Bästa tigerbalsamet 2024 – Test av olika tigerbalsam

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst plåster

Tiger Balm Red

Tiger Balsam Soft

Tiger Balm White

Evolan Tiger Balsam Plåster

Tigerbalsam är sedan länge en populär lösning för många som söker lindring från olika åkommor som smärta och spänningar.

Under årens lopp har detta mirakulösa balsam vunnit hjärtan över hela världen tack vare dess unika ingredienser och verkningsfulla effekt. Men med ett så stort utbud på marknaden kan det vara svårt att avgöra vilken variant som faktiskt är bäst för dina specifika behov.

I denna artikel kommer vi att djupdyka i vår senaste testning av olika tigerbalsamprodukter för att ge dig svaret på vilket som verkligen levererar de resultat du söker.

1. Bäst i test – Tiger Balm Red

Tiger Balm Red tigerbalsam

Se bästa priset

När vi först stötte på Tiger Balm Red var vi direkt nyfikna på hur denna traditionella produkt, med en historia som sträcker sig över 5000 år tillbaka i Asien, skulle prestera i vårt test. Vid första anblicken presenterar sig produkten i en 19,4 g burk och lovar att erbjuda lindring för tillfälliga muskelsmärtor och symptom från övre luftvägarna vid förkylning.

Vid applicering upplevde vi först en omedelbar kylande effekt, vilket snabbt övergick till en intensiv men behaglig värmekänsla.

Detta tillskriver vi produkten en stark förmåga att tränga djupt in i musklerna, vilket verkligen hjälper till att lindra muskelsmärtor, stela leder samt smärta kopplad till sträckningar och vrickningar.

En av de mest framstående aspekterna av Tiger Balm Red är dess naturliga sammansättning. Med aktiva ingredienser som kamfer, mentol, kajeputolja, avmentoliserad mintolja och kryddnejlikolja, kände vi oss trygga med att applicera den på vår hud, utan oro för skadliga kemikalier.

Dessutom märkte vi att balsamet, tack vare sin kanelolja, har en distinkt röd färg som skiljer den från andra liknande produkter på marknaden.

Utöver att behandla muskelrelaterade problem, upptäckte vi att denna balsam också fungerade effektivt för lindring av förkylningssymptom. Vid applicering på bröstet gav den en öppnande känsla i näsan, vilket underlättade andningen. Dessutom upplevde en av våra testare att balsamet gav lindring efter att ha blivit biten av ett insekt, vilket var en trevlig bonus.

Men med all denna effektivitet kommer också några mindre nackdelar. En del av oss upplevde att balsamets intensiva värmekänsla kunde vara överväldigande för känslig hud. Medan detta bara var en upplevelse av några av oss, är det värt att nämna för dem med känslig hud att vara försiktiga vid första användningen.

Fördelar

 • Djupgående lindring av muskelsmärtor och stela leder
 • Naturliga ingredienser, utan skadliga kemikalier
 • Mångsidig användning för både muskelsmärtor och förkylningssymptom

Nackdelar

 • Kan vara för intensiv för de med känslig hud

2. Bäst premiumval – Tiger Balsam Soft

Tiger Balsam Soft tigerbalsam

Se bästa priset

När vi fick höra talas om Tiger Balsam Soft var det med en blandning av förväntan och nyfikenhet. Produkten, som har varit på den svenska marknaden sedan 2005, lovar att lindra smärta genom ökad genomblödning och ge värme till spända muskler. Den säljs i en burk om 25 g, något större än sina släktingar, Tigerbalsam Röd och Vit.

Vid vår första applicering märkte vi direkt den mjuka konsistensen som skiljer denna variant från de andra. Den gled smidigt över huden utan att lämna någon kladdig känsla bakom.

Den mjuka konsistensen, tillsammans med det värmande ämnet kamfer, bidrog till att produkten snabbt gav en djupgående lindring av spända och ömma muskler, något som var särskilt uppskattat efter träningspass.

Till vår överraskning upptäckte vi att balsamet också var effektivt mot besvär orsakade av okomplicerade insektsbett.

Detta visade sig vara särskilt användbart under de sena sommarkvällarna. Vidare var vi imponerade av hur effektivt den lindrade symptom i de övre luftvägarna vid förkylning, särskilt när den applicerades på nyckelbenen.

En punkt vi skulle vilja belysa är dock förpackningen. Även om produkten är utmärkt, föredrar vissa av oss en mer miljövänlig förpackning än plast. Även om det är en mindre detalj i helhetsbilden, kände vi att det var värt att nämna.

Fördelar

 • Mjuk konsistens som enkelt smörjs in
 • Lindrar effektivt muskelsmärtor
 • Användbar mot insektsbett och förkylningssymptom
 • Större mängd i förpackningen (25g)

Nackdelar

 • Plastförpackning är mindre miljövänlig

3. Bäst budgetval – Tiger Balm White

Tiger Balm White tigerbalsam

Se bästa priset

När vi bestämde oss för att testa Tiger Balm White, baserades vår förväntan både på den långa traditionen och dess rykte för att lindra diverse värk och smärtor. Med en historik som går tillbaka till gamla Asiatiska traditioner och ingredienser som kamfer och mentol, var vi nyfikna på hur den skulle klara av moderna utmaningar.

Direkt vid användning märkte vi en distinkt värmande känsla, som enligt beskrivningen, bidrar till lindring genom ökad genomblödning i spända muskler.

Det här var särskilt hjälpsamt efter en lång dag eller efter fysisk ansträngning. Vidare var den överraskande effektiv mot besvär från insektsbett, vilket gav snabb lindring från klåda.

Förkylningssymptom var också något vi var ivriga att testa, och resultaten var lovande. Applicering på bröst, hals och rygg gav en behaglig värme och lindrade symptomen i de övre luftvägarna. Även spänningshuvudvärk var lindrigare efter att vi gnidit in balsamet på tinningarna.

Något som dock kräver försiktighet är att produkten enbart är för utvärtes bruk, och den bör undvikas på känsliga områden.

Under testningen noterade vi att även om den kraftfulla effekten var uppskattad, var det absolut nödvändigt att följa instruktionerna för att undvika eventuella negativa reaktioner. Speciellt som den kan orsaka allergiska reaktioner på känslig hud.

Sammanfattningsvis är Tiger Balm White en mångsidig produkt som lever upp till sitt rykte. Medan den har en del begränsningar och försiktighetsåtgärder att vara medveten om, erbjuder den imponerande lindring när den används rätt.

Fördelar

 • Kraftfull lindring av muskelsmärtor
 • Effektiv mot insektsbett och förkylningssymptom
 • Lång och beprövad tradition

Nackdelar

 • Kan orsaka allergiska reaktioner
 • Stark doft kan vara överväldigande för vissa

4. Bäst plåster – Evolan Tiger Balsam Plåster

Evolan Tiger Balsam Plåster tigerbalsam

Se bästa priset

Efter att ha känt de tillfälliga muskelsmärtorna som följer av ansträngande träningspass och andra fysiska aktiviteter, valde vi att testa Evolan Tiger Balsam Plåster för att se om det verkligen kunde erbjuda den lindring som utlovades.

Vad som direkt fångade vår uppmärksamhet var hur snabbt plåstret gav en värmande och behaglig känsla på det drabbade området. Denna värmande effekt verkade faktiskt bidra till att minska smärtan, vilket var mycket uppskattat.

Appliceringen av plåstret var enkel. Efter att ha rengjort och torkat området avlägsnade vi skyddsfilmen och fäste plåstret direkt på det ömma stället.

Ett extra plus var det medföljande självhäftande arket, vilket visade sig vara särskilt användbart när plåstret fästes på rörligare delar av kroppen, som knän eller armbågar. Dock upptäckte vi en viktig sak: plåstret ska avlägsnas före bad, vilket kan vara en begränsning för dem som vill bada eller duscha med plåstret på.

Ingredienserna i plåstret, särskilt kamfer och mintolja, verkade vara huvudfaktorerna bakom den snabba lindringen. Dessa ämnen, tillsammans med eukalyptusolja och levomentol, absorberas genom huden och stimulerar blodcirkulationen, vilket bidrar till den omedelbara känslan av värme och smärtlindring.

Ett annat viktigt att notera är att plåstret inte rekommenderas för gravida och ammande kvinnor, vilket kan vara en avvikelse för vissa användare.

I allmänhet fann vi Evolan Tiger Balsam Plåster vara ett effektivt sätt att lindra muskelsmärtor, särskilt för dem som vill ha ett alternativ till traditionella salvor eller geler.

Fördelar

 • Omedelbar värmande lindring
 • Lätt att applicera
 • Användbart självhäftande ark medföljer

Nackdelar

 • Ska avlägsnas före bad

5. Bäst rub – Tiger Balm Neck & Shoulder

Tiger Balm Neck & Shoulder tigerbalsam

Se bästa priset

När den ständiga stressen och ansträngningen från timmar framför datorskärmen började kännas i våra nackar och axlar bestämde vi oss för att pröva Tiger Balm Neck & Shoulder Rub.

Direkt efter appliceringen märkte vi hur den avslappnande effekten spred sig i området, en kombination av krämens unika sammansättning och den milda massage vi applicerade den med.

Ett av de första intrycken var den fettfria sammansättningen, vilket var väldigt uppskattat, särskilt för dem av oss som bar kläder av finare material eller inte ville ha fettfläckar på arbetskläderna.

Dessutom noterade vi att krämen hade en mildare doft än många av de traditionella Tiger Balm-produkterna, vilket var fördelaktigt i en kontorsmiljö eller i sociala sammanhang.

En annan fördel var den snabba absorptionen av krämen. Efter applicering kände vi inte bara omedelbar lindring, utan vi behövde inte heller oroa oss för att krämen skulle lämna några kladdiga rester. Ingredienserna, särskilt mentol, eukalyptus och kamfer, verkade vara nyckeln till den omedelbara lindringen och den uppfriskande känslan vi upplevde.

Trots de många fördelarna med produkten ville vi notera att den rekommenderades enbart för vuxna och ungdomar över 12 år. Dessutom, även om den fettfria sammansättningen var en fördel på många sätt, rekommenderades det att tvätta händerna noggrant efter applicering för att undvika eventuell irritation, särskilt om man kommer i kontakt med ögonen eller slemhinnor.

Sammanfattningsvis fann vi att Tiger Balm Neck & Shoulder Rub erbjöd en välkommen lindring för spända muskler i nacke och axlar, särskilt för dem av oss som tillbringar många timmar framför datorn.

Fördelar

 • Snabb absorption och fettfri
 • Mildare doft jämfört med traditionella produkter
 • Omedelbar lindring av spänningar
 • Fungerar bra under kläder

Nackdelar

 • Måste tvätta händerna efter användning
 • Ej för barn under 12 år

6. Bra alternativ – Voltaren

Voltaren tigerbalsam

Se bästa priset

Under några veckors tid har vi prövat Voltaren gel, en populär antiinflammatorisk gel för lokal smärtbehandling. Med en aktiv substans som diklofenak, som är en del av NSAID-familjen, var vi angelägna om att se hur denna produkt skulle prestera när det kom till smärtlindring och behandling av inflammation.

Efter diverse idrottsaktiviteter och långa dagar framför datorn drabbades flera av oss av smärta i områden som knä, höft, axlar och nacke. Med Voltaren gelens löfte om trippelverkan – att lindra smärta, minska svullnad och behandla inflammation – var förväntningarna höga.

Ett av de mest imponerande aspekterna av produkten var hur sällan den behövde appliceras. Med endast två appliceringar om dagen, exempelvis morgon och kväll, kände många av oss en märkbar lindring av smärtan.

Produkten var dessutom kladdfri, vilket var en välkommen överraskning givet andra produkters benägenhet att lämna en klibbig känsla.

En praktisk och lättanvänd appliceringskork förenklade processen och gjorde det enkelt att applicera gelen exakt där smärtan var som störst. Denna lokaliserade behandling gav både smärtlindring och minskade inflammation där det behövdes mest.

Trots alla dessa positiva egenskaper är det viktigt att påpeka att diklofenak, den aktiva substansen i Voltaren, kan ha en negativ inverkan på naturen.

Därför är det viktigt att använda produkten med omtanke och medvetenhet om dess potentiella miljöpåverkan. Dessutom bör Voltaren gel inte användas av personer under 14 år och inte i mer än 7 dagar utan att konsultera sjukvården.

I slutändan har Voltaren gel visat sig vara ett effektivt verktyg i vår arsenal för smärtlindring, men det kräver också ansvarsfull användning med tanke på dess inverkan på miljön.

Fördelar

 • Behöver endast appliceras två gånger om dagen
 • Kladdfri konsistens
 • Lättanvänd appliceringskork för punktbehandling
 • Effektiv mot många typer av smärttillstånd

Nackdelar

 • Potentiell negativ påverkan på naturen
 • Ej lämplig för personer under 14 år
Hur vi utförde vårt test av tigerbalsam 2024

Hur vi utförde vårt test av tigerbalsam 2024

Innan vi går in i djupet av vårt test av tigerbalsam, vill vi belysa den noggranna processen bakom hur vi utförde testet. Vårt mål var alltid att säkerställa att varje produkt hade en rättvis chans att bli bäst i test.

Med detta i åtanke tog vi hänsyn till varje steg i testprocessen, från upprättandet av testmiljön till det faktiska utförandet av testerna. Våra erfarenheter och funderingar under resans gång gav oss också värdefull insikt i vad som verkligen gör ett bra tigerbalsam.

Skapandet av en optimal testmiljö

För att vårt test skulle ge korrekta och rättvisa resultat var det avgörande att skapa en konsekvent testmiljö. Vi ville säkerställa att varje tigerbalsam testades under samma förhållanden. Därför:

 • Plats: Vi valde en lugn inomhusmiljö med konstant rumstemperatur.
 • Tidsram: Alla test utfördes under dagtid för att eliminera eventuella skillnader i dagens temperatur.
 • Deltagare: Samma grupp av individer användes genom hela testprocessen för att undvika olika hudreaktioner.

Steg för steg i vår testprocess

När vi väl hade vår testmiljö på plats, följde vi en strikt process:

 1. Varje tigerbalsam applicerades på en specifik del av kroppen för att testa dess effektivitet.
 2. Varje testdeltagare använde produkten enligt rekommendationerna på etiketten.
 3. Vi observerade och dokumenterade våra upplevelser, särskilt effekterna av varje tigerbalsam.
 4. Jämförelser gjordes mellan produkterna för att avgöra vilken som presterade bäst.

Utförandet av våra tester

Det är viktigt att förstå hur vi konkret gick tillväga när varje tigerbalsam testades:

 • Varje tigerbalsam testades tre gånger av varje deltagare för att säkerställa konsekventa resultat.
 • Varje test varade i 30 minuter, där deltagarna delade med sig av sina omedelbara upplevelser och långsiktiga effekter.
 • Feedback samlades efter varje testsession för att fånga upp särskilda observationer och funderingar.

Utvärdering av testresultaten

Efter att ha genomfört testet var det dags att dyka ned i resultaten. Utvärderingen var en nyckelfaktor i vår process och vi ville vara säkra på att våra bedömningar var så korrekta som möjligt. Vi jämförde varje produkt mot varandra baserat på:

 • Omedelbar lindring efter applicering
 • Långvarig effekt och hur länge den varade
 • Konsistens och hur lätt den var att applicera
 • Doft och hur behaglig den var för användaren

För att bestämma vilket tigerbalsam som skulle hamna i vilken kategori använde vi oss av en poängskala. Varje tigerbalsam tilldelades poäng baserat på våra upplevelser och det bästa tigerbalsamet med högst poäng blev vårt “bäst i test” val.

Hållbarhet och långtidstest

Vi ville inte bara testa omedelbara effekter, utan även se hur produkterna höll över tid. Så för att testa hållbarheten applicerade vi varje tigerbalsam en gång om dagen på samma del av kroppen under en två veckors period. Under denna tid noterade vi:

 • Hur effekten av produkten förändrades över tid
 • Om det uppkom några hudreaktioner eller irritationer
 • Hur länge doften av produkten varade

Denna långvariga testning gav oss en bra uppfattning om vilket tigerbalsam som var mest prisvärt och vilket som höll bäst över tid.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Säkerhet är av yttersta vikt när det kommer till hudvårdsprodukter. Under vårt test såg vi noga till att varje produkt uppfyllde våra säkerhetskrav. Vi observerade:

 • Om några av produkterna orsakade utslag, rodnad eller annan hudirritation
 • Hur pålitligt produkten presterade under olika förhållanden, t.ex. efter träning eller under stress
 • Eventuella säkerhetsfunktioner på produkten, som förseglingar eller barnsäkra kapsyler

Under våra tester stötte vi på några oväntade situationer, som när en produkt spilldes. Därför kunde vi även utvärdera hur varje tigerbalsam klarade av störningar och om det påverkade produkternas prestanda.

Med denna noggranna prövning kunde vi köpa tigerbalsam med fullständigt förtroende, vetande att vi valt en produkt som är säker, pålitlig och effektiv.

Tips inför användning av tigerbalsam

Tips inför användning av tigerbalsam

När vi utförde vårt omfattande test av olika tigerbalsamprodukter, noterade vi några viktiga tips och insikter.

Dessa råd och tips är avgörande för alla som vill använda tigerbalsam optimalt. Här delar vi med oss av dessa insikter för att hjälpa dig förbereda dig innan du använder ditt tigerbalsam.

Känn din hudtyp

En av de första lärdomarna från vårt test var att inte alla hudtyper reagerar likadant på tigerbalsam. Vissa av oss som deltog i testet hade känslig hud, medan andra hade fet eller torr hud.

Beroende på din hudtyp kan reaktionen på balsamet variera. Därför rekommenderar vi att du gör ett känslighetstest genom att applicera en liten mängd på en del av huden innan du använder den på ett större område.

Genom att göra detta under testet kunde vi försäkra oss om att vi valde det bästa tigerbalsamet för varje enskild individ.

Var försiktig med värme

Vårt test visade att tigerbalsam kan ge en intensiv värmekänsla när den appliceras. Om du tänker använda andra värmeprodukter som handvärmare eller en värmeväst, bör du vänta ett tag efter att du har applicerat tigerbalsam för att undvika överdriven värme.

Tänk på underlaget

Under vårt test märkte vi att applicera tigerbalsam när du ligger på ett liggunderlag kan leda till fläckar eller missfärgningar på underlaget.

Därför rekommenderar vi att du väntar tills balsamet har absorberats helt av huden innan du lägger dig ned.

Var medveten om andra produkter

Att kombinera tigerbalsam med andra produkter kan antingen förstärka eller minska effekten.

Under vårt test märkte vi att kombinationen av tigerbalsam och myggmedel kan minska effektiviteten av båda produkterna. Om du planerar att använda myggmedel, applicera den först, vänta tills den har torkat, och använd sedan tigerbalsam.

Skydda dig mot insekter

Även om tigerbalsam kan ge en viss skyddande effekt mot myggbett, märkte vi under vårt test att ett myggnät var det mest effektiva skyddet mot mygg. Därför, om du är ute i naturen, rekommenderar vi att använda både tigerbalsam och ett myggnät för optimalt skydd.

Sammanfattning av våra tips:

 • Gör alltid ett känslighetstest först
 • Var försiktig med kombinationen av värme och tigerbalsam
 • Vänta tills balsamet har absorberats innan du lägger dig på ett liggunderlag
 • Kombinera inte tigerbalsam med myggmedel direkt
 • Använd tigerbalsam i kombination med ett myggnät för bäst skydd mot mygg

Med dessa rekommendationer från vårt test hoppas vi att du kommer att ha en säker och effektiv upplevelse med ditt tigerbalsam. Vi anser att när dessa råd följs kan tigerbalsam verkligen vara ett “bäst i test”-produkt för många användare.

Vanliga frågor om tigerbalsam 2024

Vanliga frågor om tigerbalsam 2024

Vad kostar det att köpa tigerbalsam?

Kostnaden för tigerbalsam kan variera beroende på märke, mängd och var du köper det. Generellt sett kan priserna ligga mellan 30 till 200 kronor per burk.

Var kan man köpa tigerbalsam?

Tigerbalsam finns att köpa i de flesta apotek, hälsobutiker samt onlinebutiker. Det är även vanligt att hitta det i större matvarukedjor eller i specialbutiker med asiatiska produkter.

Vad är Tigerbalsam bra till?

Tigerbalsam är främst känt för sin förmåga att lindra smärta, spänningar och muskelvärk. Många använder det även för att lindra huvudvärk, nästäppa och insektsbett.

Vad är skillnaden mellan vit och röd Tigerbalsam?

Vit tigerbalsam har en mildare effekt och används ofta för huvudvärk och nästäppa, medan röd tigerbalsam har en starkare formel, perfekt för djupgående muskelvärk och smärta.

När ska man inte använda Tigerbalsam?

Man bör undvika att använda tigerbalsam på öppna sår, skadad hud eller nära ögonen. Personer med känslig hud bör också vara försiktiga och testa på en liten yta innan full användning.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen