Bästa Cykelhållaren 2024 – Test av olika Cykelhållare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Populärt val

Thule Velocompact

Thule EasyFold XT

Thule HangOn 3B

Thule VeloSpace XT

Klicka här för att se fler cykelhållare och andra lasthållare.

Cykelhållare – en ovärderlig följeslagare för cykelentusiaster som vill ta med sig sina tvåhjulade äventyrare på resor.

Men med så många modeller och märken på marknaden, hur vet man vilken som bäst möter ens behov? I denna artikel går vi igenom ett omfattande test av flera ledande cykelhållare.

Vi belyser deras styrkor, svagheter och unika egenskaper, allt för att ge dig en klarare bild när du står inför valet av den bästa cykelhållaren för just ditt äventyr. Läs vidare och ta ett steg närmare din optimala lösning.

1. Bäst i test – Thule Velocompact

Thule Velocompact 13Pin Update 2 cyklar cykelhållare

Thule Velocompact 13Pin 2Bike Update framträdde som en stark utmanare i vårt test av cykelhållare. Med sin lättviktiga och kompakta design är den utformad för daglig användning och kan hålla upp till två cyklar.

Specifikationer
Antal cyklar:2
Lastkapacitet:46 kg
Vikt:14,2 kg
Mått (cm):130x56x76
Strömkontakt:13-pin

Vi var imponerade av hur lätt det var att montera cykelhållaren, mycket tack vare den justerbara enhandskopplingen. Att lasta cyklarna på hållaren var lika enkelt, med löstagbara cykelarmar och låsbara vred.

Vi testade även att transportera cyklar med långa hjulbasar, och tack vare de enkelt utdragbara hjulhållarna var det inga problem alls. Hjulen fastsattes enkelt med långa spännband och pumpspännen.

Vi uppskattade den smarta tiltfunktionen, som gjorde bagageutrymmet lättåtkomligt även med cyklarna på plats.

En unik fördel med Thule Velocompact är dess fällbarhet. När den inte används kunde vi enkelt fälla ihop den och förvara i vårt bagageutrymme. Cykelhållaren kommer också med ett inbyggt lås som låser fast cyklarna i hållaren och kan också låsas fast i bilens dragkrok.

Även om vi verkligen gillade cykelhållarens kompakta storlek och enkelhet, märkte vi att den har en maxkapacitet på 46 kg. Detta kan vara en nackdel om du har tyngre cyklar. Men överlag, fann vi Thule Velocompact vara en utmärkt cykelhållare för dem som behöver en kompakt och lättanvänd lösning.

Fördelar

 • Lätt att montera
 • Kompakt och fällbar
 • Inbyggda lås för säkerhet
 • Tiltfunktion för lätt tillgång till bagageutrymmet

Nackdelar

 • Begränsad lastkapacitet för tyngre cyklar
 • Kan kräva adapter för vissa cykelramar

2. Bäst premiumval – Thule EasyFold XT

Thule EasyFold XT 13pin 3 cyklar cykelhållare

Thule EasyFold XT lyfter verkligen standarden för cykelhållare. Efter att ha testat produkten själv är det tydligt att den kombinerar enastående funktioner med kompakt och praktisk design.

Specifikationer
Antal cyklar: 3
Lastkapacitet: 60 kg
Vikt: 23,1 kg
Mått: 123x83x86cm
Strömkontakt:13-pin

Det första som sticker ut är hur imponerande lätt det var att montera denna cykelhållare. Den är helt hopfällbar, vilket gör den bekväm att hantera och förvara.

Även dess höga lastkapacitet på 60 kg är anmärkningsvärt. Vi hade inga problem med att lasta upp till tre cyklar, inklusive elcyklar och tunga mountainbikes, vilket understryker produktens flexibilitet och användbarhet för olika cykeltyper.

Löstagbara cykelarmar med låsbara Thule AcuTight-vred var en annan betydande fördel. Dessa “klickar” när det optimala vridmomentet har uppnåtts, vilket tar gissningsspelet ut ur monteringsprocessen.

Dessutom gör justerbara pumpspännen med extra långa hjulremmar att fästa även de bredaste hjulen till en bris. Under våra tester fann vi att fästningen av cyklarna var stabil och säker, vilket gav oss en extra sinnesro under transporten.

En nackdel vi märkte var vikten. Thule EasyFold XT väger 23.1 kg, vilket kan göra det lite tungt att hantera för vissa användare. Dock har den integrerade bärhandtag vilket förenklar transporten av hållaren. Fotmanövrerad tiltfunktion och förmågan att låsa cyklarna till hållaren samt hållaren till dragkroken kompletterar verkligen denna utmärkta produkt.

Fördelar

 • Användarvänlig installation
 • Passar olika cykeltyper
 • Löstagbara, låsbara cykelarmar
 • Nedfällbar för lätt åtkomst till bagageutrymmet

Nackdelar

 • Tyngre än vissa alternativ
 • Kan vara klumpigt att hantera

3. Bäst budgetval – Thule HangOn 3B

Thule HangOn 3B Tilt 3 cyklar cykelhållare

Thule HangOn 3B Tilt visar att när det kommer till cykelhållare kan enkelhet och bekvämlighet verkligen gå hand i hand. Vi hade nyligen möjlighet att testa denna produkt och vår upplevelse var i huvudsak positiv, särskilt tack vare dess användarvänlighet och smidighet.

Specifikationer
Antal cyklar:3
Lastkapacitet:45 kg
Vikt:7.2 kg
Mått:48x55x76cm
Hopfälld mått:48x16x81cm

HangOn 3B Tilt erbjuder plats för tre cyklar, vilket gör den till en utmärkt lösning för små grupper eller familjer. Dessutom imponerade dess lastkapacitet på 45 kg oss, eftersom det klarar av att transportera de flesta cyklar vi testade.

Mjuka, skyddande ramhållare håller cyklarna stadigt på plats och vi upplevde inga problem med att cyklarna skakade eller skadades under transport.

Ett område där vi ansåg att produkten kunde förbättras var låssystemet. Thule HangOn 3B Tilt saknar inbyggda lås, vilket innebär att man måste köpa extra adaptrar om man vill låsa cyklarna till hållaren och hållaren till bilen. Detta är en extra kostnad och ett extra steg som vi ansåg var mindre bekvämt.

I det stora hela är Thule HangOn 3B Tilt en pålitlig och enkel cykelhållare som erbjuder mycket för sitt pris. Dess lätta vikt och hopfällbara design gör den enkel att hantera och förvara, vilket gör den till ett bra val för de som värdesätter bekvämlighet och effektivitet.

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Hopfällbar design
 • Mjuka, skyddande ramhållare
 • Lätt och kompakt

Nackdelar

 • Saknar inbyggda lås
 • Kan kräva extra adapter för lampor

4. Populärt val – Thule VeloSpace XT 2

Thule VeloSpace XT 2 2 cyklar cykelhållare

Thule VeloSpace XT 2 förblir ett starkt alternativ för cykelentusiaster av alla slag tack vare dess mångsidighet och kraftiga lastkapacitet. Vi fann att dess funktioner och användarvänlighet gör det möjligt för nästan alla typer av cyklar att transporteras, inklusive tunga mountainbikes och elcyklar.

Specifikationer
Antal cyklar:2-3
Lastkapacitet:60 kg
Vikt:18,7 kg
Mått:135x69x79cm
Hopfälld mått:135x74x25cm

Det som imponerade mest på oss var cykelhållarens förmåga att hantera olika typer av cyklar. Med justerbara pumpspännen och extra långa hjulremmar kunde vi enkelt säkra även stora cyklar, vilket särskilt uppskattades av våra fatbike-älskare.

Den höga lastkapaciteten på 60 kg och det maximala cykelvikten på 30 kg gör det till ett utmärkt alternativ för de som behöver transportera tunga cyklar.

Thule VeloSpace XT 2 erbjuder också förbättrad säkerhet med låsbara funktioner för både cykel till hållare och hållare till bil. Dragkrokskopplingen var stabil och lätt att justera, vilket gav oss en känsla av trygghet när vi transporterade värdefulla cyklar.

Vi var också nöjda med det extra utrymmet mellan hjulhållarna, vilket gjorde montering av större cyklar betydligt smidigare. Men vi noterade att denna modell kan bli lite skrymmande när den är hopfälld, vilket kan vara en faktor att tänka på när det gäller förvaring.

Trots detta, Thule VeloSpace XT 2 lyckades imponera på oss med sin allsidighet, robusta konstruktion och lätthanterliga säkerhetsfunktioner. Den är ett robust, pålitligt och framför allt flexibelt verktyg för alla dina cykeltransportbehov.

Fördelar

 • Stor lastkapacitet
 • Låsbara funktioner
 • Lätt att montera
 • Kan utökas till tre cyklar

Nackdelar

 • Kan kräva adapter för vissa ramar

5. Thule ProRide Black

Thule ProRide Black 1 cykel cykelhållare

I vår strävan att hitta den bästa cykelhållaren stötte vi på Thule ProRide Black. Från första ögonkastet, är Thule ProRide Black inte din typiska cykelhållare. Den är utformad för stående transport och kan snabbt och smidigt lasta cyklar upp till 20 kg, vilket gjorde den idealisk för våra olika testcyklar.

Specifikationer
Lastkapacitet:20 kg
Ramdiameter:22-100 mm
Vikt:4,2 kg
Mått:145x32x8,5 mm
Takräckesmått:20x20mm/24x30mm

En unik funktion som vi uppskattade var den automatiserade positioneringen. När cykeln är fastsatt, positionerar hållaren cykeln automatiskt. Gripklons nedre käft är längre, vilket minimerar risken att cykeln ramlar. Detta säkerhetsaspekt gav oss extra sinnesro under transport.

När det kom till montering var Thule ProRide Black imponerande. Med sin smart utformade hjulhållare med diagonala snabbspännen satt hjulen ordentligt fastspända.

Den stora, mjuka vadderade gripklon formade sig efter cykelns ram och fördelade trycket jämnt, vilket minskade risken för skador på ramen. Det momentbegränsande vredet var också mycket användbart och indikerade när korrekt montering hade uppnåtts.

En nackdel vi märkte var att den behöver en adapter för att vara kompatibel med kolfiberramen och Thule SquareBar. Men, bortsett från det, var vi mycket nöjda med Thule ProRide Black. Dessutom var det möjligt att låsa fast både cykeln i cykelhållaren och cykelhållaren i takräcket för ökad säkerhet.

Slutsats: Thule ProRide Black är ett utmärkt val för alla som söker en cykelhållare som är snabb och smidig att lasta och har utmärkt säkerhetsfunktioner.

Fördelar

 • Snabb och smidig lastning
 • Automatisk positionering
 • Momentbegränsande vred
 • Dubbel låsfunktion

Nackdelar

 • Kräver adapter för vissa konfigurationer
 • Kan vara för tung för vissa takräcken

6. Thule Xpress 970

Thule Xpress 970 2 cyklar cykelhållare

Thule Xpress 970, en cykelhållare för två cyklar, gjorde stort intryck under vår testprocess. Vi var ute efter en produkt som var både snabb och lätt att använda, och Thule Xpress 970 passade perfekt in i den beskrivningen.

Specifikationer
Antal cyklar:2
Lastkapacitet:30 kg
Vikt:4,3 kg
Mått:52x35x74cm
Mått hopfälld:14x52x72cm

Vad som först slog oss var hur lättanvänd denna cykelhållare var. Den kom färdigmonterad med spännband och reflexer för extra säkerhet, vilket minimerade monteringstiden och gjorde det enkelt att komma igång.

De mjuka skyddande ramhållarna höll cyklarna stabilt på plats och gjorde att vi kunde vara trygga i att våra cyklar var säkert monterade under resans gång.

Placeringen av cyklarna var också ett plus. Cyklarna placeras på en bekväm höjd från marken, vilket gör att de är lätta att montera och ta bort utan att behöva böja sig ner eller sträcka sig upp.

Men allt var inte solsken och regnbågar med Thule Xpress 970. En nackdel vi upptäckte var att den inte var låsbar, vilket betyder att du behöver investera i ett separat Thule Cable Lock om du vill ha extra säkerhet.

Vi upptäckte också att cykelhållaren inte passade för bilar med utanpåliggande bakre reservhjul, vilket kan vara en dealbreaker för vissa potentiella köpare.

Sammantaget är Thule Xpress 970 en pålitlig, snabb och lättanvänd cykelhållare som uppfyller de grundläggande behoven för att transportera två cyklar. Även om det saknas några bekvämlighetsfunktioner, som låsfunktion, erbjuder den fortfarande ett utmärkt värde.

Fördelar

 • Lättanvänd
 • Färdigmonterad
 • Bekväm cykelhöjd
 • Skyddande ramhållare

Nackdelar

 • Ej låsbar
 • Ej nedfällbar med monterade cyklar
Hur vi testade cykelhållarna

Hur vi testade cykelhållarna 2024

I denna genomgående testartikel delar vi med oss av vår process och våra erfarenheter från testet av olika typer av cykelhållare för bilar. Detta djupgående test har till syfte att identifiera den bäst i test cykelhållaren på marknaden.

Vi har noggrant utvärderat ett flertal modeller, inklusive thule cykelhållare, cykelhållare för dragkrok, cykelhållare utan dragkrok samt andra populära varumärken.

Strukturering av vår testmiljö

För att säkerställa rättvisa och konsekventa testförhållanden, tog vi fram en strikt metod för upprättandet av vår testmiljö. Först och främst valde vi ett område med både flacka och kuperade terränger för att efterlikna de olika förhållanden man kan stöta på vid bilfärd.

Vi testade cykelhållare till bil under olika väderförhållanden – solsken, regn och blåst för att se hur de presterar under olika förhållanden.

För att mäta effektiviteten hos varje cykelställ till bil, använde vi oss av en rad olika cykelmodeller, från lätta landsvägscyklar till tunga mountainbikes.

Vår noggranna testprocess

När vi hade vår testmiljö på plats, påbörjade vi testprocessen. Varje cykelhållare testades noggrant och metodiskt. Vi började med att montera cykelhållaren på bilen, och dokumenterade varje steg för att mäta hur enkel installationen var. Sedan placerade vi cyklarna på hållaren och körde runt på vår testbana.

Vi gjorde detta upprepade gånger, med olika typer av cyklar och i olika väderförhållanden. Testet var utformat för att verkligen fånga cykelhållarens prestanda och hur väl den står emot stressen från vägen och vädret.

Genomförande av våra tester

Vi utförde ett antal tester på varje cykelhållare. Varje produkt genomgick samma rutin minst tre gånger för att säkerställa tillförlitliga resultat. Varje test varade i minst en timme, för att ge oss en god uppfattning om hur produkten presterade under längre resor.

Vi fokuserade på stabilitet, säkerhet, hållbarhet och användarvänlighet under testet. Vårt bäst i test resultat kommer från noggranna observationer och kvalitativa data insamlade under dessa tester.

Bedömning och kategorisering

Våra tester utformades för att vara så utförliga som möjligt, men det är i utvärderingen vi verkligen börjar se vilka cykelhållare som sticker ut.

För att ge en rättvis bedömning använde vi en rad olika kriterier, inklusive monteringstid, stabilitet under resan, kompatibilitet med olika cyklar och användarvänlighet. Baserat på dessa parametrar kunde vi sedan kategorisera varje produkt.

De cykelhållare som klarade vårt test med högst betyg hamnade i vår bäst i test-kategori, medan de som presterade sämst i jämförelse fick en lägre ranking.

Hållbarhet och långsiktiga tester

För att få en realistisk bild av hur varje cykelhållare skulle hålla över tid, genomförde vi också långsiktiga hållbarhetstester.

Dessa tester innefattade flera veckors användning, där vi regelbundet kollade på faktorer som eventuell rostbildning, slitage på fästpunkter och eventuella deformationer. Genom dessa långtidstester kunde vi verkligen se hur hållarna, som en thule cykelhållare eller en cykelhållare för dragkrok, stod emot tidens prövning.

Säkerhet och tillförlitlighet

Säkerhet är en av de mest kritiska aspekterna när det kommer till cykelhållare till bil. Under vårt test var vi mycket uppmärksamma på varje produkts säkerhetsfunktioner, och hur de presterade under oväntade situationer. Vi tittade på säkerhetsspännen, låsmekanismer och stabilitet under kraftiga vindar och oväntade vägförhållanden.

Vi observerade även hur väl varje cykelställ till bil kunde hålla cyklarna säkra och stabila under dessa förhållanden. Produkterna som visade sig vara mest pålitliga och säkra fick högst betyg i vår utvärdering.

Nyttiga tips för användning av cykelhållare

Innan du sätter igång med din nyinköpta cykelhållare, finns det några viktiga aspekter att tänka på. Dessa insikter kommer från vår egen erfarenhet och efter att ha testat flera modeller, och vi tror att de kan vara till stor hjälp för dig som ny användare.

Med dessa tips kan du säkerställa att din cykelhållare lever upp till dina förväntningar och kanske till och med blir bäst i test för dig.

Korrekt installation är nyckeln

Det första steget i att använda en cykelhållare effektivt är att se till att den är korrekt installerad. Under våra tester noterade vi att även de bäst i test cykelhållarna kan prestera dåligt om de inte monteras korrekt.

Se till att följa tillverkarens instruktioner till punkt och pricka, och dubbelkolla alltid alla fästpunkter innan du sätter igång med din resa.

Känn till din cykels vikt och dimensioner

En annan viktig insikt från vårt test var att känna till din cykels vikt och dimensioner. Olika cykelhållare har olika kapacitet, och att lasta dem med en för tung eller för stor cykel kan leda till problem. Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar din cykels vikt och storlek och jämför dem med hållarens specifikationer innan du påbörjar resan.

Underhåll din cykelhållare

En välskött cykelhållare är inte bara mer säker, utan kan också vara mer hållbar. Under vårt test fann vi att regelbundet underhåll, som att smörja rörliga delar och att kontrollera hållaren för eventuella skador, kan förlänga livslängden på din cykelhållare. Kom ihåg att om du tar hand om din cykelhållare, kommer den att ta hand om din cykel.

Försäkra dig om att allt är säkert

Säkerhet är alltid av största vikt när du använder en cykelhållare. Under testet märkte vi att det alltid lönar sig att göra en sista kontroll innan man ger sig av på vägen. Kontrollera alla fästpunkter, spänn fast alla säkerhetsremmar och se till att cyklarna sitter stabilt. En bäst i test cykelhållare kan bara vara så säker som dess användare tillåter.

Genom att hålla dessa tips i åtanke kommer du att kunna njuta av din cykelhållare till fullo och säkerställa att den lever upp till dina förväntningar. Oavsett om du väljer en cykelhållare för dragkrok, en cykelhållare utan dragkrok, eller något däremellan, kommer dessa råd att hjälpa dig få ut det mesta av din investering. Lycka till på vägen!

Nyttiga tips för användning av cykelhållare

Att tänka på inför ditt köp av cykelhållare 2024

Med alla olika modeller och varianter av cykelhållare som finns ute på marknaden blir det självklart väldigt svårt att veta vilken produkt som är rätt för just dig. Alla har olika behov och därmed kommer den modell som är rätt för varje person variera.

Vissa är ute efter en cykelhållare kompatibel med dragkrok medan andra vill ha en cykelhållare utan dragkrok. För att hjälpa dig hitta den bästa cykelhållaren har vi sammanställt en köpguide med olika modeller som är avsedda för lite olika arbeten, men där alla självklart har i huvudsyfte att hjälpa till med transporten av cyklar.

Det finns många faktorer att tänka på vid köp av cykelhållare, nedan har vi listat en del av dem:

 • Cykelkapacitet
 • Cykelviktkapacitet
 • Cykelhållare med eller utan dragkrok

Cykelkapacitet

Hela syftet av en cykelhållare är att hjälpa dig hålla cyklar och transportera dem längre sträckor, därmed är det viktigt att antalet cyklar produkten kan hålla möter dina behov.

Du vet inte om du någonsin behöver hjälpa en bekant med att flytta på cyklar eller ifall det uppstår ett behov av att transportera ett större antal cyklar, då vill du vara redo. Det kan vara smart att investera i en cykelhållare för 4 cyklar eller 3 cyklar, även ifall du inte har behovet för det just nu.

Det kostar självklart lite mer att köpa en modell som kan bära fler cyklar, men det blir även en bättre investering för framtiden då du är redo för vad som än kan inträffa eftersom du har en väldigt mångsidig hållare.

Alla olika cykelhållare klarar av alla typer av cyklar, det spelar ingen roll om det är en mountainbike eller en landsvägscykel.

Cykelviktkapacitet

Det handlar inte endast om cykelkapaciteten dock, utan vikten produkten kan hålla är också väldigt viktig. Cykelhållaren har kanske plats för 4 cyklar men har en väldigt liten cykelviktskapacitet, helt plötsligt kan du bara transportera 2 cyklar då vikten annars överskrider det maximala.

Notera att vissa modeller av cyklar väger mer än andra. Om du vill ha en cykelhållare för en elcykel till exempel är det bra om du investerar i en modell med lite högre viktkapacitet.

Likt allt annat skiljer detta också sig från en person till person då alla inte har samma typ av cykel. En barnfamilj kommer ju ha några lättare barncyklar vilket gör att den cykelhållaren som är bäst för dem inte behöver ha särskilt hög cykelviktkapacitet.

Du vill absolut inte riskera med att lasta på fler cyklar så vikten överskrider den maximala då du kommer betala dyrt när det väl går snett. Se därför till att ta reda på dina behov och köp en cykelhållare i enlighet med det.

Cykelhållare med eller utan dragkrok

En fråga som många ställs inför när de ska köpa en cykelhållare är ifall de ska köpa en cykelhållare kompatibel för dragkrok eller en cykelhållare utan dragkrok.

Det finns många anledningar för att välja den ena över den andra och det kommer vi ta upp.

Den mest uppenbara anledningen till att gå för en cykelhållare utan dragkrok är att bilen som man har i tanke att köra med kanske inte har en dragkrok. Det är inte många som modifierar sin bil för att ha en dragkrok utan det mest praktiska är att välja en cykelhållare som är anpassad till bilen, inte tvärtom.

Värt att notera är att en cykelhållare utan dragkrok inte behöver sitta på taket av bilen utan de modellerna kan också hänga där bak vid bagageutrymmet vilket är ett plus bland många. Det är ju trots allt lite mer risker involverade i att ha en cykelhållare på taket av bilen.

Det handlar om att välja den modellen som är bäst anpassad efter dina behov och din bil då du vill vara säker på att hållaren inte ger upp på dig när du behöver den som mest.

Olika typer av cykelhållare

Precis som det finns olika modeller och märken vad gäller alla produkter finns det även olika varianter av cykelhållare. De olika typerna uppfyller fortfarande behovet av att hålla cyklar och hjälpa till i transporten av dem, men de gör det på lite olika sätt.

Nedan har vi listat två olika varianter värt att kika in lite på och få en bättre förståelse för hur dem funkar och när den ena kanske är bättre än den andra.

Plattformshyllor

Den här modellen är unik på det sättet att den agerar som en plattform för cykeln under transport och håller fast den främst via däcken.

Fördelen med den här modellen är att risken för att cykeln kommer till skada blir minimal då hållaren inte rör cykelramen, utan den ger endast ett stöd för cykeln att stå på.

Ytterligare en fördel med den här varianten är att den är väldigt mångsidig då plattformens storlek kan justeras och anpassas efter varierande storlekar på cyklarna. Du blir inte bunden till en specifik storlek eller modell av cykel utan dina möjligheter vidgas en hel del.

Värt att notera vad gäller den här varianten är dock att de oftast kostar lite mer än andra modeller vilket för vissa är värt med tanke på fördelarna.

Hängande cykelhållare

Precis som namnet antyder hos den här modellen av hållare kommer cyklarna hänga med hjälp av stöd.

Fördelar med den här typen är att de oftast kan hålla lite fler cyklar än dess motpart, plattformshyllor. Utöver det gör dessa modeller det även enklare att montera upp cykelhållaren på bilen vilket både sparar tid och ork.

En fördel som tidigare noterats hos plattformshyllor är att ramen av cykeln inte kan kommas till skada, detta är tyvärr inte fallet hos hängande cykelhållare. Eftersom cyklarna ständigt är i kontakt med hållaren kan ramen komma till skada vilket inte är önskvärt bland någon.

Givet både fördelarna vad gäller de två olika typerna av cykelhållare kan det konstateras att plattformshyllor i de flesta fallen är det bättre alternativet.

Trots det att plattformshyllor kostar lite mer än motparten är det värt i längden. Genom att undvika skador på cykelns ram och säkerställa en enkel transport blir plattformshyllor en mycket bra investering.

Vanliga frågor om cykelhållare

Vilken cykelhållare är bäst?

Det finns en mångfald av olika cykelhållare som är bra på sitt sätt och kan tillgodose mängder av behov, det gäller att hitta den bästa modellen för just dig och dina kriterier.

Om du vill veta mer och är intresserad av att hitta en produkt som kommer gynna dig kan du kika in vår hemsida där vi har listat ett antal modeller som alla är bra på sitt sätt.

Får man ha cykelhållare på dragkroken?

Ja, du får ha en cykelhållare på dragkroken, men du måste se till att registreringsskylten inte skyms av cykelhållaren.

Det kan vara tufft bland vissa modeller att fästa cykelhållaren på bilen utan att registreringsskylten skyms, men precis som allt annat finns lösningar. Du kan till exempel investera i en cykelhållare för tak där du enkelt kan montera fast produkten på taket av bilen och slippa problemet med skylten.

Alternativt är det även tillåtet att fästa en extra registreringsskylt på cykelhållaren när ordinarie skylten är skymd.

Hur låser man fast cyklar i cykelhållaren?

Det har aldrig varit enklare än att transportera cyklar än när man gör det med en cykelhållare. Det kan variera från modell till modell exakt hur monteringen sker till, men generellt sätt sker allt på tre enkla steg:

1. Montera cykelhållaren på bilen, antingen på bilens dragkrok eller taket av bilen.
2. Montera cykeln på cykelhållaren och se till att den står stadigt.
3. Spänn fast cykeln och se till att den håller sig.

Hur mycket kostar en cykelhållare?

Priset av cykelhållare kan variera en hel del baserat på olika faktorer så som cykelkapacitet, cykelviktkapacitet och hållbarhet. Detta gör det väldigt svårt att sätta ett pris på hur mycket det kostar, men du kan förvänta dig ett pris mellan 1000 och 10 000 kronor.

Om du vill veta mer rekommenderar vi att du tar en titt på vår hemsida där vi har listat olika modeller baserat på olika faktorer, bland annat priset.

Sammanfattning

Avslutningsvis är cykelhållare ett mycket bra redskap som kommer underlätta ditt friluftsliv något enormt och se till att du njuter av dina cykeläventyr ännu mer.

Med en cykelhållare är du inte längre bunden till att cykla i närområdet, utan du får möjligheten att upptäcka nya platser och uppleva äventyr på ett helt nytt sätt. Utöver det får du också möjligheten att göra detta i större grupp genom att investera i exempelvis en cykelhållare för 4 cyklar.

Att köpa en cykelhållare kostar en del pengar, men det är en investering för framtiden och ett redskap som kommer vara med dig ett bra tag framåt.

”Det är värt att spendera lite extra pengar på en cykelhållare av högre kvalité då både den kommer hålla längre, och se till att cyklarna du transporterar inte kommer till skada och att även dem kan hålla längre.”

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen