition. Även om det finns undantag utesluter remmar och vapenrem ömsesidigt. En bra bĂ€rrem kan inte anvĂ€ndas som ett effektivt skjutband, och en bra skjutvapenrem vanligtvis suger för att bĂ€ra ett gevĂ€r. NĂ€stan varje gevĂ€r behöver en bĂ€rrem, och de flesta jĂ€gare kan dra nytta av ett skjutband.

En kvalitetsrem gör att du bekvÀmt kan bÀra ett gevÀr pÄ vardera axeln under lÄnga perioder. Att via pÄ det sÀttet Àr dock ingen bra idé. En höstdag nÀr jag var ungefÀr 15 gick vi en gammal timmervÀg. Vi hade precis passerat en annan jÀgare och förvÀntade mig inte att se nÄgot. Gissa vad? En vÀldigt fin bock hoppade pÄ vÀgen framför mig och sÄg mig kÀmpa för att fÄ mitt gevÀr till handling. Han avgrÀnsade över kullen precis som jag axlade mitt gevÀr.

En bÀrrem Àr mycket anvÀndbar nÀr du gÄr till eller frÄn din monter utanför lagliga skjutningstider. Det Àr ocksÄ ett mÄste om du bÀr redskap som att klÀttra i dina hÀnder. Och tÀnk inte ens pÄ att försöka dra en hjort utan gevÀrsrem. En bra bÀrrem kommer att vara bred vid den punkt dÀr den gÄr över axeln, och de bÀsta har lite vaddering och en grov yta för att förhindra att de glider. Om du inte kan gÄ utan att hÄlla i gevÀrremmen har du fel rem.

Skjutband Àr olika. De har en slinga som kan justeras, sÄ att du kan glida din stödarm genom den nÀr du fÄr en fÀltskytteposition. NÀr du slingras ordentligt Àr ett riktigt skjutband mycket tÀtt. Detta stabiliserar gevÀret. För att en stödarm-skjutband ska verkligen förbÀttra stabiliteten behöver du stöd för din skjutarmbÄge, till exempel ditt knÀ. (Vissa jÀgare gillar att linda sin bÀrrem runt stödarmen. I sjÀlva verket tjÀnar detta bara till att sejlet inte svÀnger runt under gevÀret, vilket inte Àr en dÄlig sak men inte ger stabilitet.)

Vissa skjutslingar gör att du kan strÀcka slingan i slutet av vapenrem som Àr fÀst vid gevÀrets rör runt armbÄgen pÄ skjutarmen. Det hÀr Àr den enda metoden vi har hittat som ger verklig stabilitet utan ytterligare stöd eller stöd. Det fungerar ocksÄ bra i omvÀnd knÀlÀge eller nÀr du vilar gevÀrets framkant pÄ skjutpinnar eller en stock.

Behöver du ett skjutband? Om du jagar frÄn ett trÀdland med en sÀkerhetsstÄng som ger vila, eller frÄn ett skjuthus, förmodligen inte. Men om du jagar pÄ fötterna och misstÀnker att du mÄste skjuta frÄn ett fÀltlÀge, Àr en skjutvapenrem en bra idé. HjÀrtan Àr att de som jagar pÄ fötterna Àr de som verkligen behöver en bra bÀrrem; det Àr svÄrt att bÀra ett gevÀr i hÀnderna hela dagen.

BĂ€r och skjut

De bÀsta bÀrremmarna vi hittat Àr tillverkade av Vero Vellini. Deras neopren gör att du bÀr ett gevÀr pÄ din axel bekvÀmt, men eftersom det har en viss strÀcka Àr det inte bra att skjuta vapenrem.

En av de bĂ€sta skjutband som vi har anvĂ€nt Ă€r Rhodesian vapenrem frĂ„n Andy’s Leather. Med den kan du koppla in dig i en mycket snĂ€v och stabil skjutposition. Å andra sidan mĂ„ste du hĂ„lla fast vid den hela tiden om du anvĂ€nder den som bĂ€rrem.

Ett alternativ Àr vapenrem som vi utvecklade med Galco Gunleather. RifleMann Sling hÄller gevÀret pÄ din axel, och du kan anvÀnda det för att slyna upp med antingen stödet eller skjutarmen.

Hur man anvÀnder en vapenrem

Om du Àr ny inom den hÀr branschen vet du förmodligen hur svÄrt det Àr att hitta rÀtt vapenrem för dina behov. Det Àr komplicerat att vÀlja en bekvÀm med justerbar lÀngd. Du vet inte vilken typ av vapenrem du ska vÀlja och hur du anvÀnder den. Marknaden Àr fylld med otaliga vapenrem som finns i olika storlekar, former, fÀrger och sÄ vidare. Som sÄdan hjÀlper denna mÀngd olika typer dig inte för mycket.

En av de viktigaste sakerna att veta om gevÀrsling Àr att de avsevÀrt förbÀttrar din skjutning. Du kan vÀlja att förinstÀlla vapenrem efter din lÀngd. Medan det Àr helt fÀst vid gevÀret hjÀlper det dig att skjuta med stor noggrannhet. De flesta jÀgare vÀljer att anvÀnda stödarmen och placera den mellan vapenrem och riffeln. Detta ger maximal precision.

En annan metod som anvÀnds av jÀgare Àr den lÄngsamma metoden. Det Àr inte lika populÀrt som den förinstÀllda metoden eftersom det Àr lite obekvÀmt. Om det görs felaktigt orsakar det mÄnga kroppsskador. För att anvÀnda den lÄngsamma metoden ska din kropp vara i benÀgen position. Eftersom gevÀret kommer mot din kropp, se till att din axel stöder armens vikt. För ett bra grepp rekommenderas det ocksÄ att du bÀr en vadderad handske. Det kommer att hÄlla din hand avslappnad och redo eller action.

Hur man anvÀnder en vapenrem korrekt för storjakt

Om min egen erfarenhet Àr nÄgon indikator, har vapenrem rÀddat liv för fler djur Àn PETA. AnvÀnds felaktigt kan en vapenrem (eller mer korrekt, en bÀrrem) placera ditt gevÀr utom rÀckhÄll för mer Àn tillrÀckligt med tid för att en hjort ska bulta och dö av Älderdom.

Missbruk av vapenrem kan fĂ„ Ă€nnu allvarligare konsekvenser. För mĂ„nga Ă„r sedan var vi pĂ„ spĂ„ret efter ett mycket irriterat lejon i Kalahariöknen i Botswana, .375 slungade över min axel. Ian Manning, den professionella jĂ€garen vars uppgift det var att hindra mig frĂ„n att bli lejonkopp, sa, “David, tror du verkligen att det blodiga lejonet kommer att vĂ€nta pĂ„ att du slĂ€nger ditt blodiga gevĂ€r innan han biter dig i ditt blodiga a- -e? ” Vi hade erbjudit att slĂ„ss mot Manning dagen innan nĂ€r han sa att gevĂ€ret sĂ„g ut som om det tillhörde en fransk adelsman, men det var ingen tvekan om att han var vettig med vapenrem.

HÄll gevÀret nÀra till hands

Det finns ett antal saker du kommer att upptĂ€cka om du jagar tillrĂ€ckligt lĂ€nge. Först lĂ€r du dig att nĂ€r saker hĂ€nder brukar de hĂ€nda snabbt och att jĂ€garen som stansar sin tagg Ă€r jĂ€garen som Ă€r redo att skjuta. Om gevĂ€ret slungas över axeln – eller vĂ€rre, över ryggen – kommer du att dansa Funky Chicken för att fĂ„ det i skjutlĂ€ge, och detta varnar vad du Ă€n tĂ€nker skjuta för att det ska lĂ€mna. Det kommer ocksĂ„ att ge critter tid att göra det.

De enda situationerna dÀr ditt gevÀr ska slungas Àr nÀr du inte har för avsikt att skjuta nÄgonting, eller nÀr du mÄste anvÀnda bÄda hÀnderna för nÄgot. Vi har krypt upp i bergen pÄ mina hÀnder och knÀn, klÀmt fast vid rötter och plantor med bÄda hÀnderna, och det var inget sÀtt att vi skulle hÄlla i gevÀret ocksÄ. (Tips: Om du ska göra den hÀr typen av saker, slÀnga skjutvapnet över ryggen, inte över axeln, den senare Àr inte sÀrskilt sÀker.)

Och slÀng inte ditt gevÀr nÀr du gÄr in i ett trÀdstÀll. Du kan falla och landa pÄ pistolen, vilket ingen av er kommer att uppskatta. Det finns bara ett sÀtt att fÄ upp ett skjutvapen i ditt trÀdstÀll: Kontrollera att det Àr lossat, öppna handlingen, binda en sladd runt vapenrem, klÀttra in i stativet och dra upp gevÀret efter dig.

Den afrikanska bÀrningstekninken

Det finns dock ett sÀtt att slynja ett gevÀr som gör att du snabbt kan sÀtta i det och anvÀnda vapenrem samtidigt som skjutstöd. Tidigare nÀr vi har rekommenderat den hÀr tekniken stÀllde vi upp alla sÀkerhetsnazister som lÀste tidningen i en frenesi. Till dem sÀger vi: En hand Àr alltid pÄ gevÀret och har den under konstant kontroll. Det Àr inte som om pistolen svÀnger fritt och gör vad den vill. Vi lÀrde mig att göra detta 1958 av en pistolförfattare vid namn Francis E. Sell, som antagligen hade anvÀnt det i 50 Är vid den tiden. Vi har anvÀnt den i 46 Är. SÀlj sköt inte sjÀlv under hela den tiden, och vi har inte heller, sÄ spar mig.

Det fungerar sÄ hÀr: förutsatt att du har en slÀt gevÀrslinga och inte av den gripande typen som inte glider av axeln, och förutsatt att du Àr högerhÀnt, slÀnger du gevÀret över din vÀnstra axel, nosar ner, avtryckaren vakt framÄt. Din vÀnstra hand ska vara i framÀnden för att kontrollera pistolen.

NÀr det Àr dags att skjuta drar du helt enkelt gevÀret upp och lÀgger rumpan i din högra axel. Vapenrem förblir slingrad runt den övre delen av din vÀnstra arm som ett stag. Detta kan göras i en rörelse med ett minimum av rörelse och Àr mycket snabb. Och som tecknen sÀger rÀtt, dödar hastigheten.

Installation och anvÀndning av gevÀrsling

Vi vet redan att en vÀljusterad pistolslinga inte bara Àr en bÀrrem utan ocksÄ fungerar bra som en stabil bipod för att sikta. Men vad de flesta av oss verkligen behöver veta Àr hur man anvÀnder ett gevÀrsling ordentligt. Nu för att installera en rem pÄ ditt gevÀr kan du behöva vrida.

NÄgra av vapenrem inkluderar svÀngar, men de flesta vanliga vapenrem ger inte bort monteringsutrustning. Dessutom kommer du att stöta pÄ gevÀr som mÄste installera skruvar för att fÀsta svivlar och det finns andra gevÀr som redan har ett rÀtt alternativ att fÀsta svivlar utan att borra dem. En sak Àr sÀkert att de flesta vanliga vapenrem kommer med en lÄng rem med 2 hÄllare och en D-ring eller öppen slinga i slutet.

SÄ du kan faktiskt fÀsta vapenrem med gevÀret pÄ mÄnga sÀtt. Men vi rekommenderar att du följer installationsvideor eller dina kÀnda experter om du inte kan fÀsta remmarna med gevÀret. Det Àr inte som att mÀnniskor inte förstÄr de skriftliga anvisningarna pÄ produktens paket, men Ànnu viktigare Àr det sÀttet det beskriver kanske inte Àr bekvÀmt för dem.

Till exempel mÄnga högerhÀnta skyttar som fÀster sina vapenremmar i höger sida av gevÀret men det finns undantag som Àlskade att fÀsta vÀnster. För det kommer ner till din bekvÀmlighet. MÄnga anvÀnder snabbkopplingssvivlar, Ä andra sidan anvÀnder mÄnga jÀgare inte ens svivlar. Men oavsett vilken metod du anvÀnder kommer du alltid att fÀsta vapenrem i din icke-skjutande arm och dra Ät vapenrem med din kropp för att fÄ ett stabilt lÄngsiktigt mÄl.

Det Àr den viktigaste plikten som varje gevÀrsling har gjort sedan uppfinningen av vapenrem. Denna teknik följs av veteransoldater frÄn toppklass och Àven tillfÀlliga jÀgare.

Rengöring och underhÄll av en gevÀrsling

Rengöring av vapenrem kan variera beroende pÄ materialet som anvÀnds vid tillverkningen av vapenrem. För nylon och andra polyestertyper av gevÀrsling rekommenderas att inte anvÀnda blekmedel. Eftersom blekmedel innehÄller klor som oxidationsmedel kan det skada nylon.

Dessutom kan du anvÀnda dem i dina vanliga lÀderpistoler. NÀr det gÀller nylon och andra syntetiska material bör du anvÀnda vanligt tvÀttmedel och borstar. MÄnga anvÀnder högtrycksvattenutrustning för att rengöra slingorna, vilket ocksÄ Àr en nej. Eftersom belastningen pÄ de flesta syntetiska remmar inte Àr vÀl etablerad.

SÄ det Àr det klokaste valet att bara skrubba lÀtt och borsta för att ta bort flÀckar. Du bör ocksÄ undvika att anvÀnda utrustning som tumlar för att rengöra din gevÀrsvapenrem. Men om du kan hÄlla ett lÄgt tryck pÄ vapenrem sÄ kan du anvÀnda mÄnga andra apparater för att rengöra. Slutligen bör du komma ihÄg att högvattentrycksutrustning kan förstöra fÀrgen pÄ din vapenrem.

Vanliga frÄgor om vapenremmar

Hur lÄng bör min vapenrem vara?

Det ska stÀmma överens med din höjd och armspÀnning nÀr du strÀcker ut det, men alla Àr unika. Vissa mÀnniskor gillar en stramare kontroll. NÄgot annat du mÄste ta hÀnsyn till Àr sÀrskilt vridplaceringen pÄ pistolen.

Vi kÀnner inte din pistol och vi kÀnner inte din lÀngd, men det bÀsta stÀllet att börja Àr med en storleksguide för din höjd och sedan ta med avstÄndet mellan pistolens hÄrdvara. Du behöver olika vapenrem för olika vapen, oavsett om det Àr ett vanligt gevÀr eller ett AR.

Vilket Àr det bÀsta materialet för en vapenrem?

Vapenrem för vapen fungerar utomordentligt bra nÀr de Àr gjorda av nylon med högt deniervÀrde. Denier-klassificeringar definierar tjockleken pÄ en fiberstrÀng och kan appliceras pÄ flera trÄdar eller material. LÄg denier betyder att nÄgot blir silkeslen och smidigt, medan en hög vÀrdering, som 500D, betyder att den Àr grov, robust och hÄllbar.

Om hÄllbarhet Àr det du Àr ute efter, sÄ Àr det vad du vill att din pistolrem ska vara gjord av: tyger och material med hög denier. Nylon Àr det bÀsta, men du kommer ocksÄ att se polyester, cordura nylon och lÀder ibland. Andra material som man mÄste hÄlla utkik efter Àr de metaller som anvÀnds i krokarna.

Om metallen inte Àr tillrÀckligt stark för att hantera det tryck du sÀtter nÀr du siktar och fÀrdas, Àr det helt enkelt inte tillrÀckligt bra. Tack och lov Àr de flesta tillverkade av högkvalitativt aluminium och ger inte ut Ät dig.

Hur mÄnga fÀstpunkter bör min vapenrem ha?

3-punkts vapenrem Àr nÄgot som kommer upp mycket nÀr du undersöker lyftselar. Du kommer att upptÀcka att mÄnga ex-militÀra och militÀra kommer att anvÀnda en trepunktsvapenrem pÄ grund av hur bekant det kÀnns. I sjÀlva verket erbjuder en trepunktsrem vanligtvis mer kontroll.

För civilt bruk av gevĂ€r (eftersom vi inte tar med oss ​​AR nĂ€r vi jagar utomhus) Ă€r en tvĂ„punktsrem vanligtvis allt du behöver. Det Ă€r den perfekta balansen mellan att bĂ€ra ditt gevĂ€r ordentligt och att snabbt kunna hĂ€mta det om du stöter pĂ„ en bock eller whitetail rĂ„djur ovĂ€ntat.

Hur vet man att en vapenrem passar till ens gevÀr?

Titta pÄ bandets bredd och hur det ansluts till hÄrdvaran. Att ta reda pÄ de exakta specifikationerna för rembredden Àr avgörande innan du faktiskt Ätar dig att köpa. Om det inte passar kan du alltid byta maskinvaran pÄ din pistol med ett grundlÀggande vapensmidningssats och lite kunskap.

Byte av hĂ„rdvara pĂ„ din pistol krĂ€vs vanligtvis bara i sĂ€llsynta fall, men det Ă€r nĂ„got du borde kunna göra om du köper en vapenrem som inte passar ordentligt. Vi hittade den perfekta vapenrem och ville inte kompromissa. Boom – knĂ€pp ut satsen, investera femton minuter av din tid och du har rĂ€tt som regn.

Kan man anvÀnda ett överlevnadsrep som vapenrem?

Paracord Ă€r i grund och botten en överlevandes bĂ€sta vĂ€n, men nĂ€r tillverkare designar saker som armband eller vapenrem som Ă€r gjorda av fallskĂ€rmssladd Ă€r de byggda för att Ă„ngras nĂ€r det behövs – inte gĂ„ tillbaka tillsammans. Du kan ta lite tid att sĂ€tta ihop en paracordsling igen genom att vĂ€va den pĂ„ plats, men Ă€rligt talat Ă€r det inte vĂ€rt det.

Om du av nÄgon anledning var tvungen att riva upp din fallskÀrmsledning, mÄste den ha varit ganska dyster eller överlevnadsrelaterad, och fallskÀrmsnöret i sig Àr troligtvis trasigt av denna punkt. Vi skulle bara behÄlla den som en spiral av fallskÀrmsnör och anvÀnda den för andra ÀndamÄl i framtiden.

Hur mycket vikt kan en vapenrem bÀra?

Även om det kan vara överdrivet kan mĂ„nga lyftselar och deras motsvarande hĂ„rdvara bĂ€ra över 100 kg.

Vissa av oss Àr hÄrdare pÄ sina remmar Àn andra. Vi hade en trepunkts en som slits efter ungefÀr tvÄ jaktturer eftersom vi Àr lite grov pÄ den, sÄ det Àr definitivt klokt att fÄ ett band som klarar vad du Àn kastar pÄ det.

MÄnga av remmarna pÄ den hÀr listan kan bÀra 150 kg, vilket vi inte rÀknar med att du nÄgonsin kommer nÀra att bryta. Du kan till och med anvÀnda tvÄ pistolremmar för att hÄlla upp en hÀngmatta och den kommer inte att gÄ sönder tack vare modern konstruktion och nylon med hög denier.

Behöver man en vapenrem till sitt gevÀr?

MÄnga gevÀr Àr bekvÀma att anvÀnda men det Àr ganska tungt att bÀra. SÄledes kommer den bÀst att anvÀnda en vapenrem nÀr du rör dig med ett gevÀr. Det hjÀlper dig ocksÄ med sikte och ibland hÄller du dina brutna armar. Nu Àr det ditt beslut om du ska köpa en vapenrem eller inte.

Vad ska man leta efter i en vapenrem?

NÀr du köper ett gevÀrsling mÄste du leta efter vapenrems justeringsförmÄga. Eftersom lÀngden pÄ vapenrem som anvÀnds av en 35-Äring och 15-Äring kommer sÄ smÄningom att skilja sig Ät. SÄ försök att köpa en vapenrem som gör att du kan justera lÀngden smidigt. Du kan ocksÄ se upp för materialet som anvÀnds i vapenrem.

Det kommer att indikera hÄllbarhet tillsammans med remens bekvÀmlighet. Ibland köper folk paracordsling bara för mÄngsidig anvÀndning av paracord i olika situationer. Genom att fokusera pÄ material kan du ocksÄ förstÄ vikten som vapenrem kan bÀra.

Vilket Àr det bÀsta sÀttet för att fÄ bort mögel frÄn sin vapenrem?

De vita, grĂ„a eller gula fĂ€rgade fluffiga och pulverformiga sakerna som vĂ€xer pĂ„ din lĂ€derprodukt Ă€r mögel. Å andra sidan, om det ser grönt eller svart ut sĂ„ Ă€r det mögel. BĂ„da dessa Ă€r svampar som kommer att skada dina lungor. Det finns mĂ„nga lösningar pĂ„ marknaden som tar bort mögel och mögel. Men om du inte vill anvĂ€nda dem kan du helt enkelt anvĂ€nda sadeltvĂ„l, alkoholer, blekmedel, vit vinĂ€ger, klor etc.

I grund och botten finns det mÄnga naturliga sÀtt att ta bort mögel och mögel. Men du mÄste vara försiktig nÀr du tar bort svampen och det Àr att föredra att rengöra utanför ditt hus. NÀr allt kommer omkring vill du inte att sporrar av mögel och mögel sprids i ditt hus.

Hur bÀr man ett gevÀr tillsammans med en ryggsÀck?

Det finns nu mĂ„nga ryggsĂ€ckar tillgĂ€ngliga som har inbyggt gevĂ€rspaket som gör att man snabbt kan komma Ă„t sina gevĂ€r och kommer att rĂ€dda gevĂ€r frĂ„n yttre skada. Du kan till exempel anvĂ€nda ett pĂ„sepaket med Eberlestock. Å andra sidan finns det mĂ„nga andra utrustningar som kan hĂ„lla ditt gevĂ€r fĂ€st med din ryggsĂ€ck.

Men om du har en bra pistolslinga kan du bara bÀra pistolen över axeln tillsammans med en ryggsÀck. Allt du behöver göra Àr att hÄlla gevÀrets munkorg upp och bÀra vapenrem i tvÀrkroppsposition och dra Ät den.

Hur bÀr man en vapenrem?

Nu finns det en hel del stilar att bĂ€ra en pistol med vapenrem. Och var och en av stilarna har sina egna fördelar. Om du bĂ€r gevĂ€ret i höger axel i munstyckslĂ€ge, kallas det amerikansk stil eller traditionell jĂ€gerstil. Att bĂ€ra ett gevĂ€r pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet gör att man enkelt och snabbt kan sikta mot mĂ„let men kan hĂ€mma nĂ€r man byter till revolver. Å andra sidan finns bĂ€r av gevĂ€r i afrikansk stil.

I den hÀr stilen bÀr du gevÀret i vÀnster axelnos. Det Àr sÀkert men kanske inte tillÄter dig att sikta snabbare. Sedan finns det den taktiska gevÀrsbÀrande stilen, dÀr du i grund och botten bÀr gevÀret, korsaxeln och nospartiet ner. Den hÀr stilen möjliggör bÄde snabba sikter och hÄller bÄda armarna fria för andra stridsdetaljer.

Hur spÀnner man in en vapenrem?

Varje pistolvapenrem har sitt eget justeringssystem. Till exempel har Viking Tactics vapenrem snabbjusterande skjutreglage. SpÀnnen och segelflygplanen kan ocksÄ förkorta vapenrem, vilket gör det möjligt att förkorta remlÀngden och hÄlla gevÀret i en kompakt position med din kropp.

Vad Àr en jaktgevÀrslinga?

Detta Àr en typ av rem som bÀrs av en jÀgare pÄ axlarna, vilket gör att skjutvapnet blir mindre tröttsamt. Dess frÀmsta mÄl Àr att ge bekvÀmlighet nÀr du bÀr skjutvapnet sÄ att du inte behöver bÀra det i dina hÀnder hela tiden.

Varför kallas det en tvÄpunktsrema?

Anledningen bakom namnet ”tvĂ„punktsrem” Ă€r att den hĂ€r typen av vapenrem ger skjutaren tvĂ„ anslutningsomrĂ„den för att fĂ€sta skjutvapnet. Det Ă€r den mest traditionella vapenrem och den mest föredragna eftersom dess design hjĂ€lper till att skjuta.

Vilken Àr den perfekta vapenremmen för mig?

Även om det finns mĂ„nga alternativ att vĂ€lja mellan mĂ„ste du vĂ€lja det som ger dig den enklaste tiden pĂ„ din resa till skogen. Och ja, det hĂ€r fĂ„r du exakt med vĂ„ra handplockade alternativ.

Vad ska man tÀnka pÄ nÀr man köper en vapenrem?

Innan du lÀgger till gevÀret i din kundvagn, ta hÀnsyn till saker som justeringsnivÄ, material, komfortnivÄ (vaddering och bredd pÄ remmen), vridning och pris.

Hur hÄllbara Àr vapenremmar?

Även om de flesta vapenrem i allmĂ€nhet Ă€r lĂ„ngvariga, Ă€r deras hĂ„llbarhet beroende av typen och kvaliteten pĂ„ det anvĂ€nda materialet. En anstĂ€ndig kvalitetsslinga kan hĂ„lla i Ă€ven Ă„rtionden med ordentlig vĂ„rd.

Vilka material Àr de flesta vapenremmar gjorda av?

De tillverkas av olika typer av material. Nylon och neopren Àr bland de mest populÀra materialen som anvÀnds för slitstarka vapenrem. BÄda materialen Àr tillrÀckligt solida för att hÄlla gevÀret nÀra kroppen under resan.

Kan vapenremmar anvÀndas till andra ÀndamÄl?

Förutom att hÄlla lÄnga kanoner kan de ocksÄ anvÀndas med armbÄgar eller som rep. I allmÀnhet kan de anvÀndas för att bÀra och dra alla objekt.

Slutsats

Vi Àr sÀkra pÄ att du efter att ha lÀst den hÀr artikeln kan acceptera de mÄnga fördelarna med att anvÀnda en gevÀrsling. Om du vet hur du anvÀnder den ordentligt kommer en rem för ditt gevÀr att vara för mycket att bÀra frÄn en rem till en annan.

Med hjÀlp av en gevÀrslinga kan du vÀxla mellan ditt primÀra vapen och ditt sidovapen men nÀr som helst ditt huvudvapen ner. Och mer, det gör att du kan anvÀnda all din utrustning med bÄda hÀnderna och det kommer ocksÄ att lÄta dig anvÀnda bÄda hÀnderna för att utföra olika uppgifter samtidigt som du hÄller gevÀret nÀra att nÄ snabbt nÀr det behövs.

Om du anvÀnder de bÀsta gevÀrsremmarna med maximal kapacitet, kommer du att kunna hÄlla samma skjutstÀllning i timmar utan att tömma dina ögon bort frÄn ditt mÄl och skÀra dina armar och hÀnder.

Vapenrem lÄter dig inte bara bÀra och peka ditt gevÀr lÀnge utan att bli trött, men du kan ocksÄ anvÀnda det för att öka din noggrannhet. Om du anvÀnder en vapenrem medan du siktar mot en benÀgen skjutstÀllning, kommer du att kunna fördela en stor del av gevÀrets vikt pÄ ryggen och dÀrmed förvandla vapenrem till en bipolÀr form. Den hÀr tekniken hÄller ditt gevÀr stadigt nÀr du skjuter, tar del av spaningen och sprider det över remmarna pÄ ryggen.

Oavsett om det Àr en vacker klassisk lÀdervapenrem eller den senaste taktiska typen för moderna gevÀr Àr den bÀsta vapenrem du borde ha. Det finns inte en typ som du ska köpa.

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Rulla till toppen