Bäst Värmeväst 2022 – Test av olika Värmevästar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Comfort Heat Extreme

Alpenheat Fire Fleece 

Härkila Heat Värmeväst

Comfort Heat Värmeväst

Klicka här för att se fler Värmevästar.

Bäst i Test Värmeväst 2022

Frys mindre i vinter genom att investera i rätt utrustning för att hålla dig varm och bekväm. Innovationer i vinterväderutrustning som uppvärmda västar och andra kläder är utformade för att ge fantastisk värme utan besvärliga extra lager. De bästa värmevästarna ger dig en extra boost av värme och komfort, och de låter till och med dig anpassa temperaturer så att du kan använda dem i alla väder.

Strategiskt placerade värmezoner ger värme till din överkropp och hjälper dig att hålla dig bekväm utomhus längre oavsett hur kallt det blir. De bästa värmevästarna passar bra, främjar det allmänna välbefinnandet genom att utnyttja värmen för att förbättra cirkulationen och lindra rygg- och axelspänningar med sin värme.

Värmevästar är säkra eftersom de är konstruerade med lågspänning, och kan därför inte orsaka skada på personen som bär den. Den bästa värmevästen använder lätta kablar och uppladdningsbara batterier för att diskret värma dig samtidigt som den ser ut som en typisk, snygg utomhusväst.

De tunna värmeelementen är helt dolda i plagget och skyddas av ett vattentätt membran, så att du inte behöver oroa dig för regn. Se tabellen ovan för att hitta varma, säkra och lätta värmevästar som kommer att fungera i timmar, så att du kan arbeta och fungera bättre under kalla vinterdagar eller blåsiga höstkvällar.

Läs även >>> Den bästa SUP-brädan på den svenska marknaden.

Köpguide för bäst i test Värmeväst 2022

Värmevästar hjälper till att höja din kroppstemperatur när det är kallt utomhus, men eftersom de inte har ärmar ersätter de inte en helrock om temperaturen är bitter kall. Du kan bära en värmeväst över en flanellskjorta eller tröja när du bara behöver lite värme eller under en tyngre kappa för att ge en temperaturökning. Nedan följer funktioner som du bör fundera över innan du bestämmer dig för en värmeväst.

Köpguide innehållsförteckning

 • Aktivitet
 • Temperaturinställningar
 • Säkerhet
 • Stil & passform
 • Komfort och behaglighet
 • Fickor
 • Batteristorlek
 • Batteritid
 • Laddningstid
 • Material
 • Pris
 • Uppvärmningsplatser
 • Ytterligare egenskaper

Aktivitet

Bästa värmevästen
Använd värmeväst vid vandring och jakt i kalla klimat

Det viktigaste är att tänka på vilken typ av aktiviteter du kommer att göra under dagen när du bär en värmeväst. Vissa människor vill bara köpa en värmeväst för enkla aktiviteter som att gå med hunden, ta ut papperskorgen eller skyffla snö. Medan andra vill köpa en värmeväst för ansträngande aktiviteter som jogging, cykling, vandring, ridning på sin motorcykel och andra olika sporter. Vissa människor behöver också en värmeväst medan de är på jobbet.

Vissa värmevästar är tillräckliga för varje funktion för vissa medan endast vissa värmevästar är optimala för fysiskt aktiva sporter. En avslappnad värmeväst bäst i test som ger en bra mängd bekvämlighet för dagliga uppgifter, kommer i slutändan att vara värdelös för någon som åker, jagar eller cyklar på motorcykel. Se till att du är uppmärksam på vilken typ av batteridriven värmeväst du tittar på innan du köper, så att du kan uppleva optimal uppvärmning under din aktivitet.

Vårt val av “värmeväst bäst i test” passar till de flesta aktiviteter och är därför ett väldigt flexibelt val.

Temperaturinställningar

Vissa värmevästar ger bara en temperaturinställning, men många har två eller tre inställningar så att du kan välja precis rätt temperatur för din miljö. Knappen för temperaturval sitter ofta på västens framsida, antingen ovanför en bröstficka eller på en nedre framficka för bekvämlighet.

Vissa temperaturkontrollknappar har olika färgade lampor som gör det enkelt att identifiera vilket uppvärmningsläge som för närvarande används, till exempel ett rött ljus för högsta temperatur, ett gult ljus för en medeltemperatur och ett grönt ljus för den lägsta temperaturen. Genom att helt enkelt trycka på temperaturknappen kan du ändra värmenivån till den inställning som är bekvämast för dig.

Säkerhet

Även om värmevästar går på el är spänningen så låg att du inte riskerar att bli elektriskt. Många värmevästar är till och med säkra i tvättmaskinen när batteriet har tagits bort, förstås. Det uppladdningsbara litiumjonbatteriet innehåller dock ingredienser som kan irritera hud, ögon och slemhinnor och orsaka klåda, sveda och rodnad. Om ett litiumjonbatteri skadas och dess innehåll läcker, kasta batteriet och byt ut det mot ett nytt.

Stil och passform

Medan de flesta som handlar efter en värmeväst för jakt inte gör det för att förmedla ett modeuttalande är det viktigt att välja en stil som du är bekväm med. Tack och lov finns det många alternativ i olika mönster, så det finns säkert ett perfekt val för alla stilpreferenser.

Naturligtvis finns det ingen nytta att välja en värmeväst bäst i test om den inte passar dig ordentligt. Förutom att välja önskad estetik, bör du också ta en titt på produktens storlekstabell för att säkerställa att du hittar rätt passform. Att hitta rätt passform har också praktiska fördelar. När en värmeväst passar dig ordentligt förhindrar den att värmen släpper ut genom kragen, ärmarna och midjelinjen.

Storlek

Ärmlösa jackor finns vanligtvis i olika storlekar. Men det finns några varumärken som erbjuder produkter av en storlek som passar alla. På tal om, du bör också kolla in dessa topprankade uppvärmda jackor i vinter. Saken med att välja produkter som har olika storlekar är att du får bära något bekvämt. Och det är en funktion som vi alla vill ha. Ärligt talat, vem skulle vilja se så illa ut i en överdimensionerad väst?

Att köpa ett alternativ i fri storlek är dock inte så illa heller, särskilt om du köper det som en present till någon. Egentligen skulle det vara säkrare att få den här typen av produkt om du inte är så säker på personens exakta storlek på plagget. Slutsatsen är att du måste bestämma syftet varför du köper varan och sedan bedöma om det är okej att få fri storlek eller inte.

Komfort och behaglighet

Vissa värmevästar producerar extraordinära mängder värme, men deras skrymmande batterier och täppt material tar bort komforten från upplevelsen. Förutom att hitta en värmeväst för jakt som håller dig varm, bör du också se till att batteriet inte kommer i vägen för den aktivitet du planerar att göra. Om du till exempel är en vintersportentusiast är det bäst att undvika plagg med skrymmande batterier. Vi har listat ett par alternativ som är förvånansvärt lätta och har praktisk batteriplacering.

Ytterligare kläder

Planerar du att bära mer över det här? För i så fall är vissa för skrymmande att göra detta med, andra inte. Så du vill inte välja en alltför vadderad som är för mycket massa för att passa under ett annat klädlager.

Hals

Vissa av dessa har en sköldpaddshals, och jag kunde aldrig stå ut med känslan av detta tillvägagångssätt. Jag gillar inte långa krage, snäva krage, slipsar eller halsband. Säkerhetsbältets axelremmar är också hemska. Om du känner så här, var medveten om nacken.

Man eller kvinna

Jag menar detta på det mest bokstavliga och gammaldags sättet, och inte av respektlöshet mot någon heller. Men det finns tre typer av dessa – män, kvinnor och unisex. Kvinnor kan ofta bära alla tre, men en damväst ser udda ut och känns konstig för en man. Unisex är också lite mer utilitaristiska i sin form.

Isolering

Eftersom du vill hålla dig varm under vintersäsongen är isoleringen en viktig faktor att fokusera på när du köper. Sök efter jackor med ett fleecefoder inomhus med yttervatten och vindbeständigt tyg. Ofta är de bättre västarna försedda med dragkedjor för att hindra luften från att fly ut.

Fickor

Är det viktigt för din värmeväst för jakt att ha en mobiltelefonficka? Behöver du så många fickor som möjligt för att lagra allt du behöver? Eller bryr du dig inte om plaggets fickkonfiguration? Beroende på dina behov kanske du vill leta efter en värmeväst med rätt ficklayout.

Utomhusarbetare kommer till exempel troligtvis att behöva ett antal fickor för att spara resor till verktygspåsen när de är på arbetsplatsen. Å andra sidan, om du bara vill ha en batteridriven värmeväst som håller dig varm under din nattliga promenad runt kvarteret, kommer den vanliga dubbla fickkonfigurationen att fungera bra.

Batteristorlek

Batteridriven värmeväst
En batteridriven värmeväst är mycket praktisk att ha

Dessa värmevästar fungerar av små till medelstora batteripaket, även kända som kraftbanker. Dessa små tegelformade rektanglar är något större än en mobiltelefon, men den faktiska storleken varierar avsevärt efter märke och prispunkt.

Generellt sett, ju billigare västen är, desto större blir batteriet. Detta beror helt enkelt på att batteripaketet lätt är den dyraste delen av västen. Dyrare modeller har vanligtvis mer kompakta batteristenar.

Batteritid

Det här är en annan kategori som kommer att bero mycket på vilken tillverkare du gick med och vilken specifik modell du väljer. Om du kör en elektrisk värmeväst på hög, är den längsta batteritiden du kan hoppas på cirka 4 timmar, medan maximalt för vissa billigare modeller skulle vara närmare 2.

Om du använder en lägre effektinställning kan det vara möjligt att uppnå driftstider på upp till 10 timmar. Vi har inte själva sett en batteridriven värmeväst hålla så länge, det är vanligtvis närmare 9,5 timmar. Låg effekt är bara bra om du har ett väderbeständigt skal på toppen, i själva verket kan de snabbt bli för heta (men aldrig osäkra).

Laddningstid

När det gäller att klä sig ut och ut genom dörren vill vi alla göra det snabbt och utan krångel. Under de kalla vintermånaderna kan detta oundvikligen ta längre tid, och du betalar priset bekvämt när du genväger den här processen. Tillsammans med uppvärmda kläder kommer du att behöva färre lager, vilket sparar tid – men du vill vara säker på att din uppvärmda västs batterier är laddade och redo att tas i bruk. De bästa värmevästarna har batterier som är lätta och snabba att ladda upp, värmer västen snabbt när de bärs och erbjuder många timmars värme och komfort mellan laddningarna.

För att få fler timmar av värme från din uppvärmda väst, jämför värmevästar baserat på typen av batteri och laddningsmetod, samt hur lång tid det tar att värma upp. De flesta modeller erbjuder justerbara temperatur- eller zoninställningar, vilket sparar batteritid och låter dig flytta värmen runt västen vid precis rätt temperatur för din komfort. En trevlig funktion att leta efter är kolfibrer som används som värmeelement, eftersom de gör det möjligt för värmevästar för jakt att värmas upp snabbt.

Värmeväst material

Det finns egentligen bara tre olika material när det gäller de mest populära värmevästarna:

Nylon

Nylon är ett av de starkaste materialen för västar, jackor och andra utomhuskläder. Det tätt vävda syntetiska tyget ger det en vattentätningsfaktor som är mycket högre än andra material, även om det inte dessutom har behandlats med ett vattentätningsmedel.

Polyester

Polyester är kanske för överdriven term, men vi använder det för att hänvisa till ett antal olika syntetiska tyger som används vid konstruktion av värmevästar. Polyester är lätt, bekväm och prisvärd, men den är inte vattentät alls och är mindre vindtät än nylon eller fleece.

Fleece

Fleece är tekniskt ett polyesterbaserat tyg, men det är ett av de mest populära valen för värmevästar i allmänhet. Fleece är ett av de bästa mellanlagren när det gäller vinteraktiviteter utomhus, eftersom det gör ett bra jobb med att hålla värmen nära kroppen. Att lägga till ett värmeelement i en fleeceväst är kanske det varmaste mellanskiktet som vi eventuellt kan tänka oss.

Pris

Många av oss, om inte alla, anser att priset är en viktig faktor när vi köper någon produkt. Naturligtvis vill vi inte sluta betala ett rejält pris för en produkt som inte uppfyller våra krav, eller hur? Ärligt talat, allt beror på tillverkaren av artikeln. De märken som använder högkvalitativa material skulle normalt erbjuda västarna till ett dyrare pris.

Det finns dock också några företag som skapar produkter av god kvalitet till ett överkomligt pris. I slutändan handlar allt om din personliga preferens. Du bör tänka framåt om du är villig att betala ut en betydande summa pengar för vinterkläder med bästa kvalitet, eller är du bara villig att välja det billigare alternativet med färre funktioner.

Uppvärmningsplatser

Medan alla elektriska värmevästar på vår lista har en värmekabel som löper över magen, bröstet och ryggen, är det bara några få som har ytterligare värmeelement i nacke / krageområdet. Eftersom detta är en av de enklaste platserna för vind att komma in i, kan det vara till hjälp att ha lite elektrisk värme i detta område.

Värmeelementens exakta storlek och placering varierar alltid, men du kan vanligtvis berätta var du kan förvänta dig dem genom att kolla in Amazon-bilderna, som använder färgglada illustrationer som ett exempel.

Ytterligare egenskaper

Många värmevästar har två framfickor i midjan som kan vara till nytta om du behöver lagra saker som en plånbok eller nycklar. Vissa värmevästar har extra bröstfickor och har en speciell ficka med dragkedja för att skydda din mobiltelefon.

Medan de flesta värmevästar har dragkedja fram finns flera modeller på framsidan, samt modeller med huva för att hålla huvudet varmt och torrt i kallt eller dåligt väder. Vissa värmevästar har en inbyggd timer som automatiskt stänger av värmen efter några timmar; om du behöver mer värme, sätt bara på västen igen.

Lista över de bästa Värmevästarna 2022

 • Bäst i test: Comfort Heat Extreme
 • Populärast: Alpenheat Fire Fleece
 • Premiumval: Härkila Heat Värmeväst
 • Billigast: Comfort Heat Värmeväst

Hur man använder en värmeväst

Det är verkligen inte komplicerat. Dessa värmevästar bör bäras under tyngre jackor, rockar eller skyddsutrustning, och de bör blixtlås om de verkligen kan blixtlås. När den väl är påslagen slår du bara på värmen.

Detta görs olika beroende på kontrollerna, men de är vanligtvis bara en av / på-knapp och en temperaturkontrollknapp eller -ratt. Vissa har bara vanliga vred eller rullkontroller, snyggare kan ha en liten bildskärm eller till och med arbeta med din telefon, även om implementeringen av Bluetooth plus tillförsel av värme kommer att innebära att batterierna inte håller så länge med ett sådant koncept.

Dessa är vanligtvis tvättmaskinsäkra, såvida inte det faktiska plaggmaterialet är (jag erkänner att uppgifterna om material som ligger utanför grunderna ligger långt utanför denna bit och utanför min kunskap). Du vill naturligtvis ta bort batteriet / kontrollerna, och i vissa fall är värmeelementen också avtagbara.

När det gäller det senare kommer anvisningarna tydligt att ange detta. Läs instruktionerna, eftersom det varierar med varje design. Det finns ingen verklig standard för hur dessa ställs in, utöver grundläggande säkerhets- och kvalitetskontrollbestämmelser, och de vetenskapliga principerna för att säkert ge elektrisk värme direkt till kroppen.

Hur man väljer rätt väststorlek

Det är viktigt att man mäter sin kropp så att man vet precis vilken väststorlek som passar en själv. Det finns ett antal skillnader mellan män och kvinnor när det kommer till kroppsformer så läs vidare nedan för att få reda på hur du ska mäta just din kropp.

Mäta väststorleken för män

Nedan följer en guide för hur en man ska mäta sin kropp för att veta vilken väst som passar bäst.

Mät ditt bröst

Att mäta bröstet är ett av de viktigaste stadierna eftersom det avgör hur din värmeväst bäst i test passar dig runt överkroppen och i områden runt din bröstvårta. Storleken på din värmeväst för jakt spelar en avgörande roll för att bestämma din västs faktiska storlek eftersom den visas runt hela överkroppen. För att mäta bröstområdet måste du sätta måttbandet runt bröstet och strax under armhålan.

Tryckmåttet ska passera bröstvårtorna nedan så att du kan få den exakta storleken på ditt bröst. Vissa människor har stora och hängande bröstvårtor som gör att de tappar kranmåttet under bröstvårtorna ner till nästan runt magen. Detta ger fel mätningar eftersom du bara behöver mäta det exakta området runt bröstet utan att ta måttbandet för högt eller för lågt.

Mät ditt mellersta område

Det andra steget handlar om att mäta din mittyta så att du kan bestämma den totala storleken på din värmeväst där den är störst. De flesta män, särskilt de med större mage, föredrar en större värmeväst runt magen så att de inte kan känna sig sträckta.

När du mäter mittdelen ska du vara strikt så att du bara mäter det centrala området och inte bälteområdet. Det här är två olika mått, och de kan orsaka att de har en dåligt passande värmeväst bäst i test om du förvirrar en mätning för den andra. De flesta har mätt sin mellersta del för att mäta områdena runt bältet, vilket får dem att ha en smalare värmeväst än vad de skulle ha förväntat sig.

Män utan magar bör också ta seriösa överväganden när de mäter mittområdet eftersom deras inte är det största. Ibland kan det vara det minsta som gör att de har en tät elektrisk värmeväst från topp till botten.

Längd i mittbacken

Vissa människor förvirrar detta med den totala mätningen av din längd. Detta verkar inte stämma eftersom det försöker hitta längden mellan nacken och midjeområdet. Längd mitt bak är ett av de mest kritiska områdena när man mäter för att bestämma längden på västen som han behöver.

De flesta män behöver en batteridriven värmeväst som inte är för lång nedåt så att den går utöver midjeområdet. Västen måste dock vara tillräckligt lång så att den täcker hela kroppens längd mellan midjeområdet och nacken.

På grund av västens olika typer kan denna längd skilja sig från person till person. Till exempel är västen som används för sportändamål förmodligen lång och går långt ner för att täcka dina byxor. Detta är inte detsamma för västen som oftast bärs för officiella ändamål. För att mäta den exakta längden i mittbaksidan, håll tejpen från kragebotten så att den är lodrätt med byxan längst ner där din värmeväst kommer att vara.

Kroppens totala höjd

Denna höjd används för att ge den totala storleken på den värmeväst bäst i test som behövs. Det är inte nödvändigt att vidta, särskilt när andra mätningar har gjorts med den mest exakta metoden. Att mäta denna höjd hjälper till att ge västen en kort längd så att den inte dras upp, speciellt när man böjer sig framåt.

Mäta väststorleken för kvinnor

Nedan följer en guide för kvinnor som vill veta hur man ska mäta sin kropp för att hitta den bästa passformen.

Mät din byst

När man mäter västens storlek för kvinnor vidtas helt andra åtgärder eftersom kvinnans kropp skiljer sig väsentligt från mäns kropp. Kvinnor måste mäta bysten först eftersom den består av deras fulla del som kan indikera storleken på den värmeväst de skulle behöva. När någon mäter längden på din burst bör han eller hon linda tejpen runt den. Det är också viktigt att framhäva att din behå ska vara på för att också inkludera sitt utrymme.

Mät midjan

Denna mätning gäller inte män eftersom de vanligtvis klär sig i sina värmevästar inuti byxorna eller är korta. Kvinnor föredrar att midjan mäts så att västen inte blir för baggy så att man ser ut som om hon har på sig en överdimensionerad väst. Det är viktigt att markera att storleken på dina väntan ska mätas där ditt bälte ska vara.

Längd i mittryggen

Detta är en standardmätning för väststorlek mellan både kvinnor och män. Det hjälper till att bestämma kroppens faktiska längd så att västen inte är för lång än din totala höjd. Kvinnor har sett att föredra en lång elektrisk värmeväst eftersom de föredrar att byxorna är täckta, särskilt på baksidan. Längden på mittbacken varierar från person till person beroende på deras personliga preferenser. Tejpen ska hållas så att den är lodrätt nedåt från kragen till midjan.

Total höjd

Att förstå din totala höjd är viktigt eftersom det hjälper dig att beställa en värmeväst för jakt som inte är kortare eller längre än du, samtidigt som du får möjlighet att böja dig framåt utan att utsätta din kropp.

Ytterligare saker att tänka på

Det rekommenderas alltid att någon mäter dig, helst en skräddare. Att mäta dig själv kan leda till betydande fel eftersom du kan hålla kranen fel medan du samtidigt har felbedömningar. Det rekommenderas att du inte suger i magen eftersom du gör fel mätning när du mäter torsoområdet och västens totala storlek.

Använd ett mätmaterial som inte sträcker sig, t.ex. skräddarremsa eller en snöre. Att använda ett stretchmaterial kanske inte ger dig en rimlig och tillförlitlig storlek på din elektriska värmeväst. Bär inte en tjockare topp när du mäter för västen, eftersom det kan leda till att du beställer en större värmeväst än din totala kroppsstorlek. Slutligen rekommenderas att du bär de byxor som du planerar att ha på dig med västen så att du kan bestämma den faktiska längden; där du vill att västen och byxan ska mötas.

Typer av värmevästar

Okej, jag kommer att vara den första som erkänner att mina kunskaper om mode, klädmaterial, storlekar och så vidare är dåliga. Det är dock säkert att säga att det förmodligen finns några tusen olika mönster som antingen kan köpas som en värmeväst bäst i test eller som kan omvandlas med ett enkelt kit.

Ärligt talat, de flesta vadderade värmevästar för jakt eller jackor av högre kvalitet kan omvandlas med ett baspaket, och på grund av att det inte är svårt att implementera finns det lika många varianter av värmevästar vad gäller material och stil.

Vårt val av värmeväst bäst i test fungerar extremt bra som en värmeväst för jakt. Det betyder förstås inte att en helt vanlig batteridriven värmeväst inte fungerar till jakt.

De brukar ha svart eller mörkgrå färg, men det är förmodligen bara ett val att vara färg och könsneutralt, trots att inte alla värmevästar själva är könsneutrala. Det finns värmevästar designade för män, värmevästar designade för kvinnor och unisex också.

Värmeväst jakt
Typiska exempel av värmevästar för jakt

Tekniken bakom dem är ganska universell, men som jag sa tidigare kan kontrollerna variera från en till en annan, och det finns smarta versioner av dessa som kan styras med en telefon, även om batteriteknik på denna planet fortfarande suger helt för mycket för att Bluetooth inte ska vara ett problematiskt sätt att hantera trådlöst för tillfället.

Chansen är stor, såvida det inte är någon absurd designerväst (de finns inte) kommer du att kunna hitta en i en stil du gillar, med tanke på mångfalden. De är utformade mer för komfort, hållbarhet och naturligtvis för att ge tillförlitlig men inte överdriven värme, men de vi tittar på idag är långt ifrån dåliga, men du tar en teknikförfattares ord för det, shoppa självklart.

Framtida tekniker inom denna sektor kommer också att få in mekanismer för justering av storlek, som redan testats, och problemen med det är bara att de inte har mycket i vägen för hållbarhet. Självtorkande material jobbar också med, men sättet de gjorde i Back to the Future 2 är inte praktiskt.

Det kommer att vara mer av ett hydrofobt material som helt enkelt stöter bort vatten och lera och fläckar, vilket betyder att även om det fortfarande inte gör ont att skölja bort dem då och då, blir de aldrig smutsiga eller våta i första hand.

Dessa material finns nu, men det har mycket förfining och utveckling att göra, och det är väldigt dyrt för nu, dessutom inte bekvämt. Detta kommer att förändras med tillräckligt med tid, men det är innovationer för en inte så avlägsen framtid, saker som är värda att se fram emot, framför allt när batterier slutar suga så illa.

Hur en värmeväst fungerar

Värmevästar är inte ett tekniskt komplicerat koncept, det handlade allt om förmågan att tillhandahålla kraft till en rimlig hastighet, kontrollera värmeutbytet och få de bästa syntetmaterialen att fungera som kan hantera extra värme- och ledningsbehov. Det fick det att låta komplicerat, efter att jag bara sa att det inte var det. Det vill säga, hur det fungerar, de enskilda innovationerna åt sidan, är ganska grundläggande och inte olikt hur något som en rumsvärmare, ugn, brödrost eller spisbrännare fungerar.

En mängd el körs genom en metall som fungerar som ett motstånd och omvandlar strömmen till värme. Samma princip för motståndskraft som värme är varför saker som batterier, telefoner och datorer blir mycket varma också, om än det är en oönskad bieffekt där värmen är avsiktlig här. Strömförsörjningen är ett uppladdningsbart batteripaket, vanligtvis litiumjon (Li-Ion) vilket är vad de flesta enheter använder, till exempel telefoner, många ficklampor, surfplattor, trådlösa kringutrustning, elverktyg, drönare och så vidare.

Dessa batterier kan finnas i många former, vissa är ”tegelstenar”, andra är medföljande AA-formfaktoraffärer. Dessa batterier är inte alls lika tunga som de en gång var, men de lägger naturligtvis lite vikt. Värmen tillhandahålls av ett flexibelt resistivt nät, vanligtvis centrerat i specifika delar av västen där värme är viktigast. Det finns en avsiktlig gräns för hur heta dessa kan bli av många uppenbara skäl. Men ja, de drivs inte av komplicerade principer på något sätt.

I vilka sammanhang värmevästar kan behövas

Vintersport

Som vintersportentusiaster vet – det är aldrig för kallt ute, du har bara inte rätt kallväderutrustning. Medan vissa människor använder kyla som en ursäkt för att tillbringa månader mestadels inne, så är inte fallet för alla. De bästa kalla väderkläderna kan innebära timmar mer utomhustid, vilket är viktigt för vintersportentusiaster.

Värmevästar kan vara ett kritiskt extra lager som håller din kärna varm och dina muskler avslappnade under hela din svett. Att få extra värme utan extra bulk kommer att ge ett komplett utbud av rörelse och hålla dig i spelet.

Den bästa värmevästen för vintersport kommer att vara lätt och andas med justerbara värmeinställningar. Ju lättare material som används, desto mindre trötthet kommer du att känna. Efter en stund med att göra kraftfulla utomhusaktiviteter kan du känna dig både kall och svettig, så andningsbara, fuktavvisande tyger kommer att vara en viktig funktion för att hålla dig varm och torr.

De bästa värmevästarna för vintersport kommer att ha flera värmezoner och anpassningsbar värme så att du kan värma upp eller svalna som du vill. Slutligen är ett säkert fäst batteripaket viktigt när du ägnar dig åt sport.

Arbete

Om ditt arbete tar dig ut eller i icke uppvärmda områden måste du skydda dig från väder och vind med det bästa kallväderutrustningen. Värmevästar skyddar din kärna för att hålla dig säker och varm och kan enkelt samordnas med andra arbetskläder eller uniformer.

Den bästa värmevästen för utomhusarbete kommer att vara mångsidig och lätt. Det ska vara enkelt och klassiskt i design, med dolda värmeelement för att göra plagget mer arbetspassande. Eftersom vädret kan förändras dramatiskt när du arbetar utomhus vill du välja en elektrisk värmeväst som har flera värmezoner och justerbar temperatur samt möjligheten att stänga av och på vissa områden. Justerbar storlek är också en bra bonus, så den kan passa under andra lager eller lossna för att bära på toppen, beroende på dag och typ av ditt arbete.

Utesport

Rider du på en motorcykel, en moped, en cykel, en gokart eller en ATV? Om så är fallet rör du dig i mer än en lugn promenad. Själv är jag en ivrig gokartåkare, medan de inte gör motorvägshastigheter, de går tillräckligt snabbt för att jag för länge sedan lärde mig att jag behövde ett vattenresistent och vindbrytande material på mig. Om du försöker hålla dig varm på en av dessa typer av “utsatta för miljön” kan du behöva något som vinyl eller liknande.

För- och nackdelar med värmevästar

Även om det kanske låter som frid och fröjd att bära en värmeväst bäst i test så finns det förstås både fördelar OCH nackdelar med att äga en. Läs vidare nedan för att ta reda på hur.

Fördelar med värmevästar

Köldskydd

Värmevästar är utformade för att göra precis som namnet antyder – håll dig varm. Som sådan, för dem som gillar att jaga eller utföra vinteraktiviteter i den kalla förkylningen, kommer en elektrisk värmeväst att bli din bästa vän.

Medan handskar och andra klädesplagg också kan värmas upp, såvida inte din torso känns toasty också, kommer du att ha svårt att njuta av dig i det kalla vädret. Att ha på sig en värmeväst designad för utomhusbruk på vintern är ett säkert sätt att hålla dig säker när du arbetar eller leker ute i kallare klimat.

Varierande temperaturer

Ibland behöver du inte värma dig för att hålla dig varm. Kanske vill du bara ha en värmeväst under höst- och vårsäsongen där det inte är lika bittert kallt, men ändå kallt nog att du behöver lite hjälp för att hålla dig varm. Lyckligtvis, med hur populära värmevästar har blivit, finns det många värmevästar för jakt som har möjlighet att välja vilken temperatur du vill att din värmeväst ska producera.

På grund av detta kan du styra hur toasty du kan bli. Det gör västen bärbar inte bara under vinterns kalla temperaturer utan också under årstiderna där det finns tillräckligt med kyla för att göra dig obekväm.

Snygg passform

Medan detta mestadels har att göra med att se till att du köper rätt värmeväst bäst i test för din kropp, i stort sett, är västen utformad för att hålla fast i din kropp. Detta är särskilt viktigt när du vill se till att värmen når din kropp.

När allt kommer omkring vill du inte köpa ett uppvärmt klädesplagg bara för att värmen ska komma ut i luften eftersom klädesplagget inte kläms fast korrekt på din kropp. Värmeväst, designad, är utformad för att krama din kropp, så all den värme som produceras trycker direkt på din kropp.

Ingen elektrostöt

Vissa kanske är rädda för att ha en värmeväst faktiskt skulle kunna ge dem elektrokraft om något skulle gå fel. Även om det är en förståelig rädsla, är det obefogat. Elektroniken som används i värmevästar som tillverkas idag drivs vanligtvis av ett batteri. Spänningen som sprids genom västen är vanligtvis liten.

Så liten att den är på samma nivå som en elektronisk leksak. Eftersom föräldrar inte vill att deras barn ska bli elektriska genom att leka med sin nya favoritleksak kan du vara säker på att om spänningen där är tillräckligt liten för att inte orsaka skada, så är spänningen som används i din batteridriven värmeväst tillräckligt liten för att inte orsaka skada . I huvudsak är den värmevästen säker att använda utan att oroa sig för att bli elektriskt.

Bekvämt

En annan aspekt som kan oroa dig för en värmeväst är om den verkligen är bekväm att ha på sig. Du kanske tror att med alla dessa ledningar och batteripaketet kan du ha obekväma stötar och åsar som sticker in i kroppen. Så är inte fallet. Värmevästar är byggda med mycket vaddering, så det är bekvämt att bära.

Du kan rulla runt på markjakt, falla ner vid skidåkning eller bara ta en lugn promenad, och du bör inte märka att ledningarna sprids över västen. I själva verket, förutom värmen som kommer ut genom västen, kommer du sannolikt inte ens att kunna säga att västen skiljer sig från någon annan utomhusväst.

Snyggt

Tillbaka när värmevästar först gjordes fanns det inte många val när det gällde olika mönster. Tack och lov, med hur populär de har blivit finns det nu många olika stilar och utseende på värmevästar som du kan välja mellan. Inte längre behöver du offra estetiskt tilltalande värmevästar med värmevästar som fungerar bra. Du kan se bra ut och hålla dig varm samtidigt.

Många fickor

Medan det finns få på marknaden finns det en värmeväst där ute som bara har uppvärmda fickor. Så om du bara vill ha en varm ficka för att placera dina frysande händer inuti, finns det ett alternativ för dig. I grund och botten, oavsett dina behov, kan du troligen hitta en värmeväst som passar dina behov.

Lätt och billigt underhåll

Underhåll är alltid något att tänka på när man väljer att köpa något elektroniskt. När det gäller den värmevästen är det ganska enkelt att se till att din värmeväst drivs. De flesta värmevästar levereras med en batteriladdare, men även om den inte gör det är det ganska enkelt att hitta en batteriladdare online till salu. En av de bästa funktionerna i en värmeväst är att du inte behöver spendera pengar på batterier varannan vecka eller månad.

Detta minskar inte bara elektroniskt avfall, det hjälper också din plånbok på lång sikt. Om din västs batteri behöver en boost behöver du bara placera den i laddaren och ansluta laddaren inuti ett uttag. Efter några timmar är batteriet klart att användas igen, och du kan enkelt installera det tillbaka i västen och vara på väg för dina schemalagda aktiviteter. Det är allt som krävs.

Inget flygplatsförbud

Du kanske också undrar om du kan resa med din uppvärmda värmeväst i ett flygplan. När allt kommer omkring kan flygplan faktiskt bli extremt kalla. Eller så kanske du reser till någonstans frysande, och du vill vara beredd så snart du lämnar flygplatsen. Lyckligtvis finns värmevästar på listan över tillåtna föremål av TSA.

De ses som i huvudsak samma som en elektronisk filt. Så, du behöver inte oroa dig för att utlösa några larm eller att hanteras av en TSA-agent när du bär din värmeväst bäst i test på en flygplats.

Hållbara

Även om det verkligen beror på vilken modell av västen du köper i stort sett var dessa värmevästar gjorda för att vara hållbara. För dem som tänker krypa runt på marken eller räkna med att falla under en rolig skidåkning, vill du definitivt undersöka några värmevästar som är särskilt utformade för dessa aktiviteter. På det sättet kan du vara säker på att du förvärvar den mest hållbara västen du kan för de högeffektiva västarna. Hur som helst kan dessa värmevästar vanligtvis hålla i en tid.

Nackdelar

Kabelfrågor

Liksom många andra klädesplagg, om du köper det billigare varumärket, kommer du sannolikt att uppleva några svårigheter. Västen kan slitas snabbare, annars kan ledningarna inte vara de bästa. När det gäller den senare, för en värmeväst, kan detta vara problematiskt. Medan värmevästar är gjorda för att minska risken för att få eld, kan ett felaktigt ledningssystem orsaka att brand startar. När du handlar efter värmevästar är ibland inte billigare det bästa alternativet.

Brist på skydd

En annan aspekt av den värmevästen som du kanske tycker saknar är att västen faktiskt saknar täckning av din kropp. Även om det finns många olika västtyper där ute, och så att vissa täcker din kropp mer än andra, är den värmevästen inte densamma som en uppvärmd jacka eller uppvärmd hoodie.

Som sådan måste du förstå vilka delar av din kropp du vill bli uppvärmd och om de otäckta eller ouppvärmda kroppsdelarna kommer att orsaka dig lite obehag på lång sikt. Om du tror att du bara behöver lite värme i kroppens huvudkärna, är en värmeväst sannolikt det perfekta valet för dig. Men om du känner att du vill att hela kroppen ska täckas – också armar – kanske du vill leta efter ett annat uppvärmt föremål som inte är västen.

Tvättsvårigheter

Medan vissa kanske inte tycker idén att tvätta allt så svårt, kan andra bara bli avskräckta av det. Istället för att bara kunna kasta västen i tvättmaskinen som alla andra kläder måste du faktiskt se till att du tar bort batteriet först. Annars kan du ha ganska röra på dina händer. Vanligtvis behöver du inte ta bort ledningarna inuti västen, men vissa märken kan kräva att du gör det också.

Tips vid användning av värmevästar

Innan du börjar använda din batteridrivna värmeväst bör du ta hänsyn till dessa tips. De kommer säkert att räkna ut i nödsituationer.

Om du stöter på funktionsproblem

Om din värmeväst inte blir varm, se till att revidera allt. Kontrollera först att batteriet är tillräckligt laddat för att användas. För att kontrollera måste du vanligtvis bara ansluta den till laddaren och se om ett rött ljus tänds. Om så är fallet måste du ladda det längre. Om den är laddad och fortfarande inte värms upp, kontrollera att alla sladdar är ordentligt anslutna.

Om du upplever undermålig ventilation

Om du känner att din elektriska värmeväst inte ger dig den ventilation du behöver, packa bort den. Du kan lämna den i din ryggsäck medan du är aktiv och reservera batteriets livslängd för när du faktiskt är på den plats du behöver vara.

Andningsbara västar

Medan vissa värmevästar andas är andra inte. Med de andningsbara värmevästarna kan du faktiskt ta på dig det från ditt hem innan du går ut. Men om din inte andas, bör du överväga att packa den i din ryggsäck och sätt på den bara när du kommer till din plats.

Detta hjälper dig att undvika att svettas upp eller få dig att känna dig klam, eftersom de flesta värmevästar som inte andas är så. För att undvika detta, se till att du packar det på ditt trädstativ och sätter på det när du kommer till din plats.

Lägg till en bärbar solladdare

Om din värmeväst för jakt är avsedd för utomhusbruk bör du överväga att lägga till en bärbar solladdare i ryggsäcken. Du bör inte vara helt beroende av den inbyggda kraftbanken i din väst, eftersom de kan köra innan den föreskrivna tiden eller helt skadas.

Om du lägger till en bärbar kraftbank eller solcellsladdare i din ryggsäck kommer du att ladda västens batterier ytterligare och även några andra redskap du kan ha på dig. Detta är en stor säkerhetsåtgärd som du inte bör förbise. Det kommer säkert att vara till nytta för hela dagen sitter.

Även om du uppenbarligen har ett inbyggt powerbank / batteri, är det alltid en bra idé att lägga till ytterligare en bärbar powerbank eller solladdare för att hålla den laddad om du ska vara ute hela dagen / natten.

Förläng batteriets livslängd

Om du stannar hela dagen ute bör du ta med 1 eller 2 batteripaket. Det kan hjälpa dig att förlänga din jaktdag.

Vanliga frågor om värmevästar

Vad är en värmeväst?

En elektrisk värmeväst är en typ av uppladdningsbara uppvärmda kläder som kan slås på och av med ett knapptryck. Den är integrerad med en smart styrenhet för att välja önskad värmeeffekt.

Värmevästar drivs av säkra litiumjonbatterier. Västarna är tillverkade av kolfibermaterial för att överföra värme effektivt och säkert samtidigt som de bibehåller ett motstånd mot fukten. Dessa värmevästar fångar också upp värmen genom att ge mer komfort och extra värme.

Värmevästar är perfekta för dem som föredrar att ha färre lager av kläder och enkelt vill anpassa sin värme. Kontinuerlig värme tillhandahålls när du bär dessa värmevästar till kroppens kärna och kan justeras beroende på dina önskemål.

Hur justerar jag uppvärmningsnivån?

Detta kommer att variera lite mellan olika modeller och tillverkare, men de flesta kommer med en liten ratt eller knapp som du låter dig ändra för att ändra inställningen.

Är värmevästar säkra?

Även om tanken på att ha på sig en värmeväst bäst i test som innehåller en serie elektriska ledningar kan verka lite riskabel, är dessa produkter helt säkra att använda. Ledningarna har inte bara en mycket låg spänning, men det finns flera skyddssystem för att se till att ingenting går fel. Om kablarna kortsluts eller kopplas bort på något sätt, bryts strömförsörjningen helt enkelt.

Det andra systemet är en värmesensor som stänger av allt om batteriet blir för varmt. Sanningen är att batteriet är farligare än kablarna, men system som dessa förhindrar allvarligt fel.

Hur länge varar en värmeväst?

Om du hänvisar till batteriström varierar det verkligen från batteridriven värmeväst till väst. Den högsta driftstiden som vi klockade var knappt tio timmar, vilket är ungefär standard när du har dessa saker i lågeffektläge. Om du arbetar med “hög” effekt (vilket betyder mycket mer värme) skulle du ha tur att få 4 timmar av det.

Vissa modeller som den överkomliga Nunewears 5V kan användas med alla vanliga USB-batterier eller powerbank. Även om detta kan verka som en nackdel, är det faktiskt en fördel eftersom det betyder att du kan byta ut kraftbanker när du får lite juice och sedan dra en ny från ryggsäcken och inte hoppa över ett slag med värmen.

Hur mycket kostar värmevästar?

Priserna på värmevästar varierar beroende på märke och de ytterligare funktioner som det erbjuder. En enkel elektrisk värmeväst från Unilove kostar cirka 600 kr, medan en mer avancerad batteridriven värmeväst från Milwaukee sträcker sig från 2 000 kr till 3 500 kr.

Prisvärda värmevästar från Venture Heat och Ororo finns också som varierar mellan 1 000 kr och 1 500 kr. Dyrare modeller ger dig i allmänhet längre livslängd tillsammans med fina tillbehör som laddningsportar och vattentäta fickor.

Var kan man köpa värmevästar?

Det här är inte de vanligaste produkterna på jorden och du kanske inte har en butik nära dig som säljer dem. Lyckligtvis finns det många platser online att köpa dem och jag gav en länk till varje produkt till bästa pris.

Hur använder man en värmeväst?

Batteridrivna värmevästar kommer med alla flera komponenter som möjliggör överlägsen värme. Den värms upp på båda sidor av bröstet och mellan dina axlar rakt till kroppens kärna.

Först måste du kontrollera om batteriet är fulladdat genom att leta efter indikatorlamporna för att bekräfta batteridrivna värmevästens livslängd. Ta ut laddaren och batteriet ur förpackningen och ladda batteriet tills det är fullt. Anslut batteriet till västen och håll sedan ned knappen för att sätta på västen.

När lampan tänds är det en indikator på att västen värms upp på den högsta inställningen, som kan ta upp till 2 timmars användning. När den är på mediuminställningen kan batteritiden ta upp till 3–4 timmar. Slutligen när den lägsta inställningen är kan den värmevästen vara i upp till 5–6 timmars användning.

Hur länge kan man bära en värmeväst?

Dessa modeller är gjorda för att vara säkra, så du kan i allmänhet bära dem så länge batteriet räcker. Om du någonsin känner obehag eller smärta, se till att omedelbart stänga av den och ta av den.

Är det värt att införskaffa en värmeväst?

Ja, det är värt att köpa en batteridriven värmeväst om du vill vara varm utomhus. Marknaden för uppvärmda redskap blomstrar nyligen och av goda skäl. Kolla till exempel den här listan över de bästa uppvärmda handskarna i år.

Du kan också investera i batteridrivna strumpor och hattar så att du håller dig varm. (Obs: Vissa människor föredrar uppvärmda innersulor istället för uppvärmda strumpor för att undvika svettning utomhus.) Ganska fantastiskt är det att ha sådana prylar i våra liv.

Kan man använda värmevästar regelbundet?

Det är inget fel med att använda de värmevästarna oftare. Om du bor i kalla områden kan dessa värmevästar vara bra för blodcirkulationen. Som sådan blir du ännu friskare. De kan också komplettera kroppsvärmen för att hålla dig bekväm.

Är värmevästar bra för ryggont?

Tja, det är verkligen inte dåligt för det, men det ger inte lika intensiv värmenivå som en värmepanna eller en elektrisk filt på grund av att den är batteridriven och designad med en annan applikation i åtanke.

Vilken är den bästa värmevästen för män?

De bästa värmevästarna för män kommer att skräddarsys specifikt för en mans kroppsform och erbjuder värme utan mycket bulk. Lätta tyger är ett bra val för att hålla dig bekväm och möjliggöra fritt rörelseomfång, särskilt om du bär dina uppvärmda kläder när du spelar vintersport.

Värmevästar är ett smart val jämfört med en helt uppvärmd jacka eftersom de erbjuder mycket mångsidighet. De kan bäras under tyngre rockar för extrem kyla eller bäras på egen hand på kallare väderdagar.

Vilken är den bästa värmevästen för kvinnor?

Medan många värmevästar marknadsförs som unisex, vill du leta efter en värmeväst för jakt som är skräddarsydd för kvinnor om du verkligen vill hitta den mest smickrande passformen. Det boxiga snittet av unisexstilar kan vara för löst i vissa områden och inte ge optimal isolering. En tät passform med sidopaneler håller kroppen varmast.

På samma sätt som du hittar i värmevästar för män, vill du leta efter en som erbjuder flera värmezoner och anpassad justerbar värme. De bästa värmevästarna för kvinnor kommer också att vara vattentäta, tvättas i maskin och har batterier som klarar timmar av körning. Med innovativa lätta ledningar behöver extra värme inte vara tung eller skrymmande.

I vilka temperaturer kan en värmeväst användas?

Vid en temperatur som du börjar känna dig kall kan en elektrisk värmeväst ge lite välkommen värme. För många individer är det cirka 40 till 50 grader Fahrenheit. De är också lämpliga för att para ihop med en varm överrock om du behöver hålla dig varm och toast i ännu kallare temperaturer.

Kan man tvätta en värmeväst i tvättmaskinen?

De flesta värmevästar kan tvättas i maskin, men se till att ta bort batteriet först. Kontrollera klädetiketten för ytterligare instruktioner om lämplig vattentemperatur och om du kan placera västen i torken eller ska hänga för att torka.

HUR tvättar jag då min värmeväst?

Att hålla sig varm med en värmeväst bäst i test är en stor bekvämlighet, men det är ansvaret att underhålla den ordentligt. Tack och lov är modellerna vi har listat här ganska lätta att tvätta. Det första steget är att koppla bort och ta ut batteriet, som du antagligen har räknat ut själv. Oavsett om du tvättar den för hand eller lägger den i maskinen är det viktigt att endast använda kallt vatten.

När du passerar den i maskinen, var noga med att använda en skonsam cykel och placera västen i en nätpåse om du har en till hands. Använd inte blekmedel eller liknande starka lösningsmedel, eftersom detta kan försämra västens isolering. Häng sedan helt enkelt torrt. Vrid inte ut västen, eftersom det kan vrida värmeelementen.

Några tips för tvättning av värmevästar

Var noga med att använda kallt vatten, särskilt med de mer känsliga tygerna och bitarna av utomhusutrustning. Vet också att om du lägger din värmeväst eller jacka genom tvättmaskinen kan du ta bort en del eller hela vattentätningsskiktet, vilket minskar plaggets totala väderbeständighet.

Sammanfattning av värmevästar

Borta är dagarna med att skaka i dina stövlar. När du är utrustad med rätt uppvärmda plagg kan du känna dig trevlig och mysig även om du är mitt i en snöstorm. Efter att ha gått igenom den här guiden bör du vara bättre förberedd att välja. Ta dig tid, välj klokt och kom ihåg att ta hänsyn till produktens specifikationer.

Förresten, försumma inte värmen i dina händer och fingrar, eftersom de tenderar att vara särskilt känsliga för kyla. Om du vill lägga till fler uppvärmda plagg till din arsenal, kolla in våra favoritvärmda handskar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top