Bästa Stormköket 2022 – Test av olika Stormkök

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Trangia 25-2 HA Stormkök

MSR Pocketrocket Deluxe Stormkök

MSR Windburner 1.0L Stormkök

Trangia 25-4 UL Stormkök

Klicka här för att se fler Stormkök.

Bäst i test Stormkök 2022

När slutet på veckan närmar sig, börjar du drömma om att campa vid en sjö eller på toppen av ett berg? Packar du redan din ryggsäck i väntan på att koppla bort från livet och staden i några dagar?

Om du ofta känner att du behöver pausa från vardagslivet är du inte ensam. Vi människor har sovit under stjärnorna i århundraden. Fler och fler människor återupptäcker glädjen med vandring och camping. Det bästa med att leva utan vardagslivet i några dagar är att det är en tillflyktsort som är inom räckhåll för även de minsta budgetarna. Allt du behöver är de allra viktigaste sakerna som ett tält, sovsäck och en vandringsryggsäck för att stoppa allt i.

En del av charmen med camping är att laga mat över öppen eld. Att grilla kött är bra, men inte alltid praktiskt eftersom du behöver en grill som inte är bekväm att bära ovanpå något kilo rått kött. Att laga något i en liten kastrull eller panna är mycket bekvämare och du kan verkligen bli kreativ med dina måltider. Det betyder inte att du måste dra halva ditt kök över hela landet.

Du kan köpa dig ett litet stormkök som är perfekt för att campa ute med. Ett stormkök innehåller grundläggande köksredskap och porslin och de bästa stormköken, som de vi presenterar, har allt du behöver i en snyggt packad bunt redo för din nästa helg ute i naturen.

Läs även >>> De bästa Vandringskängorna 2022

Köpguide för Bäst i test Stormkök 2022

Vissa människor går sällan på camping, andra går ofta och sedan finns det naturhungriga människor som praktiskt taget lever utomhus. De vandrar, läger, jagar och fiskar dagligen. Att laga mat kan vara den mest skrämmande uppgiften, vilket är anledningen till att ha det bästa stormkök eller ett stormkök kan vända upp och ner på ditt utomhusliv.

En camping stormkök är en bärbar, kompakt och ultralätt uppsättning tallrikar, kastruller, stekpannor och muggar. Huvudmotivet med att bära sådan utrustning är att förenkla processen att laga mat och använda den sparade tiden för att utforska, prata och bygga minnen. Frånvaron av stormkök kan leda till enorma strider när man förbereder mat, vilket i slutändan bygger upp frustration.

I stället för att packa tunga järnbehållare och öka din ryggsäckvikt är det klokare att packa ett högt utvecklat överlägset stormkök. Annars kan du hamna med att skada ryggen och klaga på en överpackad ryggsäck under hela din upplevelse. Du kan köpa en dyr, snygg och modern matlagningsutrustning eller ett billigt, lättviktigt och titan stormkök. Man måste dock ta hänsyn till några frågor när man köper den här produkten.

Vilken typ av resa ska du på?

Vilken typ av backpackningsresa ditt företag avgör i stor utsträckning vilken typ av redskap du tar med. Går du ensam eller med andra? Vet du att du är borta några timmar, en dag eller längre? Detta hjälper dig att bestämma storleken på det stormkökssats du behöver när det gäller hur många ryggsäcksmål du kan laga på en gång.

Hur många människor ska använda stormköket?

Det första som ska övervägas är antalet personer som ska serveras. Innan du köper ett 2-personers-kit måste du se till att det har tillräckligt med kapacitet för att laga mat för alla människor du går med. Det borde också ha tillräckligt med bestick, koppar och tallrikar. Campare som är ensamma kan köpa mindre stormkök som är särskilt utformade för att tjäna en enda person. De större satsarna är för flera campare.

Vad finns i stormköket?

Det finns ingen tydlig definition på vad ett stormkök ska innehålla, men de har vanligtvis kastrull, en del av stekpannor och / eller skålar, tallrikar, muggar etc. Du kan också välja att samla in dessa föremål på egen hand och bygga ditt eget stormkök men det finns ingen garanti för att de kommer att packa perfekt som förbeställda.

Att köpa ett färdigt stormkök kan också vara billigare än att köpa enskilda föremål. Men om du vet att du bara behöver en stekpanna för en god måltid, gå för det istället. Ett färdigt stormkök är också bra för nybörjare som inte har erfarenhet av att laga mat utomhus. På så sätt kan du testa vad du faktiskt använder.

Det finns också anpassningsalternativet. Du tar ut eller lägger till saker i ditt stormkök. Beroende på till exempel hur många människor du är med kanske du inte behöver alla dessa 4 muggar eller den extra potten. Du kan också montera butankapslar eller spisar inuti uppsättningarna om det finns utrymme kvar.

Det finns också en sak som för mycket när det gäller stormkök. Många stormkök har många små tillbehör som inte är nödvändiga. Även om uppsättningen redan är ganska lätt kan du göra den lättare genom att ta ut dem. Ingen av dessa uppsättningar levereras med bestick, du kan lägga till en gaffel för mångsidighet. Du kanske också vill ha 1-2 vattenflaskor och en termos beroende på säsong

Behöver du verkligen ett stormkök egentligen?

Okej, det här är huvudfrågan du bör ställa dig själv och det finns några andra. Hur länge ska du campa? Vandrar du eller bara camping? Hur många människor är du med? Hur viktigt är det att ha en god måltid?

Om du vandrar ett intensivt spår själv kan det kännas som för mycket att bära ett stormkök. Du kan alltid bara äta torkad eller konserverad mat. Ingen kock betyder inte bara kakor och nötmix, det finns många olika typer av ostar och kött du kan ta utan kylning. Naturligtvis finns det också vandringsklassikern: jordnötssmör, energi och lycka i en bit.

Naturligtvis kan du också välja att äta mindre och prova några tekniker för att känna mig fylligare på spåret, men att ha ett gott mellanmål och måltid är det som håller mig igång på långa dagar av vandring. Att äta en varm tillagad måltid efter en lång dag med aktiviteter är definitivt mer tillfredsställande. Särskilt om du är i grupp blir matlagning en av de viktigaste sociala aktiviteterna.

Vilka faktorer ska jag tänka på när jag köper ett stormkök?

När du shoppar efter de bästa stormköken hjälper olika kriterier dig att avgöra vilken uppsättning som är det bästa valet för dina behov. Nedan listar vi de viktigaste faktorerna som du måste tänka på när du söker efter produkter från stormkök. Dessa bör hjälpa dig att begränsa alternativen, vilket leder till en produkt som markerar alla viktiga rutor.

Det är frestande att omedelbart välja det största, mest inkluderande satspaketet för det här kommer säkert att innehålla allt du behöver. Men ta hänsyn till att ju större sats, desto mer vikt lägger den till din ryggsäck. Ibland är mindre mer, så tänk dig vad det exakta syftet med ditt kit är innan du börjar handla!

Pris

Priset är en avgörande faktor för valet av stormkök. Till exempel är koppar eller titan stormkök felfritt funktionella när det gäller snabbare tillagning, bärbarhet och lägre underhåll, men dessa är kostsamma nog. Non-stick-redskapen är bärbara, särskilt med teflonbeläggning, varianter är mer hälsovänliga: emellertid är teflonbelagda redskap dyrare med tanke på priset än artiklar som inte är teflon.

Alternativt är köpet av gjutjärn, aluminium eller stål en fickvänlig plan om du vill hålla dig inom en rimlig budget. Men de är lite krävande när det gäller rengöring och underhåll. Det här är de bästa recensionerna för campingstormkök. Vi hämtar dessa produkter efter mycket forskning. De är funktionella och lämpliga för att vara din partner som det bästa stormköket för vandring.

Välj den perfekta som kan tillgodose dina behov. Vilka är de saker som är viktiga för dig? Lätt, enkel rengöring, bärbarhet, kokande vatten snabbt eller bara ett funktionellt stormkök där du har allt mer eller mindre. Och kom också ihåg att, för vilket tillfälle du köper dina föredragna lägerstormkök. Ensam camping eller familjecamping?

Men om du är en campingentusiast och utomhusmatlagningsproffs, kommer verkligen inte redskapets material att göra någon större skillnad för dig. Du kommer att kunna njuta av utmärkt mat under din camping med dina stormkök helt enkelt för din expertis, och stormköken med dig kommer att räknas som de bästa campingstormkök för alla. Här säger jag adjö och många önskningar för ditt nästa äventyr. Du kan skriva om din upplevelse med dina bästa campingstormkök i kommentarfältet. Jag och min publik kommer definitivt att älska att känna till din upplevelse.

Antal personer

Som vi sa när vi tidigare berörde det här ämnet kommer antalet personer på din vandringresa att spela in i vilken typ av stormkök du tar med. Om alla planerar att ta med sig själva behöver du inte oroa dig. Men om du bär för två eller tre eller fler, överväga att gå för de större kit som kan tjäna alla. Tänk på att det finns en potential för större kit att ta mer plats än de som är avsedda för ensamresor.

Användningsområden

Matlagning och matlagning är det självklara svaret, men det hjälper till att bli mer specifik. Fråga dig själv vilken typ av måltider du planerar att laga, för hur många människor du vill laga mat och vilka matlagningsredskap är viktigt att ha i din campingmåltidssats?

Till exempel, om du älskar att piska upp en super enkel ris tärning, kan ett stormkök som innehåller ris slev vara perfekt. Om du ofta reser med vänner, kan en uppsättning med en större kastrull och / eller flera stekpannor också mata dina vandringskompisar. Eller, om du inte älskar mer än en snabb bryggning när du är på språng, kan ett stormkök som innehåller en kompakt, bärbar vattenkokare vara den perfekta matchningen för att tända din eld.

Effektivitet

Efter en lång dag vandring är det sista du vill att spendera timmar på att laga din middag. Du vill ha stormkök som värms upp snabbt och fördelar värmen jämnt så att du kan komma ur vägen på kort tid och sedan luta dig tillbaka och njuta av maten du har gjort. Att packa upp ditt stormkök måste också göras effektivt så att satsarna i vårt urval har utformats för att enkelt kunna packas ihop så att du snabbt kan vara på väg igen.

Hållbarhet

En sak du förväntar dig av ett stormkök är att det kommer att hålla i många vandrings- och campingturer. Ett billigt kit kan se bra ut, men dessa är vanligtvis gjorda av tunna material så att du slutar ersätta dem ganska snabbt. Ett stormkök av god kvalitet behöver inte vara dyr, men den måste vara sist. När allt kommer omkring är camping mycket sällan en aktivitet där du befinner dig på jämn terräng och ditt stormkök kan tappas eller slås på kvistar och stenar. Du behöver något slitstarkt som tål lite grov behandling.

Antal komponenter

Vissa stormkök kommer med en mängd olika bitar. Om du är en vandrare är mindre definitivt mer. På papper kan kit med många bitar se tilltalande ut, men du måste tänka på hur många av dessa bitar du faktiskt behöver. Tänk på vilken typ av mat du planerar att laga mat och vad du behöver äta med. Allt mer än det kan bli överflödigt bagage. Antalet bitar i satsen beror också på hur många som kommer att följa med dig på dina resor. Om du tänker köra till din destination än det här kanske inte är ett problem, men om du vandrar och bär med dig all din utrustning, bör du bara ta det absolut nödvändiga.

Miljövänlighet

Försök att hålla fast vid icke-brytbara saker och föremål som kommer att orsaka så liten påverkan på miljön som möjligt. Ett hållbart stormkök i rostfritt stål kan vara ett bra val, tillsammans med minst en stekpanna av gjutjärn för användning med både läger spis och öppen eld. När du får erfarenhet kan en holländsk ugn i gjutjärn läggas till för ännu mer variation i din lägermeny.

Plats

Det finns mycket information om hur man skapar en uppsättning av stormkök för lägret som uppfyller behoven i alla situationer. För husbilen som tar en växande familj kan en anläggning med enkel åtkomst till ditt fordon vara det enklaste valet, vilket ger enkel förvaring för både mat och matlagning och mat.

Om du använder en kokspis blir matlagningsytan mindre än din spis i hemmet, så stormkök för användning av läger spis bör innehålla en medelstor stekpanna och gryta som den praktiska storleksgränsen. Du kan också överväga en gjutjärnspanna för pannkakor och smörgåsar. Steken kan användas antingen på spisen eller eldstaden för att förbereda sig för en större grupp campare.

Säkerhet

Var alltid medveten om säkerhetsproblem med små barn när du lagar mat över öppen eld. Förlängda gafflar är en rolig investering för individuellt deltagande vid tillagning av korv eller rostning av marshmallows. Ett gjutjärnstativ kan vara praktiskt för att stänga av en gryta för bönor eller andra grönsaker. Hållbart lägereldskärl med metallhandtag behövs för matlagning över eldstaden, med grytlyftare eller gripare för säker hantering och lock som kan ta värmen.

Om du planerar att förbereda måltider på leden eller gör utökad vandring, kommer du att upptäcka att du har helt andra behov. Se till att du känner till den aktuella brandriskstatusen och att du är förberedd med en liten bärbar spis eller brännare. Dessa små spisar eller stormkök är vanligtvis utformade med bara en eller två personer i åtanke, så om du är en del av en grupp behöver du mer än en av var och en för att mata alla på en rimlig tid. Var noga med att ditt val är tillräckligt hållbart för att tillgodose dina behov. Uppsättningar av aluminium eller titan är de mest populära bland backpackers.

Matlagningsinställning

När du campar ute vill du inte ha mycket redskap att krångla med så att matlagningen måste vara enkel. Allt du verkligen behöver är en liten gryta för att koka vatten eller förbereda soppor, grytor eller såser och en panna för att steka upp enkel mat som bacon eller korv. Naturligtvis, om du läger nära vatten, kan fisk också vara på menyn. Några av rörauppsättningarna i vårt urval inkluderar också en liten campingspis som gör dem väldigt praktiska när du vandrar på öppna vägar

Typ av spis

Kanske är det enda mer personligt än ditt stormkök när det gäller matlagning är din spis. De flesta kockuppsättningar är avsedda att kopplas ihop med en gaseldad spis i stället för att använda matlagning direkt över öppen eld, så att äga en pålitlig enhet med hög värme är avgörande för framgång i stormköket.

Det finns ett absolut överflöd av alternativ på marknaden när det gäller gasdrivna matlagningssystem som sträcker sig från mikroformade ugnar till fackstorlekar till propanenheter med två brännare. Här är några av våra favoriter från varje kategori för dem som söker en pålitlig lägerugn för att para ihop med sitt nya stormkök.

Bilcamping

Förblir dina campingar vanligtvis nära ditt fordon och har därför inget beroende av ultralätt redskap? Om så är fallet är det klokt att kolla in våra toppval för bilcamping-satsar. Både generellt sett och enkelt uttryckt, är stormkök-design som inte räknar med att täcka många spårmiljer mer intensiva och ett större nöje att laga mat med. När dina kastruller och stormkök inte behöver vara så viktiga och rymdmedvetna kan de se ut och fungera närmare det du använder hemma.

Vandring

Letar du efter ett ultralätt stormkök-alternativ som är särskilt kompakt för användning på längre resvägsresor och långa vandringar? Rakning är viktigt för mer intensiva vandringar och ditt stormkök är verkligen en redskapskategori som du kan gå ner i betydande vikt (och volym) med genom att välja ett medvetet alternativ. Även om dessa stormköks i sig är minimalistiska i sin design, fungerar de bästa alternativen fortfarande med glänsande färger och får dig att känna att du lagar mat och äter i ditt eget kök!

Bestick

Det minsta du behöver för att äta på de flesta utflykter är en skål, en sked och en kopp. En obrytbar skål fungerar bra för allt du äter, och en sked (eller gaffel) hjälper dig att skyva nästan vad som helst i ditt ansikte.

Praktikalitet

Det finns vissa praktiska överväganden att tänka på när du väljer den bästa kocken för vandring. Till exempel, förutom att de är lätta och slitstarka, är de bästa satsarna för camping och vandring vanligtvis kompakta, stapelbara och lätta att transportera.

Du behöver mindre kastruller för att passa in i större, stekpannor för att passa snyggt under och lock för att sitta tätt ovanpå. En bärväska kommer ofta också till nytta. Varför? Eftersom ett kompakt stormkök hjälper dig att spara utrymme och njuta av bekvämligheten att ha allt tillsammans på ett ställe.

Enkel rengöring

Vi förstår alla att vandring kan bli lite grovt, så att hitta enkelhet i saker som matlagning och städning kan vara en välkomnande lättnad. Stormkök för camping kan finnas i mer än ett dussin bitar, och även om de är hjälpsamma, vem vill slösa tid med att städa upp allt?

Så tänk på röra som är tillverkade av material som är lätta att torka. Vissa innehåller till och med behållare som kan dubbla som handfat för att hålla allt på ett ställe. Oavsett, för mycket tid bör inte spenderas på att skrubba kastruller och stormkök, så hitta kit som rengörs snabbt så att du kan gå vidare.

Storlek

Att välja rätt storlek på stormkök är nära relaterat till avsedd användning. Om du går med din bil bryr du dig troligen inte om den är större eftersom du har tillräckligt med utrymme i bagageutrymmet. Som du hade en chans att se listar tillverkarna ofta storleken och vikten på förpackningen för sin produkt, eftersom de vet att du behöver veta detta innan du köper. På så sätt kan du mäta och se om det passar dig eller inte.

Campingstormkök kommer inte alltid med samma antal bitar och att ha fler bitar betyder i allmänhet att de är större och väger mer. Å andra sidan kommer backpackers kök inte med så många bitar för att göra dem mindre.

Eftersom vi handlar om ämnet är det värt att notera att du ska välja storlek på ditt stormkök baserat på storleken på din kamins brännare (om du äger en). På detta sätt kan du minska energiförlusten och göra allt snabbare. Om kastrulln är mycket mindre än brännaren förloras onödig värme bredvid den. Å andra sidan, om den är betydligt större, värms inte inre innehållet jämnt och kan vara långsamt.

Vikt och bärbarhet

Med tanke på hur många bitar stormkök kan innehålla, kan du vara orolig för att det ger vikt till din ryggsäck. I själva verket är flera kit extremt lätta i vikt som du kanske glömmer att du bär på dig något extra.

Vikt spelar också en roll i din typ av resa. Om du bara använder satsen för dig själv, är det i ditt bästa intresse att sikta på lätta kit eftersom de erbjuder större bärbarhet. För gruppresor kan du behöva tillgripa att bära mer, men du kanske redan planerar ett tyngre drag med tanke på antalet personer på din resa.

Tillbehör

De mest grundläggande lägerlagningssätten innehåller bara en kastrull med lock och ibland en stekpanna. Vissa campingmatlagningsspel kommer dock att innehålla mycket mer. Du kan få en extra gryta, tallrikar, skålar eller vattenkokare. Ibland ingår också en spatel och campingredskap. Detta gör dessa uppsättningar användbara eftersom du inte behöver köpa en annan uppsättning tallrikar och redskap. Du kanske också vill ha en tanklös varmvattenberedare för husbil. Det är dock onödigt för vissa människor, så du bestämmer dig för om du behöver det.

Fler kastruller kan vara till nytta om du har fler brännare på kaminen eller om du vill laga flera rätter. Att ha en uppsättning koppar är till nytta för att dricka te eller soppa, och de har ofta extra isolering så att du kan hålla dem medan de är heta. När det gäller redskap, om det ingår, är det vanligaste att du får gafflar, som är en kombination av en sked och en gaffel, och kan fungera som båda. Viss extra utomhusutrustning passar perfekt i paketet och tar inte extra utrymme.

Campingredskap

Inte alla stormkök innehåller camping redskap för förberedelse och njuta av din måltid, så överväga att köpa en uppsättning som är specifik för dina behov. Oavsett om du letar efter ultralätta väsentligheter för middagstid och frukost på bara-vandring-resor eller ett komplett redskap för bilcamping, finns det ett komplett spektrum av fantastiska alternativ att välja mellan.

Vad som ingår

Camping stormkök kan komma med olika föremål. I allmänhet innehåller de flesta kastruller eller stekpannor också något att äta på, såsom skålar, tallrikar eller båda. Vissa tar saker längre och inkluderar vattenkokare för drycker medan andra kan ha en kompakt spis för att värma allt på.

Bara du kan verkligen bestämma användningen av artiklarna när det gäller din resa och dina behov. Tänk dock på materialet för vissa föremål, till exempel campingredskapen. Vissa som kommer med stormkök kanske inte är lika tillförlitliga som de du köper separat. Tänk på att du alltid kan förstärka det stormkök du väljer med ytterligare föremål som lätta campingstormkök och campingplattor.

Välj de perfekta stekpannorna

När det gäller matlagningsmaterial som grytor och stekpannor, se till att du väljer en uppsättning som är avsedd att användas utomhus. De ska vara mycket slitstarka, hållbara och byggda för att tåla mer slitage än de matlagningssatser du använder hemma. De flesta campingkockuppsättningar är gjorda av aluminium eftersom det är ett extremt lätt material.

Du bör också leta efter kockuppsättningar som innehåller alla platsbesparande funktioner, till exempel att kunna fästa dem ihop eller fästa på ryggsäckar. Slutligen väljer du non-stick stormkök så att du kan spendera mer tid på camping och mindre tid på att skrubba!

Material

De flesta tillverkare strävar efter att göra sina stormkökprodukter så ultralätta som möjligt. Detta innebär att de använder lätta material som eloxerad aluminium för kastruller och stormkök, silikon för krukhandtag, rostfritt stål och trä för redskap, ABS eller polypropenplast för muggar och tallrikar, och nät eller nylon för bärväskan.

Alla ovanstående material är ett perfekt val för daglig användning. De är slitstarka, lätta att rengöra, lätta och kommer att hålla dig i många vandrings- och campingturer, så länge du tar hand om dina verktyg.

Som sagt, skulle vi alltid rekommendera dig att dubbelkontrollera att det använda materialet också är av hög kvalitet. Med det menar vi att det anodiserade aluminiumet är listat som giftfritt, ABS- eller polypropenplasten är BPA-fri, Teflonbeläggningen är äkta, silikonet är livsmedelskvalitet och nylonpåsen eller bärväskan kommer med en dragsko för säker förvaring.

Fördelar och nackdelar med olika material

Anodiserad aluminium

När det gäller jämn matlagning kan du inte gå fel med anodiserat aluminium. Eftersom den är så balanserad behöver du inte oroa dig för mycket för hotspots och bränna en del av middagen. Ur ett praktiskt perspektiv faller aluminiumsrörssatser, mitt i andra material när det gäller vikt och hållbarhet. Du kommer sannolikt inte ta det med vandring.

Rostfritt stål

När det gäller hållbarhet och prisvärdhet är rostfritt stål, materialet är 7ett utmärkt alternativ för både första gången och erfarna campare. Den största nackdelen med rostfritt stål är dess vikt, så det är inte ett bra alternativ för vandring campare. Kastruller och stormkök i rostfritt stål är också benägna att heta fläckar under tillagningen, så se till att de placeras jämnt på lågan.

Termoplast (polypropen)

Vikt är den största fördelen när det gäller termoplastiska satsar. Även kallad polypropen, stormkök som är gjorda med detta material, är extremt lätta, vilket är perfekt för backpackers. Hållbarhet var förmodligen mer problem för många år sedan, men konstruktionen av detta material har förbättrats avsevärt.

Ditt termoplastiska stormkök kan visa upp allvarligt slitage efter några års camping, men det kommer fortfarande att tjäna sitt syfte. Vissa campare kan ifrågasätta om denna plast är säker, speciellt om den blir varm. Vanligtvis är dock polypropen giftfri.

Silikon

Ett annat lättviktigt material, du kommer vanligtvis silikon i bara en del av ett stormkök och det är vanligtvis koppen.  Du hittar det också för redskap, men vanligtvis aldrig kastruller och stormkök som får direkt värme.

Typ av stormkök

Den här delen av artikeln tar dig igenom tillgängliga kit på marknaden:

Spis

Det är inte alltid bäst eller till och med möjligt att laga mat med lägereld. Öppen eld kan vara förbjuden där du campar, kanske torr ved finns ingenstans, eller kanske du bara vill ha mindre inverkan på Moder Jord. Det är där vandring spisar kommer in. Vi rekommenderar två grundläggande typer:

Kanister (eller patron) spisar: Små, lätta och prisvärda spisar som skruvas fast på kapslar med tryckgas (cirka 30 kr vardera). De är enkla att använda och ganska mycket underhållsfria, men tomma kapslar är inte påfyllningsbara eller återvinningsbara och måste packas ut.

Spisar med flytande bränsle: Kompakta spisar som använder påfyllningsbara bränsleflaskor som vanligtvis innehåller vit gas eller propan. De är extremt tillförlitliga och fungerar bra även i kalla temperaturer. Spisar med flytande bränsle är i allmänhet dyrare, något mer komplicerade och kräver regelbundet underhåll och rengöring. Men de är också lättare på planeten (och så småningom din plånbok) eftersom bränsleflaskorna är påfyllningsbara.

Kastruller

På de flesta utflykter delas kastruller och stekpannor för att spara både vikt och pengar. Kastruller kan tillverkas av allt från robust rostfritt stål till aluminium och superlätt titan. Rostfritt stål är det mest hållbara och tyngsta; aluminium är prisvärd och lätt men inte så hållbar; och stormkök av titan är hållbara och superlätta men mycket dyra.

Priserna varierar från 150 – 1000 kr, och vissa har en nonstick-beläggning. Leta alltid efter en kastrull som har ett lock, eftersom den påskyndar koktiden och ofta kan vändas och användas som stekpanna.

Nederländsk spis

En campingklassiker i årtionden, den holländska ugnen är en tung gjutjärnskastrull med lock. Även om det är alltför tungt för vandring, är detta ett måste för basläger och bilcampingresor. Genom att placera ugnen över en lägereld kan du enkelt steka fisk, laga grytor och bönor och baka pajer, bröd och skomakare. En ny holländsk ugn måste alltid kryddas först, gnuggas inåt med fett eller smör för att göra den nonstick och skydda metallen från att rosta.

Versioner av stormkök

Lyxigt kit

Till skillnad från kocken fokuserar dessa mindre på stormkök och ägnar mer uppmärksamhet åt porslin. Om du planerar att använda dessa kit i dina campingbord borde du redan ha ett separat kockpaket för att laga mat.

Kocksatser

Nästa är kockpaketen. Huvudkomponenterna i dessa kit är vanligtvis kastruller och stormkök för att laga mat och kaffemuggar; mycket är inte tillgängligt när det gäller campingplattor och bestick.

Minimalistiska

Föremålen som utgör dessa kit kommer i enstaka enheter, som en stekpanna, en kopp och så vidare. Generellt sett har minimalistiska stormkök grundläggande mönster som hjälper till att förbereda enkla måltider. De säljs också till låga priser.

Alltomfattande

Sista är all-inclusive kit. Precis som namnet antyder kombinerar de vanligtvis alla funktioner som behövs. De har både stormkök och porslin. De har också mer kapacitet än de minimalistiska satsarna, därför kan de tjäna flera campare.

Ytterligare överväganden

Redskap du använder kan påverka ditt val av stormkök. Rostfritt stål har en hårdare yta som fungerar bra tillsammans med metallbestick och stormkök. Även om det är reptåligt, kan hårdanodiserat aluminium vara känsligt för repor om man använder metallredskap som exponerar obehandlat aluminium under. Liksom deras motsvarigheter till stormkök finns campingredskap i en rad konstruktioner som kan kopplas ihop med ditt val av stormkök för bästa resultat.

Lista över de bästa Stormköken 2022

 • Bäst i test: Trangia 25-2 HA Stormkök
 • Populärast: Trangia 27-5 UL med Gasolbrännare
 • Premiumval: MSR Windburner 1.0L Stormkök
 • Billigast: Trangia 25-4 UL Stormkök

Vad är ett stormkök?

Ett stormkök är en uppsättning matlagningsredskap, redskap och tillbehör som syftar till att hjälpa dig att laga mat och dryck när du är på språng. Perfekt för campingutflykter, vandring och ryggsäckar. Ett stormkök innehåller de viktigaste sakerna som hjälper dig att laga enkla campingmåltider eller varma drycker. Till skillnad från dina stormkök hemma är stormkök designade med superlätta material och smarta vikbara och hopfällbara tekniker, vilket minimerar det utrymme och vikt som ett kit tar upp i ditt dagspaket.

Materialguide för stormkök

Rostfritt stål kontra aluminium vs. titan? Att välja rätt typ av stormkök kan göra stor skillnad för din utomhusresa. Från slitstarka rostfria stekpannor till ultralätta titansolo-kastruller, varje stormkök har sina egna unika egenskaper. Här är en snabbguide till de tre vanligaste kokkonstruktioner som du stöter på på vår webbplats.

Rostfritt stål

En klassisk konstruktion tillverkad av en metallförening inklusive krom för korrosionsbeständighet. Rostfritt stål är en av de vanligaste stormkökstyperna som finns i både stormkök hemma och utomhus. Rostfria mönster är kända för sin styrka och hållbarhet, med en uppsättning av god kvalitet som ser dig genom otaliga utomhusäventyr.

Rostfritt stål är utmärkt för täta campare som sätter sitt kit på mycket missbruk. På nackdelen har rostfritt stål en viktstraf. Det är också en relativt dålig värmeledare och utsatt för hotspots så att du vill hålla ett öga på pastamåltiden med regelbunden omrörning för att förhindra att det fastnar. Stormkök i rostfritt stål är ett utmärkt alternativ för bilcampare och de som passar större grupper (som scouting och ungdomsgrupper) där hållbarhet prioriteras framför förpackningsvikt.

Hårdanodiserad aluminium

Cirka 1/3 av vikten ger aluminium en lättare konstruktion än sina motsvarigheter i rostfritt stål. Hårdanodiserat aluminium drar nytta av en process som hårdnar ytan för ökad hållfasthet och reptålighet med en icke-läckande och non-stick finish. Det är enkelt att rengöra och erbjuder ett billigare stormkök som gör det idealiskt för vandrare och vandrare som letar efter viktbesparingar utan den högre prislappen på titan.

Aluminium ger en bättre värmeledare än rostfritt stål. Den värms upp och svalnar snabbare med en jämn värmefördelning som förhindrar hotspots. För detta ändamål är det mer bränsleeffektivt och kan leverera snabbare tillagningstider, vilket gör det till ett bra val av stormkök för tidskänsliga vandringar och kockar från utlandet som vill laga mer än en enda grytmåltid. Medan den fortfarande är robust gör aluminiumens lättare konstruktion det relativt mindre hållbart än rostfritt stål och det kan vara känsligt för stötar och skrap om det inte tas om hand.

Titan

45% lättare än stål med det högsta förhållandet vikt / vikt av alla vanliga metaller, titan reglerar dagen när det gäller låga vikter. Av denna anledning är titankastruller en favorit bland den snabba och lätta publiken och kommer till sin rätt där måltiderna baseras på att bara koka matpåsar som kräver minimalt med förberedelser.

Titan erbjuder otrolig korrosionsbeständighet och håller bra mot stötar och skrapor. Den värms upp och svalnar snabbt och ger en bra bränsleeffektivitet, även om det tunnare materialet i kombination med den höga flamutgången från vissa kaminer kan leda till ojämn värmefördelning och orsaka heta fläckar om du inte tar hand om det under tillagningen.

Stormkök i titan kostar dig mer än dess motsvarigheter i aluminium eller stål, men att hållbarhet och ultralätt design är en investering som ger utdelning på spåret. Om du behandlas rätt kommer stormkök av titan att se dig genom år av utomhusäventyr.

Fördelar och nackdelar med olika material

Gjutjärn

 • Fördelar: Stormkök av gjutjärn från lägret är praktiskt taget oförstörbart, mycket mångsidigt och bra för antingen spis eller öppen eld.
 • Nackdelar: Tung och skrymmande. Inte ett rekommenderat val för vandring. Kan också vara lite dyrt, men värt det.
 • Skötsel och rengöring: För bästa matlagningsresultat bör gjutjärn krydda före användning. Det skulle nog vara en bra idé att göra detta i förväg hemma. Vilken typ av rengöring som behövs beror på användning. Sammantaget är sanering inte komplicerad för kryddade bitar, men det är en bra idé att undersöka rätt skötsel för att hjälpa ditt gjutjärn för evigt.

Aluminium.

 • Fördelar: Ett stormkök av aluminium är verkligen ett ekonomiskt val. Den värms snabbt och jämnt så att mat inte brinner lika lätt. Det är bland de lättaste för utökade vandringresor.
 • Nackdelar: Repor och bucklor i aluminium lättare, särskilt om de inte är hårdanodiserade. Den har en lägre smältpunkt, så överhettas inte! Aluminium kan påverka smaken av vissa livsmedel, särskilt bladgrönsaker.
 • Skötsel och rengöring: Aluminium är i allmänhet lätt att rengöra, men om det blir fläckigt finns det sätt att återställa det med enkla hushållsartiklar när du kommer hem från din campingresa. För att minimera sotfläckar när det används över öppen eld, belägg utsidan med diskmedel eller aluminiumfolie före användning.

Rostfritt stål.

 • Fördelar: Rostfritt stål är både prisvärd och hållbar.
 • Nackdelar: Även om det är tyngre än aluminium är rostfritt stål fortfarande populärt hos vissa backpackers. Det värms inte lika jämnt, så skruva inte upp värmen för högt.
 • Skötsel och rengöring: Rostfritt stål är lätt att städa på plats. Det drar också nytta av en beläggning av diskmedel eller folie innan den läggs på öppen eld.

Non-stick.

 • Fördelar: Självklart är den främsta anledningen till detta stormkök att maten inte fastnar och att saneringen går snabbt och smärtfritt.
 • Nackdelar: Ytor som inte klibbar fast repar lättare och kan smälta och släppa ut giftiga ångor under extrem värme, vilket är dåligt för både miljön och husbilarna.
 • Skötsel och rengöring: Låt inte stormkök som inte sitter fast överhettas. Bättre lämpad för spisar än öppna bränder. Var även försiktig. Även om det kan verka bekvämt är non-stick inte det bästa campingvalet. Lätt att rengöra som med andra stormkök

Titan.

 • Fördelar: Stormkök av titan är extremt lätta, vilket gör det till ett utmärkt val för vandring. Det är mer hållbart än aluminium och en utmärkt ledare, vilket innebär att det tar mindre bränsle att värma upp.
 • Nackdelar: Titan är ett av de dyraste alternativen. Det leder inte värmen lika jämnt som aluminium, så livsmedel kan brännas med för mycket värme.
 • Skötsel och rengöring: Enkel rengöring. Om du backar, kanske du vill överväga hur du gör en kemtvätt på stormkök. Det är viktigt att veta hur man rengör stormkök i alla camping- eller vandringsmiljöer.

Bränsletyper för stormkök

Oavsett om du behöver en lätt spis för att piska upp ett snabbt mellanmål eller en super-spis för att laga en familjefest, det finns fyra huvudtyper att välja mellan, inklusive:

Gas

Gasspisar är enkla att montera och redo att användas på ett ögonblick, vilket gör dem till det perfekta valet för avslappnad camping eller korta backpackningsturer. De finns också i en rad olika alternativ, inklusive enstaka eller flera brännare – vissa modeller har även en grill – så att du kan laga mer mångsidiga måltider.

Gaskaminer finns traditionellt i antingen butan, propan eller en blandning av de två gaserna i bränslecylindrarna. Huvudskillnaden mellan de två gaserna är temperaturen vid vilken de arbetar – deras kokpunkter. Propan, till exempel, lägre kokpunkt än butan på -42 ° C, så att den kan fungera vid låga temperaturer.

Flytande bränsle

Dessa kompakta kaminer använder påfyllningsbara bränsleflaskor som vanligtvis innehåller metyliserad sprit, Coleman-bränsle, paraffin eller fotogen. Spisar med flytande bränsle är extremt pålitliga och fungerar till och med i riktigt kalla temperaturer, vilket gör dem idealiska för vandring eller bergsklättring. Men de är i allmänhet också mer komplicerade än andra spisar och kräver regelbundet underhåll och rengöring.

Alkohol

En favorit hos Duke of Edinburgh-expeditioner, spisar med alkoholbrännare – som de av Trangia – körs på metyliserad sprit och är rimligt effektiva över ett stort antal förhållanden. Det finns praktiskt taget inga rörliga delar, så det krävs mycket lite underhåll. De flesta spritugnar levereras också med kastruller och stekpannor som passar ihop för att underlätta förvaring och transport.

Fast bränsle

Kaminer med fast bränsle använder bränsle såsom alkoholgel eller ”hex” -block. Kaminer med fast bränsle är relativt säkra och enkla att använda, vilket gör dem bra för familjeturer. Jämfört med andra spistyper är fast bränsle dock ganska ineffektivt, brinner långsamt och blocken i sig är inte allmänt tillgängliga.

Miljövänligt matlagningsbränsle

Det är också värt att notera att ett av våra favoritmärken, Vango, nyligen har lanserat ett nytt bränsle – tidigare känt som Fuel4. Som en bioetanolgel är det ett rökfritt, giftfritt, miljövänligt bränsle som är kompatibelt med Trangia-spisar. Med ett brett utbud av nya spisar och tillbehör som kommer att lanseras tillsammans med det nya bioetanolbränslet är detta definitivt en produkt att hålla ett öga på.

Tack vare sin viskösa gelkomposition har Gel Fuel betydligt lägre risk för spill än vätska. Detta gör det till ett mycket säkrare alternativ till andra tillgängliga bränslen, särskilt för nybörjare eller unga campare. Det är därför det har godkänts för användning av både Scouts och DofE.

Hur rengör du ett campingkit?

När det gäller rengöring av ett stormkök beror mängden underhåll som krävs också på vilka typer av material som används. Till exempel innehåller de flesta kit eloxerade kastruller och stormkök av aluminium, ett material som är lätt att torka av med en svamp eller luff. Eftersom stormkök av anodiserat aluminium ofta har en icke-frätande, non-stick-yta, bör du inte behöva använda för mycket kraft för att bli av med matrester med lite varmt vatten och tvål.

Observera att även om anodiserade aluminiumkastruller är mycket slitstarka, ska du aldrig skrubba dem grovt, eftersom när du skadar den icke-frätande beläggningen kan dessa sprickor och linjer vara utsatta för rost. Och även om några av de bästa tillbehören till diskmaskiner är diskmaskinssäkra, rekommenderar vi alltid att de handtvättas.

Ja, vi vet att du antagligen inte ens har tillgång till diskmaskin under din vandring eller i ditt lägerkök, men även om du har det: en mild rengöring för hand är ett säkrare alternativ för att säkerställa livslängden på ditt kit. Som en allmän tumregel: tvätta helt enkelt allt ditt stormkök med lite (varmt) vatten och tvål med en icke-slipande svamp eller loofah. Och sedan, när du är hemma igen, ge hela satsen en ordentlig rengöring med varmt vatten och tvål innan du förvarar den, så att inga skadliga bakterier eller rester finns kvar i dina kastruller, kastruller och redskap.

Tips för rengöring och underhåll av stormkök:

Rengör inte stormköket vid vattenresursen

Att rengöra stormkök under en bäck eller i en flod direkt kan vara ogynnsamt för miljön. Det kan förorena vattenkällan. Det är alltid perfekt om du kan tvätta stormköken minst 200 meter från vattenkällan. Det kan ta lite extra tid, men det är värt att följa.

Gräv ett hål och töm ut smutsigt vatten i det

Du kan gräva ett litet hål och tömma allt smutsigt och tvålvatten i det. Du kan fylla hålet senare. Det kommer att vara säkert för jorden såväl som för de vilda djuren runt. Dessa hål kallas sumpar. Gräv sumparna i 15-20 cm djupa.

Försök att minimera användningen av disk

På campingen, försök att minimera användningen av disk. Det sparar tid. Om du använder några engångspapper och lermagade koppar (lerkoppar är miljövänliga och kan återanvändas) och du kan begrava dem på campingplatsen, är det bra för miljön och för din enkla redskapshantering.

Använd smuts för rengöring av olja

Detta är ett folkmässigt botemedel för att rengöra smuts och olja från det använda stormköket med smuts, sand och träaska. Gnugga helt enkelt stormkök och redskap med smuts, sand och aska. Dölj nu den använda smutsen i sumparna. Genom att dölja denna begagnade smuts kommer du att kunna hålla campingen ren och grön och du kan också minska användningen av tvål och vattenanvändning.

Använd alltid tvål / diskmaskin

Biogradabel tvål är alltid ett bättre alternativ för utomhusbruk. Kasta dock inte det använda tvålvattnet här och där utan dränera in i sumpen. Detta är en bra praxis som hjälper dig att hålla utomhusen orenad med användning av slipande kemikalier.

Det bästa sättet att underhålla stormkök

Korrekt tvätt är inte den ultimata skötseln för ditt stormkök. Noggrann lagring är den andra delen av det regelbundna och snabba underhållet av dessa redskap. Camping stormkök och relaterade föremål används inte regelbundet. Om du inte håller dem skyddade och helt förberedda för långvarig lagring är ditt jobb verkligen halvklart. Förslag är:

Att rengöra stormköken på plats är verkligen inte det ultimata. Du måste rengöra redskapen när du är hemma igen med tvål och skrubber av god kvalitet. Låt redskapen lufttorka så att du kan förvara dem på ett säkert sätt så att det inte finns några spår av fukt, etc. Det kan locka svampangrepp på dessa föremål.

Täck alltid stormköket och tillhörande föremål med en ren tygpåse eller lufttäta plastpåsar. Detta är det enklaste sättet att hålla dem repfria. Förvara alltid stormköken på en sval, torr plats. Det förbättrar stormkökens hållbarhet i allmänhet. Placera campingtillbehör i rätt förvaringsenhet. Sätt dem kategoriskt så kommer du att hitta dem på en gång under ditt nästa campingprogram.

Renlighet är dock det svåraste ordet för underhåll av campingstormkök. Du bör använda en diskmaskin av god kvalitet för slutrengöring av ugnen innan du förvarar dem. Glöm inte att skapa en katalog med alla föremål som du har lagrat under kategorin för campinglagning.

Vanliga frågor om Stormkök

Ska jag köpa ett stormkök eller gör ett eget stormkök?

Ni DIY-folk kliar förmodligen för att komma till den punkt där vi berör hur du inte nödvändigtvis behöver köpa ett stormkök när du kan skapa ditt eget, eller hur? För att spara dig från att vänta längre finns det enkla sätt att göra ditt stormkök om du inte vill spendera pengarna på att köpa ett nytt.

Att skapa en själv kan säkerställa att du har ett riktigt skräddarsytt kit som passar exakt med din väska och din utrustning. Detta sparar pengar på lång sikt, och om du är osäker på var du ska börja, kan du alltid köpa en röra ett kit och åka därifrån. Ibland innehåller satser föremål som är onödiga för din resa. Överväg att arbeta från ett kit om du är nybörjare på detta och lägg till och ta bort saker du inte behöver. Annars kan du bygga din egen med olika föremål.

Är det nödvändigt att ha ett stormkök?

Föreställ dig att vandra en hel helg genom tjocka och täta skogar utan tecken på rent vatten och mat i mil. I sådana situationer måste man gå tills de hittar en lokal. Ta sedan hjälp med att leta efter mat runt skogen för att upptäcka ett välbekant ansikte. För att undvika denna situation, bär snarare en enkel rostfri sats med några råvaror och laga själv.

Varför behöver du ett stormkök?

Du behöver en sats för att göra ditt campingliv bekvämare. Du kan inte dra hela ditt kök med dig så du behöver några specifika stormkök och verktyg som kan uppfylla dina grundläggande krav. Stormkök är lätta och kompakta för enkel förvaring.

Hur rengör jag mitt stormkök?

Rengöringssvamparna finns i ditt kit. Du kan använda dem för att rengöra och sedan skölja av med vatten. Kastrullerna och pannorna är non-stick så du bör undvika att skrapa dem med något metallbaserat material.

Vad är ett stormkök?

Ett stormkök är en vik och går uppsättning av kastruller, skålar, stormkök, redskap och mer användbara föremål som kommer med dig på din camping resa. När du ska på camping och vandring måste du laga mat. Detta stormkök håller dina måltider fortfarande gör processen och lätt att packa. Stormkök ger dig möjligheten att laga mat som faktiskt är din kropp och ditt sinne håller sig fräscha efter alla påfrestningar av utomhusaktiviteter.

Vad innehåller ett vanligt stormkök?

Det mest grundläggande stormköket innehåller bara några få standardprodukter som en kastrull och en stekpanna med lock som passar på båda, en liten campingspis, några enkla redskap, en djup tallrik, mugg och bestick. De flesta kommer också med en rengöringssvamp och en nylonväska för att förvara allt i. De flesta artiklarna är vikbara och passar i allmänhet snyggt i det största föremålet som vanligtvis är kastrulln.

Vilka är de vanliga storlekarna på stekpannor och kastruller som ingår i ett stormkök?

S: Storlekarna på stekpannor och kastruller i ett stormkök är i allmänhet mindre än vanliga stormkök. De kan sträcka sig från cirka 13-18 cm i diameter och handtagen är vanligtvis fällbara för enklare förvaring.

Hur viktigt är det att köpa ett lätt stormkök?

Vi har redan nämnt den här faktorn några gånger, men det är ett av de mest kriterier som man bör tänka på när man köper ett stormkök för camping. Om du är en ivrig vandrare som ofta tar itu med ansträngande, hårda stigar, är det lättaste möjliga kit att föredra. Om du är en husbil för bil eller lastbil som helt enkelt vill ha ett praktiskt, kompakt kit för att förvara i din växelficka eller baksätet, kan vikten vara mindre viktig. Vissa kit väger ultralätta 0,5 kg, andra kan vara lite tyngre 3 till 4 kg.

Bestäm den maximala vikt du vill lägga till i din dagsväska eller utomhusutrustning innan du shoppar. Eftersom detta kommer att hjälpa dig att begränsa alternativen och förhindra besvikelse när ditt stormkök anländer.

Varför är det bättre att köpa ett stormkök än att göra ett eget stormkök?

Du kanske tror att det skulle vara enklare och mer ekonomiskt att sätta ihop ditt eget stormkök. Ekonomiskt, kanske men det blir inte enklare. Att köpa ett komplett stormkök är enkelt eftersom all tanke på vad du behöver redan har gått in i det. Ännu viktigare är att de mest kompletta rörauppsättningarna har utformats så att alla föremål kan lagras i potten så att det blir ett snyggt paket som gör det lättare att bära med sig.

Hur många delar i ett stormkök behöver jag verkligen?

Det finns ingen specifik formel för att välja totala stormkök för organiserad camping. Behovet av stormkök för camping kan till stor del skilja sig från campingprogrammet, deltagarnas huvuden och matlagningsmenyn. Enligt campingentusiaster är dock vissa campingredskap mer eller mindre oumbärliga. Några av dessa viktiga delar av stormkök för camping listas här. Om du planerar att köpa stormkök för camping kan du prova med dessa saker utan mycket tvekan.

Stekpannor och kastruller

 • Gjutjärnspanna
 • Kastruller
 • Stekpannor
 • Emaljerad gryta (holländsk spis)
 • Stockpot

Med dessa matlagningsprodukter i din tillgång kan du laga ganska bra i din campingtur. Om du inte har planerat att laga mat med skog kan du behöva bära kaminen också.

Hur länge håller ett stormkök?

Hur länge ditt läger köksutrustning kommer att bestå beror främst på det material vi just diskuterat. Rostfritt stål har utmärkt hållbarhet och funktionen ändras inte även om den behandlas eller utsätts för hårda lågor.

Aluminium kan visa tecken på slitage mycket snabbare, särskilt om det inte har något extra skydd. Det kan deformeras eller skadas om värmen är för stark. Non-stick beläggningar är inte särskilt hållbara om du inte gör det bra, så var uppmärksam. Kanske är det inte en dålig idé att gå igenom några användarupplevelser och se hur bra stormköken du planerar att köpa har fungerat för andra.

Är stormkök portabla?

Detta är verkligen en av de viktigaste sakerna att tänka på, särskilt om du reser med lite bagage. Vi har redan diskuterat storlek och vikt, men andra saker påverkar också bärbarheten. Allt ska staplas så att det tillgängliga utrymmet används optimalt. Vissa saker (till exempel några handtag) kan vikas mot båten för att spara extra utrymme. Det är också bra om de kan låsas på plats, vilket gör apparaten säkrare när den är förpackad. Dessutom lägger vissa tillverkare allt i en väska som gör det enkelt att transportera.

Vad är viktigt för mitt stormkök att komma med?

Effektiviteten i din matlagning och behandlingstid beror i stor utsträckning på ditt stormkökskvalitet.

För att köpa mångsidiga stormkök måste du kontrollera några poäng innan du köper. Du måste ta hand om hälsosäkerhet, matlagningssäkerhet och energieffektivitet. Checklista för att köpa stormkök är:

 • Redskapen för camping ska vara lätta i vikt men helst med en tung och platt botten.
 • Redskapet måste ha en bra balans så att det värms upp från alla hörn.
 • Material som är snabbare värmeledare är den bästa varianten för matlagning i lägret. Du bör välja mellan koppar, aluminium, gjutjärn eller stål.
 • Porslin och glas-keramiska stormkök är i allmänhet inte bra för campingmatlagning.
 • Teflonbeläggning är den föredragna kvaliteten på ditt stormkök. Det är icke-cancerogent och hälsosäkert.
 • Korrekt pannstorlek är en förutsättning för matlagning i lägret. En mindre storlek är inte tillräcklig för fullständig matlagning på en gång, men den stora pannan är lika besvärlig för att bibehålla matlagningskvaliteten.

Varför är ett stormkök viktigt när man vandrar?

Camping stormkök är speciellt utformat för matlagning utomhus. Hemtrevliga stormkök kanske inte fungerar lika bra som utomhuslagning. I första hand kommer stormkök på camping att göra din matlagningsupplevelse på camping lite enklare och välsmakande. Men det finns några fler fördelar med att använda stormkök:

Camping speciella stormkök är vanligtvis hårda och hållbara så att de tål belastningen av resan. Det är lättare att arbeta med dem. Du kan välja från din önskade lista över redskap, som du kan använda för den bästa campingupplevelsen. De underlättar din matlagning.

Du får använda ett brett utbud av redskap under olika materialintervall. Du måste välja stormköksmaterialet efter ditt matlagningsbehov. Det är anledningarna till att du bör använda specialstormkök för camping. Du måste dock kontrollera materialet i stormkök med rätt förståelse i åtanke.

Är stormkök verkligen helt nödvändiga?

Ett stormkök innehåller dina livsmedel hälsosamma och varma. Campare behöver många campingverktyg som en campingkokare, campingspis, stol, rörautrustning etc. Men campingrörelsepaketet är nödvändigt för när du åker på camping eller någon annan resesport eller picknick behöver du mat för att uppdatera din kropp eller ditt sinne. Det är behovet av att laga mat. Så du måste laga mat för matlagning.

Vad innehåller ett standard stormkök?

Ett standardskit innehåller en liten campingspis, en liten campingkastrull med lock, stekpanna, gaffel, tarm, sked, kniv, redskap och gaffel med vikbar design. Det sparar plats i din väska. Stormkök varierar i deras innehåll men dessa behövs typiska objekt du hittar bästa stormkök.

Vad är de perfekta kastrullerna i stormköket?

De flesta av rostfria stormkök är mindre än de vanliga kastrullerna i hemmet och köket. Maximala kastruller är 15 eller 18 cm i bredd och 4-8 cm djup. Denna stormkökskapacitet varierar från 1-2,5 L. Denna stormkökstorlek beror på att du går till campingpersonerna.

Hur rengör du ditt stormkök?

Efter en lång tid använder du stormköket, det sista du vill ha för att tvätta dina kastruller. Det är dock viktigt att rengöra och torka det här stormköket så snart som möjligt eftersom du måste göra mat och äta och behålla färsk mat. Vi är säkra på att ditt kit förblir din mat i gott skick.

De flesta camping stormkök kommer med en icke-slipande rengöringsborste. Du kan också bära denna borste, biologiskt nedbrytbart diskmedel. När du åker hem kan du kasta komponenterna i stormkök och städa upp dem.

Vad är det bästa sättet att bära och packa upp sitt stormkök?

Stormköket är utformat på ett sådant sätt att det är kompakt och kollapsar som passar din bärväska. Du kommer att kunna se när artiklarna packar upp ditt stormkök. Den manuella förpackningen förklarar hur du packar stormköket.

Så det är det bästa sättet att bära stormköket en gång fylld i en bärsäck. Om du har en extern ram bör du stänga baksidan. Om du har en vandrings- eller backpackväska kan du hänga ditt kit uppåt. Det kommer att säkerställa en balanserad vikt för din kropp och den blir lätt och bekväm att bära.

Sammanfattning av köpguide för Stormkök

Återigen, glöm inte alla nödvändiga redskap som spatlar och gripare. Du kan också överväga om ett spott skulle vara användbart om du planerar att laga mat över öppen eld. Glöm inte kaffebryggaren under de tidiga morgnarna, en popcornpoppare för att spänna de små och en brödrost så att du kan känna dig bortskämd utomhus.

Om du förbereder mat från en etablerad campingplats, se till att du har lämpliga bestämmelser för att utföra avfall som plastredskap, koppar eller dryckesbehållare när du lämnar. Det är rätt campingetikett att alltid lämna en webbplats som är renare eller renare än du hittade den. Även om du backar, måste du packa papper, plast eller metall som du packar i, särskilt om inga öppna eldar är tillåtna.

Camping kan vara en underbar upplevelse i naturen för antingen individer eller grupper. Att välja de bästa campingstormkök kan hjälpa aktiviteten att gå smidigt och vara roligare för alla deltagare. Det behöver inte vara för dyrt, men att välja stormkök av hög kvalitet är på sikt meningsfullt. Så tänk på dina egna campingbehov och njut av de smakfulla resultaten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top