Bästa handskarna 2024 – Test av olika handskar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bra alternativ

Hestra Oden Nubuck

Black Diamond

Gaucho Nellie

Chevalier Windblocker

Dina händer förtjänar det bästa skyddet under kyliga dagar och vid olika typer av arbetsuppgifter. Rätt par handskar kan inte bara hålla dig varm utan också ge stöd och skydd i diverse situationer.

I vårt omfattande test har vi granskat en mängd handskar från olika tillverkare för att hjälpa dig att hitta det som passar just dig. Vi har tittat på allt från material och design till funktionalitet och prisvärdhet.

Låt oss dyka ner i resultatet från vårt handskar-test och ta reda på vilka som verkligen är de bästa handskarna på marknaden just nu.

1. Bäst i test – Hestra Oden Nubuck

Hestra Oden Nubuck handskar

Se bästa priset

Under vår noggranna testprocess av Hestra Oden Nubuck-handsken var det första vi noterade dess kvalitativa konstruktion helt i vaxat älgspaltskinn. Handskens ofodrade natur visade sig erbjuda en stor frihet och flexibilitet under användning, vilket vi tyckte var särskilt påtagligt vid arbete med redskap som yxor och knivar.

En av de största fördelarna som vi märkte var handskenens goda värmeisolerande egenskaper, vilket gjorde dem särskilt användbara vid lägerelden.

Den flambeständiga tråden var inte bara en säkerhetsdetalj utan också ett bevis på produktens robusthet och förmåga att tåla högre värme jämfört med traditionella skinnhandskar. Det gjorde att vi utan bekymmer kunde hantera heta föremål som muurikkapannor och kaffepannor vid eldstaden.

Hestra Oden Nubuck-handsken överraskade oss med flera praktiska detaljer som visade sig vara väldigt användbara i praktiken.

Den inbyggda resåren kring handleden erbjöd en behaglig passform, medan dragbandet underlättade att snabbt och smidigt få på sig handskarna. Öljetterna för upphängning visade sig vara oumbärliga för torkning och för att enkelt kunna hänga ihop handskarna och förvara dem säkert.

Något vi observerade var att även om den ofodrade designen ökade smidigheten, så minskade den också handskens förmåga att hålla händerna varma i riktigt kalla temperaturer. Det är därför viktigt att vara medveten om handskens begränsningar och att den kanske inte är det bästa valet för extremt kalla dagar eller längre perioder i kyla.

När det gäller storleksval är det viktigt att noga kontrollera måtten på din hand enligt storlekstabellen innan du beställer, eftersom handskarna har en unik passform som kräver precisionsmätning för att säkerställa optimal komfort och användbarhet.

Slutligen tyckte vi att Hestra Oden Nubuck erbjöd en balans av funktion och stil med en robust konstruktion i älgspaltskinn och en gun cut-design, vilket resulterade i en högkvalitativ handske som klarade vårt test med bravur.

Fördelar

 • Utmärkta värmeisolerande egenskaper
 • Hög kvalitet och hållbart material
 • Praktiska detaljer som underlättar användning
 • Flambeständig tråd för säker användning vid eld

Nackdelar

 • Inte optimal för extremt kallt väder

2. Bäst premiumval – Black Diamond

Black Diamond handskar

Se bästa priset

Under vår test av Black Diamond Guide Gloves märkte vi direkt att dessa handsken verkligen är tillverkade för att hantera de kallaste och våtaste förhållandena.

Med en särskild kombination av PrimaLoft® One och ullfoder, erbjuder dessa handsken en extremt hög värmeisolering. I synnerhet var det imponerande att se hur handsken kunde hantera temperaturer så lågt som -29 °C, något som vi kunde uppleva under våra tester i extremt kyla.

En distinkt fördel med dessa handskar är deras andningsförmåga och vattentäthet, som garanteras genom användningen av GORE-TEX®- membran med XCR Product Technology. Vi upplevde att handskarna verkligen är helt vattentäta, vilket är essentiellt i våta snöförhållanden.

Detta kompletteras av handskenens förmåga att vara andningsbara, vilket innebär att trots vattentätheten, kände vi inte att våra händer blev svettiga eller överhettade under längre perioder av användning.

Handsken är utrustade med ett vävt nylonskal med 4-vägsstretch, vilket tillför en märkbar grad av flexibilitet och rörelsefrihet. Vi uppskattade verkligen detta under skidåkning då det tillät oss att enkelt gripa skidstavar och utföra andra nödvändiga rörelser utan hinder.

Getläderhandflatan och skumbeläggningen på knogarna tillförde en komfortabel men ändå säker känsla, skyddande från eventuella stötar och fall.

Dock noterade vi att medan det avtagbara linern är praktisk för justering av handske till olika väderförhållanden, var det ibland en utmaning att se till att linern satt rätt vid återinsättning, vilket ledde till en viss obekväm känsla. Det är också viktigt att notera att handskarna, medan de erbjuder omfattande skydd och värme, är på den tyngre sidan med en vikt på 312 gram per par.

Överlag fann vi att Black Diamond Guide Gloves står som en pålitlig följeslagare för skidentusiaster, särskilt i extremt kyla och våta förhållanden, där deras värmeegenskaper och vattentäthet verkligen kommer till sin rätt.

Fördelar

 • Utmärkt värmeisolering
 • Helt vattentäta och andningsbara
 • Bra rörelsefrihet tack vare 4-vägsstretch
 • Robust konstruktion med skydd för knogar

Nackdelar

 • Linern kan vara svår att återinsätta korrekt

3. Bäst budgetval – Gaucho Nellie

Gaucho Nellie handskar

Se bästa priset

Under vår testperiod med Gaucho Nellie-damhandsken kunde vi uppleva en kombination av stil och funktionalitet som överträffade våra förväntningar.

Handsken, som är tillverkad av 100% lammnappa, uppvisar en kvalitativ konstruktion och det svarta skinnmaterialet lämnar ett elegant och tidlöst intryck som passar utmärkt till olika typer av ytterkläder.

Vid användning i kalla klimat märkte vi att ullfodret, bestående av en blandning av 80% ull och 20% polyamid, visade sig vara överlägset när det gäller att behålla värmen. Ullfodret erbjuder även en skön och bekväm känsla som gör att handsken kan bäras under längre perioder utan obehag.

Dessutom ger den lilla resåren vid handleden en god passform, vilket säkerställer att handsken sitter på plats även under aktiv användning, och detta medförde att vi slapp justera handskarna ständigt under våra tester.

Även om handskarna är eleganta och har ett högkvalitativt utförande, noterade vi en betydande nackdel; den kräver kemtvätt.

Denna aspekt innebär en extra kostnad och kan vara mindre bekväm för dem som föredrar enklare skötsel av sina accessoarer. Dock anser vi att den höga kvaliteten och den komfort som handskarna erbjuder, kan motivera det extra besväret och kostnaden med kemtvätten.

Slutsatsen av vårt test är att Gaucho Nellie-handsken är en utmärkt investering för de som söker en elegant, varm och bekväm handske för kalla dagar.

Den är väl konstruerad med högkvalitativa material som lammnappa och ullfoder, vilket ger en lyxig känsla och utmärkt funktionalitet i kyligt väder. Trots det extra underhållet som krävs med kemtvätt, anser vi att handskarna erbjuder ett mervärde som kompenserar för detta.

Fördelar

 • Tillverkad av högkvalitativt lammnappa
 • Varmt och bekvämt ullfoder
 • Elegant design
 • Bra passform tack vare resår vid handleden

Nackdelar

 • Kräver kemtvätt

4. Bra alternativ – Chevalier Windblocker

Chevalier Windblocker handskar

Se bästa priset

Under vårt test av Chevalier Windblocker Shooting Glove WB Warm fick vi uppleva en produkt som verkligen lever upp till sitt rykte om hög kvalitet och genomtänkta funktioner.

Handsken, som är designad för att klara av de mest krävande väderförhållandena, visade sig vara både vind- och vattentät, vilket är avgörande för jakt och andra utomhusaktiviteter i kyligare klimat.

Den elastiska ovansidan och stretchtyget garanterade en mycket god passform och rörelsefrihet, vilket är viktigt när man behöver vara smidig och snabb i sina rörelser. Dessutom uppskattade vi den extra känsliga fingertoppen som möjliggör en finmotorik som ofta behövs vid jakt.

Ett annat imponerande inslag i denna handske är yllefodret. Med ett foder av 100% ull kunde vi verkligen känna de naturliga fukttransporterande och värmeisolerande egenskaperna som ullen erbjuder. Detta höll våra händer torra och varma, även under längre perioder ute i kyla och fukt.

En del av handskens charm ligger i de förstärkta partierna på innerhand och fingrar med halkfritt material. Denna funktion säkerställde ett fast grepp om våra redskap, något som är avgörande för säker och framgångsrik jakt.

Om vi ska nämna en nackdel så är det att handsken endast finns i brun färg. Det hade varit önskvärt med fler färgalternativ för att matcha olika typer av utrustning och personliga preferenser.

I stort sett mötte Chevalier Windblocker alla våra förväntningar och levererade en handske som inte bara är funktionell utan även bekväm och varm.

Det är tydligt att Chevalier fortsätter att drivas av en strävan att erbjuda högkvalitativa produkter som underlättar ett liv närmare naturen, något som vi kan intyga efter vår testperiod med dessa handskar.

Fördelar

 • Vind- och vattentät
 • 100% ullfoder som ger god värmeisolering
 • Extra känslig fingertopp för finmotorik

Nackdelar

 • Endast tillgänglig i brun färg
 • Begränsade storleksalternativ

5. Bäst arbetshandske – Guide

Guide handskar

Se bästa priset

Under vårt test av Guide arbetshandsken fick vi möjlighet att utforska dess fördelar och nackdelar i olika arbetsmiljöer. Handsken utmärkte sig verkligen när det gällde arbete i blöta och kalla miljöer, där det vind- och vattentäta membranet visade sig vara mycket effektivt.

Vi fann att fleecefodret bidrog med en mjuk och varm känsla, vilket gjorde arbete under kyliga förhållanden betydligt mer behagligt.

En av de stora fördelarna med denna handske är den stretchiga ovanhanden som gav oss en anpassningsbar och komfortabel passform.

Detta, tillsammans med den elastiska mudden med kardborreöppning, säkerställde att handsken satt stadigt på handen genom hela arbetsdagen. Vi uppskattade särskilt hur enkel den var att ta av och på, vilket sparar mycket tid och irritation i det långa loppet.

Vi märkte också att tumkonstruktionen verkligen gjorde en skillnad när det kom till komfort, och det tillät oss att arbeta under längre perioder utan att känna obehag. Dessutom förbättrades slitstyrkan markant tack vare de förstärkta fingertopparna, vilket gav ökat skydd under arbetet med finmekanik.

Innerhanden i syntetläder bidrog inte bara till ett fast och säkert grepp, utan det underlättade även arbetet med verktyg och små komponenter, vilket är avgörande för precision och säkerhet på arbetsplatsen.

En nackdel som vi upplevde var dock att handsken, trots sitt robusta material och förstärkta fingertoppar, kunde kännas något klumpig vid mycket finmekaniskt arbete där hög fingertoppkänslighet krävs.

Överlag visade Guide arbetshandsken sig vara ett pålitligt val för alla som arbetar i krävande miljöer, och den lever verkligen upp till sitt löfte om att erbjuda skydd och komfort under kalla och blöta arbetsdag.

Fördelar

 • Vind- och vattentät
 • Värmande fleecefoder
 • Förstärkta fingertoppar

Nackdelar

 • Kan kännas klumpig vid finmekaniskt arbete

6. Bäst skydd – Mechanix Wear

Mechanix Wear handskar

Se bästa priset

I vår senaste testrunda hade vi möjligheten att prova Mechanix Wear handskar från M-pact serien, närmare bestämt Gen II-modellen, vilket är ett välkänt namn inom handskindustrin. Denna modell har uppdaterade skydd på knogarna och används frekvent av militär- och polisstyrkor globalt, vilket borgar för dess kvalitet och funktion.

Under testprocessen kunde vi snabbt konstatera att handskarna erbjöd en utomordentlig skyddsnivå. Knogskydden, som är tillverkade med Kevlar, bidrog till att handskarna erbjöd ett robust skydd som kom väl till pass i situationer där man riskerar slag mot händerna, såsom CQB eller vid arbete i skogsmiljö.

Samtidigt upplevde vi att det stötdämpande gummit som skyddar fingrarna tillförde en extra dimension av säkerhet och komfort.

En fördel som snabbt gjorde sig bemärkt var fingertopparna som hade gummi för ökat grepp, vilket vi upplevde underlättade hantering av verktyg och andra arbetsredskap.

Det syntetiska lädret i handflatan erbjöd inte bara ett bra grepp utan skyddade också effektivt mot olika typer av hot, samtidigt som det undvek några av de nackdelar som kan förknippas med äkta läder.

När det gäller komfort kände vi att EVA-skumgummit på insidan bidrog till en mjuk och skön känsla. Spandexmaterialet på ovansidan säkerställde att handsken formade sig väl efter handen och hindrade den från att glida ned eller upp, vilket var ytterst uppskattat under långa arbetspass.

Men allt var inte rosenskimrande; trots dess förstärkta konstruktion upplevde vi att handsken begränsade fingertoppskänsligheten något, vilket kan vara en avsevärd nackdel i situationer där detaljerad handkontroll krävs.

Efter att ha genomfört vårt test kan vi dra slutsatsen att Mechanix Wear M-pact Gen II är ett utmärkt val för dem som behöver ett par riktigt bra arbetshandskar som inte kompromissar med skydd eller funktionalitet.

Fördelar

 • Robusta knogskydd
 • Stötdämpande gummi för extra skydd
 • Ökad greppstyrka tack vare gummi på fingertoppar
 • Tvättbara i maskin

Nackdelar

 • Begränsad fingertoppskänsla
 • Kan kännas något klumpiga

7. Bäst för gym – Better Bodies

Better Bodies gymhandskar

Se bästa priset

Under våra senaste träningspass hade vi möjligheten att prova Better Bodies träningshandskar, vilka sägs vara designade för den inbitna styrketräningsentusiasten. Handskarna är konstruerade med en vadderad handflata och utformade med ett extra elastiskt material som lovar optimal kontakt med gymredskap som skivstänger och hantlar.

Under testningen upplevde vi att handskarna verkligen levererade på sitt löfte om ökad greppstyrka.

Den vadderade handflatan tillsammans med det halva fingrardesignen möjliggjorde en stabil och säker kontakt med olika redskap, vilket vi fann vara en betydande fördel under övningar som krävde extra kraft och stabilitet.

Elasticiteten i materialet, som består av en blandning av 60% amara och 40% multi-mesh polyester, erbjöd en överraskande komfortabel passform.

Det elastiska meshmaterialet på handryggen och mellan fingrarna främjade dessutom en bra rörlighet och effektiv luftgenomströmning. Detta gjorde att händerna kunde andas även under intensiva pass, något som minskade risken för överhettning och därmed också obehag.

Ett justerbart spänne tillät oss att anpassa passformen efter individens hand, vilket gav en skräddarsydd känsla.

Dock märkte vi att, trots dess många fördelar, handskarna kunde bli något obekväma under längre träningspass, ett resultat av trycket från det vadderade materialet som över tid skapade en viss obehaglighet.

En annan praktisk fördel med dessa handskar är att de är maskintvättbara, vilket underlättar underhållet och ökar produktens livslängd. Det rekommenderas att tvätta dem i låg temperatur för att bevara materialets integritet och elasticitet.

Slutsatsen av vår test är att Better Bodies träningshandskar är ett pålitligt redskap för den som söker förbättra sitt grepp och skydda sina händer under styrketräning. De erbjuder en kombination av komfort, greppstyrka och hållbarhet som gör dem till ett värdefullt tillägg i träningsväskan.

Fördelar

 • Utomordentlig greppstyrka
 • God rörlighet och luftgenomströmning
 • Justerbart spänne för individuell passform

Nackdelar

 • Kan bli obekväma under längre pass
 • Materialet kan kännas för tjockt för vissa
Hur vi utförde vårt test av handskar 2024

Hur vi utförde vårt test av handskar 2024

I vårt omfattande arbete med att hitta de bästa handskarna på marknaden har vi genomfört ett djupgående test där varje detalj har noggrant undersökts.

Vår ambition var att identifiera det bästa i test-valet som klarar av att leverera på alla fronter: komfort, värme, prisvärdhet och design. Här går vi igenom hur vi gick tillväga för att säkerställa rättvisa och konsekventa resultat.

Uppställning av testmiljö

Att skapa en optimal testmiljö var ett första viktigt steg i vårt arbete. Vi valde en lugn och kontrollerad miljö där vi kunde ha fullständig fokus på vårt test.

För att säkerställa att vi kunde testa alla aspekter av handskarna, inklusive de med värme, ordnade vi med olika temperaturer och väderförhållanden. Vi använde oss av ett särskilt rum där temperatur och luftfuktighet kunde regleras till perfektion.

Det var viktigt för oss att få fram det bästa i test-valet och vi ville säkerställa att alla handskar testades under lika förhållanden.

Vår testprocess

Under vår testprocess var metodiken klar och väldefinierad. Varje par handskar genomgick samma rigorösa testprocess för att säkerställa en rättvis bedömning. Vi bröt ned testet i följande steg:

 • Förberedelse: Här säkerställde vi att varje par handskar var i nyskick och redo för testet.
 • Användning: Handskarna användes i olika situationer; vid promenader, cykling och under arbete för att testa deras funktionalitet i olika sammanhang.
 • Komfort och passform: Vi tog notis om hur handskarna kändes under längre perioder av användning.
 • Värme: Vi testade också hur bra handskar med värme presterade jämfört med de utan värmelement.

Utförande av testerna

När det kom till själva utförandet av testerna tog vi oss tid att verkligen granska varje detalj. Varje produkt testades flera gånger under olika dagar för att få en djupare förståelse för dess prestanda.

Vår standard var hög; för att bli bäst i test var vi tvungna att vara helt övertygade om en produkts överlägsenhet. Varje test utfördes med en noggrannhet som speglade vår strävan efter att hitta de bästa handskarna på marknaden.

Handskarna testades under en varierad tidsperiod, alltifrån kortare 30-minuters-sessioner till upp till 4 timmar, för att verkligen kunna bedöma handskarnas komfort och hållbarhet under längre användning.

Vi registrerade våra intryck och erfarenheter för varje par, inklusive handskar herr och handskar dam, för att senare kunna sammanställa resultaten och presentera vårt bäst i test-val.

Utvärdering

Efter genomförandet av vårt omfattande test kom tiden att djupdyka i våra insamlade data och utvärdera de olika handskarna utifrån ett flertal parametrar. Vi organiserade våra upptäckter och insikter i olika kategorier som komfort, värmeegenskaper, och prisvärdhet.

Vi tog särskild hänsyn till handskar herr och handskar dam, och hur dessa presterade i vårt test, för att säkerställa att vi kunde rekommendera de bästa handskarna för olika individers behov.

Vi var mycket noga med att inte bara fokusera på de mest välkända märkena utan gav även mindre kända märken en chans att bli bäst i test.

Detta ledde till en rik och mångfacetterad analys där vi kunde jämföra olika handskars prestanda sida vid sida, under samma förutsättningar. Vårt mål var att varje läsare skulle känna sig trygg med att följa våra rekommendationer vid sitt nästa köp av handskar.

Hållbarhet och långtidstest

För att verkligen förstå hur de olika produkterna stod sig över tid, integrerade vi långtidstest i vår testprocess. Vi använde handskarna regelbundet under en period av flera månader för att bedöma hur de klarade av naturligt slitage.

Detta gav oss en uppfattning om vilka handskar som verkligen är värda att investera i, och vilka som kanske inte håller måttet över tid.

Under detta skede av testet noterade vi särskilt hur väl handskar med värme behöll sin funktion efter frekvent användning.

Vi var noga med att även inkludera billiga handskar i vårt långtidstest, för att kunna ge en rekommendation som passar alla budgetar. Bäst i test-valet skulle inte bara behöva vara överlägset initialt, utan också visa prov på hållbarhet över tid.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet stod som en av de centrala punkterna i vår utvärdering. Under testet var vi noga med att notera hur väl handskarna skyddade händerna under olika typer av aktiviteter, inklusive potentiellt farliga sådana.

Vi såg till att testa handskarna i realistiska situationer där störningar eller oväntade händelser kunde uppstå.

Vårt test inkluderade även att granska eventuella säkerhetsfunktioner som handskarna erbjöd, såsom förstärkta delar för bättre grepp eller skydd mot skärskador. Vi var också uppmärksamma på hur pålitliga handskar med värme var, och om de kunde bibehålla sin värme under längre perioder.

Genom vårt omfattande arbete har vi lyckats identifiera handskarna som inte bara levererar komfort och stil, utan även en säker och pålitlig användarupplevelse. Denna process var av yttersta vikt för att kunna utsätta ett par handskar till vårt prestigefulla bäst i test-pris.

Tips inför användning av handskar

Tips inför användning av handskar

Att välja rätt handskar är en central del i att upprätthålla komfort och skydd i olika situationer.

Under vår omfattande testprocess upptäckte vi flera aspekter som är viktiga att tänka på innan man börjar använda sina nyinköpta handskar. Här delar vi med oss av våra bästa tips som vi kom fram till under vårt test.

Användningsområde och materialval

Under vårt test insåg vi snabbt att olika aktiviteter kräver olika typer av handskar. Till exempel märkte vi att värmehandskar kan vara idealiska för friluftsliv under kallare månader, medan jakthandskar erbjuder en robust design med bra grepp, optimala för utomhusaktiviteter som jakt.

Det är även viktigt att överväga materialvalet. Några handskar erbjuder bättre andningsförmåga, medan andra är designade för att vara mer vattentäta. Se därför till att välja ett material som passar din aktivitet bäst för att undvika besvikelser senare.

Säkerställ rätt storlek och passform

Storleken har en avgörande roll för komforten. Under testet fann vi att en väl anpassad storlek inte bara ökar komforten utan även funktionen av handskarna. För att säkerställa att du får de bästa handskarna för dig, mät dina händer noggrant innan du gör ditt köp.

 • Herr: Vanligen större storlekar med bredare handflator
 • Dam: Ofta mindre storlekar med smalare handflator
 • Barn: Mindre storlekar, tänk på att barn växer och kan behöva större storlekar inom en snar framtid

Förberedelser inför säsong och väder

Det är viktigt att ta hänsyn till säsongen när du väljer handskar. Vi upptäckte under testet att skidhandskar exempelvis är optimala för vintersportaktiviteter, medan tunnare handskar kan vara mer lämpliga för mildare klimat.

Oavsett om det är sommar eller vinter, så bör handskarna vara anpassade efter väderförhållandena för bästa möjliga upplevelse.

Skötselråd för längre hållbarhet

Under vårt långtidstest blev det tydligt att rätt skötsel kan avsevärt förlänga handskarnas livslängd. Det inkluderar rätt förvaring och rengöring. Fundera på om handskarna behöver något speciellt rengöringsmedel eller om de kan tvättas i maskin.

Dessutom fann vi under vårt test att det kunde vara fördelaktigt att impregnera vissa typer av handskar för att bibehålla deras vattenavvisande egenskaper. Ett par handskar som vårdas väl har större chans att bli bäst i test när det kommer till hållbarhet.

Särskilda säkerhetsaspekter

Sist men inte minst uppmärksammade vi säkerhetsaspekterna under vårt test. För vissa arbetsuppgifter kan en styckhandske vara det bästa valet för att säkerställa en hög nivå av skydd för händerna.

Det är därför viktigt att överväga vilken nivå av skydd du behöver och att välja handskar som uppfyller dessa krav för att garantera en säker användning.

Sammanfattning av tips

Att använda handskar som är väl anpassade efter användningstillfället och dina individuella behov kan avsevärt höja din upplevelse. Genom att följa våra tips, baserade på våra rön från testprocessen, ökar du chansen att ditt val av handskar blir bäst i test för just dina behov.

Se till att överväga allt från material och storlek till säkerhetsaspekter och skötselråd när du förbereder dig för att använda dina nya handskar.

Vanliga frågor om handskar 2024

Vanliga frågor om handskar 2024

Vad kostar det att köpa handskar?

Priset för att köpa handskar varierar stort beroende på material, märke och funktion. Det finns billiga handskar från några tior till lyxvarianter som kan kosta flera hundra eller till och med över tusen kronor.

Var kan man köpa handskar?

Att köpa handskar går utmärkt både online och i fysiska butiker, men vi rekommenderar att göra det online då det ofta finns ett bredare sortiment att välja mellan och lättare att jämföra priser och läsa recensioner.

Vad är skillnaden på handskar och vantar?

Huvudskillnaden mellan handskar och vantar är att handskar har separata fack för varje finger, medan vantar endast har ett för tummen och ett större fack för de resterande fingrarna. Det ger handskar en bättre rörlighet men vantar erbjuder oftast bättre värmeisolering.

Vilka är de varmaste handskarna?

De varmaste handskarna är ofta de som är tillverkade av högkvalitativa material som fårskinn eller gåsdun, och som har ett värmeelement inbyggt, kända som handskar med värme. Dessa handskar håller inte bara händerna varma genom isolering utan kan även värmas upp aktivt för extra komfort.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen