Bäst Hagelbock 2024 – Test av olika hagelbockar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst justerbar

Beretta 686

Benelli 828U

Hatsan Optima

Browning B725

Klicka här för att se fler hagelbockar.

Inom jaktvärlden spelar hagelbockens prestanda en avgörande roll för jaktupplevelsens kvalitet. Valet av rätt hagelbock kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande, glädje och frustration.

Vi förstår detta och det är därför vi har ägnat oss åt att noggrant testa och utvärdera olika hagelbockar på marknaden.

Vårt mål är att ge dig en detaljerad inblick i varje hagelbocks styrkor och svagheter, från dess skjutprestanda till dess hållbarhet och användarvänlighet.

Genom våra tester får du den information du behöver för att välja den hagelbock som bäst uppfyller dina jaktbehov.

1. Bäst i test – Beretta 686 Silver Pigeon I Justerbar

Beretta 686 Silver Pigeon I Justerbar Hagelbock

När vi först fick syn på Beretta 686 Silver Pigeon I Justerbar Hagelbock, var vi omedelbart fascinerade av dess utmärkta kvalitet och möjligheten till anpassning. Denna hagelbock, känd för sin tillförlitlighet och hållbarhet, har tagit ytterligare ett steg för att garantera användarvänlighet och komfort.

Specifikationer
Kaliber:12/76
Piplängd:71-76cm
Vikt:ca 3,2kg
Patronläge:76mm
Kolvlängd:Justerbar

Hela testprocessen av Beretta 686 Silver Pigeon I var en ren glädje. Kolven, nu med justerbar kolvkam, ger vapnet ytterligare en dimension. Vi uppskattade verkligen den enkla justeringsmekanismen som var mer användarvänlig än tidigare system vi testat.

Vi fann att vi kunde anpassa vapnet till att passa vår skjutstil perfekt, oavsett om vi bar tunna skjortor eller tjocka vinterjackor. Detta tack vare möjligheten att justera kolven både i höjd och sidled.

Men den största styrkan i Beretta 686 Silver Pigeon I Justerbar Hagelbock ligger inom dess konstruktion. Med sin högkvalitativa mekanism och elegant gravyr, samt den utmärkta kvaliteten på träet i stocken, visade det sig vara ett utmärkt vapen under vårt test.

Det levererar pålitligt resultat varje gång, vilket gör det till ett mycket prisvärt val för alla som vill ha ett pålitligt och anpassningsbart vapen.

Vi märkte dock att kolvlängden kräver extra bakkappor för att anpassa längden till användaren, vilket kan vara ett mindre hinder för vissa. Trots detta är det en mindre detalj i en annars utmärkt hagelbock.

På det stora hela, levererar Beretta 686 Silver Pigeon I Justerbar Hagelbock inte bara på kvalitet, men också på användarvänlighet och anpassningsförmåga. Detta är definitivt ett vapen värt att överväga för både nybörjare och erfarna skyttar.

Fördelar

 • Högkvalitativ mekanism
 • Justerbar kolvkam
 • Användarvänlig design

Nackdelar

 • Behov av extra bakkappor för kolvlängd

2. Bäst premiumval – Benelli 828U Svart

Benelli 828U Svart Hagelbock

När man tar i handen Benelli 828U Svart Hagelbock, känner man genast hur Benelli har revolutionerat konceptet av en hagelbock. Traditionellt sett är Benelli kända för sina halvautomater, men med 828U har de tagit steget in i hagelbockens värld med en mängd genomtänkta förbättringar.

Specifikationer
Kaliber:12
Mått:105-116 cm
Vikt:ca 2,9 kg
Material:Aluminium, stål, trä
Teknologi:Crio-behandling

Det som verkligen sticker ut med 828U är dess justeringsmöjlighet för drop och cast, vilket gör den till den första hagelbocken med denna funktion. Med 40 olika positioner att ändra till och möjligheten att anpassa bakkappans tjocklek samt kolvkammens höjd, är denna modell anpassningsbar för alla skyttar.

828U är byggd med en låda i aluminium och en nyligen utvecklad låsplatta i stål i stötbotten. Den håller trycket från patronerna i patronläget vilket gör det möjligt att hålla vapnets vikt nere till endast 2,9 kg med en 71 cm pipa. Trots dess lätta vikt, är 828U överraskande behaglig och följsam att skjuta med.

Vapnets topplås spänner upp slagstift och ejektorer. Detta, kombinerat med att framstocken saknar koppling till avtryckare eller ejektorer, gör 828U smidig att öppna och fri från den råhet som ibland kan finnas hos nya brytvapen.

Vi märkte även att det inte finns någon risk att tappa funktionalitet över tid, vilket kan vara ett problem med vissa andra vapentyper. En mindre nackdel kan vara att trycket kräver ett specifikt verktyg för att demonteras, men detta följer med vid köp.

Benellis nedfrysningsteknik, Crio-behandling, används på piporna, vilket tar bort materialspänningar som uppstår vid kallhamringen. Detta, tillsammans med det progressiva rekyldämpningssystemet Comfort, ger ökad dämpning vid kraftigare laddningar och bidrar till en bättre skjutupplevelse.

Fördelar

 • Fantastisk anpassningsförmåga
 • Lätt och bekväm att hantera
 • Stabil prestanda över tid

Nackdelar

 • Demontering kräver specifikt verktyg

3. Bäst budgetval – Hatsan Optima Silver Trap

Hatsan Optima Silver Trap Hagelbock

I vår testprocess för Hatsan Optima Silver Trap, en över- och underhagelbock, märkte vi att vapnets omsorgsfulla design och prestanda verkligen skiljer det från mängden. En av de mest iögonfallande egenskaperna är den guldpläterade, selektiva avtryckaren, vilket ger en känsla av exklusivitet.

Specifikationer
Avtryckare:Enkel, selektiv, guldpläterad
Pipmaterial:Nickel-krom-molybdenstål
Mått: 1150mm
Trätyp: Turkiskt valnötsträ
Patronläge: 76mm

Dessutom utmärker sig vapnet med ett autoejektor- eller extraktorsystem, som gör det snabbt och smidigt att ladda om.

Känslan av att hålla i en Hatsan Optima Silver Trap förstärks av stock och framstock, tillverkade av högklassigt turkiskt valnötsträ med checkering.

Rekylkudden i gummi absorberar en bra del av rekylkraften, vilket gör att användaren kan fokusera mer på att rikta än att hantera rekyl.

Mottagaren i stål med mjuk gravyr och vit nickel finish ger vapnet en elegant och robust look. Piporna, tillverkade av nickel-krom-molybdenstål, erbjuder utmärkt hållbarhet och har genomgått hårda test för 1200 kg/cm², vilket garanterar att de kan stå emot intensivt bruk.

Under våra tester märkte vi att det är ganska tungt, väger in på 3500g, vilket kan vara en nackdel för längre perioder av användning, särskilt under jakt. Även om detta kan bidra till vapnets stabilitet, kan det bli tröttande att bära runt under en längre tid.

Pipan finns i längder av 26″, 28″ eller 30″ med 7×7 mm ventilerad och checkerad ribb, vilket ger utmärkt balans och precision. Vapnet har även en Hiviz Spark front sight, vilket hjälper till att förbättra sikte och precision.

Sammanfattningsvis visar Hatsan Optima Silver Trap sig vara en imponerande hagelbock med överlägsen design och funktion, trots dess vikt.

Fördelar

 • Utmärkt konstruktion och hållbart material
 • Guldpläterad selektiv avtryckare
 • Automatisk ejektor eller extractor

Nackdelar

 • Tung, kan vara obekvämt för långvarigt bruk

4. Bäst justerbar – Browning B725 Sporter Adjustable

Browning B725 Sporter Adjustable Hagelbock

Browning B725 Sporter Adjustable Hagelbock är en produkt som vi nyligen testade och vår erfarenhet var överlag positiv. Den här hagelbocken ger en unik kombination av funktion och design som gör den till ett toppval för både jakt och sportskytte.

Specifikationer
Kaliber:12-76
Piplängd:76 cm
Kindstöd:39-25 mm
Bakkappa:59-45 mm
Vikt:3,7 kg

En av de stora fördelarna med denna modell är dess revolutionerande avfyrningssystem, vilket är kortare och snabbare än andra modeller, och ger skytten mer kontroll över sitt skytte.

B725:s lägre lådkonstruktion gör att skyttet blir mer instinktivt, vilket vi uppskattade mycket under våra testsessioner. Dessutom ger den justerbara kolven, som är beredd för ett viktsystem, en skön känsla av anpassning och flexibilitet. Detta är en detalj som kan förbättra skyttets komfort och precision, vilket vi upplevde under våra tester.

Träkvaliteten, som är av amerikansk Grade 2/3, ger ett gediget och robust intryck, och vi uppskattade verkligen oljefinishen på trädelarna. Men även om vi överlag är imponerade av B725, finns det ett par nackdelar att tänka på. Den största nackdelen vi upplevde var dess vikt. Med en total vikt på 3,7 kg kan den kännas lite tung för vissa skyttar, särskilt under längre skyttesessioner.

Sammanfattningsvis erbjuder Browning B725 Sporter Adjustable Hagelbock en balans mellan innovation, precision och estetik. Dess starka konstruktion och instinktiva skytte gör den till ett mycket bra val för alla typer av skyttar, trots dess något högre vikt.

Fördelar

 • Instinktivt skytte
 • Justerbar kolv
 • Högt kvalitativt trä

Nackdelar

 • Något tung

5. Bäst avancerad – Blaser F16 Game

Blaser F16 Game Hagelbock

Blaser F16 Game Hagelbock är en imponerande blandning av prestanda, tillförlitlighet och nyskapande teknik. Vi fick nyligen möjligheten att testa denna hagelbock och våra intryck är starkt positiva. F16 Game Hagelbock introducerar nästa generations hagelgevär och levererar en produkt som ger en balanserad och tillförlitlig skjutupplevelse.

Specifikationer
Kolvlängd: 375 mm
Skränkning: 3/6/8 mm
Trycke: 1.650
Kaliber: 12/76
Vikt: ca 3,1 kg

En egenskap som verkligen utmärker sig med Blaser F16 är dess balans. Med ställbara vikter på pipan kan man anpassa balansen till den individuella skyttens preferenser, vilket vi upplevde som ett klart plus under testningen. Vidare uppskattade vi F16:s låga profil och tydliga strävan efter perfektion.

Blasers perfekta trycke (1.650g) gör att skottet avfyras nästan direkt när tanken uppstår, en känsla vi absolut kan styrka från våra tester. Dessutom imponerade den nya IBS®-tekniken oss, som effektivt förhindrar ofrivilliga andra skott utan att kompromissa med trycket.

Sammanfattningsvis är Blaser F16 Game Hagelbock en oöverträffad hagelbock som erbjuder hög prestanda och ojämförlig tillförlitlighet. Den balanserade designen och avancerade tekniken gör den till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna skyttar.

Fördelar

 • Perfekt balans
 • Låg profil
 • Avancerad teknik

Nackdelar

 • Något dyrare än andra modeller

6. Populärt val – Browning B525 New Sporter One

Browning B525 New Sporter One Hagelbock

Browning B525 New Sporter One Hagelbock är både en teknisk prestation och en visuell skönhet. När vi testade detta hagelgevär upplevde vi att det levererade både på tillförlitlighet och estetik, vilket inte alltid är fallet när det gäller jaktvapen.

Specifikationer
Piplängder:71, 76, 81 cm
Träklass:Klass 2
Fibb:10 mm batfibb
Pipa:Back-Bored Vector Pro
Chokes:4 Invector +

Browning B525 New Sporter One behåller alla särdrag från föregångaren B525 S och förfinar dessa ytterligare.

Den oljebeständiga finishen på valnötelementen av klass 2 och Vector Pro-pipan ger både en imponerande estetik och praktisk funktionalitet. Vi märkte att den 10 mm batfibben gav utmärkt synfält och bidrog till förbättrad precision.

Sporter One är lika effektiv för sportande lerduvor som för jakt. Den uppvisade ingen förlust i estetik i utbyte mot tillförlitlighet. Tvärtom, en av de mest tilltalande aspekterna av detta gevär är den eleganta höstscenetsningen som pryder metallytorna, vilket ger vapnet en distinkt och attraktiv look.

En nackdel vi upptäckte under testning var att vapnet kan kännas lite tungt för vissa användare, speciellt efter längre användning. Detta kan dock vara en fråga om personlig preferens och kommer troligen inte att påverka alla skyttar.

Sammanfattningsvis är Browning B525 New Sporter One Hagelbock ett utmärkt val för både jakt och lerduveskytte, vilket kombinerar tillförlitlig prestanda med distinkt estetik.

Fördelar

 • Vacker estetik
 • Tillförlitlig prestanda
 • Anpassningsbara piplängder

Nackdelar

 • Priset kan vara högt för vissa budgetar

7. Bäst kombi hagelbock – Blaser BBF 97 Standard

Blaser BBF 97 Standard Hagelbock

När vi först fick tag i Blaser BBF 97 Standard Hagelbock, så visade det snabbt sin kvalitet och prestanda. Det är ett kombivapen med två slagmekanismer och uppspännare som förstärker både styrka och säkerhet, något som verkligen sticker ut.

Specifikationer
Vikt:3,3 kg
Piplängd:60 cm
Säkring:Spänntangent
Avtryckare:Direkt
Kolvmaterial:Valnöt

Vapnet är designat med fritt liggande pipor, vilket ger enastående precision skott efter skott. Vår erfarenhet har visat att denna funktion minskar chansen för precisionssvikt på grund av värmespridning, vilket gör det till en utmärkt följeslagare för långa skjutsessioner.

BBF97 är också praktiskt i sin konstruktion. Dess separata kulspännare och osäkring efter skott ger användaren mer kontroll, och dess 56 cm pipa ger den en kompakt, hanterbar form. Ett litet men värt att nämna detalj är den tunna plastbiten som bakkappa.

Även om det inte är den mest luxuösa lösningen, underlättar det skott och kan lätt uppgraderas till en anpassad gummikappa om man vill ha det.

Hagelbocken var också imponerande när det gäller anpassningsförmåga. De fritt liggande dubbelstudsarpiporna och kombipiporna levererar utmärkta träffbilder och samskjutning, och de kan lätt justeras för att matcha olika ammunitionstyper och skyttens preferenser.

Denna funktion, tillsammans med möjligheten att snabbt och enkelt montera och demontera ett kikarsikte, gör BBF97 till en utmärkt allroundare för olika jaktformer.

Det finns dock en nackdel som vi märkte medan vi testade vapnet. Trots dess imponerande funktioner och prestanda, känns BBF97 ganska tung i handen, vilket kan göra det lite besvärligt att hantera under långa perioder.

Men sammanfattningsvis ger Blaser BBF 97 Standard Hagelbock en imponerande blandning av kvalitet, prestanda och flexibilitet. Det är ett utmärkt vapen för jägaren som värdesätter pålitlighet och precision.

Fördelar

 • Hög precision
 • Utmärkt säkerhet med uppspännare och två slagmekanismer
 • Anpassningsbar för olika jaktformer

Nackdelar

 • Något tung

8. Bäst lättviktig – Browning B525 Game One Light

Browning B525 Game One Light Hagelbock

Browning B525 Game One Light Hagelbock är utan tvekan ett resultat av att kombinera handarbete och sofistikerad teknologi. Denna lättviktshagelbock framhävs av sin aluminiumstruktur och handpassade komponenter, vilket gör den till en lättviktsmästare bland Browning’s B525-linje.

Specifikationer
Vikt:3 kg
Piplängd:66-71 cm
Kaliber:12-76
Chokes:Invector Plus
Stomme:Aluminium

Vikten är en av dess största fördelar. Genom att använda en aluminiumkropp istället för stål lyckas denna hagelbock väga in på endast 3 kg, vilket är 200 gram lättare än sin stålmotsvarighet. Den lätta vikten utan att kompromissa med kvaliteten gör den till en dröm för jägare och skyttar som föredrar snabb rörelse.

Handpassning av alla viktiga delar ger vapnet en unik känsla och tillför kvalitet som inte kan uppnås med massproduktion.

Dessutom erbjuder Back Bore-teknologin förbättrade ballistiska egenskaper, ger en ökad genomträngningshastighet och förbättrar skottmönstret. Dessutom medför detta en reducering av rekyl med 6%, vilket ökar komforten under skjutning.

Skjutkomforten förstärks ytterligare av kolvens konstruktion. Den är tillverkad i valnöt, och har en Inflex II-gummikolvsplatta som ger utmärkt rekylabsorption. Designen hjälper till att leda rekylkraften nedåt, vilket minskar den uppåtgående rörelsen av vapnet och håller kolven borta från skyttens ansikte.

Men inte allt är rosaskimrande. Ett av de problem vi stötte på under våra tester var priset. Trots att den är mer prisvärd än andra handpassade vapen, är prislappen fortfarande ett avsevärt engagemang.

Fördelar

 • Lättviktig design
 • Handpassade komponenter
 • Förbättrad ballistisk prestanda

Nackdelar

 • Högt pris
Hur vi testade hagelbockar

Hur vi testade hagelbockar 2024

I denna artikel har vi utfört ett grundligt test av marknadens populäraste hagelbössor, specifikt hagelbockar. Med vår djupgående kunskap och erfarenhet inom området strävade vi efter att ge er den mest detaljerade och omfattande jämförelsen.

Vår bäst i test hagelbock kan du läsa om längre fram, men låt oss först berätta om hur vi har gått tillväga i vår testprocess.

Förberedelser för testet

För att göra testet så rättvist och konsekvent som möjligt krävdes det en noga planerad uppställning av testmiljön. Vi valde en professionell skjutbana, där vi kunde säkerställa lika förhållanden för alla hagelgevär vi testade.

Där hade vi tillgång till nödvändig utrustning och teknologi för att mäta prestanda och noggrannhet i vårt test. Vi tog även hänsyn till variabler som ljusförhållanden och ljudnivåer för att skapa så neutrala förutsättningar som möjligt.

Så utfördes testerna

När miljön var upprättad påbörjade vi vår testprocess. Vi började med att noggrant undersöka varje hagelbössa för att se till att de var i perfekt skick innan vi påbörjade testerna.

Varje bock hagelgevär laddades med samma typ av ammunition och testades flera gånger av olika skyttar för att eliminera eventuella subjektiva faktorer.

Detaljer kring testerna

I själva utförandet av testerna var vi mycket noggranna. Varje hagelbock genomgick en serie tester, inklusive noggrannhet, känsla vid avfyring och användarvänlighet.

Varje hagelgevär testades inte bara en utan minst tio gånger per skytt för att säkerställa att resultaten var tillförlitliga. Vår testprocess var omfattande och tog flera dagar att genomföra för att säkerställa att varje hagelgevär fick en rättvis bedömning.

Utifrån testresultat till slutbedömning

Efter att vi genomfört våra tester var nästa steg att utvärdera resultaten. Vi samlade och analyserade data från varje hagelbock, inklusive dess prestanda i varje test och skyttens åsikter.

Det var inte bara viktigt för oss att bestämma vilket hagelgevär som presterade bäst i test, utan vi ville också skapa olika kategorier för att uppskatta de unika styrkorna hos varje hagelbössa. För att göra detta jämförde vi varje hagelgevärs prestanda i alla test och deras konstruktion, design, och användarvänlighet.

Bedömning av hållbarhet och långtidstester

Utöver prestandatest utförde vi också långtidstester för att bedöma hagelbössornas hållbarhet. Vi var särskilt intresserade av hur varje bock hagelgevär skulle klara av att användas under längre perioder.

För detta lät vi samma hagelgevär användas kontinuerligt under en längre tid och registrerade eventuella prestandaförändringar.

Hållbarheten testades också genom att undersöka varje hagelgevärs kvalitet och konstruktion. Här urskiljde sig den bäst i test hagelbock, med en robust konstruktion och konsekvent prestanda under lång tid.

Fokus på säkerhet och pålitlighet

Slutligen stod säkerheten och pålitligheten i centrum av vårt test. Vi undersökte hur väl varje hagelbock hanterade oväntade situationer eller störningar och vilka säkerhetsfunktioner som fanns tillgängliga.

Vi bedömde också varje hagelgevärs förmåga att ge konsekventa och tillförlitliga resultat, vilket är avgörande för att bedöma dess allmänna pålitlighet.

Vi noterade att de bästa hagelbössorna inte bara var prestandastarka och hållbara, utan också tillförlitliga och säkra att använda. Vår bäst i test hagelbock utmärkte sig i alla dessa aspekter, vilket gör den till ett utmärkt val för alla jägare och skyttar.

Att tänka på innan du använder din hagelbock

Att förstå sin hagelbock och dess användning är lika viktigt som själva skottet. Under vår omfattande testprocess av hagelbössor har vi sammanställt några viktiga tips som kan hjälpa dig att förbereda dig inför din första användning. Våra tips baseras på de erfarenheter vi har gjort under vår omfattande testning och de bäst i test-resultat vi har fått.

Innan vi dyker in i de specifika tipsen, är det viktigt att vi snabbt går igenom några grundläggande aspekter av hagelbössan:

 • Typer av hagelbössor: Det finns flera olika typer, däribland hagelbock, semi-automatiska och pump-action.
 • Användningsområden: Används mest för jakt, men kan också användas för sport och fritid.
 • Ammunition: Använder hagel som kan variera i storlek och material beroende på användning.

Förstå din hagelbock

Ett av de viktigaste tipsen vi kan ge baserat på våra tester är att förstå din hagelbock. Varje hagelbössa vi testade hade sina egna unika egenskaper och krävde en viss grad av bekantskap för bästa prestanda.

Läs igenom bruksanvisningen, studera specifikationerna och ta dig tid att bekanta dig med din hagelbock innan du börjar använda den.

Bekvämlighet och grepp

Under testprocessen märkte vi att bekvämlighet och grepp spelade en stor roll i användarupplevelsen. Hur hagelgeväret ligger i handen och hur det känns när du använder det är avgörande för hur väl du kommer att kunna hantera det.

Var noga med att välja en hagelbock som passar dina behov, oavsett om du letar efter en lättare modell för snabba skott eller en tyngre för bättre stabilitet.

Hantera rekyl

Rekylen kan vara en överraskning för nya hagelbössägare. Under vårt test märkte vi att även de bäst i test hagelbössorna har en viss grad av rekyl.

Det är viktigt att förbereda sig på denna rekyl och att förstå hur man hanterar den för att säkerställa bästa möjliga prestanda och för att undvika olyckor.

Säker hantering

Sist men inte minst, under vår testning uppmärksammade vi ständigt säkerheten. Det är av yttersta vikt att alltid hantera din hagelbock på ett säkert sätt.

Detta innebär att alltid behandla hagelgeväret som om det är laddat, aldrig peka det mot något du inte tänker skjuta på, och att alltid vara medveten om vad som ligger bakom ditt mål.

Genom att följa dessa tips kan du förbereda dig på att använda din hagelbock på bästa möjliga sätt. Och kanske hjälper dessa råd dig att hitta den hagelbock som blir bäst i test för just dig.

Att tänka på innan du använder din hagelbock

Vanliga frågor om hagelbocken

Hur farligt är ett hagelgevär?

Vid skottskada under ett avstånd på 1,5 meter är dödligheten mycket hög på uppåt 85%. Detta är för att hagelgevär avfyrar inte bara en projektil, utan avfyrar en svärm av hagel av bly eller stål. En skottskada från hagelgevär orsakar alltså mycket skada.

Vad får man skjuta med ett hagelgevär?

Med hagelgevär är det tillåtet att jaga viltarter i klass 3 och 4. Det omfattar bland annat: Hare, räv, vildkanin, mink, duva och gås. Det är också tillåtet att jaga rådjur och lodjur med hagelvapen. Är du intresserad av att köpa ett hagelgevär har vi recenserat 4 olika modeller på vår sida som tycker är prisvärda.

Vilken är den bästa hagelbocken?

På vår hemsida har vi recenserat 4 prisvärda modeller. Vi har utsett en modell till bäst-i-test. Är du intresserad av att köpa ett nytt gevär rekommenderar vi att du åtminstone kikar på den.

Hur mycket kostar en hagelbock?

Priset på hagelbockar varierar förstås. Vissa vapen kan kosta 10 000kr, medan vissa kan kosta upp mot 100 000kr. De dyrare varianterna tenderar att vara av bättre kvalité och vara bekvämare att skjuta med. På vår hemsida har vi recenserat 4 olika modeller i varierande prisklass. Är du intresserad av att köpa ett vapen rekommenderar vi att du åtminstone kikar där.

Får man jaga vildsvin med hagelgevär?

Jägaren måste ha behörighet för användning av kulgevär med klass-1 ammunition. Med kulgevär med klass 1-ammunition får vildsvin jagas. Men man får också jaga vildsvin med ett enkelpipigt hagelgevär laddat med en kula, om man har behörighet för användning av kulgevär.

Sammanfattning

Hagelgevär används för att jaga små vilt och fågel. Det omfattar bland annat: hare, räv, duva och gås. Men med en hagelbock får man även jaga rådjur och lodjur.

Vapnet är väldigt farligt och blir man beskjuten är dödligheten hög. Det beror av projektilen på ett hagelvapen, som är ett hagel i bly eller stål. Vid jakt är därför vapnet mycket effektivt.

”Ska man köpa ett hagelgevär bör man göra grundlig research innan, eftersom vapnet ofta är komplicerat och dyrt. ”

I denna artikel har vi försökt underlätta för dig i din research. Vi har bland annat recenserat 4 olika bössor som vi tycker är högpresterande och prisvärda. Vår förhoppning är att denna artikel åtminstone hjälpt dig i ditt letande efter rätt vapen.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen