Bästa Lerduvekastaren 2022 – Test av olika Lerduvekastare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Champion High Fly String Release

Caldwell Handhållen

Champion Workhorse Elektrisk

Primax Handhållen

Bäst i test Lerduvekastare 2022

För några hundra år sedan släppte skyttar duvor till himlen och tävlade sedan för att skjuta ner så många som möjligt. Sporten var känd som duvskytte. Sporten blev populär under 1800-talet i Storbritannien och även om sporten gjordes olaglig 1921, fortsätter starka konkurrenter traditionen genom att ersätta duvorna med lerduvor.

Målet är tillverkat av lera och kallas fortfarande en ”duva”. Speciella lerduvekastare designades för att slänga dessa lerduvor i luften, mot vilka skyttar skulle sikta och skjuta. När målet träffades skulle det fortfarande kallas “döda”.

En lerduvekastare är namnet på kastaren, som ursprungligen fångade duvor, men nu håller den bara lerduvor som kastas på begäran. Även om dess ursprungliga mål sågs som barbariskt, tar människor nu över hela världen fram hagelgeväret och siktar säkert mot ett mål utan att skada några levande varelser.

Detta är en sport som många gårdsägare kan sätta upp i ett öppet fält och njuta av en rekreations- eller tävlingsaktivitet med lerduveskytte under helgerna. Om du funderar på att inrätta ditt eget skytteområde för denna sport är det några faktorer du måste tänka på innan du köper en lerduvekastare.

Läs även >>> Jaktjacka bäst i test 2022

Köpguide för Bäst i test Lerduvekastare 2022

Nu när du har en uppfattning om marknadens bästa lerduvekastare finns det vissa faktorer du måste kontrollera innan du investerar i en. Nedan följer de saker som du bör tänka på innan du köper en mästare lerkastare.

Patronstorlek

Patronens storlek avgör hur många lerskivor du kan lagra i lerduvekastaren innan du behöver fylla på den igen. Större patronstorlek betyder mindre tid att ladda maskinen och mer tid på att öva.

De bästa typerna av lerduveskyttar rymmer en större mängd ammunition. Du bör välja en produkt som rymmer ett anständigt antal skivor. Du måste också oroa dig för vilken typ av patron som din enhet rymmer. Det finns flera olika måltyper att använda med en kastare. Rätt produkt ska kunna rymma standardmålet samt ytterligare ett.

Kastcykeltid

Kastcykeltid betyder den tid det tar för lerduvekastaren att skjuta nästa skiva efter avfyring. Denna hastighet är en fråga om användarens preferens och skicklighet. Om du är en nybörjare och en långsam skjutare ger en mer avslappnad cykeltid dig mer tid att justera innan du behöver göra dig redo för nästa.

Men för en erfaren skytt är snabbare cykeltid en bra sak. Med en snabb kastcykel kan du fortsätta skjuta utan att sakta ner tills du har slut på skivor. En snabbare rotation är nödvändig för att träna din reflex och göra dig till en bättre skytt. Välj en enhet med 2 sekunders cykeltid som är lämplig för detta ändamål.

Effektivitet

Det viktigaste du vill ha från din lerduvekastare är förmågan att skjuta ut duvorna i den riktning och det avstånd du vill ha dem. Det kan vara lättare att uppnå med automatiska kastare, och de flesta av dem fick extra poäng för sin träffsäkerhet.

Men någon som är skicklig och erfaren med att använda en manuell lerduvekastare kan också göra ett fantastiskt jobb till en mycket lägre kostnad. Vi bedömde basen på hur bra modellen presterade och hur länge. En automatisk lerduvekastare kommer bara att vara så exakt som strömkällan tillåter, medan en manuell modell beror på personen som använder den.

Användningssimplicitet

När du går ut i lerduveskytte vill du spendera lite tid på att koppla av och ha kul. Det sista du vill göra är att bli frustrerad över en lerkastare som sitter fast eller inte fungerar som den ska. När det gäller användarvänlighet mellan automatiska modeller och manuella modeller har de båda fördelar och nackdelar.

Många automatiska lerduvekastare kommer med timers eller någon sorts pedal som släpper lerduvan när du är redo. Det här är fantastiskt eftersom du inte behöver vara beroende av någon. Men dessa typer av maskiner är också de som har problem som kan förstöra din dag. Du behöver inte oroa dig för det med en manuell kastare, du behöver bara vara beroende av den andra personen.

Storlek och bärbarhet

Om du är en man på språng som behöver resa runt med lerduvekastaren ofta, är detta en viktig faktor för dig. Om enhetens storlek är för skrymmande, skulle du ha svårt att bära den och sätta ihop den varje gång du vill använda den.

Det finns många lätta modeller tillgängliga på marknaden idag om du vill ha en bärbar kastare. Lerduvekastare finns i många storlekar för att tillgodose behoven hos ett stort antal konsumenter. Du bör leta efter en som kommer i kompakt storlek och har hjul som hjälper dig att släpa runt.

Värde

Får du pengarna? Det här är huvudfrågan vi tittar på när vi värderar värdet på varje artikel. De manuella artiklarna är billigare, men du vill ändå att de ska fungera rätt och sist. Leta efter produkter som är gjorda av högkvalitativa material och från bra märken som har rykte om att producera bra produkter.

Automatiska lerduvekastare är dyrare, men om du menar allvar med den här sporten vill du ha något som är korrekt och konsekvent. Det är också en bra idé att läsa recensioner på betrodda webbplatser så att du kan se vad andra kunder har sagt om produkten.

Byggkvalitet

Den totala uppbyggnaden av din lerduvekastare är något du inte kan ta lätt på. Du vill uppenbarligen att den ska vara hållbar och robust för att den ska hålla i år, men det finns några andra anledningar till att du kanske inte är medveten om det.

Numera är de flesta lerduvekastare du hittar på marknaden automatiska. Det betyder att du måste ställa in all utrustning och allt på marken. Det är där hållbarhet och robusthet räknas mest. Om din lerduvekastare inte är tillräckligt stark kommer du att hitta alla dina skott som går ut. Det är ungefär som när en sprinkler går sönder; du kan inte förutse exakt var det ska skjuta.

Hållbarhet

Du kommer att använda din lerduvekastare utomhus och du vet aldrig hur vädret kommer att bli. Det som kan börja som en solig, varm dag kan snabbt byta till en våt, sval eftermiddag. Om du fastnar där ute och bestämmer dig för att tuffa ut det och fortsätta, vill du se till att du kastar också kan fortsätta. Du kommer inte ha så mycket problem med manuella kastare, men du vill ändå se till att den är gjord av material av god kvalitet. Tänk också på att om du måste resa lite med ditt föremål kan det bli stött på vägen.

Prestanda

Du vill ha en lerduvekastare som erbjuder bästa prestanda och funktioner. Se till att det finns tillräckligt med positiva betyg för att säkerställa att det verkligen fungerar som annonserat. Tänk dock på att högre prestanda är lika med högre priser. För prestanda är en av de första sakerna du bör titta på hur många meter kastaren kan skjuta. Naturligtvis, ju längre det kan kasta, desto bättre är det.

För det andra, var noga med att kontrollera motorns effektivitet och dess återvinningstid. Många lerduvekastare kommer med avancerad, innovativ teknik som kan göra sporten så mycket lättare. Så om det ligger inom din budget, var inte rädd att prova en.

Bekvämlighet

Bekvämlighet är verkligen upp till dig. Det beror på hur mycket tid du spenderar med lerduvekastaren. Om du är ett ivrigt fan av sporten och tänker spendera lite tid med kastaren, är bekvämlighet ett måste. För detta ändamål bör du leta efter en lerduvekastare som är lätt och bärbar.

Du vill inte hamna i ryggproblem, att behöva bära en tung lerduvekastare hela dagen. Med detta sagt, offra inte byggkvalitet och hållbarhet, bara för att ha en lätt kastare. Du hittar många hållbara men ändå lätta lerduvekastare på marknaden, så kompromissa inte.

Montering och instruktioner

Leta efter lerduvekastare med enkel montering och tydliga instruktioner. Se upp för billiga modeller där bitarna kräver viss manipulation för att passa ihop. Håll dig till tunga material för att garantera en robust och säkerhetsmedveten kastare.

Avlossningsvinkel

Vinkel är en mycket viktig faktor att tänka på när du köper en lerduvekastare. Ju mer det låter dig justera vinkeln, desto bättre kan ditt spel bli. Med så många alternativ att välja mellan, välj en lerduvekastare som bäst passar din stil. Naturligtvis är vinkeln bara viktig när det gäller automatiska lerduvekastare. Handhållna har ingen inställd vinkel eftersom de litar på kastaren själva för att justera vinkeln.

Släppmekanism

Många skyttar köper lerduvekastare eftersom de gillar friheten att skjuta var som helst de vill utan att behöva vänta på en annan person. Därför är det viktigt att hitta en frigöringsmekanism som passar din situation. Släppmekanismen styr om du har en bekväm skjutupplevelse för en person eller inte.

Vissa modeller har mekanismer som är integrerade i själva kastaren. Ofta kräver dessa mer tryck och styrka, vilket kan vara utmanande om du är en mindre person. Ett bättre alternativ är en fotpedal som kräver försiktigt tryck och låter dig bibehålla en fantastisk skjutposition. Det är också en bra idé att kolla in den medföljande kabeln. Längre kablar gör att du kan flytta längre från kastaren för säkerhet och bekvämlighet.

Tillbehör

Det sista du bör tänka på när du köper en lerduvekastare är tillbehören som medföljer. Det är alltid fantastiskt att veta att du kommer att få ytterligare några artiklar med ditt köp, men du bör bestämma vilka artiklar som är bäst för dig.

Vissa lerduvekastare har batterikablar, muttrar, bultar och lerstyrstänger. Dessa kan alla vara mycket användbara och ganska praktiska. Under tiden har andra till och med hopfällbara stolar för att maximera din komfort.

Lista över de bästa Lerduvekastarna 2022

 • Bäst i test: Primax Automatisk Portabel 50 duvor
 • Populärast: Primax Automatisk Stationär 50 duvor
 • Premiumval: Primax Automatisk Portabel 250 duvor
 • Billigast: Primax Manuell Duvekastare

Vad en lerduvekastare är

Allt börjar med hagelgeväret. Ett skjutvapen som känns igen och används över hela världen i en mängd olika situationer, inklusive brottsbekämpning och fritidssport. Hagelgeväret har en rik historia som går tillbaka hundratals år och har varit valt val för många nära stridssituationer, men också för jägare och spelentusiaster.

Sporten med skjutspel och speciellt fåglar är lika gammal som hagelgeväret, men ändå som århundradena förflutit och samhällets morer när det gäller moral för att skjuta levande fåglar skiftades, rörde sig sporten mot att använda lera-gjorda repliker. I ett försök att efterlikna flygmönstret för fåglar som skrämdes ur sina gömställen i en täckt buske eller äng, utvecklade entusiasten bärraketer eller lerduvekastare som kunde tillhandahålla den lyft och den hastighet som krävs. Idag är lerduveskytte en olympisk sport såväl som favoritfördriv för många människor världen över.

Det är här lerduvekastaren kommer från. Den automatiska versionen är helt enkelt en som kan starta sig själv med hjälp av en sekundär person via en pedal bemannad av skytten. Sagt annorlunda lanserar en lerduvekastare en speciellt designad lerskiva i luften. I en konkurrenskraftig miljö måste skytten sedan sikta och förstöra skivan och samla ett antal poäng under ett tjugofem skottspel.

Varför man bör köpa en lerduvekastare

Syftet med att köpa en lerduvekastare är inte så mycket för att replikera invecklingarna i specifika discipliner för lerskytte, utan gör det möjligt för skytten att öva sitt mål i avsikt att prestera bättre i en konkurrensutsatt miljö. Som sådan startar en lerduvekastare bara från en position i en vald vinkel snarare än de två stationerna som finns i skeet, till exempel.

En annan anledning att köpa en automatisk lerduvekastare är för den stora bekvämligheten den erbjuder. Inte längre behöver du någon att använda en manuell lerduvekastare eller ladda om den regelbundet. Du tar helt enkelt upp ditt gevär, utlöser kastaren och lerduvan flyger genom luften sekunder senare.

Dessutom handlar skyttar för sina egna lerduvekastare för att spara på avgiftsavgifter och hitta en bekväm lösning för att komma i lite övning närmare hemmet. På lång sikt sparar detta gas, tid och pengar. Kostnaden för kastaren hämtas därför snabbt från de många besparingar som gjorts från dag ett.

Slutligen, att köpa en skeet lerduvekastare ger också en nivå av integritet ouppnåelig i en dedikerad lerduva skjutbana. Om du är nybörjare och vill förbättra ditt mål utan att behöva klara av de mer ogynnsamma blickarna från mer erfarna skyttar är en lerduvekastare ett otroligt verktyg som ger integritet och ett självförsörjande sätt att få lite kvalitetsövning.

Olika typer av lerduvekastare

Dessa enheter finns i många former och storlekar för att tillgodose kunder med olika preferenser och krav. För varje dag som går släpps nya produkter på marknaden med iögonfallande funktioner och tillbehör. Men kastarens grundidé förblir densamma. Det finns tre huvudtyper av lerduvekastare tillgängliga idag. Låt oss titta på vad var och en av dem är.

Automatisk lerduvekastare

Manuella lerduvekastare är bra och allt, men ibland vill du bara inte bry dig om något av jobbet. Eller åtminstone det minsta. När allt kommer omkring är du där ute för att finjustera dina rörliga målfärdigheter, inte för att ständigt ladda din lerduvekastare. Och det är här automatiska lerduvekastare är till nytta.

Denna typ av lerduvekastare drivs vanligtvis av ett 12-volts batteri eller annan extern strömkälla och möjliggör laddning av ett stort antal lerskivor. Några av de bästa automatiska lerduvekastarna på marknaden gör att du kan ladda upp till 50 eller mer åt gången.

För att frigöra lerduvekastaren och skicka en skiva som flyger genom luften är det vanligtvis så enkelt som att trycka på en knapp. Vissa automatiska lerduvekastare har en kabelansluten installation, andra använder en helt trådlös inställning. Majoriteten av dem är utformade för att användas av din fot. Steg bara på knappen och ta ditt skott.

En av mina personliga favoritfunktioner i en bra automatisk lerduvekastare är det enkla faktum att de flesta av dem kan programmeras. Detta inkluderar vanligtvis alternativ som att programmera den för att släppa skivor med specifika intervall, slumpmässiga rörelser från sida till sida eller upp och ner. Med den här funktionen kan du verkligen finslipa dina färdigheter och utmana dig eftersom du aldrig vet vad du kan förvänta dig.

Manuell lerduvekastare

Den vanligaste lerduvekastaren är bara en mekaniserad version av handkastaren. Du måste ladda och sätta lerduvor för hand i maskinarmen. Denna typ av lerduvekastare använder en metallbricka för att hålla lerduvan.

Brickan är fäst vid en sväng i ena änden där en kraftig fjäder är fäst. För att manövrera kastaren roteras brickan manuellt runt vridpunkten tills brickan låses på plats av spärr. På kommando drar kastoperatören sladden och släpper spärren.

Brickan, under fjäderspänning, roterar sedan runt svängningen med hög hastighet och slingar duvan från brickan och upp i luften. Hela apparaten är vanligtvis monterad på en stålvagga med ben som antingen kan köras i marken eller skruvas fast på en stabil plattform, till exempel ett gammalt bildäck.

Dessa lerduvekastare är dyrare, men kan kasta upp till tre lerduvor på en gång. De kräver dock mycket fysisk ansträngning för att fungera. Den använder en fjäderbelastad enhet som är handspänd som sedan släpps för hand eller fot.

Några manuella lerduvekastare att tänka på:

 • Kastare med sittdyna – Du behöver en hjälpare för att mata lerduvorna hela tiden.
 • Trampskjutare – Låter en person kasta och skjuta.
 • Trådavlossning – Målet kastas av ett enkelt drag i snöre som assisteras av en hjälpare.

Om du har en stram budget är den här manuella kastaren det bästa valet för dig att överväga istället för att köpa de dyrare batteridrivna kastarna.

Handhållen lerduvekastare

Lerduvekastaren är i sin enklaste form en C-formad arm med ett handtag i änden. Hela apparaten är ungefär 60–90 cm lång, vanligtvis gjord av plast. Det är den billigaste lösningen att kasta en lerduva. Det är en handhållen enhet av plast som griper och släpper den lerduvan när en person svänger den.

När skytten är redo kommer en assistent att snabbt svänga kastaren, ungefär som att svänga ett basebollträ med en hand. Lerduvan släpper sedan ut från armen på grund av sin egen fart och flyger ut över skjutbanan. lerduvekastare av denna typ är vanligtvis billiga men begränsade i sin funktion. Endast en lerduva kan kastas åt gången, och handkastarens effektivitet är helt beroende av operatörens arm.

Du kan få denna lågteknologiska enhet till så lågt som 100 kr plus mer med den här enkla enheten kan du kasta en lerduva i vilken vinkel du vill. Du måste öva lite för att kasta lerduvor och kastaren kan bara starta en eller två lerduvor åt gången.

Tips vid användning av lerduvekastare

Det tar otaliga timmar av övning och uthållighet att bli en bra lerskytt. Att ställa in din maskin är bara det första steget. Du spenderade inte pengarna bara för att kastaren skulle sitta vid ditt skjul. Här är några viktiga tips som hjälper dig att komma på väg att bli expertskytt.

Var alltid säker

Som med alla sporter bör ditt fysiska välbefinnande alltid komma först. Använd önskat ögon- och hörselskydd när du skjuter lerduvor med lerduvekastare och följ alla grundläggande gevärsäkerhetsregler. Ladda inte gevären med ammunition förrän du är redo att skjuta. Se till att skjutvapnet inte har fastnat och framför allt, lämna det inte utan uppsikt. Rikta heller aldrig skämt på dina vänner.

Bestäm det dominerande ögat

Det dominerande ögat kanske eller inte är detsamma som din dominerande hand. Bara för att du är högerhänt betyder inte att ditt högra öga kommer att vara dominerande. Du måste ta reda på vilket öga som är dominerande innan du ens försöker lera.

För att förstå vilket ditt primära öga är, peka först mot ett livlöst objekt med fingret. Täck ett av dina ögon medan du pekar. Om du fortfarande tittar på målet är det öppna ögat ditt dominerande öga. Om du döljer det nu ser du också att objektet har flyttat. Det är det dominanta ögat du ska använda när du skjuter lerduvor från en lerduvekastare.

Antag rätt form och hållning

Du måste vana dig med att rikta ditt gevär. Målet måste bli en automatisk reflex under skytte med lerduvekastare. För detta måste du hitta rätt form och hållning. Låt oss börja med kroppen. Börja med ett ben framför det andra. Håll ditt bakre ben rakt med ett lätt böjt framben. Luta dig framåt på ditt vapen. Dessutom bör du böja midjan något.

Led dina mål

Lera som lanserats från lerduvekastaren rör sig i en rasande hastighet. Nybörjare beräknar ofta den tid det tar för kulan att nå målet. De riktar sig ofta mot objektet snarare än framför det, vilket resulterar i en miss. Det är inte rätt väg att gå. Om du börjar överväga skivans flygväg medan du siktar. Spåra objektets bana och peka bara framför den. Ett annat sätt är att förutbestämma en kollisionspunkt om du förstår lerans riktning.

För multiskott, välj ditt mål i förväg

Om du vill arbeta med flera utmatningar bör du planera vilken du vill skjuta först. Till exempel, om lerduvekastaren är inställd på att starta en lerduva under den andra, bör du först ta reda på vilken som är bekvämare att slå för dig. Kom ihåg att rekyl är en faktor, och om rekyl från att skjuta den övre leran kommer dig närmare den nedre, gå sedan till den.

Öva och förbättra

Om du hela tiden missar, ta lite tid och ta reda på vad som orsakar det. Ta en paus från skyttet med lerduvekastaren och samla dig själv. Se om du har rätt hållning och hitta ditt inre fokus. Kom ihåg att detta är en förvärvad färdighet, och frustration är bara naturligt. Med tålamod och rätt träning blir du proffs på nolltid.

Använd ögonskydd

Som med öronen är det också viktigt att skydda dina ögon vid skytte med lerduvekastare. Ofta kan du hyra dem från sortimentet, men om du är en ivrig skytt bör dessa absolut vara i din utrustning. Dessa glasögon skyddar inte bara dina ögon från skräp eller andra skadliga element, utan de hjälper också i vissa ljus beroende på linserna så att din webbplats blir bättre när du skjuter.

Underhåll och rengör

Handkastare är självförklarande, men de rörliga komponenterna i automatiska lerduvekastare gör dem utsatta för skador om de inte underhålls. Om en större enhet fastnar är det bättre att gå igenom felsökningsstegen i manualen än att försöka gissa dig igenom den. Även utan regelbundet underhåll är enheterna robusta, men köpare som vill att deras lerduvekastare ska hålla i flera år ska aldrig gå för länge utan att ta hand om det.

Skydda din hörsel

Att skjuta är högljutt, och eftersom du är mitt i handlingen som lerskytte måste du definitivt skydda öronen med öronproppar eller hörlurar. Du kan använda engångsproppar eller tunga hörlurar. Hur som helst, se till att din hörsel är skyddad när du skjuter med en lerduvekastare.

Fördelar med en lerduvekastare

Lerduvekastare låter dig öva på att skjuta genom att kasta en lerskiva. Ditt jobb är att ta ner det i ett enda skott innan det når marken. Oavsett om du vill använda den för soloträning eller bara för en vänlig tävling med vänner, det här är en bra enhet att ha till ditt förfogande.

Det finns professionella skjuttävlingar som hålls med dessa redskap. En gång i tiden använde människor levande duvor istället för lerduva. Men när människor övergick till att använda lerskivor övergick namnet naturligtvis till det vi känner idag. Oavsett om du är en jägare, en professionell idrottsman eller bara en vanlig person som gillar vapen, är fördelarna med att använda en lerduvekastare enorma.

Det låter dig behärska dina uppföljningsskott

Att leda ett rörligt mål är ingen lätt uppgift när du skjuter. Din kropp vill automatiskt frysa upp medan du trycker på avtryckaren. Lerduvekastare låter dig få den här utmanande uppgiften under din kontroll och mästare med sikte på ett rörligt objekt.

Ökning av muskelminne

Genom att öva med lerduvor och en lerduvekastare kan du förstå fågelns eller andra bytes färdväg. Ditt sinne anpassar sig till lerduvans bana när den kastas. Den här färdigheten i sin tur hjälper dig att identifiera en fågel snabbt när du spolar ut den, och den skjuter upp och försöker fly.

Ger dig självförtroende

Med regelbunden övning med lerduvekastare kommer din siktesfärdighet att förbättras gradvis. Det ger dig ett enormt ökat förtroende när du ser din förbättring. Nykomlingar skräms ofta över möjligheten att hantera ett skjutvapen. Med den här enheten kan du gå ut ur din komfortzon i din egen takt och långsamt bygga upp din självkänsla.

Förbättrar fokus

Att skjuta ett rörligt mål kräver mycket hög koncentration. Med en lerduvekastare kan du öva regelbundet för att träna ögat för att reagera snabbare och få bättre uppmärksamhet. Dessutom kommer din synbild att förbättras så att du snabbt kan få en uppfattning om din miljö.

Förbättrar fysisk och mental disciplin

Att vara en bra skytt betyder inte bara ett bättre mål. Det är en aktivitet som kräver ett passande sinne och kropp. Lerduvekastaren kan bygga upp din inre disciplin för att hjälpa dig att reagera snabbt, tränar hand-öga-koordination och förbättrar din manövrerbarhet med ett gevär. Att skjuta lerduvor förbättrar också din stabilitet och håller dig jordad.

Sparar besvär

Om du vill öva på skytte måste du få ett medlemskap på en närliggande vapenklubb. Du måste vara försiktig med klubbens regler och följa strikta scheman. Dessutom blir anslutningen inte gratis och kostar en kanske 10 kr. Lerduvekastaren tar bort alla dessa problem så att du kan öva på din egen fritid och vilja.

Underhållning

Att skjuta lerduvor med lerduvekastare är super kul. Det är en sport som du kan njuta av med dina vänner och nära släktingar. Du kan ordna en vänlig tävling på en lat eftermiddag för att lysa upp din dag. Det är ett utmärkt sätt att förbättra din träffsäkerhet och spendera lite kvalitetstid med folket hemma.

Vanliga frågor om lerduvekastare

Hur justerar man en lerduvekastare?

 • Först måste justeringsknappen på kastarens sida lossas. Därefter måste du plana armen till önskad höjd. Vanligtvis kommer målen att flyga högt när kastaren tippas tillbaka; medan den kommer att gå lågt i motsatt vinkel.
 • Ställ sedan in spännmuttern på fjädern efter hur snabbt eller långsamt du vill att kasten ska vara. Tätare är lika snabbare, medan löst är lika långsammare. Var dock försiktig så att du inte lossar muttern för mycket: du tappar kastkraften.
 • För det tredje, håll fast kastarmen. Dra inte i avtryckaren ännu.
 • För det fjärde, placera en lerduva på kastarmen. Om du placerar den framför kommer leran att flyga åt vänster medan den läggs på baksidan kastar den åt höger.
 • Slutligen kan du nu börja kasta.

Hur fungerar en automatisk lerduvekastare?

Automatiska lerduvekastare kommer vanligtvis med ett styrsystem som gör det möjligt för användare att släppa lerduvorna i luften. Vissa märken har fjärrkontroller med knappar som kan tryckas, medan andra märken erbjuder timers för att släppa lera. Produkterna som levereras med en trådlös fjärrkontroll är vanligtvis extremt högkvalitativa och pålitliga. De kan också användas i flera hundra meter när det gäller avstånd. Dessa typer av produktspecifikationer är verkligen viktiga att titta på innan du slutför ett köp.

Det finns också några sällsynta varumärken som erbjuder dubbla trådlösa fjärrkontrollsystem som faktiskt kommer att skjuta flera lerduvor samtidigt. Denna typ av funktion är idealisk för avslappnade skjuttävlingar och målövning.

Det är också värt att notera att många av de märken som skapar Automatisk lerduvekastares också kommer att integrera en funktion som gör att banan kan ändras. Du kan också justera enhetens plan så att du får rätt vinklar som du letar efter. Vi rekommenderar starkt att du läser igenom enhetens ägarmanual innan du använder den automatiska Lerduvekastare.

Hur fungerar en mekanisk lerduvekastare?

Dessa enheter är de vanligaste och mest populära som finns på marknaden. De är prissatta bra, funktionella, relativt lätta att underhålla. De kommer med en mängd olika arrangemang som markmonterade eller stativmonterade. Dessa kugghjul kallas också handspända lerkastare

Denna typ av lerduvekastare kan starta två skivor samtidigt och i vissa fall ännu mer. Du kan stapla lerduvorna ovanpå varandra för ett högt-lågt mål. Däremot bredvid varandra för ett dubbelt kast i olika riktningar för att öva skytte.

Deras funktionalitet är inte bara begränsad till lerskivor heller. Vissa enheter har också möjlighet att kasta burkar, vilket sparar dig besväret att köpa patroner varannan dag. Den största nackdelen med denna typ av lerduvekastare är att du behöver en vän för att den ska fungera. Vissa modeller har säten installerade för att passa en partner för längre träningspass.

Hur dyr är en högkvalitativ automatisk Lerduvekastare?

De högkvalitativa automatiska skeetlerkastarna kan kosta upp till 10 000 kr, men många av dem kan köpas för betydligt billigare än så. De billigaste alternativen finns för så lite som 1 000 kr. Allt kommer ner till den kvalitet och hållbarhet som du letar efter. Några av de mest populära automatisk lerduvekastare kostar cirka 3 000 eller 4 000 kr, men det finns också några billigare alternativ som kan vara idealiska för kunder som har en budget.

Du kommer antagligen att förvänta dig att offra vissa funktioner när du tittar på några av de kostnadseffektiva val som för närvarande finns på marknaden. Några av de mer avancerade funktionerna kan avsevärt öka värdet och kostnaden för dessa typer av produkter.

Det kan vara extremt utmanande att balansera kvaliteten och värdet på en automatisk Lerduvekastare, men du måste i slutändan fatta detta beslut innan du slutför ditt köp. Det finns flera fantastiska kostnadseffektiva produkter tillgängliga från toppmärken på marknaden, men du kommer fortfarande troligen att ha svårt att slutföra ditt beslut när du jämför priser, funktioner och övergripande kvalitet.

Är lerduvor gjorda av lera?

Lerduvor är mål som skapats för att ha en skjutövning. Skyttar använder dessa små skivor för skytte som en hobby eller för professionella rutiner. Dessutom måste deras sammansättning vara tillräckligt robust för att lerduvekastarna kan ladda och kasta dem utan att bryta. Målen måste dock också vara brytbara så att det är lättare att skjuta med hagelkulor.

Därför hittar du några lerduvor, bestående av ingredienser som vatten, fågelfrön och socker. Denna komposition gör dem också biologiskt nedbrytbara. Lerduvor måste dock vara tillräckligt robusta för en lerduvekastare så att den inte går sönder medan den drivs i luften.

Förutom de lerbaserade målen innehåller dessa kalksten och koltjära. Dessa två formas tillsammans med hjälp av värme. De flesta traditionella skivor använder denna blandning. De nyare innehåller ingredienser som kalciumkarbonat och gips. Dessa kanske inte är biologiskt nedbrytbara, men de är inte heller giftiga.

Vad är skillnaden mellan en automatisk och en manuell lerduvekastare?

Den främsta skillnaden mellan en automatisk och en manuell lerduveskytt är kastområdet. Automatiska lerduvekastare har en batteridriven motor ansluten till sig, vilket ger enheten mer kraft att driva en lerduva.

Å andra sidan behöver en manuell lerduvekastare en individ för att hålla enheten och ge maskinen en svängning för att skjuta målet i luften. Dessutom måste manuella skyttar laddas med en målskiva varje gång manuellt. Medan en automatisk fällkastare inte kan laddas med en stapel mål. Om du njuter av en skjutövning ensam, skulle en automatisk lerduvekastare vara perfekt för dig. Du måste bara sätta på maskinen och ställa in den så att den skjuter mål på ditt kommando.

Automatiska skyttar kommer med fotpaddlar som kan pressas med din fot för att utlösa maskinen och få den att kasta ett skit i luften. Tvärtom kommer en manuell att behöva två personer. Den ena kommer att använda maskinen för att kasta målen i luften, och den andra övar på att skjuta.

En annan fråga med manuella är att kraften som används för att kasta skisser inte är densamma varje gång. Räckvidden för målen varierar alltid eftersom de kastas manuellt. En automatisk kan dock kasta skisser på ett fast avstånd varje gång. På så sätt kan du öva på att skjuta med ett konsekvent mönster för att bli bättre i spelet.

Hur snabbt kan en lerduvekastare skjuta en lerduva?

En lerduvekastare kan ha varierande hastighet beroende på en manuell skjutare eller en automatiserad. En typisk automatisk lerduvekastare kan dock skjuta ett mål mellan 300 och 350 meter per sekund. Maskinen driver dessa lerduva med en maximal hastighet på 80 km / h. lerduvekastare kan variera målskivornas position och riktning, men de flesta proffs kan skjuta ett mål inom 20 till 50 meter i luften.

Ibland kan du behöva ta ett skott på nästan 80 meter. Chanserna för ett sådant skott är dock inte så vanliga. Dessutom har lerduvekastare, särskilt de automatiska, ett fjäderbelastningssystem som kan justeras efter behag. Även riktningen är justerbar så att den skjuter en lerduva i en viss vinkel i luften för att lägga till mer utmaning för skjutupplevelsen. Så, målets hastighet beror på den valda flygvägen för lerduvan.

Är det viktigt att min lerduvekastare är enkel att använda?

Ingenting är mer frustrerande än att spendera din tid på att ta reda på hur du ställer in utrustning. Så istället få en enkel och utan krusiduller lerduvekastare som är lätt att ställa in. Återigen, om du inte är en DIY-entusiast som gillar att smutsa händerna, välj en automatisk kastare. En automatisk lerduvekastare är enkel att använda; det automatiserar hela skyttesprocessen och kräver minimal ansträngning från din sida.

Är lerduvor biologiskt nedbrytbara?

Verkliga lerduvor i lerduvekastare användes för att göra lerduvan från gamla tider, som skulle sönderfalla långsamt om de lämnades obevakade under lång tid. Moderna avbryts dock inte eftersom de inte innehåller några organiska material.

Vilken är den bästa skottstorleken för lerskytte med lerduvekastare?

Det är en fråga om preferens. Det beror också på saker som klubbregler och begränsningar. Vi har funnit att siffran 7–1 / 2 för långdistansskott och nummer 8 för medelsträcka fungerar bäst.

Hur underhåller jag min lerduvekastare?

En lerduvekastare kräver endast nödvändigt underhåll. Vissa dammar här och där borde vara tillräckligt bra för dig att göra. Det är bättre att ta det till en professionell vid betydande kontroll eller reparationer.

Vilken är bättre; automatisk eller mekanisk lerduvekastare?

Svaret på den frågan beror på dina krav och budgetar. Med en automatisk lerduvekastare behöver du ingen som hjälper dig att träna och kan gå ensam. Men det kommer också att kosta dig mycket mer än en mekanisk. Handkastare är också lämplig för en stram budget.

Är bärbarhet en viktig faktor vid köp av lerduvekastare?

Det är inte många av oss som har råd att leva på en expansiv egendom där vi kan gå i lerduveskytte när vi vill. De flesta av oss kommer sannolikt att behöva resa till vår skjutdestination, vilket innebär att vi måste ta med oss ​​vår lerkastare på resan. Det är här manuella lerduvekastare har en kant över automatiska. De är små, lätta och lätta att ta med även om du måste vandra. Även om det finns några automatiska modeller som är kompakta och lätta har du fortfarande hållbarhetsproblem.

Varför är automatiska lerduvekastare unika jämfört med manuella lerkastare?

Skillnaderna mellan dessa typer av produkter är relativt enkla. En automatisk lerduvekastare behöver inte manuellt beordras av användaren för att släppa och släppa en lerduva i luften. Manuella lerskyttar måste vanligtvis kontrolleras eller styras av användaren, vilket kan vara extremt obekvämt och frustrerande.

Alla har ett lite annat syfte, så det kan ibland vara lite utmanande att bestämma vilken som är rätt för dig. De flesta gillar de automatiserade funktionerna som är integrerade i traditionella automatiska skeetlerkastare, men det finns säkert några individer där ute som gillar de gamla manuella skyttarna också.

I slutet av dagen är det ganska lätt att säga att Automatiska lerduvekastare är betydligt mer populära för kunderna. Tyvärr är de automatiserade funktionerna en del av anledningen till att de också är lite dyrare också. Detta är en av de främsta funktionerna som höjer priset för automatiska lerduvekastare, men de flesta är villiga att betala extra pengar för att de automatiska funktionerna ska inkluderas.

Vad är ”lanseringsvinkeln” när det kommer till lerduvekastare?

Lanseringsvinkel hos lerduvekastaren avgör hur hög lerduvorna skjuts upp i luften. Återigen spelar preferenser en stor roll i den här funktionen, även om en enhet med fler alternativ alltid rekommenderas med tanke på parametrarna för olika platser, skyttens skicklighetsnivå och typ av skott du tränar.

Vad ska nykomlingar tänka på vid lerduveskytte?

Tja, det viktigaste att veta när man börjar med att skjuta lerduvor är att precision är allt. Precision kan justeras genom att välja vissa exakta kanoner, men viktigast av allt har skytten förmågan att justera sitt mål för att säkerställa att de kommer i kontakt med lerduvan på dess bana.

Tålamod är verkligen en av de viktigaste egenskaperna som behöver utvecklas. Att vänta på rätt ögonblick för att engagera sig i en lerduva är extremt viktigt. Automatisk lerduvekastare kommer att skjuta målet i luften, men det kommer att vara skyttens ansvar att se till att målet påverkas vid rätt tidpunkt. Detta är en färdighet som nykomlingar och nybörjare ofta kämpar med. Det tar helt enkelt lite tid, tålamod och övning för att uppnå den träffsäkerhet som krävs för att bli en skicklig lerduveskytt.

När du fortsätter att delta i denna aktivitet kommer du sannolikt att växa i förtroende och förbättra träffsäkerheten. Efter några veckors konsekvent övning kommer du förmodligen att märka några av de positiva effekterna som du har utvecklat med dina lerskyttefärdigheter.

Är alla lerduvor kompatibla med min lerduvekastare?

Nej, det kommer att finnas begränsningar för storlek och typ. Kontrollera alltid en kompatibilitetstabell så att du inte går in i köpgardinen.

Hur fungerar en handhållen lerduvekastare?

Om du inte har mycket pengar att kasta runt men behöver lerkastare kan den här typen av enheter komma till nytta. Det tar lite övning, men när du väl är van vid det har du ett mycket prisvärt och bärbart verktyg när du vill skjuta några mål.

Förutom det låga priset kan dessa enheter hantera ett stort antal mål. Du kan kasta nästan vad du vill med vilken hastighet och vinkel som helst. Hastigheten och bankontrollen är alla till hands. Denna flexibilitet, tillsammans med mångsidigheten i ammunition, är handkastaren inte en sak att underskatta på något sätt.

Eftersom det är helt upp till dig att klara lerduvor i luften är de inte särskilt effektiva. Du kan också kasta bara en projektil åt gången, så det är inte särskilt användbart för intensiva metoder. Sedan igen, eftersom enheten är så billig, kan du alltid få en sekundär lerduvekastare och få en annan vän att arbeta med den.

Är automatiska lerduvekastare bättre än handkastare?

Det handlar om bärbarhet, varför en handkastare vinner den striden 100% av tiden. Bekvämlighet spelar också en roll i det beslutet, eftersom inte alla kan ta med sig en stor enhet. Men för ren kraft, räckvidd och träffsäkerhet slår ingenting en automatisk kastare.

Hur viktigt är hållbarheten av lerduvekastaren?

För detta ändamål måste du leta efter en lerduvekastare som har en robust ram. Stål är det bästa materialet för detta. Du kommer dock att upptäcka att flera bra val också kommer med en aluminiumbelagd armsvängning.

Byggkvalitet är också viktig eftersom lerduvekastare är avsedda för utomhusbruk. Det betyder att de måste stå ut med alla slags väder, som inte bara inkluderar snö och regn. Vissa lerduvekastare kan skadas av långvarig exponering för solen. Välj därför rätt utrustning baserat på inställningarna för dina aktiviteter.

Ska jag köpa mer än en typ av lerduvekastare?

Absolut! Många kunder äger flera typer med full kunskap om sina fördelar och nackdelar. Installationen ger dem det bästa av två världar utan att behöva kompromissa.

Vad är egentligen lerduveskytte med lerduvekastare?

I grund och botten är lerduveskytte en form av målövning. Lerskivor skjuts upp i luften för din skytteglädje. Vissa använder detta som övning med sin favorit vapen, medan andra har gjort en sport av det.

Vad behöver jag för att börja skjuta lerduvor, förutom en lerduvekastare?

Först och främst bör du ha skydd. Lerduveskytte är väldigt bullrigt, så det är ett måste att ha öronproppar eller hörlurar. Skyddsglasögon är också nödvändiga. När det gäller val av vapen går du ofta med ett hagelgevär, som vanligtvis finns tre olika typer: fällskytte hagelgevär, kurs- och kompakt hagelgevär och skeet hagelgevär.

Sammanfattning av köpguide för lerduvekastare

Lerduvekastare som är inställda på att skjuta lerduvor från marken och några som du håller och skjuter i luften. Fällkastarna är speciellt gjorda för att kasta lerduvan långt eftersom det kan vara svårt för jägaren att göra det på egen hand. Dessa fällskyttar kan vara bra om du vill förbättra dina färdigheter i jakt på fåglar eller om du bara vill bli en bättre skytt.

Vissa människor gillar att köpa delar av fällkastaren och montera den själva, jag rekommenderar inte att du bygger din egen fällkastare eftersom det skulle vara billigare om du bara köpte den från en butik. Att montera alla delar kan vara riktigt svårt eftersom du måste se till att fällkastaren snurrar lerskivorna när den skjuts ut ur kastaren.

Du kan köpa en fällkastare från en sportbutik i ditt närområde. Om du vill köpa en online kan det vara dyrt men från din lokala butik kan du få en under 1 000 kronor. För att konstruera en fällkastare måste du gräva fyra hål för att stå dina stolpar i. Därefter placerar du balkarna i och cementerar den.

När bjälkarna är insatta sågar du dem från 30 cm från marken och när det är klart, lägg skiktbrädpanelen på balkarna så att det blir plattformen för din kastare. Jag hoppas att den här artikeln var användbar för alla som vill lära sig mer om fällkastare. Ha kul och vara säker när du skjuter duvorna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top