Den bästa kylväskan 2024 – Test av kylväskor

[tabell]

Klicka här för att se fler kylväskor.

Bästa kylväskan 2024

Oavsett vad du ska använda din kylväska till är det en produkt som alla borde äga. Kylväskor är väldigt mångsidiga och det spelar ingen roll om du ska använda den till vardags eller endast vid speciella utflykter och tillfällen. Dessutom finns flera olika designer beroende på vad för ändamål kylväskan ska användas till vilket gör att det finns något för alla.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken kylväska som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den kylväskan du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din kylväska är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa kylväskan. Det är just av den anledningen som vi här på friluftsproffset.se har gjort en köpguide för den bästa kylväskan. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa kylväskan på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till kylväskor så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa kylväskorna inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer kylväskor, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa kylväskan kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en kylväska som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test kylväska 2024

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken kylväska som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av kylväskor som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat vår köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en den bästa kylväskan så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa kylväskan 2024:

 • Vikt
 • Storlek
 • Bärbarhet
 • Material
 • Kostnad
 • Anslutning
 • Kylningskapacitet
 • Utrymme
 • Utrustning
 • Isolering
 • Funktioner
 • Ändamål
 • Stil
 • Bekvämlighet
 • Varaktighet
 • Säkerhet
 • Smidighet
 • Handtag
 • Hållbarhet

Vikt

Kontrollera alltid kylväskans vikt innan du köper en. Din mat, dryck och isförpackningar kommer att lägga extra vikt till den. Som sagt, börja inte med de tyngsta så mycket som möjligt. Hur tung din kylväska är beror inte bara på de saker du vill förvara. Du bör också tänka på väskans vikt. På långa promenader eller romantiska picknickar på oupptäckta platser kan vikten belasta dina muskler. Vanligtvis är det första du tänker på vikten på maten du vill lagra. Men när du transporterar den måste du också lägga till vikten på kylväskan. Praktiska handtag och justerbara axelband gör transporten enklare.

Det är också viktigt för en blivande köpare att överväga vikten på måltidsväskan. Eftersom dessa väskor faktiskt är designade för användning när du är på språng, tycker vi inte att det är meningsfullt att välja en modell som är tung, med tanke på det faktum att du sannolikt bär med dig andra saker förutom maten. Dessutom kommer väskan att bli mycket tyngre efter att den har fyllts med dina måltider, så du måste hålla nere vikten så mycket som möjligt.

Storlek

När du väljer kylväskor Australien bör antalet inblandade personer, resans längd och avståndet till din destination beaktas. Dessa faktorer hjälper dig att bestämma lämplig storlek för dina behov. Tänk dock på att du bör vara försiktig med att välja en väska som inte är för stor samtidigt som du säkerställer att du får en storlek som räcker för vad du än bär. Enligt olika tester finns det inte bara olika skillnader vad gäller färg och design, utan även i storlek. En eller två personer behöver vanligtvis inte en speciellt stor kylväska så att även små kylväskor har sin charm.  Oavsett om kött, korv, sallad, frukt eller dryck kan en mängd olika livsmedel transporteras med en kylväska.

För att du ska ha ett kylt mellanmål till hands, till exempel när du är ute och går, kan färsk mat packas i praktiska matförvaringsbehållare så att den förvaras säkert och skyddad. Detta visar sig vara mycket fördelaktigt, särskilt när du är ute och går eller på jobbet, särskilt när det inte finns något kylskåp. Men om du vill förse din familj med kyld dryck och mat, till exempel vid en picknick, bör du välja en stor kylväska. Olika Kyl bags erfarenheter från kunder visar att en kylväska med en kapacitet på cirka 30 l är ett utmärkt alternativ för att säkerställa tillräckliga förråd.

Det första du måste tänka på när du väljer en ryggsäckskylare är dess storlek och kapacitet. De kan hålla ett par dussin burkar läsk eller så kan de rymma ganska lite mindre, beroende på deras kapacitet. Plus, vill du släpa runt en gigantisk ryggsäck på ryggen eller en som är lite lättare? Kontrollera måtten innan du gör en beställning eller gör ett köp.

Bärbarhet

En annan viktig faktor är portabilitet. Rejäla sidohandtag i kylväskan kommer att vara välkomna om du sannolikt kommer att bära tunga, fullastade väskor på din resa. Å andra sidan kan axelremmar vara extremt användbara för lättare belastningar, speciellt om du ska bära annan utrustning.

När det kommer till de bästa campingkylarna finns det en avvägning mellan portabilitet och isolering. Om du har en brant stig att ta dig fram mellan bilen och stranden på en stekande het juli eftermiddag, är det sista du vill göra att släpa en enorm, hårdsidig kylväska som en glorifierad mula. Det är här en bärbar kylare med mjuka sidor kommer till sin rätt. Även om de kanske inte håller dina öl iskalla flera dagar i sträck, spelar det ingen roll om du bara är på en dagsutflykt. Men för permanenta basläger och evenemang som långa campinghelger och musikfestivaler kan det initiala lidandet vara värt det. Att få en stor, robust, välisolerad hårdsidig kylväska på plats betyder att du har kyld mat och dryck i flera dagar framöver. Se bara till att du repar in en kompis för att lätta på belastningen.

Material

Det är mycket viktigt att kontrollera vilken typ av material som finns i kylväskor. Materialet som används bör ha antimikrobiella och vattentäta egenskaper. Dålig lukt, mögel och mögel i maten kan bero på material av dålig kvalitet. Naturligtvis är det inte acceptabelt eftersom du kommer att använda väskan för ätbart. Materialen som används för att konstruera din måltidsväska kan påverka många andra faktorer, den största av dem är bärbarhet och hållbarhet. Till exempel, trots att en matväska i plast kan vara idealisk för flyttbarhet eftersom plastmodeller ofta är hopfällbara, kan dess hållbarhet vara tveksam. Du måste se till att materialet som används för att göra din måltidsväska är perfekt för dina behov och önskemål.

Ett förpackningsmaterial inkluderar exteriör, isolering, invändigt foder, axelband och kuddar, ryggpanel, dragkedjor, spännen och fästpunkter. Materialens kvalitet påverkar vattentätheten, hållbarheten, isoleringsvärdet och huruvida yttyget producerar kondens eller inte. Materialen bestämmer också komfort, andningsförmåga eller stöd. Viktiga specifikationer att vara uppmärksamma på är en vattentät dragkedja i locket, svetsade sömmar och om det yttre tyget producerar kondens. Dessa är inte oförhandlingsbara, men vi gillar inte att bli överrumplade med ett oväntat spill eller en pöl.

Materialen som används vid tillverkning av kylare och kylväskor varierar från en produkt till en annan. Främst den primära designen, det vill säga om det är hårt eller mjukt skal, dikterar vilken typ av material som används. Men i de flesta fall är ytter- och innerväggarna gjorda av olika material. Kort sagt, nästan om inte alla kylväskor och kylväskor är produkter av en blandning. De vanligaste alternativen är varianter av plast, tyger och metaller som aluminium, polyester, polystyrenskum för att nämna.

Kostnad

Precis som vad de säger, du får vad du betalar för. Men innan du skvätter dina pengar är det viktigt att noga fundera över hur du kommer att använda din kylväska och hur mycket användning du förväntar dig att få av den. Det kommer att vara mer än tillräckligt att ha en prisvärd modell om du funderar på att använda väskan ibland. Betala mer för en mycket hållbar modell som håller längre om du behöver en kylväska som kan stå emot extrema utomhusförhållanden.

Slutsatsen för varje köp är att alltid se det som en investering. Vad du än väljer bör ge en avkastning mycket till dina pengars värde. I de flesta fall är det troligt att valet styrs av budgeten, men det är mycket bättre att se det utifrån ett värde för pengarna. Den goda nyheten är att det finns mer än tillräckligt med alternativ för alla prisklasser. Naturligtvis kan du behöva spendera mer för att få bättre kvalitet och mer avancerade funktioner, men du kan lika gärna göra med billiga och relativt produkter. Priset varierar beroende på märke, storlek och typ av kylare du väljer att köpa. Men som en allmän tumregel, förvänta dig allt från 1 500 kr – 3 000 kr för en kvalitet som kommer att hålla dig i många år utan att gå sönder eller slitas ut.

Även om man först tänker på kylväskor som en billig produkt så finns det prisskillnader. Beroende på modell kan du köpa en kylväska för mindre än 100 kr. För en stor och snygg modell kan priset stiga. Prisskillnaderna beror främst på materialet, volymen och kyltekniken. Billiga kylväskor börjar på 100 kr styck. Dessa erbjuder dock en ganska liten kylvolym och eller sämre isoleringskvalitet. Å andra sidan kan kylväskor gjorda av högkvalitativt material med skumisolering också få poäng med en aktiv kylsektion.

>>> Är du intresserad av cykelhållare? Klicka här.

Anslutning

Det finns kylväskor som fungerar med kylbatterier (passiva kylelement) eller med strömanslutning (aktiv anslutning). Enkla kylväskor med laddningsbart batteri är oftast billigare än de med extern anslutning. Den stora skillnaden är nedkylningstiden. Kylväskor med laddningsbart batteri håller sig kalla i två till fyra timmar. För att göra detta, frys in de kalla förpackningarna i frysen i förväg och packa dem sedan i kylväskan – gärna ovanför produkterna som ska kylas. Ju mer volym väskan har, desto fler batterier behöver du.

Kylväskor med strömförsörjning håller innehållet svalt längre. När du är på väg kan du koppla in väskan i cigarettändaren i din bil eller – med lämplig adapter – i uttaget på campingen. Dessa modeller är vanligtvis lite dyrare. Det avgörande är hur ofta och hur länge du behöver kylkraften. Detta ligger till grund för ditt val av modell. Det finns olika typer av kylväskor: Dels finns det väskor med axelband, väskor med olika förvaringsfack och väskor med avdelare.

Kylningskapacitet

Kylkapaciteten beror på typen: passiva kylare kyler så länge kylelementet kyler, medan aktiva kylare med extern anslutning kyler inom ett kylområde i flera timmar. Tillverkarna anger ett temperaturområde för kylkapaciteten. Det avgörande är vilken användning du behöver kylväskan för. Fundera på vad kylväskan ska användas till – har du bara picknick då och då räcker det med en passiv kylväska med kylbatterier. Men om du har frekventa picknickar eller campingturer och behöver kylkraften konstant under en längre tid, är det vettigt att välja en kylväska med extern anslutning. De flesta modeller har en 12-voltsanslutning för bilbatteriet. Med en extra adapter kan även många kylväskor kopplas till elnätet.

Kylkapaciteten beror i första hand på bearbetningen och det material som används. Om du vill ha innehållet kylt i många timmar bör du definitivt välja en modell av högre kvalitet. Kylkapaciteten här är ofta åtta timmar eller mer. Billiga kylväskor å andra sidan, kylning brukar ta mellan fyra och åtta timmar, så att det bara finns en tillfällig kylkapacitet. Vissa ryggsäckskylare håller föremål svalare längre än andra. Kontrollera specifikationerna för att se vad tillverkaren lovar. Det kan vara allt från 24 timmar till 48 timmar eller mer. Billigare alternativ har vanligtvis ett intervall mellan 12 och 24 timmar. Premiumalternativ tenderar att hålla drycker och snacks kylda under en längre period.

Utrymme

Hur mycket utrymme behöver du i din kylväska? Hur mycket du kan lagra anges i liter. Tillräcklig volym med praktiska fack skapar plats för flaskor och mat i många modeller. Från flaskor, snacks, frukt eller till och med mediciner… I vissa modeller ger en hög volym tillräckligt med lagringsutrymme för många olika saker. Självklart beror volymen också på måtten. Ju mindre väskan är, desto mindre volym ger den. Fördelen med kylväskan ligger i alla fall i det flexibla materialet med isolerande egenskaper, som bekvämt kan stuvas undan även när den är tom. Skaffa kylväskor med tillräckliga fack och lagringskapacitet om du ska ge dig ut på en långresa eller utomhusäventyr i en av national- och regionalparkerna i Perth. De hjälper mycket om du har planer på att packa lite sallad, kallskuret eller färsk frukt, förutom vatten, drycker, snacks och mat. Att ha varje mattyp i olika utrymmen blir möjligt i en väska med olika fack.

Utrustning

Utrustningen kan vara väldigt individuell och beror på tillverkare och respektive modell. Många modeller har praktiska handtag och extra axelband så att kylväskan kan bäras bekvämt över axeln och händerna är fria för annat. Interiören kan också utformas mycket individuellt. Vissa modeller har olika fack för detta, så att innehållet kan sorteras underbart.

Isolering

Det här är den mördande frågan när det gäller att välja din kylväska: kan den hålla iskalla temperaturer? Lådorna och väskorna vi har presenterat här är alla passiva kylare, vilket innebär att de enbart förlitar sig på sina isolerande egenskaper för att hålla en kyld temperatur och inte på en extern strömkälla, som ditt kylskåp gör. Även om en passiv kylare inte kräver elektricitet, kräver den mycket is för att sparka igång saker, annars när du stängde locket skulle du bara hålla rumstemperaturen. Varje kylare levereras med instruktioner som anger lämplig mängd is som behövs för idealiska förhållanden. Isolering uppnås då vanligtvis via ett polyuretanskum (PU) i kylarens skal, medan locket måste vara absolut vattentätt för att bromsa konvektionshastigheten.

Det viktigaste kriteriet är förmodligen isolering. Syftet med att ha kylväskor är besegrat om du tar med en som inte håller din mat och dryck kyld. Med detta sagt, kontrollera om din väska har några strålningsvärmebarriärer som hjälper till att skydda din last. Var också mycket uppmärksam på antalet isoleringsskikt inuti den. Naturligtvis är det alltid bättre att ha fler lager. Tjockare isolering tenderar dock att öka inte bara den totala volymen av din kylväska, utan också det lagringsutrymme som krävs för dina saker, så det är viktigt att väga upp saker noggrant. Tjockare väggar ger generellt bättre isolering. Leta efter väggar och lock som inte komprimeras lätt när tryck appliceras, eftersom de är mer benägna att fyllas med luft. Som en extra bonus kan kraftigare kylare också användas som säte.

Funktioner

Kylväskor kommer med en rad funktioner beroende på deras stil. Lådor med hårda sidor är mångsidiga bestar, som ofta används som bord, sittplatser och trappsteg, så de har ofta en maximal viktkapacitet, precis som en campingstol. Deras sekundära användning som bord har sett att många har mugghållare i designen av locket, medan en greppvänlig undersida också är viktig för att förhindra att den glider runt. Med riktigt skrymmande lådor, håll utkik efter hur mycket eftertanke designerna lägger ner på att se till att de är bekväma att bära.

Ändamål

När du väljer din isolerade ryggsäckskylare måste du först identifiera varför du behöver den. Du vill definitivt inte ha fel om du vill ha rätt upplevelse av dess bekvämlighet. Det finns olika väskor tillgängliga som tillgodoser behovet hos den person som använder dem i enlighet med deras intresse. Som för människor som inte kan hoppa över ett besök på stranden på helgerna ska leta efter de med den vattentäta funktionen bara för att undvika att köpa nya ryggsäckar varje helg. Vandrare kanske vill ha en kitbag som enkelt rymmer deras redskap, ryggsäckar kommer nuförtiden till och med med grundläggande redskap som lockar vandrare och individer som föredrar att bära dem vart de än går.

Ryggsäckar är så mångsidiga nuförtiden att även det finns en mängd olika att göra för festälskare. Olika människor har olika intressen och en enda stil ryggsäck kan definitivt inte tillfredsställa alla. Så anta inte att någon ryggsäck du köper kommer att tjäna dig på samma sätt. Se till att din ryggsäck passar dina behov.

Stil

När du väljer den bästa ryggsäckskylaren bör du överväga designen och stilen på en väska. Män, kvinnor och barn har alla olika smak. De har alla olika sorters utrustning medan de är på resande fot och har olika preferenser och checklistor. De flesta kvinnor har nästan allt i sina vardagliga handväskor, så när de väljer sin väska kylare skulle de vara minst oroliga över hur kompakt den är och hur rymlig de kan bli. Män i allmänhet å andra sidan gillar att resa mer vårdfria. Storlek och mindre komplexitet är vanligtvis deras typ.

Män och kvinnor har till och med olika färgpreferenser och alla modeller tillverkas och designas i begränsade färger. Oavsett hur mycket en väska passar en kille har han mycket mindre lust att välja en rosa. Om du letar efter reseryggsäckar för barn vill du definitivt hitta de som är lättare att rengöra och torka med färre fack. Man skulle också föredra att de är vattentäta och extremt kompakta. Allt är en smaksak om vad du gillar och hur du rör dig med dem i din egen komfort och stil. Du måste definitivt gå igenom alla de olika alternativen för att hitta en som du kan hävda är den bästa ryggsäckskylaren för dig.

Bekvämlighet

Framför allt det huvudsakliga syftet med att ha dem i första hand måste hållas i åtanke. Det spelar egentligen ingen roll hur elegant din ryggsäck ser ut eller hur dyr den är om den inte passar dig på något sätt, det blir verkligen ett oönskat ansvar. Vem skulle vilja flytta runt med en extra väska? Kom ihåg att detta inte är en “EXTRA VÄSKA”. Denna väska är en extra anläggning. Bli lättad med det istället för att arbeta upp det på fel sätt. Ha bekvämlighet som din högsta prioritet. Se till att väskan du håller på att färdigställa uppfyller din nivå av komfort. Det finns inget enkelt sätt att få en fräsch måltid eller kalla drycker när du är på språng än att ta med din egen. Kylar och kylväskor gör detta möjligt oavsett var du befinner dig eller vädret utanför. Så du kan mata dig själv och bli hydrerad när du är på resande fot utan stress.

Ryggsäckskylare har vanligtvis vadderade axelremmar, så de är lättare att bära. Remmarna är också vanligtvis justerbara. Det är dock bara vissa modeller som har midje- och bröstband också. Dessa tillägg kan göra det bekvämare att bära en kylare, särskilt om du måste vandra en viss sträcka. Komfort är nyckeln eftersom du inte vill uppleva ryggsmärtor eller känna dig nedtyngd.

Varaktighet

Ryggsäckar är inte så billiga och du kommer inte att köpa dem ofta. Så när du väljer en kylväska, försök att välja den som håller länge. Ryggsäckarna tillverkade i kraftiga material är definitivt långvariga. Du kan inte betrakta en väska som den bästa ryggsäckskylaren om den inte är hållbar. Missa inte att kolla efterbehandlingen av en kylväska och försök ta reda på vilket material den är tillverkad av. Efter en värdefull investering av tid och pengar vill du att den ska hålla länge om inte för alltid.

Säkerhet

En av de största fördelarna med dessa bärare är deras matvänliga konstruktion. Även om du kan använda vilken annan behållare som helst, kommer du inte att få samma resultat eftersom kylare har effektiv termisk reglering. Dessutom kommer de flesta produkter med lättstädade interiörer med en extra kant för att motstå lukter och bakterieansamling. I slutändan förblir din mat och dryck inte bara säker utan också ren.

Smidighet

Med tanke på deras syfte är kylväskor och kylare designade för att göra livet enkelt när du transporterar från en plats till en annan. Oavsett om du använder en bil för att dra runt dem eller om du måste hantera vikten själv, kan du alltid hitta något lätt med bekväma och flexibla handtagsalternativ

Handtag

Det är viktigt att notera att kylare kan vara krävande att bära eller flytta runt, särskilt med full kapacitet. En bra modell bör därför ha bekväma och flexibla bärmöjligheter. Beroende på stil eller design ska bärmetoderna vara bekväma att hålla i och bör hjälpa till att minska trycket på händer eller axlar genom att fördela vikten jämnt. För närvarande är de flesta kylväskor och kylväskor utrustade med antingen en eller en kombination av följande; sidohandtag, lockhandtag, axel- och ryggremmar. Så om du kan ha flera handtag säg för att lyfta och bära på ryggen eller axlarna eller hjulen och infällbart handtag för att dra desto bättre.

Hållbarhet

Hur mycket mat eller dryck en kylare kan hålla är viktigt. Det är inte meningsfullt att ha en kyl- eller kylväska som knappt kan ta upp den nödvändiga tröskeln. Det hjälper dig inte heller att köpa något med så stor kapacitet att du bara kan använda en bråkdel av det. Det bästa sättet att veta den rätta kapaciteten är att tänka på antalet personer och varaktighet du kanske vill att en full kapacitet ska betjäna. Eftersom kapaciteten vanligtvis är kopplad till andra funktioner som storlek skulle det spara mycket om du kan nöja dig med ett föredraget intervall i förväg.

Lista över de bästa kylväskorna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av kylväskor

Förbi är de dagar då människor främst var beroende av skrymmande kylare islådor. Idag har tillverkare introducerat ett brett utbud av mönster och stilar för att passa fritiden och vardagens behov. Till skillnad från för några decennier sedan, nu, har vi mer mångsidiga modeller, lätta och bärbara alternativ, för att inte tala om flera storlekar. Moderna kylare och kylväskor tenderar också att erbjuda bättre effektivitet, tack vare förbättringar i konstruktion och funktioner. Här är några vanliga mönster som du sannolikt kommer att stöta på:

Mjuksidig

Som namnet antyder kännetecknas dessa av hopfällbara konstruktioner ibland med en lätt hopfällbar design. Mjuksidiga kylare/kylväskor är främst skräddarsydda för kylbehov på språng. De är särskilt idealiska om du vill ha något lätt, bärbart och lätt att förvara när det inte används. Du hittar dem i olika stilar som ryggsäckar, tygväskor och bland andra former. Utsidan är till största delen gjord av tygtyger med dragkedja och bärhandtag.

Hårdsidig

Dessa har huvudsakligen en hård yttre plast/metallkonstruktion med isolering emellan och ett invändigt foder. I motsats till tidigare modeller har moderna hårda kylare och kylväskor förbättrade konstruktioner och funktioner. Till exempel hittar du några med hjul och teleskophandtag, dubbla fack bland annat brukselement

Elektriska kylväskor

Om du inte vill ha affären med det långa och korta med att använda ispaket, kommer elektriska kylare som det näst bästa alternativet. De använder direkt strömförsörjning och är därför ofta mer tillförlitliga när de väl är anslutna till en strömkälla. Den enda nackdelen är att det här alternativet är strömberoende. Så för utomhusbruk är den idealisk om du har din bil runt för strömförsörjning eller något annat alternativ. Annars erbjuder de pålitlig prestanda med enkel kontroll av kylningsintensiteten.

Kylväska med el för långvarig kylning

Är du på turné en längre tid passar kylväskor med aktivt kylsystem. Dessa fungerar med 12-volts strömanslutning och kan användas via bilbatteriet (cigarettändare) eller för campinganslutning. Så länge elektriciteten flödar håller sig mellanmålet fräscht. Innehållet i kylaren kan även kylas passivt med uppladdningsbara batterier.

Termoelektrisk kylväska

Det är svårt att föreställa sig utomhusaktiviteter utan kylväskor, speciellt när de är mysiga. Det finns dock andra faktorer, såsom kylteknik, storlek, tillgängliga resurser och användningsområden som bör beaktas. Det finns även ytterligare funktioner som vissa modeller har att erbjuda och som kan påverka ditt beslut.

Passiv kylväska

En passiv kylväska imponerar främst med sin låga vikt och platsbesparande förvaring efter användning. Oftast går den smidigt att fälla ihop så att den knappt tar någon plats när den inte behövs. Isförpackningar krävs för att hålla innehållet svalt under en längre tid. Dessa bör kylas i frysen några timmar innan så att de håller innehållet i kylen vid en behaglig temperatur i timmar.

Aktiv kylväska

Förutom en passiv kylväska finns det såklart även en aktiv kylväska som är utrustad med termoelektriska kylelement. Isoleringen säkerställer att den tidigare kylda luften inte direkt värms upp igen. Denna kyleffekt stöds effektivt av det inre och yttre materialet, eftersom isolering är mycket viktigt i dessa modeller. Samtidigt har aktiva kylväskor en 12V-anslutning för bilen för att kunna kopplas till cigarettändaren. Detta garanterar avkylningsprocessen under lång tid utan förlust av kyla. Det är bara viktigt att ventilationssystemet förblir fritt för att inte förhindra luftcirkulation.

Viktiga överväganden

Avsedd användning

Den kanske mest avgörande beslutspunkten är hur, var och vad du ska använda kylväskan eller kylväskan. Kommer du att använda den för enstaka picknickar, sommarcamping eller olika utomhusaktiviteter? Vill du att det ska hålla ditt vin eller läsk kallt för slumpmässiga roadtrips eller för att lagra dina frysta korvar för ett helgläger? Användningssättet kommer främst att vägleda dig i att identifiera alla rätta funktioner och komponenter som det lämpligaste valet bör ha. På så sätt blir det ganska enkelt att välja vad som sannolikt kommer att uppfylla dina behov effektivt.

Isoleringsförmåga

Till att börja med, effektiviteten och den totala prestandan för alla kylväskor eller väskor kokar ner till kvaliteten på isoleringen. Det är nyckelelementet som avgör hur bra en given produkt kommer att prestera när den tas i bruk. För modeller som använder isväskor innebär detta helt enkelt ishållningsförmågan eller förmågan att upprätthålla kyleffekten. Vanligtvis mäts isoleringens kvalitet och funktionalitet bäst av livslängden. Så du måste överväga hur lång tid det tar innan du behöver ladda om isen. Se annars upp efter kvaliteten och naturen på det material som används eftersom det också påverkar isoleringsprestandan

Storlek

Storleken på kylaren är en av de första sakerna du bör tänka på. För det första avgör det mycket du kan bära förutom att påverka portabiliteten och enkel lagring. Du bör ställa dig själv frågor som vilken förvaringsstorlek behöver du? Passar den i din bil, tält eller något annat avsett förvaringsutrymme? Undvik modeller som är för stora eftersom de kan vara en börda att bära med sig om du inte använder den med full kapacitet. På samma sätt är det inte klokt att välja en liten modell bara för att inse att den inte kan rymma allt du behöver för dina äventyr. Det är också viktigt att du tänker på hur du kommer att bära ditt val. Till exempel, om du gillar att gå runt med den, hitta en balans och skaffa något du enkelt kan hantera.

Olika situationer eller behov kräver produkter av varierande storlek. Summan av kardemumman är dock att kylaren ska ge tillräckligt med utrymme för att lagra all mat eller dryck du behöver för de specifika aktiviteter du tänker utföra. Vanligtvis är det bästa sättet att veta den mest lämpliga storleken genom att överväga antalet personer du behöver för att tjäna i ett typiskt användningsscenario. Återigen bör du komma ihåg förmågan att hålla tillräckliga mängder som kan hålla under hela varaktigheten av dina utomhus- och andra fritidsäventyr. Du vill inte ha något för stort eller för litet så det är viktigt att hitta den perfekta balansen på vad som passar dig rätt när det gäller kapacitet.

Byggmaterial

Det borde inte vara förvånande att moderna kylväskor och kylväskor tillverkas av blandningar av olika material. I verkligheten avgör materialets natur i hög grad bland annat hållbarheten och ännu viktigare den termiska regleringseffektiviteten. De vanligaste alternativen är varianter av plast och metall för hårda produkter och tyger för mjuka alternativ. I din strävan efter det bästa bör du se till att konstruktionen är robust och pålitlig. En annan aspekt som är värd att ta hänsyn till är vikten och förmågan att stå emot övergrepp.

Kompatibilitet

Torris är riktigt kall så det är bra för att hålla mat kyld, men det kan potentiellt skada din kylare. Kontrollera tillverkarens instruktioner om användning av torris. Ett torrisblock bör lindas hårt så att det inte kommer i kontakt med fodret på din kylare och skadar det.

Handtag

Handtagen ska vara robusta och lätta att greppa. Axelremmar är användbara för små kylare medan draghandtag är bättre för större hjultyper – försök först att se till att de passar din längd. Kontrollera att handtagets design och placering underlättar att bära, eftersom vissa av dem kan bli mycket obekväma när kylaren är full. Handtagen och remmarna som följer med väskan är ett annat viktigt övervägande du måste göra innan du gör en beställning. Hur exakt vill du bära din väska? På din rygg? Över axeln? Eller vill du bära den i handen? Självklart måste remmarna och handtagen inkluderas och de måste vara tillräckligt robusta så att de inte går sönder för lätt.

Dränering

En dräneringsplugg låter dig tömma smält is från din kylare utan att vända den, en viktig funktion för större kylare som kan vara för tunga att tippa. Pluggar, pluggar eller proppar som tätar dräneringshålet ska sitta bra och ha någon form av fasthållningsanordning så att de inte tappas bort. En slangkoppling gör det mindre rörigt att tömma kylaren. Infällda avlopp fångar inte smuts eller föremål.

Spärrar och lock

Spärrar och lock ska vara lätta att öppna och stänga; enhandstyper är lättare för allmänt bruk. Gångjärnsförsedda lock kan vara ganska tunga och få kylaren att välta när den är tom. Vissa kylare i vårt test har även en hänglåsbar spärr, vilket kan ge dig sinnesfrid om din kylare används på en båt, campingplats eller på annat sätt obevakad. En av kylarna i vårt test har även fästpunkter för att förhindra att den studsar runt i ett fordon i rörelse, eller eventuellt blir en projektil vid en kollision.

Isolering

Att hålla dina måltider ordentligt isolerade är huvudfunktionen i en måltidsväska. Oavsett om det är en varm vara eller en kall så måste de kunna hålla rätt temperaturer från lagringstid till konsumtionstid. Åtminstone måste en bra måltidsväska hålla din mat fräsch i fyra timmar. Kom dock ihåg att isoleringssystemet inte enbart beror på vilken typ av väska du köper, utan också på behållarna. Förvara din mat endast med en väska som har ordentliga isoleringsmekanismer, helst en med EPA-skum eller PEVA-foder. Det finns väskor som konserverar mat med nylon, men vi rekommenderar inte sådana. Även om nylonskiktet faktiskt isolerar måltiden, kan det inte hålla i det under långa perioder. På liknande sätt, om måltidsbehållarna är gjorda av hållbara material och har en fantastisk lufttät mekanism, läggs ytterligare ett lager av isolering till din mat.

Mått

Innan du väljer en måltidsväska är det viktigt att förstå exakt vad du behöver, särskilt när det kommer till mått och storlekar. Om du tänker ta din måltidsväska till jobbet, skulle det inte vara idealiskt att bära en superstor måltidsväska som till och med kan fungera som en resväska. Medan de flesta måltidsväskor är enkla och kompakta, finns det några undantag som är gjorda för en annan typ av människor som gymentusiaster eller resenärer. Sådana väskor kommer att vara perfekta för att lagra flera lådor för att bevara mat under en hel dag.

Lagring

Välj en svalare ryggsäck baserat på lagringskapaciteten och typen av ryggstöd du behöver. Ju större grupp, desto mer lastrum vill du ha. Ett brett utbud av lagringskapacitet finns bland ryggsäckskylare.  De yttre måtten på varje förpackning ger dig en solid bild av det tillgängliga lagringsutrymmet. Men de invändiga måtten på varje förpackning kommer att vara en smula mindre, beroende på isoleringens typ och styvhet.

Fack

En handfull av våra favorit ryggsäckskylare har separata inre fack eller yttre fickor för torr förvaring, varav en del är oisolerade.  Som sagt, många ryggsäckskylare har inga yttre fickor alls. Vissa människor föredrar det strömlinjeformade, enkla tillvägagångssättet. Andra behöver minst en sidoficka i nät för en vattenflaska och ficka för att förvara en mobiltelefon och nycklar.

Vikt

Ryggsäckskylare är generellt sett mer kompakta och gjorda av mjukare, lättare material än hårda kylare, så de väger mindre. De har oftast rejäla axelband plus handtag som är lätta att ta tag i, så vikten känns relativt lätt att transportera. En förpackningsvikt är högre när kapaciteten, hållbarheten och isoleringsförmågan ökar.

Kylväskor lämpade vid olika tillfällen

Din kylare måste ha rätt storlek för dina behov. Den ska vara tillräckligt stor för att få plats i allt du vill ta, men utan massor av överskottsutrymme. En kylväska som är för stor gör att mat kan flyga runt inuti, vilket kan innebära en blåslagen, klämd lunch. Använd den här guiden för att hjälpa dig hitta den perfekta kylväskan baserat på den storlek du sannolikt behöver.

Festivaler

Festivaler är fantastiska. Men när du vill ta timeout är det skönt att ha en kyld mat och dryck som väntar på dig vid ditt tält. En medelstor kylväska är idealisk som ger plats för burkar, flaskor, mjölk och snacks – utan att vara skrymmande. Detta innebär att du kan koppla av med dina vänner med en välkänd kyld drink, njuta av en kopp te på morgonen eller koppla av på en nattfest (festivaler har sina egna regler!). Välj en kylare med axelremmar för enkel transport till festivalfältet och ta med skruvförsedda flaskor som kan packas liggandes.

Familjeutflykter

Frisk luft, fräsch mat och en hel klick skoj! Den stora naturen är perfekt för familjeäventyr. Oavsett om du är på väg till en park, strand, sjö eller skog, låter en stor kylväska dig hålla trupperna matade och vattnade så att spelen kan fortsätta hela dagen. För familjedagar behöver du en kylare som är rymlig och bärbar. Den ska ge dig gott om plats för lunch, drinkar och mellanmål – men också vara lätt och lätt att ha med sig. Axelremmar kan göra kylväskor lättare att bära längre sträckor. Extra fickor för servetter och bestick är också användbara.

Romantiska picknickar

Vacker natur, fantastiskt sällskap och en al fresco fest att stoppa in i det. Det är ett recept på romantik. Se till att din mat inte sviker dig genom att förvara den kyld och utsökt i en kylväska för picknick. En medelstor kylare är idealisk. Detta ger dig rätt mängd utrymme för mat utan att vara för stort eller skrymmande. Extra fickor är praktiska för saker som bestick och servetter. Axelremmar gör den lättare att bära så att du kan ta den överallt – till stranden, skogen, bergen eller sjöar.

Campingar

Erfarna campare vet att flera kylväskor för camping gör utomhuslivet enklare. Du kan hålla kött borta från annan färsk mat så att det inte finns någon korskontaminering – och hålla drycker åtskilda. Detta är viktigt eftersom ju mer du öppnar din kylväska, desto snabbare tappar den sin kylningsförmåga. De flesta matvaror behövs bara vid vissa tider på dagen, det vill säga när du lagar frukost, lunch eller middag. Men dryck behövs hela dagen. En separat kylare för drycker gör att de andra kylväskorna kan lämnas förseglade så att de håller maten fräsch längre. Det är också användbart att ha en extra kylväska för picknick och utedagar. Vilken storlek kylare du behöver beror på hur många av er som ska campa. För par är stora kylväskor bra att ha som din campingplats “kylskåp” med en medelstor kylväska för dagar ute. Familjer och kompisgäng passar bäst med 3 eller 4 stora kylväskor.

Kontoret

Att ta med egen lunch till jobbet kan spara massor av pengar. Och, beroende på vad du packar, är det vanligtvis mycket hälsosammare än köpta alternativ. För att förhindra att din mat vissnar under varma pendlingar behöver du en lätt, liten kylväska. Den ska vara tillräckligt stor för smörgåsar, sallader etc. men tillräckligt kompakt för att få plats i en ryggsäck. När den är tom fälls en kylare ihop för ännu enklare transport.

Skolan

En kylväska är bra för skolan. Lunchlådor för barn får vanligtvis sitta kvar i varma klassrum hela morgonen, vilket är receptet på blöta och vissna luncher. En kylväska hjälper luncherna att smaka bättre och håller smörgåsar, frukt och godsaker kylda fram till lunchtid. För barn behöver du en liten kylväska, som är tillräckligt stor för all lunch utan att vara skrymmande. Håll utkik efter dragkedjor som är lätta att hantera för små händer. Blixtlås på toppen är idealiska eftersom de gör att matlådan kan öppnas helt så att barnen kan äta direkt från den. Ljusa färger kommer att göra kylväskan mer tilltalande för ungdomar.

Förvaring av många flaskor

Oavsett om du föredrar att smutta på vin, kolsyrat pop eller öl, smakar drycker bättre kylda. En kylväska för flaskor låter dig hålla dina drycker vid perfekt temperatur i timmar. Gör dem perfekta för baler, utomhusevenemang, camping, festivaler och mer. Flaskorna kan behöva packas liggande snarare än upprätt, så ta med skruvförsedda flaskor som kan förslutas tätt. Detta innebär också att du kan lämna flasköppnare hemma. Placera flaskan i botten av kylväskan ovanpå isförpackningar. Lägg ett par lager kartong som en barriär mellan isen och flaskorna. En medium eller stor kylväska är idealisk för flaskor och mat.

Vanliga frågor om kylväskor

Hur fungerar en kylväska?

Kylväskan fungerar enligt ett isoleringssystem: Inuti är kylväskan utrustad med isoleringsmaterial för att hålla temperaturen inne så länge som möjligt och för att skydda innehållet från utetemperaturen. Själva kylningen kan ske via kylpaket eller även med el. Med vart och ett av dessa kylsystem finns det skillnader i hantering och kylningstid. Varje system har individuella fördelar och nackdelar. De kalla förpackningarna fryses in i frysen i förväg och packas sedan helt enkelt i väskan. De är idealiska för två till fyra timmar långa resor och när det inte finns någon el tillgänglig. Vid köp, se till att locket sluter tätt och att kylväskan är välisolerad. Ju större volym kylväskan är, desto fler batterier behöver du.

I din strävan efter den mest lämpliga produkten finns det flera knäpppunkter du bör notera. Överst på listan är den avsedda användningen. Med detta i åtanke kan du begränsa dig till andra faktorer och funktioner som gör att något av de tillgängliga alternativen ger önskad funktionalitet. Så ja! Beroende på dina behov kan du kolla in kapaciteten, termisk regleringsförmåga (varaktighet, hållbarhet, enkel rengöring, bärmöjligheter, åtkomstlock och listan fortsätter.

Vilket material är en kylväska gjord av?

En kylväska är vanligtvis gjord av flexibelt och mjukt tyg, som syntet eller bomull, och ett isolerande material. Detta har fördelen att kylväskan är både elastisk och robust och slitstark. Urvalet av storlekar, former, färger och mönster är varierande. Det finns något för alla smaker. För att säkerställa god isolering är kylväskorna försedda med kallreflekterande silverfolie på insidan. Bra modeller har också skumisolering. Överdraget till kylväskan är vanligtvis tillverkat av vattenavvisande och slitstarka material som nylontyg eller liknande plast.

Fördelen med dessa flexibla och mjuka material är en verklig platsbesparande: när den inte används efter picknicken eller efter festen kan du vika den platt, enkelt transportera den och även förvara den enkelt. Detta är särskilt användbart där det inte finns plats för förvaring. Det finns också många alternativ när det kommer till design och färgval. Med en riktigt snygg kylväska är du redo för äventyrliga resor eller romantiska dejter på landet. Tack vare de praktiska handtagen kan du antingen bära den för hand eller slänga den vardagligt över axeln. Materialet i kylväskor är mycket välisolerat för att hålla innehållet fräscht så länge som möjligt. Den är oftast fortfarande mjuk och smidig så att väskan lätt kan stuvas undan.

Hur mycket rymmer en kylväska och vad väger den?

Beroende på syftet och hur många saker du behöver kylväskan till så beror även volymen på. Små kylväskor börjar på 6 liter, stora kylväskor ger en volym på upp till 40 liter. Vill du bara kyla två eller tre drinkar under bilresan eller vill du förse ett fotbollslag med kalla drycker under träningen? För vilket ändamål eller tillfälle och hur ofta ska kylväskan användas? Du bör tänka på dessa frågor innan du köper. Speciellt om kylväskan är för liten eller underdriven kan du bli väldigt irriterad. Vikten skiljer sig beroende på väskans form. Det finns stora och små kylväskor – från “shopparen” till den klassiska “lådan”.

Hur fungerar en kylväska med passiva kylelement och vilka är dess fördelar och nackdelar?

Om du vill vara extremt flexibel i ditt val av plats och även kan kompromissa med kyltiden, då erbjuder kylväskan med passiva kylelement dig särskilda fördelar. Det kännetecknas särskilt av det faktum att det är mycket okomplicerat under och före användning. Med bra kvalitetsmodeller och medveten hantering håller drycker och mat svalt och fräscht i många timmar.

Kylväskan kommer inte heller att visa några defekter så snabbt. När allt kommer omkring, utan inbyggd elektronik, finns det inget som kan gå sönder snabbt. När du köper bör du dock vara uppmärksam på vilket material kylväskan är gjord av och om det finns ett vattenavloppssystem integrerat i botten. Om ett icke vattenavvisande material används och vatten samlas i botten av väskan kommer detta att främja mögelbildningen på lång sikt. Vid passiv kylning används endast kylkuddar och kylpaket. Dessa innehåller en vätska som uppnår sin kylande effekt genom en fasförändring. Fasändringen utnyttjas i kylväskan genom att kylelementet från frysen placeras i kylväskan. På detta sätt har kylpaketet eller kyldynan sin största värmeupptagande kraft och följaktligen sin största kyleffekt. Värmen fördelas i den kallare miljön, vilket i sin tur kyler ner luften inuti kylaren. Det är dock viktigt att nämna att en temperatur under 0° Celsius sällan kan nås på detta sätt.

Hur fungerar en termoelektrisk kylare och vilka är dess fördelar och nackdelar?

Den termoelektriska kylväskan övertygar många konsumenter med möjligheten att kunna kyla drycker och mat under lång tid och utan tråkiga förberedelser. I de flesta fall har dessa kylväskor stor kapacitet och är oftast väldigt stabila på grund av de material som används. Med denna väska – tack vare en flexibelt valbar strömanslutning – kan kyld förfriskning tillhandahållas under lång tid även på långa bilresor. Man bör dock inte glömma att kylväskan tappar in i bilbatteriet och kan sätta den ur funktion om den används under en längre tid. Den termoelektriska kylaren är dock oflexibel i sitt val av plats eftersom den kräver ett eluttag, kabelupprullare eller bil i närheten.

Med termoelektrisk kylning, som namnet antyder, finns det ett samspel mellan elektriciteten och temperaturen. När det gäller en kylare sitter två halvledare med olika energinivåer inuti locket. På grund av elflödet värms den ena halvledaren upp och överför energi i form av värme till den andra halvledaren. I processen svalnar den andra sidan. För att förstärka effekten ansluts sidan som ska värmas till en kylfläns som samtidigt kyls av en fläkt. Denna effekt överförs till hela kylaren och säkerställer kylda drycker och mat så länge den är ansluten till en strömkälla.

Hur väljer man den bästa kylväskan?

Beroende på var du planerar att använda din kylare kommer det att påverka ditt val. De är ofta gjorda av kraftig plast och isolerade med polyuretanskum, som tenderar att hålla maten kallare längre. I de flesta fall måste du lägga till isförpackningar för att hålla nere temperaturen. Kylväskor är i allmänhet lättare än kylväskor och när de väl är tömda kan du packa ner dem för enklare förvaring.  Du kan förlora kapaciteten för portabilitet eftersom de största väskorna kommer att vara de tyngsta att bära när de är lastade – det är då tillval med hjul kommer in i bilden.

Tänk i alla fall på storleken. Vill du kunna stå en litersflaska upprätt inuti, eller kanske du har en gryta som behöver sitta bekvämt i basen? Elektriska kylväskor och lådor med en laddningskabel för cigarettändare är idealiska om du ska ut på en lång bilresa. De ökar kylningens varaktighet, men kommer att lägga mer vikt. När du har bestämt dig för vilken typ av aktivitet du behöver en kylväska för rekommenderar vi att du överväger följande för att köpa en som uppfyller alla behov:

En kylväska för att hålla drycker kall i trädgården kan vara tungt, men om du reser med den över en kort sträcka är ett lättare alternativ med hjul bättre. Hur många personer kommer du att ta hand om? Storleken på kylväskor beskrivs ofta i liter snarare än personer, men som en tumregel, 18 liter rymmer mellan 25-28 burkar, 30 liter ryms runt 50, och allt över detta kommer att vara tillräckligt stort för en mängd olika mat- och dryckeskärl. Det finns några olika typer av kylväskor på marknaden, men de mest populära är kylarna med hårda sidor och kylarna med mjuka sidor. De hårda sidorna tenderar att vara bättre på att hålla isen under längre perioder, medan de mjuka är mer bärbara och lätta.

Vad är en kylväska?

I grund och botten är en kylväska en isolerad väska som har ett flexibelt och mjukt yttre skal. Inuti kan dryck och mat, men även medicin transporteras utan problem för att inte avbryta nedkylningsprocessen. Kylväskan är oftast gjord av nylon eller polyester och ett skumlager för isolering samt en aluminiumfolie på insidan. Det är material som är kylisolerande så att innehållet kan hållas svalt under lång tid. Det är viktigt att dryckerna eller maten redan är förkyld, eftersom de då håller sig kalla mycket längre. Efter användning kan kylväskan fällas ihop för att spara utrymme så att den enkelt kan förvaras.

Förutom en praktisk hopfällbar kylväska finns det även modeller som drivs med el. Det betyder att de har en 12V-kontakt med vilken kylväskan enkelt kan kopplas till cigarettändaren i bilen. På så sätt uppnås långsiktig kylning så att även längre transportvägar är möjliga. Dessa modeller är vanligtvis lite mer skrymmande och kräver mer lagringsutrymme. Det är i alla fall viktigt att kylväskorna är försedda med kylda batterier. Detta säkerställer att innehållet är kylt i många timmar utan att det byggs upp värme inuti. Man bör dock se till att kylväskan inte är i direkt solljus och att blixtlåset stängs igen direkt efter borttagning. Detta är det enda sättet att säkerställa att kylningsprocessen varar under lång tid.

Enkelt uttryckt är dessa behållare i form av lådor och väskor speciellt utformade för att hålla ätbara varor svala och fräscha. En kanske avgörande egenskap hos kylare och kylväskor är den unika isoleringen och förmågan att lagra isväskor som hjälper till med termoreglering. Den bakomliggande idén är att hålla innehållet svalt och fräscht under längre tid än när vanliga behållare eller behållare används. Med denna extra fördel med att använda kylare råder ingen tvekan om deras popularitet bland friluftsentusiaster. Och på marknaden idag finns det vitt skilda mönster och stilar med lika varierande egenskaper och komponenter. Så oavsett dina behov kommer du säkert att hitta en som ringer dina klockor. Som sagt, låt oss få en snabb översikt över några vanliga distinktioner.

Vad ska jag leta efter i kylväskor?

När du väl har bestämt dig för vilken typ av kylväska som är bäst för dig, finns det några andra saker du måste tänka på. Lagringskapacitet – Det viktigaste att tänka på är hur många prylar du ska ha med dig i din kylväska. Om det här bara är för en dagsutflykt med vänner, så är storleken inte det stora problemet, men om det ska bli en campingtur på helgen eller till och med en veckolång vandring in i vildmarken, så behöver du något runt 20-30L märke minst. Isretention – Detta är särskilt viktigt om du ska använda din kylväska för saker som mat och dryck. Kylare av högre kvalitet kommer att hålla allt kallt mycket längre än billigare, så det är värt att investera i en bra.

Bärbarhet – Du vill inte bära runt på en stor, tung kylväska hela dagen. Det är inte praktiskt och det kommer bara att irritera dig efter ett tag. Se till att välja en som är lätt och lätt att bära med sig. Pris – Detta varierar naturligtvis beroende på märke, storlek och typ av kylväska du väljer. Men som en allmän regel bör du räkna med att betala allt från 1 500 kr – 3 000 kr för en bra kvalitet. Vissa kylväskor kommer med extra funktioner som en inbyggd flasköppnare, bärremmar eller till och med en USB-port för att ladda dina enheter. Om det här är saker som du tror att du kan behöva, se till att välja en som har dem. Hållbarhet – Sist men inte minst vill du välja en kylväska som håller. Se till att materialet är segt och att det har en bra garanti ifall något går fel.

Hur packar man en kylväska på bästa sätt?

När du väl har fått din kylväska är det viktigt att packa den rätt så att du kan få ut det mesta av dess kylningsförmåga. Om du kan, försök att förkyla din kylväska innan du fyller den med mat och dryck. Detta hjälper till att hålla allt kallt längre. Packa i ordning – släng inte bara allt i kylväskan med vilje! Se till att packa saker i viktordning så att du enkelt kan hitta det du behöver när det är dags att äta eller dricka. Välj istypen – Många använder bara vanliga isbitar till sina kylväskor, men du kan faktiskt få speciella typer av is som håller sig kallare längre. Om detta är något du tycker skulle vara användbart att ha, se till att välja en låda med rätt typ av is innan du köper den.

Packa den full – Se till att packa kylväskan så full du kan. Mindre luft betyder mindre värme, så det är viktigt att det inte finns mycket tomt utrymme inuti för din mat och dryck. Håll den i skuggan – solen är varm och den kommer att värma upp kylväskan mycket. Om du vill att din mat och dryck ska hålla sig så kall som möjligt, se till att utsidan av kylväskan inte utsätts för direkt solljus för länge. Håll det nära – Du vill också se till att kylväskan alltid finns i närheten. Det kommer inte göra dig någon nytta om den sitter hemma medan du är ute och vandrar, så ta hand om din kylare och ta med den på alla dina äventyr.

Hur rengör jag min kylväska?

När du väl har kommit tillbaka från din resa och kylväskan är full med smutsigt, isigt vatten, är det dags att rensa ut den. Här är några tips om hur du gör det på rätt sätt. Töm innehållet – Det första du behöver göra är att tömma all mat och dryck ur kylväskan. På så sätt kan du rengöra den ordentligt utan att det stökar. Rengör utsidan – Använd en våt trasa för att torka av kylväskans utsida. Detta kommer att ta bort all smuts och smuts som har byggts upp med tiden. Rengör insidan – När utsidan är ren, använd en svamp eller borste för att skrubba bort allt skräp som har samlats inuti kylväskan. Se till att komma in i alla skrymslen och vrår så att det är helt rent. Skölj ur det – Skölj slutligen ur allt med kallt vatten för att se till att det inte finns några rester av tvål eller smuts. Låt det lufttorka innan du lägger i mat eller dryck igen.

Behöver jag något extra med min kylväska?

Några av de dyrare, avancerade kylarna kommer med extra funktioner som en inbyggd flasköppnare eller USB-port för att ladda dina enheter när du är ute och går. Om det här är saker som du tror skulle vara användbara att ha, se till att välja en som har dem innan du köper den.

Vad är det bästa sättet att packa min kylväska för maximal prestanda?

Att förkyla din kylväska innan du fyller den är en bra början, liksom att packa allt i viktordning och använda speciella istyper om det behövs. Se till att fylla upp kylväskan så mycket som möjligt så att det inte finns mycket tomt utrymme inuti, och försök att hålla den i skuggan så mycket du kan.

Hur länge håller en kylväska sig kall?

Detta beror verkligen på kylväskan du köper samt hur väl den underhålls. Men generellt sett kommer de flesta kylare att hålla mat och dryck kalla i cirka 24–48 timmar om de används på rätt sätt. Kylväskor fungerar – men de är inte lika effektiva på att hålla saker kalla som en kylväska är. Om du letar efter något lätt och bärbart som fortfarande håller din mat och dryck kall, så är en kylväska ett bra alternativ att överväga.

Är elektriska kylväskor bra?

Elektriska kylväskor är definitivt ett alternativ om du vill ha snabb och enkel tillgång till iskalla drycker när som helst, men de tenderar att vara dyrare än andra typer av kylväskor så det beror verkligen på din budget och vad mer du letar efter i en kylväska.

Vad bör jag tänka på om jag ska bära bröstmjölk i kylväskan?

Bärstil

Beroende på din inställning och dina behov kan du välja mellan en fristående väska eller väska som passar i en skötväska eller annan form av väska. En fristående väska är användbar om du bara behöver flytta pumpad bröstmjölk och inte behöver extra utrymme för extra babyprylar som att byta om och byta kläder. Kylväskor av den här typen finns i flera former och storlekar och de kan vara ganska snygga: du kan välja standardformer med korta bärremmar eller så kan du välja en superhändig axelväska för bröstmjölk, som har den extra fördelen att du lämnar händerna fria. Den andra väskan är designad för att passa i större väskor, så att din bröstmjölkskylare sitter med resten av babyutrustningen i skötväskan. Dessa väskor är ett utmärkt alternativ om du föredrar att inte ha en extra väska att ta hand om och fungerar mycket bra speciellt för mindre mängder mjölk, till exempel om du är ute på lunch och bara behöver mjölk till en måltid eller två.

Kylmekanism

En annan sak att tänka på, när man väljer den bästa kylväskan för bröstmjölk är väskans kylningsstil, som vanligtvis faller in i en av följande två kategorier: Isolerande bröstmjölk aka väskor som har en inbyggd kylmekanism. Dessa väskor går in i kylen själva och kommer i ett stycke, ingen extra isväska krävs. Bröstmjölksbärkassar som kräver en separat isväska. I det här fallet är det du fryser in en separat isväska som du sedan lägger i väskan för att hålla fryst bröstmjölk svalt.

Storlek

Sist men inte minst behöver du en väska som har rätt storlek och det beror på hur många flaskor/ bröstmjölksväskor du tror att du är i behov av att flytta och hur stora de är. Det bästa sättet att se till att du väljer den bästa kylaren för din bröstmjölk är att noga överväga de förvaringsbehållare du kommer att använda, deras storlek och vilken typ av flaskor väskan är designad för och kan bära. Jag hoppas att du tyckte att den här översikten över de bästa kylarna för att resa med bröstmjölk var användbar och att den hjälpte dig att hitta en som är perfekt för dig!

Kan man ta med en kylväska på ett flygplan?

Visst, en kylväska är precis som alla andra typer av bagage. Men förutom de typiska storleks- och viktbegränsningarna spelar det stor roll vad du planerar att lägga inuti. Särskilt vätskor möter strikta regler hos de flesta flygbolag och resesäkerhetsbyråer. Så du kan ta reda på i förväg vad ditt flygbolag eller lands riktlinjer kräver för att undvika att dina saker avvisas innan du går ombord på planet.

Kan kylväskor också hålla maten varm?

Som namnet antyder är kylväskor till stor del utformade för att hålla matvaror och drycker kalla och fräscha när de är på resande fot eller utomhus. Tillverkarna tillverkar dock i allt högre grad produkter som kan hålla innehållet varmt eller kallt allt eftersom behovet uppstår. Detta möjliggörs av speciella termiska regleringsmaterial som används i konstruktionen, särskilt interiören.

Vilken är den bästa designen av kylväskor?

När det kommer till att välja den bästa kyla väskan som finns är det svårt att lyfta fram något märke eller modell som den direkta vinnaren för alla. Dessutom är nästan varje produkt tillgänglig på marknaden optimerad för att passa olika behov. Till exempel finns det alternativ med större och mindre kapacitet, mjuka och hårda skaldesigner, alternativ för ryggsäck, väska och låda. Vissa kylväskor och lådor kan också hålla maten kall eller varm efter dina önskemål. Det betyder att du för varje smak och preferens kommer att ha en produkt som erbjuder mer än andra. Eftersom ingen utmärker sig i alla aspekter, bör det lämpligaste valet för dina behov vara ditt bästa.

Vilka tips bör jag tänka på när det gäller kylväskor?

Din kylväska kommer med egen isolering. Men det fungerar bara om du packar det rätt. Så här maximerar du dess kylande kraft och håller din mat fräschare längre. Lägg din kylväska i kylen eller frysen innan du packar den. Ju kallare det är, desto längre kommer den att kunna hålla is frusen och din mat kyld. Isbitar smälter snabbare. Isförpackningar håller sig kallare längre. De är också återanvändbara. Om du är på campingen finns det vanligtvis någonstans att frysa dem igen.

Lägg sedan ett lager kartong över isen för att förhindra att maten blir blöt. Att packa kall eller fryst mat eller dryck hjälper till att låsa in kylfaktorn. Du vill inte lägga till något i din kylväska som värmer upp den. Så förvara uppvärmd mat någon annanstans och undvik att packa rumstempererade livsmedel. Använd separata kylväskor eller avdelare för att hålla kött borta från icke-kött. Det kalla vattnet fungerar som en isolator och hjälper maten att hålla sig kyld längre. Eventuella luckor i förseglingen kommer att hindra kylväskan att fungera korrekt. Håll kylväskor borta från solen så mycket som möjligt när det finns mat i dem. Lägg dem bara i solen för att torka när de är tomma. Kylare behöver en grundlig rengöring efter användning för att hålla dem hygieniska.

Vad är fördelen med att ha med sig mat i en kylväska?

Du kommer att spara pengar. Att äta hälsosamt behöver inte nödvändigtvis vara dyrt, speciellt om du har en måltidsväska. Dra nytta av din måltidsväska och ta med dig hemlagad mat på din resa, eller till och med till jobbet. Det betyder att du kommer att spendera mindre pengar på att äta ute vid lunchtid på jobbet, vilket vanligtvis är dyrt. I grund och botten hjälper en måltidsväska dig att spara pengar. Du kommer inte slösa mat. Vi vet att det har varit många gånger i det förflutna du har behövt slänga din mat som blivit bortskämd innan du fick lite ledig tid att äta den på jobbet. Kommer du ihåg hur dåligt du mådde? Tja, en måltidsväska kan hjälpa dig att undvika sådana fula situationer. Eftersom en måltidsväska hjälper till att bevara färskheten och värmen hos din mat tills du är redo att äta den, finns det ingen chans att din mat någonsin blir bortskämd igen.

Hjälper dig att undvika brådskande och skadlig diet. När du har en måltidsväska som hjälper till med dina aktiviteter, finns det ingen chans att du rusar in på matställen för att äta ohälsosamma måltider. Eftersom en måltidsväska lagrar maten vid sin optimala temperatur utan att smaken påverkas, kan du enkelt planera när du ska äta din mat utan att vara orolig för att den förstörs. Det lär dig konsten att kontrollera portioner. Det kanske vackraste med att ha en måltidsväska är att den lär dig att hålla balansen. Att packa dina måltider i olika behållare hindrar dig från att sträcka dig efter mer. I huvudsak lär det dig portionskontroll, vilket är viktigt om du vill konsumera rätt mängd näringsämnen och gå ner i vikt. Även om du fortfarande kan ge dig själv en godbit då och då, är det viktigt att hålla koll på mängden mat du äter.

Källor

 1. https://sevendays.vasabladet.fi/senaste-nytt/mat-och-dryck/packa-kylvaskan-ratt
 2. https://magazine.decathlon.se/sa-valjer-du-kylvaska-infor-campingen
 3. https://www.testfakta.se/sv/sport-fritid/article/hall-picknick-maten-frasch-med-ratt-kylvaska

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen