Bästa Pannlampan 2024 – Test av olika Pannlampor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Silva Trail Speed

Moonlight 800

Lumonite Leader

Silva Trail Runner

Klicka här för att se fler Pannlampor.

Om du oftast är ute och springer, cyklar eller jobbar i mörker vet du hur jobbigt det kan vara att se och prestera bra. För att underlätta med detta och se till att du har båda dina händer fria hela tiden kan du införskaffa dig en pannlampa.

I stället för att hålla en ficklampa i handen, eller i munnen som många gör när de till exempel jobbar i mörker, ser pannlampan till att det alltid är illuminerat vart du än kollar. Detta leder till att du kan jobba längre perioder under belysning då du ej blir trött i handen.

Baserat på olika faktorer kan det komma att kosta lite mer för att köpa en pannlampa i stället för en vanlig ficklampa, men det blir oftast en bättre investering för framtiden och du kommer gynnas i längden.

1. Bäst i test – Silva Trail Speed 5X

Silva Trail Speed 5X Pannlampa

Klicka här för att se bästa priset

Om du letar efter en pannlampa som gång på gång bevisat sig vara bäst i test bör du kolla in den här modellen av Silva.

Då produkten är kompakt utseendemässigt är den fullpackad med funktioner och detaljer som får den att stå ut i mängden. Du får exempelvis ett kraftfullt 3,5 Ah batteri som kan lysa upp dina äventyr under längre perioder när det behövs.

Den här produkten har haft komfort i fokus och det görs tydligt i designen där vikten kan optimeras efter eget tycke. Batteribehållaren kan antingen fästas på pannbandet på huvudet eller plockas bort och dras med kabelhållaren som enkelt kan få plats i fickan.

Som tidigare nämnts är den här pannlampan utformad på ett så bekvämt sätt som möjligt. Exempel på detta är batterihållare på produkten men även ett hjälmfäste som passar bra med de flesta hjälmar.

2. Populärast – Moonlight Bright As Day 800

Moonlight Mountain Gear Bright As Day 800 Pannlampa

Klicka här för att se bästa priset

En mycket populär och eftertraktad pannlampa bland kunder är den här varianten av Moonlight. En väldigt lätt och mångsidig pannlampa som kommer vara vid din sida när du behöver den som mest.

På bara 48 gram sitter den här pannlampan nätt och bekvämt på huvudet samtidigt som den illuminerar starkt med hela 800 lumen. Notera att lampan max kan utöva 800 Lumen och att det påverkar batteritiden. Nedan finns exempel på hur batteritiden påverkas baserat på hur starkt lampan lyser:

  • 800 lumen – 2 h batteritid
  • 500 lumen – 4 h batteritid
  • 200 lumen – 8 h batteritid
  • 40 lumen – 40 h batteritid

Som det står ovan kan batteritiden variera en hel del och den här pannlampan kan vara med dig en lång tid framåt. Ett tillägg till detta är även att livslängden på batteriet är ungefär 500 cykler vilket, med 40 lumen, ger dig en produkt som kan lysa i hela 20 000 timmar!

3. Premiumval – Lumonite Leader

Lumonite Leader Pannlampa

Klicka här för att se bästa priset

För dig som vill få en pannlampa med utomstående lysstyrka och kvalité, men som samtidigt är villig att spendera lite mer pengar, är Lumonites Leader pannlampa ett bra alternativ.

Modellen är rankad som världens mest effektiva LED-pannlampa med en exceptionell ljusstyrka på över 5000 lumen och en räckvidd på 370 meter.

Ännu en detalj som vidgar den här modellens användningsområden är det faktum att lampkroppen kan fästas på ditt cykelstyre utan extra hjälpmedel. Till skillnad från andra modeller där du är bunden till att använda pannlampan på ett specifikt sätt, låter den här varianten dig styra mer själv.

Värt att notera med den här pannlampan är att själva produkten endast väger 155 gram, men att batteriet som med kommer ligger på 510 gram. Det betyder inte att pannlampan är tung och kommer trycka på huvudet, utan den känns mer som en cykelhjälm.

4. Billigast – Silva Trail Runner Free Ultra

Klicka här för att se bästa priset 

För dig med en lite mindre budget som är ute efter en pannlampa för att möta dina behov i olika situationer är Silvas Trail Runner modell något värt att kolla in på. Som en produkt avsedd för löpning under längre sträckor är den här modellen även extra bra för folk som oftast är ute sent och springer i mörker.

Trots dess låga vikt, 119 g med batteri, och kompakta design är den här pannlampan väldigt kraftfull för dess storlek där den kan illuminera 400 lumen i 5 h som högst.

En unik funktion som förekommer hos den här modellen är dess Silva Intelligent Light teknologi som ger lampan dubbla ljuskällor. Detta ger dig en stark belysning på längre sikt medan kortare avstånd illumineras mjukare. Tack vare de dubbla ljuskällorna blir modellen en perfekt pannlampa för löpning eller cykling i mörker.

Om du vill ha en prisvärd och användningsbar produkt som uppfyller dina kriterier och kommer gynna dig i många olika tillfällen är den här modellen av Silva inget dumt val.

Lista över de bästa pannlamporna 2024

  • Bäst i test: Silva Trail Speed 5X
  • Populärast: Moonlight Bright As Day 800
  • Premiumval: Lumonite Leader
  • Billigast: Silva Trail Runner Free Ultra

Vanliga frågor om pannlampor

Vilken är den bästa pannlampan?

Det blir svårt att säga vilken pannlampa som är bäst då det inte finns något test för en pannlampa som ger ett klart resultat. Det varierar från person till person, precis så som användningsområden varierar.

På vår hemsida har vi listat flera modeller som är bra på sitt sätt. Där kan du bestämma vilken som passar dig bäst.

Hur många lumen ska en bra pannlampa ha?

Hur många lumen en pannlampa ska ha varierar baserat på vad den kommer användas för men ungefär 200–300 lumen är bra för de mest grundläggande användningsområdena. Om du däremot jobbar inom industri eller andra arbeten som kräver så bra belysning som möjlig är det ett bra val att satsa för högre ljusstyrka.

Om du vill kolla in modeller med varierande ljusstyrka har vi rangordnat varianter på vår hemsida värda att kika in.

Hur stark pannlampa behöver man?

Eftersom alla inte använder pannlampor i samma syfte så behöver de inte heller samma styrka. Därför är det bra att känna till sina behov innan man köper en pannlampa då man enklare kan avgöra hur stark modell man behöver.

Vilken pannlampa är bäst för löpning?

Alla pannlampor uppfyller sin uppgift att illuminera vägen framför dig och ge belysning, men det är klart att vissa modeller gör det bättre än andra. För löpning vill du gärna ha en pannlampa som ger bra belysning på sikt men även rakt framför dig, därmed rekommenderas modeller med dubbla ljuskällor då de uppfyller det kravet.

På vår hemsida har vi listat flera olika modeller, bland annat pannlampor som är bättre för löpning, där du kan välja en variant som passar dig bäst.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis bör du ha med dig att vanliga ficklampor inte är en ersättning för pannlampor. Pannlampan underlättar många arbeten så som löpning, cykling och jakt där en vanlig ficklampa kanske hade försvårat det ännu mer.

Det finns många olika modeller som är bra på sitt sätt och kan möta alla sorters behov. Det går inte att göra ett test för att hitta den bästa pannlampan utan det gäller att hitta den modellen som är bäst för just dig.

Avslutningsvis är pannlampor en investering för framtiden och de arbeten som du vill underlätta. Genom att välja en modell som är bra för dig kan du även säkerställa bra resultat från ditt arbete.

“Välj en pannlampa som möter dina behov på bästa sätt, trots att den kanske kostar lite mer, eftersom du kommer gynnas på lång sikt”

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen