Bäst Värmesikte 2024 – Test av olika Värmesikten för jakt

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Pulsar Thermion 2 XQ50 (3.5-14X50)

ATN I MARS-HD 384 (1.25-5X19)

Pulsar Thermion 2 XP50 (2-16X50)

InfiRay TUBE TL35

(3-12X35)

Klicka här för att se fler värmesikten.

Om du vill jaga så ofta som möjligt så är ett värmesikte en fantastisk investering. Med ett värmesikte kan du, likt ett mörkersikte, enkelt upptäcka alla djur som går inom siktets upptäcksområde, oavsett hur sikten är utomhus.

Även under mörker, regn, snö, dimma och storm så kommer du med hjälp av ett värmesikte kunna se ditt byte hur enkelt som helst.

Att välja ett bra värmesikte är dock inte enkelt, dessutom är det inte en billig investering. Olika modeller är bra för olika ändamål, till exempel så har vissa sikten bättre skärpa eller olika stort upptäcksområde. Andra modeller kan spela in jakten så du kan spara dina bästa ögonblick.

Det finns alltså något som passar alla. För att hitta ett värmesikte som passar just dig kan du läsa och jämföra de nedanstående produkterna som vi har testat för att hitta det bästa värmesiktet.

1. Bäst i test – Pulsar Thermion 2 XQ50 (3.5-14×50)

Pulsar Thermion 2 XQ50 (3.5-14X50) Värmesikte

Klicka här för att se bästa priset

Pulsar Thermion 2 XQ50 (3.5-14×50) är ett modernt värmesikte som använder har alla den senaste tekniken. Den lämnar en utmärkt bild som är paketerat i ett sikte med 30mm tub.

Den har en 384×288 värmesensor vilket ger dig en skarp bild på långa avstånd. Med optik av hög kvalité och en avancerad värmekodningssensor har siktet ett upptäcktsområde upp till 1800 meter, även i mörker.

Pulsar Thermion 2 XQ50 är en uppgradering på Thermion XQ50 siktet vilket var ett av de bästa värmesiktena genom alla tider. Bland annat har de ändrat NETD till <40mK islället för NETD <50mK. Dessutom har de ändrat från 50mm lins till en lins på 42mm.

Dessa förbättringar ger siktet bättre skärpa och identifikation, speciellt på svagare värmebilder.

2. Populärast – ATN I MARS-HD 384(1.25-5X19)

ATN I MARS-HD 384 (1.25-5X19) Värmesikte

Klicka här för att se bästa priset

ATN I MARS-HD är ett modernt värmesikte som fungerar bra för den som vill visa andra hur jakten har gått. Med detta värmesikte kan du automatiskt spela in höjdpunkterna av jakten.

Siktet har en 384×288 värmesensor vilket ger en skarp bild på längre avstånd. Med en förstoring mellan 1.25 och 5x så kommer du se stadigt på upp till 600m.

Detta sikte kommer med minne, mikrofon och kamera som du kan spela in jakten med. Det inbyggda minnet är på 4GB och det är enkelt att överföra filerna till dator eller telefon när du vill se dem. På så sätt kan du spela in och skryta för både familj och vänner.

Detta populära sikte är perfekt för jakt och med en batteritid på 8 timmar så är det inte konstigt att det är ett så populärt alternativ.

3. Premiumval – Pulsar Thermion 2 XP50 (2-16×50)

Pulsar Thermion 2 XP50 (2-16X50) Värmesikte

Klicka här för att se bästa priset

Pulsar Thermion 2 XP50 (2-16×50) är ett modernt värmesikte med en extremt bra termisk bild upp till 1800m bort i en 30mm tub, perfekt för salongsgevär och älgstudsare.

Den kommer med en 640×480 värmesensor som är baserad på en design med <25 mK NETD och HD bild.

Detta sikte är banbrytande och är ett exempel på ett värmesikte som har tagit sig till nästa nivå med hjälp av teknisk överlägsenhet. Detta sikte passar utmärkt för både professionella och nybörjare.

Detta sikte är en uppgradering på det äldre Pulsar Thermion XP50 vilket är ett av de bästa siktena genom tiderna. Denna version har bättre värmesensor, större lins och bättre skärpa. Vilket förbättrar din jaktupplevelse.

Det höga priset är mer än rättfärdigat tack vare den fantastiska värmesensorn och den utmärkta bildkvalitén. Så oavsett när du jagar kan du använda detta värmesikte för att hitta vildsvinen. 

4. Billigast – InfiRay TUBE TL35

InfiRay TUBE TL35 (3-12X35) Värmesikte

Klicka här för att se bästa priset

InfiRay TUBE TL35 är ett billigare modernt kikarsikte med traditionell design. Med det menas att siktet ser ut som ett gammalt kikarsikte, men som i kontrast med det gamla siktet klarar av extrema väder och temperaturskillnader.

Detta värmesikte fungerar like bra på natten som på dagen och kan kopplas till en app där du snabbt och smidigt kan spela in filmer eller ta bilder från ditt sikte.

Siktet har en 384×288 värmesensor med en sensorkänslighet NETD <50mk. Med en 35mm lins och ett upptäcksområde på över 1800 meter är detta sikte fantastiskt för alla jägare.

Tack vare den inbyggda mikrofonen och kameran kan du spela in och ta bilder på allting som händer och visa för familj och vänner. Med det inbyggda 16Gb minnet kommer du ha bra med plats till alla höjdpunkter.

Siktet fungerar mellan -40 och 50 grader Celsius och kan därmed användas året om. Det lägre priset finns på grund av den sämre värmesensorn. Dock så är denna sensor fortfarande mycket bättre än alla äldre generationers värmesikten.

Lista över de bästa värmesiktena 2024

  • Bäst i test: Pulsar Thermion 2 XQ50 (3.5-14×50)
  • Populärast: ATN I MARs-HD 384 (1.25-5×19)
  • Premiumval: Pulsar Thermion 2 XQ50 (2-16×50)
  • Billigast: InfiRay TUBE TL35 (3-12×35)

Vanliga frågor om värmesikte

Fungerar värmesikten även när det är ljust ute?

Kort sagt, ja. Värmesikte fungerar under dagsljus, mörker och dimma. Det bästa med värmesikten är att du kan använda det året runt vid alla tider på dygnet. Med hjälp av infrarött ljus kommer du enkelt hitta bytet oavsett om det är natt eller dag.

Kan ett värmesikte se genom väggar?

Nej det kan de inte. Värmesikte fungerar genom att ta emot infrarött ljus som värme släpper ut. De flesta väggar är tillräckligt tjocka för att stoppa ljuset och därmed kan inte sensorn fånga upp det.

Hur mycket kostar ett värmesikte?

Priset för ett värmesikte varier från modell till modell, precis som med allt annat. När du letar efter ett värmesikte behöver du anpassa din budget efter dina förutsättningar. På vår hemsida kan du jämföra olika värmesikten med varandra och kolla in priset på den som passar just dig.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är det inte enkelt att köpa ett värmesikte, det finns en mängd olika variabler som påverkar. Dessutom så är det inte en billig investering så därför vill man vara säker på att man gör rätt. Men det finns tre viktiga funktioner att kolla på innan man investerar.

  • Värmesensorskvalité
  • Upptäcksområde
  • Bildskärpa

Oavsett vilket värmesikte du vill införskaffa är det viktigt att det har ett bra upptäcksområde, en bra bildskärpa och en bra värmesensorskvalité.

Utan dessa nyckelfunktioner så kommer ditt värmesikte inte att fungera optimalt och du kommer direkt att börja tänka på att uppgradera.

“Undvik detta vanliga misstag och köp ett ordentligt värmesikte från början.”

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen