Bästa Lerduvekastaren 2024 – Test av olika Lerduvekastare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bra alternativ

Champion High Fly

Champion Workhorse

Primax handhållen

Caldwell handhållen

För cirka 200 år sedan släppte skyttar duvor till himlen och tävlade sedan om att skjuta ner så många som möjligt. Sporten var känd som duvskytte. Under 1800-talet blev sporten populär i Storbritannien, men gjordes olaglig 1921.

Idag fortsätter traditionen genom att man har ersatt duvorna med så kallade lerduvor, mot vilka skyttar siktar och skjuter på.

Vi på friluftsproffset tycker lerduveskytte är mycket roligt. Funderar du på att hålla på med lerduveskytte hemma så behöver du en lerduvekastare.

För att hjälpa dig att hitta den bästa lerduvekastaren har vi nedan testat och recenserat 6 olika modeller. Vi har även längre ner skrivit några tips för den som vill veta mer om produkten innan den köper.

1. Bäst i test – Champion High Fly

Champion High Fly String Release Lerduvekastare

I vårt test av lerduvekastare stod Champion High Fly ut som ett överraskande mångsidigt val. Trots sin manuella design imponerade den med sin enkelhet och effektivitet.

Specifikationer
Funktion:Manuell
Kapacitet:2 st
Material:Stål
Placering:På marken
Mått:55x30x22cm

Genom att dra i ett snöre skickades lerduvorna iväg i en jämna skott varje gång. Den robusta konstruktionen i stål bidrog till maskinens tillförlitlighet och vi fann att det var enkelt att justera maskinen för att ändra lerduvans kastbana både i höjd och längd.

Champion High Fly kunde hantera både enkla och dubbla lerduvor samtidigt, vilket gav en utmärkt mångsidighet i vårt test. Montering av modellen var smidig och dess lätta vikt gjorde den enkel att förflytta. Oavsett om den monterades på ett underlag eller placerades på marken, presterade den lika bra.

Denna lerduvekastare visade sig vara det perfekta valet för den vanliga konsumenten, som bara vill hålla på med lerduveskytte hemma. Dessutom fungerade den perfekt för övning med både hagelgevär och hagelbock, samt majoriteten av andra jaktvapen.

En av de få nackdelarna vi noterade var att den manuella designen kunde vara krävande för vissa användare, särskilt vid frekvent användning.

Men med tanke på dess låga pris och höga kvalitet, anser vi att Champion High Fly erbjuder utmärkt valuta för pengarna och rekommenderar det som bäst i test för dem som söker den bästa manuella lerduvekastaren på marknaden.

Fördelar

 • Mångsidig: kan skjuta både enkla och dubbla lerduvor.
 • Lätt att justera: kan ändra lerduvans kastbana i höjd och längd.
 • Lättvikt: enkel att förflytta.

Nackdelar

 • Manuell design: kan vara krävande vid frekvent användning.

2. Bäst premiumval – Champion Workhorse

Champion Workhorse Electronic Trap Lerduvekastare

I vårt test av automatiska lerduvekastare har Champion Workhorse sannerligen förtjänat sitt namn. Dess lätta och kompakta design gjorde den enkel att ta med sig, och den var otroligt lätt att använda.

Specifikationer
Kastfrekvens: 2,5 sekunder
Kapacitet:50 lerduvor
Kastvinklar:3 (14°,20°,27°)
Kastlängd:50 – 75 m
Drivs av:12V batteri

Dessutom gjorde dess snabba omladdningsfrekvens på 2,5 sekunder att den kunde leverera ett konstant flöde av lerduvor, vilket vi uppskattade mycket.

Champion Workhorse förvånade oss med sin förmåga att rymma upp till 50 lerduvor i sitt avtagbara magasin. Dessutom kunde den kasta lerduvorna i tre olika vinklar, vilket gav oss en utmärkt variation under våra testsessioner.

Det var även imponerande att se hur långt den kunde kasta – upp till 75 meter, vilket översteg dess angivna standard kastlängd på 50-68 meter.

Denna enhet drivs av ett 12V batteri, vilket vi tyckte var både praktiskt och kostnadseffektivt. Men här upptäckte vi också en mindre nackdel – batteritiden kunde varit lite längre.

När vi testade med kontinuerligt kastande märkte vi att batteriet hade svårt att klara en hel dag. Men sett till enhetens övergripande prestanda och dess prisvärda karaktär, anser vi att det här är en mindre kompromiss.

Fördelar

 • Kompakt och portabel: passar i nästan alla bilkoffertar.
 • Stort magasin: rymmer upp till 50 lerduvor.
 • Flexibel: erbjuder tre olika kastvinklar.

Nackdelar

 • Batteritiden: klarar kanske inte en hel dag vid kontinuerlig användning.

3. Bäst budgetval – Primax handhållen

Primax Handhållen Lerduvekastare

Primax handhållna lerduvekastare ger en helt ny dimension till lerduveskyttet. Under vårt test upplevde vi att den erbjuder en otroligt intuitiv och användarvänlig upplevelse.

Specifikationer
Typ:Handhållen
Kastteknik:Manuell sving
Passar för:Alla skyttar
Användning:Utomhusbruk
Material:Hållbar plast

Du behöver bara placera en lerduva i kastaren och svinga den – så enkelt är det. Men låt dig inte luras av den här enkelheten, den möjliggör mycket rolig och precis träning för både nybörjare och erfarna skyttar.

Den enkla designen och hanteringen gör att vem som helst kan kasta lerduvor med den här kastaren. Under vårt test fann vi att det var enkelt att få en jämn, hög sving som kunde utmana även de mest erfarna skyttarna.

Samtidigt var den tillräckligt förlåtande för att nybörjare skulle kunna kasta och träffa lerduvorna.

Primax handhållna lerduvekastare erbjöd oss timmar av underhållning och ovärderlig träning. Detta är definitivt en produkt som vi ser som perfekt för dem som vill öva och förbättra sitt skytte utanför skjutbanan.

En mindre nackdel vi märkte var att efter en lång session kan armen bli ganska trött. Men det är ganska förväntat med tanke på den fysiska aktiviteten som krävs.

Fördelar

 • Användarvänlig: kräver ingen tidigare erfarenhet.
 • Flexibel: passar både nybörjare och erfarna skyttar.
 • Mobil: perfekt för skytte utanför skjutbanan.

Nackdelar

 • Fysisk ansträngning: kan vara tröttsamt vid långa sessioner.
 • Skjutkraft: Kan vara begränsad jämfört med maskinella kastare.

4. Bra alternativ – Caldwell handhållen

Caldwell handhållen Lerduvekastare

Caldwell handhållna lerduvekastare är en perfekt balans mellan enkelhet och effektivitet, något vi snabbt märkte under våra tester. Utformningen gör att alla, oavsett erfarenhet, kan kasta lerduvor med lätthet.

Specifikationer
Typ:
Handhållen
Vikt:0,4 kg
Material:Slagtålig plast
Längd:48,7 cm
Kompatibilitet:108-110mm

Du behöver bara infoga en lerduva och svinga – det kan inte bli enklare än så. Men trots denna enkelhet, är dess effektivitet anmärkningsvärd, och den kan tjäna både nybörjare och erfarna skyttar väl.

Vi älskade det lätta formatet. Med en vikt på bara 0,4 kg blir det inte tröttsamt att använda den under längre perioder, vilket gör den idealisk för långa skjutsessioner.

Designen är tilltalande och funktionell, och dess slagtåliga plastmaterial ger den en lång livslängd. Den är kompatibel med standardstorlek lerduvor (108-110mm), vilket gör den praktisk för de flesta skyttar.

Under testprocessen, märkte vi att trots dess lätthet och kompakthet, erbjuder den ändå en imponerande kastlängd. Det här är definitivt ett redskap för de som vill förbättra sitt skytte utanför skjutbanan.

Dock fann vi att kastriktningen kan vara lite svår att kontrollera till en början, särskilt för nybörjare. Men med lite övning blev det snabbt en icke-fråga.

Fördelar

 • Användarvänlig: Enkel att använda för alla.
 • Lätt: Bra för långa skjutsessioner.
 • Slagtålig: Tillverkad i hållbar plast.

Nackdelar

 • Kastriktning: Kan vara svår att kontrollera till en början.
 • Fysisk ansträngning: kan vara tröttsamt vid långa sessioner.

5. Populärt val – Gyttorp Birdshooter 2

Gyttorp Birdshooter 2 Lerduvekastare

Gyttorp Birdshooter 2 är en praktisk och hållbar lösning för alla som vill öva på lerduveskytte, oavsett om man är en nybörjare eller en mer erfaren skytt. Den här robusta lerduvekastaren har vi testat grundligt och har kommit fram till att den erbjuder en kombination av användarvänlighet, flexibilitet och hållbarhet som gör den mycket prisvärd.

Specifikationer
Material:Aluminium
Användning:Fot eller rep
Kapacitet2 lerduvor
Vikt:5000 g
Justerbar:Ja, utan verktyg

Birdshooter 2 är tillverkad med en robust aluminiumarm, vilket gör den stabil och långvarig. Denna stabilitet var mycket uppskattad under våra tester, särskilt vid intensiva skyttepass.

Den kan hålla två lerduvor åt gången, vilket tillåter både enkel- och dubbel-duva utlösning, och ger mer variation i träningen. Dessutom kan du utlösa duvorna med foten eller med ett rep, vilket ger ytterligare flexibilitet.

Birdshooter 2s justerbarhet var också imponerande under våra tester. Det faktum att du kan justera kastaren helt utan verktyg underlättar anpassningen till olika skjutscenarier.

Även om vi uppskattade denna flexibilitet, märkte vi att justeringsmekanismen kan vara lite klurig att hantera för första gången. Men efter lite praxis blev det lättare.

Fördelar

 • Robust: Tillverkad med en hållbar aluminiumarm.
 • Flexibel: Kan hålla och kasta två duvor samtidigt.
 • Justerbar: Kan justeras utan verktyg.

Nackdelar

 • Justeringsmekanism: Kan vara svår att hantera initialt.
 • Installation: Kräver stabil grund för bästa prestanda.

6. Klassiker – vidaXL stål lerduvekastare

vidaXL stål lerduvekastare

vidaXL Stål Lerduvekastare ger en otroligt tillfredsställande och utmanande skytteupplevelse för alla åldrar och färdighetsnivåer.

Specifikationer
Material:Stål
Mått:19,5x48x10cm
Ståltjocklek:2,5 cm
Kastvinklar:Justerbara
Användning:Dra i repet

Efter att ha provat denna produkten, är det klart att den är en utmärkt investering för den som vill förbättra sin prickskytte eller bara njuta av lite vänlig konkurrens med familj och vänner.

Stålkonstruktionen av vidaXL lerduvekastare garanterar en överlägsen hållbarhet och lång livslängd.

Den höll upp mycket bra under våra tester, vilket visar att den kan hantera flera år av intensiv användning utan några betydande tecken på slitage. Vi gillade särskilt hur enkel den var att montera, vilket gör den perfekt för spontana skytte-sessioner.

Det mest framträdande inslaget hos vidaXL lerduvekastare är dock dess justerbara skjutvinklar. Detta tillåter en att skjuta ut lerduvorna i valfri riktning genom att helt enkelt dra i repet.

Detta element av anpassning ökade verkligen utmaningen och hållit alla engagerade under vår testperiod. Vi upptäckte dock att repet kan vara lite svårt att dra vid första användning, men detta blev lättare med tiden.

Fördelar

 • Hållbar: Tillverkad av slitstarkt stål.
 • Justerbar: Har justerbara kastvinklar.
 • Användarvänlig: Enkel att montera.

Nackdelar

 • Repdrag: Kan vara lite svårt i början.
 • Begränsad kapacitet: Endast en lerduva åt gången.
hur vi testar lerduvekastare

Hur vi testar lerduvekastare 2024

I denna artikel djupdyker vi i vårt test av lerduvekastare. Vi har använt vår kunskap och erfarenhet för att genomföra ett utförligt och noggrant test, och vi hoppas att vår analys kan hjälpa dig att hitta den bästa produkten för dina behov.

Vi kommer att gå igenom varje steg av testprocessen, från uppställning av testmiljön till genomförandet av testen. Här är en kort sammanfattning av vad vi kommer att täcka:

 • Uppställning av vår testmiljö
 • Vår detaljerade testprocess
 • Utförandet av testerna
 • Från noll till perfekt testmiljö

Vår första utmaning i testprocessen var att upprätta en miljö som kunde ge oss de mest tillförlitliga resultaten. Vi valde en öppen och säker plats med tillräckligt med utrymme för att säkerställa en obehindrad bana för lerduvorna.

Platsen valdes även för dess likhet med de miljöer där en lerduvekastare för proffs vanligtvis skulle användas. Vi ställde upp våra 12v lerduvekastare, justerade vinklarna och avstånden, och försäkrade oss om att alla säkerhetsföreskrifter följdes.

Ett test är bara så bra som dess förutsättningar, och vi är stolta över den noggranna uppställningen av vår testmiljö.

Testprocessen – detaljer gör skillnaden

När testmiljön var i ordning inledde vi vår testprocess. Vi började med att sätta upp varje lerduvekastare och säkerställa att de var i gott skick. Sedan genomförde vi en rad tester för att utvärdera deras prestanda.

Vi testade faktorer som räckvidd, hastighet, laddningskapacitet och konsistens i avfyrning. För att säkerställa att vårt test skulle vara så omfattande som möjligt, använde vi olika märken och modeller av lerduvor.

Vår process involverade att ständigt analysera och jämföra resultaten för att utse en klar vinnare – den lerduvekastare som var bäst i test.

Utförandet – där teori möter praktik

Detaljerna i utförandet av våra tester var avgörande för att säkerställa pålitliga resultat. Varje lerduvekastare testades flera gånger under olika förhållanden för att utvärdera dess pålitlighet och prestanda.

Testen tog omkring två timmar per enhet, och vi tog noteringar efter varje avfyrning för att noggrant dokumentera alla observationer. Testets omfattning och noggrannhet säkerställde att vi kunde identifiera den bästa 12v lerduvekastaren för proffs.

Att utföra ett test av denna storlek är inte en enkel uppgift, men vi är säkra på att vår metodik ger ett trovärdigt resultat. I slutändan kunde vi med säkerhet utnämna en modell som bäst i test.

Utifrån test till betyg

Efter att ha genomfört testen stod vi inför utmaningen att utvärdera resultaten och placera varje lerduvekastare i sin rätta kategori. Vår utvärderingsprocess inkluderade flera steg.

För det första granskade vi våra omfattande noteringar från testerna, gick igenom varje mätning och observation, och jämförde dem. Sedan tog vi fram en lista över kriterier – inklusive avstånd, hastighet, laddningskapacitet och konsistens – och betygsatte varje lerduvekastare enligt dessa kriterier.

Slutligen jämförde vi poängen för att bestämma vilken produkt som var bäst i test, och vilka som utmärkte sig inom specifika områden.

Hållbarhet – det långsiktiga testet

Hållbarhet är en nyckelfaktor när det kommer till att välja en lerduvekastare för proffs, och vi ville säkerställa att vårt test tog hänsyn till detta. Vi genomförde långtidsprov för att bedöma produkternas hållbarhet.

Vi använde varje lerduvekastare under en längre tidsperiod och i varierande väderförhållanden, observerade eventuella tecken på slitage och noterade eventuella prestandaförändringar över tid.

Speciellt de 12v lerduvekastare vi testade visade sig hålla hög kvalitet även under långvarig användning.

Säkerhet först och alltid

Säkerhet och pålitlighet är ovärderligt när man hanterar en produkt som en lerduvekastare. Under vårt test var vi noga med att notera hur varje produkt hanterade säkerhetsaspekter.

Vi observerade saker som hur väl säkerhetslåsen fungerade, hur kastarna reagerade på eventuella störningar, och hur pålitliga de var i allmänhet. Vi tog även notis om varje lerduvekastares förmåga att hantera oväntade situationer, som plötsliga vindbyar eller mekaniska problem.

Säkerhetsaspekten vägde tungt i vårt slutgiltiga betyg, vilket gjorde att de mest pålitliga lerduvekastarna också blev de som presterade bäst i test.

Saker att tänka på innan du använder din lerduvekastare

Att använda en lerduvekastare kan vara en utmaning om man inte är ordentligt förberedd. Baserat på våra tester och den erfarenhet vi samlat, har vi satt samman en lista över saker att tänka på innan du använder din lerduvekastare. Här är en kort sammanfattning:

 • Att välja rätt plats
 • Att förstå din utrustning
 • Att säkerställa säkerheten
 • Att testa och justera utrustningen
 • Rätt plats gör hela skillnaden

Under våra tester märkte vi att platsen för skyttet var lika viktig som själva utrustningen. En öppen och säker plats, med tillräckligt med utrymme för lerduvorna att färdas, är idealisk. Detta inte bara för att erbjuda en realistisk upplevelse, utan också för att garantera säkerheten.

Vi noterade att platsens fysiska egenskaper, som vindförhållanden och naturliga hinder, kunde påverka lerduvekastarens prestanda. Så att välja rätt plats är ett första viktigt steg för att se till att din lerduvekastare blir bäst i test.

Förstå din utrustning

En av de viktigaste lärdomarna från vårt test var vikten av att förstå sin utrustning. Oavsett om du använder en 12v lerduvekastare eller en modell för proffs, bör du ta dig tid att lära känna dess funktioner och inställningar.

Ditt test kommer att bli mer effektivt om du förstår hur du justerar avstånd och hastighet, samt hur du laddar och avfyrar lerduvorna. En djupare förståelse av din utrustning kan hjälpa dig att få ut det mesta av den.

Säkerhet kommer först

Säkerheten är alltid viktigast, oavsett vilken typ av utrustning du använder. Under våra tester observerade vi att korrekt användning av säkerhetsfunktioner, som säkerhetslås och avstängningsmekanismer, var avgörande för att förhindra olyckor.

Även korrekt användning och förvaring av lerduvorna bidrar till säkerheten. Kom ihåg att alltid följa tillverkarens säkerhetsanvisningar – det är en viktig del i att göra din lerduvekastare bäst i test.

Testa och justera

Slutligen, genom att genomföra egna tester och justeringar kan du anpassa din lerduvekastares prestanda efter dina behov. Under våra tester märkte vi att mindre justeringar i inställningarna kunde ge stora förändringar i kastarens prestanda.

Så ta dig tid att testa olika inställningar, att experimentera med olika vinklar och hastigheter, och att lära dig vad som fungerar bäst för dig. Med rätt inställningar kan du göra din lerduvekastare bäst i test. Genom att hålla dessa tips i åtanke kan du förbättra din upplevelse och få ut det mesta av din lerduvekastare. Lycka till!

tips att tänka på inför köp av lerduvekastare

Att tänka på inför köp av lerduvekastare 2024

När det kommer till lerduvekastare så finns det faktiskt mycket att tänka på. Det beror på att det finns många olika sorters kastare. När du ska hitta den bästa lerduvekastaren så borde du tänka på följande aspekter:

 • Bärbarhet
 • Pris
 • Hållbarhet
 • Kastmekanism

Bärbarhet

Bärbarhet är något väldigt viktigt att tänka på innan man ska köpa sin kastare, eftersom olika modeller har olika bärbarhet.

Vikt och storlek är två saker man borde tänka på innan man köper sin lerduvekastare. Är du någon som ständigt är ute och rör dig mellan olika platser behöver du en bärbar kastare. Storlek och vikt är två saker som kan hindra bärbarheten.

Elektriska lerduvekastare tenderar att vara mycket tyngre än manuella kastare som avlossar lerduvan med ett snöre eller en pedal. Elektriska lerduvekastare behöver oftast sättas ihop efter varje transport.

Dessa modeller är alltså inte särskilt bärbara. Köper du sådan variant bör du dock tänka på att köpa en som är kompakt och som har hjul.

Kräver du ännu mer bärbarhet? vill du transportera din kastare i till exempel ryggsäcken? då behöver du en handkastare. Dessa varianter väger oftast inte ens ett kilo och är oftast mindre än en halvmeter. Ovan har vi recenserat handhållna varianter, vi rekommenderar att kika där för att hitta den bästa handkastaren.

Pris

Pris är också en punkt att tänka på innan man köper sin lerduvekastare. Vad får man egentligen för sina pengar?

Jo, dyrare varianter brukar vara elektriska och automatiska. De brukar också ha ett lerduvemagasin, vilket innebär att lerduvor kan kontinuerligt skjutas upp med ett visst intervall på några sekunder.

Dessa modeller rekommenderas främst till personer som vill ta lerduveskytte mycket seriöst. Eftersom de automatiska och elektriska lerduvekastarna är ganska dyra rekommenderar vi att gå ihop några stycken för att köpa en tillsammans.

Dyrare modeller har också mycket bättre kvalité. De brukar vara tillverkade i stål och brukar ha en mycket hållbar och slitstark konstruktion. Handhållna modeller i plast är inte särskilt hållbara, men förstås betydligt billigare än den automatiska varianten.

Man kan även köpa en manuell kastare. Med manuella kastare menar vi modellerna som har en stålkonstruktion, fast inte är elektriska. Dessa varianter ligger prismässigt mellan handkastaren och den automatiska kastaren.

Dessa varianter har mycket bra hållbarhet och prisvärdhet och rekommenderas därför mycket starkt. Så för mer pengar får du alltså en bättre lerduvekastare. Men kom ihåg att inte glömma faktorer som bärbarhet. Automatiska varianter har ju sämre bärbarhet.

“En dyr variant är inte alltid det bästa valet.”

Hållbarhet

Hållbarhet är också en punk som man bör ha i åtanke innan man köper sin kastare. Köper man en kastare vill man att den ska vara robust och att den håller i många år.

Du vet aldrig hur vädret kommer att bli. Det som kan börja som en solig och varm förmiddag, kan snabbt bli en regnig och kall eftermiddag. Står du ute i stänket och bestämmer för att fortsätta skjuta, så måste även din kastare kunna fortsätta kasta.

Köper du en manuell kastare brukar det inte vara något problem. Dessa varianter har inga elektriska komponenter och går därför inte sönder av regn. Elektriska varianter kan däremot ta stryk från regn. Se därför till att köpa en variant som är vattentät om den är elektrisk.

Rostfritt stål är ett starkt material som håller länge, som din kastare bör vara tillverkad i. Köper du en rejäl kastare så är konstruktionen nog också mycket stark.

Handkastare är däremot inte särskilt hållbara, eftersom dessa varianter är gjorda i billig plast. Vi på friluftsproffset vill avisa att köpa en handkastare, om hållbarhet är något viktigt för dig, vilket det bör.

Kastmekanism

När det kommer till lerduvekastare finns det några olika kastmekanismer. Handkastaren fungerar så att du placerar en lerduva i kastaren och svingar. Denna design är mycket enkel och just därför kan nästan alla kasta lerduvor med en handkastare.

Däremot så måste man förstås vara två, där en skjuter och en kastar. Handkastarna kräver också lite styrka och ger en kastbana som inte är förutsägbar.

Manuella lerduvekastare är enligt oss ett bättre val. Vissa kräver att man drar i ett snöre, medan andra har en fotpedal för att avlossa lerduvan till skyn. Med dessa varianter kan kastbanan bli mer förutsägbar.

Det som gör fotpedalen så bra är att de endast kräver ett försiktigt tryck för avlossning av lerduva. Detta innebär att man kan bibehålla en bra skjutposition samtidigt som man avlossar en lerduva.

Automatiska och elektriska lerduvekastare har en alldeles unik kastmekanism. Genom att fylla ett magasin med lerduvor skjuts duvorna upp i skyn kontinuerlig med ett intervall på några sekunder. Denna kastmekanism kräver inte att någon människa gör något arbete, vilket gör så att du kan lägga fokus på vad som är viktigast – lerduveskyttet.

Olika typer av lerduvekastare

Automatisk lerduvekastare

Automatiska och elektriska lerduvekastere är lerduvekastare för proffs. Dessa lerduvekastare som laddas av ett 12V batteri, skjuter upp lerduvor automatiskt och kontinuerligt. De brukar vara lite dyrare, men frigör den som skjuter från att avlossa lerduvor manuellt.

Vissa modeller är också programmerbara, vilket innebär att man kan välja att skjuta lerduvorna inom ett visst intervall. Vissa varianter kan också göra så att kastbanan blir slumpmässig. Den som vill ha de bästa förutsättningarna för att bli duktigt på lerduveskytte borde köpa en elektisk lerduvekastare.

Manuell lerduvekastare

Manuella kastare brukar ha en fjäder som hjälper till att avlossa lerduvan. Genom att dra i ett snöre eller genom att trampa på pedal, avlossas lerduvan från kastaren. Sedan måste kastaren laddas manuellt.

Dessa varianter är ganska prisvärda och är mycket hållbara. Vi på friluftsproffset rekommenderar dessa modeller till nybörjare.

Handkastare

Handkastaren är lerduvekastaren i sin enklaste form. Dessa varianter ser ut som en lång arm och har en C-formad hand. Först placerar man en lerduva i handen och sedan är det bara att svinga.

Med dessa varianter måste man förstås vara två, där ena personen skjuter och den andra personen kastar. Fördelen med handkastare är att de är mycket bärbara och framför allt mycket billiga och lätta att använda.

Vanliga frågor om lerduvekastare

Vilket batteri till lerduvekastare?

Till elektriska lerduvekastare bör man använda ett batteri på 12 volt. Vi rekommenderar att först se om produkten är kompatibel med 12V. Men elektriska lerduvekastare brukar nästan alltid laddas med ett batteri på 12V.

Vad kostar en lerduvekastare?

Priset på lerduvekastare varierar mycket. En handkastare kan kosta så lite som 200 kr, medan en automatisk lerduvekastare kan kosta upp till 10 000kr. På vår hemsida har vi recenserat 4 olika modeller i olika prisklasser. För att ta reda på vad som skiljer dyra och billiga kastare bör du kika på vår hemsida.

Vilken är den bästa lerduvekastaren?

Det beror på dina preferenser. Vi har gjort en köpguide på vår hemsida för att hjälpa dig att hitta den rätta lerduvekastaren. Vi har även recenserat 4 olika modeller där vi har gett titlen ”bäst-i-test” till en modell. Vi på friluftsproffset tycker personligen att lerduvekastaren bäst i test är mest prisvärd.

Vad är skillnaden mellan en automatisk och en manuell lerduvekastare?

Automatiska lerduvekastare har en batteridriven motor, vilket ger lerduvan mer kraft. Lerduvorna skjuts också automatiskt. För manuella lerduvekastare så måste man avlossa lerduvan manuellt med ett snöre eller en pedal. Vill du lära dig mer om lerduvekastare så har vi gjort en köpguide där vi jämfört olika varianter.

Sammanfattning

Lerduveskytte är en populär sport bland jägare idag. Lerduveskytte förbättrar din träffsäkerhet men är framför allt mycket roligt.

Det finns dock många olika modeller på marknaden att välja mellan, och vi vet att det kan kännas överväldigande. Just därför har vi gjort denna artikel, för att hjälpa de som letar efter den bästa lerduvekastaren.

I denna artikel har vi recenserat 4 olika modeller, i varierande prisklasser och funktioner. Vi har även gjort en köpguide för den som vill lära sig mer.

Vår förhoppning är att vi med denna text hjälpt dig i ditt letande, för att hitta den bästa lerduvekastaren.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen