Bästa regnponchon 2024 – Test av olika regnponchos

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst korta

Tretorn Wings

Rains Long Jacket

Ferrino Poncho

Patagonia Torrentshell

Att vara blöt och obekväm när regnet oväntat kommer fram kan verkligen förstöra ens dag. Oavsett om du är ute på en cykeltur, en jaktutflykt eller bara går runt i staden, kommer en bra regnponcho att bli din räddare i nöden.

Men med alla val där ute, hur vet man vilken som verkligen levererar? I denna artikel kommer vi att gå igenom de nyaste och mest populära regnponchoalternativen på marknaden, ge dig en detaljerad inblick i deras funktioner och prestanda.

Läs vidare för att få reda på vilken regnponcho som kanske blir din nästa bästa investering.

1. Bäst i test – Tretorn Wings

Tretorn Wings regnponcho

Se bästa priset

När vi testade Tretorn Wings Rainjacket insåg vi snabbt varför den betraktas som ikonisk. Den långa regnjackan kombinerar perfekt funktionalitet och stil, vilket gör den till ett utmärkt val för både stadspromenader och skogsvandringar. Vi kunde märka kvaliteten på jackans konstruktion genom dess värmesvetsade sömmar, som effektivt hindrar regnet från att tränga igenom.

Jackan passade oss perfekt när det kom till dess vattentäta egenskaper, med en vattenpelare på 8000 mm, och dess fullständiga vindtäthet.

Den justerbara huvan med dragsko var ett särskilt positivt inslag som gav oss möjlighet att anpassa den efter våra behov, och tryckknapparna på ärmsluten var både praktiska och stiliga. Vi uppskattade särskilt de två snedställda fickorna som var både rymliga och säkra, tack vare deras läckagesäkra öppning.

Det är viktigt att notera att även om Tretorn Wings är rymlig i sin design, vilket ger utrymme för lager under, kan den upplevas som lite för stor, särskilt för damer. Med tanke på detta rekommenderar vi att damer väljer en storlek mindre än vad de normalt skulle göra, medan herrar kan hålla sig till sin vanliga storlek.

På en estetisk nivå var vi nöjda med hur jackan såg ut. Den retrodesignen håller verkligen över generationer, och den är tillverkad av hållbara material som verkligen står emot elementen. Det PVC-fria galonvävet med PU-coating var definitivt en höjdpunkt under våra tester, och dess hållbarhet var oöverträffad jämfört med andra regnjackor vi har stött på.

Även om jackan har många fördelar, stötte vi på några begränsningar. Den största nackdelen vi märkte var bristen på ventilation. Trots att jackan har knappstängning för potentiell ventilation, kunde vi ibland känna oss lite kvava när vi bar den under längre perioder.

Fördelar

 • Hög kvalitet och vattentät med 8000 mm vattenpelare
 • Justerbar huva med dragsko
 • Praktiska och säkra fickor
 • Ikonisk och tidlös design

Nackdelar

 • Kan upplevas som lite stor i storleken

2. Bäst premiumval – Rains Long Jacket

Rains Long Jacket regnponcho

Se bästa priset

När vi testade Rains Long Jacket fick vi snabbt insikt i varför denna regnjacka är så populär. Det första som slog oss var dess sofistikerade design. Jackan förmedlar en elegant men funktionell känsla som lätt kan anpassas till både vardags- och festklädsel.

Dess minimalistiska siluett ger en modern touch, medan fishtailfållen tillför en klassisk, tidlös look. Dessutom förlängs designen av Rains klassiska Jacket, vilket betyder att den erbjuder extra täckning, något som är särskilt användbart under kraftigare regn.

En annan höjdpunkt var de ultraljudssvetsade sömmarna, vilka inte bara garanterade att vi förblev torra, utan också gav jackan en ren och snygg finish. Jackan är tunn, men den behåller sin vattentäthet med en vattenpelare på 6.000 mm.

Materialets mjukhet och den avslappnade passformen gjorde den behaglig att bära, även under längre perioder.

Funktionaliteten i Rains Long Jacket är också imponerande. Snedställda fickor med flikar och tryckknappar var rymliga nog att hålla våra tillhörigheter torra.

Ventilationshålen under oket tillhandahöll mycket behövlig ventilation, speciellt när temperaturen började stiga. Huvan med dragsko och de justerbara ärmsluten gav oss möjlighet att anpassa jackan efter våra behov.

Men som med alla produkter vi testar, upptäckte vi också några brister. En specifik aspekt som vi noterade var att även om jackan har en avslappnad passform, kan den upplevas som lite för rymlig för vissa. Med detta sagt var vi i stort sett nöjda med denna produkt och skulle definitivt rekommendera den.

Fördelar

 • Elegant och tidlös design
 • Ultraljudssvetsade sömmar för maximal vattentäthet
 • Behaglig att bära tack vare mjukt material
 • God ventilation med hjälp av ventilationshål

Nackdelar

 • Kan upplevas som för rymlig för vissa

3. Bäst budgetval – Ferrino Poncho

Ferrino Poncho regnponcho

Se bästa priset

Under vår testrunda av Ferrino Poncho insåg vi direkt att denna produkt är en frälsare för dem som älskar utomhusaktiviteter, men som också vill vara redo för oväntade regnskurar.

Ponchon är designad med vandrare i åtanke, men den är lika lämplig för nordic walking, promenader, resor och camping. Vad som imponerade på oss mest var hur enkelt det var att packa upp och packa ihop den.

Dess mjuka PVC-material gör det möjligt att komprimera den till en mycket liten storlek, vilket gör den perfekt för att bära med sig i en ryggsäck eller handväska.

En av de största fördelarna med Ferrino Poncho är att den kombinerar funktionalitet med enkelhet. Det behöver inte vara krångligt att hålla sig torr, och med huva och tryckknappar på sidorna var det enkelt att snabbt sätta på ponchon när himlen öppnade sig.

Dessutom, förutom att vara regntät, imponerade ponchon oss med sin vindtäthet. Medan många ponchos enbart fokuserar på att stå emot vatten, gav Ferrino Poncho oss ett extra lager av skydd mot kalla vindbyar.

Men medan det finns mycket att älska med Ferrino Poncho, fann vi en nackdel under vårt test. På grund av dess enkla design och fokus på kompakt förvaring kan den upplevas som mindre “stilig” jämfört med andra regnkläder på marknaden.

Med det sagt prioriterar den funktion framför stil, och den levererar verkligen när det kommer till att hålla dig torr och skyddad mot elementen.

Fördelar

 • Lätt att packa upp och ihop
 • Skyddar effektivt mot både regn och vind
 • Lätt att sätta på med tryckknappar

Nackdelar

 • Kan upplevas som mindre stilfull
 • Saknar sidofickor för förvaring

4. Bäst korta – Patagonia Torrentshell

Patagonia Torrentshell regnponcho

Se bästa priset

Under våra tester av Patagonia Torrentshell fick vi uppleva en riktigt kraftfull skaljacka. För oss som ständigt är på äventyr, oavsett om det handlar om vandring genom stormiga berg eller att bara gå genom staden under duggregn, visade sig Torrentshell vara en verklig kamrat.

Tillverkad av H2No Performance Standard, var jackan inte bara exceptionellt vattentät, men också förvånansvärt andningsbar, vilket garanterade komfort under hela dagen.

Den invändiga trikåfodringen var särskilt imponerande, eftersom den ökade komforten mot huden, något som ofta saknas i många andra skaljackor. Huvans laminerade skärm var också en mycket uppskattad funktion.

Den var lätt att justera och när vi inte behövde den, kunde den rullas upp snabbt och förvaras. Handvärmarfickorna var också ett stort plus, speciellt den vänstra som fungerar som en packficka.

Men en av de mest imponerande aspekterna av Torrentshell var dess hållbarhet och miljömedvetenhet. Tillverkad av 50 denier ECONYL 100% återvunnen nylon ripstop med en PU-membran och DWR-finish, kände vi oss stolta över att bära en jacka som inte bara håller oss torra, men också upprätthåller en stark miljöetik.

Att den dessutom är Fair Trade-sydd och använder Bluesign-godkänt material, visar Patagonias engagemang för både planeten och människorna på den.

Naturligtvis, som med alla produkter, fann vi en liten nackdel. Trots alla dess funktioner och fördelar, kan vikten på cirka 394 g uppfattas som lite tung för dem som föredrar ultra-lätta utrustningar, särskilt på längre utflykter.

Fördelar

 • Exceptionellt vattentät och andningsbar
 • Hållbar och miljömedveten design
 • Invändig trikåfodring för extra komfort
 • Mångsidiga fickor och justerbar huva

Nackdelar

 • Något tung för ultra-lätta entusiaster

5. Färgglad modell – Tretorn Wings Spectra Yellow

Tretorn Wings Spectra Yellow regnponcho

Se bästa priset

Efter flera rundor av testande under varierande förhållanden, kan vi bekräfta att Tretorn Wings Spectra Yellow lever upp till sitt arv. Det första som slog oss var den omisskännliga designen, där klassik möter funktionalitet.

När vi satte på oss jackan i regnet, stod det klart att den skulle bli en favorit. Den är inte bara vattentät upp till 8000 mm, men också vindtät, vilket garanterade oss optimalt skydd även under de mest oväntade skurar och vindbyar.

Vi märkte direkt fördelen med de värmesvetsade sömmarna, som effektivt hindrade vatten från att tränga in. Den justerbara huvan med dragsko och tryckknapparna på ärmsluten gav oss ytterligare flexibilitet att justera jackan efter våra behov. När vi var ute och rörde oss, uppskattade vi särskilt de rymliga sidofickorna med knappar, perfekt för att förvara småsaker.

För oss som uppskattar miljömedvetenhet, var det glädjande att se att denna regnjacka är PVC-fri och flurocarbonfri. Med en ytbeläggning av 100% PU och en grund av 100% polyester, kändes det som en kombination av robusthet och hållbarhet.

Även om jackan har unisexstorlekar, märkte vi att den kan upplevas som aningen stor, särskilt för damer, vilket stämmer överens med Tretorns rekommendation att kvinnor bör välja en storlek mindre än normalt.

Ett litet minus var dock att jackan, trots sin rymlighet, saknade innerfickor. Denna detalj kan tyckas liten, men för oss som ofta är på språng och behöver extra förvaringsutrymme, kan detta vara något att tänka på.

Sammanfattningsvis, för den som letar efter en klassisk, funktionell och hållbar regnjacka, är Tretorn Wings Spectra Yellow definitivt ett starkt val.

Fördelar

 • Vattentät och vindtät
 • Miljömedveten design
 • Klassisk och tidlös estetik

Nackdelar

 • Saknar innerfickor
 • Kan upplevas som stor i storleken

6. Bra alternativ – Weather Report Petra

Weather Report Petra regnponcho

Se bästa priset

Under våra testdagar hade vi tillfälle att prova Weather Report Petra i varierande väderförhållanden, och jackan visade sig vara en pålitlig följeslagare i både regn och blåst.

Vad som omedelbart framträdde var dess förmåga att stå emot nederbörd, vilket kan tillskrivas den effektiva PU-beläggningen. Oavsett hur intensivt regnet föll, förblev vi torra och bekväma inuti.

Dessutom blev vi glatt överraskade av jackans vindtäthet. På blåsiga dagar kunde vi uppleva skillnaden, där Weather Report Petra gjorde sitt jobb väl och skyddade oss från de kalla vindbyarna.

Vi var särskilt imponerade av att jackan var PFC-fritt impregnerad, vilket är ett stort plus i en tid där miljömedvetenhet är av yttersta vikt. Den reflekterande logotypen ger inte bara en touch av estetik, men visade sig också vara praktisk under våra kvällspromenader, och hjälpte till att öka vår synlighet.

Även om Petra W Rain jacket huvudsakligen är designad för regniga dagar, fann vi att dess mångsidighet sträcker sig bortom detta. Den fungerade lika bra på milda dagar utan nederbörd, vilket gör den till en utmärkt övergångsjacka.

Även om vi uppskattade de många fördelarna, fann vi att jackan saknade ventilation på ryggen, vilket kan göra den lite svettig under intensiva aktiviteter.

Sammanfattningsvis erbjuder Weather Report Petra en kombination av funktionalitet och stil, och är ett utmärkt val för den som letar efter en pålitlig regnrock för kvinnor.

Fördelar

 • Vattentät och vindtät tack vare PU-beläggning
 • PFC-fritt med miljövänlig impregnering
 • Reflekterande logotyp för ökad synlighet

Nackdelar

 • Saknar ventilation på ryggen
Hur vi utförde vårt test av regnponchos 2024

Hur vi utförde vårt test av regnponchos 2024

För att hjälpa dig att finna den bästa regnponchon satte vi oss på uppgiften att genomföra ett noggrant test. Vårt mål var att ge en omfattande bild av varje produkts prestanda. Men vad innebär det egentligen att utföra ett sådant test?

Här belyser vi hur vi gjorde för att säkerställa att våra rekommendationer är baserade på faktiska upplevelser och noggranna överväganden. Och ja, vi har naturligtvis utsett ett “bäst i test” bland alla de modeller vi provade!

Testmiljöns förberedelser

Att skapa rätt förutsättningar är kritiskt för att testet ska vara rättvist. Vi valde en utomhusmiljö som erbjöd olika väderförhållanden under testperioden.

Från milda, torra dagar till oväntade skurar, vi ville simulera de förhållanden där man oftast skulle tänka på att köpa en regnponcho. Vi noterade också hur varje poncho presterade under olika förhållanden, för att ta reda på vilken som skulle vara bäst i test oavsett väder.

Vår metodik i testet

Steg för steg gick vårt test till som följer:

 1. Förpackning och Uppackning: Hur lätt var det att öppna förpackningen och få ut ponchon?
 2. Påklädning: Vi noterade hur enkelt det var att dra på sig varje poncho.
 3. Rörelsefrihet: Under användning, hur bra kunde vi röra oss med ponchon på?
 4. Tålighet: Hur bra stod sig varje billig regnponcho mot regnet och hur länge?
 5. Komfort: Vilken regnponcho kändes bäst mot huden, särskilt under längre perioder?

Utförande av våra tester

För varje regnponcho i vårt test:

 • Testades varje produkt tre gånger.
 • Varje test varade i minst 30 minuter.
 • Noteringar togs kontinuerligt under testperioden.
 • Diskussioner hölls efter varje test för att jämföra upplevelser och funderingar.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört varje test samlade vi in all data och började vår djupgående analys. Först jämförde vi hur varje regnponcho presterade i varje kategori.

Detta gav oss en klar bild av varje produkts styrkor och svagheter. Därefter diskuterade vi våra personliga upplevelser och funderingar kring varje poncho.

Vi rankade varje poncho baserat på en kombination av objektiva data och subjektiva intryck. Genom detta tillvägagångssätt kunde vi tydligt se vilken som var den bästa regnponchon i testet.

Hållbarhet och långtidstestning

För att verkligen förstå hur varje regnponcho skulle hålla över tid, utförde vi långtidstester. Varje poncho utsattes för regn i flera timmar under upprepade dagar.

Vi observerade hur materialen höll över tid, om det fanns några tecken på slitage eller om några sömmar började ge efter.

Dessutom kontrollerade vi hur de tålde upprepad vikning och packning, eftersom en bra regnponcho inte bara ska hålla dig torr, utan även vara hållbar. Våra långtidstester hjälpte oss att identifiera vilken billig regnponcho som faktiskt levererade på lång sikt.

Säkerhet och pålitlighet under testet

En regnponcho är inte bara till för att hålla dig torr, den ska även vara säker att använda. Därför undersökte vi noggrant varje regnponchos säkerhetsfunktioner.

Var det några risker för kvävning? Kunde de fastna i något under användning? Vi var också uppmärksamma på hur pålitliga ponchona var under oväntade förhållanden, som kraftiga vindbyar eller plötsliga regnskurar.

En poncho som klarade av dessa utmaningar utan problem rankades högre i vårt test. Slutligen fann vi en regnponcho som inte bara var bäst i test när det kom till komfort och hållbarhet, men som också levererade när det kom till säkerhet och pålitlighet.

Tips inför användning av regnponcho

Tips inför användning av regnponcho

Att hitta den bästa regnponchon kan vara en utmaning, och när du väl har gjort ditt val vill du naturligtvis få ut det mesta av din investering.

Under vårt omfattande test upptäckte vi några nyckelinsikter som vi anser att varje köpare borde känna till innan användning. Här kommer våra rekommendationer baserade på våra erfarenheter.

Kontrollera storleken och passformen

Första gången vi satte på oss regnponchos i vårt test, insåg vi direkt hur viktigt det är med rätt storlek. För liten och du riskerar att den inte täcker hela kroppen ordentligt, för stor och den kan bli klumpig att röra sig i. Innan du använder din poncho första gången, prova den i hemmet och kontrollera att den sitter bra.

Se över ventilation och andningsförmåga

Under vårt test märkte vi att även om en poncho håller regnet ute, kan den samtidigt hålla kvar svett och fukt. Det är viktigt att din poncho har bra ventilation för att undvika detta problem. Ett tips är att kolla efter modeller med ventilationshål eller nät för bästa komfort.

Tänk på ditt behov av extra skydd

Beroende på hur mycket tid du spenderar utomhus kan det vara värt att överväga att investera i en regnjacka eller regnbyxor som komplement till din poncho. Under testet upptäckte vi att dessa extra klädesplagg kan ge ett mer komplett skydd i riktigt dåligt väder.

Lätt att packa och förvara

Ett av de viktigaste kriterierna i vårt test var hur lätt det var att packa ner ponchon efter användning. En bra regnponcho bör vara kompakt och lätt att förvara i väskan eller ryggsäcken. Om du vill köpa en regnponcho för spontana regnskurar, bör detta vara högt upp på din prioriteringslista.

Matcha med andra kläder

Under vårt test insåg vi vikten av att ha rätt underkläder när du använder din regnponcho. Ett regnställ kan vara ett bra alternativ om du vill ha komplett skydd mot vatten. Att kombinera en regnponcho med en regnjacka eller regnbyxor kan också vara ett smart drag för extra skydd.

Sammanfattning av våra tips:

 • Kontrollera storlek och passform.
 • Sök efter god ventilation.
 • Överväg extra skydd som regnjacka eller regnbyxor.
 • Se till att den är lätt att packa och förvara.
 • Matcha din poncho med andra kläder för optimal komfort och skydd.

För att få bäst i test måste en regnponcho uppfylla alla dessa kriterier och lite till. Vi hoppas att dessa insikter hjälper dig att få ut det mesta av din nya regnponcho!

Vanliga frågor om regnponchos 2024

Vanliga frågor om regnponchos 2024

Vad kostar det att köpa en regnponcho?

Priserna för regnponchos kan variera beroende på material, design och märke. En billig regnponcho kan kosta så lite som 100 kronor, medan premiumversioner kan gå upp till 1000 kronor.

Var kan man köpa en regnponcho?

Regnponchos kan köpas både online och i fysiska butiker. Men att köpa online rekommenderas ofta för ett bredare urval och möjligheten att läsa kundrecensioner innan köp.

Hur bär man en poncho?

En poncho är designad för att lätt kunna kastas över ditt huvud och kläs på. Den bör täcka större delen av din kropp, med öppningar för huvud och armar.

Hur ska en poncho sitta?

En regnponcho ska sitta löst, men inte så mycket att den fladdrar okontrollerat i vinden. Den bör täcka över dina kläder för att ge maximalt skydd från regnet, medan den också tillåter rörelsefrihet.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen