Bästa Cykelvagnen 2023 – Test av olika Cykelvagnar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Thule Coaster 2 XT Cykelvagn Tvåsits

Hamax Traveller Cykelvagn Tvåsits

Thule Chariot Cross2 Alaska

JOFRAB

Cykellastvagn

Klicka här för att se fler Cykelvagnar.

Bäst i test Cykelvagn 2023

Om du är en cykelentusiast kan du antagligen rada upp alla sätt hur cykling är bättre än nästan någon annan form av transport. Det finns vissa avdelningar där detta fordon ändå kan anses saknas. Detta är nämligen i brist på utrymme som är tillgängligt. Om du vill ta dina tillhörigheter, barn eller till och med husdjur med dig kommer du att behöva bli kreativ. Lyckligtvis finns det en annan, enkel lösning på ditt dilemma, en cykelvagn.

Att välja en cykelvagn är ungefär som att välja en cykel själv. Det är det farligt att fatta ett oinformerat beslut. Om du vill lägga till detta i din lista över cykeltillbehör så måste du veta vad du ska leta efter. På det här sättet kommer du att kunna se till att vagnen inte ger upp halvvägs genom din resa. Lyckligtvis för dig behöver du inte ge dig ut i dessa okända vatten ensam, du har fått den här guiden med på resan. Detta är en omfattande guide för att välja den cykelvagn som är bäst för dig, din cykel och dina behov.

Om du vill göra ett snabbt beslut kan du välja en av vagnarna ovan beroende på din budget och dina behov. Vi kan garantera att du blir nöjd vilket val du än gör. Annars läs vidare för recensioner!

Läs även >>> Test av Stormkök 2023

Recensioner

Bäst i test – Thule Chariot Cross 2 recension

Den här produkten erbjuder nästan allt den aktiva föräldern eller helgkrigaren kan behöva för att införliva sina små i alla sina passioner utomhus. Oavsett om din hobby är löpning, cykling eller till och med skidåkning är Cross 2 rätt barnvagn för jobbet. Denna mycket mångsidiga produkt har massor av bekvämlighet och komfortfunktioner som gör att små ryttare blir glada i sitt mysiga Cross redo för äventyr. Cross levereras som standard med promenader och cykelvagn kit, jogging och skidpaket säljs separat.

Enkel användning

Chariot Cross är en förbättring jämfört med den gamla versionen som den ersätter med en något bättre användarvänlighet än genomsnittet. Användarvänlighet påverkar din dagliga upplevelse och är viktigt för att förhindra regelbunden frustration.

Vikning

Thule Chariot Cross 2 viks med två händer; den har ett automatiskt lås (ovan till vänster) och står själv. Processen är inte svår, men den är invecklad med var som helst mellan 3-12 steg beroende på hur liten du behöver den ska vara. Den har färgkodade knappar (ovan till höger) som hjälper dig att påminna dig vad som måste hända för att fällas in, inklusive snabbkopplingshjulen. Självstående-funktionen är förmodligen bara användbar för lagring, men det är en extra fördel som mycket av konkurrensen saknar. Vikningen är ungefär densamma och är en vändning av vikningsstegen.

Bromsar

Cross-bromsarna är mycket mer tillgängliga än de gamla Cougar-bromsarna och är nu sandvänliga och enkla (ovan till vänster). Vi hade inga problem med att ställa in dem, och de har en användbar färgkodad indikation (ovan till höger).

Lagring

Huvudförvaringsfacket hänger på baksidan mellan bakhjulen och under styret. Korgen är stor och rymmer vår extra stora blöja väska, även om den smala formen på soptunnan betyder att vi var tvungna att stoppa in den. Korgen har en maximal kapacitet på 8,8 kg, vilket inte är bra för två barn eftersom förnödenheter lätt kan väga mer än 8 kg. Vi föreställer oss att många föräldrar kommer att överfylla korgen tack vare dess större storlek och vi är oroliga för att detta skulle kunna göra den till en potentiell snubblingsfara.

Den har också en förvaringsficka inuti kabinen för små skatter och snacks. Fickorna är stora, men yngre barn kommer inte att kunna nå dem när de är fastspända. Varje ryggstöd har en ficka för extra förvaring av förälderartiklar, och vi tappade inga föremål under testningen.

Solskyddet

Solskyddet är inte ett traditionellt kapell. Det är ett tygstycke som kläms fast för att blockera solen och kan röra sig uppåt eller nedåt. Det finns ett vinylfönster högst upp för att kika på små när du sätter tillbaka sätena. Ventilation är inte en del av solskyddet. Framsidan av Thule Chariot Cross 2, där barn klättrar in, är ett fodral med dragkedja som kan vara nät eller vinyl beroende på vädret.

Selen

Båda sätena har identiska 5-punktssele som är lätta att ta på och av. Justering av remmarna är en icke-gängad stil med ett stort utbud av oändliga höjdmöjligheter. Spännet är lättare än sin föregångare på Cougar 2 eftersom det inte längre kräver att de övre spänndelarna häckas.

Sittplatser

Platserna på Cross-lutningen, vilket är en förbättring jämfört med Cougar. Båda rör sig oberoende för individuell komfort. Operationen är en enkel enhandsprocess med tre positioner. Ingen är tillräckligt platt för seriös tupplur tack vare äventyrsmöjligheterna för denna produkt, men lutningen bör vara tillräcklig för att lugna de flesta små. Barn sitter med benen utsträckta framför dem och negerar behovet av ben- eller fotstöd. Stolens stil möjliggör mer rörelsefrihet än en traditionell barnvagn även om den inte är justerbar.

Bilsäteskompatibilitet

Denna barnvagn accepterar inte bilbarnstolar. Det har dock en valfri Thule Baby Supporter och Thule Infant Sling (se tillbehör nedan) för yngre barn. Dessa produkter kan endast användas för promenader och föräldrar ska aldrig använda Thule Chariot Cross 2 på ojämn terräng eller för att jogga med barn under åtta månader (diskutera med din barnläkare innan du går ut).

Enkel installation

Thule Chariot Cross 2 tog cirka 11 minuter att montera vilket är genomsnittligt för enkel installation. Den har en internationell stilmanual med alla språk grupperade i varje avsnitt och motsvarande bilder i slutet eller början. Denna design gör manualen frustrerande, och det krävs att du bläddrar fram och tillbaka för att följa. Det är inte svårt att sätta ihop, men det finns fler delar att montera än Cougar 2, och det kräver ett verktyg som medföljer barnvagnen.

Manövrerbarhet

Chariot Cross har en imponerande manövrerbarhet med några av de joggande barnvagnens tävlande. Alla de bästa poängalternativen har större gummi luftfyllda däck som förbättrar tryck och vridning betydligt över mindre plasthjul. Cross är lätt att trycka och vrida oavsett terräng. Det nya mer justerbara styret gör det bara lättare. Vi hade inga problem med att flytta över plana ytor, gräs, grus eller upp och ner trottoarkanter.

Denna barnvagn har en justerbar fjädring, vilket gör den till en av endast två i denna recension. Den här funktionen är snabb och rör sig smidigt med tydliga indikatorer som gör justeringen snabb. Styret har en mängd olika positioner, är täckt av tätt skum, har en ergonomisk design och levereras med en säkerhetsrem. Vi gillar den nya roterande stången och ser den som en betydande förbättring jämfört med Cougar 2-styret. Med det vadderade lyftsätesätet som går tillbaka, tror vi att de flesta passagerare kommer att vara mysiga i Thule Chariot Cross 2.

Vikt och hopfälld storlek

Chariot Cross är en annan typ av barnvagn med ytterligare funktioner som gör det värt att gå utanför misshandlad väg. Dessa funktioner gör det också tyngre. Det kommer verkligen inte att vara lämpligt för stadsbor och trånga gator, men det är inte utformat för det, och det ber inte om ursäkt.

Thule Chariot Cross 2 väger 45 kg och mäter 24 452 kubikcentimeter när det är hopfälld. Innan du börjar tänka att det är ett massivt odjur, bör du först märka att mer än hälften av tävlingen väger mer än Thule Chariot Cross 2 vilket gör det till ett av de lättare alternativen! Det är den vikta storleken som skadar dess totala poäng med bara några större produkter i testgruppen. Vi uppmanar föräldrar att kontrollera deras bagageutrymme eller bilstorlek innan de använder Cross, om det inte passar och behöver returneras.

Kvalitet

För kvalitet erbjuder Chariot imponerande uppmärksamhet på detaljer och avancerade material som samlas väl. Den här produkten har en fantastisk design och använder material som inte bara fungerar bra utan känns solida och ansluts utan att böjas eller stötas.  Allt har sin plats och fungerar bra tillsammans med andra delar och komponenter. Tyget är tjock ripstop-duk med värmeformade säten. Materialet integreras i ramen och det finns väldigt få exponerade fästelement. Fönstren är något tonade och en något smidig plast som känns hållbar.

Tvillingar

Denna produkt kan användas med tvillingar och har insatser för babypositionering och spädbarnssele. Det tar inte emot några bilbarnstolar och det finns äventyr du inte bör ta med spädbarn som jogging, skidåkning eller något som rör sig över ojämn terräng. Det kan dock vara en bra produkt för tvillingar om dina mål inte inkluderar bilbarnstolar.

Om bilbarnstolstransporter är ett måste måste du koppla ihop den här barnvagnen med Joovy Twin Roo +, en dubbelramvagn som accepterar en mängd olika märken för spädbarnsbarn, är lätt, har 4 kopphållare och är mycket budgetvänlig till 1 300 kr.

Tillbehör

Thule erbjuder ytterligare två omvandlingssatser beroende på vilken typ av aktivitet du gillar (den levereras med promenad- och cykelsatser):

 • Thule Jogging Kit 2 – Joggsatsen levereras med allt du behöver för att börja jogga. Satsen är enkel att fästa och kan förvaras ombord på Cross 2 när den inte används. Du bör inte jogga med ditt barn förrän de är minst åtta till tolv månader gamla eller enligt din barnläkares anvisningar.
 • Thule Chariot längdskidspaket – Längdskidpaketet innehåller de nödvändiga komponenterna för äventyr i längdskidåkning. Detta paket ger mer roligt och utomhusutforskning för dig och ditt barn under de snöiga månaderna. Med skidor och seleutrustning kommer du att åka och åka skidor på nolltid.
 • Thule Infant Sling – Även om det inte är lämpligt för alla aktiviteter kan spädbarnssele komma till nytta för yngre barn som är för unga för att sitta uppe på egen hand. Om du planerar att promenera med ett spädbarn måste du lägga till lyftselen till ditt köp.
 • Thule Baby Supporter – Babysupportören ger ytterligare stöd och komfort för barn 6-18 månader som kanske behöver lite mer vaddering men är för stora för spädbarnsslingan. Detta stöd förutsätter att ditt barn kan sitta upp utan hjälp men behöver lite hjälp med att fylla upp standardstolen.
 • Thule Chariot Padding 2 – Chariot padding ger lite extra komfort till standardsätena, men det ger också lite skydd för barnvagnen och gör det lättare att städa för föräldrar. Det här tillbehöret är ett enkelt sätt att fånga smuts, smulor och spill och kan förlänga livstiden för din hyttinredning.
 • Thule Console 2 – många föräldrar tycker att en föräldrakonsol är en sann nödvändighet för alla stora barnvagnar. Om du inte kan tänka dig att promenera utan en kopphållare eller snabb åtkomstficka, kan föräldrarnas konsol 2 bara vara biljetten till ditt strokespel. Den här konsolen klämmer fast snabbt.
 • Thule Hydration Cage – Bryr dig inte om kopphållare men önskar att det fanns en praktisk plats att förvara din vattenflaska? Att hålla sig hydratiserad är lätt när du håller din flaska nära till hands med Thule hydreringsbur. Denna vätskehållare fästs på ramen och rymmer de flesta vanliga vattenflaskor.

Populärast – Thule Chariot Lite 2 recension

Barnvagnen har ett skärmskydd som stängs med blixtlås på varje sida och kläms fast i botten. Skärmen är riktigt trevlig för daglig användning (inga buggar), men vi älskar det särskilt för cykeländamål. Vi tar ofta våra cyklar över pendlarbroar, och det flyger mycket damm och smuts runt från bilarna, så jag älskar att skärmen skyddar mina barn från allt detta. Du kan fästa klämskyddet (UPF 50) ovanpå skärmen och glider upp och ner för mer eller mindre solblockering mycket smidigt.

Slutligen hakar det klara plastskyddet över allt detta (eller ensam) och har verkligen en fin passform för att hålla inredningen torr. Som en bonus förseglar detta foder värme. Vi använder den mycket under vintern (eller på mycket blåsiga dagar) för att hålla barnen varma. Vi har snuggat dem med en filt över varven, och jag är alltid förvånad över hur varmt de lyckas stanna efter att ha varit ute i en timme (eller mer) i snö och is.

Styrning

“Push” på Thule Chariot Lite är helt enkelt fantastiskt. Barnvagnen – till och med tyngd med ett småbarn, ett förskolebarn och kilo redskap – är en bris att trycka på. Det manövrerar riktigt bra och har den härliga “glideffekten” som BOB-anhängare kommer att älska.

De två främre (små) däcken är av plast och de bakre (stora) däcken är luftfyllda (vi har bara någonsin fått pumpa upp dem ett par gånger under de två åren vi har ägt det), och fjädring är verkligen imponerande, särskilt för en dubbel. Thule glider smidigt över ojämn terräng både i vagn- och cykelläge tack vare stora 20 tums däcken på baksidan (jämför detta med 16 tums däck på fullstora joggare, som BIR).

Styret justeras enkelt och har ett brett utbud (se nedan), så trycket är trevligt oavsett om du är på kortare eller högre sida: Låsmekanismen är en broms på barnvagnens högra bas; det är lätt att koppla in och ur med en fot och håller sig riktigt bra. Det finns ingen handbroms på denna vagn, vilket är något förvånande med tanke på att den har möjlighet att använda som joggare, men du kan köpa en separat om du vill ha den (du bor i branta backar eller vad som helst).

Varje säte har en 5-punkts säkerhetssele som är lätt att spänna och lossa (men inte så lätt att mina barn någonsin har gjort det). Det finns ingen möjlighet att justera / fälla tillbaka sätena, och det är inte alls kompatibelt med bilbarnstol, vilket innebär att du inte kan använda den här vagnen med en nyfödd baby – sätena sitter bara för upprätt.

För spädbarn kan du köpa en spädbarnssele, som enkelt hakar fast på båda sätena. Thule annonserar det för 1-10-månaders åldrar, men vi var inte bekväma med att använda den med vår dotter förrän hon var mer som 5/6-månader gammal. Det är säkert att säga att du vill ha lyftselen för alla barn under 1 år. Även i lyftselen lyfts en ung bebis upp så att jag skulle vara orolig för ”nackfallet” – så jag skulle inte rekommendera att använda lyftselen tills ditt barn är gammalt och tillräckligt starkt för att sitta upp tillräckligt bra med några Stöd.

En sista punkt om sätena på Chariot Lite – de är låga och utom synhåll. Översättning: de är inte så enkla för dig, föräldern, att komma åt. Varje gång jag behöver checka in på mina barn måste jag stoppa barnvagnen, låsa den, gå runt framåt, luta sig ner och (ibland) ta bort regnskyddet eller packa upp skärmen för att se vad som händer där inne. Det här kan definitivt vara lite ont, så om det skulle vara en affärsbrytare för dig är det viktigt att komma ihåg. Den svåråtkomliga faktorn förstoras naturligtvis under någon av de mer sportiga utflykterna, eftersom du inte lätt kan få eller prata med ditt barn framåt på din cykel eller skidor, men så är fallet för någon släpvagn av denna typ.

Lagring

Förvaringen på Thule Chariot Lite finns på barnvagnens baksida (snarare än under) – det är i grunden en stor utbyggbar förvaringspåse. Även om vissa användare klagar över att de vill ha mer lagringsutrymme, måste jag säga att vi framgångsrikt – och relativt enkelt – har laddat det med massor av saker för utflykter. Nätet har en fin sträcka, och det kan verkligen rymma en hel del: strandpåsar, blöjpåsar, vattenflaskor, filtar etc. Vi har tagit allt detta (kombinerat) vid flera tillfällen.

Vikning

Thule Chariot Lite har färgkodade knappar som gör det väldigt enkelt och intuitivt att vika och vika ut. För att fälla in trycker du in de blå knapparna på vardera sidan av barnvagnen och den kollapsar neråt (framåt) i sig själv. sedan fäller du in styret på samma sätt (du trycker på de blå styrknapparna på båda sidor). Fällt hela vägen, ett klämlås på vänster sida klickar på plats och håller allt inne. Att kollapsa det hela är faktiskt ganska enkelt, även om det kräver båda händerna.

För att bryta ner det helt för sitt minsta fotavtryck kan hjulen tas bort (de bakre glider av genom att trycka in de blå knapparna; de främre glider ner och ut genom att dra i den blå spaken för att släppa dem). Med bakhjulen avstängda kommer detta monster att passa i mitt bagageutrymme, platt (jag har en medelstor SUV). Det är definitivt irriterande att behöva bryta ner det varje gång jag använder det (även om jag antar att det är lätt att göra), även om det inte är ett problem om du inte transporterar det.

Cykling

Thule Chariot Lite levereras som standard med cykelomvandlingssatsen och all nödvändig hårdvara för att använda barnvagnen som cykelvagn (inklusive en flagga och reflektorer). Det är faktiskt överraskande enkelt att få barnvagnen inställd i cykelläge. Det tar ungefär 3-5 minuter. (Första gången du fäster det kan det dock ta tio minuter eftersom det finns ett stycke du måste säkra på bakcykelhjulet. Ja, med verktyg.)

För att konvertera till cykelvagnsläge måste du ta bort framhjulen (när de väl är borttagna passar de uppåt så att de inte går vilse). Skjut sedan in cykelfästet i det främre vänstra ”spåret” tills det låses på plats. Du säkrar det med ett litet klipp och fäster sedan den andra änden via en kul- och uttagskontakt på bakhjulet. (Cue till 2 minuter på den här videon för att se installationen; det tar modellen mindre än en minut.)

Joggning

OK – så den här barnvagnen kräver tekniskt ”jogging kit” – ett stort främre jogghjul – för att springa med det. Om du är en seriös löpare, föreställer jag mig att du vill ha det här, och ja, det är en kostnad. Men om du inte är en ivrig löpare kan du definitivt använda den här barnvagnen utan det formella joggingredskapet.

Skidåkning

Det finns mycket att älska med barnvagnen på egen hand, men det coolaste med Thule Chariot Lite är att du kan använda den som en skidpulka och ta dina barn med på längdskidåkning. Ja, du behöver ett annat avskyvärt dyrt tillbehör, Skidpaketet kostar ca 3 000 kr men om du är skidåkare är det bara så kul att kunna komma ut där.

På samma sätt som cykelkomponenten tar du bort alla hjulen (inklusive bakhjulen) och klickar på skidor på plats vid basen (!). Sedan glider skiddragaren fram. När du väl är klar, klämmer bältet runt midjan och går!

Jag var orolig att bältet skulle vara obehagligt att åka med, men det är faktiskt ganska tjockt med vaddering och det störde mig inte alls. Bonus – din längdskidåkning kommer att bli ett ännu bättre träningspass. På allvar är dock denna apparat verkligen cool. Längdåkning med dina barn är ett av våra favorit sätt att hålla sig aktiva utomhus (med barn!) På vintern.

Sammanfattning

Thule Chariot (enkel- eller dubbelversion) är en barnvagn av mycket hög kvalitet som kan spela rollen som vardagsvagn, joggare, cykelvagn och skidpulk. Det är en fantastisk barnvagn i sig, med utmärkta, användarvänliga funktioner som skärm-, sol- och regnskydd, färgkodning och justerbart styr. Men med tanke på dess kostnad är det nog bäst för familjer som är intresserade av att utnyttja dess multisportfunktioner.

Premiumval – Thule Chariot Sport 2 recension

Att köpa en Thule Chariot barnvagn är en stor investering för en växande familj. Du vill göra rätt val första gången och den här guiden hjälper dig att göra just det! När du väljer en Thule Chariot är det viktigt att tänka på vilken typ av aktiviteter du ska göra. Kommer du att använda vagnen främst för att springa, cykla, promenera eller åka skidor? Varje Thule Chariot har förmågan att göra alla dessa fyra aktiviteter men alla har funktioner som gör vissa aktiviteter enklare och roligare för dig och dina barn. För en enkel översikt över de olika Thule Chariot-modellerna, se jämförelsetabellen nedan.

Thule Chariot Sport är den senaste modellen av Chariot barnvagn och är också den mest rika på funktioner. Sporten har fällbara säten (sätena kan fällas separat på en dubbelbarnsmodell), förstklassig stoppning och avtagbara sidopaneler för bättre ventilation på varma sommardagar, peekaboo-fönster, ett höjdjusterbart styr och justerbar fjädring. Sportmodellerna inkluderar även styrbromspaketet som är utmärkt för jogging samt Chariot Lock Kit som låser Chariot Sport till din cykel.

Huvudfunktionsskillnader mellan Sport, Cross och Lite

Sitsdynor

Thule Sport, Cross och Lite har alla vaddering för ditt barns komfort. Sporten inkluderar helt avtagbar sits och ryggstoppning, Cross inkluderar avtagbar sätesdyna och inbyggd ryggstoppning, medan Lite inkluderar avtagbar sätesdyna men ingen stoppning i ryggen.

Stötdämpning

Upphängning ingår också på barnvagnarna Thule Sport, Cross och Lite. Sport- och Cross-modellerna har justerbar fjädring så att du kan finjustera upphängningen baserat på terrängen du använder vagnen på. Lite-modellen har upphängning men den är inte justerbar.

Fällstolar

Thule Sport och Cross-modellerna har fällbara säten och varje säte har två nivåer av lutning. Lutningsfunktionen kan manövreras med en hand. På dubbla modeller kan stolarna fällas individuellt.

Handbromsats

Thule Sport-modellen innehåller handbromssatsen. Handbromsen är placerad i mitten av styret och manövrerar skivbromsar på bakhjulen. Detta möjliggör bättre kontroll av barnvagnen när den används för jogging eller löpning. Du kan köpa handbromsats för både Cross- och Lite-modellerna, men på dessa modeller är bromsen en navstil snarare än en skivstil.

Ventilation

Thule Sport-modellerna har avtagbara sidorutor för ökad ventilation på varma sommardagar. Sport-, Cross- och Lite-modellerna (2020-utgåvorna) har alla två luftventiler på bilens framsida för att ge ökat luftflöde. Sammantaget ger de avtagbara sidofönstren på Sport bästa ventilation på varma dagar.

Användningsområden för Thule Chariot Sport

Använd din Thule Chariot Sport för cykling

Varje modell av Thule Chariot innehåller ett cykelsats som gör att du kan dra vagnen bakom din cykel. Cykelsatsen fästs på cyklar som har en snabbkoppling bak. Vissa cyklar har en bakre genomaxel som kräver en adapter. Eftersom cykling innebär högre hastigheter än att promenera rekommenderar jag att du väljer en modell av Thule Chariot som har fjädring.

Thule Sport och Thule Cross-modellerna har båda justerbar fjädring som gör att du kan justera fjädringens spänning baserat på vilken typ av terräng du kör på. Du kan stelna upphängningen när du kör på trottoarer eller asfalterade stigar och lossa upphängningen på grus eller smuts. Thule Lite inkluderar upphängning men den är inte justerbar och används bäst för cykling på trottoarer eller asfalterade stigar.

Typen av vaddering av sittplatser varierar också från modell till modell vilket hjälper barnets komfort. Thule Sport har de bästa rygg- och sitsdynorna och stoppningen är helt avtagbar för enkel rengöring. Thule Cross har vaddering i ryggen och i sätet, men endast sätets vaddering är avtagbar. Thule Lite har endast vaddering i sätet men den är inte avtagbar.

Använd din Thule Chariot Sport för att promenera

Varje modell av Thule Chariot innehåller en uppsättning vandringshjul som fästs på Chariot framhörn. De 360 ​​graders roterande hjulen möjliggör utmärkt manövrerbarhet även på trånga platser som köpcentra och livsmedelsbutiker. Strövhjulen kan också förvaras upp och ner när du använder Chariot som cykelvagn eller joggingvagn för ytterligare flexibilitet när du är på språng. Sammantaget gör alla modeller av Thule Chariots ett utmärkt jobb när de används som barnvagn.

Använd din Thule Chariot Sport för jogging

Om du är en löpare eller en joggare kan du köpa ett Jogging Kit för att fästa på alla modeller av Thule Chariot multisport barnvagnar. Jogging Kit innehåller ett enda stort hjul och ram som fästs på framsidan av vagnen. Detta fasta positionshjul gör att vagnen kan färdas i rak linje, även på tuffare terräng.

Eftersom löpning och jogging innebär högre hastigheter än att promenera rekommenderar jag att du väljer en Thule Chariot-modell som har fjädring. Thule Sport och Thule Cross-modellerna har båda justerbar fjädring som gör att du kan justera fjädringens spänning baserat på vilken typ av terräng du kör på. Du kan stelna upphängningen när du joggar på trottoarer eller asfalterade stigar och lossar upphängningen på grus- eller smutsleder.

Thule Lite inkluderar upphängning men den är inte justerbar och används bäst för cykling på trottoarer eller asfalterade stigar. Typen av vaddering av sittplatser varierar också från modell till modell vilket hjälper barnets komfort. Thule Sport har de bästa rygg- och sitsdynorna och stoppningen är helt avtagbar för enkel rengöring. Thule Cross har vaddering i ryggen och i sätet, men endast sätets vaddering är avtagbar. Thule Lite har endast vaddering i sätet men den är inte avtagbar.

Ett annat problem när du använder en vagn för att jogga eller springa är längden på ditt steg. Thule Sport- och Thule Cross-modellerna har nedrullningsbara förvaringsfack som kan komprimeras för att möjliggöra mindre störningar mellan lastväskan och dina ben. Thule Lite och Cheetah XT har nätfickor och när du är full kan du sparka fickan när du springer.

Använd din Thule Chariot Sport till längdskidåkning

Om du älskar att åka längdskidor kan du också konvertera din Thule Chariot till en längdskidåkning som dras bakom dig medan du åker. Vi har också haft kunder som drar vagnen bakom då medan de snöskorna eller går på snöiga stigar.

Thule längdskidåkningssats kommer att fungera med alla modeller av barnvagnar med Thule Chariot och Chariot, inklusive Sport, Cross, Lite, Cheetah XT, CX, Cougar och Cheetah. Att dra en vagn bakom dig är ett utmärkt träningspass och ett utmärkt sätt att hålla dig aktiv under vintermånaderna med dina små barn. Tillbehör som Thule Footmuff Sport hjälper till att hålla spädbarn varma medan du använder din Thule Chariot i kallare temperaturer.

Billigast – Thule Coaster XT recension

Thule Coaster XT är kvaliteten på Thule-namnet till en bråkdel av kostnaden. Inga klockor och visselpipor – bara en högkvalitativ, grundläggande släpvagn / barnvagn till ett bra pris. Läs hela recensionen för detaljer om varför det är så överkomligt.

Coaster XT är Thules grundläggande släpvagn som också omvandlas till en barnvagn. Medan grundläggande funktioner för att hålla kostnaderna nere och prislappen överkomlig, är realistiskt inget Thule gör “grundläggande”. Med rena, snygga linjer, vadderade säten, UV-fönster och kvaliteten som Thule är känd för är Coaster XT en smidig resa för både föräldrar och passiva passagerare.

Coaster XT liknar mycket Cadence, som är Thules inträdesnivå “endast cykelvagn” (kan inte konverteras till barnvagn). Men för 1 000 kr extra får du vadderade säten och flexibiliteten att använda Coaster XT som barnvagn också. Burleys Honey Bee är den mest direkta konkurrenten till Coaster XT, och jag kommer att göra några jämförelser under hela denna recension. Medan både Burley och Thule släpvagnar drar med exceptionell lätthet skiljer de sig åt i mindre funktioner. Att förstå dessa skillnader hjälper dig att fatta det bästa beslutet mellan dessa alternativ.

Prestanda

Efter att ha testat elva andra cykelvagnar under de senaste 6 månaderna kan jag berätta mycket om en cykelvagn bara genom att titta på den. Jag känner också smärtsamt till skillnaden mellan en cykelvagn som är lätt att använda och en som är mer smärtsam än den är värt. Och upplevelsen att åka med släpvagn är verkligen inte densamma för varje märke eller modell. Coaster XT är lätt en av de bästa grundvagnarna på marknaden.

Coaster XT utmärker sig i användarvänlighet och prestanda jämfört med nybörjarmärken som Allen, Schwinn och InStep. Med en prislapp på runt 4 000 kr är det också 2 000 – 3 000 kr dyrare än dessa cykelvagnar. Den extra kostnaden köper en cykelvagn av mycket högre kvalitet som kommer att hålla i många år och flera barn. Det köper dig också en tyst, smidig åktur i både släpvagn och vagnläge. Vi tog Coaster XT ut för en testtur på våra favorit testplatser. Den här lokala parken har ett brett utbud av terräng som gör att vi får en fantastisk känsla för cykelvagnar prestanda i många olika situationer.

Från släta asfalterade stigar till potthålsridna asfalt, löst grus och kompakta smutspår strödda med trädrötter, Thule Coaster XT höll min 22 månader gamla fnissande bakom mig. Utan upphängning är Coaster XT verkligen en mjukare åktur i mindre ojämn terräng, men den höll sig fortfarande, oavsett vilken terräng vi valde. Om du planerar att åka off-road ofta, vill du uppgradera till en släpvagn med upphängning, men om det är en tillfällig satsning kan Coaster XT definitivt hänga med.

Barnvagnsfunktion

Coaster XT rullar smidigt och enkelt i barnvagnsläge. Dess enda vagnhjul framåt är kompakt skum, mycket lik ett skumbalanscykeldäck. Det är bredare än någon annan släpvagn som jag har sett. Även om detta inte riktigt påverkar körens jämnhet, gör det barnvagnen lite mer stabil när den går ner över en trottoarkant och balanserar hela belastningen på just det framhjulet. För att underlätta att av misstag glömma vagnhjulet hemma kan vagnhjulet lagras på dragarmen när det är i cykelläge. Ta bara av hjulet, vänd det och säkra det på plats med låsstiftet. Om du vill lämna det hemma har du det alternativet också.

Även om det inte är en anledning att inte skaffa Coaster XT, föredrar vi Burley Honey Bee’s lagringssystem för barnvagnar. På Burley-släpvagnar behöver inte det enda barnvagnen tas bort utan dras helt enkelt upp eller ner på plats. Styret på Coaster XT kan vändas för att möjliggöra två olika höjdinställningar. Medan Burley Honey Bees kontinuerligt justerbara styr ger en mer exakt passform baserat på din höjd, kommer Coaster XTs dubbla höjd att passa de flesta helt enkelt.

Inre utrymme

Med 55 cm axelutrymme och 50 cm sittbredd är Thule Coaster XT och Thule Cadence i princip identiska i storlek. De är också lika stora som avancerade cykelvagnar som Burley Encore. Vi har en 3,5-årig och en 22-månad-ålder, båda på den solida sidan. De är mysiga men ändå bekväma i cykelvagnen. Det skulle inte vara bekvämt om två äldre / större barn pressades inuti.

Medan Coaster XT inte har så mycket benutrymme som en släpvagn med bänksäten (Thule Chariot Cheetah XT) eller ett tappat fotstödsutrymme (Burley Honey Bee), är fortfarande utrymme och benutrymme fortfarande tillräckligt för barnens ålder som sannolikt kommer att åka i den här cykelvagnen.

Hjälmficka

Det finns väldigt få cykelvagnar idag utan en hjälmficka. Denna ficka är nödvändig så att baksidan av ditt barns hjälm har en plats att vila på. Detta gör att ditt barn kan sitta rakt utan att huvudet skjuts framåt på baksidan av cykelvagnen.

Coaster XT:s hjälmficka är väldigt lös, vilket ger utrymme för ditt barns hjälm. Det börjar också mycket lågt på sätets baksida, vilket bättre rymmer de yngsta och kortaste förarna. De flesta hjälmfickor (även på avancerade cykelvagnar) börjar mycket högre, vilket inte är lika idealiskt för unga förare.

Sittplatser och släpvagn

Den dubbla kapaciteten Coaster XT rymmer två passagerare på en hängmattastol. Medan Thule Cadence, Burley Bee och Burley Honey Bee inte har sitt- eller axelbelägg har Coaster XT båda. Det är en trevlig uppgradering som din lilla ryttare säkert kommer att uppskatta. Hängmattasäten är standard för grundläggande släpvagnar, men de hänger ned och är minimalt stödjande. När det gäller hängmattasäten har Coaster XT den bästa kvaliteten och det mest stödjande vi har sett.

Bänksäten finns på dyrare modeller. Bänken är mycket mer stödjande och bekväm och sjunker inte. Detta är särskilt användbart när du kör med två passagerare som kan hamna i mitten tillsammans på en hängmatta. Det underlättar också lastning och lossning av barn. Om du är intresserad av bänksäten måste du spendera mycket mer och skaffa Thule Cheetah XT eller Burley Encore.

Sele

Trots att Thule Cadence och Coaster XT är nästan identiska har de helt olika spänn- och sele-system. Cadence-systemet har faktiskt två separata spännen vilket är lite ont. Coaster XT: s system är oändligt bättre med en standard och lättanvänt 5-punktssele-system. Det speglar noggrant spänne- och sele-systemet som används på den avancerade Thule Chariot Cheetah XT. Vi älskar särskilt att midjebanden är bredare än på Cadence eller Burley Bee / Honey Bee, så de gräver inte i det lilla babyfettet på sidorna av midjan.

Selen har ett spänne som endast används för att fästa den valfria Thule-babyselen i sittvagn. När en babysele inte sitter fast täcks spännet under axelunderlägget. Med andra cykelvagnar kan du vara lite slarvig i axelremmens placering, men du måste vara mer exakt med Coaster XT så att spännet inte trycker ner obehagligt på ditt barns axel. Se bara till att axelremmen höjs tillräckligt högt på ryggstödet så att spännet inte är rätt ovanpå axeln.

Ytteröverdrag

Jag älskar både Thule- och Burley-cykelvagnar, men om du vill ha rena linjer och allt placeras på rätt plats, är Thule varumärket för dig. Det sätt som Thule designar sina släpvagnar gör att alla yttre höljen kan dras spända och rena för en skarp precision som är konstigt tillfredsställande. Både mesh-framsidan och regnskyddet rullar ner över framsidan och är fästa i kardborrbandets nedre hörn. Regnskyddet rullar upp och är säkrat överst med elastiska band när det inte används.

UV-fönster och solskydd

En av fördelarna du får när du köper en “grundläggande” släpvagn från Thule eller Burley är UV-fönster! Alla släpvagnar under dessa prispunkter och du får bara standardplast utan solskydd. UV-fönster är en sådan fördel för aktiva familjer som ofta är utomhus och behöver extra skydd mot solen.

Solskydd är också en enorm livräddare, särskilt på sommaren. Solskydd finns vanligtvis bara på dyrare släpvagnar, men Coaster XT (och Cadence) har en smart baklucka som fungerar som ett solskydd. Släpets baksida kan fällas framåt och säkras med kardborreband. Denna parasoll är liten, men verkligen bättre än inget extra skydd alls.

Förvaringsutrymme och bakre luftning

Medan de dyrare Thule-släpvagnarna har minimal ventilering bak, har Coaster XT och Cadence ganska fantastisk ventilation. När släpets bakre klaff vänds framåt som ett solskydd låter ryggstödets övre nät luft flyta genom släpet.

Om du väljer att använda solskyddet och få det extra luftflödet, tänk på att ditt lagringsutrymme är mindre säkert. Förvaringsutrymmet i botten är mycket kortare än de som finns på Burley-cykelvagnar, så du kan inte lagra så mycket saker där säkert. När du går barnen till skolan passar en ryggsäck helt rätt utan chans att den faller ut. Och det finns fortfarande lite extra utrymme.

Hjultyper

Coaster XT: s 20 tums hjul på metallfälgar är desamma som Cadence. De är av god kvalitet och ganska standard för grundläggande släpvagnar. Även om de verkligen kommer att klara sig bra på enstaka grusvägar, är de främst utformade för att hålla sig på asfalterade vägar. Om du vet att du kommer att göra lite off-road-äventyr skulle de mer ojämna Burley Bee-hjulen vara en bättre insats. Burley erbjuder också en Fat Tire-uppgradering för mer allvarlig terräng.

Kopphållare

Även om jag är ett stort Thule-fan kan jag inte säga att jag vanligtvis är ett fan av deras kopp- / mellanmålshållare. Även i Thule Chariot Cross på 10 000 kr+ är kopphållarna inte bra. För bred och placerad för långt framåt faller min 22 månader gamla dotters sippy cup konsekvent över i nätfickan och hon kan inte längre komma åt den.

Jag var särskilt nöjd med att upptäcka att nätmugghållaren i Coaster XT är mycket närmare barnet och betydligt lättare för dem att komma åt. Min dotter hade inga problem med att ta tag i hennes sippy cup. Det finns dock bara en mellanmålsficka på släpets ena sida, så två barn måste dela.

Hopfällbarhet

Trots alla de fantastiska sakerna med Thule Coaster XT är en nackdel att det är svårt att fälla ner. I teorin drar du i de röda knopparna på vardera sidan inuti det bakre förvaringsområdet och trycker sedan bara ned på ramen för att vika. Det tog mig många försök att äntligen kunna göra det utan hjälp från en annan person. Väl nedfälld lagrar och transporterar Coaster XT dock mycket kompakt.

Fäststil

Ett hitch-system kan verka som en eftertanke i din beslutsprocess, men efter att ha testat så många cykelvagnar kan vi försäkra dig om att det inte är det. Varje annat dragsystem kräver att du ställer in hålen i änden på dragkroken med hålen i dragkroken. Först efter att du har justerat dem perfekt kan du tränga igenom låsstiftet. Att få allt anpassat precis medan du håller din cykel helt rak kan få dig att svettas.

Thule har å andra sidan ett kul- och uttagssystem. Kulan i slutet av dragarmen glider smidigt in i dragkroppen och låses sedan på plats med en stift och gummilås. Det är en av de saker du använder och tänker, åh ja, svensk design, det här är vettigt. Även om du inte var ett märke eller en paus, om du var helt på staketet mellan Thule Coaster XT och Burley Honey Bee, är Thules utmärkta hitch-system ett argument som jag skulle använda för att svänga dig.

Värmning

Dragarmen på Thule Coaster XT passar snyggt och säkert på släpvagnens kaross så att det inte skramlas eller spelas mellan armen och släpvagnen. Coaster XT har faktiskt två armlängdsinställningar – en för släpvagnsläge och en för vagnläge. För att sätta dragarmen i barnvagnsläget tar du helt enkelt bort stiftet, skjuter armen längre in i dragarmsmottagaren och fäster igen stiftet när hålen åter är i linje. Detta förkortar dragarmen och gör att vagnhjulet kan stoppas närmare vagnens kaross. Som ett resultat är barnvagnen lättare att manövrera, särskilt i trånga områden. Den här funktionen är inte tillgänglig på Honey Bee, och är en annan punkt för fantastiskhet för Coaster XT.

Bromsar

Fjäderbelastad Park-Brake manövreras enkelt med höger fot. Spaken är robust och väl placerad utom synhåll. Av säkerhetsskäl är det alltid obligatoriskt att använda parkeringsbromsen när du lyfter barnen in och ut ur cykelvagnen!

Fack

 1. Ett större fack på baksidan
 2. Mellanstor ficka inuti cykelvagnen och
 3. Anständig storlek förvaring under sätet.

Säkerhet

Hela cykelvagnen är robust, tillverkad av högkvalitativa komponenter. Reflektorer placerade 360 grader på släpvagnen – på hjulen, baksidan och släpets framsida. Det finns djupa klämmor som förhindrar att cykelarmen lossnar på båda sidor. Den orange flaggan är gjord av hög kvalitet som inte slits ut med tiden.

Tillbehör

Ett av de mest sålda tilläggen du kan få för Coaster XT är Baby Sling som gör att du kan ta med dig ett spädbarn. Det andra tillbehöret är fotkåpan som är en slags sovväska för kallt väder som kan spänns fast med hjälp av säkerhetsselen. Båda extra kostar mycket, men du behöver inte göra några kompromisser med kvaliteten!

Sammanfattning

En grundläggande släpvagn med fina uppgraderingar som vadderade säten och axelremmar, samt ett enda vagnhjul som sitter närmare släpvagnen, Thule Coaster XT är ett perfekt alternativ för Thule-älskare som inte vill betala för extra klockor och visselpipor som finns på dyrare modeller.

Köpguide för Bäst i test Cykelvagn 2023

Om du är en ivrig cykelpappa eller mamma, kommer du att uppskatta kärnan i att ha den bästa cykelvagnen. Beroende på antalet barn du har kan du välja alternativ för enpassagerare eller dubbelpassagerare. Ändå, innan du rusar och fattar ett beslut som senare kommer att bli beklagligt, ta en titt på några av de viktigaste funktionerna som gör en bra cykelvagn.

Typ av cykelvagn

Naturligtvis finns det din vanliga cykelvagn, men många cykelvagnar konverterar också till 3-hjuliga eller 4-hjuliga barnvagnar, joggare och till och med skidvagnar! Det finns tre allmänna typer av släpvagnar:

 • Multisport (cykel, promenad, jogging, skidor)
 • Cykelvagn + Barnvagn
 • Endast cykelvagn

Den bästa cykelvagnen för dig är den du får mest nytta av! Cykelvagnar som inkluderar eller har valfria uppgraderingar för promenader och jogging är perfekta för aktiva familjer som vill använda sina cykelvagnar för flera aktiviteter. Andra familjer föredrar att ha dedikerade cykelvagnar och en separat barnvagn eller joggare. Innan du påbörjar din forskning, var realistisk om vilka aktiviteter du vill kunna göra med dina barn så att du kan köpa en cykelvagn som passar dina specifika behov.

Infogningar och begränsningar för barncykelsläp

Du kan inte säkert dra en baby i en cykelvagn förrän de är 1 år gamla. Men om du använder din släpvagn som en barnvagn och du har ett ungt spädbarn, kan du promenera med din baby så ung som 6 veckor gammal. Om så är fallet behöver du en babyinsats så att ditt barns huvud och nacke stöds ordentligt. Dessa insatser kan användas tills ditt barn är minst 6 månader gammalt, om inte längre.

På tal av erfarenhet var babyinsatsen i mitt Thule Cross en av mina favoritgåvor till alla tider. Det gjorde att jag kunde gå ut och vara aktiv igen bara 6 veckor efter förlossningen. Inte alla cykelvagnar har uppgraderingar för babyinsatser. Thule och Burley släpvagnar / barnvagnar är det bästa alternativet om du vill använda din släpvagn som en barnvagn med en ung bebis.

Insidans storlek

Som en del av säkerhetskontrollen ska du bedöma de interna hyttens mått. Olika släpvagnar finns i olika storlekar. Om du handlar för äldre och långa ryttare kan en skillnad på några centimeter avgöra om du väljer ett visst varumärke. Vissa släpvagnar är utformade för att ha en mindre stuga. I detta fall är huvudutrymmet och axelutrymmet för ryttare små. Endast hög- och medelstora släpvagnar har de största hytterna.

När du kontrollerar höjdutrymmet ska du överväga höjden från sätet till cykelvagnen. Det finns 60 cm till 80 cm variationer att välja mellan, beroende på barnets längd. Eftersom hyttdimensionen styr vikten är det också viktigt att kontrollera släpets viktkapacitet. De flesta släpvagnar har en viktkapacitet på mellan 40 och 50 kg.

Du bör också kontrollera avståndet från ena axeln till den andra. De varierar mellan 55 och 65 cm. Ditt val av det bästa märket bör styras av släpvagnens förmåga att erbjuda det bästa axelrummet för komfort. Nästa sak är då vilken typ av platser på barnvagnen du väljer. Vissa stugor har inlägg för spädbarn och spädbarn, vilket kan ge plats för spädbarn.

Spännen och selar

Denna variation erbjuder extra komfort för barnen. Det är ett bevarande av avancerade cykelvagnar och kommer med vaddering fäst vid spännet. Axelremmarna har också vaddering.

Fästen

Att se till att din cykel är kompatibel med en cykelvagn är ett av de första övervägandena när du handlar efter en släpvagn för att dra din dyrbara last. De flesta cyklar är kompatibla med alla större cykelvagnar för barn. Cykelvagnar fästs antingen på bakhjulets axel eller på cykelns sadelstolpe.

I de flesta fall kommer du enkelt att kunna fästa din nya cykelvagn direkt ur lådan, med alla tillbehör ingår. Specifikt, om din cykels bakhjul har en standard snabbkoppling (spett som går genom hjulets mitt), kommer de flesta släpvagnar enkelt att fästas på din cykel. Vissa typer av cyklar kan dock kräva en enkel adapter för att fästa cykelvagnen. Vanligtvis kan cyklar som har 12 mm genomaxelhjul eller avluftsdon med kapsling kräva en adapter.

Styrning och stötdämpning

När du omvandlar cykelvagnarna till joggare är det viktigt att du kontrollerar styret. De flesta släpvagnar har ett justerbart styr. Beroende på typ svänger vissa styr för att justera höjden. Om du har olika höjder och promenerar och joggar i sväng, gå till en med vridbart styr eftersom det erbjuder flera höjder.

Liksom cyklar avgränsar cykelvagnens upphängningar en smidig från den ojämna åkturen. Barn älskar smidiga åkattraktioner. För det mesta, om du har ett gnagande barn, kan sådana turer bara göra dem ledsna. Det är inte vad cykling handlar om; så har det aldrig varit. Därför är det viktigt att överväga en släpvagn med ett upphängningssystem för att undvika krångel, särskilt för dem som kör på terräng terräng. Oavsett om det är en dubbel upphängning eller inte, gör det ingen skillnad. Att välja en justerbar upphängning kan dock hjälpa om du bär barn med olika vikter i tur och ordning.

Konvertibilitet

Så du har åkt med ditt barn på en 10 mil långt spår och nu vill jogga längs en stig. Många cykelvagnar erbjuder omvandlingssatser, tillgängliga från tillverkaren, för att förvandla en cykelvagn till en barnvagn för jogging, vandring eller till och med längdskidåkning.

Platser

Säten är en komfortfaktor i cykelvagnar för barn. Oavsett om du planerar för ett barn eller två, gå alltid till den bästa platsen. Barnets vikt ska styra vilken typ av stol du tänker på. Det finns tre typer av platser till ditt förfogande:

 • Hängmattastilar
 • Bänksäten
 • Spännen och sele släpvagnar säten
 • Spännen och sele släpvagnar säten

Denna variation erbjuder extra komfort för barnen. Det är ett bevarande av avancerade cykelvagnar och kommer med vaddering fäst vid spännet. Axelremmarna har också vaddering.

Hängmatta

Det finns mestadels i low-end cykelvagnar. Den levereras med rena nylon- eller plastremmar som fäster och stöder en nylon- eller dukuppsättning som inte är vadderad. I denna design offras komfort för volymen. Om du får detta, var säker på att dina barn kläms. Det kan dock vara ett utmärkt val för en enskild ryttare.

Bänktyp

Återigen kan du ha tur att få bänken med vaddering för avancerade cykelvagnar för att ge motståndskraft. De är de mest bekväma, enligt våra tester. Dessutom erbjuder de stort benutrymme för barnen / barnen. Kom ihåg att typ av sittplats på ditt barns cykelvagn definierar släpets styrka. Om du vill ha komfort för dina barn är avancerade variationer det bästa valet. Barn älskar att äta saker. Se därför till att cykelvagnarnas remmar är gjorda av giftfria material.

Hjulstorlek, markfrigång och hastighet

Storleken på hjulet på en släpvagn spelar en stor roll i ditt val av en viss släpvagn. Som en av våra läsare har märkt har vissa släpvagnar hjulstorlekar som begränsar ditt barns kul och det. Huvudsakligen kommer släpvagnar med storlek 16 tum och 20 tum cykel-typ hjul. Dessa hjulmått är mycket viktiga eftersom de bestämmer släpvagnens hastighet och terrängbegränsningarna för en viss släpvagn. Till exempel kommer cykelvagnar i storlek 50 cm bättre att hantera olika terräng tack vare den relativt höga markfrigången jämfört med storlek 40 cm hjulcykelvagnar.

De 20-tums cykelvagnhjulen dämpar också barnen bättre eftersom de absorberar stötar på de ojämna ytorna bättre än storlek 16-tums däck. För det mesta kommer storlek 16-tums släpvagnar att ha en fälg av plast, som trots härdning inte är lika fjädrande som aluminium- eller stålfälgarna som kommer med storlek 20-tums släpdäck. Det betyder att en 16-tums däck på en cykelvagn är utsatt för sprickor och också kan ske, vilket minskar deras livscykel.

När det gäller hastighet kommer 16-tums släpvagnar att dra eftersom de behöver göra många varv men har bättre manövrerbarhet. I grund och botten betyder detta mer arbete som du som föräldrar gör för att trampa för att täcka mer avstånd. Å andra sidan, med den större omkretsen på 20-tums däcken, trampar föräldrarna mindre och cykelvagnen rider snabbare. Vi har inte personligen mätt hastigheten. Emellertid bevis från dem som har angett maximal hastighet för storlek 16 och 20-tums släpvagnshjul som 10 respektive 15 km / h.

Bromssystem

En annan kritisk faktor är bromssystemet. Om du planerar att konvertera cykelvagnen till en barnvagn, titta på vilken typ av bromsar den kommer med om de kan tillåta dig. Även om bromsar gör liten skillnad är närvaron av en ytterligare säkerhetsfunktion.

När du fungerar uteslutande som en cykelvagn behöver du inte helt bromsa. Men när du konverterar och använder cykelvagnen som joggare eller barnvagn är det absolut nödvändigt att ha ett funktionellt bromssystem. Släpvagnar kommer med en fotbroms, som oftast används i barnvagnsläge. Handbromsar på cykelvagnar är till nytta när du joggar eller strök när de går in direkt.

Du kommer att märka att avancerade släpvagnar som Thule Chariot Cheetah XT och Thule Chariot Cross eller till och med Hamax Outback kommer med vanliga solskydd och regnskydd. High-end cykelvagnar som Thule Chariot Lite och Hamax Outback levereras med tilläggsbromssystem som du måste köpa separat.

Justerbart styre

Ett justerbart vagnhandtag förbättrar avsevärt användbarheten för en släpvagn i vagn- eller joggerläge. De flesta släpvagnar har minst två höjder, uppnås genom att vända styret och fästa det på släpet igen. De bästa cykelvagnarna, inklusive alla Burley-barnvagnar, Thule Cross och Lite och Hamax Outback, har ett svängbart styr som erbjuder flera höjder. Svängbart styr är perfekt för par med stora höjdskillnader. Styret med flera höjder kan justeras inom några sekunder, medan styren med dubbla höjder tar lite längre tid och erbjuder inte lika exakt passform.

Hopfällbar ram

Hur lätt det är att lägga en släpvagn kan göra skillnad mellan att du släpper ut din släpvagn eller bara inte vill bry dig om det är så ont att ladda upp den. Dess mått medan de är vikta kommer också att avgöra om du ens kan få den i din bil! Till exempel kräver vår Thule Cross 2 att vi fäller ner baksätet på vår Honda Pilot för att passa den i bilen. Som ett resultat förlorar vi förmågan att transportera två hela människor när vi vill ta med oss ​​cykelvagnen på familjen cykelturer.

Viktgräns

Cykelvagnar har en imponerande vikt, vilket gör dem till ett av de mest önskvärda sätten att ta sig runt med ett barn eller husdjur. Särskilt när man cyklar med ett barn i en cykelvagn är det mycket viktigt att cykelvagnen har en tillräckligt hög vikt för att hålla barnet säkert. Beroende på cykelvagnenas hållbarhet och märke kan de hålla från 40 kg i den nedre änden till 150 kg i den högsta änden. Dubbelsittande cykelvagnar är utformade för att bära mer vikt, så de kan vara att föredra för växande familjer.

För att ett barn ska åka i en cykelvagn som dras av en vuxen, är branschomfattande rekommendation att vänta tills barnet är minst ett år gammalt. Även om varje barn utvecklas i olika takt rekommenderas det att ett barn kan sitta upprätt på egen hand medan man bär en cykelhjälm. Detta säkerställer att barnet har tillräckligt med kroppsstyrka för att njuta av en åktur i cykelvagnen utan att studsa fram och tillbaka för mycket.

Oavsett rekommenderas det att man inte åker aggressivt på grova vägar eller med hastigheter över 10 km / h (eller 16 km / h). Med det sagt finns det några cyklister som börjar ta med sitt barn på resan ungefär 6 månader gamla eller tidigare! Beroende på deras fysiska utveckling är detta helt troligt. Rid på egen risk!

Väderskydd

Ingen kan förutsäga vädret. Kontrollera därför även släpskyddet. Vissa släpvagnar som vi har granskat levereras med regntäck i plast. Det rekommenderas också att kontrollera om cykelvagnen har ett solskydd. Om cykelvagnen har möjlighet att fästa dem kan du köpa dem som tillägg, vilket kan locka till extra kostnader, men det är ett värt drag.

Fönster

Vad är det roliga med ett utomhusäventyr när du är begränsad från att se den natursköna utsikten? Barn är visuella varelser; de ser att uppleva, berömma och tro. Detta innebär att din bästa släpvagn måste ha sidorutor.

Även om dessa fönster främst spelar en roll för att möjliggöra synlighet, fungerar de på samma sätt som ett UV-skydd. Tack vare Thule, Hamax och Burleys genomtänkta design är de UV-blockerande fönstren standard i sina släpvagnar. Vissa cykelvagnmärken som InStep och Allen Sports har inte ett UV-blockerande fönster.

Förvaring i cykelvagnen

Ingen vill dra en cykelvagn och ha en bakpark. Istället bör föräldrar vara så fria som möjligt när de drar släpvagnar. Tillverkare och designers tänkte på detta och inkluderade lite lagringsutrymme bakom de flesta cykelvagnar. När du tar med dig två eller en passiv passagerare kan du ta med dig några av deras tillbehör som regnrockar, hjälmar, balanscyklar, handdukar, tröjor, jackor, snacks och andra saker.

Om så är fallet ska du välja den bästa cykelvagnen att köpa baserat på det lagringsutrymme du behöver. Dessa förvaringsfack kan rymma vad som helst, inklusive campingmaterial. En användbar ledtråd som avgör förvaringsutrymmet är formen på cykelvagnen.

Du kommer också att ha förvaringsutrymme för styrkonsolen i vissa släpvagnar som också kan vara till nytta för att hålla några värdesaker som nycklar, pengar, lim, rör, telefoner och hörlurar. Lagringsutrymmet är dock mer användbart i sitt vagnläge än vid cykling, även om du fortfarande kan använda det. Observera att vissa förrådsförråd kan påverka hur du går, speciellt om du planerar att promenera eller jogga med cykelvagnen.

Förvaring av cykelvagnen

Innan du köper, överväga vilket utrymme du har för släpförvaring. Vissa barnvagnar packar ner platt och har avtagbara hjul för enkel förvaring, medan andra lagras helt monterade. Vissa finns i lätta att bära påsar som också kan användas för växeltransport.

Släpvagnar med mindre hjul är mer kompakta och lättare att lagra. Större hjul absorberar dock stötar på vägen bättre än små hjul, med mindre stöt av din passagerare eller redskap. De flesta barnsläpvagnar har 20 tums hjul. Last- och husdjurssläp har vanligtvis 16 tums hjul.

Ramar

Ramen bär vikten på hela cykelvagnen, inklusive barnens och några förvaringsföremål. När du hittar den bästa cykelvagnen, överväga ramkonstruktionen och materialet. Cykelvagnarna vars ramar är gjorda av stål är dyrare och hållbara än de som är gjorda av aluminium eller legering. Oavsett vilket val du gör, se till att ramen är robust nog för att tillgodose dina behov.

Den bästa ramkonstruktionen är den som erbjuder en rollcage som skyddar släpvagnen fjädrande om den välter eller välter. Observera att du inte kan garantera att en fordonskollision skyddas trots dessa ramars stabilitet, så var alltid försiktig även när du har den tuffaste ramen för din cykelvagn.

Reflexer och flaggor

För säkerhet när du cyklar är synlighet en viktig faktor. Att ha ett reflekterande omslagsmaterial, reflektorer och reflekterande flaggor kan minska kollisionen med joggare, cyklister och andra människor på din väg, ibland till och med husdjur. Se till att cykelvagnen du så småningom väljer har en reflekterande remsa, reflektor eller flagga för att öka dess synlighet.

Säkerhetsfunktioner

Det finns två primära säkerhetsfunktioner som är viktiga att leta efter i en cykelvagn: (1) hårdheten och (2) locket. En fempunktssele är en standard säkerhetsfunktion för nästan alla cykelvagnar, även de billigaste cykelvagnarna. Det är bara viktigt att se till att selen passar ditt barn genom att kontrollera vikten på släpet (som vanligtvis är 40 kg per barn). Om ditt barn är under viktgränsen och under 6 år bör selen passa bekvämt utan problem.

Den andra säkerhetsfunktionen att leta efter i en cykelvagn är locket. I den nedre änden av cykelvagnar är det vanligt att ha ett nät / plastskydd som bara klappar över släpets framsida för att stänga barnet. Dessa skydd i kapell är inte perfekta av säkerhetsskäl, särskilt i händelse av en händelse. De är dock lättare och erbjuder vanligtvis bättre luftflöde genom släpet. De är också lite tråkigare att fästa och lossa när ett barn monterar cykelvagnen.

På mitten till avancerade cykelvagnar erbjuder skyddet mer skydd och användbarhet. Kåpan liknar mer burar och kan lätt dras upp eller ner för att låta ett barn montera släpet. En sista anmärkning om säkerhetsfunktioner: cykelvagntillverkare gör det till en prioritet att göra sina produkter säkra. Så länge du följer grundläggande säkerhetsåtgärder kommer du sällan att ha säkerhetsproblem. Åk på trottoarer och stigar, åk med hastigheter under 10 km / h och sätt på några blinkande lampor.

Kompakthet

Även om du tycker att den här funktionen är försumbar, spelar den in när du lagrar din cykelvagn. Ibland är du på cykelcamping eller cykeltur och vill montera din släpvagn i bagageutrymmet. Om den inte är hopfällbar kan det ta ett enormt utrymme, vilket begränsar vad du tar med dig. En vikbar cykelvagn tar dock ett litet utrymme. Några av de faktorer som avgör vikbarhet inkluderar snabbkopplingshjul och snabbvikningsmekanismer. Välj en som är lätt att fälla. Kontrollera också måtten när de är vikta och välj om det är en nödvändighet eller ett gnagande problem efter köpet.

Körterräng

Även om det förbises, är det alltid bra att gå efter släpvagnar för att hantera terrängen du besöker med dina barn. Liksom cyklar kan olika släpvagnar fungera bra i olika landskap. Om du är en förälder som älskar långa terrängupplevelser med barn, skulle ett bra val vara en släpvagn med ett upphängningssystem. Tänk på släpvagnarna med inbyggda upphängningssystem som gör dem lätta att dra.

Terrängcykel cykelvagnar, som är terrängcykel cykelvagnar, fungerar bra om de har en hjulstorlek på 20 tum, som förhandlar ojämn terräng med lätthet. 20 tums hjulen absorberar stötar på de grova vägarna bättre och har bättre markfrigång. De är också mestadels metallramade och hållbara. Dessa 20 tums hjul har en maximal hastighet på 13-15 km / h, vilket är ganska snabbt jämfört med 16 tums hjul.

Vårt test med 16 tums hjul på tuff terräng gick inte helt som planerat. En brist på 16 tums hjulen är plastfälgarnas vridning och sprickbildning. Dessutom går 16 tums hjul inte bra i grova terräng. Ändå har den bara en maximal hastighetsrekommendation på 15 km/h. Men om du föredrar att pendla dagligen eller åka på jämna trottoarer och vägar, kommer 16 tum att fungera bra!

Cykelkompatibilitet

Innan vi ens tänker på en cykelvagn, bör vi alltid överväga den vuxna cykeln. Även med den bästa cykelvagnen kan inkompatibilitet med vuxencykeln som används för att rigga cykelvagnen göra cykelvagnen värdelös. Lyckligtvis kan de flesta av de senaste cykelvagnar design fungera med olika vuxna cykelmärken. Detta betyder dock inte nödvändigtvis att din kommer att fungera korrekt med din cykel. När du bedömer cykel-släpvagnens passform bör du fokusera på fästmekanismen för cykelvagnen. Olika märken har olika kopplingssystem, och inkompatibilitet kan bara innebära modifieringar eller köpa en kompatibel vuxencykel.

Kostnad

Kostnad är den viktigaste faktorn för många människor. Cykelvagnar kan kosta från 1 000 och 10 000 kr och överallt däremellan, vilket är ganska förvirrande först. Är inte alla cykelvagnar lika mer eller mindre? Nej, inte alla cykelvagnar är skapade lika. Kostnaden för en cykelvagn varierar beroende på flera faktorer, inklusive säkerhetsfunktioner, rammaterial, sittkapacitet (enkel eller dubbel) och omvandling av barnvagn.

Om du är nybörjare på cykelvagnar och bara vill komma igång kan det vara frestande att välja en cykelvagn på 100 USD. Och det kan vara det bästa alternativet för dig, men din budget och hur du planerar att använda cykelvagnen kommer att gynna mer genom att spendera 3000 – 5000 kr för en cykelvagn på nybörjarnivå.

När du klättrar upp prisstegen får du bättre funktioner och kvalitet.

För en budgetcykelvagn får du vanligtvis inte en konverteringssats för barnvagn och du får omslag av lägre kvalitet som är besvärliga att ta bort, samt mindre hjul. För en släpvagn på grundnivå hittar du omvandling av vagnar och ett kåpan med bättre säkerhetsfunktioner. För en mellanklassvagn ser du mycket högkvalitativa material och hållbarhet till ett överkomligt pris, samt vagnkonvertering och solida säkerhetsfunktioner. Och i toppklass får du klockor och visselpipor, med upphängning på cykelvagnen för grova terräng, ultimat komfort och enastående kvalitet.

Passar cykelvagnen till din budget med alla önskade funktioner?

När allt är sagt och gjort antingen bryter budgeten eller den ekonomiska faktorn eller gör ditt val. Att ha ett budgetintervall för en cykelvagn är inte dåligt; det ger dig en mängd val där du kan göra ett slutgiltigt val. Även om en budget är en personlig affär, läs våra tankar och hjälp dig att bestämma vilken cykelvagn du ska köpa. Eftersom vi lever i en ekonomiskt svår tid är det inte valfritt att tänka på hållbarhet och budget. De flesta släpvagnar varierar mellan under 1000 och 10 000 kr. De dyraste cykelvagnarna har oftast prestanda, hållbarhet och kvalitetsfördelar.

Premium cykelvagnar vinner verkligen när det gäller säkerhets- och komfortfunktioner. Det är också sant att de gör resan mjukare. Liksom ordspråket kommer bra saker som avancerade släpvagnar till en betydande kostnad. Tvärtom, låga cykelvagnar har de flesta familjer som kör på plana ytor och trottoaren nöjet att åka med barn ombord. Ändå innebär den låga kostnaden en kompromiss mellan säkerhet, kvalitet och prestanda – välj ditt gift klokt.

Därför rekommenderar vi och övertalar dig att köpa mellanklass och avancerade släpvagnar varje dag, särskilt om du är en förälder som föredrar säkerhet, hållbarhet och hög kvalitet. Kom ihåg att budgetköp kan vara till nytta om dina barn sannolikt kommer att växa ur släpvagnarna snabbare, och det finns ingen som passerar den. Slutligen, som alla andra produkter, ska du alltid kontrollera garantin. Det kan vara den enda skillnaden som kan få dig att övervinna väljarens dilemma.

Prisklasser för cykelvagnar

Släpvagnar varierar från under 1 000 kr och 10 000 kr, och i de flesta fall återspeglas släpkvaliteten och prestandan i dess pris. Avancerade släpvagnar erbjuder de flesta funktioner och erbjuder en mjukare åktur för föräldrar och barn, men kan vara tunga i fickboken.

Nedre släpvagnar är tillräckliga för många familjer som kör på asfalterade ytor men saknar många säkerhets- och komfortfunktioner som erbjuds av mellanklass och högre släpvagnar. Toppkvalitetsmärken inkluderar Thule Chariot och Burley, medan Hamax, Croozer och Wike också har bra alternativ.

De bästa släpvagnarna är lättare och smidigare att dra, erbjuder fler komfortfunktioner för barnen, fler uppgraderingar som handbromsar och dryckekonsoler och kan konverteras till en barnvagn eller joggare. Precis som funktionerna på en bil, är det bara toppen av linjen cykelvagnar som har de bästa funktionerna.

Fördelen med att köpa en dyrare cykelvagn

Alla cykelvagnar av märken som Thule, Burley eller Hamax kommer att vara mycket överlägsna i princip alla andra cykelvagnar där ute. De är också dyrare. Med släpvagnar får du verkligen vad du betalar för. Om du kommer att använda det ofta bör du spendera så mycket du kan. Om du har en kort budget rekommenderar vi åtminstone att du hittar en släpvagn med 20 tums hjul och metallfälgar. Många budgetcykelvagnar har 16 tums hjul på plastfälgar som är av dålig kvalitet och ger en mycket ojämn åktur.

Två hjul kontra ett hjul

När du tittar på cykelvagnar kommer du att behöva välja mellan cykelvagnar med bara ett hjul eller cykelvagnar med två hjul. Dessa är båda lika användbara men deras värde beror på situationen. Kort sagt, om du vill övervinna den betydande vikt du bär, kommer du att ha det bättre med en tvåhjulsvagn. Tyngden är jämnare, vilket gör det lättare för dig att dra släpet med. Med två hjul är det dock bäst om du stannar på terräng som till stor del är plan, slät och bred.

Om du vill åka till ett kuperat område med massor av slingrande svängar, kommer en enhjulsvagn att vara ganska bekväm. Du kommer att upptäcka att det finns mycket mer dragkraft och att det också blir lättare att cykla upp och ner. Naturligtvis måste du minimera vikten du bär om du vill behålla hanteringskontrollen. Enhjulingar brukar vara användbara för cyklister som reser, så länge lasten inte är för tung. Läs mer om det här.

På tal om cykelturer kan en släpvagn verkligen vara till nytta, beroende på omständigheterna under din resa. En av frågorna som du måste ställa dig själv är hur länge du kommer att spendera på vägen. Om det kommer att bli en lång resa kan du behöva några varelser för att göra resan lite mer uthärdlig. Med detta sagt kommer du att behöva fatta ett noggrant beslut angående cykelvagnen. I synnerhet bör du undvika allt för skrymmande om du någon gång på resan måste lita på andra transportmedel. Att ha en mindre, lätt släpvagn gör det lättare att ta den med dig i andra fordon.

Lista över de bästa Cykelvagnarna 2023

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

De 8 bästa bästa cykelvagnmärkena

Liksom alla andra marknader domineras cykelvagnen och cykelvagncykelmarknaden av olika märken. Här är de bästa cykelvagnmärkena enligt vår forskning.

Thule

Thule har också gjort sig ett namn som ett stort cykelvagnmärke. Prata om cykelvagnar som Thule Chariot Cross 2, Thule Chariot Lite 2, Thule Chariot Cheetah XT2, Thule Coaster XT och Thule Cadence multisport cykelvagnar, och du kommer att stänga minnena som Thule cykelvagnar har skapat i familjer över hela världen . Med dessa multisport cykelvagnar kan du och dina barn dela dina passioner, oavsett årstid. Prata om cykling, jogging, skidåkning och till och med promenader tack vare konverteringssatserna, det här är släpvagnarna som du köper och förmedlar familjens historia för att skapa fler och fler generationsminnen.

Burley

Burley Company spårar sitt förflutna till grundaren Alan Scholz, och det är förknippat med oöverträffad kvalitet. Utomhusföretaget designar roliga, innovativa och kreativa cykelprodukter som erbjuder säkerhet, komfort, funktionalitet och mångsidighet. Du kan aldrig gå fel från ombyggnadssatser till reservdelar och släpvagnar genom att välja en släpvagn designad och tillverkad av burley. När det gäller släpportföljen inkluderar några av de Burley-produkter som sticker ut Burley D’Lite cykelvagn, Burley Encore X cykelvagn / jogger, Burley Bee, Burley Minnow och Burley Honey Bee.

Hamax

Hamax AS Company är känt för sina cykelvagnar, barncykelsäten, hjälmar och slädar. I mer än sex decennier har företaget fått utmärkelser och utmärkelser för sina innovativa produkter som hjälper till att dra barnen. Det har gjort ett namn för sina avancerade, högkvalitativa, hållbara och hög standardprodukter för seriösa cykelföräldrar och familjer. När det gäller släpvagnar, kolla in vår fördjupade recension av Hamax Outback Multisport Bike cykelvagn. Återigen är det en cykelvagn som du kan skicka så många generationer.

Croozer

Croozer är ett känt namn för last-, barn- och hundcykelvagnar. Företagets innovativa produkter flyger från hyllorna med tanke på deras hållbarhet, pålitlighet och hög kvalitet. Leta efter Croozer 525 Double Bike cykelvagn eller Croozer Designs 737 3 i 1 cykelvagn, eller Croozer Mini Bicycle Cykelvagn; du kommer att ha tur att hitta dessa produkter.

InStep

InStep Company är också ett känt cykelvagnmärke med innovativa, hållbara och prisvärda släpvagnar som gör att du vill njuta av dessa spår med dina små. Om dess cykelvagnar som InStep Sync och Take 2 och InStep Quick N-EZ Double. Dessa cykelvagnar är pålitliga, smidiga, prisvärda och mest av allt populära.

Schwinn

Schwinn är ett känt namn i cykelhistorien och industrin och ger inspirerande produkter som cyklar, hjälmar och cykelvagnar. Företaget grundades 1895 och har också tagit ett namn i cykelindustrin. När det gäller släpvagnar har Schwinn en mängd, inklusive Schwinn Trailblazer Bike Cykelvagn och Schwinn Joyrider. Den har också lastcykelvagnar som Schwinn Day Tripper och Schwinn Rascal Bike Pet Cykelvagn. Om du handlar efter en cykelvagn och ser varumärket, bli inte förvirrad om den är gammal eller ny, du kan lita på dess produkter.

Allen Sports

Allen Sports är ett pålitligt utomhusföretag som kan skryta med att vara ledande inom liftcykelställ. Tja, det har också huggit ett fantastiskt namn på cykelvagnen och joggarmarknaden genom sina underbara produkter som Deluxe stål barncykelvagn, Deluxe cykelvagn plus barnvagn, premier barncykelvagn och barnvagn, High-Viz barncykelvagn och Premier Aluminium joggare.

Wehoo

Wehoo Company har sitt huvudkontor i Colorado, USA. Företagets uppdrag är att inspirera barnlik nyfikenhet och oändligt äventyr. Och det gör det säkert genom sitt breda sortiment av cykelvagncykelprodukter som Wehoo iGo Blast, Wehoo Thrill och Wehoo iGo Two, som inspirerar barnen att njuta av utomhus medan de följer med sina cykelföräldrar.

Olika designs för cykelvagnar

Axelfäste

Bakaxeln är den vanligaste monteringsplatsen och är ofta den snabbaste för montering och demontering av släp. Trots vad du kanske tänker, släpvagnar lägger en överraskande låg stress på cykelramar. Har du en 12 mm bakaxel? Kolla in några av ”sätesstolpmonterade” cykelvagnar (mer nedan), Topeak Journey TX-cykelvagnen, Burley Coho XC-cykelvagnen och eftermarknadsaxlarna från The Robert Axle Project för BOB-cykelvagnar.

Snävsvängning

Den viktigaste fördelen med cykelvagnar för montering av sadelstolpar är att de erbjuder en snävare svängcirkel när de svänger närmare framsidan av cykeln. Nackdelen är att bakhjulet skär hörn när du svänger, så det är opraktiskt på terrängleder.

Enkelhjul kontra tvåhjulig

Du kommer att märka att de flesta cykelvagnar som anges är enhjuliga. Detta beror på att de i allmänhet är smalare, lättare, har lägre rullmotstånd, är mer manövrerbara (eftersom de lutar sig med cykeln), har ett hjul mindre att punktera och bättre kan undvika gropar. Tvåhjulssläp tenderar att vara bättre för hela staden eftersom de är lättare att lasta och är mer stabila vid låga hastigheter.

Vikbar

Vissa släpvagnar har utformats för att fällas in i ett litet paket så att du kan packa bort dem i en cykellåda med din cykel.

Typer av cykelvagnar

Cykellastvagnar

En lastcykelvagn låter dig bära skrymmande redskap på långa cykelturer eller utflykter om staden. Eftersom vikten ligger på sina egna hjul kan det vara lättare att bära en last i släpet än att bära vikten på din cykel.

När du anländer någonstans och vill lämna din utrustning är det enkelt att lossa lastvagnar. Vissa godssläpvagnar, en gång lossade, kan användas som hjulvagnar; de är perfekta för att rulla in på bondemarknaden eller livsmedelsbutiken, eller när du rullar rakt in i huset för att lossa.

Om du planerar att transportera redskap på grova vägar eller spår kan du överväga en lastvagn med upphängning. Upphängning hjälper till att förhindra att din utrustning blir studsad. Det hjälper också släpvagnens hjul att hålla kontakten med marken, vilket gör din last lättare att manövrera, med mindre stress på dig, din cykel och släpvagnen.

Lastvagnar finns vanligtvis med ett eller två hjul:

Enhjuliga släpvagnar: Enhjuliga släpvagnar är i allmänhet smidigare med mindre drag på vägen än tvåhjuliga släpvagnar. På teknisk terräng som enstaka spår är de lättare att manövrera. På ett smalt spår rullar en enhjuls släpvagn bättre än en tvåhjuls släpvagn.

Tvåhjuliga släpvagnar: Tvåhjuliga släpvagnar håller din last balanserad och stabil, vilket kan göra lastning och lossning lätt. Och du behöver inte stressa med att perfekt balansera din last när du packar. De är vanligtvis bredare än enhjulsvagnar, så det kan kräva mer utrymme att svänga.

Cykelvagnar för barn

Cykelvagnar för cykling med barn inkluderar slutna barnvagnar och cykelvagncyklar. I en sluten släpvagn sitter ditt barn och trampar inte. Dessa släpvagnar kan rymma ett eller två barn. Under tiden är cykelvagncyklar, även kända som “tag along bikes”, bra för barn som kanske vill trampa men inte är starka eller självsäkra nog att göra det på egen hand än.

Ditt barn ska alltid ha hjälm när de cyklar i en cykeldragad släpvagn. Detta kommer inte bara att skydda ditt barn utan det kommer också att hjälpa dem att utveckla goda vanor. Se också till att hjälmen passar och bärs korrekt.

Släpvagn till cykeln

Cykelvagnar för att dra barn fäster vanligtvis på cykelns bakre nav och låter ditt barn luta sig tillbaka och slappna av medan du drar med dem. De är ett bra alternativ för barn mellan 1 och 6 år. Många erbjuder omvandlingsalternativ som gör att du kan använda dem som barnvagn, joggare eller skidvagn.

De har vanligtvis en tygöverdel, botten och sidor med aluminiumstänger för struktur och skydd, och en dragkedja runt bredden på släpvagnens framsida. Dörren har vanligtvis ett nätfönster under ett plastfönster för att ventilera, hålla ut insekter och erbjuda väderskydd.

Cykelvagnar ger ett bättre skydd för ditt barn än ett säte monterat på cykelramen. Om din cykel välter, faller ett barn i en upp till tre meter innan de träffar marken. Barnsläpvagnar har fulla rullburar för att skydda dina passagerare vid en kollision.

Om du trampar med ett litet barn, stöd alltid huvudet. Vissa släpvagnar erbjuder stabiliserande kuddar eller annat huvudstöd. Branschstandarden är att vänta tills ett barn är ett år innan de tillåter dem att åka i en cykelvagn. Ett barn ska kunna sitta upprätt utan uppsikt och hålla upp huvudet medan man bär en cykelhjälm. Kontrollera alltid med din barnläkare att ditt barn är redo att bogseras i en släpvagn.

Cykelvagn till barn funktioner
 • Sele: Inuti har en sluten släpvagn ett säte med ett sele-system – liknar en bilbarnstol – för varje passagerare. På dyrare modeller lutar sätet sig för en bekvämare viloläge – bra för tupplur under ridning.
 • Förvaringsfickor: De flesta släpvagnar har inre förvaringsfickor och mellanmål för ditt barns leksaker, spel och mat. Många har förvaringsfack för vuxna, så att du kan städa dina nycklar, plånbok och en blöjväska eller ryggsäck.
 • Fjädring: Vissa släpvagnar har upphängning för att jämna ut stötar på vägen.
 • Sittkapacitet: Vissa är utformade för att bara bära ett barn, medan andra rymmer två.
 • Parkeringsbroms: Alla konvertibla slutna barnvagnar har en parkeringsbroms som förhindrar att cykelvagnen rullar iväg. De säkraste låser navet. På lågprissatta släpvagnar kan bromsen vara en stång som trycker på ett av däcken, vilket kanske inte är lika säkert.
 • Omvandlingssatser: Många cykelvagnar för barn kommer antingen med ett reservhjul så att du kan konvertera för fotresor i farten – inget fumlande med extra delar krävs. Eller så kan du köpa tillbehör för att konvertera släpvagnen från cykeldragad släpvagn till joggare, barnvagn eller skidvagn.
 • Infällbara solskydd och fönster: Vissa släpvagnar har infällbara solskydd och sidofönster av plast / nät så att ditt barn kan se ut när du åker och få bra korsventilation. Vissa släpvagnar använder UV-märkt plast och / eller tyg för att skydda dina barn från solens strålar. Avancerade släpvagnar kan ha böjda sidor för att ge barnen mer inre utrymme.

Släpvagnar som konverterar kommer antingen med ett handtag – även kallat ett styr – på baksidan, eller ett bakre handtag finns som tillbehör. Kontrollera specifikationerna för varje modell för att se om tillverkaren tillverkar en kompatibel omvandlingssats. (Mindre dyra släpvagnar kanske inte konverterar.) Om en släpvagn kommer med ett bakre handtag kan det fällas när du cyklar, eller när du inte joggar. I vissa cykelvagnar fälls handtaget för att fungera som en andra rullstång.

En vandringssats innehåller vanligtvis ett enda svänghjul som fäster vid dragkroken. En joggingsats innehåller vanligtvis ett enda större hjul. Och en skidkonverteringskit har ett par skidor som fästs på cykelvagnen.

Cykelfäste

Släpcyklar ger barnen möjlighet att trampa och känner verkligen att de är en del av resan. En släpcykel är ett bra alternativ för barn mellan 4 och 7 år som vill trampa tillsammans med dig, men som kanske inte är starka eller självsäkra för att göra det på sin egen cykel än. Släpcyklar har ett enda hjul, som bakhjulet på en cykel, och finns i upprätta och liggande konfigurationer. Upprätta cykelvagnarcyklar simulerar bäst att cykla på en vanlig cykel, medan liggande inställningar ger barnen möjlighet att trampa, leka eller slumra.

Många släpcyklar kan justeras så att de passar olika passagerare eller passar ditt barn när de växer. Vissa har mycket grundläggande justeringar, till exempel ett säte som går upp eller ner, medan andra kan ringas helt för prestanda. Släpcyklar har antingen en enda hastighet för att köra på platt terräng eller en multispeed-drivlina som gör det lättare att klättra uppför backar. En drivlinje med växlar hjälper också din passagerare att lära sig växla. Släpcyklar kan bära en maximal vikt på 30 – 40 kg. Jämför cykelvagnar på friluftsproffset för att se till att ditt barn kan växa in i den cykelvagn du väljer.

Cykelvagnar för hundar

Cyklister som vill ta med sina hundar (eller andra husdjur) för äventyr kan överväga att få en hundcykelvagn. Varför skaffa en? Hundar som gillar att märka med på dina utflykter kanske inte kan hålla på med din trampning eller de kan tröttna ut på längre åkattraktioner. En hundcykelvagn är vanligtvis innesluten, har inga platser och erbjuder funktioner som en koppling till insidan.

Hur man köper en begagnad cykelvagn

Om du letar efter en högkvalitativ cykelvagn för under 2 000 kr är det rätt att köpa begagnad! Cykelvagnar är en av de saker som helst bör överföras från en familj till en annan, samtidigt som behovet att tillverka nya cykelvagnar minskar. Med andra ord finns det gott om begagnade cykelvagnar till salu som flyter runt! Nedan har jag beskrivit några saker att veta innan du köper en begagnad cykelvagn. Men vad är det bästa sättet att leta efter en begagnad cykelvagn och vad ska du se upp för?

Bästa metoder när du köper en begagnad cykelvagn

Förutom att använda samma bästa praxis som du skulle göra när du köper en begagnad cykelvagn, finns det några viktiga saker att se upp för när du köper en begagnad cykelvagn.

Sök i ditt lokala område

Sök efter “cykelvagnar” på tradera, Facebook Marketplace, eBay eller vad lokala marknadsplatser finns i ditt område.

Sök efter “cykelvagnar” och filtrera efter pris

Att sortera artiklarna med ett prisfilter ger dig omedelbart resultat av vad du letar efter.

Filtrera efter avstånd

Var inte rädd för att köra en timme eller längre för att få cykelvagnen, speciellt om du hittar en bra affär.

Ta med dig din cykel

Inte alla typer av cyklar spelar bra med alla cykelvagnar. Till exempel, om du har skivbromsar och en genomgående axel, kommer troligen inte släpvagnens kopplingsfäste att passa på dina skivbromsar. Därför rekommenderas att du tar med dig cykeln för att vara säker

Leta efter slitage

Det förväntas se naturligt slitage på alla begagnade cykelvagnar. Men det finns några viktiga områden att leta efter betydande skador. Specifikt är dragfästet och hjulen viktigast. Se till att fästet och kopplingsfästet fungerar ordentligt, att de inte har några sprickor och inte är böjda. Ta också en titt på hjulen och låt dem snurra så att de snurrar smidigt och rakt.

Ställ rätt frågor

Om beskrivningen och bilderna inte berättar så mycket om släpvagnens skick, ska du inte skämmas från att ställa frågor. Släpvagnen ska ha de grundläggande funktionerna intakta. Jag skulle rekommendera att fråga följande:

 • Levereras den med kopplingsfäste? Om det inte gör det kan du enkelt få en för cirka 100 kr
 • Hur är hjulen? Hjul är viktiga (duh). De måste rotera bra.
 • Hur är locket? Om möjligt kan du ställa dessa frågor innan du ser det personligen via e-post, sms eller telefon.

Akta dig för bottar

Vissa marknadsplatser är full av robotar.  Tyvärr, ju högre biljett du vill köpa (eller sälja), desto fler bots kommer du att stöta på. Så du behöver bara vara lite skeptisk till alla listor som ser för bra ut för att vara sanna eller använda mycket generiska foton och beskrivningar.

Allt som verkar som en legitim försäljning och använder bilder som säljaren tog själva är värt att titta på. Jag sökte bara efter “cykelvagnar” med ett prisfilter på under 1 000 kr och en radie på 160 km från mitt område. Resultaten visade många spammy cykelvagn listor som säljs för 0 kr, som uppenbarligen var bot-genererade. Du kan säga att något är en bot på grund av de generiska foton som används. Undvik bara dessa, så kan du hitta några bra erbjudanden.

Slutsats

Att hitta en solid cykelvagn kräver tålamod. Se till att veta hur mycket du planerar att betala och hur mycket du faktiskt sparar genom att skaffa en begagnad cykelvagn. Som nämnts ovan, var noga med att leta upp det verkliga priset på cykelvagn till salu. Om detaljhandelspriset är 1 500 kr och det säljs för 1 000 kr, skulle jag inte gå för det. Men om det säljs för 500 kr, kan det vara en hel del! Om du inte har tur att hitta en begagnad släpvagn finns det några väldigt solida cykelvagnar som du kan få för under 3 000 kr, om du kan svänga till det prisklassen.

Den stora debatten: Är cykelvagnar säkra?

I vår artikel om barncykelsäten kontra släpvagnar vilar vi debatten om säkerhet. Ja, cykelvagnar är inte så dödliga som de flesta uppskattar att de är. De flesta föräldrar, som är våra läsare, har uttryckt sin oro för barns säkerhet på cykelvagnar.

Ur en expert synvinkel skulle vi svara att släpvagnar är säkra, men säkerheten beror på säkerhetsåtgärder och uppmärksam användning av cykelvagnar.

Jämfört med cykelsäten är risknivån för en cykelvagn låg. En studie om cyklar och cyklar som involverade retrospektiv dataanalys drog slutsatsen att skador på cykelvagnar är sällsynta. Vissa släpvagnar har rullstänger eller burar som dämpar barnen när släpet rullar, vilket är en extra säkerhetsfunktion.

Dessutom har släpvagnar vadderade remmar och levereras med ett standard 3-punkts 5-sele-system som håller barnen på plats. En annan omtvistad fråga handlar om att bära hjälmar när man är ombord på en cykelvagn. Enligt experter har cykelvagnar tillräckligt med säkerhetsfunktioner. Således, när extra säkerhet krävs bör barnen använda lätta hjälmar. Men det är inte ett måste! Med allt annat som faller på plats, låt oss introducera dig till några av de åtta bästa cykelvagnmärkena.

För- och nackdelar med att äga en cykelvagn (jämför med ovan

Precis som alla andra köp kommer en cykelvagn med ljusare och mörkare sidor. Här presenterar vi några av för- och nackdelarna med att äga en cykelvagn.

Fördelar med en cykelvagn

Grattis till köpet av en cykelvagn för barn till din familj. Om du ännu inte fattar beslutet, här är några skäl att köpa ett:

Miljömedvetenhet.

Du har valet att använda ett fordon. Men bilar ger bekvämlighet på bekostnad av miljön. Å andra sidan hjälper en cykelvagn dig att navigera och uppskatta naturen och ändå lämna den i sin orörda form. Några veckors cykling sparar på gas och gör dig till en förespråkare för miljöskydd. Dessutom får de små också vara miljömedvetna.

Lämna ingen bakom.

Att äga en cykelvagn ökar ditt förtroende för att ta den långt planerade familjeturen med alla. Så länge småbarn har uppnått mellan 1 och sex år kan de alltid gå med resten på en resa. Tekniskt sett kommer alla att njuta av cykelparkeringen under semestern. Vissa kommer att drabbas, vi vet alla vem, den med cykelvagnen! Sammantaget är det kul, så gå för det.

Aktiv livsstil.

Att träna barnen för att njuta av naturen gör dem aktiva. När vi fortsätter att förespråka mer utomhustid och mindre skärmtid kan cykelvagnar vara en start. Så snart de utvecklar sin kärlek till naturen kan du överväga att gradera dem för att balansera cyklar och andra cyklar när de växer. Till slut kommer du att ha en familj som älskar att cykla.

Familjetid.

Om du är en av de föräldrarna som nagar varandra om förändring i rutinen efter att föräldraskapet kom i ekvationen, kan det hjälpa att lägga till en cykelvagn i mixen. Hela familjen kan återuppta ridning, naturbesök och roliga kvällspromenader. När allt kommer omkring kan den nya familjemedlemmar alltid njuta när de är i cykelvagnen.

Nackdelar med cykelvagnar

 • Trots de tilltalande fördelarna har cykelvagnar för barn också sina nackdelar.
 • Det finns åldersbegränsningar. Efter 1-6 år kan ditt barn inte längre njuta av cykelvagnen.
 • Släpvagnar kostar också. Dock ser alla cykelfamiljer priset som en värdig investering.
 • Vissa terräng fungerar inte för cykelvagnar. Vi pratar om smala stigar, trottoarkanter, ojämna grunder och våta stigar. Att rida genom en sådan mark kan vara ett besvär.
 • Cykelvagnar är också besvärliga som standard. De är skrymmande och orsakar ett problem för första gången
 • Eftersom barnen alltid är bakom kommer du fortfarande att rida med ett oroligt sinne om de ännu inte är pratande ålder, vilket inte är säkert. Du behöver din koncentration för att få alla hem trygghet med minnen ombord.

Slutsats

Föreställ dig frustrationerna vi gick igenom när vi försökte få de bästa cykeltrailrarna för barn då. Med en chans skulle vi använda den här omfattande köpguiden för cykelvagn för att fatta det bästa beslutet. Cykelvagnar är en underbar uppfinning och en betydande investering för familjer. Vi har undersökt, testat och syntetiserat information åt dig. Allt du behöver göra är att läsa igenom och göra det bästa valet. Ett varumärke är bara ett namn om det aldrig har funktioner som tillfredsställer dig. Dessa funktioner är några av de mest relevanta när du handlar en cykelvagn.

Cykelvagnar är bra för cykelparkering, äventyrsresor för nya mammor, familjeturer och cykelturer, precis som för stadspromenader, jogging och korta turer med spädbarn, småbarn och barn ombord. Kom dock ihåg att alltid fästa en flagga bakom cykelvagnen för synlighet. I ett nötskal bör budget, lagringsutrymme, markfrigång, omslag och alla diskuterade funktioner vägleda ditt val. Varning! Vi rekommenderar dig bara vad du ska leta efter när du köper. Beslutet är dock mellan dig, din make och fickan. Lycka till!

Så här fäster du en cykelvagn på din cykel

Att fästa en cykelvagn ordentligt på din cykel kan vara en av de mest förvirrande och överväldigande upplevelserna för cykelvagnägare. Lita på mig, jag vet! Jag har personligen använt många olika cykelvagnar med mina barn under de senaste 6+ åren på en mängd olika cyklar, inklusive en vägcykel, mountainbike, hybridcykel och till och med en kryssare! Det finns så mycket förvirring kring hur man fäster en cykelvagn till olika typer av cyklar att jag bestämde mig för att bara göra den här guiden om allt du behöver veta om hur du monterar en cykelvagn på din cykel.

Verkligheten är att cykelindustrin förändras så snabbt att cykelvagntillverkarna har svårt att hålla jämna steg med de ständigt föränderliga uppdateringarna. Tänk bara på att både Schwinn och Burley har uppgraderat hela sitt fästsystem på senare tid för att göra ett mer “universellt” fästsystem. Tyvärr har ingen ännu kommit fram till hur man skapar ett verkligt universellt fästsystem (jag vill bli det första!).

Jag har fäst varje större cykelvagnmärke till många olika typer av cyklar, inklusive en kryssare, hybridcykel, mountainbike, vägcykel och skivbromscykel. Den här guiden täcker allt jag har lärt mig om att fästa cykelvagnar, plus mer. Detta är en uppdaterad guide med allt du behöver veta om hur du fäster vilken cykelvagn som helst på vilken typ av cykel som helst.

Kan cykelvagnar fästas på vilken cykel som helst?

Cykelvagnar är kompatibla med alla typer av cyklar, inklusive racercyklar, mountainbikes, cruisercyklar, hybridcyklar, e-cyklar och till och med skivbromscyklar. En vanlig fråga som många människor har är att fästa en cykelvagn på en skivbroms genom axelcykeln, i vilket fall du sannolikt kommer att behöva skaffa en adapter.

I allmänhet är nästan alla cykelvagnar kompatibla med alla typer av cyklar. Det blir dock komplicerat eftersom varje cykel har en något annan typ av axel. De två huvudtyperna av axlar är en snabbkoppling och en genomgående axel (se nedan för detaljer). Om din cykelvagn inte passar just din cykel (speciellt om du har skivbromsar), läs bara nedan om hur du monterar din specifika cykelvagn på din cykel.

Typer av cyklar som kan dra en cykelvagn

Cykelvagntillverkare gör ett ganska bra jobb med att se till att deras cykelvagnar är kompatibla med alla typer av cyklar som du kan ha. Cykelvagnar använder en fästarm och kopplingsfäste som enkelt kan fästas på alla typer av cyklar, inklusive vägcyklar, mountainbikes, kryssare, hybridcyklar, e-cyklar och till och med skivbromsar genom axlar. Om du har möjlighet att välja vilken cykel du vill dra en släpvagn med, är min rekommenderade cykel definitivt en vägcykel. Vägcyklar erbjuder mer kraft som överförs till dina ben genom vägcykelens ställning.

Två typer av cyklar: quick-release & thru-axel

Innan vi går in i de olika typerna av cyklar som är kompatibla med cykelsläp är det viktigt att först identifiera vilken typ av axel du har.

Snabblåsande cyklar

Cykelvagnar är främst utformade för vanliga snabbcyklar. Om du har en snabbutlösning borde du inte ha några problem att fästa nästan vilken cykelvagn som helst på din cykel. Jag har aldrig haft problem med att fästa många olika märken av släpvagnar till snabbkopplingscyklar.

Men en fråga som kommer upp för vissa ägare är om du har bortfall med huva. Avstängning med huva kan kräva en distansfäste för att ge mer utrymme för att fästa kopplingen, beroende på märket med släp du har. Mer om bortfall med huva i avsnitten nedan om Burley och Thule. Återigen finns det så många typer av cyklar där ute att det är omöjligt för även cykelvagnföretag att göra ett allmänt uttalande om att alla snabbkopplade cyklar är kompatibla med alla cykelvagnar.

Genomväxlade cyklar

Genomaxlar finns vanligtvis på nyare cyklar som har skivbromsar, till exempel på mountainbikes, gruscyklar och vägcyklar. Thru-axles skiljer sig från snabbkopplingsspett genom att de är tjockare i diameter, passerar genom hjulets nav och tränger direkt in i ramen.

Om din cykel inte är kompatibel med din cykelvagn är det troligt att du har ett bakaxelhjul. Genomgående axlar som är minst 12 mm i diameter passar vanligtvis inte genom hålet på kopplingsfästet som medföljer cykelvagnen.

Ett exempel på detta skulle vara vilken Burley-cykelvagn som helst. Standard Burley-släpvagnar använder ett unikt patenterat dragsystem som möjliggör bättre svängning, enligt Burley. Detta system var ursprungligen inte optimerat för skivbromsar som har en 12 mm genomaxel, vilket tyvärr innebär att ytterligare tillbehör kan behövas.

Om uttag med huva

Huvtröjor avser en ramstil som kommer ut över axelhålet. Om du har uttag med huva och din cykelkärrkoppling inte passar, måste du köpa distanser för att ge tillräckligt med utrymme för att fästa kopplingen. Beroende på släpvagnens märke finns det några alternativ tillgängliga för distanser. Se avsnitten nedan om Burley och Thule släpvagnar vid avfallshuv.

Hur man mäter sin genomaxel

Det mesta av förvirringen kring genomaxlar och cykelvagnar är egentligen att det finns så många olika storlekar på genomaxlar.

Här är en kort förklaring av axelstorlekar:

Axeldiameter

Axeldiametern mäter diametern runt axeln. De flesta genomaxlar är 12 mm, så det är antagligen säkert att anta att genomaxeln är 12 mm.

Axellängd

Axellängden mäter avståndet (vanligtvis i mm) från axelhuvudet till slutet. Du måste känna till din cykels axellängd för att kunna köpa rätt axeladapter.

Gängstigning

Trådhöjden mäter avståndet mellan varje enskild tråd. Du måste känna till din cykels trådhöjd för att köpa rätt adapter till din cykelvagn.

Hur man monterar en Thule cykelvagn

Thules cykelvagnar är ganska enkla att fästa på vilken cykel som helst. Om du har en snabbkopplingscykel borde du inte ha några problem. Men om du har en genomgående axel måste du köpa en adapter.

Thule släpvagnar på snabbkopplade cyklar

Thule-cykelsläpvagnar designades först med tanke på snabbkopplingar, så de flesta cykelvagnar har inga problem med din cykel.

Det häftiga med Thule är att deras cykelvagnar faktiskt kommer med en snabbkoppling i lådan för att fästa på din cykel. Det är inte nödvändigt att använda den medföljande snabbutlösningen för de flesta, men jag rekommenderar att du använder den bara för att begränsa slitaget på din cykels originalspett.

Thule släpvagnar på genomaxelcyklar

Om du har en genomgående axel måste du köpa en genomgående axeladapter. Tyvärr finns det ingen väg runt detta eftersom en 12 mm genomgående axel (som är standardstorleken) inte passar genom hålet i Thules “EzHitch” -kopplingsfäste.

Eftersom det finns så många olika storlekar på trådaxlar, gör det det ännu mer förvirrande. Thule har en hjälpsam guide om vilken axeladapter du behöver för din specifika axelstorlek. Men Thule har så många olika typer av adaptrar och det finns en stor chans att du blir överväldigad med att ta reda på vilken storlek genom axeln du har.

Slutsats

Att fästa en cykelvagn på vilken cykel som helst är helt möjlig. För de allra flesta med en snabbkopplingscykel kommer alla släpvagnar att fästa bra. Men med att axlar och skivbromsar blir mer och mer populära idag, är det olyckligt att släpvagnsägare måste betala cirka 500 kr eller mer bara för att få rätt genomaxeladapter, särskilt för Burley och Thule cykelvagnar.

Låt inte detaljerna i bilageprocessen avskräcka dig! Om du bara räknar ut vad som behöver göras för att din släpvagn och cykelkombination ska fungera, kommer du att vara ute på nolltid och njuta av de många fördelarna med cykelvagnar!

Säkerhetstips inför användning av cykelvagn

Cykelhållare är helt enkelt inte ett alternativ för barn under 1 år. Vissa länder förbjuder barn yngre än 1 att cykla i cykelvagnar eller cykelsäten. Att tappa en cykel eller att dra på en cykel på grova vägar är helt enkelt inte bra för ett ungt barns utvecklande hjärna. Och en ung bebis är inte tillräckligt stark för att stödja huvudet när hon bär hjälm. Äldre barn ska ha hjälmar när de är på cykel eller transporteras på cykel.

Varje gång du tar ditt barn på en cykel, se till att han bär en ordentligt passande cykelhjälm. Om hon är för liten för att bära hjälm, ta inte ut henne på en cykel. Glöm inte att cykelvagnar är terrängfordon. De är avsedda att användas i parker och på cykelvägar där du inte kommer att stöta på bilar.

Det finns inga federala standarder för släpvagnar eller cykelsäten. Experter rekommenderar att alla släpvagnar eller cykelmonterade barnstolar uppfyller säkerhetsnormerna. Leta efter ett klistermärke på produkten eller förpackningen som indikerar efterlevnad. Det är också en bra idé att köpa släpvagnar och cykelsäten från ansedda cykelbutiker och tillverkare. Var försiktig med vad du kan hitta i leksaksaffärer, eftersom de kanske inte uppfyller samma säkerhetsstandarder.

Cykelsäten och cykelsläp finns ofta vid försäljning av taggar och garage, men begagnad utrustning kan äventyra ditt barn. Om du måste använda en begagnad cykelstol bör du kolla in CPSC-webbplatsen, som listar produktåterkallelser, så att du inte köper en farlig eller opålitlig modell. Kontrollera även om det saknas bitar av hårdvara och leta efter tecken på en olycka eller alltför stort slitage. Ägarmanualen ska finnas tillgänglig. Om inte, gå till tillverkarens webbplats för att vara säker på att du fäster cykelsätet eller släpet korrekt.

Innan du köper en cykelvagn eller cykelmonterad sits, gör en provkörning (dock inte med ditt barn). De mest ansedda cykelbutikerna som säljer släpvagnar, cykelsäten och släpcyklar gör att du kan snurra. Ersätt en säck potatis för ditt barn. Återvänd till butiken med ditt barn när du är redo att köpa för att vara säker på att sätet eller släpet passar bra. Behåll ditt kvitto om produkten inte fungerar när du kommer hem. Du bör också se till att vilken modell du väljer fungerar för just din cykel.

Vanliga frågor om Cykelvagnar

Är det svårt att dra en cykelvagn?

Svårigheten att dra en annan människa på cykel är ett av de första mentala blocken vi möter när vi köper en cykelvagn. När allt kommer omkring kan det bara vara en monumental uppgift att bara trampa oss uppför en kulle.

Att dra ytterligare 20-50 kg extra vikt (cykelvagnen plus ett eller två barn) är betydligt svårare än att dra bara dig själv. Men de extra hälsofördelarna för dig och ditt barn uppväger ofta svårigheten för många föräldrar. Dessutom kommer svårigheten att dra i en cykelvagn minska med tiden när du blir starkare och följer några enkla ridtips.

Vilka faktorer är viktigast att tänka på vid köp av cykelvagn?

De bästa släpvagnarna är lättare och smidigare att dra, erbjuder mer komfortfunktioner för barnen, kan konverteras till en barnvagn eller joggare och är mycket högre kvalitet och mer hållbara. De är också dyrare.

Om du letar efter högsta prestanda och hållbarhet är cykelvagnar från märken som Burley, Thule eller Hamax verkligen utmärkta. Från mjukare prestanda till tjockare tygöverdrag har dessa släpvagnar förfinade konstruktioner och komponenter och är byggda för att hålla långt. Med släpvagnar får du verkligen vad du betalar för. Om du ska åka ofta bör du spendera så mycket du kan.

Om du har en stram budget finns det fortfarande solida alternativ från varumärken som Allen och Schwinn. Även om de är gjorda av tunnare tyg och mer grundläggande komponenter, är de solida alternativ för familjer som främst kommer att hålla sig till asfalterade stadsdelar. Vi rekommenderar åtminstone alltid att du hittar en släpvagn med 20 tums hjul på metallfälgar. Många budgetsläp har 16 tums hjul på plastfälgar som är av lägre kvalitet och ger en ojämnare åktur.

Måste cykelvagnen ha en sele att fästa barnen i?

Oavsett om du använder ett cykelmonterat säte eller ett släp ska du ha en vadderad, justerbar fempunktssele för att hålla ditt barn säkert. Modeller utformade för två barn ska ha två selar. Vissa bakmonterade cykelsäten, som Topeak BabySeat II, har också en tvärstång som går över barnets knä, vilket är en extra säkerhetsfunktion och ger henne något att hålla fast vid under resan.

Hur fäster man en cykelvagn på vykeln?

Vissa släpvagnar fästs med ett axelfäste som fäster direkt på cykelns bakaxel. Andra använder en sadelstolpfäste som använder en snabbkopplingsklämma och shims (tunna remsor för att justera spelrummet) som går runt sadelstolpen. Ytterligare andra släpvagnar använder ett stagfäste som fäster direkt på cykelramen.

Hur gammal behöver en bebis vara för att åka i en cykelvagn?

Du kan inte säkert dra en baby i en cykelvagn förrän de är 1 år gamla. Men om du använder din släpvagn som en barnvagn och du har ett ungt spädbarn, kan du promenera med din baby så ung som 6 veckor gammal.

Om så är fallet behöver du en babyinsats så att ditt barns huvud och nacke stöds ordentligt. Dessa insatser kan användas tills ditt barn är minst 6 månader gammalt, om inte längre. Inte alla cykelvagnar har uppgraderingar för babyinsatser. Thule och Burley släpvagnar / barnvagnar är det bästa alternativet om du vill använda din släpvagn som en barnvagn med en ung bebis.

Vilka är de vanligaste storlekarna för hjul på cykelvagnar?

Cykelvagnarhjul finns vanligtvis i två storlekar: 16 tum och 20 tum. Guldstandarden för cykelvagnhjul är 20 tum, vilket ger smidigare rullning över stötar och grov terräng. 20-tums hjul ger också en utmärkt barnvagnupplevelse. Du hittar vanligtvis 20-tums hjul på mid-range cykelvagnar och uppåt, men bli inte förvånad om du hittar dem på en nybörjare som Schwinn Joyrider.

Om du kan, sikta på att hitta en cykelvagn som har 20-tums ekrar. I den nedre änden av hjulkvaliteten hittar du 16-tums hjul som ibland är plastiska, som med Instep-cykelvagnarna. Men den otroliga prisvärdheten för just den här cykelvagnen (bara cirka 1 200 kr) kan räcka för att du vill ha den modellen om du bara letar efter en tillfällig ryttare.

Vilka olika märken finns det inom cykelvagnsindustrin?

Burley

Detta 30-åriga företag med säte i Eugene, Ore., Främjar aktivt roligt utomhus genom att designa och utveckla cykelprodukter som ger funktionell design, säkerhet och många års användning. Det tillverkar också omvandlingssatser, tillbehör och reservdelar till sina produkter. Finns på specialbutiker och på företagets webbplats.

Vagnbärare

Detta privatägda familjeägda företag är enbart tillägnad utomhustransporter av barn, som inkluderar en mängd olika cykelvagnar och till och med en sidoförare. Baserat i Calgary, Alberta, säljer företaget också ombyggnadssatser och tillbehör för sina produkter. Finns på cykelbutiker och företagets webbplats.

Croozer

Croozer gör cykelvagnar inte bara för barn utan för familjens husdjur och last. Se företagets webbplats för tillgänglighet.

Trail-A-Bike

Detta kanadensiska företag grundades 1986 och strävar efter att göra det lättare och roligare att cykla för hela familjen. Denna idé skapade Adams Trail-A-Bike, ett namn som nu är synonymt med en hel kategori cyklar. Linjen innehåller nu sex modeller av Trail-A-Bike, ett utbud av tillbehör och tillägg och Runner – som introducerar små barn att cykla. Se företagets webbplats för tillgänglighet.

Wee Ride

WeeRide ger säker och pålitlig cykelkomfort för hela familjen med sitt centrummonterade barnvagn, släpvagnar och cykeltrenare. Finns på sportvaruaffärer och företagets webbplats.

Weehoo

Baserat i Golden, Colo., Var företagets första cykelvagn designad av tvillingföräldrar som cyklar. Efter en tre timmars resa insåg de att det var enkelt att åka med barnen, plus att barnen tyckte om att trampa och vara med i äventyret. Se företagets webbplats för tillgänglighet.

Vilken typ av cykelvagn ska jag investera i?

Vill du ha en cykelvagn som bara är en släpvagn, eller vill du också använda den som barnvagn eller joggare också? Många cykelsläpvagnar har möjlighet att konvertera till 3-hjuliga eller 4-hjuliga barnvagnar, joggare och till och med skidvagnar!

Cykelvagnar som inkluderar eller har valfria uppgraderingar för promenader och jogging är perfekta för aktiva familjer som vill använda sina cykelvagnar för flera aktiviteter. Andra familjer föredrar att ha dedikerade cykelvagnar och en separat barnvagn eller joggare. Vi älskar att använda släpvagnar som barnvagnar eftersom frontluckan håller vad ditt barn vill ta med sig för resan i den släpvagnen!

Är det värt att investera i ett dubbelsläp om man bara har ett barn?

Om du bara någonsin kommer att få ett barn, är förmodligen en enda cykelvagn vägen att gå. De är smalare och lättare än dubbla släp, vilket gör dem lättare att dra. Om du bara bär ett barn i ett dubbelt släp måste de laddas på ena sidan, inte i mitten, så att de blir trångare än nödvändigt. Dubbla släpvagnar är bäst för växande familjer eller familjer som vill ha flexibiliteten att ta med en vän eller lagra saker på resan.

Vilket material ska en cykelvagn helst vara tillverkad av?

De flesta släpvagnar är gjorda av stål; de dyrare modellerna kan vara tillverkade av legering som är lättare. Se till att ramen är robust. Bättre designade modeller erbjuder en rullbur (perimeterram) för att ge bättre skydd vid en vältning. Men de skyddar inte ditt barn från en kollision med ett fordon, så åk bara på stigar där det inte finns någon fordonstrafik.

Vilka hjul ska min cykelvagn ha?

Släpvagnshjulen är vanligtvis tillverkade med stålfälgar, som är mer benägna att rosta, eller aluminiumfälgar, som inte rostar och också är lättare. Större hjul – 16 eller 20 tum – hanterar stötar smidigare, men mindre hjul erbjuder mer manövrerbarhet. Det är en bra idé att hjulen har reflexer i ekrarna och högkvalitativa uppblåsbara däck som gör att släpvagnen lättare kan rulla på ojämna underlag.

Behöver man solskydd på vagnen?

För att hålla den bländande solen ur barnets ögon kommer avancerade släpvagnar med parasoller. Burleys system är inbyggt och glider upp och ner på D’Lite X och Cub X, men står stilla på Burley Encore X. Thules avancerade solskydd snäpper av och på och glider upp och ner på släpvagnens främre metallskenor. Det är den bästa solskyddet på marknaden och skäl ensam att uppgradera till en Thule Cross eller Lite. Mellanklassmodeller som Chariot Cheetah XT är kortare och fungerar mer som ett visir.

Hur snabbt kan olika hjultyper köra?

16 tums och 20 tums däck finns på cykelvagnar. 20 tums däck är värda att uppgradera eftersom de absorberar stötar på vägen mycket bättre än 16 tums däck, vilket resulterar i en mjukare åktur för både förälder och barn. För att spara på kostnader har släpvagnar med 16 tums däck ofta plastfälgar som är benägna att spricka och snedvrida.

20 tums däck på metallfälgar ger bästa prestanda och finns på cykelvagnar i alla prisklasser. Släpvagnar med 20 tums däck har i allmänhet en maximal rekommenderad hastighet på 25 km/h, medan de med 16 tums däck max är 15 km/h.

Bör man köpa en enkel cykelvagn eller en dubbel cykelvagn?

Om du bara någonsin kommer att få ett barn är en enda cykelvagn nog vägen att gå. De är smalare och lättare än dubbla släp, vilket gör dem lättare att dra. Dubbla cykelvagnar är bäst för växande familjer eller familjer som vill ha flexibiliteten att ta med en vän eller lagra saker på resan.

Tänk på att de flesta dubbla släpvagnar INTE har ett centralt spänne, så en enda åkare i ett dubbelt släp måste sitta på höger sida. Detta ger faktiskt föraren mindre utrymme eftersom de sitter mycket nära sidan av cykelvagnen. Enstaka släpvagnar erbjuder en passagerare mer utrymme på vardera sidan.

Vilken är den vanligaste sitstypen i en cykelvagn?

Vanliga cykelvagnar har i allmänhet vad som kallas “hängmatta-stil” sittplatser, som består av ett tjockt tygstycke sträckt över cykelvagnen. Dessa platser hänger vanligtvis i mitten och erbjuder inte mycket stöd. Avancerade släpvagnar har ett riktigt säte i bänkstil. När du har två ryttare, gör en bänkstol en enorm skillnad i komfortnivå för de små ryttarna. Om du har råd med det är bänkplatser verkligen värt att uppgradera!

Vilken sitstyp ska man köpa?

Hängmattasäten: Budgetvagnar har i allmänhet vad som kallas “hängmatta-stil” sittplatser, som består av ett tjockt tygstycke sträckt över cykelvagnen. Dessa platser sjunker i allmänhet alltid i mitten och erbjuder inte mycket stöd.

Bänkstolar: Sätet finns på avancerade släpvagnar och är en vadderad bänk som förhindrar hängande. Dessa stödjande säten är bekvämare överlag och ger också mer benutrymme för förare. De gör det mycket lättare att lasta och lossa barn, eftersom bänken stöder deras vikt bort från spännet.

Behöver min vagn ett stort förvaringsutrymme?

Hur mycket utrymme du har för att lagra föremål du behöver ta med dig för resan beror verkligen på personliga preferenser. Vi vill fel på sidan av mer lagringsutrymme än du tror att du kan behöva! Vi har befunnit oss att hämta skotrar, balanscyklar, hjälmar, basket, luncher och familjens jackor. Avancerade släpvagnar tenderar att ha bättre lagringsalternativ. Burley släpvagnar har mest lagringskapacitet från något annat släpmärke.

Vilka typer av bromsar behöver man på sin cykelvagn?

Alla släpvagnar som säljs med tillval för barnvagn måste ha en broms. Bromstyperna sträcker sig från ett enkelt band runt ett däck till en handbroms på styret. Medan bromsar är av minimal oro när de används som släpvagn, som barnvagn eller joggare, kan en väldesignad parkering eller handbroms göra en värld av skillnad.

Är en fotbroms nödvändig på ens cykelvagn?

I likhet med typiska barnvagnsbromsar är fotbromsar på cykelvagnvagnar kopplade till foten och låser de bakre däcken. De saktar inte ner cykelvagnen som handbromsar. Fotbromsar finns på släpvagnar i alla prisklasser och varierar från att trycka ner med foten till att skjuta den över släpvagnens botten med foten.

Behöver cykelvagnen en handbroms?

Handbromsarna är utformade för att sakta ner en släpvagn jämfört med att helt stoppa den, och kan vara livräddare för joggare och föräldrar som navigerar i kullar i sittvagnsläge. Den mest universella handbromsen finns som en uppgradering på Thule Chariot Lite och Cross-modellerna och kan användas i sittvagn eller joggingläge. Hamax Outback jogginguppgradering är det enda joggingpaketet som levereras med en handbroms, men aktiverar det främre jogghjulet och kan inte användas i barnvagnsläge.

Vilken typ av fäste ska man köpa till cykelvagnen?

Särskilt kritiskt är dragkroken och armen, som ansluter cykelvagnen till din cykel. Denna mekanism bör ha en säkerhetskopia, till exempel ett band, för att förhindra att släpvagnen lossnar från cykeln. Bättre fästarmar är konstruerade så att släpvagnen förblir upprätt om cykeln faller. Vissa har fjädrar som gör att cykeln kan vridas bort från släpvagnen vid en olycka och lämnar släpvagnen upprätt.

Vissa använder en roterande kulkoppling, en annan metod för att hålla släpet upprätt om cykeln välter. Vissa tillverkare har drag som är specifika för sina egna cyklar och släpvagnar, så det hjälper att ha ett universellt drag som kan användas med de flesta cyklar. Tredjehjulscykelcykler har ett specialdesignat drag under föräldrarnas cykelsäte. De kan ställas in så att de vrids eller låses på plats och är löstagbara.

Vilken typ av dragarm och fronthjul är bäst?

Ett litet svänghjul av plast är fäst vid släpvagnens arm. Den vänder upp och ur vägen när du använder cykelvagn och vänder ner för användning som barnvagn. När den används som barnvagn sticker vagnens arm ut cirka 1,5 fot förbi släpvagnens hytt och är därför inte perfekt för trånga områden. Exempel är InStep Sierra Double och Burley Honey Bee. Kvaliteten på denna inställning är mycket grundläggande på billigare släpvagnar som InStep eller Schwinn, men fungerar mycket smidigt på högre släpvagnar. Denna hjulstil kommer som standard på alla Burley släpvagnar som omvandlas till barnvagnarCykelvagnarystem

Oavsett för ditt barn, redskap eller husdjur, cykelvagnar ansluter till din cykel på olika sätt. Släpvagnar monteras vanligtvis på cykelns stolpe eller bakaxeln på cykeln. Kontrollera att släpvagnen du överväger är kompatibel med din cykels bromsar, axel och drivlina. I många fall kommer du att kunna ansluta cykelvagnen till din cykel direkt ur lådan. Till exempel är många cyklar med standard snabbspett (det är stången som fäster hjulet på din cykel) kompatibla med många cykelvagnar.

Med vissa cyklar kan det vara svårare att ansluta en släpvagn. Du kan behöva en adapter eller reservdel för eftermarknaden för att få redskapet att fungera. Exempelvis kan cyklar med uttag med huva, genomaxlar eller med inre växelnav kräva en adapter. Kontakta cykelvagntillverkaren för släp- och cykelkompatibilitet. Thule och Burley ger båda guider som hjälper dig att reda ut det. De flesta släpvagnar lossnar enkelt på några sekunder, så när du vill åka utan släp är det enkelt att ta bort den.

Hur mycket behöver en cykelvagn kunna bära?

Viktkapacitet enligt tillverkarens webbplatser kan vara vilseledande. De flesta enskilda släpvagnar har en angiven viktkapacitet på 35 kg, medan dubbla släpvagnar är 50 kg. Mindre nedre släpvagnar har lägre totalviktskapacitet.

Denna angivna vikt inkluderar dock barn + gods, och släpvagnar är endast säkerhetsvärderade för en mycket specifik mängd barnvikt.  Vanligtvis finns dessa mer specifika viktgränser endast i användarmanualerna, som du kan ladda ner. Du bör aldrig anta att den viktbegränsning som anges på tillverkarens webbplats är för barnets vikt.

Hur bra är cykelvagnar med enkla svängbara hjul?

Mycket lik dragvagnens svängbara barnvagn, men är ansluten till släpvagnens kropp snarare än släpvagnens arm. Skjuter smidigt och enkelt, men är inte så manövrerbart som fyra hjul när det är på ojämna underlag. Vårt bästa val i denna kategori är enkelt den exceptionella Hamax Outback.

Hur bra är cykelvagnar med dubbla svängbara hjul?

Detta är den mest funktionella och lättanvända barnvagnstypen. Två små plasthjul fäster under släpvagnens framsida. Eftersom hjulen är inbäddade ger det enkel styrning och manövrerbarhet. Thule Chariot cykelvagnmodeller levereras som en fyrhjulad barnvagn och Burley multisportvagnar erbjuder det som en uppgradering.

Behöver cykelvagnen stötdämpning?

Upphängning kan göra skillnad mellan en smidig, bekväm åktur och en gnällande “Jag vill åka hem” -tur. För familjer som håller sig på slät trottoar bör upphängning inte prioriteras, men för dem som kör på terrängytor kan det vara en livräddare.

Flera olika upphängningssystem finns tillgängliga, men vi har inte funnit någon signifikant skillnad i deras prestanda. Justerbar fjädring som finns på Burley D’Lite X, Cub X och Thule Cross och Hamax Outback justeras för att passa alla familjer men är särskilt lämpade för familjer som bär antingen lätta eller tunga barn. För den genomsnittliga familjen som bär en eller två barn med medelvikt bör de icke-justerbara fjädersystemen som finns på modellerna Thule Lite och Burley Encore X vara tillräckliga.

Är bra sittplatser viktiga i en cykelvagn?

För cykelmonterade säten kommer ett vadderat säte att ge ditt barn en bekvämare åktur. I ett bakmonterat säte kommer ditt barn att titta på ryggen och kan flytta sin vikt, vilket kan kasta dig ur balans. Ett frammonterat säte ger ditt barn en bättre bild av det passerande landskapet, men vi tycker inte om dem som säkra som bakmonterade säten eller cykelvagnar.

Med en cykelvagn bör det finnas tillräckligt med benutrymme och bra ryggstöd för ditt barn. Dyrare släpvagnar erbjuder vanligtvis bekvämare sittdynor, liggande säten och till och med sittdelare på tvåpassagerarmodeller.

Tillbehör till cykelvagnar

Växlar: många släpvagnar har ett sortiment av kompatibla väskor för att hålla din utrustning ren, torr och organiserad.

Dragarm / fäste: Vissa växellådor har växlingsbara fästsystem för att göra dem kompatibla med olika bakaxlar, hjulstorlekar och bromskonfigurationer.

Ytterligare cykelfästen: Beroende på hur din släp fäster på din cykel kanske du vill ha ytterligare cykelfästen så att du inte behöver byta ett enda fäste från cykel till cykel.

Är ett väderskydd nödvändigbt att köpa till cykelvagnen?

Det är sällan någon som tänker åka i regnet att hålla ditt barn torrt och varmt. Nästan alla släpvagnar kommer med ett fast fäste som täcker när det inte används. Regnskydd på nedre modeller säkras med elastiska band medan mid och high-end modeller ofta säkras med dragkedja. Burley-släpvagnar – baserade på regniga Portland, Oregon – ger utmärkt väderbeständighet med regnskydd som fästs med blixtlås på deras Encore X-, D’Lite X- och Cub X-modeller. Bee and Honey Bee använder ett enklare kardborrsystem.

Thules nedre och medelstora Coaster-, Cadence- och Cheetah XT-modeller har regnskydd som säkras via kardborreband, medan de avancerade Lite- och Cross-modellerna har ett helt avtagbart regnskydd som är säkrat med elastiska band. Thules avtagbara regnskydd omfattar släpets ovansida och sidor för överlägset skydd mot regn, vind och kyla.

Hur stor bör insidan av cykelvagnen vara?

Släpvagnarnas innermått varierar mycket. En skillnad på några decimeter kan ge välbehövligt huvudutrymme och axelutrymme för ryttare, särskilt för äldre och / eller högre ryttare. Burley Bee är exceptionellt lång, medan Schwinn Trailblazer är mycket kort i jämförelse. Burley D’Lite-modellerna har böjda sidor för extra axelutrymme för längre åkare. WIKE är större totalt sett för att passa förare över 5, särskilt familjer som har barn med särskilda behov. Var noga med att kontrollera och jämföra axelutrymmet och sitthöjden på några cykelvagnar så att ditt val passar ditt barn så länge du vill att de ska åka med dig.

Hur mycket grejer får plats i en cykelvagn?

Hur mycket utrymme du har för att lagra föremål du behöver ta med dig för resan beror verkligen på personliga preferenser. Vi vill fel på sidan av mer lagringsutrymme än du tror att du kan behöva! Vi har befunnit oss att hämta skotrar, balanscyklar, hjälmar, basket, luncher och familjens jackor.

Släpets form avgör i hög grad mängden tillgängligt lagringsutrymme. Burleys rymliga förvaringsutrymme med platt botten är större än de flesta och är utmärkt för att bära saker som skotrar efter att du lämnat barnen i skolan. Förvaringsområdet på Thule Cheetah XT, Lite och Cross är betydligt mindre men cykelvagnen är mycket mindre skrymmande.

Handtagskonsolförvaring finns också för praktisk förvaring av vatten, nycklar, telefon etc. i barnvagn eller joggingläge. Burley och Thule erbjuder båda styrkonsoler som en uppgradering. Thule’s fäster vid släpvagnens ram och förblir stillastående när styret justeras eller vänds för släpläge. Burleys konsol sträcker sig mellan styret och rör sig tillsammans med styret när det justeras eller vänds.

Är det viktigt att man kan fälla ihop cykelvagnen?

Hur lätt det är att fälla en släpvagn kan göra skillnad mellan att du släpper ut din släpvagn eller bara inte vill bry dig eftersom det är så svårt att ladda upp den i bilen. Återigen får du vad du betalar för. Om du vill ha ett släp som är lätt att fälla och fälla ut, håll dig till Burley, Thule eller Hamax. Om du bara rider i ditt område behöver du inte oroa dig mycket för den här funktionen.

Är cykelvagnar ens säkra?

Nästa rimliga fråga som någon kärleksfull förälder skulle ställa är: “Är cykelsläp ens säkra?” Det korta svaret är – Ja, det är de. Det längre svaret är: Med alla utomhusaktiviteter som involverar halvhöga hastigheter finns det ett element av risk, men hälsofördelarna och njutningsfaktorerna uppväger oftare riskerna.

Till exempel har en vuxen som cyklar bredvid ett barn eller åker skidor med ett barn samma riskfaktorer som att dra en cykelvagn. Det är precis anledningen till att cykelsläp är utan tvekan det säkraste sättet att åka med ett barn. Genom att följa några grundläggande säkerhetstips och din egen sunt förnuft är cykelvagnar mycket säkrare än liknande alternativ, till exempel ett barnstol.

Utöver det finns den extra fördelen att vara mycket frisk för dig och ditt barn på lång sikt, vilket hjälper till att minska riskfaktorerna med att åka med en cykelvagn. Med det sagt finns det flera saker du kan göra för att göra cykling med en cykelvagn ännu säkrare. Den mest rimliga orsaken till oro för cykelsläp är att släpvagnen inte syns synligt av bilar på vägen.

Du kan nästan eliminera denna risk genom att använda blinkande lampor, montera en flagga på cykelvagnen (som vanligtvis kommer med cykelvagnen), stanna på trottoarer och cykelvägar och undvika att köra på vägar med bilar. Ett annat vanligt säkerhetsproblem är att förlora kontrollen över cykeln under körning, vilket kan minskas genom att åka med lägre hastigheter under 10 km / h och träna ofta.

Bör man investera i ett regnskydd till sin cykelvagn?

Regnskydd kan spara dig från att sitta fast på grund av vädret. De skyddar mot regn, vind och iskalla höst- och vintertemperaturer. Solskydd är en livräddare i den brännande sommarvärmen. Vi har upptäckt att väl fungerande regnskydd och solskydd gör att du kan komma ut i nästan vilket väder som helst i barn- och joggarläge och i cykelläge så länge du är i säkra körförhållanden.

UV-fönster hjälper också till att skydda barnens hud och låter dig komma ut utan att behöva slå på solskyddsmedel. Regnskydd finns på många grundläggande släpvagnar som Schwinn, InStep och Allen, men du hittar inte UV-fönster eller solskydd på dessa märken. Thule, Burley och Hamax är ditt bästa val för bästa väderskydd.

Vad är det bästa och säkraste sättet att åka tillsammans med ett barn?

En annan vanlig fråga som föräldrar ställer är: “Vad är det bästa och säkraste sättet att åka tillsammans med ett barn?” Det finns i huvudsak två sätt att åka med ett barn: en barnstol eller en cykelvagn. Cykelvagnar är i allmänhet det säkraste alternativet eftersom barnet är mer skyddat vid en krasch. Dessutom är cykelvagnar lättare att hantera cykeln med än barnstolar.

Vid första anblicken verkar det som om det cykelmonterade barnstolen är det enklaste och säkraste sättet att åka med ett barn på grund av att de hålls nära dig. Det var faktiskt min tro i flera år tills jag tittade mer på cykelvagnar. Cykelvagnar är dock mycket säkrare och mycket lättare att hantera än barnstolar.

Sammanfattning av köpguide för Cykelvagnar

När du försöker handla ett nytt föremål i bråttom kan saker och ting bli komplicerade för dig och även om du har tyckt att det är mycket utmanande att shoppa cykelvagnar, efter att ha gått igenom denna recension, är vi säkra på att shoppingprocessen nu skulle vara enkel .

Inte bara skulle det vara lätt för dig att handla cykelvagnar utan du har också de bästa märkena att välja bland vilket skulle spara tid och stress. Du kan spendera mindre tid på att köpa en cykelvagn och spendera mer tid på att leva en hälsosam livsstil med dina barn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen