Bästa Campingbordet 2024 – Test av olika Campingbord

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Arctic Tern Campingbord

Helinox Table One Hard Top

Primus CampFire

Helinox Table One

Klicka här för att se fler campingbord och tillbehör.

Letar du efter det perfekta campingbordet för dina utomhusäventyr? Vi har testat flera av marknadens populäraste modeller för att hjälpa dig att hitta rätt. I vårt omfattande test granskar vi bland annat bordens hållbarhet, funktionalitet, portabilitet och prisvärdhet.

Vare sig du är en erfaren vandrare eller en familj som gärna campar på semestern, kommer vårt test att erbjuda värdefull insikt i vilket campingbord som bäst uppfyller dina behov. Dyk in i vår artikel och upptäck våra toppval och ovärderliga tips för att göra ditt campingliv mer bekvämt och njutbart.

”Det finns inget så underbart som att spendera kvalitetstid ute i den svenska naturen. Att äta en god frukost vid ett campingbord förgyller tillvaron i alla benämningar.”

1. Bäst i test – Arctic Tern Campingbord

Arctic Tern Hopfällbart Campingbord

Under vår grundliga testprocess hade vi möjligheten att verkligen utforska alla aspekter av Arctic Terns campingbord. Från första intrycket till intensiva användningssessioner, detta bord har imponerat oss med dess anpassningsförmåga och robusta byggkvalitet.

Specifikationer
Material:Aluminium, plast
Hopfällbart:Ja
Ben:Höjdjusterbara
Mått:115x70x75 cm
Vikt:7 kg

När vi ställde upp bordet för första gången var vi genast nöjda med hur lätt det var att montera. Aluminiumramen och plastbordsskivan är både lättviktig och robust.

Detta var tydligt under våra belastningstester, där bordet stod stadigt även under betydande vikt.

En av de största fördelarna med detta bord är dess justerbara höjd. Under vårt test använde vi bordet i olika situationer, från att äta middag till att hålla våra campingredskap, och förmågan att justera höjden var oerhört användbar.

Denna funktion gör bordet oerhört flexibelt och anpassningsbart till användarens behov.

Ett område där vi tror att Arctic Tern Campingbord kunde förbättras är dess totala vikt. Trots att bordet är tillverkat av lätt aluminium och plast, är dess totala vikt på 7000g något tyngre än några av de andra bord vi testat. Detta är dock bara en liten nackdel jämfört med alla de positiva aspekterna vi noterade under vårt test.

I slutändan tror vi att Arctic Tern Campingbord lever upp till dess löften om att vara ett smidigt, hållbart och flexibelt campingbord som kan anpassas till en rad olika användningssituationer.

Fördelar

 • Stabil konstruktion
 • Höj- och sänkbara ben
 • Lätt att montera
 • Robust bordsskiva

Nackdelar

 • Något hög totalvikt
 • Kan vara klumpig att bära

2. Bäst premiumval – Helinox Table One Hard Top

Helinox Table One Hard Top L hopfällbart campingbord

När vi utförde vår rigorösa testprocess av Helinox Table One Hard Top, upplevde vi snabbt att denna produkt sätter en ny standard för campingbord. Den kombinerar exceptionell lättvikt med stabilitet på ett sätt vi sällan sett tidigare.

Specifikationer
Hopfällbart:Ja
Garanti:5 år
Maxlast:50 kg
Mått (cm):76x57x50
Vikt:1590 g

Från det första ögonblicket vi packade upp bordet märkte vi dess kompakta design och lätta vikt, bara 1590 gram med förvaringspåse.

Trots dess minimala storlek, förvånade bordet oss med sin robusthet och hållbarhet. Den högteknologiska aluminiumramen, kombinerat med den hårda bordsskivan, gav en imponerande stabilitet.

Vi uppskattade särskilt bordets smarta design med dragspelsvikning. Detta gjorde monteringen och demonteringen av bordet extremt enkelt och tidseffektivt.

En annan oväntad överraskning var bordets höga maxlast på 50 kg, vilket tyder på en överlägsen styrka i förhållande till dess lätta vikt.

Vår enda anmärkning är att trots bordets väder- och UV-resistens, kan de högteknologiska materialen kräva extra försiktighet vid hantering för att säkerställa dess livslängd. Men detta är bara en mindre detalj i en annars exceptionell produkt.

Slutligen garanterar den femåriga garantin att du får det mesta av ditt köp. Helinox Table One Hard Top är verkligen ett utmärkt val för alla äventyrare som söker balansen mellan lättvikt och robusthet i ett campingbord.

Fördelar

 • Hög maxlast
 • UV-resistent
 • Enkel montering
 • Femårig garanti

Nackdelar

 • Kan vara svår att rengöra

3. Bäst budgetval – Primus CampFire

Primus CampFire hopfällbart campingbord

I vår jakt på det perfekta utomhusbordet har vi även testat Primus CampFire Table, ett hopfällbart och portabelt alternativ för alla våra campingäventyr. Dess stabilitet överträffade våra förväntningar, och med en robust konstruktion i 7075-aluminium är det både slitstarkt och lätt.

Specifikationer
Material:Aluminium, tyg
Konstruktion:Fällbar
Lastkapacitet:25 kg
Mått (cm):580x580x750
Totalvikt:1,7 kg

Vi satte upp bordet på olika underlag och kunde konstatera att det står stadigt, även på gräs och sand.

Bordsskivan av förstärkt polycotton-tyg gav en solid yta att förbereda mat på, men var också en utmärkt plats för våra kortspel och samkväm. Dessutom, till vår stora glädje, kan tyget tas av och tvättas i tvättmaskin vilket ger en extra hygienaspekt.

CampFire Table imponerade oss med sin bärbara konstruktion. Den var både snabb och enkel att fälla upp och ner, och tack vare sin lätta vikt var det enkelt att flytta den runt. Vi uppskattade verkligen att bordet tog upp så lite utrymme när det var nedfällt, vilket gjorde det till en dröm att packa i bilen.

En aspekt som vi upptäckte var att, trots bordets allmänna robusthet, verkar lastkapaciteten vara lite begränsad. Vi råder dig att vara försiktig om du tänkt lasta den med mycket tung utrustning, då dess lastkapacitet är 25 kg. Dock, för en middag eller lättare utrustning fungerar bordet perfekt.

Överlag, Primus CampFire Table har visat sig vara en pålitlig följeslagare på våra campingäventyr och vi kan helhjärtat rekommendera den till andra utomhusentusiaster.

Fördelar

 • Lätt och robust
 • Stabil på olika underlag
 • Tvättbart tyg
 • Snabb och enkel att sätta upp

Nackdelar

 • Begränsad lastkapacitet
 • Säcken för förvaring kunde varit mer hållbar

4. Populärt val – Helinox Table One

Helinox Table One Hopfällbart campingbord

Vårt senaste test är Helinox Table One, ett campingbord som verkligen sticker ut när det kommer till bärbarhet och kompakt design. Denna lätta kompanjon på endast 690 gram förvandlar vilken campingplats eller tur som helst till en mer bekväm upplevelse. Med snabb och enkel montering, blir detta lilla men stadiga bord en oslagbar tillgång för alla typer av utomhusäventyr.

Specifikationer
Material:Aluminium, mesh
Garanti:5 år
Maxlast:50 kg
Mått: 40 x 40 x 60 cm
Totalvikt:0,7 kg

Vid första anblicken var vi imponerade av hur liten Table One är när den är nedpackad – passar lätt i en ryggsäck eller dagpackning utan att ta upp för mycket utrymme. När det var dags att sätta upp det, kunde vi verkligen uppskatta den snabba och enkla monteringen.

Med stavarna som är kopplade med gummiband var det enkelt att få bordet redo för användning på bara några minuter.

En annan utmärkande egenskap med Table One är dess ovansida av robust och lätt att rengöra meshmaterial.

Vi älskade att det fanns två hållare för muggar eller flaskor i mitten av bordet, vilket verkligen visade sig vara praktiskt när det blev dags att äta eller spela kort. Och med en maximal lastkapacitet på 50 kg behövde vi aldrig oroa oss för att överbelasta bordet.

Vi kunde dock inte låta bli att märka att det här bordet inte är lämpligt att sitta på. Även om det kanske är en mindre nackdel, är det fortfarande värt att nämna för de som kanske överväger att använda det som en extra sittplats.

I allmänhet har Helinox Table One bevisat att vara en otroligt bekväm, lätt och kompakt lösning för alla som behöver ett pålitligt och hållbart bord för sina utomhusäventyr.

Fördelar

 • Ultralätt och kompakt
 • Snabb och enkel montering
 • Stabil ovansida med hållare för muggar/flaskor
 • Tålig och lätt att rengöra

Nackdelar

 • Meshduken kan vara mindre stabilt för mindre föremål
 • Högre pris jämfört med andra campingbord

5. Outwell Calgary M

Outwell Calgary M hopfällbart campingbord

Outwell Calgary M är en stark kombination av stil och funktionalitet. Designad med ett naturligt vackert bambubord och en lätt men stark aluminiumram, förblir denna campingbord både attraktiv och hållbar. Bordet är väderbeständigt för korta perioder, vilket är en tillgång vid camping eller picnic där oväntat väder kan slå till.

Specifikationer
Material:Bambu, Aluminium
Packmått:90 x 45 x 7 cm
Maxbelastning:30 kg
Mått:90 x 90 x 68 cm
Vikt:7,4 kg

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Calgary M är dess enkla sätt att fällas ut och in. På bara några sekunder kan du ha ett stabilt bord att använda, oavsett om du är på en campingplats eller behöver ett extrabord för festligheter hemma.

Dessutom, trots sin robusta design, väger Calgary M bara 7,4 kg, vilket gör det lätt att bära med dess integrerade handtag.

En annan framstående egenskap hos Calgary M är dess bambu bordsskiva. Detta material är inte bara snyggt, utan också motståndskraftigt mot repor och fläckar.

Det ger bordet en högklassig touch som få andra campingbord har. Även om det kanske inte verkar viktigt vid första anblicken, kan det vara väldigt trevligt att ha ett bord som fortfarande ser bra ut även efter långvarig användning.

Nackdelen med Calgary M är att det bara är väderbeständigt för korta perioder. Detta innebär att det inte kan lämnas utomhus under en hel säsong utan risk för skador. Trots det här, tack vare dess snabba och enkla montering, kan detta problem enkelt undvikas genom att snabbt fälla ihop och förvara bordet vid dåligt väder.

Fördelar

 • Snabb och enkel montering
 • Elegant och slitstark bambubordsskiva
 • Stabil aluminiumram
 • Justerbara fötter för ojämna ytor

Nackdelar

 • Kan inte lämnas utomhus under en hel säsong
 • Kan vara för tung för vissa att bära

6. Outwell Berland M

Outwell Berland M Hopfällbart Campingbord

Outwell Berland M campingbord ger en robust och praktisk lösning för utomhus matlagning, ätande och förberedelser. Under vårt test, imponerade Berland M med sin hållbara design och anpassningsförmåga till en mängd olika förhållanden.

Specifikationer
Rammaterial:Aluminium
Packmått (cm):68 x100x5,5
Max belastning:50 kg
Mått (cm):68x100x58-71
Vikt:4,5 kg

Med en bordsskiva som är UV-, vatten- och värmebeständig, klarar bordet det mesta av vad naturen kan kasta mot det. Vi uppskattade att vi kunde använda det för att laga mat direkt på ytan, utan att oroa oss för värmeskador.

Vi lämnade bordet utomhus över natten och kunde konstatera att det står emot både sol och regn utan några synliga tecken på skada.

Trots sin robusthet, var Berland M även förvånansvärt lätt att transportera. Den lätta, men ändå starka aluminiumramen, kombinerat med det medföljande bärfodralet, gjorde det enkelt att flytta bordet mellan olika platser på vår campingplats. Bordet fälls upp och ihop på bara några sekunder, vilket underlättar vid installation och nedtagning.

En av de bästa egenskaperna med Berland M är de teleskopiska benen. Vi upplevde att de kunde justeras till flera olika höjder för att passa våra behov, vilket var särskilt användbart på ojämna ytor. De överdimensionerade, platta fötterna ger också extra stabilitet och vi märkte ingen vackling eller instabilitet även när bordet var fullt lastat.

Vårt enda klagomål är att bordet, trots dess lätthet, kan vara lite klumpigt att hantera på grund av dess storlek när det är hopfällt. Men detta är en mindre invändning jämfört med de många fördelarna som Berland M erbjuder.

Fördelar

 • UV-, vatten- och värmebeständig
 • Lätt att transportera
 • Justerbara ben
 • Snabb att fälla upp/ihop

Nackdelar

 • Något klumpig när hopfälld
 • Saknar någon form av förvaringsutrymme under
Hur vi gjorde vårt test av campingbord

Hur vi gjorde vårt test av campingbord för 2024

Att välja rätt campingbord kan vara en utmaning. Det finns otaliga märken och modeller på marknaden, alla med olika funktioner och egenskaper. Vi på redaktionen har tagit oss an uppgiften att göra det svåra valet åt dig.

Vi har genomfört omfattande tester av marknadens mest populära campingbord, allt för att hjälpa dig att hitta det bästa alternativet. Här presenterar vi hur vi gick tillväga i vårt omfattande bäst i test.

Skapande av optimal testmiljö

Vårt första steg i testprocessen var att skapa den mest realistiska testmiljön möjlig. Vi ville försäkra oss om att vårt test av campingborden speglade en verklig campingmiljö så mycket som möjligt.

Därför valde vi att utföra testerna utomhus, i varierande väderförhållanden, för att simulera de utmaningar som ett campingbord kan möta under en campingtur.

Vi tog även med en variation av vanliga campingartiklar, som matkärl och campingstolar, för att säkerställa att bordet kunde möta de praktiska behoven på en campingplats.

Detaljerad testprocess

För att få de mest tillförlitliga resultaten i vårt bäst i test, genomförde vi ett antal specifika steg. Vi började med att montera varje campingbord, inklusive både hopfällbara campingbord och lättvikts campingbord. Vi noterade hur enkelt det var att montera dem, samt hur intuitiva instruktionerna var.

Sedan lade vi till vikt på borden för att testa deras stabilitet och hållbarhet. Vi använde oss av en serie olika vikter för att simulera olika typer av last som ett campingbord kan behöva bära.

Genomförande av testerna

När det kom till själva utförandet av testerna, var vi mycket noggranna. Varje bord testades flera gånger under olika förhållanden och med olika typer av last. Vi upprepade varje test tre gånger för att säkerställa att resultaten var konsekventa.

Testperioden sträckte sig över flera veckor för att ge oss tid att noggrant granska och jämföra varje bord. Vi var särskilt uppmärksamma på hur väl varje bord klarade sig under våra hållbarhetstester, särskilt de hopfällbara campingborden och de lätta campingborden.

Vi noterade även hur bekvämt det var att använda varje bord, med särskild uppmärksamhet på det lilla campingbordet, som visade sig vara både praktiskt och bekvämt för mindre campingturer.

Utvärdering och kategorisering

Efter att ha genomfört testerna, gick vi vidare till utvärderingsfasen. Vi samlade alla våra observationer och data och utvärderade dem noggrant.

Varje campingbord bedömdes utifrån olika kriterier såsom användarvänlighet, hållbarhet, vikt och storlek. Vi var särskilt uppmärksamma på funktionerna hos hopfällbara campingbord, lättvikts campingbord och små campingbord.

Vi skapade även specifika kategorier för att göra vårt bäst i test mer lättöverskådligt. Denna uppdelning gjorde det enklare för oss att jämföra och utvärdera bordens prestationer i specifika områden.

Hållbarhet och långtidstester

För att bedöma hållbarheten hos campingborden genomförde vi långtidstester. Vi lät campingborden stå utomhus i varierande väderförhållanden i flera veckor för att se hur de stod emot elementen. Vi mätte eventuell färgblekning, skador och tecken på slitage.

Vi observerade särskilt hur de hopfällbara och lätta campingborden stod emot dessa långtidstester, eftersom deras konstruktion kan vara mer utsatt för slitage jämfört med tyngre och mer robusta modeller. Resultaten av dessa tester var avgörande för vår bedömning av varje bords långsiktiga hållbarhet.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet var också en central del av vårt test. Vi testade campingbordens stabilitet under olika förhållanden och belastningar för att säkerställa att de inte skulle vika sig under press eller riskera användarens säkerhet.

Vi undersökte också eventuella säkerhetsfunktioner, som låsbara ben och antislip-funktioner. Under testerna stötte vi på några oväntade situationer, som starka vindar och oväntade viktbelastningar. Vi var imponerade av hur väl vissa av de lätta och hopfällbara campingborden klarade dessa utmaningar, vilket ökade deras pålitlighet i våra ögon.

Allt detta var en del av vårt beslutsprocess när vi utformade vårt bäst i test och hjälpte oss att identifiera de mest pålitliga och säkra campingborden på marknaden.

Att tänka på innan användning av campingbord

Att köpa ett campingbord kan vara en enkel uppgift, men att faktiskt få mest ut av det kan kräva lite mer tanke och förberedelse. Under våra bäst i test undersökningar insåg vi att det finns några viktiga saker att tänka på innan man använder sitt campingbord för att säkerställa bästa möjliga upplevelse.

Bordets placering

När vi testade olika campingbord blev det tydligt att placeringen spelar en stor roll i hur bra bordet presterar. Vi märkte att placeringen på ojämna ytor kan påverka bordets stabilitet.

Detta gäller särskilt för lätta campingbord och hopfällbara campingbord, där en stadig yta kan göra en stor skillnad för att bibehålla bordets stabilitet. Vi rekommenderar därför att man alltid väljer en plan och stadig yta att ställa upp bordet på.

Maximal belastning

Ett annat viktigt aspekt vi insåg under vårt test var vikten av att vara medveten om campingbordets maximala belastningskapacitet. Även om ett litet campingbord kan se ut att klara av en tung belastning, kan det vara farligt att överbelasta det.

Vi testade detta genom att gradvis lägga mer vikt på borden och observera när de började visa tecken på ansträngning. Varje campingbord har en annan belastningskapacitet, så det är viktigt att känna till denna innan man belastar bordet.

Utsätt inte för extrem väderpåverkan

Under våra tester märkte vi att vissa campingbord, särskilt hopfällbara och lätta, kan vara känsliga för extrema väderförhållanden.

Även om alla campingbord vi testade var designade för utomhusbruk, kan vissa modeller vara mer känsliga för långvarig exponering för solen eller regn. Vi rekommenderar därför att skydda ditt campingbord från extrema väderförhållanden när det är möjligt.

Säker montering

Ett annat viktigt tips vi lärde oss under vårt bäst i test var vikten av att montera bordet korrekt. Felaktig montering kan inte bara göra bordet mindre stabilt, utan det kan också förkorta dess livslängd. Särskilt viktigt är detta för hopfällbara campingbord, som kräver korrekt montering för att säkerställa deras hållbarhet och stabilitet.

Följande tips kan vara användbara vid montering av ditt campingbord:

 • Läs instruktionerna noggrant innan montering.
 • Se till att alla delar är korrekt installerade och säkra.
 • Kontrollera bordet regelbundet för eventuella lösdelar eller skador.

Slutligen, är det viktigt att komma ihåg att varje campingbord är unikt. Vad som fungerar för ett litet campingbord kanske inte fungerar för ett större eller tyngre. Därför är det viktigt att ta hänsyn till ditt specifika campingbords egenskaper och behov. Genom att följa dessa riktlinjer kommer du att säkerställa att ditt campingbord håller länge och ger dig den bästa möjliga upplevelsen.

Att tänka på innan användning av campingbord

Vad du bör tänka på innan köp av campingbord 2024

Vi på Friluftsproffset vet att det ibland kan vara svårt att hitta det rätta bordet på marknaden. När det kommer till campingbordet finns det en hel värld att utforska, eller ja en liten värld i alla fall. Just därför har vi skrivit denna del av artikeln för att underlätta för er. Följande bör man tänka på innan man köper:

 • Storlek
 • Portabilitet
 • Material
 • Hållbarhet
 • Pris

Storlek

Den första punkten att tänka på innan man köper är vilken storlek man vill ha på bordet. Storleken på bordet avgör hur många som kan sitta vid bordet. Ska man använda ett bord som matplats för hela sin familj, bör man inte välja ett litet bord för två.

Alternativt kan man köpa två bord. Ovan har vi listat ett litet campingbord, som passar 1 till 2 personer. Större modeller har oftast en längre rektangulär design för att rymma flera.

Något att komma ihåg innan man köper en stor modell är att ju större bordets storlek är, desto tyngre och dyrare blir det. Dessutom är större modeller svårare att transportera.

Vårt tips är alltså att varken välja ett för stort eller för litet bord. För stort bord är kostsamt och onödigt om man inte är flera än 2.

Att köpa 2 bord för 2 personer kan också vara en smart strategi, eftersom de små borden oftast är enklare att bära med sig. Med två små bord kan 4 personer äta tillsammans.

Portabilitet

Bärbarhet är en punkt som många konsumenter värdesätter högt. Något att komma ihåg är att bärbarhet inte bara är kopplat till vikt, utan andra faktorer påverkar också portabiliteten av ditt bord. Faktorer som om campingbordet är fällbart/hopfällbart eller om det medföljer bärsäck.

Lyckligtvis ägnar det flesta tillverkarna idag tid åt att konstruera portabla bord. Det resulterar i många alternativ som kan demonteras till bekväma förpackningsmått.

Är du en vandrare rekommenderar vi att välja en modell som levereras med medföljande bärsäck för ytterligare bärbarhet.

Lättvikts campingbord är ofta mycket bärbara. Olika modeller har olika knep för att rullas ihop och demonteras. Att denna process går snabbt är mycket viktigt. Likaså är det viktigt att det går snabbt att montera upp modellen igen.

Vi kan slutligen nämna att bärbarheten har sitt pris. Hopfällbara campingbord är ofta lite mindre stabila än vanliga icke-hopfällbara bord. Det beror på att det finns många fler rörliga delar. Vi tycker dock att det är värt att offra lite stabilitet för ökad bärbarhet.

Men om du inte planerar att flytta bordet, utan tänker kanske bara placera det i trädgården framför hammocken.

Material

De flesta bord som vi listat ovan har en aluminiumramkonstruktion. Aluminium är inte bara väldigt lätt, utan också extremt hållbart. DAC-aluminium är en legering som är en av de mest starka aluminiumlegeringar som existerar.

Ska du köpa ett campingbord av aluminium rekommenderar vi därför DAC-aluminium. Ett material som är ännu starkare än aluminium är stål. Däremot så är stål lite tyngre än aluminium och därför är bord av stål inte särskilt bra för den som vandrar.

Benen är oftast i metall, det beror på att man vill skapa en robust konstruktion. Bordsytan tenderar däremot att bestå av andra material. Vissa bord består av mesh-tyg som är ett extremt slitstarkt tyg. Ett vanligt mesh-tyg som används är nylonmesh.

Vissa andra bord har en bordyta i syntetiska bomullsmaterial som polycotton. Detta material är mycket mjukt och slitstarkt. Men den klara fördelen är att materialet klarar maskintvätt.

I vissa fall används även trä som campingbordens bordsyta. Trä är snyggt men inte särskilt praktiskt. Det är mycket tungt, men mycket slitstarkt.

Hållbarhet

Vad är poängen med att köpa en produkt som efter några månader går sönder? Ingen! Det är både dåligt för din plånbok och för miljön att köpa nya bord hela tiden. Just därför är det viktigt att man väljer en modell som klarar tidens tuffa test.

Vi rekommenderar att köpa ett campingbord tillverkad i aluminium, eftersom aluminium inte rostar och skadas inte av heta kokkärl.

Det är mycket viktigt att modellen du väljer har bra vädermotstånd. Regn har tendensen att korrodera metaller. Aluminium och rostfritt stål klarar av att motstå rostbildning.

Har man ett bord i trä är det viktigt att ytan är vattentät. Annars finns det en risk för att träet ruttnar och att mögel bildas.

Syntetiska material har en klar fördel över trä när det gäller hållbarhet. De tål vatten mycket bättre och meshtyger kan i vissa fall vara mer slitstarka. Köp också bara en produkt som är UV-beständig så att produkten inte plötsligt förändrar utseende efter användning i solljus.

Pris

Campingbord finns tillgängliga i flera olika prisklasser. Vissa bord kan kosta så lite som 500kr medan andra kan kosta upp mot 3000kr. Vad som skiljer billiga och dyra bord är flera saker.

Först och främst påverkar storlek priset på bordet. Större bord, kräver mer material och är således betydligt dyrare. Material påverkar också priset på modellen.

Plast är mycket billigt, medan vissa träslag är mycket dyra. Plast är däremot inte särskilt hållbart. Vi skulle därför rekommendera att avstå från att köpa ett billigt plastbord.

”Ofta kan det vara klokt att gå upp några prisklasser, för att säkerställa att få ett campingbord som klarar tidens test.”

Märke påverkar också priset en hel del. Campingbord från biltema är väldigt billiga, men saknar den kvalité som vi på Friluftsproffset rekommenderar. Ovan har vi listat några modeller som är lite dyrare än vanligt.

Att dessa modeller kostar runt 1000 lappen är på grund av dess höga kvalité. Vi på Friluftsproffset är försäkrade om att borden vi listat ovan kommer hålla längre än bord från biltema eller rusta. Dessutom hittar du ofta campingborden ovan på rea.

Olika typer av campingbord

Hopfällbara campingbord

Dessa modeller har mycket god bärbarhet. På någon minut kan man demontera bordet till en kompakt enhet. Detta är mycket praktiskt för vandrare som är ute på äventyr. Vissa campingbord har inbyggda stolar som också kan fällas in i en kompakt storlek.

Letar du efter hopfällbara campingbord som är av hög kvalité har vi ovan listat några modeller som är dels mycket bärbara, dels robusta.

Campingsköksbord

Dessa modeller liknar vanliga bord och är alltså inte hopfällbara. Oftast kan man endast justera benen på dessa varianter. För de som är ute och vandrar är detta inte rätt val. Borden är ofta mycket stora och är mer till för folk som är på camping.

Fördelen med dessa modeller är att man ofta kan samla flera vid ett bord. För familjer som är ute och campar med husvagnen är därför detta ett solklart val.

Vanliga frågor om campingbordet

Vilket är det bästa campingbordet?

På Friluftsproffset har vi recenserat 4 olika modeller som vi tycker är allra bäst. Letar du efter ett prisvärt, litet och lågt campingbord, bör du ta en titt på vår hemsida.

Hur stora campingbord finns det?

Borden finns i många olika storlekar. Storleken varierar från 40x60cm till 180x90cm. Små bord är ofta hopfällbara och är därför enklare att transportera. Större bord är mer till för folk som campar med husvagnen.

Ingår stolar till campingbord?

Oftast ingår inte stolar. Däremot kan man hitta stolar i samma serie, så att design och färg passar. Vissa modeller har dock inbyggda campingstolar. Men är du ute i skogen behövs knappast någon stol. Letar du efter mindre campingbord har vi recenserat 4 olika varianter på vår hemsida.

Vad kostar ett campingbord?

Priset varierar en hel del. Vissa modeller kostar så lite som 500kr, medan dyrare modeller kostar upp mot 3000kr. Storlek på bordet brukar oftast kosta mer. Vi skulle rekommendera att köpa ett lite dyrare bord så att det håller. På Friluftsproffset har vi recenserat 4 olika varianter som klarar tidens tuffa test.

Sammanfattning

Om du läst hela vägen ner hit har du säkert förstått den passion vi på Friluftsproffset har för campingutrustning. Det roligaste vi vet är att omges av den vackra svenska naturen.

Att omges av den svenska naturen med lite guldkant är aldrig fel. Just därför har vi skrivit denna text, för att hjälpa dig att välja rätt campingbord.

Vi har recenserat 4 olika varianter och har även sammanställt en omfattande köpguide. Detta har vi gjort för att underlätta för konsumenter. Vår förhoppning är att texten hjälpt dig att finna rätt campingbord.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen