Bäst Benstöd 2023 – Test av olika Benstöd

Bäst i test

Premiumval

Billigast

Caldwell Accumax Benstöd

Sauer Flexpro Benstöd

Caldwell XLA Benstöd

Klicka här för att se fler benstöd.

Bäst i test Benstöd 2023

När det gäller precisionsskytte på långa avstånd är ett robust benstöd ett måste. De ger mycket mer stabilitet än att skjuta för hand vilket innebär att du kan träffa fler skott på målet och du kan fästa det direkt på ditt gevär så att du inte har något extra redskap att släpa runt med.

Ett av de viktigaste övervägandena när du väljer en bipod är kalibern på ditt vapen. Det är viktigt att din bipod som valts matchar ditt gevärs kaliber. Om du till exempel skjuter ett gevär med stor kaliber vill du ha något mycket robust som kan stå upp mot den kraftiga rekylen. Å andra sidan, om du skjuter ett litet .22-kaliber skjutvapen, kan du klara dig med en mindre robust enhet.

Förväntad skjutposition måste också tänkas på. Om du gör det mesta av ditt skytte från en sittande position med en bipod på marken, men vill ha möjlighet att ställa in för liggande skytte regelbundet, vill du ha något som kommer att stötta upp ditt vapen tillräckligt högt respektive lågt för bekväm användning. Om du föredrar möjligheten att stå eller knäböja vill du titta på något högre benstöd. Var bara medveten om att längre modeller kommer att vara mer besvärliga att bära. Vi rekommenderar också att du överväger ett jaktstativ om du i allmänhet föredrar att stå medan du skjuter, eftersom deras trippelbensdesign ofta ger mer stabilitet än mycket höga benstöd.

Läs även >>> Bäst i test värmekamera 2023

Köpguide för bäst benstöd

Ett benstöd är ett av de enklaste sätten för en skytt att etablera en stabil, pålitlig skjutplattform var som helst och när som helst. I avsaknad av ett särskilt skjutbord är en bipod det näst bästa sättet att säkerställa korrekta och konsekventa skott. Rifle benstöd ger den stabilitet en skytt behöver för att skapa en korrekt synbild och för att minimera den lilla rörelsen som till och med en stadig arm kan generera när man håller ett vapen fritt. När allt kommer omkring kan till och med en millimeter förskjutning i trumman leda till att ett skott går meter utanför målet om räckvidden är tillräckligt stor.

Att välja rätt bipod för dina behov betyder först att överväga din vanliga skjutposition. Om du gillar att ta dina bilder medan du ligger benägen (eller om ditt arbete är av taktisk karaktär och kräver detta skjutläge) eller från ett bord med hjälp av ett kompakt benstöd, så finns det många alternativ tillgängliga som kommer att räcka för otaliga typer av långt gevär.

Om du föredrar att skjuta från en sittande position utan ett extra bord eller en plattform, vilket är vanligt med många speljägare och med sport- och målskyttar, finns det också gott om benstöd som rymmer denna inställning. Och om du vill ta riktade gevärskott när du står upp, finns det också bipod för det arrangemanget.

Det finns till och med några gevärspetsar som möjliggör både sittande och stående skott, men det finns inte många alternativ som kan användas benägna eller sittande / stående utan ytterligare hårdvara, till exempel ett skjutbord. Det bästa tillvägagångssättet är att leta efter en bipod som bäst tillgodoser dina primära behov snarare än att leta efter en enhet som kan tjäna i flera olika kapaciteter.

Om du ska sätta upp din bipod i skogen eller på ständigt ojämna ytor, till exempel i förfallna stadsområden, se till att du väljer en enhet som gör det enkelt att justera varje ben enkelt. Vissa bipods möjliggör ett brett spektrum av justeringar, medan andra bara erbjuder några centimeters förlängning. Ju mer förlängning är tillåten, desto lättare kan du ställa in en nivåskjutningsplattform, men vet att ju mer keggarna förlängs, desto mindre stabil kan plattformen vara.

Lista över de bästa benstöden 2023:

 • Bäst i test: Caldwell Accumax Benstöd
 • Premiumval: Sauer Flexpro Benstöd
 • Billigast: Caldwell XLA Benstöd

Betydelsen av rätt benstöd

Stabilitet skapar självförtroende när du står bakom ett gevär. Om sevärdheterna inte rör sig och du kan se målet kan du vara ganska säker på att du kommer att träffa det du siktar på. Stabilitet är nyckeln till framgångsrikt skytte.

Målet med en bipod är att ge dig den stabilitet som du behöver för att ta de svåra skotten. Att sätta sig bakom en bipod som skakar, skramlar och rullar är ett utmärkt sätt att slösa bort tid och ammunition. Det är vad som händer när du börjar med en dålig bipod.

Det är lätt att undvika en skit benstöd. Vad som är svårare är att undvika fel bipod. En dåligt bipod kan undvikas genom internetrecensioner eller genom att köpa en av de ovan föreslagna benstöderna. Återigen kommer problemet med att välja fel benstöd för fel plattform, eller att inte förstå funktionerna tillräckligt för att förstå vad du får.

Ett tungt och långt benstöd på ett lätt, snabbt skjutgevär är ett exempel på ett potentiellt bra benstöd på fel plattform. En kort bipod på ett gevär med ett långt magasin är ett annat exempel på ett potentiellt bra benstöd på fel plattform.

Fördelar med benstöd

Bättre noggrannhet. Benstöd stabiliserar skottets mål. När du skjuter utan benstöd måste skjutaren placera armbågen på marken medan du skjuter eller klämma på axlarna. Detta får geväret att vackla. Precisionen och noggrannheten vid skytte med ett benstöd ökar med upp till tio gånger mer än när du bara använder händerna.

Nödvändigt stöd. När du ständigt använder dina axlar som stöd blir de trötta och det är svårt att samordna. Det är ännu värre om det handlar om att bära tunga gevär. en bipod är mycket användbar för att undvika dessa problem. Inte bara kommer det att förbättra skottets noggrannhet, men det kommer också att förbättra ditt fysiska tillstånd. Vissa bipods har också gummifötter, vilket också ger bra stöd när du är på ojämn terräng. Att ha en bra lyftslingel för att placera benstöden på gevären ger också säkerhet.

Utför andra uppgifter. Med hjälp av bipods kan du inte bara fokusera på dina mål utan också göra det möjligt för dig att utföra olika aktiviteter. Du kan till exempel svara på samtal, byta iPod-låt och bläddra bland tidningen bland många andra saker.

Perfekt för långväga sträckor. Bipods är bra satsningar när vi pratar om långdistansskytte, eftersom de kan förbättra skyttesnoggrannheten upp till 200 meter.

Faktorer att tänka på inför köp av benstöd

När du börjar försöka begränsa dina val och göra ditt val måste du överväga några viktiga kriterier. Vi diskuterar några av de viktigaste faktorerna som bör spela en roll i din beslutsprocess nedan.

Priser på olika benstöd

 • Runt 500 kr: I de flesta fall är bipod som finns i denna prisklass vanligtvis låg. Dessa benstöd är vanligtvis ganska små och deras bearbetningsmaterial kan vara svagt. Ett exempel på detta är benstöd av aluminium. De kan ofta inte placeras direkt på geväret, så du måste transportera dem separat.
 • Från 1 000 kr till 2 000 kr: Benstöd-enheter i detta intervall är vanligtvis mellanstora prylar gjorda med material på militär nivå. Dessa kan tillverkas med mer motståndskraftiga element än aluminium, såsom stål (hållbart men mycket lätt). Benen på denna typ av bipod sträcker sig vanligtvis mer än de låga, och de kan fästas på geväret.
 • Över 2 000 kr: Dessa dyrare bipods har samma fördelar som mellanklasserna, men bearbetningsmaterialet är baserat på hållbarhet. Benen på dessa modeller är lättare att justera och kan också sträcka sig mycket mer.

Material som används på benstöd

Benstöd kommer främst av aluminium, men vissa är byggda av polymermaterial. Personligen ska jag aldrig använda ett benstöd tillverkad av något annat än flygplansaluminium.

Naturligtvis kan polymermaterial vara närvarande, men benen och huvudkroppen måste vara gjorda av aluminium om du kastar detta på ett skjutvapen.

Eftergifter kan göras för luftvapen, men för gevär skulle jag aldrig lita på en bipod med polymerben för allvarligt skytte.

Bipods måste inte bara bära gevärets vikt utan de måste också hantera rekylen. Hur länge håller polymeren mot ett gevär 30–06? Jag föredrar ett benstöd av aluminium som jag kan lita på och som jag inte behöver behandla med barnhandskar.

Detta kommer att påverka det totala priset på mitt bipod, men jag tror att det är värt att betala lite extra. Polymerbenstöd är inte något jag litar på för långvarig användning.

Med aluminium benstöd vill du ha en korrosionsbeständig yta, den vanligaste är anodiserad aluminium. Det finns också parkerade och cerakoterade alternativ.

UTG gör till och med en gummerad rustning över sina bipods i aluminium som enligt uppgift fungerar mycket bra.

Arkitektur

Det primära materialet för Benstöd är aluminium som ger styrka, lättvikt, hållbarhet och tillförlitlighet.

Om du använder kraftfulla gevär måste du spendera mer pengar på att köpa bipod av aluminium i flygplan. Du bör inte köpa ett polymergjort benstöd för skytte eftersom den inte är lämplig för långvarig användning. Se till att din bipod har aluminiumben, det är en mycket viktig egenskap hos en bipod.

Viktfaktor

Som någon som föredrar aluminium måste jag acceptera att mitt bipod kommer att bli något tyngre än polymermodeller. Att balansera vikt med kvalitet kan ofta vara svårt.

Medan de flesta av oss vill gå lätt med våra vapen och redskap, måste vi lägga högre fokus på balans än på ren vikt.

Vad jag menar är att om geväret redan är ett gevär som är avsedd att avfyras från en bipod, bör du gå med en tyngre, mer robust bipod.

Vapen i kalibrar som 338 Lapua Magnum, 416 Barrett och naturligtvis 50 BMG är utformade för att skjutas från viloposition.

Handskott med dessa gevär är ovanliga, så ett lätt bipod är inte nödvändigtvis nödvändig. Du vill ha en starkare och därför tyngre benstöd på grund av gevärets ökade vikt och rekyl.

Ett lättare gevär som en Remington 700 år 308 eller en AR-15 behöver en lättare bipod för att göra skott som inte stöds enkla. En tyngre bipod på ett av dessa gevär slänger balansen när den används i en ostödd position.

Tyngden drar ner pipan och lägger mer stress på skytten. När du överväger vikt kontra robusthet, titta på geväret som benstöden fästs vid först.

Fästanordning

Hur exakt kan du fästa benstöden på gevären? Detta beror till stor del på ditt gevär.

Picatinny

Vissa kommer att vara utrustade med picatinny-skenor och ett brett utbud av bipod remmar på pic-skenor utan problem. Andra, mer traditionella gevär har inte ofta picatinny-skenor så att du kan lita på lyftselen för att fästa ett benstöd.

Är en bättre än den andra? Picatinny rails-modeller tenderar att vara snabbare och lättare att fästa, men båda är ganska stabila.

Nu om du hittar en bipod som bara accepterar det bifogade systemet du inte har, och du vill ha dett benstöden, har du alternativ.

Adapter

Adaptrar finns för att lägga till en lyftsele till en picatinny rail och en picatinny rail till en lyftsvivel. Var inte rädd för att välja det ena eller det andra.

Höga skjutstöd

Det finns också bipods med skjutpinne som nämner. Dessa långa och höga bipod fäster inte på geväret men är utrustade med en vila för att sätta geväret i.

Dessa är ett bra val för skyttar som vill skjuta i sittande läge, men också vill hålla sina gevär lätta och praktiska för offhand-skott.

Direkt på pipan

Alternativt finns det ett fjärde sätt att fästa en bipod som jag inte kan rekommendera. Den fäster bipoden direkt på pipan.

Visst, det är universellt, men det är inte särskilt stabilt. Det sätter också press på pipan och kommer troligen att skott “går” när pipan värms upp. Dessa benstöd är skräp, och jag rekommenderar att du håller dig borta från dem.

Oberoende justerbara ben

Förmågan att justera benen oberoende av varandra är ett allvarligt övervägande om du skjuter över den instabila marken.

Du kanske inte har den helt plana jorden för att ta ditt skott, och oberoende justeringsben gör att du kan kompensera för det. Detta är ett måste för taktiska skyttar och jägare. Det är dock inte en stor sak för bänk-vila skyttar.

Med oberoende justerbara ben kan du använda nästan vilken mark som helst för att stabilisera ditt vapen och kan ställa upp praktiskt taget var som helst. Oberoende justerbara ben lägger till lite kostnad och komplikationer till din bipod, men det är värt det för mig.

Dessa ben kräver tid att justera korrekt, och standard bipods är lite snabbare att komma i handling när marken är rätt.

Panorering och Canting

Panorering

Panorering är benstödens förmåga att svänga åt vänster och höger. Detta mäts ofta i grader. Detta är ett måste om du skjuter på rörliga mål eller spårar djur.

Förmågan att panorera gör att du kan göra dessa mikrokorrigeringar utan att behöva flytta hela geväret och benstöden.

Canting

Cant är gevärets förmåga att röra sig upp och ner på benstöden.

Canting ger dig möjlighet att göra samma mikrokorrigeringar som panorering. Detta låter dig välja och välja ditt skott på ett mål. Det är särskilt praktiskt om du behöver kompensera för extrema avstånd och kula.

Inte alla bipods är utrustade med den här funktionen. Liksom de flesta funktioner kommer det att tillföra kostnader för designen och göra det lite mer komplicerat.

Förmågan att panorera och kan inte hittas ofta på taktiska bipods, särskilt de som befinner sig i den övre delen av marknaden.

Höjd och benlängd

När det gäller att välja en bipod ser du ofta en mängd olika storlekar på benen. Dessa mäts i centimeter och bör vara en viktig faktor för alla skyttar. Ju lägre du kan vara desto bättre, men att vara lägre är inte alltid möjligt.

Skyttar som använder moderna sportgevär med 30 runda magasin med standardlock kommer att behöva vara högre än skyttar med bultåtgärdsgevär.

Det långa magasinet skapar behovet av en högre bipod, så att tidningen inte vilar på marken och så att skytten kan ladda om geväret.

Taktiska skyttar som fastnat i kroppsskydd bör också vara oroliga för benstödens höjd. Kroppsrustning skjuter dig från marken och för att skjuta bekvämt behöver du en högre bipod.

Jägare och utomhusskyttar som skjuter i snön kanske också vill ha eller behöver en högre bipod för att kompensera för snön medan de skjuter.

Samma kan sägas för de som skjuter över gräsbevuxna områden. Du måste hålla dig över gräset så att en högre benstöd kan behövas.

Taktiska skyttar är inte bara begränsade till marken och kan hamna i udda positioner och situationer som kräver lite mer längd i slutet och mångsidighet bör vara en seriös övervägning.

Benstöd kommer i följande höjder. Undantag finns, men dessa är de mest allmänna höjderna, inklusive justerbara bipod.

 • 15 till 23 cm – Dessa bipod passar bäst för att skjuta på en fast bänk över marken. På sin maximala höjd är det ett anständigt val för skytte på marken.
 • 23 till 33 cm – Den här höjden är ett bra val för vanliga skyttar som inte bär pansar och vill skjuta från marken. 23 till 33 cm ger tillräckligt med utrymme för de flesta AR-tidningar och gör det också möjligt för skyttar att vara bekväma när de skjuter mot marken i vilken höjd som helst.
 • 33 till 60 cm – När det gäller att skjuta med pansar och en AR är det troligen det bästa valet. Det är också ett utmärkt val för jakt över djup snö och högt gräs. 33 till 60 cm tillåter också taktiska skyttar att skjuta i udda positioner.
 • 35 – 76 cm – Dessa massiva benstöd gör det möjligt för skjutare att skjuta i sittande eller knäläge. Detta kan vara ett måste i kuperade eller bergiga miljöer där traditionella utsatta positioner är omöjliga. Dessa benstöd låter dig inta sittande eller knäläge och ta stabila skott över långa sträckor med lätthet.

Justerbarhet

Roterande benstöd som är lätta att justera gör skillnad i fältet. Benen ska kunna förlängas och samtidigt sänkas lätt så att processen blir snabb och effektiv när du justerar din siktlinje. Å andra sidan måste en bipod vara lätt att sätta på plats, eftersom bra benstöd helt enkelt måste fästas på geväret för att konfigurera det utan problem. Bipoden måste vara fast medan den fokuserar på långdistansskytte.

Utdragbara ben

Det är en av de viktigaste sakerna som du måste tänka på när du köper en bipod. Det hjälper dig att ställa in den perfekta positionen för ditt skott.

Justering av benpositionen baserat på ditt mål gör ditt skytte eller jakt bekvämare. Även om du inte har en plan yta för ditt skott, gör det att benen kan balansera de ojämna ytorna.

Benen innehåller fjäderbelastade funktioner som kan roteras och lutas i vilken riktning du vill baserat på ditt mål utan att flytta från din ursprungliga position. De taktiska skyttarna gillar flexibiliteten hos Benstöd med justerbara längder.

Benstöd för flera användningsområden

Det finns några bipods som är inbyggda i framgrepp. Dessa är utformade för taktiska gevär och fungerar som improviserade benstöder i vissa situationer. Dessa bipods är extremt lätta och är ganska små.

Benstöd med flera användningsområden är praktiska men ger inte den mest stabila plattformen. Dessa bipods har inte justerbar höjd, oberoende ben eller förmågan att panorera eller inte kan.

De låter inte bra men kan vara ganska praktiska för gevär byggda för hastighet. De gör att du kan stabilisera skott med kort räckvidd och är perfekta för skyttar som befinner sig i farten mer än de gör i benägen.

De tenderar också att vara ganska överkomliga och perfekta för nära håll karabiner som ibland kallas till mer exakta roller.

Vad ett benstöd är och varför man behöver ett

Enkelt uttryckt är en gevärbenstöd ett tvåbent stativ som du monterar ditt gevär på. Det bär gevärets vikt åt dig och låter dig ta ett mer exakt mål.

Det är ganska tydligt varför detta är en fördel för dig som skytt. Istället för att fumla runt för att hitta rätt position kan du hålla ditt gevär på bipoden och sedan göra justeringen. De bästa gevärsmodellerna kommer med ben som du kan luta och förlänga för att få rätt position.

Benstöd gör det också lättare att balansera ditt gevär på vilken yta som helst. När du är ute och skjuter i ojämn terräng är det ofta svårt att hitta en plats där du kan placera dig bekvämt och balansera ditt gevär. Med den bästa benstöden i ditt kit kan du dock rikta dig mot valfri vägg, mark eller sten utan problem.

Hur man använder ett benstöd

Om du aldrig har använt en bipod tidigare kan det hända att hantering av en annan utrustning inte känns så kul. När du väl har fattat det kommer du aldrig tillbaka till vanligt skytte igen.

Det första steget i att använda ett benstöd är att se till att den justeras korrekt. Du vill inte att din bipod ska monteras bakåt eller inte dras åt tillräckligt! Även den bästa bipoden fungerar inte om den inte justeras korrekt, så läs instruktionerna och se till att din är korrekt inställd.

Nästa steg är att välja rätt position. Bipods fungerar bäst på mjukare ytor som smuts, så försök att inte sätta upp det på granit eller sten. Om marken är hård kan du till och med gräva ut ett litet dike för att ställa in ditt benstöd.

Därefter är det dags att ladda din bipod, du måste luta dig in och trycka på den med axeln. Detta hjälper till att förhindra rekyl och säkerställer att din bipod förblir på plats.

Slutligen, glöm aldrig uppföljningen. Även det bästa benstödet kan flyttas ur position efter att du skjuter, så se till att kolla din webbplatsbild efter varje skott! Ta några sekunder extra för att justera eventuella skift innan du går över för att se om du träffar ditt mål.

Hur fäster man ett benstöd på en lyftsvivel?

Att fästa en bipod på en lyftsele kan göras genom att följa några enkla steg. Men det kan vara lite komplicerat om en lyftsele inte finns i geväret. För att fästa ett bipod på en lyftsväng måste en lyftsväng fästas med geväret. Du behöver också en maskin eller träskruvar eller vanliga adaptrar för att fästa selen på en bipod.

Några enkla steg som krävs för att fästa sviveln:

 • Töm av gevären innan du borrar.
 • Borra 2 hål i gevären. Använd spikar och klämmor under borrning för att placera och hålla gevären på rätt plats.
 • Placera benstöden på den mjuka ytan för att få bättre absorption.
 • Prova några övningsbilder för att se till att inga fel bildas.
 • Slutligen placerade bipoden på en sling svivel.

Hur fäster man ett benstöd på ett jaktgevär?

En bipod på ditt jaktgevär ökar vanligtvis din jaktfärdighet. Med benstöden ökar vanligtvis noggrannheten och stabiliteten i ett målskytte i stor utsträckning. Denna statiska källa förbättrar ditt gevärs stöd under jakt och håller det stadigt, särskilt när skytten håller geväret för hand.

Kopplingsprocess:

 • Ta bort lyftselen från tappen genom att låsa upp det vridbara hållstiftet. Om det inte finns någon tapp utrustad med ditt gevär, fäst en tappadopter i geväret.
 • Lossa spänningen från klämman genom att lossa skruven på benstödens undersida.
 • Placera klämman på tappen och sätt in hållarstiftet i båda sidor om tapphålet.
 • Dra åt och säkra klämman på tappen.
 • Installera lyftsele på undersidan av bipoden som du tidigare tog bort.

 

Ledande Benstöd-märken

Som med alla andra jaktprodukter märker du att vissa märken har tendenser som förblir konstanta i hela produktkategorier. Några av de mest anmärkningsvärda benstödtillverkarna och varumärkena beskrivs nedan.

Accu Shot Atlas Benstöd

B & T: s Accu Shots Atlas benstöd introducerade några av de mest revolutionerande benstöderna som någonsin sett. De var ett av de första företagen som introducerade panorering, kantning och flera positioneringsben på en lätt benstödplattform.

Under en mycket kort period blev deras bipod favorit för professionella skyttar i tävlingsbanan, militären och bland jägare över hela världen. Accu Shot-serien är benstöd av professionell kvalitet som prissätts i enlighet därmed.

Accu Shot Atlas bipods täcker varje klassificering av ett gevär. De gör bipods som kan hantera 50 BMG-gevär med lätthet samt bipod som är perfekt lämpade för lätta AR-gevär. De är hållbara och pålitliga, utöver att de är stabila och lätta att använda.

Stabilitet är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer en bipod. Atlas bipods kan inte fångas till en viss uppgift, men de gör exceptionella långdistansfotpipor.

I synnerhet PSR-serien passar bäst för taktiskt skytte med lång räckvidd och är en favorit för både polis- och militärskyttar. Atlas bipods är inte för plinker eller fritidsskytt, de är för hardcore shooter.

Harris

Harris som företag gör nästan allt du kan tänka dig för benstöd.

Detta inkluderar naturligtvis bipods, liksom flera huvuden för sina modulära modeller och ett stort antal fästen. Deras fästen är trevliga, men deras benstöd är stjärnan i showen. De är välbyggda, robusta och pålitliga för den taktiska skytten.

Harris gör en bipod för nästan alla skjutvapen, som inkluderar gevär som M14, Remington 700 och AR-15. Harris producerar bipods i en mängd olika höjder, var och en är justerbar och lätt att manipulera med en hand. Deras benstöd har tagit den taktiska marknaden med storm på grund av deras omfattande antagande av United States Marine Corps.

Harris bipods är alla prissatta exceptionellt bra när man tänker på deras kvalitet. De är ofta tillgängliga för mindre än tusen kronor, vilket gör dem till ett av de mest prisvärda premiumalternativen för taktiska skyttar.

GG&G

GG & G Om du vill ha eller behöver ett kraftigt benstöd av professionell kvalitet bör GG&G vara ditt företag. De producerar några av de bästa benstöderna där ute för stora gevär.

Dessa massiva bipods är tillräckligt robusta för att en lagstiftare i Kalifornien snurrar i sin stol. De ger en hållbar och stabil plattform för stora borrgevär som suger upp rekylen på dessa vapen utan att tänka på. GG&G är inte en enda ponny. De producerar nio olika benstöd med modeller avsedda för jaktgevär med bultåtgärder, moderna sportskenor och till och med moderna järnvägsfästen.

GG&G producerar fästen för både M-Lok- och Keymod-järnvägssystem som gör att du kan kringgå järnvägssystemet och montera direkt på handskyddet. GG & G: s benstöd används över hela världen med elitskyttar i tävlingsskytte och taktiskt skytte.

Det är inte ovanligt att se GG&G benstöder vid tävlingar som King of Two Miles. Deras bipods används och godkänns av skolvapenutbildningsskolor som Thunder Ranch och Gunsite. GG&G benstöd är gjorda för de mest krävande långa räckviddskyttarna på skjutlinjen.

B&T Industries

B&T Industries grundades 1997 för att föra nya idéer till skjutsporter. I januari 2000 lyckades företaget lansera sina första prototyper. Sedan dess har det fortsatt att växa och skapa idéer för enheter för professionella och amatörskyttar samtidigt som de bibehåller sina kvalitets- och hållbarhetsstandarder. En av de bästa benstöderna är AccuShot Atlas Benstöd Standard.

Magpul

Detta företag grundades 1999 av Magpul, en amerikansk marin som byggde sitt företag baserat på design och tillverkning av befintliga polymermagasin och andra tillbehör. Därför var det inte förvånande att han också började tillverka bipods med användning av polymerer, som kombinerar stål och aluminium. Magpuls bipod är kända över hela världen för sin höga hållfasthet och hållbarhet. Vi rekommenderar Magpul Rifle Benstöd.

UTG

Ägs av Leapers, Inc, UTG är baserat i Michigan. Sedan 1992 har UTG designat utrustning för skytte och artefakter för jakt. Företaget började producera system för montering och lager av polymerer under 2011. UTG Tactical OP Benstöd är en av de bästa benstöderna.

Typer av benstöd

Traditionella benstöd

Ett traditionellt benstöd är en som har enkelt stöd på två ben så att vapnet kan hållas horisontellt. Denna typ av bipod gör att du kan fälla benen för att ge enkel rörelse och ändå hålla vapnet i ett fast läge. Beroende på vilket benstöd du har kan du justera benstödens ben i olika skjutpositioner. Det som är bra med traditionella bipods är att de är mycket populära och du kan hitta dem online till ett bra pris. De flesta arbetar också med en solid lyftsele.

Monopod-benstöd

Monopods liknar mycket på en konventionell skjutpinne (skjutplattform med ett ben). Dess funktion är att fungera som en solid bas för geväret att vila. Dessa monteras direkt på gevärssystemet och så länge vapnet inte används kan monopoden fällas. Denna typ av benstöd kan justeras runt 10-13 cm. Nackdelen med monopoden är att den inte kan anslutas till roterande fästen, så dess position måste återställas för att ändra skjutvinklarna.

Grepp-benstöd

Handtag är de benstöd som implementeras från det främre handtaget monterat på gevärets främre ände. Det här är skyttarnas minst favoritbenstöd, särskilt för militären eftersom hanteringen av tunga maskingevär är långsam.

Tips vid användning av benstöd

Det första steget för att använda en bipod framgångsrikt är att säkerställa korrekt installation. Se till att den är installerad på rätt plats och att den är ordentligt åtdragen. Dålig installation resulterar i felaktiga bilder.

När du skjuter, se till att din bipod inte är placerad på en hård yta för att förhindra att gevären vrids eller hoppar efter skottet. Leta istället efter en mjukare mark som skulle absorbera chocken.

Det är viktigt att notera att mildrande rekyl ligger på användaren av gevären – inte benstöden. Tryck därför på bipoden för att förhindra att rekyl påverkar ditt bipod.

Om att ta det perfekta skottet

Det första du måste lära dig är hur du håller ditt gevär ordentligt. Detta innebär ett stadigt, fast grepp på både framstången och handtaget eller skurken, beroende på gevärsmodell, med avtryckaren vilande mellan spetsen och pekfingrets första knog.

Vapnets lager bör vara säkert mot muskeln strax under din axel vid den övre, yttre delen av bröstet. Din kind ska vila stadigt mot gevärets rumpa. När du håller det ordentligt kommer även en kraftfull gevärs rekyl att absorberas av din kropp och kommer inte att “slå” eller hoppa obekvämt.

Det bästa sättet att hålla sitt gevär

Stadig, konsekvent andning är en av de viktigaste färdigheterna som en skytt måste bemästra. Du bör ställa in ditt skott och dra avtryckaren hem medan du är i en andningspaus eller annars mycket långsamt, mycket stadigt andas ut. Inandning orsakar för mycket kroppsrörelse och att hålla andan för länge kan vara obekvämt.

Den faktiska handlingen att dra i avtryckaren är där de flesta skyttarna tappar synbilden och tar ett felaktigt skott. Tendensen hos den oerfarna skytten är att snabbt dra avtryckaren hem snarare än att trycka stadigt tills det ögonblick som skottet äger rum.

Ett bra sätt att minska de oregelbundna rörelserna som kan orsakas av förutseendet av ett högt skott är att öva på att hålla avtryckaren tillbaka långt efter skottet, snarare än att alltid släppa den så snart kulan tar flyg. Genom att konditionera dig själv för att dra avtryckaren “genom” skottet och hålla den efter släppet, kommer du att minimera din handrörelse under delade sekunder före vapnets bullriga rapport. Detta kallas ofta trigger follow-through.

När det gäller att förbättra ditt faktiska mål kräver det en kunskap om dina sevärdheter och ett engagemang för att träna. Lär känna rätt användning av järnsikter och öva inriktningen, eller ta dig tid att se till att ditt omfång är korrekt monterat och nollställt. När du vet hur du använder gevärets sikt kan du öva på att använda dem och sedan kan du börja för att bemästra faktorer som kuldroppe, Coriolis-effekten och mer.

En kort historia om benstöden

Ordet benstöd härstammar från både grekiska och latinska rötter. Bi, från grekiska betyder helt enkelt två; pod kommer från latin och refererar till fötter. Den här enkla anordningen har använts sedan de tidigaste dagarna av individuellt manövrerade skjutvapen, från den kinesiska brandlansens dagar, som först utvecklades på 1200-talet.

Detta möjliggör enkel upprätthållande av synbilden och större noggrannhet över en serie flertalsbilder.

Många av de första riktiga skjutvapnen, såsom tidiga bågar, var för tunga och besvärliga för att skjutas utan hjälp av en stabiliseringsanordning. Enkla monopoder från 1400- och 1500-talet bestod ofta av lite mer än pinnar eller trästavar som skurits till lämplig höjd och toppade med en skurk av trä. En musketer skulle sätta upp sitt vapen ovanpå en monopod medan han siktade och avfyrade, men skulle behöva sänka det mellan varje skott i syfte att ladda om.

Benstöd kan hålla ett vapen mer stabilt än en monopod eftersom de skapar ett effektivt stativ med skyttens kropp som den tredje stabiliseringspunkten. Detta möjliggör enkel upprätthållande av synbilden och större noggrannhet över en serie flertalsbilder. Benstöden som den är känd idag är till stor del modellerad efter en enhet patenterad av kapten John Butler 1921.

Professionella skyttars val av benstöd

Proffsen letar efter många av samma funktioner som den genomsnittliga jägaren. Kött för vintern kanske inte är beroende av deras skott, men de bryr sig fortfarande djupt om varje kula. Att kunna distribuera sin pod snabbt är en stor styrka under dygnet. Styrkan i materialet är en annan kvalitet som kan göra eller bryta en bipod.

Professionella föredrar en aluminiumlegering med stål för anslutningar. Detta ger hållbarhet samtidigt som vikten hålls lätt. Det ger även militära medlemmar en kvalitetsupplevelse. Det mest populära materialet är aluminium i flygplan. Den kommer anodiserad och allt stål är rostfritt för att förhindra korrosion. Detta är en bra funktion i den bästa benstöden för jakt. Du vill att din utrustning ska stå emot vädret.

Det betyder inte att andra material inte blir vana – kolfiber är ett annat populärt val. Det är bäst för skyttar som vill hålla sin utrustning lätt. Naturligtvis är gummifötter ett måste för att din bipod inte ska glida på plana ytor. Många benstöd har avtagbara fötter med markspikar. Veteranjägare vet att den perfekta trofén kan visas nästan var som helst. Att ha en bipod för jakt ger dem en fördel.

Benstöd används av proffs som föredrar andra tillbehör och funktioner på sina gevär. De kan använda en AR med en bipod, men det kan ofta hjälpa ditt mindre kraftfulla jaktgevär också. Att skjuta från en stabil position är nyckeln. Med hjälp av verktyg som en Picatinny-skena kan du välja en bipod precis för din utrustning. Andra funktioner som att vara fjäderbelastade kan öka snabbheten med vilken du kan distribuera din taktiska bipod.

Naturligtvis är det inte viktigt att kunna snälla eller luta när man köper så att en skytt kan göra justeringar efter behov. Att ställa in det perfekta skottet betyder inte att spelet går igenom din syn. Aktiva jägare måste kunna svänga. Vissa benstöd möjliggör ett mindre rörelseområde än andra. Målskyttar letar efter många av samma funktioner på ett gevärbenstöd som jägare. Den bästa benstöden gör att du kan göra båda.

Den bästa storleken på benstöd för jakt

Jaktbenstöd finns i flera storlekar. Den bästa benstöden för jakt har justerbara ben. Vridbara benstöd låter dig också flytta sida till sida och upp och ner när du behöver justera. Det kan finnas många val i justerbarhet. Benstöd passar vanligtvis i 15 till 23 cm, 25 till 35 cm eller 30–69 cm i intervallet. Var och en har sina styrkor att erbjuda beroende på vad, var och hur du jagar.

En bipod på 15 till 23 cm anses vara den mest stabila höjden. På denna höjd stöder dessa bipods liggandes skytte som också är den mest stabila skjutpositionen. Om du är på väg in i ett kuperat till bergsområde eller behöver bivakera genom hög vegetation, kommer en högre benstöd att göra susen. Dessa är perfekta för målskytte eller avslappnade, enkla resor, oavsett justerbar höjd.

På 25 till 35 cm nivå hittar du ett mångsidigt benstöd. Medan den högsta höjden kan minska stabiliteten kan det också hjälpa dig att skjuta över hög vegetation, på stenigare terräng eller andra svåra områden. På den här höjden kan vissa skjutare fortfarande skjuta benägna men det här geväret kan också hjälpa dig att skjuta från sittande läge. Som alltid kommer jägaren att behöva bestämma, men detta ger en stor höjd för de flesta jakter.

Skytte från ett 30 till 69cm bipods beror på personen. Medan du enkelt kan skjuta över hög pensel är det inte enkelt att använda i en benägen position. Denna höjd är lättare att använda för jägare som behöver sittande benstöder. Den extra höjden offrar också stabilitet. Men i ett område där du kan behöva skjuta uppför, ger den extra höjden en bättre syn för branta skott. Tänk på detta för bergjakter.

Tänk också på vikten på ditt gevär. Tänk på storleken på din tidning. AR-gevär eller liknande har längre tidskrifter fungerar inte med kortare bipods. Om du föredrar ett snabbt, lättviktsgevär är det inte meningsfullt att fästa en tyngre bipod.

Vanliga frågor om benstöd

Varför ska jag använda benstöd?

Utan ett benstöd brukar du använda armbågen för att stödja ditt gevär. Detta kan resultera i ett dåligt skott om armarna inte är tillräckligt fasta. en bipod stabiliserar vapnet och säkerställer ett balanserat skott i en bekväm position.

Påverkar ett benstöd träffsäkerheten?

Ja, en bipod påverkar träffsäkerheten positivt. Verktyget stöder ditt fat och änden av gevären för att säkerställa ett stadigt skott. Om benstöden inte är korrekt installerad och hålls kan den påverka din noggrannhet negativt.

Kan jag använda mitt benstöd när jag jagar?

En bipod är bra för att förbättra din träffsäkerhet var som helst. Det är dock inte tillrådligt att bära det på din jaktresa, eftersom det kommer att öka vikten på ditt bagage. Djur rör sig också ständigt i höga hastigheter och det kan vara svårt att få ett exakt skott på en bipod.

Vilka material är benstöd oftast gjorda av?

Benstöd och skjutpinnar är byggda för att ta tortyr, drabbas av rekyl, damm, väder och grov hantering. Därför använder tillverkarna de tuffaste metaller, fibrer och polymerer i världen för att konstruera dem. Listan innehåller stål, järn, aluminium, högdensitetsplast och kolfiber.

De bästa benstöderna är gjorda av aluminium och kolfiber av flygplansgrad, eftersom dessa material inte bara är supertuffa utan också lätta. Rostfritt stål gör också tuffa benstöd, men enda nackdelen är att de väger mer.

Håll dig borta från billiga plastpinnar, de är inte byggda för seriösa skyttar. Plast kan användas för mindre komponenter, men för huvudkroppen och fästena måste det antingen vara en metall- eller kolfiber eller liknande hårda material. Benen på benstödbenen ska vara av högkvalitativt, tåligt gummi för bättre grepp och stabilitet.

Finns det någon fördel med att använda fjäderbelastade ben i benstöden?

Vissa skyttar vill inte ha fjäderbelastade ben i sina bipods eftersom de tror att dessa fjädrar kan gå sönder för tidigt. I vissa fall är det sant, men du bör fortfarande använda fjäderbelastade ben. Anledningen till att dessa benstöd-ben kontroll spänning, och skyttar kan dra tillbaka dem snabbt.

Är benstöd universella??

Rifle benstöd är inte universella. Ändå kan du fästa dem på andra vapen om de passar dessa vapen. De flesta gevärbenstödar har fästanordningar så att du kan använda mer än bara ett gevär.

Vilken storlek på benstöd är bäst för jakt?

Att välja rätt benstödstorlek beror faktiskt på jaktsituation och gevärsposition. Baserat på jakttyper och situationer rekommenderar expertjägaren vanligtvis storleken på en bipod, vilket är speciellt idealiskt för den jaktsituationen. För att få ett bekvämt skott för jakt, överväg följande information för att hitta bipoden av rätt storlek.

Vilken vikt är bra för jaktbenstöd?

Vad rätt vikt för jaktbenstöd egentligen berodde mycket på gevärstyp, var jagas och av vem. Men 13 uns anses vara en anständig vikt för jakt bipod i de flesta fall. Med denna vikt kan skyttar enkelt bära benstöden till dålig terräng eller till och med ojämn mark.

Avslutning

Om du är en skytt eller jägare kanske du har känt till Benstöd mycket väl. Utan Benstöd kommer din jakt inte att vara komplett eftersom Benstöd är ett mycket viktigt verktyg för jakt. Benstöd används för att hålla jaktvapen som gevär, kulsprutor etc. Det kan också användas i långdistansvapen så att jägarna kan hålla sig i viloläge under jakt eller skytte.

Utöver detta hjälper det också att öka fokus framåt och minska rörelserna som gör dig till en exakt skjutare. Den måste placeras på marken och få den fäst vid vapnen. Om du känner dig trött håller den hela vikten på geväret och låter dig vila. Så du kan fokusera på ditt mål med styrka och energi.

Bipods hjälper dig att fokusera på ditt mål. Dessutom innehåller den fasta och justerbara längder för att göra dig bekväm under skytte. Du kan flytta vapnet åt vänster, höger och framåt eller bakom med hjälp av benstöden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen