Bästa Termosen 2024 – Test av olika Termosar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Kanteen Insulated

Tkpro 500ml

Tkpro 1000m

Hydro Flask Std

Klicka här för att se fler termosar.

Det finns ingenting som slår en varm dryck under en kylig vinterdag. Det allra bästa sättet att hålla sitt te, kaffe eller soppa varmt är med en bra termos.

Alla modeller fungerar enligt samma grundprincip: De har en dubbelväggskonstruktion, åtskild av ett vakuum, vilket skapar ett värmeisoleringsskikt som håller vätskor heta länge.

Samma vakuumprincip gäller faktiskt också för att hålla drycker kalla. Flaskor med dubbelvägg är alltså också utmärkta för att hålla drycker iskalla under en varm sommardag, precis som en kylväska.

Vi på Friluftsproffset vet hur nödvändiga termosar är, oavsett om det handlar om en pickning, jobbdag eller en lugn stund i hammocken.

Vi har därför testat modeller från storlekar mellan 500ml och 1000ml. Vi har jämfört deras prestanda och funktioner. Detta har vi gjort för att hitta den bästa termosen. Nedan följer 4 recensioner.

1. Bäst i test – Klean Kanteen Insulated 592ml

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från det välkända varumärket Klean Kanteen är en storfavorit som är den bästa modellen på marknaden enligt oss på Friluftsproffset.

Varianten från Klean Kanteen har dubbla vakuumisolerade väggar som enligt vårt test håller kalla drycker kalla i cirka 35 timmar, och varma drycker varma i cirka 15 timmar.

Detta är utmärkt prestanda. Kvalitén på modellen är även mycket bra. Det beror på det rostfria stålet (18/8) som omger flaskan. Flaskan känns, på grund av stålet, lyxig och behaglig i handen. Termosen är dessutom enkel att rengöra.

Insidan av modellen är elektropolerad, vilket gör så att materialet inte avger några smaker som förstör din dryck. Volymen på modellen är 592ml, vilket är en bra volym, eftersom flaskor med större volym tenderar att bli klumpiga.

Flaskan finns att välja i 4 olika färger: Brushed Stainless, Lotus, Marigold och Real Teal. Vi på Friluftsproffset tycker speciellt om Marigold. Letar du efter den bästa termosen bör du välja Klean Kanteen Insulated 592ml.

2. Populärast – Klean Kanteen Tkpro 500ml Termos

Klicka här för att se bästa priset

Modellen från Klean Kanteen har mycket bra termisk prestanda för både kalla och varma drycker. Enligt vårt test håller sig varma drycker varma i 20 timmar, och kalla drycker kalla i 70 timmar.

Något fiffigt som modell har är att termosens integrerade mugg också har dubbelväggskonstruktion. Det innebär att drycken håller sig varm/kall medan du dricker.

Insidan av flaskan är elektropolerad, vilket gör så att materialet inte ger av sig smak till drycken. Modellen är för övrigt tillverkad i 18/8 rostfritt stål och silikon. Materialen bidrar till en behaglig känsla i handen.

Med modellen går det även att hälla upp dryck utan att skruva av korken. På detta vis hålls din dryck varm/kall längre.

Den populära modellen från Klean Kanteen har en flaskvolym på 500ml och en vikt på 520g. Termosen är alltså ganska liten. Muggens volym är enligt Klean Kanteen 216ml.

3. Premiumval – Klean Kanteen Tkpro 1000ml Termos

Klicka här för att se bästa priset

Denna modell från Klean Kanteen är den variant som enligt vårt test har bäst termisk prestanda. Det beror på att termosen är på en liter. Desto större flaska, desto bättre isolering.

Enligt vårt test håller sig varma drycker varma i 34 timmar och kalla drycker kalla i 90 timmar. Detta är mycket bra termisk prestanda. Däremot måste man ha i åtanke att 1 liter är ganska stort och just därför är modellen klumpigare än varianter på 500ml.

Modellens mugg har liksom flaskan dubbelväggskonstruktion. Det innebär att din dryck håll varm/kall medan du dricker. Muggens volym är på 305ml.

Det går även att hälla upp dryck utan att skruva av korken. På detta vis hålls vätskan i flaskan varm/kall längre.

Flaskan är tillverkad i rostfritt stål och silikon omger flaskan. Dessa två material kombinerat ger en behaglig känsla i handen. Insidan är elektropolerad, så att dina drycker inte får avsmak från stålet.

4. Billigast – Hydro Flask Std Mouth Flex 532MI

Hydro Flask Std Mouth Flex 532Ml Termos

Klicka här för att se bästa priset

Hydro Flask har den senaste tiden blivit ett mycket populärt varumärke på marknaden gällande termosflaskan. Det beror på god kvalité till ett lågt pris. Denna modell från Hydro Flask är tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål och är en termos vattenflaska.

På Hydro Flasks modeller erbjuds den unika dubbelväggiga-konstruktionen TempShield, som motverkar kondensation och temperaturförändringar.

Modellen är på 532 ml och kommer enligt vårt test hålla din kalla dryck kall i 20 timmar och din varma dryck varm i 10 timmar. Flaskan är utmärkt att ta med sig till gymmet eller på en kortare vandring.

Modellen är BPA- och ftalat-fri, vilket gör termosen säker för barn att använda den. Priset på modellen är också relativt lågt. Just därför rekommenderar vi starkt denna variant som present till det aktive barnet.

Lista över de bästa termosarna 2024

  • Bäst i test: Klean Kanteen Insulated 592ml
  • Populärast: Klean Kanteen Tkpro 500ml Termos
  • Premiumval: Klean Kanteen Tkpro 1000ml Termos
  • Billigast: Hydro Flask Std Mouth Flex 532MI

Vanliga frågor om termosen

Vilken är den bästa termosen?

På Friluftsproffset har vi testat 4 olika modeller. Alla dessa modeller är nästan likvärdigt bra. Däremot har vi utsett en modell till bäst i test. Letar du efter den bästa och mest allsidiga termosen skulle vi främst rekommendera den.

Vad betyder ordet termos?

”Thermos” på grekiska betyder varm. En termos huvudsakliga funktion är att hålla din dryck varm. Därav tillkom namnet. Letar du efter en bra termos, har vi recenserat 4 olika modeller på vår hemsida.

Kan termos hålla kallt?

Japp termosar håller även dina kalla drycker kalla. Det beror på vakuumet mellan dubbelväggskonstruktionen. Flaskorna isolerar din dryck både från värme och kyla.

Hur rengör man en termos?

Det är ganska vanligt med avlagringar på insidan av sin termos efter flera användningar. Avlagringarna kan ibland försämra smaken. I denna situation behöver man rengöra sin termos.

Rengöring kan man göra genom att tvätta med hett vatten. Funkar inte det kan man hälla ner en eller två matskedar bakpulver, fylla med hett vatten och sedan vänta tills det bubblat klart.

Ett annat sätt är att blanda ättika och varmt vatten i flaskan, för att sedan vänta en stund. Efter det rekommenderar vi att diska som vanligt med hett vatten.

Sammanfattning

Kyliga vinterdagar finns det inget bättre än lite varm choklad. På varma sommardagar finns det inget bättre än iskallt vatten. En gemensam nämnare för att göra detta möjligt är termosen.

I denna artikel har vi recenserat 4 olika modeller i varierande storlek, pris och funktion. Detta har vi gjort för att ge dig ett bra urval. På detta sätt kommer du välja den rätta produkten för dina behov.

I denna text har vi även besvarat några vanligt förekommande frågor. Avslutningsvis vill vi på Friluftsproffset tacka för att du tagit din tid att läsa vår text och hoppas att dina äventyr blir förgyllda med en bra termos.

”Syftet med vår text har varit att vägleda konsumenten till det bästa termosköpet.”

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen