Bäst Hörselskydd till jakt 2022 – Test av olika Hörselskydd för jakt

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Sordin Pro X Led

Sordin Supreme Pro 

Peltor WS Alert XPI

Peltor Protac Hunter

Klicka här för att se fler hörselskydd för jakt.

Bäst i test Hörselskydd för jakt 2022

Jag tror att vi alla kan komma överens om att vi skulle vilja behålla vår hörsel under hela våra liv. Jag är även rätt säker på att du känner någon som har svårt att höra och knappt kan föra en konversation. Det finns många olika saker som kan skada dina öron, men om du jagar mycket med skjutvapen finns det en enkel sak du kan göra för att undvika hörselnedsättning och se till att du inte behöver någon hörapparat senare i livet: ha på dig hörselskydd för jakt.

Ljud som är högre än 85 decibel kan orsaka permanent hörselnedsättning. Jag kan inte säga detta tillräckligt tydligt: ETT enda skott kan orsaka omedelbar permanent hörselskada. Som referens är ett skott cirka 130–180 decibel. Även om hörselnedsättning och tinnitus som orsakas av buller eller andra höga ljud är permanenta är den goda nyheten att det också kan förebyggas mycket enkelt.

Du bör komma även ihåg att vissa skjutvapen ger en tillräckligt stark tryckvåg som kan orsaka hörselnedsättning genom att skada benen bakom örat, även om hörselgången är skyddad av exempelvis en öronpropp. Detta gäller för alla som utsätts för upprepade skott från helt vanliga gevär. Även om öronproppar är bättre än ingenting så är öronmuffar definitivt det mest effektiva hörselskyddet för jakt du kan äga.

För att undvika permanent skada på din hörsel är det viktigt att du bär lämpligt hörselskydd till jakt när du jagar eller utsätts för andra bullriga miljöer. Lyckligtvis är det mycket enkelt att fixa ett bra hörselskydd för jakt och idag finns det mycket mer bra kvalitetsalternativ för hörselskydd till jakt än vad det brukade finnas.

Läs även >>> Bäst värmesikte test 2022

Köpguide för bäst i test hörselskydd jakt

Vi lever i en bullrig värld. Vissa ljud kan skada vår hörsel, vilket kan leda till hörselnedsättning, tinnitus och svårigheter att kommunicera, särskilt i bakgrundsbrus. Permanent ljudinducerad hörselskada är obotlig. Om du inte kan minska din bullerexponering genom att sänka volymen, flytta bort från ljudet eller begränsa tiden du utsätts för, är hörselskydd till jakt ditt enda alternativ. Men hörselskydd finns i så många stilar, material, färg och storlekar – hur kan du veta vilken som är bäst för dig? Nedan följer några faktorer att räkna in:

 • Individens komfortnivå
 • Storleken på de enskilda hörselgångarna
 • Miljön för användning
 • Den förväntade ljudnivån

Den största fördelen med hörselskydd är uppenbar: att skydda öronen från höga ljud genom att minska mängden buller som kommer in i örat. Men det finns också andra sidofördelar, beroende på vilken typ av hörselskydd till jakt som väljs.

Dessa fördelar inkluderar bullerdämpning över ett visst tröskelvärde, så att skytten kan höra normala konversationer medan de dämpar skott; skydd av hörselgången eller benen i innerörat och hörselförbättring för att kompensera för hörselskador på grund av att hörselskyddet sätts i.

När du hanterar ett skjutvapen för sträcknings- eller rekreationsändamål, kräver det all känsla av ansvar att använda det. Protokoll för pistolsäkerhet inkluderar användning av hörselskydd till jakt. Så du bör överväga dessa villkor innan du köper öronproppar och öronskydd.

Budget

Dyrare hörselskyddsmodeller hävdar att de minskar risken för hörsel systemskador. Prisfaktorn kan avgöra ditt val, men du kan köpa billiga modeller av brusreducerare utan att offra NRR-betyg eller kvalitet.

När du letar efter det bästa fotograferingsöronskyddet väljer du vad som ger valuta för pengarna. Det är klokt att få vad du budgetar kan täcka innan du nöjer dig med avancerade modeller senare.

Mängden användning

Planerar du att bara gå på jakt eller skjuta en gång i en blåmåne? Är du någon som jagar varje säsong? Om du bara planerar att gå en gång i en blåmåne kan enklare alternativ vara det bästa valet. För en vanlig jägare är det ofta ett bättre och mer kostnadseffektivt alternativ på lång sikt att köpa ett par dedikerade, anpassade öronproppar.

Typ av användning

Vilken typ av aktiva hörselskydd för jakt du får beror också på hur du behöver använda det – specifikt vad du behöver höra vid varje given tidpunkt. Om du behöver höra konversationer eller kommandon från en rangmästare, är det kanske inte det bästa valet av enkla öronproppar, eftersom dessa tenderar att dämpa eller blockera allt ljud oavsett källa. Andra alternativ gör det möjligt för skytten att höra lägre decibelljud men sedan aktivera för att dämpa eller dämpa högre decibelljud (vanligtvis allt över 85-95 dB).

Brusreducerande effekt på hörselskydd för jakt

NRR är ett mått på bullerreducerande effektivitet för alla hörselskydd till jakt. Gevär, handeldvapen och hagelgevär har lämpliga hörselskydd för jakt med olika NRR-värden.

Detta betyg hjälper dig att välja rätt öronskydd som kan minska omgivande decibel (dB) till en säker nivå. Det finns dock ingen modell av brusreducerande enhet som garanterar 100% skydd.

När ljud förstärks kan hörapparater minska deras negativa effekter till under 40 dB. Vanligtvis kräver högre ljud från pistoler en högre dB-klassning från hörselskydd för jakt. Annars kommer exponering för öronbedövande ljud att påverka dina trumhinnor negativt.

För att njuta av bekvämlighetsfaktorn, välj hörselskydd till jakt med högre NRR. I genomsnitt har anständiga öronproppar i genomsnitt NRR-värden på mellan 23-33 dB.

 • Cirkelsågar: 90dB
 • Geringssåg: 102dB
 • Router: 95dB
 • Bordsåg: 92dB
 • Luftkompressor: 40dB till 90dB
 • 22 LR gevär 134dB
 • Jetmotorns startljud 140dB
 • 25 Pistol 155dB
 • 12-gauge hagelgevär 156dB
 • 308 Gevär 156dB
 • 44 Special Revolver 156dB
 • 44 Magnum Revolver 164dB

Storlek och passform

Enligt pistolexperter kan skyttar använda dubbelt skydd genom att bära öronproppar framför öronskyddet. Stora skyddsanordningar är lätta att transportera eftersom de har bärbara förvaringsfodral. Passform och storlekar är viktiga eftersom bäraren kan vara oorganiserad om utrustningen är för liten.

Den genomsnittliga effektivitetsgraden för brusreducering är 50% respektive 70% för öronproppar respektive billiga hörselskydd för jakt. Helst bör storleken på varje muff vara bekväm för lång användning. Du behöver inte köpa stora öronskydd när du har mycket små öron. De kan bli för stora för att passa dina öron och misslyckas med att ge skydd mot högt decibelbrus.

Komfort och bekvämlighet

Pannband är bekväma när de har justerbara och speciella funktioner. De kan komma med avancerade öronkuddsformer och MP3-filer för att lyssna på musik när de befinner sig på området.

Du kan använda stereovolymkontrollen (på varje öra) för att justera ljudet och tala tydligt med mikrofonen trots det höga ljudet. Tänk på öronskydd med inbyggda dubbelskal av kvalitetsskum. De kan minska ansamlingen av värme runt öronen och öka komforten.

Om ditt aktiva hörselskydd för jakt inte är bekvämt kommer du inte att bära det. Det är viktigt att välja pluggar eller muffar som är bekväma i öronen och, om tillämpligt, runt halsen. Om du är okej med att placera pluggar i öronkanalen kan öronproppar vara det mest bekväma hörselskyddet. De är lätta, mjuka och vissa har ett tunt band som du kan använda för att bära dem runt halsen när de inte används.

Halvinsatta öronproppar är ett perfekt alternativ för komfort om du inte är av öronpropp av skum. Pannbanden ger bara tillräckligt tryck för att hålla pluggarna i öronen utan att skapa obehag. De är lätta och lätta att bära om halsen när de inte är i öronen.

Hörselskydd till jakt i muffstil över örat kan vara lite klumpigt, men om du har särskilt känsliga öron kan de vara den enda stilen du tycker är bekväm. Det är viktigt att hitta ett par som passar bra men inte skapar obehag eller får dig att bli överhettad när du bär det runt halsen.

Lista över de bästa hörselskydden för jakt 2022:

 • Bäst i test: Sordin Pro X Led
 • Populärast: Sordin Supreme Pro
 • Premiumval: Peltor WS Alert XPI
 • Billigast: Peltor Protac Hunter

Elektroniska hörselskydd eller passiva hörselskydd för jakt

Det finns två kategorier av hörselskydd för jakt; elektronisk och passiv. Vanligtvis har personlig preferens för hörselskydd fördelar och nackdelar. Men både elektroniska och passiva hörapparater kan hantera respektive behov.

Elektroniskt hörselskydd till jakt är lämpligt för soldater som hanterar skjutvapen under träning och strid. Vanligtvis tillåter elektroniska modeller med uppladdningsbara batterier bäraren att höra omgivande ljud och njuta av MP3-spelaren. Andra elektroniska modeller har också automatiska brusreducerande mekanismer när ljud överstiger en viss dB-nivå. Så, fler köpare föredrar elektroniska hörselskydd.

Passiva ljuddämpare har bara grundläggande funktioner som muffar för billiga hörselskydd för jakt. Dessa öronskydd är ofta vikbara för att göra förvaringen enkel efter att ha njutit utomhus. Vanligtvis erbjuder de lite bekvämlighet samtidigt som de skyddar dina öron. Passiva öronskydd är icke-elektroniska, men de har öronskydd och oattraktiva funktioner. Oavsett ditt val bör modellen ha grundläggande skyddsstyrka för specifika decibelnivåer och ge komfort under slitage.

Material och hållbarhet

Hörselförbättring och ljudreducering är hållbara när de har starka material. I allmänhet tjänar lätta material en lång tids användning och är idealiska för utomhusbruk. Dessa material bör erbjuda högre motståndskraft mot solens intensitet och väderpåverkan.

Material med stor motståndskraft mot svett har ofta också antimikrobiella egenskaper. Så det bästa hörapparat för pistol måste vara hållbart om det är värt din investering.

Utseende

Bortsett från den interna ergonomiska manschettdesignen kan det yttre locket på pannband locka köpare. Vanligtvis ser tunna vadderade pannband ut coola även med inbyggda öronskydd med dubbla skal. Deras utseende kan vara snyggt men innebär inte vaddering av hög kvalitet.

Istället för att skrämma djur genom att bära bullerreducerande med ljusa färger kan jägare bära öronproppar och öronskydd med kamouflageöverdrag. Se till att alla funktioner stämmer överens med ditt syfte att fotografera innan du köper den önskade produkten.

PPE-kompatibilitet

Personlig skyddsutrustning (PPE) är otroligt viktigt av många skäl, men dessa delar är inte alltid kompatibla med ditt hörselskydd jakt.

Öronproppar är ganska universella och fungerar med all personlig skyddsutrustning. Halvinsatsproppar är lite mer av en utmaning, eftersom huvudbandet kan trassla med andningsremmarna eller skyddsglasögonen.

Öronmuffar är den största utmaningen. De kanske inte fungerar med din andningsapparat, främst på grund av nackremmarna och selen. Dessutom kommer skyddsglasögon som måste stoppas under muffarna att skapa utrymme för buller att smyga igenom, vilket minskar det effektiva NRR-värdet på dina hörselskydd för jakt.

Temperatur och luftfuktighet

Temperatur och luftfuktighet har mindre att göra med effektivitet och allt att göra med komfort. På grund av hörselskyddsprodukternas andning kan de inte andas och kan fånga kroppsvärmen. Det här är inte ett problem med öronproppar eller halvinsatsproppar, men det är ett stort problem med öronmuffar.

Öronmuffar fångar mycket kroppsvärme, både i skalet och pannbandet (speciellt när du bär det runt halsen). Det tjocka skummet och den lufttäta beläggningen låter inte muffarna andas, vilket kan vara särskilt obehagligt i icke-luftkonditionerade utrymmen som verkstäder eller garage. Om detta beskriver din butik, överväg att använda en öronpropp för att hålla dig cool och bekväm.

Kommunikation och hörbarhet

Även om förmågan att höra din omgivning kan verka konstig i en artikel om hörselskydd för jakt, kan situationskännedom vara lika viktigt för att vara trygg i en verkstadsmiljö. Om du arbetar med andra i din verkstad kan det att öka ditt arbetsflöde och skydda dig att kunna höra dem och förstå.

Om detta är viktigt för dig kan du kontrollera elektroniskt hörselskydd som upptäcker och blockerar farliga decibelnivåer, samtidigt som du fortfarande kan höra normalt samtal och säkra ljud. Dessa elektroniska kontakter är lite dyrare än standardalternativ, men de kan göra stor skillnad när du arbetar med andra människor.

Bluetooth

Musik kan öka ditt arbetsflöde, och det hjälper vissa människor att fokusera på uppgiften. Det kan dock vara svårt att höra en stereo genom öronpropparna. Ett praktiskt alternativ är att använda en hörselskydd för jakt med Bluetooth.

Med hörselskydd för jakt med Bluetooth kan du ställa in din favoritmusikapp och njuta av melodierna medan du jobbar dagen borta. De skyddar också din hörsel från alltför höga ljudnivåer. Samma överväganden gäller som standard hörselskydd för jakt, men de måste vara bekväma och kompatibla med personlig skyddsutrustning.

Ytterligare funktioner

Vissa passiva brusreducerare har svängbara öronkåpor och flexibla handtag. Förutom att hantera buller från skott är de mångsidiga och erbjuder fullt skydd under andra uppgifter och hjälper till att rikta in sig på målet exakt.

Ett elektroniskt hörselskydd för jakt kan aktivera automatiskt avstängningsläge efter att ha varit inaktiv. Dessutom kan de förstärka låga ljudnivåer och erbjuda tydligt ljud till bärare som gillar inbyggda musikspelare.

Vet hur mycket brusreducering du behöver

Självklart är den första överväganden när du väljer ett hörselskydd till jakt om det kommer att blockera tillräckligt mycket buller för att minska din exponering till en säker nivå. Den goda nyheten är att de flesta industriella bullerexponeringar är mindre än 95 dBA, vilket innebär att de flesta arbetstagare inte behöver mer än cirka 10 dB brusreducering för att uppfylla NIOSH:s rekommenderade exponeringsgräns på 85 dBA.

Nästan alla aktiva hörselskydd för jakt kan, när de passar korrekt, ge 10 dB ljudreducering. Om du inte känner till ljudnivåerna på din arbetsplats kan du mäta dem med en app som NIOSH Sound Level Meter.

Lågare miljöer kräver högre nivåer av brusreducering, men se upp för att minska ljudet för mycket. Precis som för lite ljus kan göra det lika svårt att se som för mycket ljus, kan för lite ljud få dig att känna dig isolerad och mindre medveten om sin omgivning. Överskydd kan vara kontraproduktivt, eftersom du kanske känner att du behöver ta bort hörselskyddet för att höra någon tala eller lyssna på din utrustning. Sikta på tillräckligt med brusreducering för att minska din exponering till 75–85 dBA.

Brusreduceringsgraden på hörselskyddets förpackning representerar den mängd ljud som hörselskyddet blockerade när de testades i ett laboratorium, men arbetstagare får vanligtvis mycket mindre brusreducering på jobbet. Det bästa sättet att veta hur mycket brusreducering du får från ett hörselskydd för jakt är att testa.

Om passningstestning inte är tillgänglig på din arbetsplats kan du kontrollera öronproppens passform genom att räkna högt medan du långsamt koppar upp och tar av händerna över öronen. om du har en bra passform, bör din röst låta ungefär samma som du koppar och tappar öronen. NIOSH QuickFitWeb kan också användas för att kontrollera om du får mer eller mindre än 15 dB ljudreducering.

Om du utsätts för ljudnivåer 100 dBA eller högre (till exempel motorsågar eller gevär) eller om du utsätts för impulsiva ljud (som spikpistol eller vapenljud), bör du bära dubbelt hörselskydd till jakt (hörselskydd över öronproppar).

Tänk på din arbetsplats och dina arbetsuppgifter

Arbetsplatsegenskaper utöver ljudnivåer måste också beaktas när du väljer rätt hörselskydd för jakt. Måste du till exempel ha annan personlig skyddsutrustning på huvudnivå (PPE), som ögonskydd, hjälm eller andningsskydd? Ögonskydd (och till och med vissa glasögon) kan störa tätningen på ett öronskydd runt örat och låta ljud läcka in i örat. Öronhylsor kan störa passformen för hårda hattar eller hjälmar.

Vissa hörselskydd för jakt har ett “lågprofil” pannband eller är utformade för att monteras direkt på en hjälm eller hjälm, vilket eliminerar detta problem. Se till att ditt billiga hörselskydd för jakt är kompatibelt med annan säkerhetsutrustning du använder på jobbet.

Tänk också på om bullret vid ditt jobb är kontinuerligt eller om det stannar och börjar vid olika tidpunkter under dagen. Stannar du på samma plats större delen av arbetsdagen eller flyttar du från ett område till ett annat? Öronskydd är lättare att ta bort och byta ut än öronproppar, så de kan vara bättre för intermittent bullerexponering.

Om öronskydd inte är ett alternativ på grund av andra problem (till exempel kompatibilitet med annan personlig skyddsutrustning) kan förformade öronproppar vara lättare att ta bort och byta ut än skumpluggar. Nivåberoende eller ljudåterställande hörselskydd till jakt kan också vara användbart vid intermittent exponering; dessa typer av hörselskydd gör att ljud kan passera igenom när bakgrundsljudnivån är låg och blir skyddande när ljudnivån ökar.

Blir dina händer ofta smutsiga på jobbet? Om så är fallet, undvik att använda öronproppar av skum som måste rullas ner med fingrarna innan du sätter i dem, såvida inte handtvätt är lätt tillgängliga och du har tid att tvätta upp varje gång du behöver sätta i öronpropparna. Arbetar du i ett trångt utrymme? Öronskydd kanske inte är kompatibla när du arbetar i ett trångt område. Är det väldigt varmt eller väldigt kallt där du arbetar? Öronhylsor kan vara obekväma i heta miljöer. öronkuddar kan bli ineffektiva i mycket kalla miljöer.

Slutligen, tänk på hur ofta behöver du höra tal medan du bär hörselskydd till jakt. Om talad kommunikation är vanlig, eller om högkvalitativt ljud är viktigt av andra skäl (till exempel musik), kan dämpande hörselskydd för jakt vara till hjälp. Speciella kommunikationsheadset kan också förbättra talkommunikationen i mycket höga miljöer.

Bestäm vad som är mest bekvämt

När du har begränsat ditt val till hörselskydd till jakt som är lämpliga för din bullerexponering och är kompatibla med din arbetsplats och dina arbetsuppgifter, är valet helt upp till dig! Hörselskydd till jakt fungerar dock bara om du bär det konsekvent och korrekt varje gång du utsätts för farligt ljud, så välj ett skydd som är bekvämt och bekvämt.

Många tycker att öronproppar är bekvämare än öronskydd, särskilt när de används under långa perioder eller i heta miljöer. Öronproppar är lätta, lätta att lagra och praktiska att hålla till hands för oväntade exponeringar. Öronproppar kan dock vara svårare att lära sig att passa ordentligt.

Vissa öronproppar finns i olika storlekar, så du kan behöva hjälp med att bestämma vilken storlek som är rätt för dig. Om dina öronkanaler är mycket smala eller mycket kurviga kan det vara svårt att hitta en öronpropp som passar. Öronproppar är vanligtvis billiga, men de måste bytas ut ofta; vissa öronproppar är avsedda att användas en gång och sedan kasseras.

Öronhylsor är å andra sidan i allmänhet enheter i en storlek. Många människor tycker att de är lättare att passa ordentligt och konsekvent. Öronskydd är lättare att ta bort och byta ut snabbt, så de kan vara att föredra för intermittent användning. De är tjockare än öronproppar och kan vara obekväma på varma platser eller i trånga utrymmen. De är dyrare, men mer hållbara och håller längre än öronproppar.

Hörselhälsan är beroende av att veta hur man skyddar din hörsel och hur man väljer rätt form av aktiva hörselskydd för jakt. Den här National Protect Your Hearing Month, ta några minuter för att se till att du använder det bästa hörselskydd till jakt för dina arbetsuppgifter. Bär sedan den varje gång du utsätts för ljudnivåer över 85 dBA. Dina öron kommer att tacka dig!

Hur vi valde det bästa hörselskyddet för jakt

Till skillnad från vanliga hörselskyddsanordningar innehåller vår lista öronproppar med allergiska egenskaper och öronskydd som har medicinskt polymermaterial. Vårt team av ljudexperter och volontärer testade dessa produkter innan vi rekommenderade dem.

Genom att fysiskt blockera allt buller runt dig med prylar är du säker på friska öron. Delar av denna recension inkluderar också produktjämförelser, verifiering av tillverkarens påståenden, webbundersökning, laboratorietest och provtagningsalternativ från kundernas recensioner.

Vill du öka dina chanser att köpa de bästa hörselskydden för jakt? Produkter med avancerade funktioner har fler fördelar? Högkvalitativa bärbara produkter kan erbjuda skydd för låga ljudnivåer och högre decibelljud samtidigt.

Stark jakt och öronpropp med avancerad design kan ha mikrofoner som förstärker låga ljudnivåer. Hållbara produkter med elektroniska funktioner och kroppsvänliga hörselskydd för jakt kan vara praktiska. De tillåter bäraren att höra konversationer när han vandrar i skogen eller viltreservatet. När man bär elektroniska brusreducerande kan skyttar lyssna på musik från smartphones utan att tappa synfältet.

Våra jaktentusiaster, audiologer och volontärer rekommenderar att du använder skyddande hörapparater som är bekväma. De utför olika tester på fältet och ser behovet av att köpare får funktionsrika öronskydd och öronproppar.

Köpare förlitar sig dock fortfarande på tillverkarnas anspråk innan de använder det bästa hörselskyddet. Det finns fler överlägsna märken än vanliga billiga hörselskydd för jakt. Oavsett design finns det ingen perfekt hörselskyddsenhet.

Istället kan deras effektivitet och övergripande styrka hjälpa köparen att hålla ljudnivåerna säkra. I våra hörselskydd för jakt rekommenderar jag specifika produkter för intervallentusiaster, hobbyister, nybörjare och ivriga skyttar.

Fördelarna med att äga det bästa hörselskyddet för jakt

Det är inte svårt att skada din hörsel. I själva verket kan en enda exponering för högt ljud orsaka permanenta skador. Föreställ dig vad du kan göra om du utsätter dig för elverktyg dag in och dag ut. Att äga det bästa hörselskyddet i din butik hjälper till att skydda din hörsel från år av skador.

Hörselskydd till jakt som är bekvämt för dig kanske inte är bekvämt för någon annan. Att köpa det bästa hörselskyddet för dina personliga behov säkerställer att du använder det istället för att ta ut pluggarna eller ta bort muffarna och lägga dem åt sidan. När allt kommer omkring kommer de inte att göra dig bra att sitta på din arbetsbänk.

Om din arbetsgivare behöver hörselskydd till jakt kan du se till att du har det bästa hörselskydd för jakt du kan få istället för att använda deras. Ofta köper arbetsgivare billigt personlig skyddsutrustning för att uppfylla särskilda försäkrings- eller OSHA-krav, och de kommer sannolikt att vara sämre än en avancerad produkt. Att köpa ditt eget hörselskydd hjälper dig att undvika skador som tillåts av billigt skydd.

 • Du kan skydda din hörsel från flera års skada.
 • Du kommer att kunna välja den perfekta passformen för dina komfortbehov.
 • Du kan se till att du använder hörselskydd till jakt av hög kvalitet.

Hörselskydd eller öronproppar

Öronsnäckor och öronproppar hjälper till att undvika ljudrelaterade komplikationer och problem med hörselnedsättning. Båda enheterna kan bäras under sträckning och skjut tävlingar.

Dock stör inte öronproppar din axel eller vapnet när du tar sikte på att skjuta. Vanligtvis är öronproppar coola mönster med bindesträngar som möjliggör friare rörelser. Kategorierna för denna enhet inkluderar anpassade, elektroniska, engångsskydd och återanvändbara öronproppar.

Öronhylsor med högre NRR-betyg ger bättre skydd mot öronbedövande ljud. Vår omfattande köphandbok visar olika öronskyddsprodukter för användare som behöver effektiva hörselskyddshårband. De elektroniska hörselskyddsmodellerna har också brusreducerande funktioner. De är militära ljudreducerande som förhindrar öronskador från höga maskiner och ljud från högre kalibervapen.

Hur hörselskydd för jakt fungerar

Vad är NRR (Noise Reduction Rating)?

Anordningar för brusreducering har NRR-värden. Det är ett sätt att skydda skyttar från ljudexponering i alla miljöer. Decibel (dB) är en enhet för att mäta ljud och produkter med högre NRR-klassning är idealiska.

Arbets- och hälsocertifierade bullerreducerande har NRR-nummer för att visa sin reduktionsgrad för mycket höga, måttliga och svaga ljud. Skjutare och rangers kan njuta av det bästa hörselskydd till jakt i våra recensioner. Dessa aktiva hörselskydd för jakt har rimliga NNR-värden som bibehåller den rekommenderade decibelnivån (dB).

Alternativt kan du undersöka ljud efter att ha förstått hur klassificeringssystemet fungerar. Skjutvapen, rockkonsert och flygljud med över 120 dB är smärtsamma, bullret kan ge din hörsel.

Det finns hörselskydd till jakt för höga ljud som är över 90 dB. Brusreducering (NRR) för dammsugare och gräsklippare är ofta över 60 dB. Även måttliga ljud hemma eller på kontoret har ett NRR-värde på mellan 40 och 50 dB.

Typer av hörselskydd för jakt

Det finns många olika typer av hörselskydd för jakt på marknaden, allt från de enklaste (öronpropparna i skum) till de allt mer komplexa (elektroniska öronproppar eller elektroniska öronproppar). Låt oss titta på de olika alternativen och se hur de jämför.

Typer av öronproppar

Mjuka skumöronproppar passar in i hörselgången och expanderar efter att de har rullats och satts in för att passa och plugga in hörselgången. Dessa insatser är billiga, engångsbruk och är väl lämpade för långvariga, kontinuerliga, höga ljudnivåer, såsom en jackhammer på en byggarbetsplats. Öronproppar med mjukt skum har vanligtvis högre NRR.

Mjuka flexibla insatser är silikon-, plast- eller gummiapparater som passar in i och blockerar hörselgången. De har cirkulära formade åsar (flänsar) som hjälper till att hålla dem på plats. Dessa pluggar är lättare att sätta i och är återanvändbara och tvättbara. Därför är de mer hygieniska. Dessa insatser tenderar att ha lägre NRR och är lämpliga för intermittenta, lägre ljudnivåer, t.ex. från träbearbetningsverktyg hemma. De är också bra för människor som kan ha svårt att rulla en öronpropp av skumgummi,

Bandade halvinsatser är partiella öronproppar som sitter vid öronöppningen men inte fyller hela hörselgången. De har vanligtvis lägre NRR, så de ger inte så mycket bullerskydd. Inläggen är monterade på ett band som du kan hänga runt halsen mellan bullerexponering. Bandade halvinsatser är bekväma att bära och passar också när endast intermittent skydd behövs från låga ljudnivåer på jobbet eller hemma,

Anpassade insatser är pluggar som är specialgjutna för att passa individens öra. Dessa är också lätta att sätta in och är också lämpliga för intermittent ljudskydd. Dessa är bra för människor som har svårt att sätta in andra typer av öronproppar, men formen måste passa bra för att vara effektiv. De kostar mer än andra öronproppsenheter men kan återanvändas och håller längre.

Öronproppar av skum

Enkla öronproppar av skum är förmodligen den enklaste, billigaste formen av billiga hörselskydd för jakt som finns. De har vissa fördelar, nämligen det faktum att de är billiga, små och mångsidiga nog att användas för många olika applikationer. De har också en NRR på 33, vilket gör dem ganska solida för att blockera buller.

Fortfarande betyder det inte att de inte har några nackdelar, varav den största är att de bara skyddar hörselgången. Detta innebär att de känsliga benen i örat i stort sett lämnas oskyddade. Det andra stora problemet är att öronproppar av skum dämpar allt buller, oavsett varifrån det kommer, vilket gör det lika svårt att höra en rangmästares kommandon som ett skott.

Halvinsatta öronproppar

Om du inte är ett stort fan av att trycka in pluggar i öronen kanske du föredrar halvinsatta öronproppar. Istället för att rulla och komprimera dessa för att passa inuti öronen använder de styva pannband med gummi- eller skumpluggar i änden. Huvudbandet skapar precis tillräckligt tryck för att klämma pluggarna på plats över öronen, vilket minskar din exponering för höga ljud avsevärt utan att sätta i en kontakt djupt inuti öronkanalen.

Pluggarna är i allmänhet konformade eller rundade, vilket ger en ordentlig tätning runt öronets ingång och låter dig återanvända dem gång på gång. De är bra för din hemverkstad, eftersom du kan ta dem ur öronen och bära dem runt halsen medan du utför tystare uppgifter och snabbt kasta på dem när du skjuter upp ett elverktyg.

Utvidgbara skumproppar

Dessa hörselskydd till jakt är gjorda av ett formbart material som är utformat för att expandera och anpassa sig till formen på varje persons hörselgång. Rulla de expanderbara pluggarna till en tunn, veckfri cylinder. Oavsett om du rullar hörselskydd till jakt med tummen och fingrarna eller över handflatan spelar ingen roll.

Det som är kritiskt är det slutliga resultatet – ett slätt slang som är tillräckligt tunn så att ungefär hälften av längden lätt passar in i hörselgången. Vissa individer, särskilt kvinnor med små hörselgångar, har svårt att rulla typiska hörselskydd till jakt som är tillräckligt små för att få dem att passa. Några tillverkare erbjuder nu en liten utbyggbar kontakt.

Förgjutna, återanvändbara pluggar

Förgjutna pluggar är tillverkade av silikon, plast eller gummi och tillverkas antingen som “one-size-fits-most” eller finns i flera storlekar. Många förgjutna hörselskydd till jakt finns i storlekar för små, medelstora eller stora hörselgångar.

Ett kritiskt tips om förgjutna hörselskydd till jakt är att en person kan behöva en plug i olika storlek för varje öra. Pluggarna ska täta öronkanalen utan att vara obekväma. Detta kräver försök och fel i olika storlekar. Anvisningar för montering av varje modell av förformad hörselskydd till jakt kan skilja sig något beroende på hur många flänsar de har och hur spetsen är formad. Sätt i denna typ av kontakt genom att räcka över huvudet med en hand för att dra upp i örat. Använd sedan din andra hand för att sätta i kontakten med en mild gungrörelse tills du har tätat hörselgången.

Fördelarna med förgjutna hörselskydd till jakt är att de är relativt billiga, återanvändbara, tvättbara, bekväma att bära och finns i en mängd olika storlekar. Nästan alla kan hitta en kontakt som är bekväm och effektiv. I smutsiga eller dammiga miljöer behöver du inte hantera eller rulla spetsarna.

Kanalkåpor

Kanalkåpor liknar ofta öronproppar på ett flexibelt plast- eller metallband. Öronproppens spetsar på en kanalkåpa kan vara ett formbart eller förformat material. Vissa har pannband som kan bäras över huvudet, bakom nacken eller under hakan. Nyare modeller har fogade band som ökar förmågan att ordentligt täta öronproppen.

Den största fördelen med kanalkåpor är bekvämlighet. När det är tyst kan anställda låta bandet hänga runt halsen. De kan snabbt sätta i pluggarna när farligt buller börjar igen. Vissa tycker att trycket från banden är obekvämt. Inte alla kanalkåpor har tips som tillräckligt blockerar alla typer av buller. I allmänhet verkar kanthattens spetsar som liknar fristående öronproppar blockera mest buller.

Hörselkåpor som hörselskydd för jakt

Med en NRR på 30 kan ett par hörselskydd för jakt verka som ett steg ner från öronproppar av skum, men i många fall är de faktiskt ett steg uppåt. De är lätta att använda ordentligt, till skillnad från öronproppar, vilket kan kräva en speciell teknik för att sätta in ordentligt och otroligt enkelt, bara behöver placeras över öronen.

Inte bara det, men hörselskydd för jakt skyddar också hela örat, inte bara hörselgången. De kan också kombineras med öronproppar för ökat skydd.

Detta betyder dock inte att de inte har nackdelar. Öronmuffar kan vara besvärliga när man bär huvudbonader, till exempel hjälmar, hattar eller mössor. De kan också ibland komma i vägen när det är dags att rikta sig och störa gevärets eller hagelgevärets passning till axeln. Slutligen, som öronproppar, blockerar de alla ljudnivåer, vilket innebär att det är svårare att hitta spel eller höra konversationer när man är ute i skogen.

Elektroniska hörselkåpor / öronproppar

Elektroniska hörselskydd för jakt och öronproppar liknar deras icke-elektriska kusiner. De erbjuder dock en stor fördel – det faktum att de bara blockerar starkare ljud (85-95 dB). De behåller också fördelarna med icke-elektriska hörselskydd för jakt eller öronproppar.

Naturligtvis har de också många av samma nackdelar, liksom en annan stor nackdel – kostnad. Elektriska hörselskydd för jakt och öronproppar är överlägset det dyraste alternativet när det gäller att välja hörselskydd till jakt, med ett par elektriska öronproppar på mer än $ 125 per par.

Perkussiva filter

Ett perkussivt filter är som en specialgjuten öronpropp som kombinerar allt gott med öronproppar, hörselskydd för jakt och deras elektriska motsvarigheter till ett icke-elektriskt paket. De skär ut skadliga ljud och lyfter inte dina öron när du skjuter ett gevär.

En av deras enda nackdelar är att de, till skillnad från elektroniska aktiva hörselskydd för jakt eller öronproppar, inte förstärker ljudet. De flesta slagfiltren har emellertid två olika NRR-nivåer, vilket innebär att de kan blockera höga ljud med 32 NRR-avsnittet medan de fortfarande låter regelbundna samtal flöda genom 10 NRR-sektionen.

Kombinerat skydd

Ibland kan en kombination av en öronpropp och en öronskydd behövas för situationer där bullernivån är hög eller om exponeringen förlängs i åtta timmar eller mer. Det kombinerade skyddet ger ytterligare fem decibel ytterligare skydd, enligt Cooper Safety Supply.

Diverse hörselskydd för jakt

Tillverkare är mottagliga för kommentarer från användare av hörselskydd till jakt. Detta har lett till utvecklingen av nya enheter som är hybrider av de traditionella typerna av hörselskydd för jakt. (Besök NIOSHs sökbara kompendium av hörselskydd för jakt) Eftersom många tycker om skumpropparnas komfort, men inte vill rulla dem i smutsiga miljöer, finns det nu en kontakt som i huvudsak är ett skumspets på en stam. Du sätter i den här kontakten ungefär som en förgjuten kontakt utan att rulla skummet.

Forskare utvecklar öronskydd med högteknologiska material för att minska vikt och bulk, men ändå effektivt blockera buller. I horisonten kan det finnas öronproppar med inbyggd tvåvägs kommunikationsförmåga.

Snabbguide till fördelar och nackdelar med olika hörselskydd:

Proppar

Traditionella öronproppar passar inuti örat och bildar en tätning som blockerar ljud.

De finns i en rad storlekar, konfigurationer och material – från skum till allergivänligt gummi och formbara polymerer. Öronproppar tenderar att vara effektivare vid hantering av lågfrekvent buller.

Fördelar:

 • Minst dyra alternativ.
 • Väldigt effektiv.
 • Engångsartiklar tillgängliga i bulk till öre per par.
 • Vissa betyg 30dB eller bättre.
 • Tillgänglig spänd eller ospänd.
 • Återanvändbara modeller tvättbara.
 • Vissa modeller är gjutbara för anpassad passform.
 • Kompakt för transport.
 • Bra för trånga utrymmen; inget häftigt.

Nackdelar:

 • Passa begränsningar för smala eller breda hörselgångar.
 • Komfort varierar mycket.
 • Dämpar allt ljud urskiljbart; fungerar för bra.
 • Skummodeller kräver korrekt insättning, borttagning och återanvändning.
 • Vissa modeller är svåra att para ihop med muffar.
 • Formbarare dyrare; kan vara svårt att ändra.

Passivt skydd

Traditionella hörselskydd för jakt kommer på ett huvudband och har skumplattor som täcker och bildar en tätning runt hela örat.

För de som inte gillar över huvudet passar några versioner bakom huvudet. Muffar är vanligtvis bättre på att avskärma ljud med högre frekvens.

Fördelar:

 • Bekvämt att ta på och ta av upprepade gånger.
 • Komfortnivå.
 • Par ihop med öronproppar.
 • Ganska billigt.
 • Fällbara modeller kompakta.
 • En storlek passar vanligtvis alla.
 • Hållbar.

Nackdelar:

 • Kan vara skrymmande, tung.
 • Kan häva eller stöta i trånga utrymmen.
 • Komfortproblem, särskilt i fuktighet, varmt eller vått väder.
 • Kan störa rätt kindsvetsning.
 • Problem med skyddsglasögon eller receptbelagda glasögon och korrekt öronförsegling.
 • Kan inte ge så mycket brusreducering som öronproppar; kan kräva parning med pluggar.

Elektroniskt skydd

Högteknologisk elektronik förstärker spelet för öronproppar, öronmuddar, öronmuffar och alla smarta enheter däremellan.

Dessa fokuserar på att skärma ut de höga bommarna samtidigt som du låter dig fortfarande höra konversationer och ljudet av naturen.

Fördelar:

 • Brusfiltrering; höga ljud dämpade men konversation och subtila ljud förstärktes.
 • Bekvämlighet.
 • Liten, kompakt.
 • Massor av alternativ, inklusive Bluetooth för att aktivera smartphones.
 • Finns i stereo.
 • Olika format – muffar, öronproppar, semis och manschetter.

Nackdelar:

 • Prispoäng – vanligtvis $ 50 och uppåt, uppåt, uppåt.
 • Batterier krävs.
 • Inte alltid vattentålig.
 • Dyrt att förlora; fallna elektroniska manschetter och öronproppar som är svåra att hitta i fältet.
 • Bekvämlighet.
 • Vissa modeller är skrymmande, tunga.

Varför ska du jaga med hörselskydd

När det gäller hörselskydd till jakt skulle många skyttar aldrig gå in på en aktiv skjutbana utan några. Men alltför ofta försummas hörselskydd för jakt eller ignoreras direkt av jägare som använder skjutvapen. I en sport där hörsel är viktigt, eroderar varje skott på en hjort, älg eller anka en jägares öron och berövar dem ett av deras viktigaste sinnen. Så vad är farorna med jakt utan hörselskydd?

Skjutvapen kan orsaka öronskador vid jakt eller till och med när du befinner dig inom räckhåll. Även om detta kan tyckas uppenbart blir det ofta glömt även av veteranjägare, som kanske resonerar bort det som bara ett skott eller två, spridda över en lång tid – det kan säkert inte orsaka så mycket skada? Inte så. En enda sprängning från ett 12-gauge hagelgevär på nära håll räknas till 165 decibel (dB), högre än en jetmotor vid 100 fot (140 dB) eller en hög rockkonsert (115 dB). Den högsta rekommenderade exponeringen med billiga hörselskydd för jakt är 140 dB, med smärtgränsen från 125 dB.

Även om det bara är ett enda skott åt gången, är det fortfarande ett enda skott vid 165 dB, tillräckligt högt för att orsaka permanent hörselskada även vid kortvarig exponering. Medan jägare av alla slag är i riskzonen är fågeljägare särskilt högriskade på grund av att de skjuter flera omgångar per dag från persienner där de måste hantera sprängningen från inte bara sina egna vapen utan även deras medjägare.

Även om hörselskador från högt ljud inte är unikt för jakt, måste jägare ta itu med något som andra idrottsmän inte gör: jägarens öra. Även känt som skyttörat, är detta tillstånd en typ av asymmetrisk hörselnedsättning som orsakas av hur en jägers eller skyttens öron utsätts för buller från ett skott. Öronet som vetter mot munstyckssprängningen tar bullret till fullo, vilket kan vara allt från 157 dB (ett 5,56 x 45 mm gevär eller 9 mm pistol) till 165 dB (en .357 Magnum-revolver) och högre.

Asymmetriciteten kommer från ett fenomen som kallas huvudskugga eller öronskugga, där huvudet fungerar som en buffert för det icke-dominerande örat, vilket ger en “skugga” på cirka 15 dB och avsevärt minskar mängden hörselskador som örat drabbas av. inte vänd mot pistolens nosparti. Ändå, även med den minskade hörselnedsättningen som huvudskuggan ger, är det lätt för hörselskador att byggas upp över tiden. Så hur sker hörselnedsättning eller hörselskada? För att svara på det måste du först förstå hur du hör:

 1. Först kommer ljudvågor in i örat och rör sig ner i hörselgången till trumhinnan.
 2. Ljudvågorna får trumhinnan att vibrera. Dessa vibrationer skickas till tre ben i mellanörat, känt som malleus, incus och stapes.
 3. De inre öronbenen kopplar ihop dessa ljudvibrationer med vätskevibrationer från snäckan, som är ett snigelformat hålrum fyllt med vätska. Detta hålrum delas upp av en skiljevägg som kallas det basilära membranet, som fungerar som bas för nyckelstrukturer i örat.
 4. Vätskevibrationerna i snäckan gör att en våg bildas längs det basilära membranet. Hårceller som sitter ovanpå det basilära membranet rider sedan denna våg.
 5. När hårcellerna rör sig börjar de mikroskopiska håren i slutet av varje cell att böjas. Denna böjning gör att porerna i håränden öppnar sig, vilket gör att en blandning av kemikalier kan rusa in, vilket skapar en elektrisk signal.
 6. Denna elektriska signal transporteras till hjärnan av hörselnerven, vilket gör att den kan översättas till ett ljud som vi kan bearbeta, förstå och reagera på.
 7. Bullerinducerad hörselnedsättning (NIHL), av vilken skjutarens öra är en del, orsakas av skador på och förstörelse av hårcellerna i innerörat. Till skillnad från hårceller hos fåglar och ödlor växer mänskliga hårceller inte tillbaka. När de väl är borta är de borta.

Varje gång det mänskliga örat utsätts för höga ljud (definierat som något ljud över 85 dB) finns det en risk för hörselnedsättning. Medan de flesta hörselnedsättningar är gradvis orsakade av hårcellernas långsamma död i örat på grund av långa perioder av exponering för höga ljud, kan extremt höga ljudutbrott skada de tre benen i innerörat eller till och med brista trumhinnan om de är tillräckligt höga.

Hörselnedsättning

Det finns många olika symtom på hörselnedsättning, som antingen kan förekomma över tiden (vid gradvis förlust) eller omedelbart efter brus (tinnitus). Symtomen och effekterna av hörselnedsättning inkluderar:

 • Låter bli förvrängd eller dämpad
 • Svårigheter att höra eller förstå andra när de pratar
 • Tinnitus, en ringande, surrande eller brusande i öronen
 • Tillfällig hörselnedsättning som kan ta allt från 16 till 48 timmar att försvinna

För att minska mängden skador på öronen bör jägare och skyttar bära någon typ av jaktöronskydd. Öron- eller aktiva hörselskydd för jakt fungerar genom att minska (inte eliminera) mängden buller som kommer in örat. För att säkerställa att de använder hörselskyddet effektivt, bör varje jägare se till att det passar ordentligt.

Olika användningsområden för hörselskydd

Det finns olika typer av applikationer för hörselskydd. Generellt sett är användningen av elektroniska hörselskydd till jakt för alla bullriga miljöer för att bevara hälsan. Här är vanliga ljudmiljöer där bullerreduceringsanordningar är tillämpliga.

Militär

Vanligtvis är militären den första sektorn som testar skyddsutrustning. Dessa hörlurar med ny teknik har ofta elektroniska funktioner. Militären skyddar soldater; så det är viktigt att använda växlar av hög kvalitet. Så hörselskydd för jakt är utformade för användning under strid eller träning med stridsvagnar och helikoptrar.

Skytte och jakt

Avid skyttar och jägare använder högkalibervapen med öronbedövande ljud. Vanligtvis är elektroniska hörselskydd till jakt med brusreducerande funktioner idealiska för skyttar. Du kan använda högkvalitativa hörselskydd för jakt och anständiga öronproppar tillsammans om du utsätts för höga ljud på avståndsfält.

Rekreation och sport

Barn älskar att spela racerbilar och titta på spännande filmer på bio. Så risken för att skada trumhinnan är hög när de inte använder hörselskydd för jakt. Du kan dock se till att de använder billiga öronproppar eller elektroniska brusreducerande skydd samtidigt som de har kul.

Industriell

Industriell bullerförorening kan orsaka obehag och gradvis hörselnedsättning när du undviker att använda skyddsanordningar. Det är dock vanligt på arbetsplatsen att bära skyddsutrustning. Ljudformen för verktyg och maskiner kan vara väldigt hög, men elektroniskt hörselskydd till jakt kommer att göra skillnad.

Tips för att skydda örat när du skjuter

 • Det räcker inte att veta hur du kan välja billigt hörselskydd för jakt för skytte utan att förstå hur du använder enheten. Här är användbara råd som kan garantera din säkerhet.
 • Undvik kontinuerlig exponering för buller som är över 140 dB. Denna nivå av farligt ljud kan orsaka permanenta öronskador.
 • Inkludera hörselskydd till jakt (hörselskydd och öronproppar) som en del av din personliga skyddsutrustning på din arbetsplats
 • Behåll säkerhetskulturen med att ha engångsöronproppar var du än går och använd det bästa hörselskyddet.
 • När du använder stora borrpistoler kan du använda en kombination av de bästa elektroniska öronmuffarna för skytte och öronproppar
 • Använd mindre kalibergevär för att jaga mindre spel och skjutvapen med enstaka snarare än handtagspistoler.
 • Undvik att spränga ljud från de snabba skjutvapen när du rangerar eller jagar med din grupp
 • Elektroniska öronskydd är att föredra eftersom de kan filtrera och dämpa ljud automatiskt
 • Tänk på hörlurar som är färgglada eller sticker ut så att du blir mer synlig. Detta är att föredra på byggarbetsplatser. Kamouflerade hörlurar är mer användbara för jägare eller militärmedlemmar i aktiv tjänst.
 • Om du skjuter vapen för tävling eller inomhus väljer du hörlurar med smala eller avfasade öronkoppar för att minimera störningar i vapen.
 • Om du har känsliga öron kan du hitta hörlurar med oberoende volymkontroll på varje öra. På så sätt kan du kontrollera ljudnivån på varje sida.
 • För att förhindra hörselskador kan du också förstärka skyddet genom att använda skumöronproppar under hörlurarna. Skumpluggarna är små, lätta hörselskydd till jakt och passar direkt i hörselgången.
 • Överväg att använda ett par skyddsglasögon också för att skydda dina ögon. Fälgarna ska passa bekvämt under hörlurarna utan att skada öronen.

Vanliga frågor om hörselskydd till jakt

Om du fortfarande har frågor om de bästa hörselskyddsprodukterna är det helt förståeligt. Det kan vara mycket att rida på ditt val, och det är inte ett beslut som ska fattas lätt. Här är några av de vanligaste frågorna om aktiva hörselskydd för jakt, tillsammans med några svar du kan behöva.

Hur högt kan ett gevär låta och när behöver du skydda dina öron?

Buller från skottlossning kan påverka din hörsel och hålla dig döv delvis om du har tur! Taktiska headset med hög motståndskraft för ultraljud skulle vara din favorit om du är en ivrig skytt.

Vanligtvis kan skjut- och säkerhetsredskap med filtrerade öronproppar hantera 140 decibel (dB) från skjutvapen. Den säkra zonen för människor är 85 dB, och det kan leda till permanent hörselnedsättning utan att använda hörselskydd för jakt.

Som skytteentusiast gillar jag hörselskydd för jakt som är uppladdningsbara, erbjuder anslutning och har coola prylar som MP3 eller mobiltelefonens mottagaralternativ. Men skytte av hörselskydd till jakt ger dig prisvärda bärbara datorer för skytte. Öronskydd är pro-safety och en win-win för dig.

Globalt uppmuntrar organisationer som American National Standards och Occupational Safety and Health Administration användningen av skydd mot skottbuller. hörselskydd till jakt med högre betyg finns för jägare, landvakter och hobbyister. Det finns många militära klassfavoriter som de elektroniska öronkåporna med avancerade funktioner.

Vad är den bästa brusreduceringen?

En av de bästa hörselskyddsprodukterna avseende NRR är öronproppar och de ger upp till 33 dB brusreducering. Om du fördubblar dem med en muff över örat med en NRR på 31 (maximalt tillgängligt) kan du få en kombination NRR på 36dB.

Vad är en farlig decibelnivå?

Den allmänt accepterade säkra decibelnivån är något mindre än 70 dB. Över 70 dB bör du överväga att använda hörselskydd till jakt för att minska dina chanser att skada din hörsel.

Vilket är bättre: in-ear eller over-ear-skydd?

In-ear hörselskydd för jakt gör ett bättre jobb för att minska buller, men hörselskydd till jakt är bättre än ingenting. Det beror till stor del på vad du är bekväm med och vad du kommer att använda. Det spelar ingen roll om in-ear-pluggar är bättre om du är för obekväm för att skjuta dem i öronen.

Varför är premium elektroniska hörselskydd för jakt så dyra?

Elektroniska öronskydd har förbättrad teknik som automatiskt justerar volymnivåerna som når dina öron. De är också lite skrymmande och tyngre än passiva muffar. Naturligtvis gör det dem betydligt dyrare i intervallet $ 100 till $ 300, jämfört med $ 10 till $ 50 för passiva öronskydd. De levereras också med antingen uppladdningsbara batterier eller AAA-batterier för att driva dem.

Vad är syftet med elektroniska hörselskydd för jakt?

Elektroniska billiga hörselskydd för jakt kan användas för en mängd saker men är särskilt användbara för jägare eller militärmedlemmar. Du kan också behöva dem om du tävlar i skjutsporter eller går till skjutbanan. Entreprenörer och byggnadsarbetare kan använda dem om de använder tunga maskiner. De skyddar dina öron från att blåsa ut av höga ljud genom att reducera och dämpa ljudet.

Hur fungerar elektroniska hörselskydd för jakt?

Precis som passiva öronskydd minskar de ljudnivån som når trumhinnorna. Var de skiljer sig åt är hur de fungerar. Elektroniska muffar inkluderar teknik som omedelbart sänker höga ljud runt omkring dig. Detta kan minska ljudet från ett skott eller maskiner så att det inte blåser ut ditt öra. De ökar också omgivande ljud så att du kan prata och höra människor runt dig utan att ta bort dem.

Är elektroniska hörselskydd säkra?

Se till att du får ett NRR-betyg tillräckligt högt för att ge det skydd du behöver. Små kalibervapen kräver ett minimum NRR 20. För att skjuta hörselskydd för jakt kräver större hål och långa vapen NRR 25 eller bättre. För handeldvapen med stor kaliber och magnum, långa vapen och hagelgevär är det högsta betyg du kan få (NRR 33) lämpligt. Du kan också öka skyddet genom att bära öronproppar under dina elektroniska öronskydd.

Vad händer med elektroniska öronskydd om batteriet blir urladdat?

Du kommer fortfarande att ha brusreduceringen från de fysiska elementen, så det finns ingen risk för skada på din hörsel. Men du kommer att förlora röstförstärkningen, så att folk som talar blir lika dämpade som andra ljud.

Kan jag använda öronproppar istället?

Egentligen rekommenderar National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) att du kombinerar både öronproppar och öronskydd för maximalt hörselskydd till jakt. Om du bara använder en, är öronproppar okej inom intervallet men lite luriga att sätta i och ta ut och hålla rena när du är ute på fältet.

Vad innebär brusreducering (NRR)?

Brusreducering (NRR) beskriver hur många decibel en viss produkt sänker buller. Till exempel kommer en produkt med en 30 NRR att minska en ljudnivå på 100 dB till 70 dB.

Öronproppar tenderar att ha den bästa NRR. Vissa erbjuder minskningar så mycket som 33dB. Det mesta du kan få från en uppsättning hörlurar är 31 dB. Om du kombinerar båda dessa stilar kan du skapa en NRR på 36 dB.

Om du undrar vilken nivå av NRR du behöver beror det på ditt arbete. Cirkelsågar går någonstans i intervallet 90dB. För att sänka detta till den accepterade säkra nivån på 70 dB och lägre behöver du billiga hörselskydd för jakt med en 20 NRR eller mer. För en idé, här är några populära verktyg och decibel de skapar:

Ska man välja passiva eller aktiva hörselskydd för jakt?

Det andra viktiga övervägandet är om man ska gå för passiva eller aktiva öronskydd. Passiva är bara de vanliga vadderade som oftast är ganska billiga (för $ 15 finns det ingen anledning att inte ha ett par).

Aktiva (även kallade elektroniska öronskydd) gör exakt samma jobb för att blockera höga ljud men har ett smart trick så att du kan höra tysta ljud – som folk som pratar. De är utrustade med mikrofoner och ett datorchip som kan analysera ljudnivån. Om de identifierar ljudet som säkert förstärker de det i öronkopparna, precis så att du kan höra det tydligt. Så du får räckviddskommandon eller rop från andra skyttar i fältet, men du är fortfarande skyddad från faktiskt skott.

Sammanfattning

Vi hoppas att du har läst våra hörselskyddsrecensioner och kanske hittat några spännande funktioner med billiga hörselskydd för jakt. Du bör lita på våra hörselexperter och volontärer en känsla av bedömning av varje produkt som anges i den här guiden. örselskydd till jakt i form av öronhylsor och pluggar som är anpassade för bäraren håller perfekt.

Tillåt användning av teknik för att göra dina utomhusevenemang i bullriga miljöer säkra. Förmodligen är den här modellen en av de bästa skjutande öronmuffarna. Det finns lågprofil öronslitage för nybörjare med låga budgetar.

Det finns ingen gräns för att använda dubbelt skydd, öronproppar kan anpassas för användning med muffar. Alla funktioner i varje produkt i vårt hörselskydd till jakt recensioner är korrekta och du kan göra det bästa genom att använda dessa produkter tillsammans med kvalitetsrevolvrar. Samtidigt som våra uppgifter bekräftades för att anpassas till tillverkarnas påståenden analyserade de också deras nackdelar.

Dessa produkter är några av de bästa skjutande öronkåporna som kan optimera utomhusentusiasternas upplevelse. Jag litar på att ditt köpbeslut blir snabbt och enkelt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top