Bäst Jaktkängor 2024 – Test av olika Jaktkängor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Crispi Titan 

Härkila Light

Crispi Hunter

Pinewood Höga

Som jägare jobbar du ute i naturen, oftast i oförutsägbara miljöer och omgivningar, samt oftast under långa perioder. På grund av detta är både säkerheten och bekvämligheten viktig, något som ett bra par jaktkängor ser till upprätthålls.

Eftersom du oftast inte vet exakt i vilka miljöer du kommer traska och vilka hinder du kan möta i din väg är det bäst att vara förberedd för det mesta och se till att dina jaktkängor kommer vara där för dig när du behöver det. Fördelarna av jaktkängor är många men några förmåner som de ger är följande:

  • Högre säkerhet
  • Bättre komfort
  • Duktigare prestation under arbete

Jaktkängor är alltså mer robusta och kraftiga än vanliga kängor vilket gör dem optimala för tuffa miljöer och omgivningar. Att dra på sig ett par vanliga kängor istället för att investera i ett par jaktkängor är inte ett bra val.

1. Bäst i test – Gore Tex Crispi Titan Jaktkängor

Gore Tex Crispi Titan Jaktkängor

Klicka här för att se bästa priset

Om du letar efter ett par kvalitativa och gynnsamma jaktkängor som kan stötta dig under ditt arbete är den här modellen av Gore-tex värd att titta närmare på.

Kängorna har komfort i fokus och ser till att du får den bästa upplevelsen oavsett omgivning. För att hjälpa  till med detta ändamål finns stötdämpning av polyuretan i yttersulan vilket både gynnar komforten men även greppet.

Genom jaktkängornas vattenavvisande yttermaterial hålls vatten ute från kängorna och håller dig torr om fötterna under ditt arbete.

Ännu en fördel med den här modellen är det faktum att jaktkängornas innersula innehåller aktivt kol, ett material som  minimerar dålig lukt och absorberar fukt. Då du troligtvis kommer ha på dig kängorna länge under arbete är det ett stort plus i kanten att det inte luktar så illa.

Slutligen produceras även den här modellen i ett relativt många storlekar, det sträcker sig allt från mindre storlekar till större och allt emellan.

2. Populärast – Härkila Light GTX 10” Dog Keeper

Klicka här för att se bästa priset

En mycket eftertraktad och känd modell för jaktkängor är den här modellen av  Härkila. Tack vare dess lätta vikt och mjuka sula som erbjuder bra böjlighet och fäste för foten ser dem här kängorna till att du blir nöjd.

Ännu en fördel med den här varianten är det faktum att de är designade för folk med bredare fötter och säkerställer bekväm passform även för dem. På grund av detta blir det inga problem att gå länga sträckor.

Inte nog med att kängorna erbjuder komfort under längre sträckor utan de har även säkerhet i fokus genom dess extra plösskydd som försvarar mot stickskador av många slag.

3. Premiumval – Gore-tex Crispi Hunter

Gore Tex Crispi Hunter Jaktkängor

Klicka här för att se bästa priset

Om du är villig att spendera lite extra pengar på en produkt som är av bättre kvalité och hållbarhet är de här jaktkängorna av Gore ett utmärkt alternativ. Det är en hög känga avsedd för fjällvandrare och jakt med extra stabilitet och säkerhet i fokus.

Nöjda kunder hävdar att den här modellen är en av de skönare kängorna de har använt och det är inte förvånansvärt med tanke på alla detaljer som gått in i att skapa dem.

Likt konkurrensen är ytan av kängorna tillverkade av ett vattenavvisande material som håller fötterna torra och bekväma.

Utöver att materialet på utsidan är vattenavvisande är det väldigt slitstarkt och gör därmed jaktkängorna långlivade och hållbara alternativ att ha med sig under arbete.

Den här modellen av jaktkängor kostar som sagt lite mer än konkurrensen men det är just eftersom den är av högre kvalité och har bättre hållbarhet. Om du vill investera för framtiden och köpa en produkt som håller ett bra mått är den är varianten absolut en bra kandidat.

4. Billigast – Pinewood Höga Jaktkängor

Klicka här för att se bästa priset

Ett lite billigare alternativ av jaktkängor som fortfarande fullbordar sitt arbete med att hålla dig säker och bekväm under ditt arbete är den den här modellen av Pinewood.

För att hålla dina fötter varma och torra under arbete har jaktkängan ett vattentätt membran som gör det möjligt för skorna att kunna andas och motverka fukt.

Komfort är väldigt viktigt när det kommer till kängor du arbetar i under längre perioder. För att uppnå det kravet och göra det bekvämt är kängan lätt fodrad och vadderad inuti.

Vad gäller säkerhet är själva kängan och dess material väldigt resistiv men utöver det finns även en isolerande och stötdämpande mellansula. Samt är den främre delen av jaktkängan gummiförstärkt för extra slittålighet och säkerhet.

Slutligen är kängan, trots dess billigare pris, fortfarande gjord av kvalité med 100% äkta läder och förstärkningar i 100% polyester.

Lista över de bästa jaktkängorna 2024

  • Bäst i test: Core Tex Crispi Titan Jaktkängor
  • Populärast: Härkila Light GTX 10″ Dog Keeper
  • Premiumval: Gore-tex Crispi Hunter
  • Billigast: Pinewood Höga Jaktkängor

Vanliga frågor om jaktkängor

Vilka jaktkängor är bäst?

Vilken jaktkänga som helst är bättre än ingen alls men det är klart att vissa kommer prestera bättre än andra i vissa områden såsom komfort, säkerhet och prestation.

På vår hemsida har vi rangordnat olika jaktkängor i olika kategorier baserat delvis på hur bra de är, om du är intresserad och vill veta mer kan du kika där.

Vad är en jaktkänga?

En jaktkänga är som en lite högre känga med bra stöd och stabilitet. Det har komfort och bra passform i fokus och är väldigt bra om man är ute på vandring eller jakt.

Hur mycket kostar jaktkängor?

Priset av jaktkängor varierar en hel del baserat på flera faktorer såsom material, funktioner och förmåner. Med det sagt kan du tänka dig ett pris på någon tusenlapp upp till några tusen kronor.

Om du vill veta mer och få exakta priser kan du kika in vår hemsida där vi har rangordnat olika modeller av jaktkängor baserat på både pris och prestation.

Sammanfattning

Jaktkängor är en väldigt viktig detalj att tänka på om du jagar eller arbetar ute i naturen under längre perioder. Vanliga kängor håller inte och når inte upp till den standard som krävs för tufft arbete.

De fördelar som jaktkängor ger är enorma och det gör skillnad i ditt liv. Vare sig du köper en billigare variant eller väljer att investera i något dyrare kommer du gynnas stort.

Avslutningsvis är det bra att ha med sig från detta att jaktkängor är en investering för dig och ditt arbete. De skyddar dig och ger dig komfort samtidigt som du får möjligheten att kunna prestera bättre.

Källor

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen