Bästa Slaktknivarna 2023 – Test av olika Slaktknivar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Giesser Slaktset 3-pack Slaktknivar

Pumori Slaktset 3-pack Slaktknivar

Eka Slaktset 3-pack Slaktknivar

Fischer Sandvik 12C27 Slaktkniv

Klicka här för att se fler slaktknivar.

En kniv är en kniv och de alla kan skära material till en viss grad. Vad som skiljer knivar åt är just hur bra dem utför sitt arbete och vilken kvalité slutprodukten får.

En bra uppsättning av slaktknivar gör ditt jobb mycket enklare och säkerställer bra standard på dina arbeten.

Vad som skiljer en vanlig kniv från en slaktkniv är just hur säkert och lätt jobbet kan bli. Med en slaktkniv får du flera förmåner såsom:

 • Mindre risk för skador och att skära sig
 • Bättre resultat med finare snitt
 • Tjockare blad än andra knivar som kan komma igen tuffa köttbitar utan problem

Slaktknivar är helt enkelt designade för dig som oftast handskas med styckning och tuffare köttbitar som kräver det där extra.

Om du har säkerhet och kvalité i fokus när du jobbar bör du inte nöja dig med en vanlig kniv utan en slaktkniv hade passat mycket bättre och uppfyllt dina behov.

Recensioner

Bäst i test – Proffesionella knivar i 3-Pack

Giesser Diamant Series 3-pack Slaktknivar

Se bästa priset

För dig som letar efter ett bra slaktset av professionella slaktknivar som kan prestera i många olika arbeten är det här 3-packet från PrimeLine serien perfekt för dig.

De ergonomiskt utformade handtagen är designade för komfort och stabilitet och ger användaren bra kontroll över slaktkniven. Handtagen har en hård kärna för stabilitet men ett mjukt skal för komforten och bekvämlighetens skull.

Ännu en fördel med det här slaktsetet är att bladen är något böjliga vilket öppnar upp dörren för arbeten som hade varit väldigt svåra att göra annars, så som komma åt nära runt benen.

Slutligen kommer de 3 slaktknivarna i det här setet i 3 storlekar för alla typen av arbeten, både 13 cm, 15 cm och 18 cm.

Populärast – Pumori Slaktset

Se bästa priset

Det här slaktsetet från pumori har användaren i fokus och ger dig möjligheten att vidga ditt arbete och utföra fler jobb med hög kvalité.

Var den här produkten står ut och var den kommer gynna dig som mest är inom vilthantering där du får tillgång till flertal knivar avsedda för just det.

Med det här slaktsetet med kommer även ett styckbälte och en väska för att underlätta transport och effektivitet under arbetet vilket är bra för dem som jobbar ute och kanske inte har möjlighet att gå runt med en verktygslåda överallt.

I det här slaktsetet från Pumori medföljer nedanstående verktyg:

 • Styckkniv
 • Urbeningskniv
 • Buköppnare
 • Skärpstål

Flera av verktygen används för tuffa arbeten och kan därmed slitas under styckningens gång, därför medföljer även ett skärpstål för dig att underhålla dina knivar och hjälpa dem prestera och hålla så bra som möjligt.

Premiumval – Eka Slaktset

Eka Slaktset 3-pack Slaktknivar

Se bästa priset

För dig som är villig att lägga lite extra pengar på en extra bra produkt är det här slaktsetet med tre medföljande slaktknivar en mycket bra investering.

Alla knivarna i slaktsetet har fokus på hållbarheten och prestationen under arbetet vilket ger kvalitativa resultat för användare.

Skaften av verktygen, gjorda av SantoPrene, är väldigt slitstarka och greppvänliga vilket inte endast ger dig hållbarhet i längden, utan även komfort under ditt arbete vilket alltid är en fördel när du jobbar med händerna.

Vad gäller bladen av slaktknivarna är de bestående av rosttrögt, högvärdigt stål vilket ger verktyget den bästa möjliga skärpan, men även hållbarhet.

Med det här slaktsetet medföljer även ett skärpstål för underhållning av slaktknivarna som ser till att de håller sig till kvalité under arbetet.

Slutligen får du alla slaktknivar och skärpstålet paketerat i ett plastfodral som sedan kan användas som en verktygslåda under ditt arbete för att enkelt kunna ta med dig ditt slaktset vart du än kan behöva det.

Billigast – Fischer Sandvik

Fischer Sandvik 12C27 Slaktkniv

Se bästa priset

Recension kommer snart!

Lista över de bästa slaktknivarna 2023

 • Bäst i test: Proffesionella knivar i 3-Pack
 • Populärast: Pumori Slaktset
 • Premiumval: Eka Slaktset
 • Billigast: Fischer Sandvik

Vanliga frågor om slaktknivar

Hur mycket kostar en slaktkniv?

Priset av en slaktkniv kan variera en hel del baserat på vilket material det består av, hur stor den är och ifall du köper den i något slags knivset. Du kan nog förvänta dig ett pris mellan några hundra kronor upp till tusen kronor.

Om du vill veta mer har vi sammanställt flertals slaktknivar på vår hemsida i olika kategorier där priset varierar från billigt till lite dyrare så du kan se vad som passar för dig och din budget.

Vad är en slaktkniv?

En slaktkniv är en slags kniv av mer robust stål som är gjord för arbeten där precision och hållbarhet är essentiellt.

Om du skulle försöka stycka en stor köttbit med en vanlig kökskniv ställs du inför risker av skador eller dåliga snitt medan en slaktkniv minimerar dessa risker och säkerställer bra och säkra resultat just eftersom det är designat för det.

Hur länge håller en slaktkniv?

Frågan om hur länge en slaktkniv är väldigt subjektivt och kan variera från modell till modell men generellt sätt håller slaktknivar länge då de har byggda med hållbarhet och styrka i åtanke.

Genom att vårda din kniv med skärpstål under arbeten kan du se till att slitaget inte skadar kniven allt för mycket utan att verktyget kan fortsätta utföra arbete av kvalité under en längre period.

Vilken är den bästa slaktkniven?

Det finns mängder av slaktknivar att köpa, antingen förekommer de som slaktkniv set eller som enskilda knivar att köpa, dock är alla bra på sitt sätt. Vad som är bäst för dig kan bli svårt för oss att svara på.

Det vi kan säga är att vi, genom tester, har tagit fram en produkt som gång på gång bevisat sig och fått bemärkelsen bäst i test. Om du vill veta mer om den här produkten kan du kika in vår hemsida.

Sammanfattning

Knivar och slaktknivar skiljer sig rätt enormt och bör inte byta plats när det kommer till vissa arbeten då det lätt kan orsaka fel eller i värsta fall skador.

Slaktknivar är gjorda för att utföra intensivare arbeten som kräver ett mer robust verktyg som ej bryter lätt och som kan penetrera tuffare ytor. Vanliga knivar är i bästa fall endast vassa och det håller inte i många sammanhang.

Ta reda på dina behov före du köper ditt slaktkniv set, endast då kan du vara säker på att du får något för dig.

Slutligen är slaktkniven en utmärk investering för dig som värderar kvalité, hållbarhet och säkerhet då det är just det du betalar för. En kniv som klarar av de allra flesta materialen som du kan stötta på, stora som små och tjocka som tunna.

”En slaktkniv är en investering för framtiden och ett redskap som kommer gynna dig ett bra tag framåt, se till att köpa något som kommer möta dina behov på bästa sätt.”

Källor:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen