Bästa handvärmaren 2024 – Test av olika handvärmare

Bäst i test

Bäst återanvändbar

Bäst elektrisk

Bäst engång

Lanaform

Trespass Cosie

HME

Thermopad

När vinterkylan slår till och fingrarna börjar kännas stela, är det många av oss som söker efter en lösning för att hålla händerna varma.

Handvärmare har länge varit det ultimata valet för äventyrare, sportutövare och alla som spenderar tid utomhus under kallare månader. Dessa små verktyg ger omedelbar värme och kan vara riktiga livräddare i kyliga situationer.

Men vilken handvärmare är den bästa för dina behov? I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på de olika handvärmarna på marknaden och ge dig insikter baserade på vårt omfattande test.

1. Bäst i test – Lanaform

Lanaform handvärmare

Se bästa priset

När vi började testa Lanaforms elektriska värmekudde var det första vi märkte dess otroligt snabba uppvärmningstid. Med endast 10 minuters uppladdning, var kudden redo att leverera skön värme i 2 till 4 timmar. Det här är verkligen imponerande och särskilt användbart för de dagar när man känner att kylan biter extra hårt.

Det faktum att kudden håller värmen i så många timmar, kombinerat med dess kompakta design, gör Lanaform till en idealisk följeslagare under vintern. Vi testade den inte bara på våra händer, utan även mot magen, ryggen och andra delar av kroppen.

Den mjuka känslan av 100% polyester-material gör det bekvämt att ha den mot huden. Detta, tillsammans med fyra skyddslager, garanterar en säker användning.

Ett annat plus med designen är det inbyggda facket, som gjorde det enkelt för oss att hålla händerna varma. Detta var en upplevelse vi verkligen uppskattade när vi var ute och gick. Trots dess lätta vikt på 1,52 kg, visade sig Lanaform vara en tålig produkt, vilket bevisades när den råkade tappas på marken ett par gånger utan några tecken på skada.

En av de större fördelarna med Lanaform är dess säkerhetsfunktioner, särskilt dess automatiska avstängning och överhettningsskydd. Medan vi njöt av kuddens värme, var vi ständigt medvetna om att vi använde en produkt som var designad med användarens säkerhet i åtanke.

Den enda nackdelen vi stötte på var att kudden endast kan handtvättas. Med tanke på att den kommer att utsättas för dagligt slitage, särskilt under vintern, skulle en maskintvättsbar design ha varit en välkommen funktion.

Fördelar

 • Snabb uppladdning och lång värmebehållning
 • Mjuk och bekväm mot huden
 • Fack för händer ökar användbarheten
 • Säkerhetsfunktioner för trygg användning

Nackdelar

 • Kan endast handtvättas

2. Bäst återanvändbar – Trespass Cosie

Trespass Cosie handvärmare

Se bästa priset

När kylan biter och handskarna inte räcker till, har vi funnit Trespass Cosie att vara en riktig livräddare. Under våra tester under de riktigt kyliga vinterdagarna, gav dessa gelhandvärmare oss den extra värme vi behövde när handskarna inte kunde hålla kylan ute.

Aktiveringen av handvärmarna var enkel: genom att bända den lilla “mönten” inuti började värmarna producera en skön och ihållande värme på bara några sekunder.

Ett stort plus var att de är återanvändbara. Efter att ha använt dem några timmar och värmekällan började svalna, kunde vi enkelt återaktivera dem genom att lägga dem i kokande vatten i ungefär femton minuter.

Denna funktion imponerade verkligen på oss, eftersom det innebär att Trespass Cosie inte bara är ekonomiskt effektiva, utan också miljövänliga genom att minimera avfall.

Handvärmarna är gjorda av 100% PVC, vilket gav en slät yta som var bekväm att hålla i. Och medan vissa handvärmare kan bli alltför heta, upplevde vi att Trespass Cosie erbjöd en behaglig och jämn värme som varade i flera timmar. Dessutom, med två i paketet, var det en för varje hand, vilket gav oss en jämn värmefördelning.

Dock fann vi en nackdel. Eftersom de behöver kokas för att återaktiveras, kräver det tillgång till ett kök eller liknande faciliteter. Om man är ute på en längre utflykt utan tillgång till dessa bekvämligheter, kan detta begränsa antalet gånger de kan återanvändas under dagen.

Fördelar

 • Lätt att aktivera
 • Återanvändbar design
 • Behaglig och jämn värme
 • Två i paketet för båda händerna

Nackdelar

 • Kräver kokande vatten för återaktivering
 • Kan vara stor för mindre händer

3. Bäst elektrisk – HME

HME handvärmare

Se bästa priset

När den kyliga årstiden närmar sig, eller när en lång dag ute i naturen kallar, blir det ännu viktigare att ha pålitlig utrustning vid sin sida. Vi fick möjlighet att testa HME’s 3-i-1 Handvärmare/Powerbank/Ficklampa och blev verkligen imponerade av dess mångsidighet.

Vid första anblicken är HME’s enhet en pålitlig handvärmare. Under vårt test kunde vi enkelt växla mellan två värmenivåer: 48Cº och 43Cº. På högsta nivån upplevde vi en skön, konstant värme som varade i omkring 5 timmar.

Aluminiumdelen fördelade värmen jämnt och kändes bekväm i handen, vilket var särskilt uppskattat under de kallare timmarna.

Men denna produkt slutar inte där. Den inbyggda powerbanken visade sig vara en riktig räddare. Med ett 4400mAh LI-ION batteri kunde vi ladda våra telefoner i cirka 15 timmar. Självklart varierade detta lite beroende på telefonens märke och modell.

Vi upplevde även att surfplattan fick omkring 7 extra timmar av laddning. Men det var en liten nackdel: med endast en USB-port 5V/1.5A var det ibland en begränsning, särskilt när vi ville ladda flera enheter samtidigt.

Slutligen, ficklampsfunktionen var en oväntad men trevlig bonus. Med en lysstid på 21 timmar och en skarp LED-ljus, var den perfekt för de tidiga morgontimmarna eller sena kvällarna ute i skogen.

I sin helhet är HME’s 3-i-1 en robust och pålitlig följeslagare för alla som vistas utomhus under långa perioder. Med en uppladdningstid på bara 3 timmar är den snabb att förbereda och redo att gå när du är det.

Fördelar

 • Mångsidig 3-i-1 funktion
 • Långvarig handvärmare
 • Kraftfull powerbank

Nackdelar

 • Endast en USB-port

4. Bäst engång – Thermopad

Thermopad handvärmare

Se bästa priset

Under de kalla vinterdagarna gav vi oss ut i snön för att testa Thermopad, handvärmare som lovade att hålla våra händer varma i upp till 12 timmar. Initialt var vi skeptiska. Hur kan en sådan liten kudde ge så mycket värme? Men till vår förvåning levererade Thermopad precis som utlovat.

Första intrycket av Thermopad var dess praktiska och lätta design. Perfekt för att slippa extra vikt under vandringen eller skidåkningen. När vi öppnade förpackningen aktiverades värmaren direkt när den kom i kontakt med syre.

Efter bara några minuter kunde vi känna hur kuddarna blev varma i våra händer. Med en medeltemperatur på cirka 55 °C var det tillräckligt varmt för att hålla våra fingrar från att frysa men utan att bli överdrivet hett.

De naturliga ingredienserna inuti kudden, som pulveriserat järn, salt, kol, vatten och vermikulit, kombinerat med syret, skapade en behaglig värme som varade länge.

Vi upplevde dock att även om förpackningen säger att den kan hålla i upp till 12 timmar, kände vi att effektiviteten minskade lite efter cirka 8 timmar. Men det var fortfarande mer än tillräckligt för de flesta av våra vinteraktiviteter.

Thermopad var mycket lättare att använda än andra handvärmare vi tidigare provat. Ingen förvärmning behövdes, och vi behövde bara öppna påsen. Efter att ha tillbringat en hel dag ute i kylan kunde vi bekvämt slänga bort kudden som vanligt hushållsavfall.

I sin helhet fann vi Thermopad vara en utmärkt följeslagare för vinteraktiviteter. Även om de är engångsprodukter, är bekvämligheten och varaktigheten svår att slå.

Fördelar

 • Aktiveras snabbt och lätt
 • Tillverkad av naturliga material
 • Håller händerna behagligt varma

Nackdelar

 • Effektiviteten kan minska efter cirka 8 timmar

5. Bäst med bensin – Zippo

Zippo handvärmare

Se bästa priset

Under en kall vinterutflykt beslutade vi oss för att prova Zippo, en bensindriven handvärmare som lovade att leverera upp till 12 timmars luktfri värme. Initialt var vi lite tveksamma. Hur kan en bensindriven enhet ge ifrån sig luktfri värme? Men när vi testade det upptäckte vi snabbt dess fördelar.

När vi förberedde oss för dagen fyllde vi enkelt på Zippon med bensin, men det bör noteras att bensin inte ingick i paketet. Efter att ha fyllt på den tände vi handvärmaren med en vanlig tändare, och inom kort kunde vi känna den sköna värmen som spred sig genom enheten.

Till vår förvåning, trots att den var bensindriven, märkte vi ingen bensinlukt över huvud taget, vilket gjorde upplevelsen mycket behagligare.

Vi förvarade Zippo i den medföljande mjuka förvaringspåsen, vilket inte bara gjorde det enkelt att bära med sig men också fungerade som en isolator som hjälpte till att behålla värmen.

Under dagen fann vi att den var extremt praktisk, särskilt under längre perioder utomhus som under älgjakten eller i skidbacken. De 12 timmarna av värme som utlovades höll i stort sett stämde med vår upplevelse, även om vi kände att den varmaste effekten minskade något mot slutet av den tiden.

Trots alla dessa positiva aspekter fann vi en betydande nackdel: att bensin behövde köpas separat. För de som inte redan har bensin hemma kan detta vara ett extra steg och en extra kostnad.

För de som söker en hållbar, effektiv handvärmare för utomhusaktiviteter, skulle vi definitivt rekommendera Zippo, trots den lilla besväret med att köpa bensin separat.

Fördelar

 • Luktfri trots bensindriven
 • Långvarig värme
 • Praktisk förvaringspåse ingår
 • Enkel att tända

Nackdelar

 • Bensin medföljer ej
 • Värmeeffekten kan minska något över tid

6. Bäst för hals – Oxford Coolmax

Oxford Coolmax halsvärmare

Se bästa priset

Under en av våra sommarutflykter beslutade vi oss för att prova Oxford Coolmax, en produkt som beskrivits som både högeffektiv och lätt att använda. Med en närmast obemärkbar vikt av bara 50 gram kunde vi först inte föreställa oss den potential den besatt. När vi väl testade den upplevde vi dock en uppenbar skillnad.

Oxford Coolmaxs svarta design var stilren, enkel men ändå elegant. Den kunde smidigt integreras i våra dagliga aktiviteter utan att vara i vägen.

Med tanke på dess lätta vikt var det överraskande hur väl den presterade i jämförelse med tyngre konkurrenter på marknaden. Denna effektivitet kunde vi verkligen uppskatta, särskilt under de intensiva stunder när vi verkligen behövde den.

Ett av de mest slående dragen med Oxford Coolmax var hur enkelt det var att använda den. Inga komplicerade instruktioner, inget krångel med installation – bara en enkel, direkt process. Detta sparade oss mycket tid och frustration, särskilt när vi befann oss i situationer där vi behövde snabba lösningar.

Men med all denna effektivitet och lätthet kom också en liten nackdel. Vi märkte att trots den lätta vikten och höga effektiviteten, hade Oxford Coolmax en tendens att överhettas vid mycket intensiv användning. Detta var inte alltid fallet, men det var något vi behövde vara medvetna om.

Sammanfattningsvis var Oxford Coolmax en utmärkt följeslagare under vår utflykt. Dess höga effektivitet, lätta vikt och användarvänlighet gjorde den till ett värdefullt tillskott i vår arsenal. Men som med alla produkter är det viktigt att vara medveten om dess begränsningar.

Fördelar

 • Stilren design
 • Imponerande effektivitet
 • Otroligt lätt

Nackdelar

 • Kan överhettas vid intensiv användning
 • Saknar några avancerade funktioner
Hur vi utförde vårt test av handvärmare 2024

Hur vi utförde vårt test av handvärmare 2024

I vår strävan efter att identifiera den bästa handvärmaren på marknaden, var vi noggranna i vårt testupplägg. Genom att ta hänsyn till flera viktiga faktorer kunde vi försäkra oss om att vårt test var rättvist, konsekvent och framför allt, informativt.

Medan vi gjorde vårt test reflekterade vi mycket över hur varje handvärmare presterade inom varje kategori. Vi kände att det var viktigt att ge läsaren en klar bild av vår testprocess. Läs vidare för att upptäcka de steg och metoder vi använde.

Skapande av en konsekvent testmiljö

För att säkerställa att alla handvärmare testades under likvärdiga förhållanden skapade vi en specifik testmiljö. Rummet hölls vid en konstant temperatur av 5°C. Detta för att efterlikna en kall vinterdag, vilket vi ansåg var mest relevant för produkten.

Vi fokuserade också på att minimera yttre störningar, såsom vind eller direkt solljus, för att varje handvärmare skulle ha lika förutsättningar. Det var avgörande för oss att vårt bäst i test-val skulle baseras på reella och rättvisa data.

Vår detaljerade testprocess

Ett strukturerat tillvägagångssätt var nyckeln för oss. Först laddade vi upp alla handvärmare elektrisk, medan de återanvändbara handvärmarna förbereddes enligt tillverkarens instruktioner.

Varje produkt testades därefter individuellt av tre olika personer i vårt team för att ta hänsyn till individuella upplevelser. Efter varje test diskuterade teamet sina funderingar och jämförde noteringar.

Utförandet av våra tester

 • Antal tester per produkt: Varje handvärmare testades fem gånger.
 • Testlängd: Varje test varade i 30 minuter.
 • Anteckningar: Efter varje test skrev teamet ned sina upplevelser, och dessa noteringar användes sedan för att diskutera och utvärdera.

Utvärdering av resultaten

Efter att vi noggrant hade genomfört varje test, samlades vi för att genomgå alla insamlade data. Varje handvärmare rankades baserat på flera kategorier, inklusive värmeutsläpp, livslängd, användarvänlighet och komfort.

Diskussioner baserade på våra personliga upplevelser var också viktiga, eftersom vi kände att detta tillade ett mänskligt perspektiv till vår analys. Det var inte bara siffror; vi ville veta hur varje handvärmare kändes i handen och hur bra den presterade i verkligheten.

Vår övergripande målsättning var att köpa en handvärmare som skulle vara bäst i test, och våra noggranna utvärderingar hjälpte oss att nå det beslutet.

Hållbarhet över tid

För att säkerställa att vi rekommenderade produkter som skulle hålla länge, utförde vi också långtidstester. Denna process involverade att använda handvärmarna kontinuerligt under flera timmar, dagar i sträck och sedan regelbundet över en månads period.

Vi var särskilt intresserade av återanvändbara handvärmare och deras förmåga att behålla effektivitet över tid. Det var viktigt för oss att den bästa handvärmaren inte bara skulle prestera bra initialt, men även vara en pålitlig följeslagare under många kalla dagar.

Fokus på säkerhet och pålitlighet

Säkerhet var en central aspekt av vårt test. Vi ville försäkra oss om att varje produkt vi rekommenderade inte bara var effektiv, utan också säker att använda.

Under vårt test granskade vi varje handvärmare elektrisk för eventuella säkerhetsfunktioner, som automatisk avstängning eller temperaturkontroll.

Vi testade också varje handvärmare under potentiellt störande förhållanden, som att tappa dem eller utsätta dem för fukt, för att se hur de hanterade oväntade situationer. Vi fann att många av produkterna imponerade på oss med sin robusthet och pålitlighet, vilket ökade vårt förtroende i vårt slutliga val av bäst i test.

Tips inför användning av handvärmare

Tips inför användning av handvärmare

Innan du dyker in i kylan och förlitar dig på din handvärmare för att hålla dig varm, är det viktigt att förbereda dig på rätt sätt.

Vårt intensiva test av olika handvärmare har gett oss unika insikter i hur man bäst använder dem, och vilka överraskningar man bör vara medveten om. Här är några tips baserade på vår erfarenhet.

Använd i kombination

Under vårt test märkte vi att även den bästa handvärmaren kan kompletteras med andra värmekällor för bästa resultat.

En värmeväst kan vara särskilt användbar i kyliga förhållanden. Om du har en, överväg att använda den tillsammans med din handvärmare för en ännu bättre värmekomfort.

Tänk på förvaringen

Om du planerar att vara ute under en längre tid, kanske en vandring eller en skidtur, rekommenderar vi att du tar med en termos fylld med varmt vatten.

Inte bara för en uppfriskande paus, utan också som en nödlösning. Under vårt test insåg vi hur värdefullt det kan vara att snabbt kunna återaktivera en återanvändbar handvärmare med hjälp av varmt vatten från en termos.

Förlita dig inte enbart på handvärmaren

Handvärmare är utmärkta för att ge snabb värme, men det bästa sättet att stå emot kylan är att klä sig rätt från början.

Underställ är en grundläggande komponent för detta. Under testet fann vi att även den bästa handvärmaren inte kan ersätta känslan av ett bra underställ som håller hela kroppen varm.

Utrustningens effektivitet

Värmehandskar, till exempel, kan ge utmärkt värme för dina händer. Men om du förlitar dig på värmehandskar ensamt, kan du upptäcka att handvärmaren inte känns lika effektiv.

Under vårt test märkte vi att det var bäst att använda handvärmaren tillsammans med vanliga handskar istället för värmehandskar för bästa resultat.

Ta hand om din handvärmare

Ett tips vi gärna delar med oss av, efter vårt test, är att alltid förvara din handvärmare torr och ren. Fukt eller smuts kan påverka dess prestanda över tid.

Och även om vår bäst i test-produkt var imponerande hållbar, så gäller detta råd för alla modeller.

Avslutande tankar

Genom att förbereda dig väl och ha realistiska förväntningar kan du verkligen uppskatta fördelarna med din handvärmare.

Och med rätt kombination av utrustning – kanske en termos, ett bra underställ, och kunskapen om hur man bäst använder din handvärmare – är du redo att ta dig an kylan med förtroende.

Vanliga frågor om handvärmare 2024

Vanliga frågor om handvärmare 2024

Vad kostar det att köpa en handvärmare?

Priset för handvärmare varierar beroende på typ och kvalitet. Generellt kan man förvänta sig att betala allt mellan 50 kronor för en enkel engångsmodell till över 500 kronor för en återanvändbar elektrisk variant.

Var kan man köpa handvärmare?

Handvärmare finns tillgängliga både online och i fysiska butiker. Dock rekommenderar vi att köpa dem online eftersom utbudet ofta är större och det är lättare att jämföra priser och läsa recensioner.

Hur varm blir en handvärmare?

Temperaturerna varierar mellan olika modeller av handvärmare. Vanligtvis kan de producera värme mellan 40°C till 75°C, beroende på produktens design och kraft.

Hur använder man handvärmare?

Användningen beror på typen av handvärmare. Engångsvarianter aktiveras oftast genom att skaka dem, medan elektriska varianter kan kräva uppladdning eller batterier. Efter aktivering placeras handvärmaren i fickan eller handskarna för bästa värmeupplevelse.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen