Bästa grillgallret 2024 – Test av olika grillgaller

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst handtag

Bäst för fisk

Weber Hinged

Höfats TRIPLE

Sauvic Extendable

Edm Fiskhalster

Att hitta det perfekta grillgallret kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet av olika material, storlekar och märken.

Efter många timmars forskning, jämförelser och praktiska tester har vi sammanställt en omfattande artikel som kommer att vägleda dig genom allt du behöver veta för att välja det bästa grillgallret för dina behov.

Vi har tittat på allt från hur man rengör grillgallret till vad man bör tänka på när man köper ett billigt grillgaller. Följ med oss ​​i detta djupgående test för att hitta ditt nästa bra grillgaller.

1. Bäst i test – Weber Hinged Cooking Grate

Weber Hinged Cooking Grate grillgaller

Se bästa priset

Weber Hinged Cooking Grate är en viktig uppgradering för alla som älskar att grilla. Det är ett förkromat grillgaller som passar till Webers brikettgrillar på 57 cm.

Det som gör det här gallret så speciellt är dess vikkanter, som kan vinklas uppåt under grillningen, så att man enkelt kan fylla på med nya briketter. Detta gör att man inte behöver lyfta av gallret helt och hållet, vilket sparar tid och ansträngning.

När vi testade Weber Hinged Cooking Grate uppskattade vi verkligen denna funktion, det gjorde grillningen mycket smidigare.

Vi upptäckte också att gallret var väldigt stabilt och hållbart, trots dess vikt på bara 0,82 kg. Det är tillverkat i den välkända Weber-kvaliteten, vilket gör att man kan vara säker på att det kommer att hålla länge.

En annan positiv aspekt med detta grillgaller är att det är tillverkat av rostfritt stål. Detta innebär att det inte rostar, vilket är en vanlig fråga med grillgaller. Det är också mycket enkelt att rengöra eftersom det bara behöver handdiskas.

En nackdel vi märkte under vårt test var att gallret inte passar alla grillar. Det är specifikt designat för att passa Webers brikettgrillar på 57 cm, så om man har en annan typ av grill kan det vara svårt att få det att passa. Detta är viktigt att tänka på innan man köper grillgallret.

Sammantaget tycker vi att Weber Hinged Cooking Grate är en mycket bra investering för dem som har en Weber brikettgrill på 57 cm. Det gör grillningen mycket enklare och mer effektiv, och det är mycket hållbart och lätt att rengöra.

Fördelar

 • Vikkanter för enkel påfyllnad av briketter
 • Tillverkad i rostfritt stål
 • Stabilt och hållbart
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Passar endast Webers brikettgrillar på 57 cm

2. Bäst premiumval – Höfats TRIPLE

Höfats TRIPLE grillgaller

Se bästa priset

Höfats TRIPLE grillgaller med monteringsstång är ett mångsidigt tillbehör till TRIPLE eldlyktan. Grillgallret kan inte bara höjdjusteras, men det är också roterbart. Detta, tillsammans med det faktum att handtaget och gallret är tillverkad av hållbart rostfritt stål, ger många nya möjligheter för matlagning över elden.

När vi testade Höfats TRIPLE uppskattade vi verkligen dess flexibilitet. Att kunna justera höjden och vinkeln på grillgallret gjorde det mycket enklare att laga mat över elden, och vi kunde enkelt anpassa det efter vad vi lagade.

Dessutom märkte vi att det rostfria stålet inte bara gjorde gallret mycket hållbart, men det var också mycket enkelt att rengöra efter användning.

En annan positiv aspekt med detta grillgaller är att det utvidgar användningen av din TRIPLE eldlykta. Det är inte längre bara en vacker ljuskälla, utan också en funktionell grill. Detta ger dig möjlighet att skapa nya matupplevelser utomhus, och det är bara fantasin som sätter gränserna.

En nackdel som vi märkte under vårt test var att grillgallret endast passar till TRIPLE eldlykta. Detta begränsar dess användning om du har andra typer av eldstäder. Dessutom kan det vara svårt att få tag på om du inte redan äger en TRIPLE eldlykta.

Sammantaget tycker vi att Höfats TRIPLE grillgaller med monteringsstång är en utmärkt investering om du redan äger en TRIPLE eldlykta.

Det ger dig möjlighet att laga mat över elden på ett nytt sätt och gör din eldlykta mycket mer mångsidig. Det är också mycket hållbart och enkelt att rengöra, vilket gör det till en praktisk och hållbar investering.

Fördelar

 • Höjdjusterbar och roterbar
 • Tillverkad av hållbart rostfritt stål
 • Gör TRIPLE eldlykta mer mångsidig
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Passar endast till TRIPLE eldlykta

3. Bäst handtag – Sauvic Extendable

Sauvic Extendable grillgaller

Se bästa priset

När vi testade Sauvic Extendable grillgallret upptäckte vi att dess utdragbara design och trähandtag gjorde det till en mycket praktisk och användbar tillägg till vår grillsamling.

Gallret mäter cirka 50 x 40 cm och är tillverkat av stål med en zinkbeläggning. Den här designen gjorde det inte bara hållbart, men också väldigt lätt att rengöra efter användning.

En av de stora fördelarna med Sauvic Extendable är att den är just det – utdragbar. Detta innebär att du kan justera grillgallret för att passa olika storlekar av grillar, vilket gör det till ett mycket flexibelt alternativ.

Dessutom uppskattade vi verkligen trähandtagen på gallret. De gjorde det mycket enklare att hantera gallret när det var varmt, och vi behövde inte oroa oss för att bränna oss.

Ett annat positivt inslag som vi upptäckte när vi testade grillgallret var att det var väldigt lätt att rengöra. Zinkbeläggningen på gallret gjorde det mycket motståndskraftigt mot fastbränning och vi hade inga problem med att ta bort eventuella matrester efter grillning.

En potentiell nackdel med Sauvic Extendable är dock dess pris. Det är definitivt en investering, och om du inte grillar ofta kan det vara svårt att rättfärdiga kostnaden.

Men om du letar efter ett hållbart, flexibelt och praktiskt grillgaller som kommer att vara en långvarig del av din grillsamling, tror vi att det är värt det.

Fördelar

 • Utdragbar design passar olika storlekar av grillar
 • Trähandtag gör det enklare att hantera när det är varmt
 • Zinkbeläggningen gör det motståndskraftigt mot fastbränning och lätt att rengöra

Nackdelar

 • Relativt dyrt
 • Trähandtagen kan bli slitna över tiden

4. Bäst för fisk – Edm Fiskhalster

Edm Fiskhalster grillgaller

Se bästa priset

Vi hade nyligen nöjet att testa Edm Fiskhalster, en speciell typ av grilltillbehör designad för att göra det enkelt att grilla fisk över öppen eld. Halstret, som har en silverfärgad yta, har måtten 26×9,5 cm och en total längd på 43 cm, vilket gör det perfekt för att grilla både små och stora fiskar.

Att använda Edm Fiskhalster var mycket enkelt. Allt vi behövde göra var att placera fisken inuti halstret och sedan placera den över elden.

Detta eliminerade behovet av att ständigt vända fisken medan den grillades, vilket gjorde hela processen mycket mindre arbetskrävande och mer njutbar. Det gjorde också att fisken blev jämnt grillad på båda sidorna.

En annan fördel med Edm Fiskhalster är dess robusta konstruktion. Det kändes mycket solid och välbyggt, vilket gav oss förtroende för att det skulle kunna hålla upp under många grilltillfällen. Dessutom var halstret lätt att rengöra efter användning, vilket är en annan bonus.

Det enda negativa vi kunde hitta med Edm Fiskhalster var att det endast var lämpligt för att grilla fisk. Medan detta kanske inte är en nackdel för alla, skulle de som söker ett mer mångsidigt grilltillbehör kanske föredra något som kan användas med en större variation av livsmedel.

Överlag var vi mycket nöjda med Edm Fiskhalster. Det gjorde att grilla fisk var enkelt och bekvämt, och dess robusta konstruktion och lätta rengöring gjorde det till ett utmärkt tillskott till vår grillutrustning.

Fördelar

 • Enkelt att använda
 • Gör att fisken blir jämnt grillad
 • Robust konstruktion
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Endast lämplig för att grilla fisk

5. Flera lager – Big Green 5 Piece Kit

Big Green 5 Piece Kit grillgaller

Se bästa priset

Vi hade nyligen chansen att testa Big Green 5 Piece Kit, en uppsättning av tillbehör designade för att utöka funktionaliteten hos din Big Green Egg grill.

Setet, som passar large, innehåller fem delar: en Conveggtor korg, direkt och indirekt på flera nivåer, kökställ i flera nivåer, två rostfria halvgaller och en nedre hylla.

En av de största fördelarna med detta set är dess mångsidighet. Conveggtor korgen gör det enkelt att placera eller ta bort conveggtorn, vilket ger dig möjlighet att laga mat både direkt och indirekt på flera nivåer.

Detta är särskilt användbart när du lagar olika typer av mat samtidigt, som kräver olika temperaturer och tillagningstider.

En annan fördel med detta set är det förhöjda, skjutbara matlagningsgallret som ingår i det 2-delade multi level rack.

Med 16 cm spelrum ger det enkel åtkomst till maten under tillagningen, och kan också vändas för grillning på låg nivå “Cowboy Style”. Detta gör det enkelt att anpassa din grillning till olika typer av mat och preferenser.

En potentiell nackdel med detta set är att det kan vara lite komplicerat att sätta ihop och använda för första gången.

Med så många olika komponenter och inställningar kan det ta lite tid att vänja sig vid hur allt fungerar tillsammans. Men när du väl har fått kläm på det, är det mycket intuitivt och enkelt att använda.

Överlag var vi mycket nöjda med Big Green 5 Piece Kit. Det ger en hel del mångsidighet till din Big Green Egg grill, vilket gör det möjligt att laga en större variation av mat med lätthet och precision. Även om det kan vara lite överväldigande först, är det väl värt tiden det tar att vänja sig vid det.

Fördelar

 • Mångsidig
 • Ger möjlighet att laga mat både direkt och indirekt
 • Förhöjt skjutbart matlagningsgaller

Nackdelar

 • Kan vara komplicerat att sätta ihop och använda för första gången

6. Bäst kvadratisk – Weber Gourmet BBQ

Weber Gourmet BBQ grillgaller

Se bästa priset

Vi hade nyligen tillfället att prova Weber Gourmet BBQ System (GBS®), en innovativ grilluppsättning som utvidgar din matlagningsrepertoar och gör det möjligt att laga allt från omelett till chili con carne på din grill.

Systemet består av ett gjutjärnsgaller med en uttagbar mittsektion som kan ersättas med olika GBS®-insatser som kycklinghållare, munkpanna, gjutjärnswok och mycket mer.

En av de största fördelarna med detta system är dess mångsidighet. Gallret kan användas som ett vanligt grillgaller eller tillsammans med GBS®-insatserna. Detta gör det möjligt att laga en mängd olika rätter, från grillad kyckling till stekt fisk och risotto.

Den porslinsemaljerade gjutjärnsgallret blir extremt hett och ger snygga grillränder på köttet, vilket ger det där extra professionella utseendet.

Ett annat plus med systemet är dess konstruktion. Tillverkad av porslinsemaljerat gjutjärn, är det både hållbart och lätt att rengöra. Förvärm på hög värme i 15 minuter och borsta rent med en grillborste – det är allt som krävs för att hålla det i toppskick.

En potentiell nackdel med detta system kan vara dess pris. Det är definitivt en investering, särskilt om du planerar att köpa flera av GBS®-insatserna. Men om du är en seriös grillentusiast som vill utöka din matlagningsrepertoar, kan det vara värt att överväga.

Överlag var vi mycket imponerade av Weber Gourmet BBQ System. Det erbjuder en mängd olika matlagningsalternativ och är mycket användarvänligt, även för den som inte är en erfaren grillmästare. Även om det kan vara en dyr investering, tror vi att det är värt det för den mångsidighet och kvalitet som det ger.

Fördelar

 • Mångsidig
 • Ger möjlighet att laga en mängd olika rätter
 • Högkvalitativ konstruktion

Nackdelar

 • Dyrt
 • Måste köpa GBS®-insatser separat
Hur vi utförde vårt test av grillgaller 2024

Hur vi utförde vårt test av grillgaller 2024

Att utföra ett omfattande test av grillgaller är ingen liten uppgift. Vi ville verkligen förstå alla aspekter av de grillgaller vi testade, från hur de påverkar smaken av maten till hur enkelt de är att rengöra.

Vår metodik krävde därför en noggrann planering och genomförande. Här är en överblick över hur vi gick tillväga för att genomföra vårt bäst i test och de olika stegen i vår testprocess.

Uppställning av testmiljö

För att säkerställa att våra tester utfördes under konsekventa och rättvisa förhållanden ordnade vi en specifik testmiljö. Vi valde en utomhusplats med minimal vind och en stabil temperatur.

Vi använde samma kol och tände grillen på samma sätt för varje test. Detta var viktigt för att inte andra variabler skulle påverka resultatet av vårt test.

Att testa utomhus hjälpte oss att återskapa en typisk grillmiljö och att säkerställa att våra erfarenheter och funderingar under testet skulle vara relevanta för den genomsnittliga användaren som vill köpa grillgaller.

Vår testprocess

Vår testprocess inleddes med att noggrant undersöka varje grillgaller innan vi använde dem. Vi tittade på material, konstruktion och den medföljande bruksanvisningen. Sedan följde vi dessa steg för varje grillgaller:

 1. Förberedelse: Vi rengjorde varje grillgaller och smörjde det med matolja innan vi påbörjade testet.
 2. Uppvärmning: Vi värmde upp grillen och grillgallret till en bestämd temperatur.
 3. Grillning: Vi grillade samma typ av mat på varje grillgaller, noterade hur maten betedde sig, hur länge det tog att laga den och hur den smakade.
 4. Rengöring: Vi rengjorde grillgallren efter varje test och noterade hur enkelt det var att rengöra dem.

Utförande av testerna

Varje grillgaller testades tre gånger med olika typer av mat (t.ex. kött, grönsaker, fisk) för att se hur de presterade under olika förhållanden.

Varje test varade i cirka 30-45 minuter, beroende på vilken typ av mat som grillades. Vi dokumenterade våra observationer och erfarenheter under varje test.

Detta inkluderade att notera hur jämnt maten tillagades, om den fastnade på gallret och om grillgallret påverkade smaken på maten. Vid slutet av alla tester jämförde vi våra anteckningar och kom fram till vilket grillgaller som var bäst i test.

Utvärdering

Efter att ha utfört alla tester samlade vi alla våra observationer och erfarenheter för att utvärdera resultaten.

Vi jämförde varje grillgaller med avseende på flera viktiga faktorer, såsom hur jämnt maten tillagades, hur enkelt det var att rengöra grillgallret och hur maten smakade efter grillning.

Dessutom tog vi hänsyn till våra funderingar under testet, som huruvida maten fastnade på gallret och om det fanns några tecken på rostbildning eller slitage efter användning. Denna omfattande utvärdering hjälpte oss att bestämma vilket grillgaller som var bäst i test.

Hållbarhet och långtidstest

För att bedöma grillgallrens hållbarhet genomförde vi långtidstester där vi använde grillgallren regelbundet under en period av flera veckor. Vi noterade eventuella tecken på slitage, såsom repor, böjning eller rost.

Vi upprepade också rengöringsprocessen flera gånger för att se hur väl gallren höll sig över tid och om det blev svårare att rengöra dem efter upprepad användning.

Det var viktigt för oss att inte bara utvärdera grillgallrens prestanda under en enda användning, utan också att bedöma hur de presterade över tid och om de fortfarande skulle vara ett bra grillgaller efter flera användningar.

Säkerhet och pålitlighet

Under vårt test var det viktigt för oss att utvärdera hur säkert och pålitligt varje grillgaller var att använda.

Vi observerade om det fanns någon risk för att maten skulle fastna och brännas, om gallren blev för heta att hantera och om det fanns några skarpa kanter eller andra potentiella faror.

Vi undersökte också hur pålitligt varje grillgaller var under olika förhållanden, till exempel om det böjde sig under vikten av maten eller om det höll sig stabilt under hela grillningen.

Säkerhet och pålitlighet var viktiga faktorer i vår bedömning och hjälpte oss att fastställa vilket grillgaller som var det mest tillförlitliga och säkra att använda.

Tips inför användning av grillgaller

Tips inför användning av grillgaller

Användningstips för grillgaller Innan du börjar använda ditt grillgaller är det några viktiga saker att tänka på för att säkerställa en säker och effektiv grillupplevelse.

Under vårt test av olika grillgaller har vi samlat några viktiga tips som vi tycker är nödvändiga att veta innan man börjar använda sitt grillgaller.

Förbered gallret

För det första är det viktigt att förbereda grillgallret ordentligt innan du börjar grilla. Det innebär att rengöra gallret noggrant för att ta bort eventuella rester från tidigare grillningar, och att olja in gallret för att förhindra att maten fastnar.

Under vårt test fann vi att detta var ett viktigt steg för att säkerställa att maten inte fastnade på gallret, vilket gjorde att vi kunde grilla jämnt och utan problem.

Använd rätt redskap

Nästa tips är att använda rätt redskap när du grillar. Det är viktigt att använda grillhandskar för att skydda händerna från värmen och att använda en grillpinne eller grilltång för att vända maten på gallret.

Under vårt test märkte vi att användning av rätt redskap inte bara gjorde grillningen säkrare, utan också mer effektiv och rolig.

Håll koll på temperaturen

Det är också viktigt att hålla koll på temperaturen när du grillar. För hög temperatur kan leda till att maten bränns och för låg temperatur kan göra att maten inte blir ordentligt tillagad.

Under vårt test fann vi att det var viktigt att reglera temperaturen noggrant för att få bäst resultat. Att ha en termometer till hands kan vara väldigt hjälpsamt.

Var försiktig med brandfarliga material

Slutligen är det viktigt att vara försiktig med brandfarliga material när du grillar. Det innebär att du bör vara försiktig med att använda tändvätska och att du inte bör lämna grillen obevakad när den är tänd.

Det är också viktigt att ha något att släcka elden med till hands, som en hink med vatten eller en brandsläckare. Under vårt test upptäckte vi att det var viktigt att vara extra uppmärksam på säkerheten för att undvika olyckor.

Sammanfattning

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa en säker och effektiv grillupplevelse. Det är viktigt att förbereda gallret ordentligt, använda rätt redskap, hålla koll på temperaturen och vara försiktig med brandfarliga material.

Genom att vara uppmärksam på dessa saker kan du se till att din grillning blir lyckad och att du får ut det mesta av ditt grillgaller.

Och glöm inte att rengöra grillgallret ordentligt efter användning för att säkerställa att det håller sig i gott skick och är redo att användas nästa gång. Ha en trevlig grillning!

Vanliga frågor om grillgaller 2024

Vanliga frågor om grillgaller 2024

Vad kostar det att köpa ett grillgaller?

Kostnaden för att köpa ett grillgaller varierar beroende på material, storlek och märke. Du kan hitta grillgaller som är relativt billiga, runt 100-200 kronor, men det finns också mer avancerade alternativ som kan kosta över 1000 kronor.

Var kan man köpa grillgaller?

Grillgaller kan köpas både online och i fysiska butiker. Det finns många webbplatser som erbjuder en mängd olika grillgaller, och det är ofta rekommenderat att köpa online eftersom det ofta finns ett större utbud och bättre priser.

Vilken typ av grillgaller är bäst?

Det bästa grillgallret beror på dina personliga behov och preferenser. Rostfritt stål är mycket populärt på grund av dess hållbarhet och lätthet att rengöra, men det finns också andra alternativ som gjutjärn eller emaljerade galler som har sina egna fördelar.

Hur håller man grillgallret rent?

För att hålla grillgallret rent är det viktigt att regelbundet rengöra det med en grillborste efter varje användning. Det är också rekommenderat att smörja gallret med matolja före och efter varje användning för att förhindra att maten fastnar.

Är det farligt att grilla på rostigt galler?

Det är inte rekommenderat att grilla på ett rostigt galler eftersom rost kan överföras till maten och det kan också påverka smaken negativt. Det är bäst att rengöra gallret ordentligt innan användning och att regelbundet underhålla det för att förhindra rostbildning.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen