Bästa Termosen 2023 – Test av olika Termosar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Klean Kanteen Insulated 592ml

Klean Kanteen Tkpro 500ml Termos

Klean Kanteen Tkpro 1000ml Termos

Hydro Flask Std Mouth Flex 532Ml

Klicka här för att se fler termosar.

Bäst i test Termos 2023

Ingenting slår en varm dryck under en kylig vandring, och det bästa sättet att hålla ditt te, kaffe eller soppa ångande het är att packa en bra termos i ryggsäcken. Alla termosar fungerar på samma grundprincip. De använder en dubbelväggskonstruktion, åtskild av ett vakuum, vilket skapar ett värmeisoleringsskikt som håller vätskor heta mycket länge. Samma vakuumprincip gäller för att hålla drycker kalla, så dubbelväggiga flaskor är också ett utmärkt sätt att hålla drycker iskalla under en varm vandringsdag.

Vi har granskat ett urval av de bästa termosarna på marknaden, i storlek från 500 ml ml till hela 1000 ml. Större flaskor behåller vanligtvis värmen bättre än mindre flaskor, men är vanligtvis klumpigare och tyngre. Vi har jämfört deras prestanda och deras funktioner för att ta fram den bästa termosen för dig. Se i tabellen ovan för att hitta den termos som passar dina behov och din budget bäst. Vi kan garantera att vilket val du än gör kommer du bli mycket nöjd!

Läs även >>> Det bästa campingbordet 2023

Köpguide för bäst i test Termos 2023

Termiska flaskor är ett utmärkt val om du vill ta med dig egna varma drycker eller varm mat när du lämnar huset. Värmeflaskor kan vara mycket praktiska och kostnadseffektiva om du använder dem för att ta ditt eget kaffe / varma drycker till jobbet så att du inte slutar spendera dubbelt så mycket på dyra kaféer, och du kan också använda dem för att ta varm mat som soppa och kalla drycker med dig så att du får en smak av hemmet oavsett vart du går!

Det finns en hel del olika typer av termiska flaskor som har utformats för olika ändamål. Innan du köper en termos måste du fråga dig själv exakt vad du sannolikt kommer att använda den till. Ska du köpa en termos för jobbet eller för vandringsturer? Vill du använda den till mat eller varma drycker? Vill du använda den för kalla drycker?

Frågor att ställa sig själv inför köp av termos

Det är viktigt att köpa en termos som matchar dina vanor för kaffedryck. Här är några frågor som du kan ställa dig själv medan du läser igenom urvalet av tillgängliga termosar.

 • Hur mycket kaffe dricker du verkligen? Om du behöver minst ett pottminimum för att hålla ögonen öppna under det morgonmötet, välj ett av de större alternativen. Om du bara tar med en eller flera koppar finns det många små modeller som kan bära ditt kaffe utan krångel.
 • Hur ska jag transportera min termos? Sitter din termos fint i bilens konsol eller kommer den att studsa runt väskan medan du står på tåget? Om din termos kommer att ha en egen pendling på morgonen kanske du vill välja en med ett väl granskat lock för att säkerställa att kaffet gör det till din mun, och inte bara över den dyra elektroniken i din väska.
 • Hur länge förväntar jag mig att mitt kaffe håller sig varmt? Högre kaffetermosar tenderar att ha bättre isolering än billigare, så om du vill att ditt kaffe ska vara varmt under arbetsdagen kan det vara värt det att investera i en högkvalitativ. Om du dricker ditt kaffe inom två timmar behöver du förmodligen inte betala för en med den bästa isoleringen.
 • Hur länge vill du att din termos ska hålla? Som alla köp får du vad du betalar för. En dyrare termos av hög kvalitet kan ha ett glas eller rostfritt stål. Medan termosar med plast- eller tenninsatser kan vara billigare är de dåligt utrustade för att hålla drycker varma och bryts ned snabbare än glas eller stål.

Medan ovannämnda verktygsfunktioner som storlek och isolering är de viktigaste när det gäller kvaliteten på din termos, är chansen att du kommer att ha med dig din termos varje dag, så du vill att det ska vara modernt! Här är några saker att tänka på när du väljer hur du vill att din termos ska se ut.

Användningsområden för termosar

Picknick

Aldrig tidigare har vi hängt med kompisar i parker så mycket än 2020. Om traditionell picknickpris inte gör det åt dig, använd en termos för att ta en enkel ramen till din tonhöjd i gräset.

Du måste göra lite hemförberedelser först: laga som vanligt men avsluta två minuter tidigt innan du fyller en termos med ramen. Termosens isolering håller nudlarna och grönsakerna försiktiga tillagade tills du är redo att äta. Fungerar också en godbit med pastasallad.

Åktur

Håll kaffe varmt i en termos, ta med dig extra koppar om du har en bil full av koffein hungriga människor. Detta kommer inte bara att hindra dig att köpa dyra vägar, utan du kommer också snabbare till din destination. Resultat.

Camping

Med många av oss som väljer ett staycation i sommar är camping årets semesterstil. Men bara för att du gör det på landsbygden betyder det inte att du inte kan äta en anständig middag – du behöver bara en bra termos. Här är några idéer för att inspirera dina uteserveringar:

 • Var som helst korv: fyll en termos med korv och fyll sedan med kokande vatten och vrid stängningen. Packa bullar och påsar med ketchup och senap. Skruva loss när du är redo för varmkorv när du vill ha dem.
 • Köttbullar: packa köttbullar och sås i termos, och lägg till din campingutrustning, tillsammans med bagetter eller skivade rullar och en förpackning Kraftost. Kom middagstid, sked köttbullarna på brödet, lägg på ost och voila! Din egen sub i skogen.
 • Chili-toppad bakad potatis: fyll en termos med hemlagad chili och packa med några hjärtliga knölar för att baka på elden, tillsammans med folie, olja, en gaffel och varje måltid som är nödvändig – varm sås. Du kan till och med använda chili för att göra nachos istället, bara packa tortillachips, jalapenos och strimlad ost.
 • Espressomartinis: blanda ihop din favoritcocktail och stäng den i din termos, redo för en pick-up när du berättar historier runt lägerelden.

Pumpad och redo att få en termos till din nästa utflykt? Vi klandrar dig inte. Vi har sammanställt de bästa resevänliga termiska muggarna och behållarna som du kan köpa för resor nu och behåller hälsosamma vintermåltider när det blir kallare.

Typ av termos

Dubbel termos

Håller vätskor heta i upp till 12 timmar och kalla i upp till 24 timmar. Förvärm eller kyla termosen först med kokande eller kylda vatten för bästa resultat. För dubbla varma och kalla flaskor, ta bort locket och häll heta vätskor i en kopp istället för att använda sippern.

Mattermos

Håller mat som grytor, soppa och pasta och risrätter varma och redo att äta. Matburkar finns med dubbla fack, hanterade, i olika storlekar och som Funtainers för barn.

Te-termosar

Dessa fungerar båda på samma sätt när vattnet rinner genom filtret på väg till munnen, antingen tar bort alla tillsatser till vattnet eller tillsätter smaken av teblad som det passerar igenom.

Kaffetermos

Innehåller ett eller två lock för civiliserad imbibing av te och kaffe. Förvärm först med kokande vatten.

Pumptermos

Termosar som håller dryckerna varma eller kalla och fördelas med hjälp av en pump i koppar.

Kostnad

Det finns ett stort utbud av termoflaskor att välja mellan och de kan variera från mycket billiga till överraskande dyra. Du kan anta att ju mer en termos kostar desto högre kvalitet måste den vara, men detta är inte alltid fallet och vissa billigare flaskor kan mycket väl fungera lika bra eller bättre än en termos med högre intervall. Det är viktigt att kontrollera kundrecensioner för att få en god uppfattning om hur bra termosen i fråga verkligen fungerar i verkligheten.

Material

Termiska flaskor kan tillverkas av olika material och en del av dessa material är mycket bättre än andra. Plast är ett billigt material som definitivt sänker kostnaden för din termos, men det rekommenderas inte eftersom det inte håller värmen bra, det är ömtåligt och det troligtvis går sönder. Metallflaskor (oftast rostfritt stål) rekommenderas starkare eftersom de är hållbara, lätta att rengöra och bättre håller på värmen. Det är en bra idé att kontrollera recensionerna av några olika flaskor för att se till att de håller på att klara sig eftersom du inte kan berätta hur bra en termos kommer att bli bara genom att titta på den och läsa produktbeskrivningen.

Värmehållning

Värmehållningen är en annan viktig faktor. Tiden som en termos kan hålla maten varm eller kall varierar från cirka 4-5 timmar till så långt som 12-15 timmar. Om du planerar att använda din termos för mer än en måltid när du ger dig ut på en lång resa eller vandring, vill du ha en termos som håller maten varm längre, medan du bara använder termosen till lunch måste hålla det varmt i så många timmar.

Om du vill använda din termos för både kall mat och varm mat måste du också kontrollera hur länge termosen kan hålla maten kall. Termosen kommer normalt att kunna hålla maten sval längre än den kan hålla den varm, men vissa flaskor kanske inte är skräddarsydda för kall mat alls.

Garanti

Garantin är en annan viktig faktor att tänka på. Vissa termiska flaskor erbjuder längre garantier som kan täcka dig i ett decennium eller ännu längre, medan andra inte alls erbjuder någon garanti. Om du planerar att spendera en hel del pengar på din termos kommer du att se till att du är täckt vid eventuella problem.

Konstruktion

Konstruktion avser benen på din termos eller isolerade flaska. Den innehåller inslag av design och stil, men fokuserar främst på hur termos är byggd. Är det kompakt? Vad har det gjort av? Vissa termosar byggs med specifika syften i åtanke. Till exempel är Hydroflask byggd med en silikonhylsa så att du inte bränner eller fryser fingrarna under långa vandringar. När du väljer en produkt baserat på konstruktion vill du titta på materialet den är tillverkad av och vad de är designade specifikt för att göra.

Ibland har termosar byggda för konstruktion, särskilt sådana som innehåller silikonelement, en tendens att bli klibbiga. Ibland kan produkter som är designade med konstruktion i åtanke överbelägga visuella element och underbetona element som isolering och vakuumtätning. Välkonstruerade termosar har i allmänhet en längre hållbarhet så att du kan betala lite extra.

Tyvärr kan dessa toppar vara svåra att öppna, på grund av hur hårt de sitter fast! En läckagesäker termos kan hantera stöt och när du använder en, har du sinnesro som kommer med att veta att dina tillhörigheter är säkra. De flesta läcksäkra termosar kommer att marknadsföra den funktionen som en av deras bästsäljande poäng, så leta efter det när du väljer en.

Isolering

Isolering avser hur väl en termos eller isolerad flaska håller vätskor heta eller kalla. Människor som går på långa vandringar eller som verkligen inte kan leva utan sitt heta kaffe på en vandring vill hitta produkter som har god isolering. Generellt sett är detta en av de första funktionerna som nämns på produktens webbplats. Du får information om hur länge termos håller vätskorna varma eller kalla, vanligtvis en timme. Välj den bästa produkten för dina behov baserat på denna information.

Ibland har isolerade flaskor vakuumtätningar som kan vara svåra att öppna. Dessa typer av produkter kan vara lite tyngre att ha med sig. Varje vakuumisolerad termos är annorlunda och det är viktigt att läsa det finstilta om hur länge du realistiskt kan förvänta dig att dina vätskor håller sig varma (eller kylda) innan du köper en. Du kan också läsa produktrecensioner från andra kunder.

Hållbarhet

Hållbarhet går hand i hand med konstruktion men fokuserar mer på hur stark din termos eller isolerade flaska är. Om din termos är tålig, kan det verkligen ta ett slag. Hållbara termosar är vanligtvis gjorda av isolerat rostfritt stål och kommer att hålla i flera år. Det bästa sättet att hitta en hållbar termos är att kontrollera vilka material den är tillverkad av och att läsa användarrecensioner.

Dessa typer av termosar och isolerade flaskor kan vara lite dyrare eftersom de är gjorda för att hålla länge. Slitstarka termosar av rostfritt stål utan foder kan ha en lätt metallisk eftersmak. Termosar som dessa har ofta kultuppföljningar eftersom de är byggda för att bäras på långa vandringar.

Läckagesäker

En läckagesäker termos håller dina vätskor från att spilla över hela väskan och är i allmänhet högt på önskelistan för alla vandrare eller vandrare. Produkter som dessa annonserar ofta att du inte behöver oroa dig för felaktiga läckor när du använder dem och kommer med tätt fästa toppar som avskräcker läckage.

Läckagesäkra termosar och isolerade flaskor kommer i allmänhet att annonsera att de är som en av deras toppfunktioner. Dessa termosar är utmärkta för människor som är noggranna med sina tillhörigheter eller som förväntar sig att termos kommer att kastas runt i sina väskor. Ibland kan människor ha problem med att skruva loss locken på dessa termosar och isolerade flaskor.

Design

Vissa flaskor har olika graverade bilder som kan förbättra utseendet på din termos. Det kommer att finnas många mönster som du kan välja mellan, så se till att du tittar på några olika flaskor innan du köper en.

Du kan också köpa några vackert målade flaskor för ett mer bohemiskt utseende. Dessa flaskor har ljusa färger, vackra konstverk och passar alla som har smak för hippy och alternativt utseende. Du kan också få turistiska flaskor, sportflaskor, flaskor som är dekorerade med skämtbilder och officiella RAF-höftflaskor.

Kapacitet

Kapacitet avser hur mycket som kan passa in i termos eller den isolerade flaskan och är viktig för människor som gör långa resor eller som behöver bära stora mängder mat eller vätska. Produkter med hög kapacitet och isolering är särskilt eftertraktade av vandrare och vandrare.

De mest populära kapaciteterna är 500 ml och bärs lätt av de flesta. När du letar efter en termos som passar dina behov är det viktigt att tänka på vad du använder den till. Korta turer kan kräva en mindre kapacitet, för större resor och vandringar behöver du en mycket större kapacitet.

Hitta en kapacitet som passar din livsstil. Det är viktigt att tänka på vad du ska använda termos eller isolerad flaska innan du köper en. De mest populära kapaciteterna är 500 eller 1000 ml. Isolering kan påverka kapaciteten, så kom ihåg detta om du köper en isolerad flaska.

Vakuum

Termosflaskan ska levereras med dubbelväggs vakuumisolering. Detta vakuum behåller drycken eller vattnet under en längre tid. Det säkerställer att din favoritdryck förblir varm eller kall upp till 12 eller 24 timmar. Detta låter dig bära sötvatten och din favoritdryck när du reser för korta resor, vandring eller till och med till gymmet.

Lätt att städa

Det inre av flaskan ska ha en överlägsen ren ytbehandling som förhindrar lukt och fläckar. Välj en flaska med full mun eller justerbar öppning, så att du enkelt kan rengöra den med diskmedel och en mjukborste. Detta säkerställer korrekt underhåll och hygien på flaskan, så du får alltid en säker, hälsosam och ren dryck.

Lockkonstruktion

En annan aspekt av locket att tänka på är tätningen och hur du dricker ur termos. Om du har en matspecifik termos, överväga hur lätt det är att hälla från öppningen också. Traditionella termokonstruktioner har två lock: ett luftlåsande lock och ett yttre lock som fungerar som en kopp. Dessa dubbla lockdesigner är nästan alltid täta, särskilt för att båda locken har en gummitätning av något slag. Att ha en säker lockkonstruktion är nödvändig när du bär en termos med varmt vatten eller kaffe – inte bara för att förhindra spill i en påse utan också för din säkerhet.

Andra termoslock är mer som ett resekaffebehållarlock. Så de borde ha en gummitätning och en variant av Contigos SnapSeal för att täcka drickspipen. Dessa lock varierar från företag till företag, men var noga med att ägna särskild uppmärksamhet åt hur väl locket tätar, särskilt om du tänker använda backpacking.

Om du bara använder termos som en matbehållare, titta på lockets öppning eller toppen av termos för att se hur lätt det blir att hälla. Ju bredare mun, desto svårare blir det att vara exakt när du häller. En bred mun kan dock vara lättare att äta direkt från termos. När en termos är avsedd att dricka bestämmer lockkonstruktionen hur lätt det inte är att spilla på dig själv med varje klunk. Silikonlock skapar vanligtvis en anständig tätning men kan vara utmanande att dricka från. Plastlock med ett läpphål eller halm är vanligtvis ett alternativ för de flesta icke-traditionella termoskydd.

Locktyp

Gå efter en flaska med ett öppningsbart lock, smal mun eller ett brett munlock med ett koppliknande lock. Det smala och öppningsbara locket gör att du kan dricka direkt från flaskan utan att oroa dig för att spilla den. Å andra sidan kommer det breda munlocket med locket att göra det möjligt för dig att hälla din drink i det koppliknande locket. Detta kan användas som en mugg för att dricka din dryck eller vatten bekvämt.

100% livsmedelskvalitet

Se till att termosen eller flaskan är tillverkad med 100% livsmedelsmaterial. Gå efter en flaska gjord av 304 rostfritt stål som är korrosions-, BPA- och rostfritt. Detta garanterar inte bara hållbarhet utan gör också konsumtionen säker och säker eftersom den är fri från giftiga ämnen eller kemikalier. Dessa material är mycket säkrare för miljön.

Användbarhet och funktioner

Vad som gör en praktisk termos eller isolerad termos är annorlunda för alla. En 500 ml termos i rostfritt stål kan vara praktiskt för någon som ska på korta vandringsturer eller ta drycken till gymmet, men helt opraktiskt för någon som är på väg ut på Pacific Crest Trail. Det är viktigt att tänka på flaskans funktionalitet när du väljer en.

På samma sätt har produkter olika funktioner som tilltalar vissa behov eller livsstilar. Till exempel kommer en silikonhylsa att vara till nytta under tufft vinterväder och en lätt BPA-fri rostfri flaska är bra för snabba sommarresor. Andra funktioner kan inkludera saker som om produkten är diskmaskin säker eller inte. När du väljer en flaska, tänk på dina behov och livsstil. På så sätt kan du hitta en som är perfekt för dina mål.

Vad som är en funktion för en person är ett hinder för en annan person. Det är viktigt att hitta en termos- eller vakuumflaska som följer din livsstil och dina behov. Funktioner listas ofta på produktwebbplatser eller i användarrecensioner. När du tittar på väderrelaterade funktioner (dvs. silikonhylsor), överväga din miljö.

Vård och underhåll

Det är enkelt att underhålla en termos. Försök att inte tappa den eller slå den runt, vilket kan bryta vakuumtätningen. Håll det rent och se till att du tar bort och ger lockets packning en bra skrubba då och då. De flesta termosar är inte diskmaskinssäkra. Ibland är deras lock, men flaskan kanske inte klassas för att motstå diskmaskinens termiska cykel. Tre av flaskorna på den här listan är, men när du är osäker, tvättas för hand. För flaskor med smal mun kan du hitta en flaskborste till hjälp.

Även om vi inte kommer att göra ett djupdyk i termodynamiken här, räcker det med att säga att ett stort antal faktorer kan påverka vätskans temperatur i en termos. För att hålla innehållet varmt eller kallt, placera termos på en plats som är varm eller kall. Säg att du vill att ditt kaffe ska vara varmt en vinterdag, håll termos i en förpackning omgiven av något som isolerar det. Eller lämna den i din bil, särskilt om det kommer sol genom fönstren. Om innehållet skulle förbli kallt, sätt termos i skuggan eller en svalare.

Var uppmärksam på var du sätter ner termos. Om du till exempel placerar den på het asfalt under en picknick ökar värmeflöden från trottoaren till termos. Ditt iskalla vatten värms upp snabbare. Ja, en termos med ett isolerat lock och en vakuumtätning vid basen motstår värmeförlust eller får mer än andra mönster. Men oavsett konstruktion, med lite sunt förnuft kommer du att minska hastigheten med vilken termos når temperaturjämvikt med omgivningen.

Hur man rengör en termos

Alla utom en av flaskorna vi testade inkluderade fullständiga rengöringsinstruktioner. Det är viktigt att skölja ut termosen med varmt tvålvatten före användning. När det kom till rengöring efter vårt kaffetest använde vi varmt tvålvatten, vilket föreslås av varje termosguide. Vissa märken föreslår att man lämnar en blandning av hett vatten och bikarbonat av läsk eller vinäger i flaskorna över natten för fläckar som är svåra att flytta och även om detta kan hjälpa till med kraftig färgning, kände vi inte att det var nödvändigt för vårt test eftersom ingen av flaskorna färgades.

Nedan följer några tips och tricks från våra tester:

 • Vi upptäckte att gummifästena i propparna hade mest lukt. Vi rekommenderar att du låter dem sitta i varmt tvålvatten i fem minuter och sedan lufttorkar dem innan de sätts fast igen. Om det fortfarande finns en lukt är det värt att låta redskapet sitta i antingen en bikarbonat av läsk eller vinäger.
 • Sänk inte termosen helt i vatten. Om du gör detta kan vatten komma in i isoleringsskikten som påverkar isoleringens kvalitet.
 • Investera i en robust flaskborste för rostfria flaskor. En flaskborste hjälper dig att bli svårt att nå områden inne i termosen men kan skada glasfodret i glasfodrade flaskor.
 • Vissa flaskor är diskmaskinssäkra men andra bör endast tvättas för hand. Varje termos är annorlunda och det är bäst att kontrollera innan du rengör. Den enda termosen som vi testade som är diskmaskinssäker är Hydro flaska och tillbehör från Stanley Classic, men inte själva termosen.
 • Undvik slipande rengöringsmedel och material när du rengör termosen. Blekmedel fläckar och skadar rostfritt stål och skurplattor repar utsidan av din termos.

Tips för användning av termos

Experter ger några användbara rekommendationer för dem som vill köpa en termos:

 • När du köper en termos tittar du runt den – kolla efter synliga defekter eller repor – det påverkar prestandan avsevärt.
 • Snusa produkten: ingen lukt ska komma från flaskan.
 • Skaka termos: kolla att ingenting vibrerar eller ger några ljud.
 • Bestäm för en tillverkare med ett gott rykte.
 • Kontrollera att locket och locket ger en tät isolering.
 • Förpackningen måste innehålla följande: överensstämmelse, information om tillverkaren (adress, namn, telefonnummer), garanti, användningsvillkor och grundläggande egenskaper.

Saker att leta efter när du köper en vintagetermos

Termen “vintage termos” kommer att användas här för att beskriva alla “gammaldags” flaskor som höftflaskor, tennflaskor, silverflaskor och så vidare. Dessa typer av flaskor kan verka som en föråldrad produkt som du bara skulle hitta i biograferna, men nyheten i dessa föremål är fortfarande riktigt stark och de är faktiskt ett ganska populärt presentalternativ! Vintageflaskor ser fantastiska ut, de har en tidlös överklagande som särskilt kommer att tilltala alla som älskar viktoriansk och / eller Steampunk mode och kultur, och de erbjuder dig ett coolt och elegant sätt att dricka din sprit i det fria när som helst på dagen eller natt! Vad mer kan du önska dig?

Det finns många olika typer av vintageflaskor där ute på marknaden. Vissa är vackra, andra är kreativa och andra är äkta historiska föremål, men andra kan vara rip offs, de kan vara dåligt gjorda och vissa är till och med giftiga att dricka ur! Det är viktigt att du vet vad du ska leta efter när du köper en vintagetermos så att du får ut det mesta av dina pengar. Läs vidare för att ta reda på mer.

Material

Det material som din termos är gjord av är en väldigt viktig faktor. Här är några av de material som du sannolikt kommer att stöta på.

Rostfritt stål

Flaskor i rostfritt stål har blivit populära på senare tid och de flesta moderna flaskor kommer sannolikt att tillverkas av detta material. Det är ett bra val eftersom rostfritt stål är lätt att rengöra, det är rostfritt och hållbart och det glänsande silverutseendet på rostfritt stål kan användas för att skapa några riktigt underbara flaskor. Det enda problemet är att rostfritt stål är ett relativt nytt material, så om du letar efter en verkligt historisk vintagetermos kan du bli besviken.

Silver

Silver brukade vara ett mycket populärt termosmaterial eftersom det inte reagerade med spriten och vissa trodde att det gjorde alkoholen ännu bättre. Det är inte lika lätt att hitta en silvertermos idag, men det finns fortfarande specialföretag och vintagesäljare som kan ha en i butik. Dessa flaskor tenderar att vara ganska dyra.

Tenn

Tenn har varit ett populärt val som material för flaskor under en tid. Ursprungligen blev det populärt eftersom det är ett mycket attraktivt material som var billigare än silver. Tenn åldras bra, den är tålig och den kan användas för att skapa några riktigt magnifika flaskor, men vintage tennflaskor gjordes ofta med bly och de är därför giftiga att dricka ur. Om du letar efter en tenntermos bör du antingen välja en modern (som inte innehåller bly) eller om du väljer en äkta vintagemodell bör du avstå från att dricka ur den och bara använda den som en prydnad.

Läder

Läderkapslade vintageflaskor ger en känsla av stil och skydd som kan förbättra en ganska grundläggande termos i rostfritt stål och göra den extra speciell. Dessa flaskor är gjorda av rostfritt stål, men de kommer antingen att ha läder som en del av den yttre designen eller så kommer termosen att vara innesluten i läder. Lädret finns mestadels för estetisk överklagande.

Medan det kommer att bli svårt att hitta en termos som helt är gjord av guld bör du kunna hitta en guldpläterad höfttermos ganska lätt. Dessa flaskor är bra för ett dekadent utseende, men de ser kanske inte lika elegant ut som några av de andra alternativen.

Lista över de bästa Termosarna 2023

 • Bäst i test: Klean Kanteen Insulated 592ml
 • Populärast: Klean Kanteen Tkpro 500ml Termos
 • Premiumval: Klean Kanteen Tkpro 1000ml Termos
 • Billigast: Hydro Flask Std Mouth Flex 532Ml

Varför du behöver en termos

Har du någonsin slitit dina trötta ben över en lång del av brännande spår bara för att hitta att ditt vattenstänk har tagit en tur för den ljumma på vägen? Vad sägs om att tillbringa en natt i ett tält, kylda till benet eller helt enkelt drömma om en het kopp, men inte varit entusiastisk över tanken att skjuta upp kaminen och sätta på en brygga? Ett ”ja” till något av ovanstående innebär sannolikt att du kan göra med en termos eller isolerad dricksflaska.

Inte bara kommer en bra att hålla dina drycker vid önskad temperatur utan också göra dig mindre benägen att utsättas för möjligheten att dricka kallt te eller varmvatten och förmedla därför påfyllningsvätskor som går förlorade under din vandring, cykel, klättring eller vad som har du. Det är jättebra när lite självförlåtelse kan motiveras med medicinskt stöd och hälsobevisst resonemang, eller hur? Innan vi börjar bedöma våra bästa termosar och isolerade flaskor, låt oss titta på vad som gör en bra.

Typer av termosar

Multipurpose

De högsta verktygsvalen har möjligheten att stödja både varmt och kallt innehåll. Denna typ av termos har väsentlig isolering inuti skalet. Vakuumtekniken kan hålla innehållet vid rätt temperatur i upp till 24 timmar. Äkta multifunktionella termosar kan hålla både drycker och soppa. Medan dessa termosar är kraftfulla, tenderar de att vara större och mycket tyngre än sina mer grundläggande motsvarigheter.

Hett innehåll

Uttrycket termos antogs med hänvisning till det grekiska ordet för värme. Även om vakuumförpackningen ursprungligen användes för militärfokuserade ändamål, blev den populär bland civila som en kaffetermos. Dessa behållare är smalare än deras motsvarigheter och är vanligtvis utformade för att passa under en kaffebryggare. En nackdel med denna typ är att de vanligtvis måste tvättas för hand för att förhindra värmeskador på isoleringen.

Kallt innehåll

Används ofta för träning i varma klimat, termos med kallt innehåll är alternativ som håller vätskor kalla längre än de behåller värmen. Dessa är populära bland löpare eller de som genomgår utomhusträning. Det förhindrar att solen värms upp vätskan, vilket gör det lättare att förhindra värmeslag och uttorkning. De flesta har en karbinhake för att göra det lättare att hålla på termosen medan du är som mest. De är också ganska lätta, vilket underlättar transporten.

Hur man använder en termos

 • Läs instruktionerna som medföljde din flaska. Anvisningarna kommer att meddela dig hur länge din behållare håller varm mat varm och kall mat kall. Detta varierar beroende på behållarens storlek och material som används samt huruvida den är dubbelisolerad (eller trippel).
 • Packa varm mat ångande varm och kall mat iskall. Livsmedel måste förpackas minst 70 °C (för heta föremål) och 4 °C eller lägre för att kalla föremål ska vara säkra att äta. Om du öppnar din förvaringsbehållare för termisk mat och upptäcker att maten inte är tillräckligt varm eller kall, kasta ut den eftersom risken för livsmedelsburna sjukdomar har ökat. När du har öppnat, kasserar du oätad mat.
 • Din mat behöver lite vätska. En termos kan bara hålla varm mat varm och kall mat kall om den innehåller lite vätska, som soppor och grytor. Utan vätska kommer behållaren inte att kunna upprätthålla en livsmedelssäker temperatur och maten är därför inte säker att äta efter två timmar.
 • Förvärm eller förkyl. Dina varma livsmedel förblir varmare längre om du förvärmer behållaren med varmt vatten (antingen från kranen eller vattenkokaren fungerar helt bra) och dina kalla livsmedel förblir kallare längre om du sätter behållaren i kylen eller frysen för att kyla först. Du kan också fylla behållaren med isvatten och låta sitta i några minuter för att kyla snabbt. Kasta vatten innan du packar maten.
 • Packa strax innan du lämnar. Maten kommer att förbli vid en säker temperatur längre ju närmare du kan packa dem innan du går ut genom dörren.
 • Var försiktig med att öppna. Varm mat kan och bränner och små barn är särskilt utsatta. Erbjud hjälp eller ta dig tid när du öppnar en het termos.
 • Handtvätt. Medan vissa förvaringsbehållare för termisk mat är diskmaskinssäkra förlänger du termosens livslängd genom att tvätta den för hand.

Fördelar med termosar

Till skillnad från andra flaskor som saknar ett starkt yttre och inre skal är termosar hårda mot skador. Särskilt de med metallhölje spricker termos inte om de tappas på hård mark. Ännu viktigare är att termosar är effektiva i alla klimat och fungerar lika bra oavsett om du utsätts för elementen eller dricker inomhus. Om du kämpar mot värmen är det sista du vill ha oskäligt varm vätska att återfukta.

En termos bevarar kylan från dina drycker så länge som 24 timmar, så du har alltid en trevlig drink till hands. Att kämpa mot kyla är utmanande, vilket leder till risken för hypotermi i värsta fall och i bästa fall obehag. Tillgång till varma drycker är mer än en tröstande bekvämlighet, det är nödvändigt att säkerställa hälsa och säkerhet på fältet. Termosar håller vätskor varma under längre perioder. Termosens mångsidighet framhävs av dess stolta militära historia och dess fortsatta användning överallt från camping till träning.

Vanliga frågor om Termosar

Vad innebär ”den bästa termosen”?

Den perfekta termosen kommer att ha god varm och kall prestanda, med förmågan att hålla en brygga varm efter timmar ute i kylan, eller din dryck snyggt kyld även när kvicksilver stiger. Den andra kritiska funktionen är ett säkert lock, så att även om din termos slår om eller av misstag hamnar i en ryggsäck, läcker den inte.

Andra användbara designfunktioner att leta efter inkluderar en bred mun, vilket gör det lättare att rengöra och fylla (speciellt om du vill lägga till isbitar i din termos). Dessutom innehåller många större flaskor “vrid och häll” -rör, så att du kan hälla från termosen utan att helt behöva ta bort proppen. En integrerad kopp är också användbar. Mindre flaskor har ofta lockdesign som gör att du kan simma på resan eller använda en hand.

Liksom nästan alla anständiga bitar utomhus kit, bör en bra vakuumtermos också vara robust och hållbar. Alla flaskor som vi testat är gjorda av högkvalitativt rostfritt stål i 18/8 kvalitet som tål bucklor, repor och repor. Avvägningen med stålflaskor är att de kan vara tunga, även om modern design rakar vikt hela tiden, och i vissa fall väger de nu lite mer än en vanlig plastdrycksflaska.

En annan fördel med rostfritt stål som inte lämnar en metallsmak i munnen eller kvarvarande lukt. Det är dock alltid värt att rengöra termosen noggrant med varmt tvålvatten mellan olika användningsområden.

För att få maximal prestanda från din termos bör du alltid värma upp den före användning. Fyll det med kokande vatten och låt det stå i fem minuter eller så innan du tömmer och fyller på det med din valda brygga – som te, kaffe, soppa eller varm choklad. Att fylla din termos ända uppåt hjälper också till att minimera värmeförlusten.

Vilken termos bör jag köpa?

Flaskor finns i ett stort antal former, storlekar och öppningar och med olika påståenden om hur länge de kommer att hålla dryckerna varma eller kalla. Här är några faktorer att tänka på när du väljer en termos.

Vilken är den bästa storleken på en termos?

Vi testade flaskor som kunde hålla tillräckligt för flera personer (eller någon som vill ha flera koppar under dagen), liksom några som är utformade för att servera en. Storleken du väljer ska baseras på dina individuella behov, liksom de aktiviteter du kan göra när du använder den.

Hur mycket väger en termos?

En termos med stor kapacitet som är helt full kan vara ett rejält tillskott i din väska, så du kanske vill leta efter en strömlinjeformad, lättare termos.

Är flaskor säkra?

Det har rapporterats om vakuumflaskor exploderar under användning. Även om det är sällsynt, är det möjligt om du inte följer riktiga riktlinjer. Du bör aldrig lämna mat och dryck i en termos under långa perioder eftersom det tillåter bakterier att odla och detta producerar gas. Sedan byggs upp tryck som kan tvinga locket från termosen.

Med glasfodrade flaskor blir risken farligare eftersom glasväggarna också kan splittras. För att vara säker är det bäst att tömma innehåll efter 24 timmar. Om termosen känns särskilt tuff att öppna, vinkla bort den från dig själv och se till att du är i ett öppet utrymme. De två glasfodrade flaskorna vi testade var de enda flaskorna som misslyckades med vårt dropptest: den ena splittrades vid den första droppen, den andra föll isär på den andra.

Vilken form bör min termos ha?

Hur ska du bära din termos? Om du vill glida in i fickan eller ta den i ryggsäcken vill du vara uppmärksam på formen. Föredrar du en som är lång och tunn, eller kommer det att hamna i fickan? Kommer en kortare, bredare att ta upp för mycket utrymme i din väska? Tänk noga på dina alternativ innan du investerar.

Hur fungerar en termosöppning?

På vissa flaskor måste du skruva av toppen innan du häller, medan andra öppnas genom att trycka på en knapp (eller liknande). Detta håller innehållet varmare längre, eftersom du inte utsätter dem för kall luft. Om du vill ha en enda kopp te är det inget problem, men det är värt att överväga om du planerar att njuta av din drink under några timmar. Om du jonglerar ett antal saker, som barn och shopping, kanske du föredrar en termos med en enklare mekanism med en knapp eller liknande.

Hur effektiva är termosar?

Vi testade flaskorna på två olika ”effektivitetskriterier”. Först stod det mot sitt uttalade påstående? Om det till exempel sa att det skulle hålla vattnet varmt i 12 timmar, gjorde det det? Vi fyllde också flaskorna eller kopparna med kokt vatten och använde sedan vattnet för att göra en kopp te för vårt ‘testest’ och fick poäng av tio baserat på hur varmt den resulterande drycken var.

Vad är en termos och hur fungerar den?

En termos är i grunden en dubbelväggig flaska som vanligtvis har luften mellan de två väggarna sugs ut under konstruktionen vilket skapar ett vakuum. En termos är utformad för att hålla drycker heta genom att minimera värmeförlusten. Vakuumet förhindrar värmeförlust via konvektion (genom luften). Det täta stoppet förhindrar att luft kommer in eller ut. Och det reflekterande fodret förhindrar värmeförlust genom strålning genom att reflektera det rakt tillbaka. I grund och botten betyder det att du kan njuta av en varm dryck timmar efter att den gjordes.

Hur mycket vätska bör min termos hålla?

Det viktigaste övervägande du bör ta när du köper en ny termos är planen för när du vill använda termos och för vad. Samtidigt beror det på volymen kaffe du konsumerar dagligen. Kom ihåg att den lätt kan användas för daglig pendling till jobbet eller när du är ute och campar eller på väg. Din smak och dina krav bör avgöra vilken typ av termosmugg du väljer. Om du tar med den bara för dig själv, behöver du inte bära en stor. Å andra sidan, om hela familjen är inblandad, måste du tänka igenom det.

Vilka olika designs finns det för termosar?

Du kan hitta många storlekar och former när det gäller design, varför du bör tänka på hur du planerar att dricka ditt kaffe, vill du hitta termos med lock eller vill du hitta en som har avtagbar kopp så att du kan dricka omedelbart. Samtidigt inkluderar andra överväganden enkelheten i rengöringen, oavsett om den är diskmaskinssäker eller om den innehåller många delar som du måste tänka på och ta isär innan du rengör. Slutligen bör du fundera på om det är enkelt att transportera och bära eftersom termosens primära mål är att vara bredvid dig när du är ute och inte kan göra en ny kopp kaffe

Hur länge håller termosar dryckerna varma?

Om du köper en termos för pendlingen kommer det att vara bra att hålla en kort “varma” tid, men om du är en vandrare som planerar dagslånga vandringar, vill du ha en med ett längre löfte. Våra prover gjorde löften från fyra till 24 timmar, så det finns mycket att välja mellan.

Hur håller termosar drycken varm?

Vakuumisolering

Vakuumisolering fungerar genom att förhindra värmeöverföring från flaskans utsida till insidan genom att skapa ett vakuum i en innervägg. Eftersom det inte finns luft i vakuumet kan inte konvektion uppstå och vätskans temperatur förblir stabil.

Skumisolering

Skumisolering fungerar genom att använda skum för att förhindra konvektion. Det är svårt för luft att röra sig i skum så värmen kan inte överföras från flaskan till flaskan.

Varför används oftast rostfritt stål?

Rostfritt stål är korrosionsbeständigt, giftfritt, stabilt och icke-absorberande och lämpligt för både varma och kalla drycker. Rostfritt stål ger en stabil barriär för vakuumisolering för att hålla dina drycker varma i upp till 12 timmar.

Varför bör jag investera i en termos?

En bra termos kan ge dig en lättare start på dagen. Du gör bara ditt kaffe i en rusning och smuttar sedan på det när du är på språng. Borta är de dagar då du var tvungen att skälla munnen på en kokande kopp kaffe, eller ännu värre, kasta den i diskbänken eftersom det inte fanns tid att njuta av det. Och naturligtvis är en bra, läcksäker termos viktig när du camping.

En dåligt konstruerad kommer att kämpa för att hålla ditt kaffe vid rätt temperatur, eller värre, riskera att läcka överallt i din väska. Förutom camping kan du ta din termos med dig till jobbet, skolan, picknick, eftermiddagspromenader, fester (kanske med en bit likör), datum (söta att dela om du har en extra mugg, och du kan imponera på ditt läckra kaffe ), absolut var som helst. Vilka egenskaper du ska leta efter beror också på hur och var du ska använda den. Det finns många olika termosar på marknaden, så det kan vara skrämmande att välja rätt. Lyckligtvis för dig har vi sammanställt en recensionsrunda för att hjälpa dig på det här uppdraget.

Hur får du bort doften i en termos?

Du kan få lukten ur din kaffetermos med lite ättika och varmt vatten. Efter att ha hällt en centiliter eller två ättika i termos, fyll den med varmt (kranvatten). Sätt tillbaka locket på karaffen och skaka det ordentligt. Låt blandningen vila i termos i cirka 30 minuter och töm den sedan ut igen. Du kan låta vinägern lufttorka ute eller i huset.

Kan du rengöra en termos med blekmedel?

Nej! Du kan inte använda blekmedel för att rengöra en termos i rostfritt stål. Blekmedel kan vara mycket farliga för termiska flaskor och bör undvikas till varje pris. Kontrollera rengöringsinstruktionerna för din termos eftersom vissa termosar är diskmaskinssäkra. Om inte, kan du använda en kombination av vinäger, bakpulver och varmt vatten för att bli av med fläckar eller lukt i din värmetermos. Så här rengör du din kaffetermos ordentligt.

Vilken temperatur ska kaffe i en termos serveras vid?

Kaffe bör serveras vid 82-85 °C. Vissa experter föreslår dock att servering av kaffe vid så hög (nästan bryggande) temperatur undergräver det fullständiga uttrycket av subtila smaker som ligger i en god kopp kaffe. De kommer att hävda att för att smaka på kaffets egenskaper, såsom sötma och surhet, måste det serveras vid lägre temperaturer på cirka 50–60 °C.

Hur viktigt är det att termosen är helt läckagesäker?

Slutligen, och eftersom vi inte vill ha en ryggsäck dränkt i kaffe, te, elektrolytblandningar eller mormorssoppa, hur läckagesäker en termos eller isolerad flaska måste vara högt i din lista över överväganden relaterade till konstruktion. Vissa termosar och flaskor markerar den här rutan med förtjusning, medan andra bara troligen förblir läckagefria om de hålls upprätt i en kopphållare och inte kastas i en ryggsäck eller på annat sätt skakas om. Vissa mössor och lock är dessutom ofta spinkiga eller dåligt gjorda, vilket innebär att innehållet i din termos / flaska sannolikt kommer att vara innehållet i din ryggsäck innan för länge!

Vilka funktioner är viktiga i en termos?

Termos- och isolerade flasktillverkare har kommit med ett överraskande antal konstiga och underbara sätt att göra sina flaskor mer funktionella och användarvänliga. Vissa har varit framgångsrika i detta avseende, andra mindre. Några av de mer önskvärda funktionerna att se upp för är följande:

 • En lockkopp – sparar att du bär din egen
 • En bred mun – lättare att hälla och dricka från
 • Lätt grepp – eftersom vissa rostfria sorter kan glida genom handen medan du häller
 • Bärhandtag / rem
 • Häll hål – för att underlätta att hälla utan att skruva av locket. Detta är mycket en fråga om personligt val men kan hjälpa till att hålla temperaturen på dina vätskor reglerade genom att minska exponeringen för utomhustemperaturer
 • Flera lockalternativ – så att du kan hugga och byta för att passa din aktivitet

Vem kan använda sig av denna guide?

Vi är bortskämda när det gäller bärbara flaskor. Vi har testat matteroser, resmuggar, vattenflaskor och tumlare, och det kan vara svårt att avgöra vilken flaska som är bäst vid vilken uppgift. Termosar har högre kapacitet än andra typer av isolerade flaskor, och de kommer vanligtvis med ett handtag eller rem (som hjälper dig att bära och hälla från dem), har avtagbara kepsar som fungerar som minikoppar och är extra hållbara.

Vi tycker att termosar är mest tilltalande för människor som vill hålla ett större utbud av mat eller dryck varmt eller kallt under lång tid. En termos kan vara något för dig om du har en lång pendling, tränar i elementen, inte har tillgång till kylskåp eller mikrovågsugn för att lagra eller värma mat eller bara vill skära ner på resor till kontorsmaskinen.

Om du bara letar efter en eller två portioner kommer termosarna i den här guiden att vara för stora. De mattermosar vi har granskat är mindre men saknar en inbyggd kopp. Resemuggar och vattenflaskor är utformade så att du kan kasta dem i en väska och dricka när du är på språng. Tumblers är inriktade på pendlare och har lock som inte tätar, ofta med en plats för ett sugrör.

Hur tar man hand om sin termos?

För termos, se manualen eller på tillverkarens webbplats för att se om en termos är diskmaskinsskyddad. Den Stanley vi rekommenderar är diskmaskinssäker, Zojirushi är inte och Thermos-modellen vi testade passar endast till det övre racket. Anledningen till att vissa termosar (och isolerade kärl i allmänhet) inte är märkta som diskmaskinssäkra är att processen kan skada flaskans vakuumisolering.

Ett bra flaskrengöringsset låter dig nå in i den smala öppningen på en termos om du handtvättar den. Vi fann att den bästa flaskrengöringen som finns finns OXO Good Grips Water Bottle Cleaning Set, som har flera alternativ för borststorlek som hålls samman av en ring, så att du inte tappar dem.

Du måste rengöra en termoslock och det inre locket samt själva flaskan. Du kan blöta delarna i varmt tvålvatten och använda borstar för att skrubba vinklarna. Vissa termosar, som Zojirushi, har en silikonförsegling som kan bibehålla lukt. Att begrava den i bakpulver i några dagar kan hjälpa till att ta bort kvarvarande dofter.

Vilka är de bästa termosarna?

När det gäller temperaturkontroll är de bästa termosarna designade av YETI eller Hydro Flask. Båda företagen har muggar och koppar som inte använder den traditionella termoslufttrycktätningen och i stället har en isolerad kopp med läpplock. Dessa är inte spillskyddade, men de ger konsumenten isoleringen av en termos i koppform.

Hur kan jag bäst rengöra en termos?

Vissa termosflaskor kan rengöras i diskmaskin, men inte alla är diskmaskinssäkra. Detta avslöjas enligt tillverkaren av termos. Om det inte kan diskas i diskmaskin ska du ta isär termosan helt och handtvätta efter varje användning. Glöm inte att ta bort gummitätningen i locket så att inga livsmedel eller vätska fastnar under det.

Vilken termos förblir varmast längst?

Stanley-termosar har klassiskt den bästa värmebehållningen jämfört med något annat märke. Detta beror på material av hög kvalitet, vakuumisolering och tät locktätning. Men för att skapa en termos med bäst värmebehållning måste den vara tjockare och tyngre än de andra.

Är rostfritt stål bra?

Termosflaskor av rostfritt stål är bra eftersom det reflekterande skiktet förhindrar att värmen strålar utåt. Detta förbättrar flaskans värmebehållning så att dina drycker förblir varma eller kalla under en längre period. Rostfritt stål förhindrar också rost, vilket säkerställer flaskans hållbarhet.

Hur mycket kaffe får plats i en termos?

Att bestämma din termos kapacitet beror på två faktorer: den avsedda aktiviteten och om du delar. Om du ska ut på en dag med isfiske är det inget problem att släpa ut en Stanley-klassiker, men om du ger dig ut på en ultralätt backpacking-vandring kanske en termos inte ens klipper.

Tänk på hur mycket du vanligtvis dricker eller äter och om det passar inuti termosbehållaren. Hoppa därifrån, bestäm om det bara är för dig eller om du packar lunch eller kaffe för dig och din partner. Om du har flera personer som delar en termos är en större kapacitet idealisk.

Hur välisolerad bör en termos vara?

En termos isoleringsförmåga är det som gör dem så användbara. De flesta termosar på marknaden idag använder vakuumisolering, men vissa kan också använda skumisolering. Vakuumisolering tenderar att fungera bättre än skum, vilket gör det till standard för kvalitetsvarumärken. Vakuumisolering använder i huvudsak ett dubbelt lager material för att skapa ett utrymme mellan väggarna. Detta luftgap (vakuumet) är det som hindrar värme från att komma ut eller komma in.

Hur hållbara är termosar?

De flesta av oss tar vår termos ute av någon eller annan anledning, så det måste kunna slå. Högkvalitativa termosar är konstruerade av rostfritt stål av något slag, åtminstone för termosens kropp. En kropp i rostfritt stål är svårare att bryta, särskilt i kalla förhållanden.

Många termosar har också en extra beläggning för att säkerställa att den är väl skyddad. Tänk på handtaget och locket när du överväger hållbarhet också. Många termoslock har exteriör i rostfritt stål och lufttryckslocket är plast eftersom det inte är direkt exponerat om det inte öppnas. Vissa andra termokonstruktioner har helt plastlock, och detta är vanligtvis den första delen av termos som misslyckas. Om det kommer med ett plastlock, dubbelkolla garantin eller om reservdelar finns tillgängliga om något går sönder.

Finns det några viktiga extra funktioner att se över hos termosar?

Extra funktioner som ett lock som fungerar som en kopp, handtagets design, grepp eller en inbyggd sked ger lite mångsidighet till en termos. Det här är inte nödvändiga aspekter av termos som gör eller bryter funktionaliteten, men de kan lägga till den lilla extra biten som gör ditt liv enklare eller lite bekvämare när du njuter av kaffe eller te på en kall vintermorgon.

Hur väljer jag den bästa termosen för mig själv?

Så mycket som vi älskar en ny typ av isolering av en högteknologisk yta, är det viktigt att komma ihåg att de bästa termoflaskorna inte nödvändigtvis är de som är fyllda med funktioner. Börja med att ta en sekund för att överväga termosens primära syfte.

Använder du den till varma eller kalla drycker? Medan de flesta termoflaskor håller drycker varma eller kalla i minst 12 timmar, erbjuder vissa modeller högteknologisk isolering (som Hydro Flasks lysande TempShield-isolering), som håller kalla drycker kalla mycket längre (upp till 24 timmar).

Tänk på vilka funktioner du är mest sannolikt att dra nytta av. Handtag på locket är förvånansvärt användbara, vilket gör det enkelt att fästa flaskor på ryggsäckar, medan en pulverlackering är nödvändig för stilmedvetna vandrare som vill färgkoordinera sin termos med sin termik. Breda munnar är en sken om du slukar när du är på språng – även om det bästa av två världar är ett dubbelskiktat lock som skruvas av i sektioner för att ge dig valet av en bredare mun eller en smalare.

Slutligen, förför dig inte av onödig lingo, som “dubbelväggig”. De flesta termoflaskor är dubbelväggiga – så fungerar de helt enkelt. Ett växande antal har dock treväggskonstruktion, vilket verkligen är värt att överväga om du är en hardcore-vandrare på väg ut i vildmarken under längre perioder.

Kan jag använda en termosvattenflaska för te och kaffe?

En termos kan användas för att lagra ditt te och kaffe. Vakuumisoleringen förhindrar utsläpp av värme så att te och kaffe förblir varma under en längre tidsperiod.

Hur rengör jag min termosflaska?

Du måste öppna locket på termosflaskan och sedan rengöra inredningen. Flaskan kan rengöras med ett milt diskmedel och en mjuk borstflaska. Detta bör göras regelbundet för att förhindra lukt och upprätthålla hygien.

Finns det en beläggning på insidan av din rostfria flaska?

De flesta rostfria flaskor levereras med en kopparbeläggning. Detta säkerställer värmebehållning under en maximal tidsperiod. Således förblir din dryck varm eller kall i timmar. Interiören kan också ha en superren finish för att säkerställa att den är fri från lukt eller fläckar.

Vad betyder BPA fri?

BPA står för bisfenol A. Det är en kemikalie som används för att tillverka plast och hartser som används för att tillverka behållare som lagrar mat, vatten eller drycker. En BPA-fri termos betyder att flaskan är helt säker och fri från denna industriella kemikalie.

Hur kan du ta bort fläckar eller lukter i termos?

Vanligtvis rengör du din termos med diskmedel och en mjukborste. Du kan också ta bort fläckar eller lukt från flaskan genom att hälla en liten mängd bakpulver i flaskan och sedan skrubba den med flaskborsten. Flaskan ska sedan sköljas ordentligt med vatten.

Sammanfattning av köpguide för Termosar

Ovanstående urval av termosar och isolerade flaskor visar att det är enkelt att njuta av några av de mest grundläggande hembekvämligheterna när man är ute på leden. Oavsett om du behöver något för att värma magen på en nippig natt eller för att svalna dig på en svettig sommartid – eller båda, till och med. Vi hoppas att du i våra toppval hittar något som passar dina behov och kommande äventyr!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen