Bästa Campingbordet 2023 – Test av olika Campingbord

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Helinox Table One Campingbord

Primus Campfire Table Campingbord

Helinox Table One Hard Top

Big Agnes Woodchuck

Klicka här för att se fler Campingbord och tillbehör.

Bäst i test Campingbord 2023

Även om det är helt möjligt att ha en fantastisk campingupplevelse utan ett campingbord är den platta ytan att sätta saker på förvånansvärt användbar i en camping miljö, vilket gör campingbordet till en mycket viktig del i camparens uppsättning av utrustning. Det är likadant som med campingstolar, när du väl har vant dig vid ett bra campingbord är det omöjligt att gå tillbaka till ett billigt. Det ger dig inte bara bekvämligheten att enkelt kunna äta vid ett bekvämligt bord, men det get dig också någonstans att lägga värdesaker du helst inte vill trampa på .

De bästa campingborden är lätta, portabla och så smala som möjligt, men robusta nog för att inte kollapsa under vikten av en stor campingmiddag. En yta som är lätt att rengöra är idealisk, liksom att det ska vara relativt väderbeständigt, och det är värt att överväga höjden på dina stolar och ditt bord. Vissa campingbord är något högre än andra och är utformade för att vara en dedikerad matlagningsplats där du kan sätta en campingspis och laga mat, medan andra är mer soffbordshöjd och avsedda för främst avkoppling där du kan sätta din campinglykta och spela kort.

Oavsett vad du behöver så kommer det bästa campingbordet att fungera bra under i flera år av utomhusäventyr framöver. Om du är intresserad av andra typer av utomhusaktiviteter kan en riktigt bra sup vara din grej. Kolla in vår köpguide.

Köpguide för bäst i test Campingbord 2023

När du handlar efter det bästa campingbordet finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till: typ, storlek, vikt, bärbarhet, material, varumärke och pris. Genom att förstå hur varje faktor påverkar din campingkomfort kan du göra ett bättre och välinformerat val. Garantera att en produkt passar perfekt, istället för att behöva kompromissa. Låt oss ta en titt på faktorerna en och en:

Storlek

Storlek är den viktigaste faktorn att tänka på eftersom den avgör hur många som ska sitta vid bordet. Denna funktion passar de som använder borden som matplats. Därför är det viktigt att kontrollera hur många som kan sitta bekvämt vid bordet vid bordet. Större alternativ används ofta för att laga mat i naturen och servera en buffé för hela din grupp.

Du kan också samlas på borden för att chatta medan du äter dina kvällsmåltider. En standard har en rektangulär design för att rymma fyra personer. Du borde veta att ju större bordets storlek är, desto tyngre och dyrare blir det. Med detta i åtanke bör du välja den som erbjuder rätt storlek för dina behov. Hur många människor du är med bestämmer storleken du får.

Viktkapacitet

Hur mycket belastning campingbordet kan bära i upprätt läge är också en annan viktig faktor. I genomsnitt behöver du bara cirka 30 kg. viktkapacitet för alla dina måltider i en grupp om fyra eller fler. Du kanske dock vill använda bordet för olika aktiviteter som att laga mat och placera andra tunga föremål på den.

Det är därför du måste överväga den maximala viktkapacitet som bordet kan hålla för att undvika eventuella olyckor. Det finns vissa modeller som kan hålla upp till maximalt 90 kg och andra mer upp till 200 kg. Dessa bord är perfekta för att placera på tunga matlagningsmaskiner såväl som maten du lagar mat. Precis som storleken kostar de som bär tunga saker mycket mer än de lättare.

Material

Om du vill veta hur länge du kommer att hålla med campingbordet, bör du vara intresserad av materialet i konstruktionsfaktorn. Materialet avgör också underhållet av bordet. De flesta campingborden i denna recension presenterar en aluminiumramkonstruktion som inte bara är lätt utan också extremt hållbar. De som använder aluminiummaterial i flygplan är lämpliga för att motstå olika väderförhållanden. Stål är också ett annat material som är mer hållbart och fjädrande jämfört med aluminium.

Det bör dock ha en pulverlack för att stå emot nötning och andra väderförhållanden. Det är värt att notera att stål också är lite tyngre vilket kanske inte är det bästa alternativet om du backar. På toppen av bordet kan det finnas antingen ett mjukare material eller hårt. Oftast använder de 600D oxfordtyg som är tåligt och ger enkla rengöringar.

Vikt

Materialet på campingbordet spelar en stor roll för att bestämma hur mycket det kommer att väga. Som ett resultat kommer vikten att avgöra hur du ska bära bordet till och från din destination. Campingbord med stålkonstruktion är vanligtvis mycket tunga och det gör det ganska svårt att bära dem runt. Så stålkonstruktionsbord är det bästa valet för bilcamping. De med aluminiumkonstruktion är lättare och lätta att bära och manövrera dem runt.

Vad du behöver veta är att ett genomsnittligt campingbord väger cirka 15 kilo vilket är perfekt för middagar. De tyngre alternativen, som de som är avsedda för matlagning, är inte lätta att flytta dem eftersom de ger pålitlig styrka och motståndskraft. Med det i åtanke, se till att gå till det bord som passar dess syfte. Uppenbarligen ger de lättare versionerna högre bärbarhet jämfört med de tyngre motsvarigheterna.

Robusthet

Stabiliteten på ett campingbord hänvisar till hur mycket styrka den kan stå utan att vicka och falla över när den används. Ofta ger de lätta campingborden inte pålitlig styrka, särskilt om de saknar justerbara ben. Detta ger dig ett vacklande bord som kan spilla din mat eller till och med välta. Eftersom du inte garanteras en slät och platt terräng utomhus, rekommenderar vi de tunga borden. Alternativt kan du välja de lättare alternativen med justerbara ben och halkskydd för att säkerställa utmärkt stabilitet.

Hållbarhet

Hur länge ditt campingbord räcker beror på hur du använder det utomhus. Hur den reagerar på exponering av miljöelement kommer också att spela en stor roll för hållbarhet. Om du använder ett matlagningsbord för camping måste du ha ett med värmebeständig funktion. Utan den kommer bordet långsamt att brännas och slits ut och minska dess livslängd. Ett vanligt campingbord kräver inte den här funktionen eftersom det ofta används för att äta och lagra dina föremål när du campar.

Dessutom är en vattentät bordsskiva perfekt för när det börjar regna. Det förhindrar ruttnande (om det är av trä) och svamp eller mögel byggs upp. De flesta av campingbordna i denna recension presenterar den här funktionen som gör att de kan stanna och se så bra ut som nya. Både stål och aluminium är starka och hållbara.

Uppställning

De flesta campingbord på marknaden är extremt enkla att sätta upp. När du väl har dem i din besittning öppnas vissa medan andra kräver en liten uppsättning. Fällbara och rullande bordsskivor är de enklaste att öppna och ta ner. Det finns dock de som behöver dig att montera delarna för att kunna montera dem.

Du bör inte oroa dig för det senare eftersom de bara tar en liten bråkdel av din tid. Det bästa med dessa campingbord är att de kommer med en uppsättning instruktioner om hur man öppnar och fäller dem. Detta är perfekt för att förhindra eventuella skador på bordet. Om du ser några fel under förpackningen, se till att åtgärda det innan du lämnar.

Härdighet

Tja, vad är poängen med att spendera dina pengar på en produkt som bara kommer att krascha och brinna efter några användningsområden? Det här är aldrig en bra idé. Om du är smart vet du redan att du får vad du betalar för och om du får ett billigt lägerbord kommer det inte att vara så länge. Aluminium är en av dina bästa satsningar på material till ditt bärbara campingbord. Det rostar inte och heta krukor och kokkärl skadar inte det.

Materialet är till sin natur mjukare än stål och det är något känsligt för bucklor. Det är dock också ett lätt material som uppfyller kraven för att behöva ett lätt campingbord och för att det inte ska rosta eftersom du ska använda det utomhus. Många tillverkare gör toppen av aluminium. De gör emellertid de rörliga komponenterna, och eventuellt benen av stål, som kan rosta, så det är tillrådligt att ta med ditt bord (ar) om det regnar.

Trä är också ok, men tyngre och mindre hållbart för ett bärbart fällbart bord. Det kan kräva mer underhåll. För sidobord, leta efter det lättaste materialet för bordsben. DAC-aluminium och kolfiber är mycket lätta och starka. Med så gjorda bord är bordsskivan gjord av tyg och bidrar knappt till vikten. Massor av toppar av detta slag är gjorda av polyester. Leta efter 600D polyester för det bästa bärbara fällbara bordet.

Tillbehör

Medan campingbord är avsedda för mat eller matlagning finns det några som ger ytterligare funktioner för olika användningsområden. Du kan upptäcka att vissa hopfällbara bord har förvaringsfack för att hålla dina föremål utomhus. Dessa är perfekta för att till och med lagra extra mat och rester från skadedjur och gnagare.

Det finns också några med lamphållare för att använda dem för att läsa när natten faller. Bästa matlagningsbord för camping kommer med tillbehör som köksredskap och till och med soptunnor för snabb och enkel åtkomst till föremål. Var alltid extra uppmärksam på detaljerna så hittar du ett lämpligt bord som du kommer att ha med dig till dina campingområden.

Pris

Campingbord finns tillgängliga till varje prispunkt, vilket innebär att även med en strikt budget kan du hitta en lämplig lösning för dina campingbehov. Du behöver inte betala en premie för att njuta av premiumfunktionalitet.

Vi rekommenderar att du bestämmer hur mycket du är villig att spendera på ett campingbord innan du börjar shoppa. Genom att begränsa dig till en viss prisklass minskar du också ditt sökområde – vilket gör det lättare att hitta en perfekt passform. Den goda nyheten är att med så många produkter på marknaden finns det en kvalitetsprodukt i alla prisklasser.

I vår översikt över bästa campingstol har vi valt våra favoritprodukter som vi tycker är den perfekta balansen mellan värde, prisvärdhet och hållbarhet. Ja, du kommer förmodligen att hitta billigare alternativ när du surfar, men dessa kan äventyra kvaliteten. Så, om du vill ha ett prisvärt campingbord, inte bara ett billigt knock-off, kolla in vår översikt ovanför detta avsnitt för köpguide.

Stöd

Varje bord behöver ben, men inte alla ben är lika. Det första du ska titta på är benplaceringen och hur benen är anslutna. Det borde finnas någon form av tvärbalk för att förbättra bordets styrka. Idealt kommer benen att vara robusta och tillräckligt stora för att plantera bordet ordentligt. Benen ska inte vara benägna att skeva eller böja sig. Capped baser hjälper också till att förhindra att bordet förskjuts under användning.

Typ

Att bestämma vilken typ av campingbord du vill ha hjälper till att begränsa ditt sökområde drastiskt. Med så många stilar på marknaden kan det vara överväldigande. Det är just därför vi rekommenderar att du bestämmer vilken typ av bord som passar dig bäst innan du börjar surfa. De vanligaste typerna av campingbord är sidobord, verktygsbord, matbord, matbord och fleranvändningsbord.

De första fyra kategorierna är helt självförklarande. Den sista om lite knepigare, eftersom campingbord med flera användningsområden kan innehålla många stilar i en, strömlinjeformad design. I vissa bord med flera användningsområden kan du till exempel konfigurera dem till både matbord och en matlagningsstation. Medan andra är konstruerade av olika delar som kan lösgöras för att skapa flera sidobord eller fästas i en stor toppyta.

Tips: Om du särskilt letar efter en kokstation för att hysa din lägerkamin eller andra tillbehör från ditt lägerkök, överväg ett dedikerat tillagningsbord / verktygsbord i stället för ett vanligt campingbord. Kockstationsbord är speciellt utformade för att hantera värmen, vilket gör att det enda som fräsar är din måltid, inte din bordsytan.

Bärbarhet

Även om ett bord kan vara lätt, är portabilitet inte bara relaterat till vikt. Andra faktorer som direkt påverkar portabiliteten i ett bord är om det är fällbart och / eller hopfällbart och om det innehåller en bärsäck.

Lyckligtvis ägnar de flesta utomhusmärken dessa dagar stor uppmärksamhet åt portabiliteten av bordet. Det resulterar i många alternativ som kan demonteras till bekväma förpackningsmått. Om du är en vandrare eller backpackare, rekommenderar vi att du letar efter ett bord som levereras med en medföljande bärsäck för ytterligare bärbarhet. Observera att det finns en skillnad i bärsäckens stil. Vissa är bara förvaringsfickor för att hålla alla dina bordsdelar säkra och säkra. Andra säckar har praktiska axelremmar och / eller öglor för att fästa dem på en dagspaket.

Ett mindre varningsord: vissa hopfällbara / hopfällbara bord kan ha utmärkt bärbarhet, men dessa kan sakna lite stabilitet. Eftersom vik- och / eller teleskopben ofta inte är lika robusta som alternativ med helben. Som sagt är ett hopfällbart bord en av våra föredragna stilar, så bli inte avskräckt av detta. Dessa bord är fortfarande stabila nog för vardagligt bruk, men de olika delarna gör dem lite mer benägna att vackla och / eller slitage. Men vi tror att det är en rättvis avvägning för deras ökade bärbarhet.

Yta

En kritisk funktion för alla bord är ytan. Att ha en solid bas är en sak, men en jämn, plan yta med tillräckligt med yta är en annan sak. Välj ett bord som är tillräckligt stort för att hantera allt du behöver ställa ner. Leta efter material som inte lätt repas och inte är rostbenägna. Något som lätt torkar ner är perfekt. Vissa bord har två ytor för extra lagring.

Vädermotstånd

Varje campingbord måste utsättas för elementen. Detta sträcker sig från solljus till vind, regn till smuts och lera. Välj ett campingbord som är tillverkat av tufft material. Om den är tillverkad av duk, välj något som inte kommer att slita. Polymerer kan repa men de är inte rostbenägna eller lätta att bocka. Helst, om det är ett metallbord, skulle det vara tillverkat av aluminium eftersom detta material inte korroderar.

Varumärke

Även om det inte nödvändigtvis är en dålig idé att köpa från ett okänt eller andra klassens varumärke i utomhusutrustning, är det alltid en bra idé att köpa från ett expert utomhusmärke. Låt oss nu klargöra något: vi säger inte att du bara ska köpa från kända varumärken, men vi föredrar det. Detta beror på att etablerade utomhusvarumärken investerar mycket tid, pengar och ansträngningar i utvecklingen av sina produkter och strävar efter att följa en högkvalitativ standard som konsumenterna har förväntat sig av dem.

Det betyder att när du köper från ett expertvarumärke inom utomhusutrustning är chansen att bli besviken mycket lägre än genom att ta en risk med ett okänt namn. Dessutom erbjuder de flesta expertvarumärken ytterligare förmåner som produktgarantier eller pengarna-tillbaka-garantier, vilket tjänar som ett vittnesbörd om deras förtroende för kvaliteten på sina campingbord.

Andra överväganden

 • Förvaring: När du köper ett campingbord, tänk på att du förmodligen inte kommer att använda det varje dag. Mellan dina campingresor måste du förvara den någonstans. Se till att det finns utrymme inomhus för att hålla det. Många campare placerar den i sin husbil eller stoppar bordet i garaget.
 • Underhåll: Allt campingutrustning kräver ett rimligt underhåll. Det torkar mer än snabbt bordet mellan servering och matlagning. Genom att välja ett bord som snabbt slangar ner (eller är lätt att tvätta med tvål och vatten) kan du spara mycket tid. Aluminium och polymeralternativ är vanligtvis lättare att torka än motsvarigheter på duk.
 • Viktgräns: Beroende på hur du planerar att använda campingborden måste du kontrollera dess tröskelvärde. Ingen av dem kommer att klara sig bra som stol, även om vissa kan bära mer vikt än andra. För att kontrollera, titta på storleken och placeringen av benen i förhållande till ytan. Större ben som är rimligt fördelade förbättrar viktgränsen.
 • Sittkapacitet: Tänk på hur många människor som behöver sitta vid bordet. Campingbord som endast rymmer två personer och bord som rymmer en hel familj är drastiskt olika. Tänk på hur många människor som kommer att vara vid bordet vid varje given tidpunkt. Sidobord fungerar för personligt bruk, men hopfällbara bord är bättre för större grupper.
 • Höjd: Slutligen, när du går för att göra ditt val, ta en titt på bordets mått. Det handlar om mer än ytan på toppen av bordet. Det handlar om hur högt det kommer från marken. Högre bord kräver mindre räckvidd, men tenderar att vara mindre stabila. Kortare bord är svårare att välta, men fungerar bara lätt när du sitter.

Tips

 • Håll bordet väl underhållet och förvara det inomhus. Torka av bordet mellan användningarna och håll det torrt. Även de mest elastiska borden kan skadas.
 • Kontrollera vikttröskeln i campingborden om du planerar att använda den för tunga föremål. På det här sättet slutar du inte med ett trasigt bordsben.
 • Undvik att repa ytan. Med metallbord är det större risk för rost när du kliar på toppen av den. Med plastmodeller finns det verkligen inget sätt att åtgärda skadan.
 • Placera bordet på plan mark. De flesta bord är ganska snygga och har inte mycket dragkraft. För att förhindra att dina föremål faller ska du hålla dem på en plan yta.
 • Ta dig tid att installera det ordentligt för att undvika problem när du kommer till campingen. De flesta modeller är lätta att sätta ihop på mindre än en halvtimme.

Fördelar med campingbord

 • Håll din camping ordnad. Genom att integrera ett campingbord med din andra utrustning kan du hålla alla dina saker ordnade ordnade. I stället för att jaga efter bestick eller ficklampa håller bordet allt på ett ställe.
 • Livsmedelssäkerhet. Campingbord gör att du kan laga, laga och servera mat på ett sätt som begränsar risken för korskontaminering. Speciellt om du hanterar kött är det viktigt att ha en plats som är lätt att torka ner.
 • Äta i grupper. Med ett campingbord behöver du inte lägga din tallrik i knäet och kämpa för att lägga ner din drink. Det ger alla på campingen en chans att träffas och äta. Perfekt för gemensamma rätter (som sallader), läger campingbord lite lågmäld lyx.
 • Mångsidighet. Visst, du kanske planerar att använda bordet bara för att äta. Men du skulle bli förvånad över hur lätt du kan göra den till en bas för din lykta och campingspis. Det kan fungera som ett kortbord, en plats att torka handdukar och allt däremellan.
 • Vattentät. Det kan tyckas som en liten sak, men från dagg till regn till vatten från sjön blir campingborden våta. Istället för att rosta bort och tappa styrkan rullar vatten direkt från bordet. Trämotsvarar du kan hitta runt campingen kommer inte att lova nästan lika bra.
 • Modern camping. Dessa bord är bärbara och lätta. Med ett campingbord vid din sida behöver du inte kämpa för en plan yta. Det har ett eget värde, visst, men mycket av det visar genom att öka värdet på andra campingutrustning (lyktor, bugzappare etc.).

Lista över de bästa Campingborden 2023

 • Bäst i test: Helinox Table One Campingbord
 • Populärast: Primus Campfire Table Campingbord
 • Premiumval: Helinox Table One Hard Top Campingbord
 • Billigast: GSI Ultralight Table Large Campingbord

Toppmärken

Coleman

Coleman öppnade 1900 och är baserat i Chicago, Ill. Det är ett välkänt internationellt namn inom camping och utomhusförnödenheter. Produkterna sträcker sig från bärbara spisar till tält till sittplatser.

Alps Mountaineering

Grundat 1993, är detta märke dedikerat till tillverkning av högkvalitativa campingtillbehör. Med ett varierat utbud av allt från sovsäckar till tält är detta namn vanligt på utomhusarenan.

Trekology

Efter en ödmjuk början i Oregon utvidgade Trekology sin produktlinje till olika utomhusprodukter. Med produkter tillverkade av erfarna ingenjörer är målet att göra camping, vandring och allt utomhusrelaterat mer tillgängligt.

Typer av campingbord

Marknaden erbjuder olika typer av campingbord, med tre vanligaste typer: vikning, rullning och den typ som kräver montering.

Fällbara campingbord

Den här typen kan enkelt öppnas och stängas för enkel bärbarhet. Dessa bord är vanligtvis kompakta vid ankomsten och är öppna för att avslöja ett stort utrymme ovanpå så att du enkelt kan placera dina föremål. De presenterar en plan bordsyta som är perfekt för att äta i en grupp om minst två. Dessutom har de en minimalistisk design som är perfekt för nybörjare utomhus.

Vissa modeller har inbyggda stolar som också fälls in i en kompakt storlek för förvaring. I de flesta fall har de aluminiumlegeringskonstruktion som är tålig och gör att de lätt kan fällas upp. De levererar också överlägsen styrka och hållbarhet. Denna typ av bord ger fantastisk bekvämlighet för dina campingäventyr.

Rullbara campingbord

Denna typ av bord presenterar en unik design med en avtagbar eller rullande topp. De flesta är extremt kompakta och rullar upp i en liten, platsbesparande storlek som du enkelt kan placera i bärväskan. Ramen för denna typ av bord har också aluminiumkonstruktion, som liknar fällborden, och säkerställer maximal, pålitlig stabilitet.

Dessa bord är lätta och ger många bäralternativ. De flesta har en meshskiktad topp som möjliggör omfattande sträckning för att passa olika behov. Även om toppen kan vara platt kan den misslyckas med att balansera en flaska eller kopp. Det är därför som dessa bord ofta kommer med kopphållare i varje hörn av den meshskiktade toppen för ökad bekvämlighet. Denna typ av bord är lämplig för camping i små grupper eller någon utomhusaktivitet du deltar i.

Campingköksbord

Denna typ av campingbord finns i delar som du kan montera efter eget tycke. Dessa ger mer än en överdel, vilket innebär att du kan ordna om dem för att expandera eller minska deras storlek beroende på din användning. De kan användas både som ett campingkök / ett matlagningsbord eller som ett middags- / lekbord. Till exempel kan många campingbord, justerbart höjd campingbord sträcka sig i olika storlekar för olika användningsområden utomhus. Dessa bord är perfekta både små och stora grupper, men att lägga upp borden kan vara en utmaning, eftersom du kommer att använda mer tid och energi jämfört med vikningen och rullningen.

Dessutom är de dyrare än de ovan. Slutsatsen är att det är klokt att investera i ett campingbord som låter dig utforska olika alternativ i naturen. Dessa attribut gör denna typ av campingbord mest idealisk.

Permanenta campingbord

Campingbord finns i flera olika storlekar och former inklusive: Runda, fyrkantiga, sexkantiga, åttkantiga, ovala och den traditionella rektangeln. Om du tillåter ungefär 18 tum linjärt utrymme per person kan du förvänta dig att ditt genomsnittliga runda eller fyrkantiga campingbord har plats för åtta personer.

Octagonbord brukar hänvisa till bordsformen och platserna är ordnade på samma sätt som ett kvadratiskt campingbord har också plats för åtta personer. Till skillnad från åttkantiga bord följer sätena på sexkantiga campingbord bordsformen och har vanligtvis plats för sex. Ovala och rektangulära campingbord har plats för mellan 8 och 12 personer beroende på längd. borden är lättare att komma åt och ger en mer intim sittplats.

Din personliga smak spelar en roll när du väljer dina bord, men det finns andra saker att tänka på. Om du äger ett företag eller en plats som har ofta besökare bör du överväga att välja campingbord i olika storlekar för att passa grupper med varierande antal. Om du misstänker att dina bord kan vara utsatta för vandalism eller stöld, kanske du vill välja mer hållbara, lättare att rengöra eller tyngre bord som inte kan flyttas eller stjälas.

Material och ytbehandlingar

Campingbord finns i ett brett utbud av material inklusive: metall (aluminium, pulverlackerat stål, termoplastbelagt stål och galvaniserat stål), betong, trä och återvunnen plast.

Metall campingbord

Campingbord av metall är vanligtvis gjorda av aluminium eller stål och båda är populära val för företag, universitet, kommuner och husägare. Titta på mätaren på den använda metallen. Ju lägre mätare, desto starkare blir bordet. I många fall är det möjligt att beställa reservdelar eller extra tillbehör för metallbord som sömnhämmare för bordsskivor eller säten, och anti-vandalismstänger för rullstolsanpassade bordsöverhäng. Metallbord och metallrör av andra typer av bord, som träbord, finns i aluminium eller i olika stålbeläggningar. Beläggningsalternativ inkluderar: Galvaniserad, kraftbelagd eller termoplastbelagd.

Aluminium

Dessa bord är prisvärda, hållbara, korrosionsbeständiga och tillräckligt lätta för att flyttas. De är vanligtvis belagda med en klar eller färgad pulverlackfinish. Aluminiumbord används av många olika organisationer runt om i landet och de är en häftklammer för parkerna och rekreationsbranschen.

Pulverlackerat stål

Pulverlackfinishen skapas med ett fritt flytande, torrt pulver som appliceras elektrostatiskt och värms upp för att skapa ett tufft, skyddande skikt. Denna beläggning skapar utmärkt hållbarhet, ett högglansigt färgliknande utseende, exceptionell korrosionsbeständighet och finns i många livfulla färger. Denna typ av beläggning appliceras vanligtvis på de rörformiga ramkomponenterna på campingbord, men vissa bordsskivor och säten kan också pulverlackeras.

Termoplastbelagt stål

Den termoplastiska beläggningsprocessen är en doppningsprocess där stålet (vanligtvis förgalvaniserat) doppas i ett varmt bad av högdensitetspolyeten med UV- och färgfasta tillsatsmedel. Det ger utmärkt kanttäckning, utmärkt korrosionsskydd, hämmar tillväxten av mikroorganismer och finns i en mängd olika färgalternativ.

Denna typ av beläggning appliceras vanligtvis på bordsskivor och säten på campingbord, men termoplastbelagda rörformiga ramkomponenter finns också. Den termoplastiska beläggningsprocessen finns i två ytbehandlingar. Den matt polyetenytan ger en ny färg av glans medan plastisol ger en blank yta med en tjock, mer gummerad känsla.

Galvaniserat stål

Galvaniserat stål doppas i ett 460 °C smält zinkbad för att ge stålet en tunn beläggning för korrosionsskydd. Det ger det ett robust utseende och det glänsande mönstret som kallas “spangle”. Det allmänna resultatet liknar rostfritt men varierar mycket beroende på processens vacklingar. Denna typ av beläggning appliceras vanligtvis bara på de rörformiga ramkomponenterna på campingbord. Campingbordramsatser kan köpas separat om du vill leverera ditt eget virke till toppen och sätena.

Betong campingbord

Betongbord börjar med ett skelett av stål eller en svetsad armeringsbur som sedan är innesluten i betong. Detta gör betong till ett av de mest mångsidiga och hållbara byggmaterial som finns. Alla betongbord är byggda enligt ASTM-specifikationer. Den stora vikten och materialet i dessa bord gör dem nästan omöjliga att stjäla eller vandalisera.

Varje betongbord är permanent färgat med organiska pigment eller färgas och skyddas med en akrylförseglare. Betongens styvhet kommer från en mängd små stenar eller glaspartiklar. Detta aggregat hålls samman av en matris som finns i olika färger. Efter härdningsprocessen slätas formen vanligtvis genom sandblästring för att skapa en jämn, plan yta. Detta beror på det strukturerade utseendet som exponeras av processen. Texturerade eller släta finishalternativ finns för benen och basen på borden. Bordsskivor och säten finns endast i släta ytor.

För ett mer anpassat utseende finns bordsskivor och sittplatser i en polerad terrazzo-finish som består av blandad marmor, kvarts, granit eller andra lämpliga chips. Terrazzo härdas, slipas och poleras för att ge en jämn texturerad slät yta. För ett miljövänligt, “grönt” alternativ finns bordsskivorna och stolarna i betong också i en polerad terrazzo som innehåller 100% återvunnet slipat glasmaterial, i ditt val av flera livfulla färgalternativ. Glaset används i hela betongformen, inte bara på ytan, och armeringsstålet som används för ökad hållfasthet och långvarig hållbarhet är också tillverkat av återvunnen produkt.

Trä campingbord

Sammanfogade med antingen metall- eller betongfundament, träsäten och bordsskivor ger en vacker, klassisk känsla som är lätt att anpassa. Träbord har olika träslag och fläckar, vilket möjliggör det varma, inbjudande utseendet som bara trä kan förmedla.

Träbordytor kan förseglas med en vattentätare ungefär var fjärde månad så att de ser nya ut, eller om de inte underhålls kommer många träslag att vädras till en rik, gråaktig nyans över tiden, en naturlig färg som många uppskattar. Dessa bord är också vanligtvis billigare från början och möjliggör enkelt underhåll och uppdateringar från den lokala färg- eller virkesbutiken.

Återvunna campingbord av plast

Återvunna campingbord av plast är hållbara och kräver nästan inget underhåll alls. Förutom att de är bra för miljön, splittras inte dessa bord och är motståndskraftiga mot graffiti. Pennor och markörer kan enkelt tvättas av; färg kommer inte att bindas till ytan och kan tas bort med sandpapper. Ytskärningar eller repor kan helt enkelt strykas bort.

Återvunnen plast tillverkas med minst 96% material efter konsumtionen / industri, såsom mjölkkanna, popflaskor och plastpåsar. UV-stabilisatorer för att skydda mot märkbar solblekning och förbättra färgen och andra stabiliserande egenskaper utgör de återstående 4% av produkten.

Återvunnen plast kommer inte att spricka, flisas eller blekna. är mindre brandfarligt än trä; har en smidig, estetiskt tilltalande känsla; och kommer aldrig att ruttna eller försämras. Det släpper inte ut skadliga kemikalier i miljön som kan förorena närliggande ytor eller grundvatten. För att övervaka allt kan återvunnen plast återvinnas om och om igen för att göra fler produkter som kan njutas av i generationer framöver.

Färg och temperatur

Även om det kan vara mer praktiskt att välja en mörk färg till ditt campingbord, kom ihåg att ljusare färger reflekterar mer solljus och håller sittytorna svalare på sommaren. Perforerade eller expanderade campingbord av belagt stål tillåter luftflöde genom ytorna och hjälper till att hålla dem svala vid beröring.

Om du letar efter ett campingbordsmaterial utomhus som inte blir lika varmt i solen, är dina bästa val aluminium, trä eller betong. Naturligtvis är det bästa botemedlet att placera dina bord i skuggade områden eller välja ett som kommer med ett bifogat solskydd eller ett paraplyhål.

Installationsalternativ

Installationsalternativen varierar mellan kommersiella campingbord. Bord kan ha en enda piedestalbas, enskilda benbotten eller ramstödbas. Det finns tre olika alternativ för att montera ditt bord.

Montering på marken

Om du är intresserad av att hålla dina bord på en plats på lång sikt, titta på campingbordalternativ som har markmonteringsalternativet tillgängligt. Stålröret på ditt bord planteras djupt i marken och stabiliseras med en vinkelrät stift. Detta fäste erbjuder dig det mest skyddande och stabila alternativet. Kom ihåg att denna typ av installation kräver att borden är på plats innan en betongplatta hälls.

Ytmontering

Om området där du ska placera dina campingbord innehåller betong som redan har hällts och har satt, kan ett ytmonterat bord vara det bättre valet. Ytmonteringar finns på en mängd olika bord som ger dig olika estetiska utseende samtidigt som de ger stabilitet och skydd mot tjuvar. Vissa bord erbjuder tillbehör för injekteringsbruk för att dölja den fastskruvade ytflänsen och lägga mer överklagande till ditt campingbord.

Portabelt

Om stöld inte är ett problem och det inte intresserar dig att begå dina bord till en plats finns det flera bärbara alternativ tillgängliga. Hur enkelt dessa bord kan flyttas beror på vilken typ av bord du köper. Ett betongbord anses vanligtvis bärbart, men dess vikt kommer sannolikt att binda det till en plats.

Ett campingbord av metall ger dig obegränsad bärbarhet, några av dem kan till och med vikas upp och läggas bort. För att skydda mot risken för oönskad rörelse av bordet, erbjuder vissa bärbara bord ytmonterade klämmor såväl som markmonterade stolpar för semi-permanent betongmontering. Denna extra skydd ger dig stabilitet samtidigt som du fortfarande ger dig möjlighet att flytta bordet om det behövs.

Andra överväganden

Plats

Området där du måste placera dina campingbord är ofta fördefinierat. Om dina bord är för dina anställda, försök att placera dem i samlingsområden, nära kontorsdörrar och platser där skugga är möjlig medan du ger en öppen men ändå privat miljö.

En ny campingbord på en dålig plats är lämplig att inte få mycket användning. Om du är i matservicebranschen och campingborden är för dina kunder, är det en bra idé att placera dem i närheten så att nyligen köpt mat inte behöver bäras så långt och inom din personal hantera frågor eller funderingar.

Mellanrum

Att placera dina bord i ett gemensamt område är en bra idé, men var försiktig med att placera dem för nära varandra. Dina anställda eller gäster ska ha tillgång till alla bordssätena från en till en annan utan den här gymnasiet. En sådan känsla kan vända människor bort från att använda dina bord och, i händelse av ett företag, kan avvisa kunder.

Väderskydd

Om ditt bord kommer att exponeras för elementen hela året, se till att du väljer en lämplig campingbord som klarar det. Betongbord fungerar bra för detta, liksom metallbord med termoplastbeläggning. Om du är intresserad av ett trä- eller icke-belagt metallbord men är orolig för elementen, överväga att köpa bord som kan fällas upp och lagras över vintern.

Campingbordskategorier

Det finns några olika kategorier av bärbara lägerbord att köpa. Vi har alla olika sätt vi läger och vi har alla olika behov när det gäller bord som används för camping. Vanligtvis finns lägerbord i cirka tre breda kategorier:

 • Matlagningsbord
 • Matbord
 • Tillbehörscampingbord

Matlagningsbord

Dessa lägerbord har multifunktionell design. De måste vara tillräckligt robusta för att ha köksredskap och potentiellt tunga matvaror och skålar på sig utan att kollapsa. Några av dem är gjorda för att ha grillen på toppen av stationen. De är inte gjorda för att äta på, så överväg inte att försöka använda en som matbord. Det slutar inte bra för dig. Leta efter bärbara matbord som innehåller många olika “fack” för saker du behöver. Vissa har vinglashållare, lykthängare, redskapskrokar och mer. Ett hängande torkställ under bordet är en praktisk funktion för att låta diska torka. Att ha en pappershanddukshållare är också extremt praktiskt, särskilt i blåsiga områden.

Middagscampingbord

Ditt matbord är det bord du och dina vänner / familj kommer att äta på. Tja, duh … men vissa människor väljer att inte ha ett matbord och det är bara bra. Det är ok, men verkligheten är att det är lättare att ha en dedikerad plats att äta. Speciellt om du har många människor att mata. Det kan också fungera som ett allmänt lägerbord för att ställa saker som kryddor, pappershanddukar och mer.

Campingekvivalenten för ett matbord i hemmet tenderar att vara lite kortare än standardhöjden på cirka 30 tum. De borde ha bra utrymme under för benen. Annars kommer du att hata att försöka använda ditt bord för detta ändamål. Ditt bärbara campingbord borde också vara robust. Människor kommer att stöta på det och det måste kunna bära vikten på din mat, dryck och armbågar som vilar på det. Innan du köper, bestäm hur många människor som vanligtvis kommer att sitta vid bord och köp därefter. Kom ihåg att husbilar inte har oändligt lagringsutrymme, så du vill fortfarande ha ett bärbart bord som packas i ett relativt litet område.

Tänk också på vikten på det bärbara campingbordet. Varför? Du måste ta hänsyn till vikten på allt du bär i din husbil så att du inte går över din viktgräns. Att göra det är mycket farligt. Återigen kan vi inte betona tillräckligt hur medveten du ska vara om matbordets design du väljer. Om dina ben inte går bekvämt under bordet på grund av benen eller armarna som stöder benen, är lägerbordet värdelöst för dig. Tänk också på campingstolarna du ska använda till ditt bärbara campingbord. De kan vara för höga för vad du vill använda dem till. Tänk på dessa saker när du handlar.

Tillbehörscampingbord

Tillbehörslägerbord kan användas till många saker. De kan användas för att spela spel, en plats för att ställa in dina drycker eller aptitretare eller använda dem för att placera matlagningsmaterial på. Dessa små fällbara bord finns i ett sortiment av storlekar och höjder. Här beror det igen på vad du vill använda en så långt som storlek och stil att få.

En av de största övervägandena att tänka på vid ett tillbehörs campingbord är stabilitet. Det är inte ett bord du vill flyga i väg när det är ett stort vindkast, det är säkert! Ändå tenderar dessa campingbord att vara relativt lätta. Ben som lutar utåt kan vara till hjälp liksom en låg profil. Beroende på hur de är byggda kan några av dessa små fällbara bord vägas ner längst ner men de flesta kommer inte med en “del” att göra detta med. Vi pratar om att använda något som en sten eller en sandpåse. Detta gäller alla fällbara lägerbord som du får.

Vanliga frågor om Campingbord

Vad är fördelarna med ett runt campingbord?

Ett rundat campingbord är de bästa stora matsalarna och större lägerlag. Dessutom är den perfekt för både utomhus- och inomhusbruk. Den här campingborden tar dock mycket plats.

Kan du lägga en grill eller mikrovågsugn ovanpå ett campingbord?

Den här frågan är lite komplicerad att svara på. Det beror dock på campingbordet du planerar att köpa. Här är varför. För campingbord som inte har för mycket vikt som 10 till 20 kg måste du vara uppmärksam på att sätta stora växlar ovanpå. Men campingbord som kan hålla 50 kg kan enkelt hålla en grill eller mikrovågsugn.

Å andra sidan slutar inte frågan där. Bordet ska vara värmebeständigt. Men om ditt valda campingbord har en viktkapacitet på 50 kg men inte värmebeständigt, inga bekymmer eftersom det kan placera ett värmebeständigt material under din grill eller mikrovågsugn.

Kan du ta med ett campingbord till stranden?

Ja, du kan ta ditt campingbord till stranden. Det enklaste bordet du kan ta med är dock möjligen modellen som är designad av nylonväv. Men du kan också ta med ett campingbord eller sidobord utan konsekvenser.

Sand, å andra sidan, kommer inte att påverka campingbord som är tillverkade av aluminium, plast, trä etc. fysiskt. Men för att undvika problem, se till att rengöra det när du återvänder och inte ställa upp bordet nära strandlinjen.

Vad är pulverlackering?

Det är en process där en elektrostatiskt laddad färg eller pulver smutsas ut på rörets yttre del och bakas vid höga temperaturer för att säkerställa en estetisk och hållbar rörfinish.

Är ett campingbord nödvändigt?

Campingbord är extremt nödvändiga; de fungerar som en användbar förvaringsyta för matvaror, drycker, spel och andra lätta föremål. De har olika funktioner som gör det lättare att bära ett bord; välj en bärbar, vikbar och justerbar design med bra förvaringsfack för mer hygienisk och säker förvaring.

Hur stort bör ett campingbord vara?

Storleken på ett campingbord påverkar också dess funktionalitet direkt. Större, högre matbord är bekvämare för familjecamping, medan små sidobord redan kan erbjuda tillräckligt med yta för solcamparen eller vandraren.

Observera att som en allmän tumregel är större inte nödvändigtvis bättre – eftersom den perfekta storleken är mycket beroende av var, när och hur du planerar att använda bordet. Ju större bord, desto tyngre och tjockare tenderar det att vara. Så om förpackningsljus är en prioritet, kanske du vill hoppa över alternativen som rymmer 4 personer.

Vilka material är bäst hos campingbord?

De vanligaste materialen som används i campingbord är stål, trä, aluminium, plast och nät (för bordsskivor och skär). Varje material har sina för- och nackdelar. Stål är ett tåligt, hållbart alternativ så länge du väljer korrosionsbeständigt stål som har behandlats för att motstå elementen.

Aluminium är lätt och i de flesta fall rostskyddat, perfekt för vandrare som vill ha ett bord som inte väger ner sitt pack. Trä är ett mer traditionellt val och ger ett mycket robust (och snyggt) campingbord, men det kommer också att tyga dig och kan behålla vatten om det inte behandlas med en vattentät lack eller skyddande beläggning.

Oavsett vilket material ett bord är tillverkat av, se till att dubbelkolla kvaliteten eller graderingen. Till exempel: om ett bord har en nylontoppyta, kontrollera om det är en högkvalitativ sort som ripstop-nylon med en vattentålig beläggning. Och om du handlar efter metallbord, leta efter ett korrosionsbeständigt alternativ som rostfritt stål istället för lågkvalitativt stål som saknar hållbarhet.

Oroa dig inte: du behöver inte dyka djupt in i olika stålgraderingar. Kontrollera bara vad andra kunder säger i sina recensioner, eftersom detta ger dig en bra uppfattning om huruvida materialet har den hållbarhet och prestanda du letar efter. Och om du vill spara ännu mer tid, använd helt enkelt vår bästa campingstolöversikt för att direkt navigera dig mot högkvalitativa alternativ som markerar rutan för användning av högkvalitativa material.

Är det viktigt att man köper ett snabbuppfällt campingbord?

Det sista du vill göra när du försöker njuta av din campingresa är att ställa in en annan frustrerande enhet för din vistelse. Det är ganska viktigt att leta efter enkel installation i ditt bord, oavsett vilken typ du behöver.

Det är ganska enkelt att titta på ett litet hopfällbart bord och kunna berätta om det kommer att ta evigt eller om det blir lätt. Annars kan du söka online-recensioner för andras erfarenheter av den aktuella campingborden. Uteköksborden kommer troligen att ta lite mer tid att ställa upp, men om du måste läsa anvisningar för att göra det kommer du antagligen att ångra ditt köp.

Hur mycket väger ett vanligt campingbord?

Bordets storlek och material som används påverkar direkt vikten på ditt campingbord. De flesta större camping matbord väger cirka 7 till 10 kg, medan mindre bord och vikbara alternativ kan vara så lätta som 1 kg.

Om du är i en husbil eller planerar att resa till din camping med husbil kanske vikt inte är en mycket viktig faktor. Men för vandrare och backpackers kan några kg göra stor skillnad på spåren. Oavsett vilken typ av husbil du är, rekommenderar vi alltid att du kontrollerar vikten på campingbordet innan du köper, för att undvika rejäla överraskningar!

Tips: en annan viktig faktor är bordets viktkapacitet, alltså hur mycket saker du kan placera på den övre ytan. Om du planerar att använda bordet för att lagra din spis eller andra tyngre apparater, se till att viktkapaciteten är tillräcklig för att ge det stöd du behöver!

Hur ställer jag upp ett campingbord?

Beroende på design och typ av bord finns det olika sätt att ställa upp ett campingbord. De tillhandahållna instruktionsböckerna bör belysa sådana metoder som är speciella för produkten i fråga.

Hur håller jag ett campingbord stabilt?

Det är självklart att stabilitet är en annan viktig faktor när du väljer ett campingbord. Du vill inte att ditt bord ska välta i minsta vindkast när du sätter dig ner för att njuta av den noggrant tillagade maten.

Som nämnts tidigare kan justerbara fötter hålla bordet stabilt på ojämn mark, även om det är fantastiskt vad en välplacerad ölmatta kan uppnå !. Större fötter kan också vara till hjälp, särskilt på mjukare mark.

Vilka typer av campingbord finns det?

Vikbara campingbord

Kanske den vanligaste typen av campingbord på marknaden, hopfällbara bord krymper till en kompakt, platt form. Benen böjer sig inåt och stoppas bakom ytan. De flesta vikbord är gjorda av aluminium, men du kan också hitta polymeralternativ. Dessa campingbord kan vanligtvis bära mycket vikt. Beroende på strukturen kan de också stiga ganska högt från marken. Med vikbord är det viktigt att placera dem på en plan yta för att förhindra tippning.

Sidocampingbord

Mindre än andra bord, dessa är utformade för att stödja mindre objekt. Inte nödvändigtvis för att äta på sidobord är bra för att stödja belysning och bug zappers eller till och med drinkar. Till skillnad från de vikbara och kollapsande motsvarigheterna är dessa bord inte för sittande. Vanligtvis fälls de ner kompakt och fungerar som ett TV-middagsbord. Vattentäta och robusta sidobord för camping har en hög draghållfasthet.

Hopfällbara campingbord

Denna typ av bord är ganska unik. Den är gjord av duk, vanligtvis vävd polyester. Materialet liknar det som används på campingstolar. Den fälls ut precis som en campingstol också. Med de flesta av dessa bord finns det kopphållare i hörnen. Vanligtvis är borden stabila och har minst två nivåer. Även om det vanligtvis inte är helt vattentätt, tenderar materialet att vara vattentätt. Klarar att hålla en anständig vikt, kollapsande bord passar bra med andra campingutrustning.

Är det viktigt att man underhåller sitt campingbord?

Campingbord behöver inte mycket underhåll men det finns några saker du bör göra för att få dem att hålla lite längre. Torka av bordsytan varje dag under en resa och ge den toppen och benen bra rena ner i slutet av varje semester.

Rengör den noggrant med desinfektionsmedel i slutet av säsongen innan du packar upp, och igen när du tar redskapet på våren. Håll utkik efter rost runt gångjärnen och skruvarna, och håll ett öga på elastiken på bord med lamellplattor så att den inte ruttnar eller förlorar sin elasticitet.

Är det viktigt att tänka på hög viktkapacitet när du köper campingbord?

Det beror på hur du vill använda de bärbara lägerborden. Om du vill använda den för att servera mat kan du leta efter grundläggande fällbara toppbord. Men om du planerar att grilla mat och förvara medan du serverar så många som fyra personer, gå till ett stort fällbord. Det finns till och med ett högt hopfällbart bord när du går till campingborden och stolarna. Det är perfekt för dem som är långa och behöver något att äta bekvämt.

Vilket företag gör de bästa campingborden?

Olika märken utmärker sig på olika sätt, så allt beror på vad du letar efter. Ta reda på vilken typ av bord du är ute efter först (hur många personer den behöver sitta, hållbarhetsförväntningar osv.). Därifrån kan du hitta rätt tillverkare. Branschledare inkluderar Coleman och ALPS Mountaineering.

Vad ska man tänka på inför komfort?

Den viktigaste faktorn för komfort när det gäller lägerbord är höjden. Se till att bordet stiger tillräckligt högt från marken men ändå inte är så högt att det lätt tippar. Därifrån är det bara att titta på ytan.

Är campingbord nödvändiga vid camping?

Ja. Det här är tillbehör som du inte har råd att försumma när du packar utomhus när du packar utomhus på grund av hur användbara de är. För det första ger de ett bekvämt sätt att äta på marken eller varv. Att tillbringa hela dagen med ansträngande aktiviteter kan leda till utmattning. Därför kan du komma tillbaka till ditt campingområde för att koppla av och ge stor komfort. Det är därför du måste vara bekväm när du tar din måltid. Och vilket bättre sätt att bli bekvämt än att använda ett campingbord?

De flesta modeller som finns i denna post är också extremt bärbara vilket gör att du kan ta dem var som helst med mycket lätthet. Du kommer att få en trevlig campingupplevelse när du samlas runt bordet med vänner för att dela tankar och idéer. Dessutom kan du till och med spela eller läsa på bordet på natten för att undvika krypande buggar på marken. Så, ett campingbord är nödvändigt om du vill ha en perfekt utomhusupplevelse.

Hur dyrt campingbord bör jag köpa?

Efter att ha letat efter alla funktioner som du vill ha i ett campingbord beror köpbeslutet på din budget. Prislappen på bordet kommer att avgöra om du tar den hem eller inte. Om du har en budget finns det gott om prisvärda campingbord som matchar dina behov. Det är alltid klokt att spendera extra om du behöver ett campingbord som klarar tidens test. Dessutom kostar campingbord med ytterligare funktioner mycket mer än de enkla och enkla alternativen.

Hur mycket vikt behöver ett campingbord hålla uppe?

Varje campingbord har en viss viktkapacitet och att stapla föremål över den gränsen kan orsaka en stor fördelning. I genomsnitt bör en kapacitet på 15 kg rymma tillräckligt med måltider för en grupp på fyra eller fler. Om du vill använda bordet för att laga och placera andra tunga föremål behöver du ett mer kapabelt campingbord. kanske en gräns på 30 kg eller ännu mer.

Hur underhåller jag mitt campingbord?

Först och främst kräver campingbord inte mycket underhåll när du har fått dem. De flesta av dem har slitstarkt material som är motståndskraftigt mot utsidan. Du måste dock lägga till en beläggning på den som inte kommer med den här funktionen. Till exempel måste du applicera en vattentät beläggning på din träplatta för att förhindra rotting och förfall. Om du använder en med en stålram är det lämpligt att pulverlackera den. Du bör upprepa denna process oftare för att säkerställa att den inte slits ut med tiden.

Ett annat bättre sätt att underhålla campingbordet är frekvent rengöring. Se till att du inte lagrar bordet utan att rengöra toppen eller ta bort smuts från ramen och benen. Om du inte gör det kommer ditt bord att utvecklas fläckar som inte kan tas bort med tiden och det kommer att påverka utseendet. Det perfekta sättet att rengöra campingborden är att spola ner dem efter varje användning och låta dem torka ut innan de lagras. Dessutom bör du tvätta borden innan du använder dem för att säkerställa maximala hygiennivåer. Om du följer ovanstående underhållstips är du på väg att ha en säker och perfekt upplevelse i naturen.

Hur öppnar jag och fäller ihop campingbord?

Fällbara campingbord är i allmänhet lätta att öppna och fälls tillbaka för lagring. Först måste du ställa in bordet på sidan innan du försöker öppna det. Leta sedan upp det område där det finns plats för dina fingrar att enkelt komma igenom. Vanligtvis är utrymmet gjutet och har en storlek som liknar dina händer.

Eftersom bordet har gångjärn som är tätt låsta för stabilitet måste du applicera mer tryck när du öppnar. Du kommer att ha bordet öppet inom några sekunder. Att fälla det är inte svårt. Allt du behöver göra är att långsamt böja ramen så att sidorna möts för att fällas i mitten. Detta kommer att bilda en kompakt storlek som är perfekt att bära.

För en hopfällbar bordsskiva kommer ramen helt monterad. Allt du behöver göra är att fälla ut ramen och placera den upprätt på marken. Se till att ramen är stabil och lägg till stavarna som stöder bordsskivan. Ta bort den rullade bordsskivan från väskan och rulla upp den. Rikta försiktigt in det med hålen på stängerna för en perfekt passform. Den fälls ner så snabbt och enkelt.

Vad är behovet av campingbord år 2023?

Campingbordet ser ut som ett mycket tråkigt köp men ger dig den bekväma upplevelsen där du kopplar av och äter. Du har det extra utrymmet att lägga ut mat, dryck och behöver inte oroa dig för att sitta på gräset som ibland kan vara ohygieniskt! Du kan spela kortspel, lösa dina jaktgevär, justera kamerorna, använda din bärbara dator eller till och med läsa en bok.

Bör man köpa ett avancerat eller simpelt campingbord?

Produkter tjänar syfte. På en fritidsresa rekommenderar vi en enkel lättviktscampingbord, men att ha en plan för brasa och dränka tungan med vin eller öl kräver alltid en grillgrill. Om någon bär grill i gruppen så undvik att köpa ett bord med grill.

Hur mycket är det värt att man lägger på ett campingbord?

Spendera alltid intelligent. Om du vill ha ett bord med mångsidig användbarhet kan du sluta köpa en produkt med rejäl prislapp. Välj vad som är nödvändigt för dig så kan du få ett bra återförsäljningsvärde om du tänker återförsälja för en annan produkt.

Hur klumpiga är campingbord?

Oavsett om du billäger eller om du har en lång klass A-rigg, bör du vara bekymrad över storleken och vikten på borden du tar med. Varför? Tja, din rigg har en viktgräns att hålla under och ditt fordon är bara så stort. Ju mer kompakt och lätt dina bord är, desto lättare har du att lagra dem. De är också lättare att flytta om de är lätta och kompakta.

Det finns bättre gjorda bord där ute som inte gjordes för camping. Det är därför du inte ser dem på campingplatser. Även ett trevligt ljust / litet IKEA köksbord skulle vara för stort för att försöka få fram camping! De är helt enkelt inte gjorda för bärbarhet. Det finns gott om välstora / lättare fällbara campingbord där ute. Se bara till att det du får passar din storlek och lagringsbehov. Och försök inte att montera en fyrkantig pinne i ett runt hål.

Vilket material ska jag välja hos mitt campingbord?

Trämöbler känns stilrena men för camping ser det faktiskt inte ut alls. Dessutom kan ett plötsligt vattenstänk skada trä och smidesjärn både eftersom det kommer att påverka produktens livslängd medan eld kan ge samma skada på PVC. För normal användning rekommenderar vi campingbord av hårdplast eller PVC och om bord med grill är att föredra, använd sedan smidesjärn. Bestäm behovet själv som en smart köpare.

Sammanfattning av köpguide för Campingbord

Sammanfattningsvis är ett campingbord viktiga möbler för komfort i naturen. Du kommer att upptäcka att borden är till nytta när du lagar mat, äter, spelar och umgås eller lagrar viktiga saker. Därför bör du inte utesluta denna del av möblerna när du packar utomhus. På marknaden idag har de bästa campingborden utmärkt teknik som gör det enkelt och bekvämt att använda. De ger också stor bärkomfort som möjliggör enkel bärbarhet.

När det gäller att välja de bästa redskapen att använda på dina campingäventyr är det inte lika enkelt. Det är därför som du läser igenom de här recensionerna exakt vad du behöver. Campingbordet du väljer beror på syftet det är tänkt att tjäna. Med rätt kunskap blir ditt köpbeslut ganska enkelt. Med detta i åtanke, se till att du väljer något som kommer att hålla dig ett par års användning innan du blir av med det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen