Bästa resväskorna 2024 – Test av olika resväskor

Resväskan spelar en nyckelroll i alla resor, oavsett destination eller längd. Att välja rätt resväska kan göra stor skillnad när det gäller att skydda och organisera dina tillhörigheter, samt göra resan bekväm. Denna köpguide kommer att gå igenom de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer en resväska som passar dina behov och preferenser, inklusive storlek, vikt, material, funktioner och estetik.

Lista över de bästa resväskorna 2024

 • Bäst i test: American Tourister Soundbox Spinner 55cm
 • Premiumval: Samsonite Airea Spinner 55cm
 • Billigast: Cavalet Malibu 54cm

Köpguide för resväskor 2024

Storlek och vikt: Hitta rätt balans

När det gäller storlek och vikt är det viktigt att anpassa ditt val efter dina resvanor, packningsbehov och flygbolagets bagagekrav. Mindre väskor passar kortare resor och som handbagage, medan större väskor är mer lämpade för längre resor och incheckat bagage. Lättviktiga material som nylon och polykarbonat kan hjälpa dig att minska vikten på din väska.

Hjul eller ingen hjul: Rörlighetens betydelse

Hjul underlättar transport av din väska, men kan också göra den tyngre och mindre smidig. Tvåhjuliga väskor är mer stabila, medan fyrahjuliga väskor erbjuder bättre manövrerbarhet. Om du föredrar att bära din väska finns alternativ med bärhandtag och axelremmar.

Hård eller mjuk resväska: Skyddsnivå och flexibilitet

Hårda resväskor ger bättre skydd mot stötar och slag, men är vanligtvis tyngre och mindre flexibla. Mjuka resväskor är lättare och mer anpassningsbara, men kan erbjuda mindre skydd för dina ägodelar. Tänk på dina resvanor och packningspreferenser när du väljer mellan dessa två typer av väskor.

Praktiska funktioner: Extrafack och säkerhet

Utöver grundläggande utformning, leta efter resväskor med praktiska funktioner som säkerhetslås, expanderbara fack, inbyggda vågar och kompressionsremmar. Dessa kan göra packningen enklare och säkrare. Försäkra dig om att väskan har tillräckligt med fack och fickor för att hålla dina saker organiserade.

Ytterligare funktioner: Packa för äventyr

Om du planerar att ta med dig sovsäck, liggunderlag och fiskespö på din resa, leta efter en resväska med kompressionsremmar och yttre fack som kan rymma dessa föremål. Utvärdera väskans kapacitet för att säkerställa att den kan rymma all din äventyrsutrustning utan att bli överfull eller ohanterlig. Det kan vara värt att överväga en specialiserad resväska eller ryggsäck för att bäst passa dina äventyrsbehov.

Pris och kvalitet: Balansera budget och hållbarhet

Det finns resväskor i alla prisklasser, men det är viktigt att hitta en balans mellan budget och kvalitet. Högkvalitativa väskor kan vara dyrare, men de är ofta mer hållbara och tillverkade av bättre material. Jämför olika märken och modeller för att hitta en resväska som passar din budget och kvalitetskrav.

Estetik och personlig stil: Res med stil

Välj en resväska som återspeglar din personliga stil och smak. Färg, mönster och design är alla viktiga faktorer att överväga när du väljer en väska som du kommer att älska att använda. Att resa med en väska som passar din personlighet kan göra resan ännu roligare.

Garanti och kundsupport: Säkerställ en trygg köpupplevelse

En bra garanti och tillgång till kundsupport kan ge dig extra trygghet vid köp av en resväska. Kontrollera garantivillkoren och företagets rykte för att försäkra dig om att du får en bra produkt och stöd om något skulle hända. Var inte rädd för att ställa frågor och läsa recensioner innan du köper.

Hållbarhet och miljöpåverkan: Ett ansvarsfullt val

Välj en resväska som är gjord av hållbara material och tillverkad på ett miljövänligt sätt. Försök att hitta märken som är engagerade i att minska sin miljöpåverkan och som erbjuder hållbara alternativ. Att göra ett ansvarsfullt val för miljön kan göra din resa ännu mer meningsfull och givande.

Olika typer av resväskor

Att välja rätt resväska kan ha en betydande inverkan på din reseupplevelse. Det finns en mängd olika typer av väskor att välja mellan, var och en med sina egna fördelar och användningsområden. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de mest populära typerna av resväskor, deras funktioner och när de kan vara mest användbara.

Resväskor med hjul

En av de mest populära och praktiska typerna av resväskor är de med hjul. Dessa väskor är utmärkta för enklare transport och för att avlasta tyngd från axlar och rygg. Det finns två huvudtyper av hjulresväskor:

 • Tvåhjuliga väskor: Dessa har två hjul på baksidan och kan lutas för att dras på hjulen. De är ofta mer stabila än fyrahjuliga väskor och klarar ojämna ytor bättre.
 • Fyrahjuliga väskor: Dessa har fyra hjul och kallas även “spinners”. De är mycket enkla att manövrera och kan rullas vertikalt eller horisontellt, vilket är praktiskt på trånga platser som flygplatser.

Hårda resväskor

Hårda resväskor är tillverkade av material som polykarbonat, ABS-plast och aluminium. De är starka och skyddar dina ägodelar mot stötar och slag. Dessa väskor är särskilt användbara när du reser med ömtåliga föremål.

De är också mer tåliga mot repor och skador jämfört med mjuka resväskor. Hårda väskor är dock vanligtvis tyngre och mindre flexibla än mjuka väskor, vilket kan vara en nackdel vid packning eller vid begränsningar av bagagevikt.

Mjuka resväskor

Mjuka resväskor är tillverkade av material som nylon, polyester och andra textilier. De är mer flexibla än hårda väskor och kan rymma mer packning, vilket är användbart om du tenderar att överpacka eller behöver extra utrymme för souvenirer.

Mjuka väskor har ofta fler fack och fickor för bättre organisering. De är dock generellt mindre skyddande för ömtåliga föremål och kan vara mer mottagliga för skador.

Ryggsäckar

Ryggsäckar är ett utmärkt val för resenärer som prioriterar smidighet och rörlighet. De kan bäras på ryggen, vilket är praktiskt för att navigera i trånga eller ojämna områden där rullande väskor inte fungerar lika bra. Ryggsäckar är också mycket mångsidiga och kan användas för vandring, camping och andra äventyrliga aktiviteter.

De finns i olika storlekar och material, och vissa modeller är utformade specifikt för resor med funktioner som vadderade axelremmar, justerbara midjebälten och flera fack för organisering. En potentiell nackdel med ryggsäckar är att de kan bli obekväma att bära under långa perioder, särskilt om de är tunga eller inte har tillräckligt stöd.

Duffelväskor

Duffelväskor är cylindriska väskor med en toppöppning och ofta två handtag för enkel bärning. De är lämpliga för korta resor, idrottsaktiviteter eller som extraväska för längre resor. Duffelväskor är flexibla, lätta att packa och finns i många storlekar och material.

Vissa modeller har även hjul och teleskophandtag för enklare transport. En nackdel med duffelväskor är att de kan vara svåra att organisera och inte ger samma skydd som hårda eller mjuka resväskor.

Kabinväskor

Kabinväskor är mindre resväskor som är utformade för att passa inom de storleksbegränsningar som flygbolag ställer för handbagage. De är praktiska för kortare resor eller för att säkerställa att viktiga föremål, som pass och elektronik, förblir med dig under flygresan.

Kabinväskor finns i både hårda och mjuka modeller och kan ha hjul eller vara ryggsäcksmodeller. När du väljer en kabinväska är det viktigt att kontrollera storleksbegränsningarna för ditt flygbolag, eftersom de kan variera.

Specialiserade resväskor

För vissa resenärer kan en specialiserad resväska vara det bästa valet. Detta kan inkludera:

 • Fotografiväskor: Designade för att skydda och organisera kameror, objektiv och andra fotoutrustning.
 • Skid- och snowboardväskor: Skräddarsydda för att bära skidor, snowboards och relaterad utrustning.
 • Resväskor för barn: Mindre väskor med barnvänliga mönster och funktioner, perfekta för familjesemestrar.
 • Laptopväskor: Avsedda att skydda och transportera bärbara datorer och relaterade tillbehör.

Slutsats: Hitta rätt resväska för dina behov

Att välja rätt resväska beror på dina resvanor, packningspreferenser och personliga smak. Genom att jämföra olika typer av resväskor och deras fördelar kan du hitta en väska som passar dina behov och gör dina resor smidigare och mer njutbara.

Oavsett om du föredrar hjulresväskor för enkel transport, hårda väskor för att skydda dina tillhörigheter eller ryggsäckar för äventyrsresor, finns det en resväska som passar dig.

olika tillverkare av resväskor

Olika tillverkare av resväskor

När det gäller att välja en resväska är kvalitet och tillverkare viktiga faktorer att överväga. I den här artikeln kommer vi att gå igenom fyra populära och respekterade tillverkare av resväskor: Samsonite, American Tourister, Cavalet och Epic. Vi kommer att diskutera varje märkes bakgrund, produktsortiment och vad som särskiljer dem från konkurrenterna.

Samsonite: En ledare inom resväskindustrin

Samsonite grundades 1910 och är en pionjär inom resväskindustrin. Företaget är känt för sin innovation och kvalitetsprodukter. Samsonite erbjuder ett brett utbud av resväskor, inklusive hårda och mjuka väskor, hjulresväskor, ryggsäckar och kabinväskor.

Vad som särskiljer Samsonite från andra märken är dess långa historia av innovation och högkvalitativa produkter. Företaget har ständigt utvecklat nya material och teknologier för att förbättra sina väskor. Exempel på dessa innovationer inkluderar deras användning av Curv-teknik för hårda resväskor och deras patenterade Sphere Wheel System för mjukare hjulväskor.

American Tourister: Prisvärda och färgstarka resväskor

American Tourister grundades 1933 och är ett dotterbolag till Samsonite. Märket fokuserar på att erbjuda prisvärda och färgstarka resväskor för resenärer i alla åldrar. Deras produktsortiment inkluderar hårda och mjuka väskor, hjulresväskor, ryggsäckar och kabinväskor.

American Tourister är känt för sina färgglada och trendiga designs, vilket gör deras väskor lätta att känna igen och roliga att använda. De erbjuder också en bra balans mellan pris och kvalitet, vilket gör dem till ett populärt val för prismedvetna resenärer som inte vill kompromissa med stil och funktionalitet.

Cavalet: Svensk design och tradition

Cavalet är ett svenskt företag som har varit verksamt sedan 1946. De är kända för sina eleganta och funktionella resväskor, som kombinerar svensk designtradition med moderna teknologier och material. Cavalet erbjuder ett brett utbud av resväskor, inklusive hårda och mjuka väskor, hjulresväskor och kabinväskor.

Cavalet skiljer sig från andra märken genom sin starka koppling till svensk design och kultur. Deras väskor är eleganta och minimalistiska, samtidigt som de är praktiska och hållbara. Cavalet fokuserar också på miljövänliga material och produktionsprocesser, vilket gör dem till ett ansvarsfullt val för miljömedvetna resenärer.

Epic: Innovativa och funktionella resväskor

Epic är ett svenskt märke grundat 2005, känt för sina innovativa och funktionella resväskor. Företaget fokuserar på att skapa väskor med hög kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet. Deras sortiment inkluderar hårda och mjuka väskor, hjulresväskor, ryggsäckar och kabinväskor.

Epic särskiljer sig genom sin hängivenhet till innovation och teknologi. De ständigt utvecklar och förbättrar sina produkter genom att använda avancerade material, smarta funktioner och ergonomisk design. Epic-väskor är också kända för sin lätta konstruktion, vilket gör dem idealiska för resenärer som vill minska bagagevikten.

Jämförelse: Vilket märke passar dig bäst?

När du överväger att köpa en resväska från någon av dessa tillverkare är det viktigt att fundera över vad som är viktigast för dig som resenär. Här är några nyckelfaktorer att överväga:

 • Kvalitet och pris: Samsonite och Cavalet är kända för sin höga kvalitet, men kan vara dyrare än American Tourister och Epic, som erbjuder mer prisvärda alternativ.
 • Design och stil: Om du värdesätter en trendig och färgglad design kan American Tourister vara ett bra val. Om du föredrar en mer minimalistisk och elegant estetik kan Cavalet vara mer passande.
 • Innovation och teknologi: Samsonite och Epic fokuserar på att använda avancerade material och teknologier för att förbättra sina väskor. Om dessa aspekter är viktiga för dig kan dessa märken vara värda att överväga.

Slutsats: Välj rätt tillverkare för dina behov

Sammanfattningsvis är Samsonite, American Tourister, Cavalet och Epic alla respekterade och populära tillverkare av resväskor. Genom att överväga faktorer som kvalitet, pris, design och innovation kan du hitta det märke som bäst uppfyller dina behov och preferenser. Oavsett vilket märke du väljer kommer att investera i en väska från en betrodd tillverkare att förbättra din reseupplevelse och ge dig en pålitlig följeslagare för dina framtida äventyr.

Vanliga frågor om resväskor

Hur mycket får en resväska väga?

En resväskas vikt varierar beroende på storlek och material. Det finns ingen exakt gräns för hur mycket en resväska får väga, men många resenärer föredrar lättare väskor för att minska den totala vikten av sitt bagage och undvika överviktiga avgifter.

Hur stor resväska behöver man?

Storleken på resväskan beror på resans längd, dina packningsvanor och hur mycket du behöver bära. För kortare resor kan en kabinväska eller mellanstor väska vara tillräcklig, medan längre resor kan kräva en större väska.

Hur stor resväska för 23 kg?

För en resväska som rymmer 23 kg, bör du överväga en stor resväska, vanligtvis mellan 75-85 cm i höjd. Det exakta utrymmet varierar beroende på väskans design och hur effektivt du packar.

Hur stor resväska för 2 veckor?

För en 2-veckors resa kan en stor resväska på 75-85 cm i höjd vara lämplig. Detta ger tillräckligt med utrymme för kläder, skor och nödvändigheter, samt eventuella souvenirer du vill ta med hem.

Hur stor resväska får man ha på flyg?

Storleken på resväskan du får ta med på flyget beror på flygbolagets regler för handbagage. Generellt tillåter flygbolag en kabinväska med mått som inte överstiger 55x40x20 cm, men det är viktigt att kontrollera med det specifika flygbolaget för deras exakta begränsningar.

Sammanfattning

Att hitta rätt resväska kan vara avgörande för din resupplevelse. Genom att överväga faktorer som storlek, vikt, material, funktioner, estetik, pris och hållbarhet kan du hitta en resväska som passar dina behov och preferenser. Ta dig tid att jämföra olika alternativ och investera i en kvalitetsväska som kommer att vara en pålitlig följeslagare under dina resor. Lycka till med ditt val och trevlig resa!

Källor

 1. https://xn--vskan-gra.com/resvaska-storlek
 2. https://wheretheroadforks.com/backpack-vs-suitcase-for-travel-pros-and-cons/
 3. https://www.travelfashiongirl.com/suitcase-101-step-by-step-guide-to-choosing-the-right-travel-luggage/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen