Bästa Jaktvästen 2024 – Test av olika Jaktvästar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Pinewood Hundförarväst

Härkila Wildboar Pro Hundförarväst

Härkila Angus Jaktväst

Chevalier Mainstone Jaktväst

Klicka här för att se fler Jaktvästar.

Du som ofta är ute och jagar har med största sannolikhet någon gång använt en jaktväst. Med värmande förmågor och flera olika funktioner underlättar de din jaktrunda avsevärt.

De är exempel på produkter som ute i naturen endast är till för att göra din upplevelse mer bekväm och praktisk. Den som är van vid en jaktväst varje gång hade förmodligen funnit det mycket krångligare att jaga utan en.

Med mängder av olika modeller som alla kommer med olika funktioner, allt mellan jaktvästar för hundar och västar för både dam och herr, kan det vara väldigt svårt att veta vilken man ska köpa. Skulle man köpa en jaktväst som inte passar hade den i så fall försämrat jaktupplevelsen.

Nästan alla jaktvästar är perfekta i kombination med ditt vanliga jaktställ.

För att underlätta ditt val av jaktväst har vi i den här texten recenserat fyra olika modeller samt svarat på några vanliga frågor.

1. Bäst i test – Pinewood Hundförarväst

Klicka här för att se bästa priset

Pinewood Hundförarväst är en orange jaktväst som med fler detaljer än tidigare modeller i samma serie har en ökad synlighet. Den har dessutom reflexer i de nedre fickorna där fram som kan fällas ut.

Det här är även en väldigt praktisk väst då den är utrustad med många olika fickor för alla möjliga prylar.Till exempel har den knivhållare med kardborreband, dubbla radiofickor och en stor ficka på ryggen och den har dessutom fler fickor på ryggen för till exempel pejlförvaring eller en GPS.

Det här är även en ganska tålig modell som är helt vattenavvisande och som har ett förstärkt axelparti med extra hängare om västen skulle bli för tung.

På insidan är den här produkten fodrad med high-Ventilation-Mesh för en skönare upplevelse.

2. Populärast – Härkila Wildboar Pro Hundförarväst

Härkila Wildboar Pro Hundförarväst

Klicka här för att se bästa priset

Härkila Wildboar Pro är, likt Pinewoods modell, en orange hundförarväst med meshmaterial på västens insida som gör den väl ventilerad och erbjuder hög kvalité. Jaktvästen gör dig också mer synlig tack vare både lodräta och horisontella reflexband.

Västen har även en rad fickor som till exempel invändiga patronhållare och fickor på framsidan med dragkedjor, som kan användas för allt från jaktkniv till jaktradio. Till dig som vill ha med radio och GPS passar den här jaktvästen extra bra då den har fickor för sådana på båda sidor av bröstet med speciella fästen för antennen.

För dig med hund som sällskap har den här modellen D-ringar vid fickorna på framsidan där du kan fästa både hundkoppel och annan utrustning. De är dessutom starkt insydda så att de kan tåla tunga påfrestningar.

3. Premiumval – Härkila Angus Jaktväst

Klicka här för att se bästa priset

Recension kommer snart!

4. Billigast – Chevalier Mainstone Jaktväst

Chevalier Mainstone Jaktväst

Klicka här för att se bästa priset

Chevalier Mainstone är en väldigt stilren jaktväst gjord i fleece som är utrustad med en hög krage med ett hakskydd. Den är tack vare sitt fleecematerial i 100% polyester väldigt bekväm och har även en väldigt mjuk insida i borstad pile.

Den kan användas lika väl till vandringen som till jakten och är utmärkt på att hålla dig varm samtidigt som den passar perfekt som ett mellanlager när temperaturerna kryper allt längre ner.

För både bättre passform samt bättre utseende har den här modellen elastiska kantband i nederkanten längs kragen och i ärmhålen. Den har även två stora fickor med dragkedja på framsidan och en hängare på insidan av västen.

Lista över de bästa jaktvästarna 2024

  • Bäst i test: Pinewood Hundförarväst
  • Populärast: Härkila Wildboar Pro Hundförarväst
  • Premiumval: Härkila Angus jaktväst
  • Billigast: Chevalier Mainstone Jaktväst

Vanliga frågor om jaktvästar

Vad kostar en jaktväst?

Jaktvästar kan variera lite i pris och de brukar ligga mellan några hundralappar och några tusen kronor. På vår hemsida har vi recenserat modeller som kostar mellan cirka 700 kr och 2300 kr.

Varför ska man ha en jaktväst?

En jaktväst kan underlätta din vistelse i naturen avsevärt. Många tänker att de endast är avsedda för jakt men det finns flera modeller som även kan användas till promenader i naturen.

Med många olika fickor och fack kan de även hjälpa dig att förvara olika användbara föremål och med sina isolerande material kan de värma dig under kalla kvällar. Det finns även modeller med reflexer som gör dig mer synlig i skogen.

Vad är skillnaden mellan hundförarvästar och jaktvästar?

En hundförarväst fungerar som en jaktväst men är mer utformad för jägare som har hund med sig. De kan då till exempel vara utrustade med hakar eller ringar där du kan fästa hundkopplet så att du slipper hålla i det.

Vilken är den bästa jaktvästen?

Eftersom alla inte har samma behov kan den ”bästa” jaktvästen vara av olika varianter beroende på vem man frågar. Vissa använder till exempel endast jaktvästen när de är ute och går och då har de andra preferenser än den som jagar med västen.

Den bästa jaktvästen skiljer sig också mellan damer och herrar när det kommer till bland annat passform. Det kan även handla om material då vissa föredrar jaktvästar i skinn när andra prefererar fleece.

Sammanfattning

Avslutningsvis är jaktvästen en av de absolut mest praktiska föremål att ta med sig när man ska ut och jaga. De olika funktionerna som en jaktväst kan ha är alla gjorda för att du ska känna dig mer bekväm när du använder den.

Med alla olika funktioner är det viktigt att man tänker på vad man ska ha jaktvästen till. Ju fler funktioner den har, desto dyrare brukar den också vara. Därför måste du vara fullt medveten om vilka funktioner du är ute efter så att du inte lägger pengar i onödan.

Om du ska använda västen mycket och ofta kan du få mer valuta för pengarna om du köper en dyrare variant då den generellt sätt håller längre. Därför kan den som inte ska använda västen särskilt ofta välja en billigare modell.

“Jaktvästen är jägarens självklara modeval”

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen