Bästa myggnätet 2024 – Test av olika myggnät

Bäst i test

Bäst för dörr

Bäst för säng

Bäst för hängmatta

TESA fönster

VidaXL Insect curtain

Cocoon Travel Net

Cocoon Ultralight

Myggnät har länge varit en räddare i nöden när myggen beslutar sig för att invadera våra hem och uteplatser. Men med ett hav av alternativ på marknaden, hur vet man vilket som faktiskt är bäst?

Vi har gjort det tunga lyftet åt dig och genomfört ett omfattande test för att reda ut vilka myggnät som verkligen håller måttet.

I denna artikel går vi igenom resultaten, och ger dig den information du behöver för att göra ett informerat val. Låt oss dyka in i vår utförliga genomgång av myggnätsmarknaden!

1. Bäst i test – TESA Insect Net fönster

TESA Insect Net fönster myggnät fönster

Se bästa priset

När sommarvärmen sveper in och myggen och insekterna blir aktiva, letar de flesta av oss efter sätt att hålla dessa små kryp borta från våra hem. Under vår testperiod prövade vi TESA Insect Net för fönster, och här är våra tankar.

Efter att ha monterat TESA Insect Net på flera fönster upptäckte vi hur enkelt det var att installera nätet. Det självhäftande kardborrebandet, som medföljer, gör att installationen är en frisk fläkt jämfört med andra alternativ på marknaden.

Det bästa är att man slipper borra hål i fönsterramen, vilket är en stor lättnad för de som hyr sina hem eller de som inte vill skada fönstren.

Den största fördelen med detta myggnät är dess flexibilitet. Det kan klippas till önskad storlek, vilket innebär att det passar nästan vilket fönster som helst, oavsett form eller storlek. Vi klippte till flera nät för olika fönster i vårt testområde, och varje gång fick vi en skräddarsydd passform.

Vi uppskattade också att fönstret kunde öppnas och stängas utan problem, trots att nätet var på plats. Detta gör det till en idealisk lösning för de som vill njuta av den friska luften utan att oroa sig för att myggor eller andra insekter smiter in.

En annan positiv aspekt är att TESA Insect Net är tvättbar i upp till 30°C, vilket är praktiskt om den blir smutsig över tid. UV-beständigheten är också ett plus, särskilt för fönster som får direkt solljus.

Den enda nackdelen vi upptäckte var att när nätet tas bort, kan det lämna häftämnesrester från kardborrebandet. Detta kan kräva en viss ansträngning att ta bort helt och hållet.

Fördelar

 • Enkel installation med kardborreband
 • Kan klippas till önskad storlek
 • Fönster kan enkelt öppnas och stängas
 • Tvättbar och UV-beständig

Nackdelar

 • Kan lämna häftämnesrester

2. Bäst för dörr – VidaXL Insect curtain

VidaXL Insect curtain myggnät dörr

Se bästa priset

När solen står som högst och de små krypen svärmar runt, längtar vi alla efter ett sätt att hålla dem borta utan att kompromissa med luftflödet i hemmet. Under våra tester av VidaXL Insect curtain upptäckte vi att det är en utmärkt lösning för denna utmaning.

VidaXL Insect curtain är tillverkad i vattentät polyester, vilket ger den hållbarhet och gör den enkel att rengöra. Denna kombination av funktion och design innebär att man slipper oroa sig för att nätet ska skadas vid oväder eller när man snabbt går in och ut.

Den självstängande funktionen, tack vare de 8 par magnetblocken, är en utmärkt egenskap. Detta innebär att man kan röra sig obehindrat genom dörren utan att behöva manuellt stänga nätet bakom sig.

Installationen av VidaXL Insect curtain var också väldigt smidig. De medföljande kardborrefästena och spikarna gjorde processen okomplicerad, och två insektsnät innebär att man kan säkra två ingångar samtidigt om så önskas.

En av höjdpunkterna för oss var hur effektivt nätet var när det gällde att hålla insekterna ute, samtidigt som det tillät en behaglig bris att flöda genom rummet. För de som vill njuta av en sommarkväll utan att ständigt slå bort irriterande myggor eller flugor är detta nästan ovärderligt.

Emellertid, även om kardborrefästena tillhandahöll en enkel installation, märkte vi att de kanske inte är den mest långvariga lösningen. Efter frekvent användning och många passerar genom dörren kan kardborrefästena börja tappa sin hållbarhet, vilket kan kräva ersättning eller ytterligare förstärkning.

Fördelar

 • Vattentät och lätt att rengöra
 • Självstängande med magnetblock
 • Lätt att installera med medföljande fästen och spikar
 • Effektivt skydd mot insekter samtidigt som god luftcirkulation bibehålls

Nackdelar

 • Kardborrefästens hållbarhet kan minska över tid

3. Bäst för säng – Cocoon Travel Net Box

Cocoon Travel Net Box myggnät säng

Se bästa priset

När vi pratar om att skydda sig från irriterande insekter under resor eller utomhusvistelser, är det viktigt att ha pålitliga lösningar. Under vår testning av Cocoon Travel Net Box fann vi flera fördelaktiga egenskaper som gör produkten till ett bra val för dem som önskar en skyddande barriär mot insekter.

Till att börja med märkte vi genast hur lättviktig produkten är, vilket är avgörande när man bär med sig utrustning under resor. Trots sin lätthet är materialet i myggnätet av hög kvalitet och ger en solid känsla.

Dess ultralätta polyester mesh design är både hållbar och tålig. Vi uppskattade särskilt dess kapacitet att rymma två personer utan problem, vilket gör det idealiskt för par eller reskamrater.

En annan positiv punkt är dess effektivitet. Inga insekter lyckades ta sig igenom nätet under vår testperiod, och det var samtidigt skönt att känna att luften kunde cirkulera fritt genom nätet. Detta är särskilt viktigt i varmare klimat eller under de varma sommarnätterna när man vill ha skydd från insekter men inte bli kvävd.

Packmåttet, 24 x 12 cm, är också imponerande. Trots sin stora storlek när den är uppsatt, kan Cocoon Travel Net Box komprimeras till en kompakt storlek som är lätt att packa ner och ta med.

Trots de många positiva sidorna finns det en aspekt vi kände var värd att notera. Nätets vikt på 650 gram, även om den kan betraktas som lättviktig för ett tvåpersons nät, kan fortfarande vara något tyngre för dem som föredrar extremt lätta packningar.

Fördelar

 • Ultralätt polyester mesh
 • Gott om utrymme för två personer
 • Effektivt skydd mot insekter

Nackdelar

 • Kanske lite tungt för ultra-lätta packare

4. Bäst för hängmatta – Cocoon Ultralight

Cocoon Ultralight myggnät hammock och hängmatta

Se bästa priset

Vid vår testning av Cocoon Ultralight myggnät för hängmattor blev vi imponerade av dess övergripande design och prestanda. När vi spenderade nätter utomhus, var det viktigt för oss att känna oss skyddade från de irriterande små myggen, särskilt de minsta av dem som ofta hittar vägen genom vanliga nät.

En av de mest framträdande egenskaperna med Cocoon Ultralight var dess förmåga att ge pålitligt skydd mot myggor. Tack vare det finmaskiga 15D nylonnätet, med sina 600 hål per kvadrattum, kunde vi njuta av nätterna utan att bli bitna.

Dessutom, trots den tätvävda designen, märkte vi hur bra luftcirkulationen var inuti. Vi kände aldrig att det blev kvaft eller varmt, vilket ofta kan vara fallet med andra myggnät.

Praktiken med en sidoöppning med YKK dragkedja var ytterligare en bonus. Detta gjorde det enkelt att kliva in och ut ur hängmattan utan krångel. Vi uppskattade särskilt att det fanns dragkedjor på båda sidor, vilket gav oss mer flexibilitet.

När det gäller installationen var Cocoon Ultralight lätt att sätta upp och justera. Bindningsöglorna på utsidan, tillsammans med LineLocs, gjorde att processen var smidig och intuitiv. Den integrerade Ridgeline i överkanten var också ett användbart tillskott som hjälpte till att hålla nätet borta från oss när vi låg ner.

Fördelar

 • Finmaskigt 15D nylonnät skyddar mot små mygg
 • Utmärkt luftcirkulation
 • Dubbelsidiga YKK dragkedjor
 • Enkel installation med LineLocs och integrerad Ridgeline

Nackdelar

 • Kan vara lite klurig att packa ner första gången.
 • Känslig mot skarpa föremål

5. Bäst för barnvagn – Thule Urban Glide Mesh

Thule Urban Glide Mesh myggnät barnvagn

Se bästa priset

Vid vår testning av Thule Urban Glide Mesh Cover ställdes vi inför flera olika väderförhållanden och miljöer. Denna produkt har designats med en tydlig uppgift: att skydda barnet i barnvagnen från sol, vind och insekter. Och vi kan gladeligen rapportera att den lever upp till detta löfte.

Efter att ha prövat den under en solig dag blev vi positivt överraskade över hur effektivt den skyddade mot solens skadliga strålar. Barnet i vagnen verkade vara i skugga och var avsevärt svalare under nätet jämfört med utsidan.

Dessutom upplevde vi att även när vinden började blåsa, erbjöd Thule Urban Glide Mesh ett pålitligt skydd mot blåsten, vilket gjorde att barnet i vagnen förblev lugnt och skyddat.

En annan viktig fördel med produkten är dess förmåga att skydda mot insekter. Under en promenad genom en skogsmark full av myggor och andra småkryp, var det tydligt att nätet fungerade som en barriär och höll dessa ute.

Produktens design är skräddarsydd för Thule Urban Glide1 och Thule Glide1, vilket betyder att det inte uppstod några problem med passformen. Den satt tight och säkert runt vagnen utan att lämna några glipor där sol eller insekter kunde tränga igenom.

Det enda lilla problemet vi stötte på var när vi försökte montera nätet för första gången. Även om det är skräddarsytt för dessa specifika barnvagnsmodeller, krävdes det lite övning och tålamod för att få det på plats korrekt. Men efter några gånger blev det lättare.

Fördelar

 • Effektivt skydd mot solens strålar
 • Skyddar väl mot vind
 • Håller effektivt ute insekter

Nackdelar

 • Kräver lite övning vid montering

6. Bäst mygghatt – Sea to Summit

Sea to Summit mygghat myggnät ansikte

Se bästa priset

Under vår senaste utflykt till en skog med rikligt av mygg och andra flygfän bestämde vi oss för att prova Sea to Summit Mosquito Headnet. Det är en produkt designad för de som verkligen tröttnat på att ständigt bli störd av irriterande insekter, och den visade sig vara rätt upp i alleyn för vår utflykt.

Så snart vi kom in i myggområdet drog vi enkelt på oss myggnätet över våra hattar. Och resultatet? En omedelbar lättnad. Den finmaskiga väven, som har en densitet på 80 hål per cm2, gav en utmärkt barriär mot både mygg, broms och knott.

Till vår förvåning påverkade det svarta nätet inte vår syn alls. Tvärtom förbättrade det faktiskt siktbarheten, särskilt i skymningsljus. Dessutom var ventilationen genom nätet överraskande bra, vilket gjorde att vi inte kände oss instängda eller överhettade.

En av de stora fördelarna med Sea to Summit Mosquito Headnet är dess kompakthet och lätthet. Med en vikt på bara 30 gram märkte vi knappt att vi bar den, och när vi inte använde den kunde vi enkelt förvara den i den medföljande påsen.

Tillverkad av Sea to Summit, ett företag känt för sina lätta friluftsprodukter, kände vi oss säkra på att denna produkt skulle hålla måttet. Och det gjorde den. Oavsett om det var fisketur, vandring eller camping, upplevde vi en stor skillnad när vi använde detta myggnät.

Det enda lilla problemet vi stötte på var att det tog lite tid att vänja sig vid känslan av nätet på ansiktet, särskilt när det blåste. Men med tanke på den skyddsnivå det erbjöd, var detta en mindre kompromiss att göra.

Fördelar

 • Effektivt skydd mot insekter
 • Förbättrar siktbarheten
 • Lätt och kompakt
 • Kommer med förvaringspåse

Nackdelar

 • Tar tid att vänja sig vid känslan
 • Kan kännas lite instängd vid blåst

7. Mest simpel – OEM Mosquito Net

OEM Mosquito Net myggnät säng

Se bästa priset

Från första stund blev vi imponerade av produktens design och enkelhet. Insektsnätet var elegant och passade perfekt över både vår enkelsäng och dubbelsäng.

Installationen var verkligen så snabb och smidig som beskrivits. Med några enkla steg hade vi nätet uppe, och det satt stabilt över sängen utan att glida av. Även om vi initialt var skeptiska till hur väl det skulle fungera, märkte vi en betydande minskning av insekter i sängen redan första natten. Det var skönt att äntligen kunna sova lugnt utan att vakna med myggbett.

En annan fördel var att insektsnätet var lätt att rengöra. Tillverkat av 100% polyester var det enkelt att ta av och kasta i maskinen. Med en tvättemperatur på 30°C kom det ut fräscht och fritt från damm och smuts.

Vi var även glada över att insektsnätet kunde användas på andra platser än bara i sovrummet. Det blev en oumbärlig följeslagare under en campingtur, där det lätt kunde monteras i vårt tält och sedan packas ner i den medföljande väskan.

Dock, trots alla fördelar, fann vi att nätets vita färg kunde bli lätt smutsig, särskilt när vi använde det utomhus. Det hade varit trevligt med några fler färgalternativ att välja mellan.

Fördelar

 • Snabb och smidig montering
 • Lätt att tvätta och underhålla
 • Passar både enkelsängar och dubbelsängar

Nackdelar

 • Lätt att bli smutsig, särskilt i vit färg
 • Kan vara lite klumpigt att förvara när det inte används
Hur vi utförde vårt test av myggnät 2024

Hur vi utförde vårt test av myggnät 2024

Innan vi dyker ner i detaljerna kring vårt test vill vi klargöra hur viktigt det var för oss att göra detta rätt. Ett noggrant utfört test kan vara avgörande när det kommer till att välja det bästa myggnätet.

Vår strävan var att säkerställa att våra läsare får den mest noggranna och pålitliga informationen baserat på vår gedigna testprocess. Så, hur gick vi egentligen tillväga?

Upprättande av en enhetlig testmiljö

Det första steget i vårt test var att skapa en standardiserad testmiljö. Vi ville säkerställa att varje myggnät vi testade hade lika förutsättningar. Därför valde vi en lugn plats där yttre störningsfaktorer kunde minimeras. Vår testmiljö var:

 • Ett rum fritt från andra insekter och vinddrag.
 • Konstant temperatur och belysning.
 • En dörr och ett fönster där vi kunde applicera och jämföra olika typer av myggnät.

Steg-för-steg genomförande

Vår testprocess var noggrant planerad. Från början till slut följde vi följande steg:

 1. Förberedelse av testmiljön, inklusive rengöring av området.
 2. Installation av myggnätet på dörren och fönstret.
 3. Släppa in en bestämd mängd myggor i rummet.
 4. Observationsfas där vi noterade myggornas aktivitet i relation till myggnätet.

Detaljer kring utförandet

Varje myggnät blev testat tre gånger för att säkerställa konsistens i resultaten. Varje test varade i två timmar, vilket gav oss tillräckligt med tid för att observera myggornas reaktion på nätet.

Vi fokuserade på att identifiera vilket myggnät som var mest effektivt och vilket som höll längst under trycket från myggorna. Vårt bäst i test-val grundade sig på dessa observationer kombinerat med våra egna upplevelser och funderingar under testperioden.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört alla tester var det dags för oss att utvärdera resultaten. Vi samlade all insamlad data och jämförde dem för att se vilka myggnät som presterade bäst under olika förhållanden.

Varje produkt granskades utifrån flera kriterier, inklusive effektivitet, hållbarhet och säkerhet. Vi grupperade också produkterna i olika kategorier, som “bäst för fönster” och “bäst för dörrar”, för att göra det lättare för dig att välja rätt produkt.

Vår utvärderingsprocess säkerställde att vårt bäst i test-val inte bara var effektivt, utan också uppfyllde alla våra kvalitetskrav.

Hållbarhet och långtidstest

Att köpa myggnät är en investering, och vi ville vara säkra på att de produkter vi rekommenderade skulle hålla länge. Därför genomförde vi ett långtidstest som sträckte sig över flera veckor.

Under denna period utsatte vi myggnäten för kontinuerligt bruk och bevakade eventuellt slitage. Vi uppmärksammade speciellt de områden där nätet var mest utsatt, som kanter och fästpunkter.

Vi fann att vissa billiga myggnät inte höll lika länge som andra dyrare alternativ, vilket är en viktig insikt för dem som vill göra ett ekonomiskt men hållbart val.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Säkerhet och pålitlighet är två kritiska aspekter när man överväger att köpa myggnät, särskilt om det ska användas i barnvagnar eller hängmattor. Vi ville vara säkra på att produkterna var säkra att använda i alla situationer.

Under testet beaktade vi huruvida myggnäten kunde stå emot kraftiga vindar, hur de reagerade på kraftigt regn och om de kunde hålla även de minsta insekterna ute. Vi uppmärksammade också eventuella säkerhetsfunktioner, som t.ex. fästmetoder eller materialval, som förhindrar nätet från att gå sönder.

Vi fann att ett bra myggnät inte bara håller insekterna ute, utan också klarar av oväntade situationer utan problem.

Tips inför användning av myggnät

Tips inför användning av myggnät

Innan du skyddar dig från sommarens myggor med ditt nyskaffade myggnät är det några saker du bör tänka på.

Genom vårt omfattande testarbete har vi identifierat några nyckelfaktorer som kan påverka ditt myggnäts effektivitet och livslängd. Nedan delar vi med oss av våra insikter och ger tips för att du ska få bäst möjliga upplevelse med ditt myggnät.

Placering är nyckeln

När vi utförde våra tester märkte vi snabbt hur viktigt det var att placera nätet på rätt sätt. Om det finns öppningar, även små sådana, kan mygg och andra insekter smita in. Det bästa myggnätet kommer inte att vara effektivt om det inte är korrekt installerat.

Särskilt om du tänker använda myggnätet över en hängmatta eller i närheten av ett campingbord, se till att nätet täcker hela området ordentligt och är ordentligt fäst.

Rätt materialval

Under vårt test upptäckte vi att materialvalet är avgörande för nätets livslängd och funktionalitet.

Ett bra myggnät bör vara tillverkat av hållbart material som inte bara hindrar mygg från att komma igenom, utan också står emot väder och vind. Speciellt om du planerar att använda myggnätet i tuffare miljöer som tält eller i naturen.

Kombinera med andra skyddsåtgärder

Även om ett myggnät är en effektiv barriär mot mygg, märkte vi under vårt test att det var extra effektivt att kombinera det med andra skyddsåtgärder.

Använd myggmedel på huden och kläder för att ge ett extra lager av skydd. Om du till exempel ska sova utomhus i en sovsäck, kan du spraya den med ett myggmedel för att avskräcka de små krypen ytterligare.

Tänk på storleken

Under testet blev det uppenbart att storleken spelar en stor roll. Det är viktigt att köpa myggnät som är tillräckligt stort för att täcka det område du vill skydda. Detta gäller särskilt om du ska använda myggnätet över större områden som hängmattor eller tält.

Regelbunden kontroll och underhåll

Genom vårt långtidstest insåg vi hur viktigt det är med regelbunden kontroll och underhåll av myggnätet. Ett litet hål eller brist kan göra att insekter smyger sig in. Så var noggrann med att kontrollera ditt nät regelbundet.

Punkter att tänka på:

 • Korrekt placering och installation
 • Val av rätt material
 • Kombinera med andra skyddsåtgärder, som myggmedel
 • Välj rätt storlek för ditt behov
 • Regelbunden kontroll och underhåll

Genom att följa dessa tips säkerställer du att du får den bästa upplevelsen med ditt myggnät. Och kom ihåg, det bäst i test myggnätet vi identifierat ger bäst resultat när det används korrekt. Så investera lite tid i förberedelser och njut av myggfria sommarkvällar.

Vanliga frågor om myggnät 2024

Vanliga frågor om myggnät 2024

Vad kostar det att köpa ett myggnät?

Priset på ett myggnät varierar beroende på kvalitet, storlek och var man köper det. Generellt kan man förvänta sig att betala mellan 50 och 500 kronor, beroende på produkten.

Var kan man köpa myggnät?

Det finns många ställen där man kan köpa myggnät, inklusive i fysiska butiker såsom byggmarknader och specialbutiker. Dock rekommenderar vi att man köper online för ett bredare utbud och oftast mer konkurrenskraftiga priser.

Hur gör man myggnät?

Att tillverka myggnät kräver speciellt material, oftast en form av polyester eller nylon. Det vävs i ett finmaskigt nät för att förhindra insekter från att tränga igenom samtidigt som det tillåter luftcirkulation.

Kan man sy i myggnät?

Ja, det går att sy i myggnät om det går sönder eller om man vill anpassa det till en specifik storlek eller form. Dock bör man vara försiktig så att maskorna inte vidgas för mycket, vilket kan släppa igenom insekter.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen