Bäst Värmesikte 2022 – Test av olika Värmesikten för jakt

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

ATN I MARS-HD 384 2-8X25 

ATN I MARS-HD 384 9-36X100

ATN MARS-4K HD 4-40X

Pulsar Thermion XQ38

Klicka här för att se fler värmesikten.

Bäst i test värmesikte 2022

Letar du efter ett prisvärt värmesikte? Osäker på om du ska slå till på ett sikte som kostar flera tusen kronor? På denna sida har vi en lista över de bästa alternativen när det kommer till värmesikten som är rimliga i priset i förhållande till vad de uppnår.

Vi kommer att informera dig om vilka saker om värmesikten du behöver veta innan du köper så att du kan få det bästa värmesiktet efter dina behov! Först ska vi börja med att lösa upp några problem som det divideras mycket om när det kommer till nattjakt. Många blandar ihop värmesikten med mörkersikten. Medan båda hjälper dig att se i mörkret använder de väldigt annorlunda teknik för att uppnå göra så.

Mörkersikten bygger på omgivande ljus som hjälper dig att se på natten. Den samlar allt tillgängligt ljus och förstärker det så att du kan se i mörkret. Vanligtvis är ljuset från månen och stjärnorna tillräckligt. Men om det inte finns tillräckligt med naturligt ljus använder mörkersiktena en infraröd lampa för att skapa artificiellt ljus.

Däremot förlitar sig termiska sikten inte på omgivande ljus. Istället plockar de upp termiska mönster. Alla naturliga och konstgjorda föremål avger infraröd energi som värme. Människor och djur genererar betydligt mer värme än omgivningen, vilket gör dem lätta att upptäcka med ett termiskt värmesikte.

Termisk bildteknik upptäcker de små temperaturskillnaderna och skapar sedan ett mycket detaljerat temperaturmönster som kallas termogram. Det tar bara en bråkdel av en sekund för en rad sensorer att samla temperaturinformation i enhetens synfält för att generera termogrammet.

Programvaran i det termiska siktet översätter sedan termogrammet till elektriska impulser. Impulserna rör sig sedan som data till en digital display. Den skärmen visar upp en bild som består av olika färger (eller gråtoner) som motsvarar styrkan i den infraröda energin som utstrålas.

Om allt detta låter komplicerat och högteknologiskt är det för att det är det. Det viktiga att förstå är att ett värmesikte hämtar objektens värmesignaturer och använder det för att skapa en bild du kan se även i mörkret.

Läs också >>> Bäst mörkersikte test 2022

Köpguide för bäst i test värmesikte

Det finns en del saker som det kan vara bra att veta innan du väljer exakt vilket värmesikte du vill investera i. Eftersom värmesikten kan ha rätt maffiga priser så gäller det att du verkligen vet vad du vill ha så att du inte känner dig missnöjd efter du lagt flera tusen kronor. Läs nedan för en komplett köpguide.

Avsedd användning

Vad tänker du använda värmesiktet till? Om du bara vill ha kul med termik är det förståeligt. Vem vill inte låtsas vara rovdjur ibland? När du fastställer din budget måste du dock titta på hur mycket denna optik kostar och vad du planerar att göra med dem. Detta påverkar deras användning och kostnad.

Om du vill jaga kommer du sannolikt att vilja ha en optik med ett bra målområde och hög upplösning. Dessutom kan kraftfull förstoring vara ett krav. Detta gör att du kan zooma in på ditt mål och bekräfta exakt vad det är. Är det en stor hund? Eller den 200 pund suggan som kommer att göra utsökt bacon? Svårt att säga utan rätt förstoring.

Samtidigt spelar all förstoring ingen roll om upplösningen är för låg. Utan en bra upplösning är all förstoring att göra en blob till en lite större blob. pplösning är oerhört viktigt, för det är absolut nödvändigt att du alltid har 100% positiv identifiering på vad du skjuter. Om du inte gör det bryter du mot en av de viktigaste reglerna för pistolsäkerhet.

Om du vill gå taktiskt kanske du vill ha en bredare skärm för att få ett bredare synfält. Optik med ett brett synfält och hög uppdateringsfrekvens gör det enkelt att spåra ett rörligt mål. Det finns termisk optik med liten eller ingen förstoring och stora skärmar. Dessa fungerar mer som röda prickar än traditionella scopes och är mycket bättre för närfotografering. Dessa är särskilt praktiska för inomhusbruk och tillåter en skytt att rensa rum och slåss i CQB i mörkret.

Upplösning

Som vi nämnde ovan är upplösningen hur skarp och tydlig bilden är. Värmeoptik är inte som vanliga värmesikte. När du tittar igenom värmesiktet ser du inte tekniskt den faktiska bilden utan en skärm som visar den. Lite som att titta på en säkerhetskamera. Det är allt i realtid, men inte på samma sätt som ett dagvärmesikte fungerar.

Bilden som visas kommer att ha en annan upplösning baserat på optikens kvalitet. Ju bättre upplösning, desto lättare blir det att se långa värmesikte, känna igen detaljer i ditt mål och kunna spåra rörelse. Upplösningen är direkt bunden till mängden pixlar per ytenhet. Fler pixlar innebär bättre temperaturdetektering och noggrannhet.

Uppdateringsfrekvensen uttrycks i Hz. Genomsnittet är 30 Hz och hög kvalitet är 60 Hz. Dessa uppdateringsfrekvenser representerar hur snabbt optiken förvandlar värme till en bild. Det är därför du kan uppleva en liten fördröjning när du snabbt flyttar optiken med en lägre uppdateringsfrekvens. Ju högre betyg, desto större blir optikens tydlighet.

Allt detta måste beaktas, liksom den typiska vikten, monteringsförmågan och längden. Detta är de faktorer som finns utanför optikens integrerade teknik. Det är fortfarande ett mycket viktigt övervägande du måste göra. Du måste se till att det passar ditt gevär, annars gör du ett dyrt misstag.

Förstå upplösning

Eftersom termografiska värmesikte använder digital information för att projicera en falskfärgad bild som kan ses av det mänskliga ögat, kommer upplösningen att bli den viktigaste avgöraren för bildens skärpa och klarhet. Detta gäller inte bara termiska värmesikte, utan i alla digitala bildapparater, vare sig det är en digitalkamera, datorskärm, skrivare eller till och med HD- eller 4K-TV.

När rådata tolkas till användbar bildform är utgångsbilden i huvudsak en stor mängd olika färgpunkter som kallas “pixlar”. En vanlig upplösning, VGA, kvantifieras som 640 × 480, vilket bokstavligen betyder att det på ett givet rektangulärt betraktningsområde skulle finnas 640 horisontella punkter och 480 vertikala punkter. Ju större den projicerade bilden är, desto högre måste upplösningen vara för att förbli realistisk och skarp.

På grund av detta kanske du förstår det lite bättre om vi pratar i termer av den tekniska mätningen av upplösning, en mätning som förblir konstant oavsett storleken på skärmen där du ser din termiska bild – detta kallas DPI eller “prickar per tum.” I termisk omfattning och andra små skärmapplikationer är VGA-upplösning tillräcklig för att vara i nivå med ”high-definition” -beskrivare.

Eftersom det finns så många förfalskningar eller ”knock-off” -termiska sikten på marknaden, se till att du jämför de faktiska specifikationerna istället för att helt enkelt förlita sig på en klistermärke på en låda eller webbplats som anger ”högupplöst termiskt värmesikte”.

Jag kommer att rekommendera ett par ställen att köpa termiska termiska sikten som har ett gott rykte, så du behöver inte oroa dig för att spendera en massa pengar på en omfattning som slutligen blir en citron.

Oavsett vilken webbplats eller butik du bestämmer dig för att köpa från, gör det bara en punkt att se till att du faktiskt får det du tror att du får. Se till att det finns verifierade kundrecensioner och att säljaren är ansedd.

Det finns till och med några skumma säljare som säljer falska termiska sikten under namnet på riktiga avancerade varumärken, så se till att det termiska siktet tillverkas och skickas från någonstans som är vettigt.

Förstoring

Behovet av förstoring beror på din valda hobby eller användning. När det gäller termisk optik och förstoring finns det i allmänhet några regler att följa. För det första, ju högre förstoring, desto högre upplösning behöver din optik för en tydligare bild.

En 30Hz-upplösning och en 10-effekt optik kommer att ge dig en pixelbild som gör finare detaljer svåra att se. Ju större förstoring, desto större är optiken. Detta står för både vikt och längd. En längre förstoring gör det lättare att göra det viktigaste för att skjuta en levande varelse, och det syftar med precision.

När du jagar måste du kunna lägga ner en varelse snabbt och mänskligt – och för att göra det måste du träffa ett viktigt organ. Dessa organ är inte stora, så du måste vara exakt när du tar ditt skott. Förstoring låter dig zooma in förbi resten av världen och fokusera på den näveformade dödszonen.

Detsamma gäller för taktisk användning. Din oro här är ditt eget liv. Du vill sätta ner en angripare så snabbt och möjligt, och det betyder att du riktar dig mot ett viktigt organ för att göra det. Värmeoptik med bra förstoring låter dig göra det. Naturligtvis, ju mer förstoring optiken har desto svårare blir det att använda pistolen på nära håll. Majoriteten av termisk optik har en fast förstoring.

Variabel förstoring är inte ovanlig, men den förstoringen är digital förstoring. Till skillnad från traditionell förstoring är allt det gör helt enkelt att få bilden att se närmare ut. Detta begränsar den effektiva förstoringen och orsakar pixelationsproblem. Jag föredrar en 3 – till 4-kraftig fast bild, men jag ser verkligen meriter i optik som går upp till 16 gånger för att skjuta små mål. Balansera dina behov, ditt mål och ditt effektiva intervall för att isolera lämplig förstoring för dig.

Optisk eller digital förstoring

De flesta termiska värmesikte har antingen digital eller optisk zoom eller en kombination av båda. Zooma låter dig förstora ett avlägset objekt eller mål medan du tittar på det genom ett termiskt värmesikte. En digital zoom avklarar detta genom att använda programvara.

Det fungerar bra när du zoomar in på ett objekt som ligger i närheten men om du zoomar in på ett avlägset objekt med en digital zoom kan den resulterande bilden ha en betydligt lägre upplösning.

En optisk zoom använder å andra sidan ett objektiv för att förstora ett avlägset objekt och kan behålla det mesta av kvaliteten på originalvyn. Som ett resultat ger förstoring med en optisk zoom en skarpare bild. En bra balans mellan de två är att få en termisk värmesiktesom använder både digital och optisk zoom i förstoring.

Videoinspelning och direktuppspelning

Det här är en trevlig funktion som är bra om du vill se dina jaktvideor senare eller dela dem med vänner och familj.

Se till att värmesiktet har rekyl eller skott aktiverad video. Det säkerställer att du inte glömmer att spela in dina viktigaste ögonblick. Inspelaren lagrar automatiskt en inspelning av ögonblicket före, under och efter ett skott.

Kontrollera också hur mycket lagringsutrymme som finns. De flesta använder ett avtagbart SD-kort för att göra det enkelt att överföra videoklippen till en dator.

De flesta värmesikte med videoinspelning erbjuder också direktuppspelning via en smartphone eller surfplatta-app. Det här är bra om du vill dela dina äventyr på YouTube eller sociala medier.

Om det termiska siktet du vill ha inte har videoinspelning, se till att den har en videoutgång. Detta gör att du kan ansluta en extern DVR för att spela in video.

Vikt på värmesiktet

Värmetekniken är fortfarande relativt ny, så den har inte krympt så mycket som den genomsnittliga kameran. Värmetekniken är fortfarande relativt stor, särskilt när du börjar introducera mer förstoring, större objektiv och högre batterikapacitet.

En tung optik är inte ett problem om du planerar att vila ditt gevär på en bipod eller ett stativ och vänta på att ditt byte kommer till dig. Men om du planerar att flytta mycket, ger en tung optik ett tungt gevär.

Av erfarenhet kan jag säga att en tung pistol är en verklig smärta att ta och skjuta. Det är svårare att hålla kvar länge, och det kan påverka noggrannheten.

Din taktik från jakt till faktisk taktisk användning kommer att spela en stor roll för hur stor din optik kan vara. En trepundsoptik låter inte dåligt förrän du försöker hålla den och ditt åtta pund gevär upp och ta ett exakt skott.

Mått

Måtten på ett termiskt värmesikte kan hänvisa till många saker, såsom okularets storlek, värmesiktets längd eller dess vikt. I allmänhet tenderar termiska sikten som har större linser eller har ett större antal funktioner att ha större dimensioner. Detta innebär också att de är tyngre än sina lättare motsvarigheter. Termiska sikten med mindre linser och mer grundläggande funktioner väger därför mindre.

Du måste bestämma dina egna behov och preferenser när du hittar ett termiskt värmesikte med rätt dimensioner. Om du till exempel vill se objekt över längre avstånd och behöver ett termiskt värmesikte som kan fungera stadigt under långa timmar behöver du ett med ett större objektiv och ett större batteri.

Du måste dock vara redo att bära sådana tyngre värmesikte, vilket kan bli ganska tröttsamt när du är utomhus i många timmar. Termiska sikten med större dimensioner kostar också mer jämfört med de mer grundläggande och lätta dimensionerna.

När det gäller avancerade värmesikte kan tillverkarna dock leverera exceptionell kvalitet och alla relevanta funktioner i en mycket kompakt design.

Monteringssystem

Hur monteras geväret på din pistol? En bieffekt av AR-branschen är den snabba expansionen av användningen av picatinny-skenor. Detta har lett till att de allra flesta termiska värmesikte använder ett picatinny-monteringssystem.

Om ditt gevär inte är utrustat med ett picatinny-fäste, måste du hitta en annan optik eller ett annat sätt att montera optiken på din pistol.

Det kan kräva att du byter skena, köper en adapter eller på annat sätt. Ingenting är mer frustrerande än att spendera massor av pengar på en optik som helt enkelt inte kommer att monteras.

Värmesikte med ballistiskt kalkylator

Alla siktar på att nå målet med minimikällor. Miniräknaren beräknar kulans bana innan den släpps från geväret.

Jag har upplevt både användning av scope utan en ballistisk räknare och en. Det är korrekt, och jag kan vittna om att den med en miniräknare träffar målet med mycket lätthet.

Funktionen hjälper till att beräkna banan innan du drar avtryckaren. Den visar också alla möjliga rutter som kulan kan gå igenom till målet. Jag skulle därför rekommendera dig att gå till en med en miniräknare. Det är värt att investera i det.

Avståndsmätare i värmesikte

Med funktionen kan du beräkna och eller få det exakta intervallet som målet ligger med. Om du investerar i en som inte har en avståndsmätare kommer du att finna det utmanande att få målet. Å andra sidan kommer den med en avståndsmätare att ge dig den exakta platsen där ditt mål ligger.

Avståndsmätaren fungerar tillsammans med den ballistiska kalkylatorn och zoomlinsfunktionen för att säkerställa att målet ligger inom värmesikteen. Jag rekommenderar att du investerar i en omfattning som erbjuder den här tjänsten, och du kommer att älska den!

Rekylfunktion

Ibland kan effekten av ett gevär vara extremt och kan slå ditt värmesikte hårt. För att mildra detta kom olika utvecklare med rekylfunktionen för att skydda den. När du letar efter en att köpa kan jag uppmuntra dig att köpa en som har den här funktionen. Rekylfunktionen aktiveras automatiskt när du trycker på avtryckaren.

Uppdateringsfrekvens

Detta är en term som används i all bildskärmsutrustning för att mäta cykelhastigheten som varje pixel i en bild uppdateras. Detta kan uppnås med hjälp av en mängd olika tekniska metoder, som alla inte betyder något för dig och är beräkningar som utförs inne i vilken bildskärmsutrustning du använder.

Den optimala uppdateringsfrekvensen för alla enheter, inklusive termiska FLIR-värmesikte, är direkt proportionell mot upplösningen. En ineffektiv eller inkompatibel uppdateringshastighet kan orsaka alla möjliga problem med skärmen och bilden som genereras från radiologiska data som observeras av det termiska siktet.

Ordboksdefinitionen anger att uppdateringsfrekvensen är den hastighet med vilken identiska ramar ritas om. När den tillämpas korrekt och med rätt bildhastighet är den resulterande bilden genom värmesiktet den bästa kvaliteten och rörelsen som enheten kan.

Återigen, om dessa inställningar tillämpas felaktigt, förvänta dig en svagare bildkvalitet och till och med möjlig skada på skärmen från det som kallas ”inbrändhet”, ett fenomen som uppstår när silhuetten av en bild förblir efter att den har visats på skärmen eller på enheten.

För mer detaljerad och teknisk information om frekvens, uppdateringshastigheter och bildhastigheter, kolla in den här artikeln om uppdateringshastigheter på Wikipedia här.

Medan Wikipedia-sidan inte nämner optisk termisk fotografering, är konceptet och applikationerna identiska över alla bildapparater eller skärmar.

30Hz VS 60Hz

Detta är uppdateringshastigheten som håller din synbild uppdaterad och ser så naturlig ut som möjligt. De säger att det mänskliga ögat har svårt att märka skillnaden mellan 30Hz och 60Hz kvalitet. Men om du ska vara på en rörlig plattform eller kontinuerligt titta på / jaga rörliga mål, vill du att 60Hz-uppgraderingen ska ha den snabbaste, mer naturliga synbilden för din applikation.

Färglägen

En av de första egenskaperna hos ett termiskt värmesikte som du kommer att märka är sannolikt vilken färgpalett den använder för att visa kontrast i bilden. Det finns många olika paletter i två huvudkategorier, antingen monokroma eller falska. Vissa IR-termiska sikten kan även innehålla res för att använda både falska färger och svartvita paletter med en väljarknapp eller menyinställningar.

Monokrom är i grunden en gråskala som används i olika nyanser för att differentiera värmestrålande föremål. Detta specifika värmesikte visar objekt med mer energi som en mörkare eller ljusare nyans än dess omgivning och vissa monokroma IR-värmesikte har till och med möjligheten att växla mellan vilken nyans du vill använda för vilken beteckning.

Monokrom är vanligtvis bäst för jakt och skytte eftersom det ger tillräckligt med information för att skytten ska kunna identifiera sina mål utan att distrahera dem. Gråskala är ofta lättare att använda för längre avstånd och kan ge en bättre silhuett av målet.

Falskfärgad termik kallas för falskfärg eftersom de faktiskt inte ser energin i luften. Istället bearbetar de helt enkelt informationen de får från de infraröda sensorerna och använder sedan en dator för att skapa en bild baserat på hur den tycker att den ska se ut. Dessa kommer vanligtvis med en skala som sträcker sig från blå som låg eller ingen energi till mörkröd vilket indikerar stora mängder energi.

Falskfärgskamera är ofta mer värdefullt för personer i HVAC eller för användning i elektriska ledningsapplikationer eftersom de ger en enklare bild av temperaturintervallet. För jakt- och skjutändamål behöver du troligen inte värmesikteoch kanske till och med distraheras av överflödet av olika färger.

Hårkors och stilar

En trådkorg är en teknisk term för serien av fina linjer som används för att rada upp målet i ditt värmesikte. Termiska värmesikte kommer med en mängd olika korsningsalternativ, och endast monokulära visningar har inte inbyggda nätkorgar, eftersom de inte är avsedda att användas för att ta ett skott, utan bara för att öka synligheten i svagt ljus eller totalt mörker eller att övervaka en plats som inte upptäcks.

Syftet med ett trådkors är att fungera som ett visuellt hjälpmedel för att öka noggrannheten för ditt skott genom att ligga över en X- och Y-axel och deras skärningspunkt över målet. Olika korsstilar är utformade för olika typer av vapen och skjutscenarier. Tänk på detta när du tittar på trådkorsalternativen på ditt önskade termiska värmesikte.

Bortsett från att känna till de olika stilarna och alternativen för nätkorn som nämnts tidigare, måste du avgöra om du faktiskt ens behöver ett nätkorg eller inte, eller om du bara använder ditt värmesikte för att visualisera saker i absolut mörker var omöjligt tidigare.

Räckviddsfunktioner

Vissa termiska värmesikte har möjlighet att inkludera en inbäddad avståndsmätare, vilket kombinerar ännu ett viktigt verktyg för fotograferingsverktyg som en funktion av värmesikten. Om du inte redan vet, är avståndsmätare enheter som kan beräkna avståndet mellan dig och ditt mål, vilket gör att du kan göra rätt kompensation för kulor, ringa upp mål och bestämma objektiva avstånd.

Detektionsintervall

Detta är det intervall som din enhet på ett adekvat sätt kan upptäcka de infraröda värmesignaturerna för objekt och djur i FOV. Olika enheter har olika detekteringsintervall.

Termisk bildteknik har ett relativt kort detekteringsområde, så det effektiva värmesikteen för ditt gevär bör kraftigt överstiga det effektiva området för din optik.

Batteriets livslängd

Om du planerar att använda ditt värmesikte i fältet istället för för en annan applikation, till exempel hemsäkerhet, vill du definitivt överväga batteriets livslängd när du köper ett termiskt värmesikte. Vissa termiska sikten kan levereras med alternativet för ett standardbatteri (t.ex. Ni-MH) eller ett batteri med lång livslängd (t.ex. litiumjon).

Om din tillämpning av termiska siktet kommer att kräva lång användning, måste du göra den till en primär faktor, för vi får inse det – oavsett hur stort ditt värmesikte är, om du inte kan driva det är det bara dödvikt.

Vissa termiska sikten kommer med batterisparande funktioner som automatisk avstängningstimer och skakning för att väcka teknik. Om du använder ditt värmesikte ofta eller termiska siktet kommer att vara på ett gevär som kan behöva distribueras snabbt, kan det vara det bästa alternativet att använda teknik för att skaka för att väcka.

Pris

Priset är alltid ett övervägande när du gör ett stort köp, och det är inte annorlunda när det gäller termiska värmesikte. Det finns termiska sikten som finns i en mängd olika prispoäng, med de mest prisvärda FLIR-värmesikteen för visning och övervakning som bara kommer in runt 5 000 kr med den högre änden, gevärsmonterbar, trådkikare inklusive skjutoptik som kommer med en prislapp från 30 000 kr till 100 000 kr. Således utvärdera dina alternativ och gör ditt val i förhållande till vad du behöver i ditt nya värmesikte.

Kom ihåg att med de flesta skjutvapentillbehör sparar köp en gång gråta en gång ofta pengar på lång sikt. Även om ditt bankkonto ropar med mycket kval över att köpa en toppmodell, tänk bara på den sinnesro du vet att du har en hållbar och pålitlig teknik du kan använda när som helst.

Kan man köpa ett billigt termiskt värmesikte?

Om du hittar någon som säljer en termisk nyhet för mindre än två tusen bör du vara mycket misstänksam. Ibland kan äldre modeller markeras från ovanstående fyra tillverkare. Du kanske inte hittar dem under två grand men du kan komma nära.

Om det var jag skulle jag hålla mig långt borta från alla som erbjuder en termisk för mindre än $ 2000,00. De pengar du spenderar på till och med en budgettermisk skulle vara en enorm investering. Jag skulle vilja vänta tills jag visste att jag fick en kvalitetsprodukt som var värd den typen av investeringar innan jag betalade ut pengarna.

Förhoppningsvis kommer priserna att sjunka mycket mer under de närmaste tio åren. De har tappat tusentals under det senaste decenniet. Kanske i slutet av nästa år kommer termisk optik för 10 000 kr att finnas tillgänglig som verkligen är värt att spendera de pengarna på.

Objektivlins

Objektivlins är linsen som används i termisk omfattning. Det viktigaste att tänka på när det gäller en objektivlins är dess diameter. Om linsens diameter är liten erbjuder den ett smalare synfält och kommer inte att fungera särskilt bra i svagt ljus eftersom det inte tillåter tillräckligt ljus in.

Å andra sidan, om linsens diameter är stor, erbjuder den ett större synfält. Samtidigt släpper en större lins in mer ljus, så att du kan se tydligare genom värmesikteen under svagt ljus.

Vissa värmesiktekan till och med levereras med justerbar objektivlins, så att du kan finjustera och kontrollera skärpan bättre. Om du ska använda värmesikteen för att fokusera på avlägsna föremål med bibehållen tydlighet är en justerbar objektivlins bäst för dig.

Material

Ett brett spektrum av material kan användas vid konstruktionen av ett termiskt värmesikte, särskilt när det gäller linsmaterial. I allmänhet används glaslinser inte i termiska sikten bara för att glas är ett isoleringsmaterial och inte tillåter värmepassage. Detta gör det opraktiskt för termiska värmesikte, eftersom en sådan omfattnings funktion beror på att ta emot värmesignaler från målobjekten och skapa värmekartor baserat på det.

Germanium är ett vanligare material i termiska linser. Germanium görs till ett transparent glasliknande material. Det ger sedan samma linsliknande egenskaper som glas samtidigt som det tillåter termisk information att passera genom dess yta. Generellt är germanium ganska dyrt jämfört med glas, vilket kan förklara de mest termiska värmesikteens priser. Mer om det nedan.

Zinkselenid är ett annat material som kan användas vid konstruktion av termiska linser, även om det är mindre frekvent. ZnSe är särskilt väl lämpad för användning tillsammans med det infraröda spektrumet, vilket också gör den mycket väl lämpad för termiska värmesikte.

Germanium-linser

Glas är en bra isolator; och som ett resultat är det inte ett material som kan användas mycket bra i termisk optik. Anledningen till att glas är transparent är att synliga korta våglängder passerar fritt genom materialet, men eftersom infraröd är värmeenergi och glaset blockerar dessa våglängder som en isolator är det omöjligt för de infraröda detektorelementen att plocka upp den termiska informationen när glaset är blockerar mottagningen.

Germanium, ett kemiskt sällsynt grundämne, kan göras transparent och möjliggöra överföring av ljus på det infraröda spektrumet så att linserna på värmebildningsområden tenderar att vara gjorda av detta material. En försiktighet men germanium är mycket dyrt, särskilt jämfört med standardglas. Faktum är att en stor anledning till att dessa termiska sikten kostar så mycket jämfört med standardvärmesikte är på grund av detta linsmaterial. Du kan säkert anta att ju större lins, desto mer kan du förvänta dig att betala för gevärvärmesiktet.

Termisk kikare vs termiskt kikarsikte

När du överväger hur termik fungerar med din belastning måste du först bestämma om en handhållen enhet skulle räcka eller om du behöver ett monterat termiskt värmesikte. Det finns många handhållna termiska värmesikten i monokulär stil som är utmärkta för målförvärv och spotting. Vissa skyttar upptäcker till och med mål med sitt termiska monokulära värmesikte och byter sedan till sina NVG:s monterade på geväret för att ta skottet eftersom nattsyn vanligtvis ger en mer detaljerad bild.

Det kan hända att du inte alltid behöver aktivera termik under fotografering och om du planerar att använda termisk avbildning bara för att förbättra din syn på fältet framför dig, kanske du inte behöver ett termiskt värmesikte, utan istället kan en handhållen termisk monokular vara ett billigare alternativ.

Om du skjuter i extremt svagt ljus eller i mörker, kommer standardvisionen dock inte att göra dig mycket bra och du kommer förmodligen att vilja pressa ut bilder genom själva värmekameran. Om så är fallet har du inget annat val än att klä dina boomsticks med en termisk bildomfattning.

Lista över de bästa Värmesiktena 2022:

  • Bäst i test: ATN I MARS-HD 384 2-8X25
  • Populärast: ATN I MARS-HD 384 9-36X100
  • Premiumval: ATN MARS-4K HD 4-40X
  • Billigast: Pulsar Thermion XQ38

Populära tillbehör till termiska värmesikten

Oavsett om du vill ha mer funktionalitet ur ditt termiska värmesikte eller lägga till mer batterikraft, finns det ett brett utbud av tillbehör och tillbehör att välja mellan.

Här är de mest populära typerna av tillbehör att tänka på:

Externt batteripaket

De batterier som ingår i de flesta termiska värmesiktetar 4–8 timmar. Ett batteripaket kan ge upp till 22 timmars kontinuerlig användning. Få ett par extra om du planerar att jaga i flera nätter eller om du riskerar att vara borta från baslägret över natten.

Snabbfästen

Om ditt termiska värmesikte använder en ring och muttrar för att fästa i geväret, är det lättare att fästa och lossa ramen utan att förlora noll om du ersätter det med ett snabbt avtagningsfäste. Detta är särskilt bra att ha om du planerar att använda värmesiktet med flera gevär.

Laseravståndsmätare

Du behöver detta om ditt värmesikte inte har en inbyggd avståndsmätare, eller om du vill få en mer kraftfull. Om du har ett ATN-termiskt värmesikte, skaffa definitivt ATN ABL Laser Range Finder. Den ansluts till värmesiktet via Bluetooth och matar avståndsdata till den ballistiska kalkylatorn.

DVR

De flesta termiska värmesikte har inbyggd videoinspelning. Om din inte erbjuder den här möjligheten har den troligen en videoutgång för att ansluta en extern digital videoinspelare.

Extra egenskaper

Vissa värmesiktehar extra klockor och visselpipor på sig som en DVR för att spela in allt som termiska siktet ser. Detta gör att du kan titta på de dagar som jagar efter det. Vissa modeller har till och med en RCA-inställning som gör att du kan ansluta en bildskärm direkt till värmesiktet. En annan extra funktion i vissa termiska sikten är tillägget av ett standby-läge.

Eftersom de flesta termiska sikten innehåller ett batteri som en strömkälla, låter den här typen av funktion spara batteriet under tider när du kopplar av eller när värmesiktet inte används aktivt. Många termiska värmesikten använder ett menysystem som låter dig välja din trådkorg, justera ljusstyrka eller vind- och höjdinställningar. Att ha extra funktioner kan göra att ditt termiska värmesikte verkar mer mångsidigt, vilket tillför värde till ditt köp.

Att välja en stor termisk bildomfattning är en process som kräver mycket aktsamhet men i slutändan är en mycket givande upplevelse. Ta dig tid att skapa en budget, lära känna tekniken intimt och lära dig funktionsuppsättningarna för några av de bästa enheterna på marknaden. Den här guiden hjälper förhoppningsvis dig genom processen och hjälper dig att lära dig om några av funktionerna i tekniken, de varumärken som finns på marknaden idag och några av de bästa enheterna för sportskytte och vidare.

Typer av värmesikten

När det gäller termografi finns det vanligtvis två system som används på marknaden: kryogent kylt och icke-kylt. Så här fungerar dessa två unika system för att ge skarp termisk avbildning:

Ej kylda värmesikten

Denna typ av värmebildning är vad majoriteten av värmebildanordningarna använder. Elementen som detekterar infraröd energi arbetar vid standardtemperaturer; och som ett resultat behöver de inte ytterligare material för att hålla de viktigaste termiska elementen under 32 grader Fahrenheit.

Eftersom extra maskiner inte behövs är detta system väldigt tyst, vilket kan vara till nytta för jägare. Dessa typer av sevärdheter ger stor temperaturskillnadsinformation men är inte lika känsliga som den andra typen.

Kryogenkylda värmesikten

Detta är vanligtvis det dyrare alternativet. Systemet använder inre som är förseglade och kyls mekaniskt till frusna temperaturer eller lägre. Dessa typer av enheter kan ha en liten brummning för dem men det är vanligtvis bara märkbart i närheten av enheten.

Trots den extra kostnaden ger detta system en stor fördel eftersom de har ökad känslighet jämfört med icke-kylda system för termisk avbildning. Dessa typer av termiska sikten kan observera mycket små temperaturskillnader från mer än 1000 fot från målet. Den enda negativa aspekten av denna typ av värmekameror utanför kostnaden är det faktum att med alla de extra komponenterna för kylning är denna typ av enhet inte riktigt lika robust som den okylda sorten.

För det mesta är majoriteten av vapen som är inriktade på värmebildningskylare okylda och de vapenvärmesikte som vi kommer att täcka i den här guiden är också av denna typ. Som nämnts tidigare erbjuder kryogenkylda enheter mer temperaturdetaljer och den här typen är perfekt för många civila applikationer, men eftersom dessa kan bli mycket dyra är de mest begränsade till värmekameror.

Clip-On värmesikten

Ett fristående termiskt värmesikte är som något av ovanstående som vi har granskat. Det är ett komplett termiskt bildsystem med basförstoring och digital zoom. Men låt oss säga att du redan har en dagtid och inte vill ersätta den med ett termiskt värmesikte. Du har möjlighet att köpa en clip-on omfattning.

Istället för att ersätta ditt befintliga värmesikte, kläms det på slutet av det. Även om de erbjuder viss bekvämlighet och ett lägre pris, har clip-on-termiska sikten några betydande nackdelar. De erbjuder liten eller ingen förstoring, bildkvaliteten är lägre och värmesikteen minskar.

Du kanske inte heller får extra funktioner med ett fullständigt termiskt värmesikte, till exempel en inbyggd videobandspelare. Ett klämmande termiskt värmesikte är perfekt om du gör det mesta av din jakt under dagen. Men om du jagar mycket på natten eller jagar bland tjocka träd och buskar (oavsett om det är dag eller natt), är ett fristående termiskt värmesikte det bästa alternativet.

Att välja mellan värmesikte och mörkersikte

Om du försöker skjuta i mörkret har du två grundläggande alternativ – ett termiskt värmesikte eller ett mörkerseende.

Nattsynvärmesikte är i allmänhet billigare än termisk optik, särskilt om du väljer digital nattsyn. Kostnaden bör dock inte vara ditt enda övervägande. Värmeoptik har gott om fördelar över natten.

Termiska termiska sikten förlitar sig inte på omgivande ljus, så de fungerar lika bra oavsett om det finns månsken, dagsljus eller inget ljus alls. Den mångsidiga dagen på ett termiskt värmesikte är en av de största försäljningsargumenten.

Även när förhållandena är perfekta för mörkerseende kan det vara svårt att plocka ut mål genom pensel, dimma eller damm. Termiska termiska sikten har inga problem att plocka upp mål genom dessa synskador. Faktum är att levande mål sticker ut ännu mer när det finns rök, dimma eller borste som döljer dem. .

Möjligheten att växla mellan glödhet och svartglödande funktioner kan ytterligare hjälpa skytten att identifiera mål. Nattsyn ger inte skytten feedback om förändrade temperaturförhållanden, och både levande och icke-levande mål ser likadana ut genom en nattsyn. Nattsyn är starkt beroende av skugga för att skilja objekt, vilket ger skytten en mindre dynamisk bild än termisk kan erbjuda.

Sensorerna på icke-digitala nattsynvärmesikte kan skadas omedelbart om de utsätts för för mycket ljus. Det betyder att de är värdelösa för dagskytte. Eftersom termiska bildsystem är beroende av värmesensorer har mängden omgivande ljus ingen effekt på dem. Detta ger jägaren en stor fördel när det gäller att upptäcka spel. Under dagsljusförhållanden smälter vilt ofta in i skogen men sticker ut som ett neonskylt när det betraktas genom ett termiskt värmesikte.

Vad ett värmesikte är och hur det fungerar

Termiska termiska sikten faller inom området för infraröd bildteknik. De termografiska kamerorna som är inbyggda i termiska värmesikte använder infraröd teknik för att upptäcka strålningskällor som släpps ut från värmeproducerande källor.

Detta möjliggörs genom mirakel av modern vetenskap, det vill säga forskare inom detta område lärde sig att eftersom alla värmekällor med en temperatur högre än absolut noll (en mycket, mycket kall temperatur) avger en viss typ av strålning inom det infraröda området på det färgspektrum som är osynligt för blotta ögat; denna strålning kan visualiseras på skärmen med eller utan belysning.

Termiska värmesikte använder infraröd strålning för att producera en förbättrad kontrastbild av vad som ses genom termiska siktet som gör att användaren kan identifiera mål även i dålig synlighet. De flesta termiska sikten kombinerar en liten termografisk kamera med en riktad trådkorg som gör att operatören snabbt kan identifiera allt som ger en värmesignatur.

Värmesiktens förmåga att fungera i fullständigt mörker innebär att skytten kan ta nödvändig tid för att placera ett välriktat skott. För jakt betyder det att borttagningen kommer att bli snabb och en total överraskning för målet eller bytet trots ljusförhållanden.

De tre delarna i ett termiskt värmesikte

Optik

Används för att fokusera och ibland förstora målet.

Infraröd detektor

All energi avger ljus, men det mänskliga ögat kan bara plocka upp en mycket liten del av ljusspektret. Den infraröda detektorn fokuserar på energi i luften som finns i ett spektrum som våra ögonbollar inte kan se. Termiskt ljus upptar den största delen av ljusspektret, vilket gör uppgiften med en infraröd detektor mycket svår eftersom nästan allt ger åtminstone en viss signatur av energi.

Signalprocessor

Det är här bilden skapas genom att du målar en färgstark bild som den infraröda detektorn bevittnar. Eftersom du inte kan se vad den infraröda detektorn kan, måste signalbehandlingsenheten översätta bilden till något som syns för det mänskliga ögat.

Två huvudtyper av termisk avbildning

Framåtriktad infraröd teknik

(FLIR; uttalad ”Fleer”, som basebollkortsföretaget) är en specifik typ av termografisk IR-teknik som är IR-tekniken som används främst i termografi för flygplan eller satellit.

Sidospårningssystem

Kan bara använda ett endimensionellt svep av pixlar, de digitala punkterna som utgör den resulterande falskfärgade IR-bilden som visas av operatören.

Varför och hur man använder ett värmesikte

Eftersom tekniken har blivit mer tillgänglig för civila skyttar har termiska termiska sikten ökat i popularitet. Inte längre förflyttad till militär användning, kan termografi användas för en mängd olika fotograferingsapplikationer.

Termiska riflescopes är ett populärt val för jägare. Även om de är ett uppenbart val för att jaga nattliga djur som vildsvin, prärievargar och andra rovdjur, är de också användbara för att upptäcka vilt genom tät dimma eller tjock pensel.

Värmeoptik är också ett favoritval för taktiska skyttar. Oavsett om du är militär eller brottsbekämpande personal (eller om du bara vill efterlikna de professionella taktiska riggarna), hjälper en termisk värmesiktedig att identifiera levande mål även i mörkret.

Hur man nollställer ett termiskt värmesikte

För att se till att ditt skott faktiskt träffar var trådkornet är, måste du nollställa eller se ditt värmesikte. Detta görs vanligtvis när värmesikteen är ny eller när du använder värmesikteen med ett annat gevär. Moderna termiska värmesikte är väldigt enkla till noll. Det tar vanligtvis bara ett skott för att rikta in sikten och geväret.

För att nollställa värmesikteen måste du först skjuta på ett mål med trådkornet i mitten av målet. Se till att du enkelt kan se påverkanspunkten genom ditt värmesikte. Det ska sticka ut eftersom det är varmt. Utan att flytta ditt gevär, justera din trådkorg tills den är precis på spetsen av anslagspunkten. Du måste gå in i inställningarna för att göra justeringar av skalan Y och X.

När du har sparat den nya trådkorgspositionen, ta ett andra skott. Det borde träffa ditt mål döda centrum. Ditt värmesikte är nollställt. Om du har några problem med att se ditt termiska värmesikte, kontrollera manualen eller kontakta tillverkaren.

Hur ett värmesikte används

Värmebehandling har många användningsfall. Som jag nämnde tidigare är den vanligaste civila applikationen jakt, särskilt gris- och coyotjakt.

Många bönder och jägare använder termiska termiska sikten för att förhindra överpopulation av svin på deras egendom, men eftersom grisarna reproducerar så snabbt har deras ansträngningar varit meningslösa, även med jägare som dödar dem dygnet runt från helikoptrar och med toppmoderna skjututrustning.

För att se termiska gevärvärmesikte i handling skriver du bara in “Bästa videor med termisk nattjakt med Trijicon REAP-IR” på YouTube. Du kan kopiera och klistra in orden mellan citattecken där på YouTube och videon jag pratar om bör vara den första som dyker upp. Bara en förvarning är videon ganska grafisk.

Värmekameror är också praktiska verktyg för sök- och räddningsteam. Detta demonstreras ganska mycket i tv-showen “Alaska State Troopers” för sök- och räddningsoperationer. Utan värmekamera skulle det vara nästan omöjligt att hitta förlorade vandrare och partimedlemmar i den stora och stora öppna ytorna i Denali Wilderness Reserve.

Deras användbarhet demonstreras också i den amerikanska Border Patrol-fokuserade tv-serien “Border Wars”. På showen använder de termiskt utrustade Black Hawk-helikoptrar för att upptäcka olagliga gränsövergångar och för att rikta markagenter till en grupp misstänkta som flyr från området.

Om du någonsin har sett detta i aktion vet du hur svårt det är, om inte nära omöjligt, för en flyktande misstänkt att undvika en termografisk spårningsavbildningsenhet, oavsett om det är FLIR-modulen monterad på Black Hawk hos en FLIR-utrustad termografisk värmesiktesom används i samma kapacitet när den är monterad på en agents gevär.

De används ofta av sök- och räddningsgrupper, brottsbekämpning och militära enheter. För några år sedan var de för dyra för den vardagliga friluftsmannen, men priserna har sjunkit ganska mycket vilket möjliggör en prisklass vänligare för den allmänna konsumenten. Du kan plocka upp en högkvalitativ termisk optik utan att behöva oroa dig för att en panträtt läggs på ditt hus eller skjuter ut ditt barns hela college-fond (endast en del av det behövs)!

Tekniken har använts för att framgångsrikt upptäcka cancertumörer, allergier hos djur; i själva verket använde CDC till och med termografisk avbildning för att söka efter fall som var misstänkta för svininfluensa under 2009-rädslan med sjukdomen.

Om du har gått igenom invandring på en internationell flygplats nyligen, kanske du har lagt märke till en station med massiva kameror. Dessa kameror är värmekameror som används för att se om resenärer kör ovanligt höga feber eller bär något onormalt fullt av energi med sig.

Tips för jakt med termiskt värmesikte

Som med all jaktutrustning är det viktigt att träna och bekanta dig med din termiska värmesikteinnan du tar den ut på fältet. Värmeavbildningsenheter har några nyanser som man vänjer sig vid, så du bör notera flera detaljer.

Ha tålamod och skynda dig aldrig. Inte bara är det troligt att du missar ditt skott utan du kan också orsaka en allvarlig olycka. Termiska siktet kan ha tagit upp en värmesignatur, men du kan inte vara säker på att det är ett djur förrän det är cirka ett par hundra meter bort.

Ha en jaktpartner. De kommer att vara praktiska som spotter. De kan använda termokamera monokulär för att leta efter djur. De kan också se en livestream från ditt termiska värmesikte på sin telefon eller surfplatta om ditt värmesikte har den möjligheten.

Ge dig själv gott om tid att hitta rätt plats och ställa in. Eftersom det tar några minuter för en termisk värmesikteatt starta och kalibrera, kan du inte slå på den och skjuta så snart du upptäcker ett djur.

Lita på bara basförstoringen så mycket du kan. Användning av digital zoom försämrar snabbt bildkvaliteten, särskilt med en lägre upplösning. Basoptisk förstoring ger närbild utan att påverka bildupplösningen. Naturligtvis finns det tillfällen när zoomning hjälper dig att identifiera byten och ta ett bra skott. Kontrollera termiska siktets noll regelbundet. Annars kommer du att undra varför du saknar de flesta av dina bilder.

Batteriets livslängd för termiska termiska sikten är relativt kort – Medan tekniken förbättras dränerar termiska enheter fortfarande batterierna ganska snabbt. Du får bäst användning av litium- eller uppladdningsbara batterier. Ta också med massor av reservdelar så att du är beredd om de dör på fältet.

Var bekant med uppvärmningstiden för ditt specifika värmesikte – Det kan ta lite tid efter att du slår på enheten innan den kan skaffa mål. Detta kan vara nästan omedelbart eller kan ta upp till 30 sekunder eller mer beroende på din modell.

Vänja dig vid att identifiera objekt genom ditt termiska värmesikte – I många fall kan den termiska signaturen vara väldigt annorlunda än vad du är van vid att se med blotta ögat. Du kanske vill studera termiska bilder av ditt avsedda spel så att du kan vara säker på ditt mål innan du tar ett skott.

Vilka varumärken anses vara den bästa optiken för termisk?

Ett stort utbud av termiska värmesikte finns på marknaden idag. Dessa erbjuds av ett antal varumärken och företag. Följande är de mest hyllade, erkända och populära varumärkena på marknaden för termisk omfattning.

Armasight

Armasight har funnits länge och företagets namn är synonymt med kvalitetsprodukter för mörkerseende.

Dessa inkluderar det stora utbudet av termiska termiska sikten som företaget erbjuder. Armasights termiska värmesikte kommer med ett stort och varierat utbud och är avsedda för alla, från brottsbekämpande organ och militära enheter till professionella jägare och kommersiella användare.

ATN

ATN, förkortning av American Technologies Network, är en annan gigant i världen av mörkerseende produkter och tekniker.

Företaget är känt för kontinuerlig innovation och ett engagemang för kvalitet och excellens. Detta återspeglas väl i utbudet av termiska termiska sikten som erbjuds.

ATN:s termiska värmesikte sträcker sig från billiga termiska sikten avsedda för avslappnade entusiaster till mycket dyra termiska sikten som är avsedda för professionella och statliga myndigheter.

FLIR

FLIR Systems är en av de äldsta aktörerna i världen av värmevärmesikte och värmeavbildningsenheter.

Företaget har varit i bransch i mer än ett halvt sekel och är erkänt som ett pålitligt varumärke av professionella skyttar och termiska användare runt om i världen.

Ett vittnesbörd om företagets rykte är också det faktum att FLIR Systems termiska omfattning används av brottsbekämpande myndigheter och militära elitenheter.

Vanliga frågor om värmesikten

Kan du använda ett termiskt värmesikte i dagsljus?

Ja, du kan använda den under dagsljus. Godheten är att den har en specialiserad lins som känner igen värmeenergi (infrarött ljus) som ett objekt avger. En detektor som är känslig för värme avlyssnar denna energi för att bilda en bild av målet.

Infraröd energi reser under dagen som den är på natten. På så sätt fungerar en termisk värmesiktefortfarande lika bra under dagsljuset. Det skulle göra detsamma under en mycket mörk natt. Du kan använda den när som helst på dygnet.

Kan en termisk ram / lins se igenom dimman?

Ja, det kan se igenom en dimma. Men dess effektivitet kommer att minska så mycket. Avståndet som ett infrarött ljus kommer att färdas genom dimman är kort. Atmosfäriska förhållanden stör värmenergins väg, och som sådan, även i klara dagar, kanske den fortfarande inte ser långt.

Även om dessa förhållanden påverkar prestanda, kan du fortfarande se igenom dimman, om än för en kort sträcka!

Kan ett termiskt värmesikte se igenom väggarna?

Nej. Termiska värmesikte kan inte se genom väggarna. I allmänhet är de tillräckligt tjocka och infrarött ljus kan inte gå igenom det. När värmeenergi träffar väggen reflekteras den i den ursprungliga riktningen och därmed hindrar den från att fortsätta. När det händer kan vi säga att synen är nedsatt.

Praktiskt taget, om du pekar ett termiskt värmesikte mot väggen, kommer det att upptäcka värmeenergin från samma och inte bakom den. Det är anledningen till att den inte kommer att se igenom väggen.

Hur långt kan linsen se?

Mycket beror på vilken typ av omfattning du har. De som används för gränssäkerhet kan upptäcka ett objekt som ligger cirka fyra kilometer bort. Det kan till och med vara mer än så! Å andra sidan kan andra termiska sikten täcka ett område på upp till två kilometer.

Vi kan därför dra slutsatsen att intervallet det täcker inte är detsamma. Det är en av de faktorer som du bör ta hänsyn till när du fattar ett investeringsbeslut!

Är det lagligt att äga ett termiskt värmesikte?

Det är inte olagligt att äga en, men det beror på lagarna i en viss stat. Köpprocessen kan dock vara tråkig, men det är värt att fortsätta. I vissa stater tillåter de bara militären att ha det!

Är termisk syn eller nattvision bättre?

Den termiska visionen är ny på marknaden och använder den senaste tekniken. Dess pris är också högt. Nattsyn, å andra sidan, har funnits där under en tid, men den ersätter inte den termiska.

Varför är termiska värmesikte så dyra?

I produktionslinjen åtnjuter de inte stordriftsfördelarna och använder därför mer resurser för att utveckla den. Den använder också den senaste tekniken och därför är den dyrare.

Kan jag använda ett termiskt värmesikte för bågjakt?

Ja, du kan göra det. Så länge du ställer in det korrekt är du redo att gå!

Vilket termiskt värmesikte använder militären?

Den amerikanska armén har använt det termiska värmesiktet AN / PAS-13 sedan 1998. Det är utformat för användning i handeldvapen eller som en fristående enhet.

År 2006 beställde armén uppdaterade versioner av termiska siktet. För närvarande finns det fyra versioner av AN / PAS-13: en lätt, medium och tung omfattning, samt en mycket mindre version för användning med M16-gevär.

Kan ett termiskt värmesikte se igenom väggarna?

Nej det kan du inte. De flesta väggar är tillräckligt tjocka för att förhindra att värmesikteen tar upp värmesignaler på andra sidan. Du kan inte heller se genom glaset på grund av samma isolerande effekt.

Kan ett termiskt värmesikte användas i dagsljus?

Ja, du kan definitivt använda ett termiskt värmesikte under dagen för att se igenom dimma, rök, damm och tjocka buskar.

Naturligtvis blir det svårare att se byten eftersom allt är varmare än på natten. Men med en högkvalitativ termisk värmesikteoch med rätt palett, bör du fortfarande kunna se mål.

Kan ett termiskt värmesikte se igenom dimman?

Jo det kan du. Du kan också se igenom regnet (även om kraftigt regn kan göra det svårare att se), damm, rök och andra miljöförhållanden.

Kommer ett termiskt värmesikte att skadas av gevärets rekyl?

Termiska värmesikte är utformade för att motstå kraften av rekyl. Det är viktigt att du kontrollerar termiska siktets återvinningsgrad och att du inte överskrider den.

Kan du sätta ett termiskt värmesikte på ett armborst?

Jo det kan du. Men se upp; en termisk värmesiktekonstruerad för ett gevär kanske inte fungerar bra på ett armborst. Korsbandet kanske inte stämmer perfekt med armbågen.

Hur länge håller ett termiskt värmesikte?

Med god användning och underhåll är den allmänna livslängden för de flesta termiska termiska sikten 10 år.

Kan ett termiskt värmesikte se igenom väggarna?

Nej. Även om det kan vara möjligt att se några värmesignaturer genom tunna lager, såsom gardiner, avger väggarna sin egen värmesignatur och gömmer allt som ligger bakom dem.

Kan ett termiskt värmesikte användas i dagsljus?

Ja. Till skillnad från mörkerseende använder termiska värmesikte inte det synliga ljusspektret. Detta innebär att omgivande ljus inte påverkar hur termisk optik fungerar.

Vilket termiskt värmesikte använder militären?

Även om det finns flera termiska bildsystem som används av USA: s militär, är det mest populära värmesiktet AN / PAS-13, som finns i flera varianter. AN / PAS-13 är tillverkad av Raytheon och är inte tillgänglig på den civila marknaden.

Kan jag använda ett termiskt värmesikte för bågjakt?

Även om vi inte känner till några lösningar för termisk sikt för bågsikter, kan termografi användas som en fristående enhet för att identifiera mål. Dessutom har de flesta armbågar monteringsfunktioner för termiska värmesikte.

Är termiska värmesikte effektiva för långfotografering?

Det beror på vad du anser vara lång värmesikte. De flesta termiska värmesikte kan hjälpa till med placering av skott till cirka 250 meter. Vissa termiska enheter kan emellertid upptäcka mål upp till 1800 meter eller mer.

Vilken typ av vapen kan jag montera ett termiskt värmesikte på?

Varje gevär som kan ta emot ett vanligt värmesikte kan använda ett termiskt värmesikte.

Hur länge ska batterierna hålla i ett termiskt värmesikte?

Batteriets livslängd varierar beroende på tillverkaren, de använda batterierna och utformningen av ditt värmesikte. För praktisk användning bör en termisk värmesiktevara minst fyra timmar på en enda uppsättning batterier.

Behöver jag en IR-belysning för mitt termiska värmesikte?

Nej. Medan nattsynvärmesikte drar nytta av IR-lampor behöver termiska värmesikte inte ha något omgivande ljus, IR eller annat.

Behöver jag verkligen ett termiskt värmesikte med avståndsmätare?

Det beror verkligen på värmesiktets trådkroppsdesign. Vissa näthinnor kan hjälpa dig att räcka mål så att du inte nödvändigtvis behöver en angiven avståndsmätare.

Det finns termiska avståndsmätare som kommer som fristående enheter. En ihopkopplad med ett prisvärt termiskt värmesikte kan vara billigare än många optik med integrerade avståndsmätare.

Kan jag ta mitt termiska värmesikte utanför landet?

Nej. Termiska termiska sikten omfattas av International Traffic in Arms Regulations, så det är olagligt att transportera dem över nationella gränser. I själva verket är det emot lagen för en icke-amerikansk medborgare att till och med titta igenom en nattsyn eller termisk omfattning.

Hur mycket är ett termiskt värmesikte?

Termiska termiska sikten är inte billiga med sådan avancerad teknik bakom sig. Du skulle vara svårt att någonsin hitta ett termiskt värmesikte som kostar mindre än 10 000 kr. Vissa går mycket högre och kan nå priser inom 8 000 $.

De flesta av dina mest populära vapenbaserade termiska värmesikte ligger i intervallet 20 000–30 000 kr. Detta är fortfarande mycket kostsamt men för bara 15 år sedan sålde dessa till nya bilpriser. Om du är villig och kan göra denna investering kommer du att ha en av de coolaste bitarna av skjututrustning som du kan tänka dig.

Varför är termiska värmesikte så dyra?

Den här frågan är lite vilseledande eftersom de flesta termiska omfattningsnivåer inte är så dyra till att börja med – de flesta säljer för strax över 10 000 kr.

Men du frågar förmodligen om enheterna med lite tyngre prislapp. Svaret på din fråga ligger i de avancerade funktionerna som dessa termiska sikten innehåller. Till exempel har de flesta av de avancerade enheterna saker som Wi-Fi och Bluetooth-anslutning, ballistisk hjälp och flera färgmod. Alla underlättar jakten men påverkar också prissättningen.

Hur länge kommer en termisk värmesikteatt vara?

Den här beror verkligen på enheten du köper och hur du ska använda den. I genomsnitt kan moderna värmevärmesikte träffa ganska solida 10 000 timmars felfri prestanda.

Att köpa en enhet med IP-certifiering och laddningsbart kvalitetsbatteri kan öka dessa siffror ännu högre. Men återigen – siffrorna varierar från produkt till produkt.

Sammanfattning av värmesikten

Om din fru eller någon eller någon du känner försöker prata dig om att plocka upp en termisk optik, oavsett om det är en scope eller monocular, lyssna inte på dem. Tänk på alla bra val du har gjort som människor försökte prata om dig tidigare. Det är sannolikt att plocka upp en termisk kommer att falla i den kategorin av beslut.

Att använda ett termiskt värmesikte eller termisk monokulär känns verkligen som något ur en science fiction-film, men tack och lov är det 2019 och alla dessa coola prylar är allmänt tillgängliga. Värmeteknik är verkligen dyrt, och jag rekommenderar starkt att köp en gång gråter en gång mentalitet här för att undvika att bli besviken över produkter av låg kvalitet och opålitliga märken.

Den här artikeln borde ha täckt nästan allt du behöver för att förstå grunderna för termisk optik och jag hoppas att den vägleder dig bra på din strävan att uppnå nattdominans. Om du tror att jag har missat något eller har köpt en termisk optik kan du gärna dela med dig av kommentarerna! Jag är alltid tillgänglig för att prata om taktikutrustning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top