Bästa Jaktvästen 2022 – Test av olika Jaktvästar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Pinewood Hundförarväst

Härkila Wildboar Pro Hundförarväst

Härkila Angus Jaktväst

Chevalier Mainstone Jaktväst

Klicka här för att se fler Jaktvästar.

Bäst i test Jaktväst 2022

Ibland handlar din jaktutrustning mindre om kamouflage i skogen och doftblockering och mer om vad det logistiskt kan göra för just dig själv. Den bästa jaktvästen kanske inte passar perfekt in i din miljö men borde slå de flesta av de klassiska jaktjackorna när det gäller bekvämlighet. Det finns många situationer där en jaktväst är ett utmärkt val och om du vet vad du ska leta efter kan förhållandet mellan pris och prestanda vara otroligt. Vår köpguide nedan bör hjälpa dig att komma igång och spara en massa tid.

Om det här är första gången du tittar på klassisk jaktutrustning istället för tekniskt laddad modern jaktutrustning har vi täckt dig. Vi har sett till att täcka alla väsentliga saker som man bör tänka på när man väljer den bästa jaktvästen och därmed har vi valt några av de bästa alternativen på marknaden just nu år 2022. Det finns ett ganska trevligt spektrum av olika funktioner i jaktvästarna som presenteras ovan, från bara väsentliga saker till mer avancerade funktioner. Eftersom priset speglar funktionerna och bekvämligheten av jaktvästen, se till att du tar en stund att tänka på vad du faktiskt behöver.

Läs även >>> Den bästa Lerduvekastaren 2022

Köpguide för Bäst i test Jaktväst 2022

En jaktväst erbjuder lätt skydd och är ett bra sätt att organisera några av de många verktyg du kommer att bära under säsongen. Det roliga med det här tillbehöret är att det är tänkt att göra mycket utan att nödvändigtvis komma i vägen. Det finns inga dominerande varumärken i branschen, även om ett anmärkningsvärt namn på listan är Under Armour. Att vara ett av de största namnen inom sportkläder gör dem också till det främsta målet för listan.

Köpguide innehållsförteckning

 • Passform
 • Komfort
 • Väderbeständighet
 • Färg
 • Material
 • Stil
 • Lagring
 • Fickor
 • Fickplacering
 • Ljud
 • Doft
 • Säkerhet
 • Tillbehör
 • Priser
 • Värde
 • Ytterligare funktioner

Passform

När jag bestämde den bästa jaktvästen var det första drag jag ville ta itu med västens besvär. Även om detta kriterium är lätt att förbise, är det ett viktigt drag att beakta i jaktvästar. Även den lättaste jaktvästen kan verka betungande om den är placerad fel eller har en ficka i ett udda område. När du tar den långa vandringen ut till din jaktplats vill du inte bli tyngd av en 5 kg jaktväst. Västens extra vikt kan också göra det svårt att klättra in i ett träd. Med detta i åtanke valde jag jaktvästar som var totalt 2 kg eller mindre i totalvikt.

Den första aspekten av besvär jag bestämde mig för var västeffekten på manövrerbarhet. Jag kommer aldrig att glömma min första jaktupplevelse. Jag minns hur viktigt det var att kunna röra sig och kunna nå och böja sig för olika uppgifter. Att ha en jaktväst som kan tillgodose dessa behov kan göra skillnaden mellan en lyckad jakt och ett jaktfel.

För att säkerställa att manövreringsförmågan inte skulle hindras valde jag västar som kunde vara tillräckligt stora för att passa över en befintlig jacka eller sådana som är gjorda av ett förlåtande material som kan sträckas vid behov. Många gånger skulle jag ha min jästväst över min kappa, så jag försökte också se till att några av dessa västar skulle tillgodose det behovet.

Varje bra jägare vet att det att vara så tyst som möjligt är avgörande för din framgång. Vissa ljud kan gå obemärkt förbi ditt byte. Ljud som inte är vanliga i naturen kommer dock att utmärka sig mycket för djurlivet i området. Sakerna är lika små som huruvida fåglarna i a är aktiva eller inte och visslande kan skrämma ditt val. Att kunna lugnt och sömlöst fördjupa sig i miljön är en viktig uppgift. Även om det inte är specifikt för jakt, kan det också bli ganska besvärligt att höra var och en av dina rörelser. Jag visste att jag valde att jaga västar som inte genererar för mycket buller när du rör dig eller något gnuggar mot din väst.

Rörelse som till synes oskadlig som att bröstet expanderar och drar ihop när du andas in och andas ut kan påverka skottets bana. En annan till synes irrelevant faktor som kan orsaka lika stor skillnad är placeringen av dina fickor. Den minsta avvikelsen i hur vikten fördelas på din jaktväst kan vara din ångring. Placeringen av dina fickor kan också göra att jaktvästen känns mer eller mindre bekväm. Jag såg till att endast ta med västar som var symmetriskt utformade eller som kunde sprida vikten på allt du råkar bära över västen.

Komfort

Förutom att vara praktisk måste en bra jaktväst också vara bekväm. Till skillnad från de flesta ytterplagg är storlek vanligtvis inte ett problem, eftersom de flesta jaktvästar är överdimensionerade och “en storlek passar alla.” Om du köper en inredd väst, kom ihåg mängden kläder du kommer att ha på dig under och tillåt svala morgnar, särskilt under hösten. Några mångsidiga västar har även dragkedjor som kan tas bort när temperaturen stiger, medan andra tillåter tillsats av en hydratiseringsblåsa för att göra släckningen av din törst lättare än någonsin.

Men komfort handlar inte bara om passform, det handlar också om sittning. Om det finns en sak som du sannolikt kommer att göra mycket med, så är det sittande. Ett försiktigt djur som svarar på ditt samtal kan ofta ta lång tid att äntligen flytta in i skjutbana. Under den tiden är det sista du vill göra att du snurrar och fidlar för att du är obekväm. Det är därför jag tror att en inbyggd ryggplatta är nödvändig.

De flesta västar är gjorda av ett tunt, lätt material för att hålla dig sval vid milda temperaturer, men det tunna materialet ger inte mycket dämpning när man lutar sig mot ett träd, särskilt de med grov bark. En jaktväst med vadderad rygg gör att du kan sitta bekvämt i timmar. Många västar har också ett nedfällbart vadderat säte. Om du inte vill ha med dig en separat sittdyna eller pall är en inbyggd sittplatta också nödvändig för att hålla baksidan från den kalla, hårda, marken.

Av säkerhetsskäl är det klokt att alltid sitta med ryggen mot ett träd som är bredare än dina axlar. Men tänk om du plötsligt snubblar på en flock hjortar, eller om du upptäcker dig medan du står ute i det fria och det inte finns några stora träd att sitta mot? Inga problem, om du har en jaktväst med en inre ram för ryggstöd. En av dessa västar gör att du enkelt kan sitta ner var du än är, inget träd krävs (och de ger extra komfort och stöd när du sitter mot ett litet eller krokigt träd). Några av dessa västar har också en inre ram i sittdynan för ytterligare komfort och stöd.

Fortfarande inom komfortområdet är några nyare västar utrustade med justerbara gevärshållare som hjälper dig att hålla ditt hagelgevär stadigt vid din axel, medan andra har rekylkuddar på axlarna för att underlätta rekylen av geväret när den stora hjorten äntligen ger dig ett tydligt skott.

Väderbeständighet

Med olika säsonger som börjar och slutar under hela året är det viktigt att du har en jaktväst som tål kallt väder och samtidigt är bekväm under vår- och sommarsäsongen. Vidare, när man ofta går genom höga gräs- och borstområden, var det avgörande att få en jacka som tål vegetationens nötning. Var och en av dessa västar kan användas oavsett säsong, djur eller region.

Oavsett om det är prövningar utomhus eller sporten, jaktvästar tenderar att bli lite smutsiga. Under jakten är det viktigt att vara så doftneutralt som möjligt. Ett stort antal djurarter har ett perfekt luktsinne och kan upptäcka alla förändringar i deras miljö som verkar konstgjorda. Detta gör rengöring av jaktväst mer jobbigt än en lätt uppgift. För att minska tvättprocessen inkluderade jag fläckresistenta alternativ.

På de kallaste dagarna kan vinden bli den värsta delen av din utflykt. Det intensifierar den kalla luften drastiskt och effektiviserar den direkt i din riktning som om den vore avsiktlig. Med lite vilt som lever i förrädisk terräng med olika vädertyper som kan kombineras med vinden är det viktigt att ha ett lager mellan dig och miljön.

Några av jaktvästarna på denna lista är vindtäta medan andra bara är vindbeständiga. För att testa om ett tyg är vindtätt eller inte, kan du blåsa på produkten och se om du känner att vinden orsakas på andra sidan av tyget. Du kan potentiellt generera upp till en 20 km / h vind genom att bara använda dina lungor. Om materialet hindrar dig från att känna det är det troligt att det tål ganska bra utomhus.

Det vanligaste och nödvändiga väsentliga kan ironiskt nog bli din värsta fiende när du är i vildmarken. Att bli våt utomhus kan snabbt leda till katastrof om det inte kan åtgärdas omedelbart, särskilt i kallt väder. Att vara vattentät var ett annat drag som jag försökte inkludera med jaktvästarna på den här listan. Vattentäta jackor använder tre lager tyg som behandlas med en djupvattenavvisande spray och är i allmänhet också vindtät på grund av denna process.

Färg

Det första du kommer att märka om de flesta redskap är bristen på kamouflagemönster. När det gäller färg hittar du mestadels jord- och olivtoner i kombination med några fläckar av orange. Åh nej – du kanske tror – kommer inte hjortar och fåglar att se mig? Fåglar kanske, men hjortar inte så mycket.

Tänk på att hjortens syn suger. Den verkligen suger. Värre än vårt. På avståndet du ska skjuta dem från kommer du att se ut som en gråaktig suddig trädstubbe ändå, så nej, du behöver inte det senaste kamouflagemönstret för att få hem lite middag. Hjortar kan inte se orange och så länge du inte klär dig i blått spelar din färg egentligen ingen roll. Vissa länder kräver till och med att du bär en viss jägarorange.

Men när det gäller fåglar är de tvärtom. Medan du kanske är stolt över att kunna läsa gatuskylten 30 meter bort ser ankan du försöker skjuta skalbaggen krypa över den. Eftersom högväxtjaktvästar inte är gjorda för att vara perfekt gömda i en persienn spelar det ingen roll men om det är din plan, rekommenderar jag att du tittar på vår jaktjacka-guide.

Material

Beroende på din erfarenhet av jakt kanske du tror att när du väljer jaktutrustning måste du leta efter något kamouflage eller blåsorange och det är allt. I verkligheten finns det fler saker i en jaktväst än färgen eller mönstret. Du bör överväga saker som det material som jaktvästen är gjord av. Är den hållbar och stark så att den inte slits och faller sönder på dig efter bara några få slitage eller tvättar? Vad sägs om värme? Är det material som din jaktväst är gjord för att hålla dig isolerad när temperaturen sjunker men du är ute på fältet? Material kan också spela in i västens övergripande passform.

Först måste du bestämma vilken typ av jakt du ska göra. Om du jagar fåglar behöver du inte vara helt gömd. Tillverkarna sparar det där för jaktjackor. Med jaktvästar kan du förvänta dig tåliga, grova och tuffa material som är vattentäta, isolerande, andningsbara och redo att slå. Du kan överväga om materialet i din jaktväst också behandlas (eller kan behandlas) med doftblockerare. Detta kommer också att hjälpa dig när du är ute i fältet i vissa fall, men inte alla.

Att fokusera på materialen handlar lika mycket om komfort som det kan handla om bekvämlighet också. Du vill se till att västens design ger dig förvaringsalternativ, bekvämligheter för att komma till saker du behöver och övergripande, att den tjänar dig medan du är ute på jakt. Annars, varför ha det?

Stil

Detta viktiga ämne väcker alltid när jaktsäsonger närmar sig. Kan djuret se de ljusa flammande orange jaktvästarna? För mig har svaret alltid varit enkelt och svaret för mig har alltid varit att det aldrig handlade om att bli sett av djuret. Jag vill hellre skrämma bort djuret än att bli offer för en jaktolycka på grund av att jag inte bär en ljus flammande orange väst. Medan detta fungerar för mig föredrar vissa jägare att smälta in i omgivningen sömlöst. För att erbjuda båda alternativen inkluderade jag både de flammande ljusorange jakvästarna och några monofärgade västar.

Kamouflage fungerar genom att bryta upp din silhuett och göra dina rörelser mindre märkbara. De flesta djur märker rörelse mycket bra så att ha ett kamouflagemönster på din jaktväst kan vara mycket fördelaktigt när du jagar. Några av jaktvästarna på den här listan kan hjälpa dig att hålla din silhuett så trasig som möjligt. Det är viktigt att notera att kamouflage fungerar bättre om kamouflaget kan matcha färgerna i omgivningen.

Medan de ljusa flammande orange jaktvästarna är en bra säkerhetsåtgärd är det ett annat problem när man letar efter rätt jaktväst. Den enfärgade jaktvästen är användbar och har en bra förmåga att matcha de flesta kamouflagescheman. Med de ljusa flammande orange jaktvästarna som är gjorda för att sticka ut försökte jag inkludera alternativ som bröt upp de orange fläckarna i separata områden vilket gjorde det lättare att lägga till en jaktdräkt.

Den stil du väljer säger mycket om dig och är en av ett litet antal saker i din kontroll. En av de vanligaste fraserna du någonsin kommer att höra är den långvariga effekten av ett första intryck. Det är ett enkelt sätt att visa vem du är och vad dina intressen är. Med ett så viktigt ögonblick som eventuellt inträffar när du är i din jaktväst, såg jag till att välja västar som inte bara fungerar bra utan också har ett snyggt utseende i sin design.

Lagring

Jaktvästar kommer att fungera som en mobil lagringsenhet för dig. Många av dem kommer att skryta om hur många fickor de är utrustade med och till skillnad från de flesta andra marknadsföringar är det faktiskt något du bör bry dig om. Ett av de viktigaste försäljningsställena för dessa västar är faktiskt lagring. Skal, en rensningskniv, ankarsamtal eller vad du än kan komma på, oundvikligt för din jaktdag, borde hitta en plats där inne.

Fickor

Ett överflöd av olika fickor, både inuti och utanför västen, är det största du kan leta efter i en jaktväst. Om du bara använder ett eller två olika samtal kanske du inte ser behovet av så många fickor, men lita på mig när jag säger att när du blir mer involverad i den här spännande sporten kommer du att bli förvånad över hur många olika samtal och tillbehör du kommer att samla genom åren.

Och precis som fiskare känner behovet av att släpa hela sin låda ut på vattnet varje dag, även om de vet att de sannolikt bara kommer att använda några olika beten, vill du också ha allt med dig ute på fältet – “bara om.” Personligen tror jag att du aldrig kan ha för många fickor på en jaktväst. Du hittar alltid något att lägga i dem, vare sig det är en extra smörgås till lunch, en mobiltelefon, en GPS-enhet etc.

Men alla fickor är inte skapade lika och stora fickor med ett fack kan vara irriterande. Fickorna behöver inte bara lagra och bära din utrustning säkert, men de måste också hålla din utrustning, särskilt dina samtal, organiserad och tillgänglig. Kavernösa enstaka fickor leder till att fumla och leta frenetiskt efter precis rätt samtal vid kritiska tider. Leta efter en jaktväst som har både stora fickor, för skrymmande föremål som kikare, avståndsmätare eller din lunch, samt mindre fickor för mindre föremål, till exempel dina olika tillbehör som kompasser, kartor etc.

Dessa fickor ska ha dragkedjor, snäpp, magnetiska eller kardborreförslutningar. Vilket du föredrar är till stor del en fråga om personlig smak. En fin funktion att leta efter är elastiska fickor. Detta hjälper till att hålla föremål säkra och hindrar dem från att röra sig och göra buller. Detta gör att du inte bara kan röra dig lugnt genom skogen utan också förhindrar att friktionssamtal som boxsamtal och skifferanrop skiftar och ger oavsiktliga ljud som kan skrämma ett försiktigt djur. Vissa västar åstadkommer samma sak genom att ha dragsko i fickorna.

Många västar har en nätficka för mun (membran) samtal, vilket gör att samtalen kan torka medan de inte används. Dessa västar kan också ha en ficka speciellt för att lagra ett skifferanrop, kanske med avdelare för olika anfallare. Genom att ha en separat ficka för varje specifik typ av samtal behöver du aldrig söka igenom slumpmässiga fickor och leta efter precis rätt.

Fickplacering

En annan viktig funktion du kanske uppskattar är fickkonfiguration och design. Visst, du vill ha mycket för dina behov, men är de på rätt plats och fungerar de bra? En tillverkare skickade mig en produktionsmodell (för sent att fixa!) Med tyg så spetsigt att du inte kunde öppna fickluckan utan att lägga ner geväret och använda två händer för att skruva ihop kardborrebandet. Sedan dess har de förbättrat mekaniken genom att förstärka tyget. Filsons snäppdesign med en hand (fingret i en ögla, tummen slår av det) är nobelvärdigt, men kardborreband fungerar bra med styvare, starkare tyger och de flesta använder detta system idag.

Men om fickorna ligger i vägen för dina lår när du klättrar, jobbar du för hårt med varje steg. Om de kommer i vägen för din gevärsmontering, ja, jag vet inte om dig, men jag har redan massor av skyttear. “Strömlinjeformat” är ett gammalt ord, men det bör övervägas av fler västdesigners. Ibland är det bara att banta deras profil, men det är ofta placeringen på bältet eller västen.

Håll utkik efter andra “förbättringar” som helt enkelt inte är vettiga. Jag har haft sändarfickor där antennen nästan skjutit ut mig när jag böjde mig för att vattna en hund. Andra är för små för att passa en krage alls. I handskar är vissa ficköppningar för små för att nå ammunition. Vadderade axelremmar är överdrivna och kan påverka gevärets svängning, liksom slingor för vattenblåsrör och D-ringar för högt på remmen. En jaktväst hade axelremmens justeringar bakom bärarens nacke.

Sedan finns det sunt förnuft (uppenbarligen inte så vanligt). Jag kommer aldrig att glömma den första jaktvästen jag fick från ett stort sportklädföretag. Du var tvungen att vara dubbelfog för att sätta ett djur i påsen. Jag slår vad om att du har hjälpt någon som slår iväg med en ringhals i händerna och försöker hitta hålet. Det är nästan en tradition. Om du måste ta av dig jaktvästen för att väska ett byte, börja shoppa.

Ljud

Nästan alla jägare behöver hålla tyst. Din jaktväst ska hjälpa till med det. Detta innebär att fästena bör stängas och öppnas utan att göra för mycket ljud. Kardborreband är ett definitivt no-go. Även blixtlås kan vara höga, så om din jaktväst kommer med dem, se till att de är utformade för att vara tysta. En bra jaktväst bör också hålla sig från att fånga på växter och rasla runt. Tyget ska vara slätt och bör inte röra sig för mycket när du gör det.

Doft

Med västar kommer doftkontroll ner på många olika faktorer. Först och främst måste du vara klädd för vädret. En tjock, varm jaktväst i början av säsongen får dig bara att svettas, och det får dig att lukta. Om en jaktväst kan tvättas i maskin, blir det mycket lättare att hålla doften fri. Du kan tvätta den med ett jaktspecifikt, doftdödande rengöringsmedel. Slutligen är vissa västar till och med gjorda med tyg speciellt utformat för att neutralisera lukt, så håll ett öga på dem.

Säkerhet

Säkerhet bör alltid vara en avgörande faktor i alla former av jakt. I själva verket kan en mycket farlig situation uppstå när du försöker bära ditt byte ut ur skogen efter en framgångsrik jakt, särskilt i tjockt skydd eller på allmän mark.

En död hjort som bärs över din rygg eller vid din sida kan tyckas leva och röra sig när den studsar genom tungt skydd. I kombination med jägarens totala kamouflage och hans oförmåga att se en annan jägare som kan vara dold och kamouflerad i närheten, är det lätt att se hur katastrofen kan drabba. Nyckeln är att hålla dig lätt att se vid denna tidpunkt med hjälp av din jaktväst.

De flesta jaktvästar har en avtagbar blå orange säkerhetsflagga på västens baksida. Genom att helt enkelt se till att detta syns när du lämnar skogen, oavsett om du bär en hjort eller inte, bör andra jägare inte ha några problem att se dig.

Ett annat alternativ är att se till att djuret du bär inte syns alls. Av denna anledning har de flesta jaktvästar också en stor bytespåse i ryggen. Bredvid ditt gevär eller båge är en bra jaktväst kanske det viktigaste föremålet en seriös jägare kan äga. Lite kunskap om vad du ska leta efter hjälper dig att välja rätt jaktväst för dig.

Tillbehör

Från kompasser och lampor, till licensmärkehållare och vattenflaskhållare, med flera tillbehör läggs lite värde på dessa jakvästar. Ett antal västar på listan innehåller små tillbehör för bekvämlighet och komfort. Dessa små bekvämligheter kan göra en bra jaktväst till ditt favoritverktyg i din jaktutrustning. Antalet tillbehör som kan läggas till dessa västar var en annan egenskap som jag försökte inkludera i den här listan.

Oavsett vad du väljer djur behöver varje jägare ett stort utbud av färdig ammunition. När du är i ögonblicket och beredd att börja din jakt är det sista du vill oroa dig för om du har reservammunition eller inte om du skulle missa ditt skott. Ett par av dessa jaktvästar inkluderar en skalhållare, elastiska sömmar eller en påse, gjord för att hålla din ammunition. Så när tiden kommer behöver du inte oroa dig för att fumla och leta efter mer ammunition.

Eftersom vädret är så oförutsägbart som det är, är det en nödvändighet att ha en säker och torr plats på jaktvästen där du kan lagra elektronik som din mobiltelefon eller avståndsmätare. En mängd av dessa västar inkluderar innerfickor för att hålla dessa tillhörigheter intakta. Några av jaktvästarna inkluderade ett vattentätt foder på insidan av fickan för att ytterligare öka motståndet mot skador.

Några av jaktvästarna på den här listan använder flera fickor, några mycket stora och några superlilla för att säkerställa att du har gott om lagring för allt du kan behöva när du är på jakt. Allt från knivar, handskar och till och med beten kan förvaras på ett bekvämt läge som fungerar för dig. Medan fickor är en trevlig funktion lade jag också till några alternativ som inte använder några fickor men ändå är bra jaktvästar.

Detta kan verka som ett självklart val som en funktion, men jag såg till att inkludera några alternativ som erbjuder flera färgvarianter. Anpassning är ett viktigt drag för många jägare. Du gör ett uttalande med din stil. För att följa denna önskan erbjuder vissa av dessa västar olika färger och stilar så att varje jägare kan välja en som passar deras behov och preferenser.

Priser

Som nämnts ovan kan jaktvästar variera mycket i pris. Ibland kan du hitta en lämplig jaktväst till ett lågt pris på 200–400 kr, men om din jakt är extrem eller hela dagen skulle mitt förslag vara att gå med en premiumjaktväst för komfort, tillförlitlighet och livslängd. Den övre prispunkten på 700–1500 kr och högre jaktvästar är välgjorda och kan hantera missbruk som lövträ kan sätta på den. De är också ergonomiskt konstruerade med förstärkning och stretch där det behövs, vilket ger dig en fantastisk dag borta.

Värde

Medan du med största sannolikhet kan hitta en jacka som är allomfattande och har allt du kan önska dig och mer, är chansen att du också kommer att betala allt som säljaren alltid kan vilja och mer. När jag skrev den här bästa jakvästlistan försökte jag räkna ut värdet på varje jaktväst och kostnaden och hålla de mest kostnadseffektiva jaktvästarna högre på listan. Att hitta bra alternativ var en utmaning men jag tycker att jag har hittat de bästa värderade jaktvästar som finns tillgängliga.

Var och en av jaktvästarna som jag listade var avsedd att uppfylla de mest grundläggande behoven du kan önska dig i vilken jaktväst som helst och erbjuda något unikt eller som uppfyller ett annat krav. Denna urvalsmetod gjorde det möjligt för mig att se till att jag bara valde västar som erbjuder bra värde jämfört med deras kostnad. För att hjälpa till i processen listade jag de mest kostnadseffektiva mot toppen av listan.

Det sista du vill ha är att köpa en jaktväst och få den fastna eller rippas under din första användning. Att få det här kan innebära att du missar en hel dag på jakt. Från slitstark bomullsduk till blandat material, dessa tyger gör ett utmärkt jobb för att förhindra att även de mest peskiest grenarna fastnar i din väst. För att ifrågasätta utomhusens robusthet har de valda jaktvästarna de som använder det mer hållbara materialet.

Precis som alla produkter finns det företag som specialiserar sig på att göra den mest rungande produkten möjlig för att säkerställa din tillfredsställelse. Det finns också upp och kommande som hjälper till att sätta nya gränser för vad en jaktväst kan. För att hålla en bra balans i den här listan försökte jag presentera både varumärken och nya men populära västar.

När du planerar en jakttur finns det cirka tusen saker du behöver tänka på och du måste ha en plan för att få en bra resa. Allt från var och när du kan få mat till var du ska sova medan du inte sitter tyst i skogen i timmar. I ett försök att överväga denna uppgift valde jag västar som kräver lite eller inget underhåll eller underhåll vilket ger dig mer tid att fokusera på de andra aspekterna av din jakt.

Spendera inte för mycket

Priset ska vara sist på listan men kan faktiskt vara viktigt för dig. När det gäller jaktvästar behöver du inte släppa stora pengar. Du vill att det ska hålla dig och du vill att det ska bära några saker åt dig. Lätt rätt? Så tappa inte stora mängder på jaktvästen när du kan spara det för något annat och roligare. Bestäm själv vad du faktiskt behöver och vad som bara är en fin men onödig funktion som uppblåser priset. Som med all jaktutrustning kan du spendera lite förmögenhet om du vill, men måste du? Absolut inte!

Ytterligare funktioner:

Här är några andra egenskaper som jag gillar i en bra jaktväst:

Fästpunkter

D-ringar, öglor eller andra sätt att fästa spännband för visselpipor, kameror … Jag fäster allt sedan jag lämnade en kragesändare på ett stenblock för 20 år sedan. (Om du hittar det, vänligen återvänd!)

Justerbarhet

En bra remväst är ett väder för alla väder. Det bör finnas tillräckligt med justeringsslack i axelremmar och höftbälte för att möjliggöra lager under sen säsong och t-shirts på öppnaren. Helst finns det något logiskt att fästa eller lagra det lagret när du skalar av det.

Fästbarhet

Det finns som sagt ingen perfekt väst. Jag har ett par dussin överskottsfickor, tillsammans med bitar av andra västar, som går på och av min valda jaktväst efter behov. Öppen design, nakna delar av bälten och remmar är perfekta för att fästa kamerafodralet eller extra vattenflaskpåse, ett extra lager om det behövs.

Storlek

Det är viktigt att du väljer en modell som passar perfekt. När du väljer storlek för att se till att du ser om jaktvästen bärs över andra plagg eller inte. Naturligtvis bör du också se till att du väljer en modell som passar din kropp. Dessutom, när det gäller västar som integrerar en bakficka, se till att remmarna är justerbara för att ge en snygg passform.

Kylhet

Andningsförmåga. Vissa remvästar är mer jaktväst än jag vill, särskilt tidigt på säsongen. Vissa tyger, i för stor mängd, omsluter dig i en bastuliknande miljö. Bra västar presenterar vanligtvis hela din torsofront i frisk luft. Nu är det “coolt”.

Design

Vi har huvudsakligen två mönster, den raka västdesignen och en jaktväst som integrerar en ryggsäck. Här beror valet du väljer på hur mycket lagring du behöver. I de flesta fall erbjuder modeller med ryggsäckar mer lagring. De måste dock innehålla stora framfickor för tillgänglighet. Men om du letar efter något billigare och enkelt, kommer den raka västdesignen att göra susen.

Vattenkapacitet

Förutom att vara på rätt plats behöver du plats för mycket. En ficka mellan axelbladen plus platser för vattenflaskor kan hålla dig på backen istället för att halta tillbaka till lastbilen på din nästa chukarjakt.

Byggmaterial

Byggmaterial spelar också roll när det gäller prestanda för din väst. Tummen är att välja en modell gjord av robusta material. Om du gör det ser du till att du väljer en modell som kommer att hålla. Här bör du också överväga att gå efter material som är resistenta mot vatten och blodfläckar.

Sömmar

Sömmarna måste vara lufttäta. Många västar på marknaden har väderbeständigt tyg, men de släpper in vatten genom stygnen. För att undvika det måste du hitta en jaktväst som kommer med in-fodrad dubbelsöm för att undvika att vatten kommer in i jaktvästen och suger upp dina kläder från insidan.

Lättvikt och flexibilitet

Som jägare vill du ha något som inte hindrar dig när du förhandlar om en lutning. Naturligtvis väger du ditt gevär, jaktväska och andra nödvändiga tillbehör för att hantera, och så behöver du inte någon annan extra vikt. Den idealiska jaktvästen ska inte bara vara lätt utan också flexibel. Ett oflexibelt plagg kan göra din rörelse och böja för att bli sådan ont. Om en jaktväst är elastisk och bekvämt rymmer dig med din jacka, desto bättre.

Uthållighet

Medan de flesta föredrar jakt under sommarmånaderna är en jacka som känns bekväm under det varma vädret, liksom de kalla kvällarna idealiska. Dessutom kan du behöva krypa på högt gräs eller röra dig genom hög vegetation, så att din jaktväst lätt tål nötning.

Tygets kvalitet och styrka bör vara på en annan nivå – jakt är ingen picknick, och du kan behöva bergsklättra eller gå upp i ett träd, och ett känsligt tyg ger väldigt lite skydd. Ibland kommer du på förrädisk terräng där vindstyrkan kan vara onaturlig. Vid en sådan tid hjälper det att hantera en vindavvisande jacka. Ibland kan det också vara regnigt och du vet hur det är ute i naturen. En vattentät jacka skyddar dig från att bli dränkt och kall.

Fläckbeständig

Jakt är inte en av de renaste aktiviteterna. Bloddroppar och annan smuts kan orsaka problem för dig på flera sätt. Till exempel kan en smutsig jacka negativt påverka jaktens framgång. Du förstår, en del av djuret kommer lätt att lukta ut och lämnar dig med något annat än ditt gevär och en påse med frustrationer. Som ett resultat är rengöring av jackan en av de mest kritiska uppgifterna innan du hoppar i buskarna. Därför är det viktigt att välja fläckresistenta jackor.

Inbyggd sits

Dagens jaktvästar är ganska detaljerade och har till och med stolar som är inbyggda i västen. Du kan också få en jaktväst med avtagbar kudde som enkelt kan förvaras antingen med kardborreband, magneter eller något annat för säker fastsättning som håller kudden ur vägen för dina ben medan du går. Du kan låta västkudden hänga och det gör jag ofta när jag har bråttom för att komma till ett annat set eftersom jag såg några djur. Under denna tid har jag aldrig märkt att kudden hänger ner. Du kommer att märka det när jakten är långsam och du går långa sträckor för att hitta en.

Lista över de bästa Jaktvästarna 2022

 • Bäst i test: Pinewood Dog Sport Light Jaktväst
 • Populärast: Pinewood Tiveden Jaktväst
 • Premiumval: Pinewood Dog Sports Jaktväst
 • Billigast: Pinewood Karl Jaktväst

Olika typer av jaktvästar

Det finns utan tvekan många västar på marknaden som ibland kan vara svårt att välja rätt. Som ett resultat kategoriserar vi dem i tre så att din uppgift att förstå dem blir enklare.

Traditionell väst

Den gamla modevästen växer gradvis i popularitet baserat på dess många förvaringsfickor och hållbarhet. De säger att gammalt är guld, och det kan inte vara sant med denna väska. Det är en riktig jaktpärla. Tyvärr kan den traditionella jaktvästen kännas lite varm vid brännande utomhus och lite tung jämfört med andra varianter som bytesbältet.

Remväst

Remvästen är lätt och har andra komfortfunktioner; någon jägare kommer att älska. Västremmarna på ditt avfall till exempel överför vikt från axlarna till midjan. Det betyder en minimal belastning som dina redan trötta axlar måste bära.

Det finns flera varianter av jaktbandvästar på marknaden. Välj ditt ideal beroende på komfortnivå, och du kommer inte att göra ditt beslut som jägare. Det är snyggt och bekvämt att använda om du är nybörjare. Bytesväskan som remvästen levereras med är inte tillräckligt stor för att kunna bära några av de viktigaste jakttillbehören.

Bytesbältet

Bytesbältevästen är karakteristiskt unik. Och som namnet antyder, kommer jaktvästen med ett bälte i fickan som gör det lätt att bära din ammunition och andra jakttillbehör. Det är bekvämt och lätt, vilket innebär att du kan springa efter matchen, hoppa på klippan och skala ett berg utan att känna någon belastning.

Som en seriös jägare kommer du att hitta den bältade jaktvästen ett utmärkt urval. jaktvästen har dock mindre utrymme och kanske inte passar några av de väsentliga tillbehören du behöver för att göra jakten till en framgång.

Bästa företagen som tillverkar jaktvästar

Browning Arms Company

Browning Arms Company, ofta kallat Browning, är en av de mest kända tillverkarna av skjutvapen och utomhusutrustning. Browning grundades på grund av John Moses Browning. Medan många av hans vapen var designade för militären, producerade han många för civilt idrottsbruk.

Några av dessa säljs fortfarande idag. Faktum är att om du besöker en hagelklubb är chansen att du ser en Browning Citori som används för att skjuta lerduvor. Personligen började jag min fällresa med en Browning Auto-5. Halvvägs genom den säsongen lade jag till ett bälte från Browning i mitt bälte. Sedan en Browning väst.

De ökade inte mina poäng men gjorde min övergripande skytteupplevelse bättre. Och jag var inte ensam. Ace Technical Shooting och Trapper Creek-västarna är två av mina favoritfällvästar, men de är inte de enda skjutvästarna som Browning har lagt ut. Du hittar inte Browning-kläder i den nedre soptunnan, men jag har alltid funnit dem värda priset. Browning redskap bär bra och håller länge. Faktum är att mina långvariga strumpor tillverkades av Browning. Och jag använder fortfarande deras jaktväst varje gång jag skjuter lerduvor.

Gamehide

Specialisering hjälper ofta företag att lägga ut högkvalitativa produkter som möjligt. Gamehide är specialiserat på jaktkläder och har gjort det i över 30 år. Gamehide gör mer än kläder för jägare, de gör också kläder för sig själva. Gamehide-anställda testar allt jaktkläder i fältet innan de säljs.

Detta säkerställer kvaliteten på deras kläder och att det kommer att stå emot det hårda vädret och de otäcka taggarna som plågar jägare och sliter sönder svagare kläder. Gamehide fokuserar på hållbarhet, men de tar också mycket tid att förnya sig. Gamehide har till exempel utvecklat ElimiTick fästingsäkra jaktkläder.

ElimiTick-kläder är impregnerade med ett avstötningsmedel som vänder bort fästingar, chiggers, myggor och bitande mider. Till skillnad från eftermarknadsmedel, tvättas det inte ur tyget. Gamehide Switchgrass-västen har inte ElimiTick, men du kan bära den över kläder som gör det! Gamehide’s kvalitet sträcker sig förbi designen och in i de smutsiga detaljerna i deras kläder. De använder bara de bästa knapparna och dragkedjorna.

Även Gamehide-sömmar är bättre än deras konkurrenter. De flesta jaktkläder har 7 till 9 stygn per 2 cm. Gamehide har 9 till 11. Så om du vill ha en jaktväst som du vet kommer att fungera, köp från ett företag som använder sina egna produkter. Gamehide är det företaget.

Vad man bör bära i sin jaktväst

När du till exempel går på jakt måste din jaktväst ge dig utrymme att lagra dina samtal. Du behöver bara ett samtal eller två ibland, men det finns dagar då bara en båtspad kan rädda dig. Få bara tillbehör som fungerar och glöm inte lite krita, extra anfallare, sandpapper och några extra gummiband.

Det är mycket viktigt att ha din licens i innerfickan på din jaktväst och det är säkrare att lägga när du förbereder dina saker på jaktdagen. Din jaktväst måste också lagra din mask och minst ett par handskar, eftersom du aldrig vet när du kan behöva. Skott (minst två) ska också passa i din jaktväst, tillsammans med en orange kniv. När du går på jakt använder du vanligtvis inte en kniv, men det är bättre att ha den på dig.

För den ivrig jägaren är det viktigt att kunna sitta stilla på det mest bekväma sättet. En bra jaktväst när jakt ger dig därför en rumpdyna som underlättar din jakt. Och nu när vi är här måste vi påminna dig om de hopfällbara lockbitar som lätt rider i din väst. Lägg också till plats för dina insatser att packa. Din jaktväst måste vara vattentät, vindtät, andas, lätt, organiserbar och … bugavvisande också. Ingen irriterande klåda ska komma upp när du koncentrerar dig på din skytte. För att inte tala om de många sjukdomar som en mygga kan bära.

Att använda en avstötande spray för att hålla myggor på avstånd är en säker sak att göra, på vilken jakt som helst. Jaktvästen ska erbjuda dig ett enkelt sätt att hålla din ficklampa eller en strålkastare eftersom … det är säkrare på det sättet. På ett plus säger vissa att röda eller gröna lampor är mindre benägna att skrämma djur.

Vi vet att du kanske redan har packat en första hjälpen i ryggsäcken, men att ha något för nödsituationer är inte så dåligt. Kasta också in ett ormbitspaket … det krävs bara en bit för att behöva det. Din jaktväst ska hjälpa till att lagra en kompass, karta, GPS och, varför inte, en vattenflaska / hydreringspaket. Oavsett hur vattentäta dina stövlar kan vara, är det också en klok sak att ha på dig ett par torra strumpor och lite snacks.

Hur man bär en jaktväst (översätt remväst)

Fördelen med en väldesignad remväst det viktbärande höftbältet. De bästa av dem är konstruerade för att kanalisera det mesta av vattenvikten (och ammunition, lunch etc.) till höfterna, inte axlarna. Till stor del är axelremmarna bara för att jaktvästen inte ska falla av. De tjänar också till att förankra dina saker, från visselpipor till tillbehörsfickor, som vi kommer till på en minut. Så ladda upp er, axla din väst, dra upp axlarna och sätt fast höftbältet … bra och tätt … på ungefär navelnivå. Dra åt axelremmarna så att de inte glider av, släpp ett par kulor i rören och börja jaga.

Tillbaka när Eddie Bauer var en person som inte varumärke och drev en legendarisk utomhusbutik i Seattle, sa han att sättet att klättra upp i berg var att sätta de tyngsta grejerna i din ryggsäck högt och tätt mot ryggen, mellan axelbladen. Varje högre, och du skulle välta och kasta nerför backen. Sänk ner, och din torso och axlar hamras ständigt av vikten när den gungar fram och tillbaka med varje steg.

Båda dessa problem behandlas i en väldesignad remväst. Vatten bärs över höftbältet, mot ryggen och säkras så att det inte vilar i bytesväskan och drar i axelremmarna. (Mycket samma sak inträffar när du lägger vattnet längre bort från ryggen, säg i en ytterficka.) Ett alternativ (ibland i kombination med ovanstående funktion) är att förankra vattenflaskor direkt till höftbältet så att dina höfter kan bära vikt. En bra remväst ska kännas som att ha en väldigt lös t-shirt, ingen spänning på axlarna.

Överraskande nog har få västdesigners kommit fram till detta. Jag vet, för jag har hjälpt fyra eller fem att skapa eller förbättra deras – och har tittat på nästan allt på marknaden som ett resultat. Produktionseffektivitet, oerfarenhet eller någon annan gremlin kommer i vägen för en fantastisk vision (åtminstone tyckte jag att den var fantastisk), vilket ger en medelmåttig produkt.

Och det är synd, för strategisk användning av höftbältet gör att allt annat passar och fungerar bättre. En gräns för fasaner åker bättre, din överlevnadskit och lunch hindrar inte gevärsmontering, ammunition är lätt att komma åt, och om du träffar något är det lätt att stuva. Det handlar om hur hela jaktvästen integreras med höftbältet.

Jag kommer ihåg prototyper av några av pionjärtillverkarna, med enkla webbbälten precis som de gamla backpackingdagarna. Vissa tillverkare biffar nu upp bältet, men det är nästan kosmetiskt och omsluter inte bäraren helt eller bär västens vikt. Andra förankrar inte bältet i västen, vilket skapar stress på tyget och konstruktionen. Andra är mer mode än funktion. Några stiger över och jag kommer till dem om en minut.

Vanliga frågor om Jaktvästar

Vad gör en jaktväst bra?

De bästa jakvästarna är utformade så att fickorna och facken inte stör din bågsträng eller andra rörelser under din jakt. Vissa har en hylsa i ryggen för att skjuta igenom din säkerhetssele och en rem för att hålla din båge i midjenivå och redo. En bra jaktväst håller din vitala utrustning precis där den borde vara för enklaste och snabbaste åtkomst.

Gå och hitta en jaktväst som kommer med stora övre och nedre påsar, liten meshhylsa och … gott om fickor för att du ska kunna organisera din utrustning. Båghållarbandet är viktigt endast när du böjer jakt. Till slut, som vanligt, att veta exakt vilken typ av jakt du ska göra, när och hur länge är de första frågorna att ställa när du ska handla din jaktväst.

Vilket material används ofta för att göra jakvästar?

Det material som används i en produkt är en viktig sak att veta. Dessa västar använder ett stort antal material, och alla har sina styrkor och svagheter. Några av dessa västar använder bomulls- och polyesterblandat tyg. Polyester är mycket billigare än bomull, vilket gör dessa västar billigare.

Medan polyester är billigare och hjälper till att sänka kostnaden är det inte ett mycket andningsbart material. En bomull-polyesterblandning är ett utmärkt alternativ eftersom bomull ger andningsförmågan hos en jaktväst av god kvalitet. Vissa av dessa västar använder polyvinylkloridfoder (PVC), som är ett vattentätt foder, för att hålla dig torr och bekväm även i de regnigaste områdena. Två av jaktvästarna på denna lista använder material av nylon och nät. Dessa material är mycket lätta och har inga problem med andningsförmågan, vilket gör dem till ett bra val för vår- eller sommarjakt.

Vilka storlekar finns i jakvästar?

Att kunna använda dessa västar över en jacka eller till och med för att rymma alla användare var ett viktigt fokus i denna guide. Varje plagg på listan valdes på grund av dess storlek. Alternativen för västens storlek varierar något, vissa av dem passar de flesta och andra är justerbara.

Jaktvästarna som har ett storleksalternativ som alla kan passa upp till XXL vissa kan till och med vara så stora som XXXL. En storlek passar de flesta jackor var ganska stora och passar de flesta jägare. De justerbara storlekarna var bland mina favoritalternativ och kan anpassas för att passa alla jägare.

Hur påverkar designen hur bra en jaktväst är?

Flexibiliteten, fickornas placering och viktfördelningen kan hjälpa ditt skott eller göra det svårt. Att till exempel nå en sak i en ficka som är felaktigt placerad kan innebära att du sänker geväret längre ner för att rymma handrörelsen kan påverka dina reflexer negativt.

Något som viktfördelning spelar in när du behöver snabba reflexer som när du hanterar en djurattack – du är i naturen och allt kan hända. Att hitta en passande väst, helst med justerbara remmar i stället för blixtlås, förbättrar dess mångsidighet. Att hålla jaktvästen nära kroppen minskar risken för obehag och ökar flexibiliteten.

Vilken typ av djur kan dessa västar användas för att jaga?

Med så många alternativ i djuret behövde vi välja västar som kunde passa alla jägares bytesval. Medan vissa av dessa västar kan vara särskilt användbara för specifika djurarter, kan var och en av jaktvästarna anpassa sig till dina behov. Oavsett vilken djurart du väljer är jag övertygad om att dessa västar kommer att kunna hålla dig väl försedd och förberedd när det är dags för din jakt.

Vad är det som gör jaktvästar så effektiva?

Västar lägger mycket nytta i din utrustning. Din genomsnittliga jaktväst har åtminstone en massa fickor för tillbehör, licenser, värdesaker, vad som helst. En bra jaktväst tar detta till nästa nivå. Det är en bra idé att hitta en jaktväst med en kombination av olika typer av fickor. Detta innebär olika storlekar och platser samt olika fästen för enklare eller säkrare åtkomst. En innerficka med blixtlås är perfekt för din jaktlicens, men en öppen ytterficka kan vara bättre.

Öglor och remmar är också funktioner att leta efter. De kan tillåta dig att säkra annan utrustning till din kropp och ytterligare öka västens nytta. Bergsjägare behöver särskilt specifika skalhållaröglor. Bågjägare, å andra sidan, dra nytta av bågar.

Har någon av dessa västar bytesväskor?

När du jagar småvilt kan det bli ett besvär att bära runt hela det djur du lyckats fånga. Många av dessa västar har en liten påse som vilar på sidan eller baksidan av jaktvästen som kan hålla ditt lilla bytesdjur. Några av dessa påsar är fläckresistenta för att förhindra att påsen förstörs med ditt byte. Storleken och placeringen av dessa påsar varierar från jaktväst till väst.

Hur viktigt är det att min jaktväst har en bra andningsförmåga?

Din jaktväst är normalt ditt översta lager av kläder. Om du har bra andningsbart material under, gör det inget bra att fylla på med något som bara kommer att fånga i svett. Bågjägare bör särskilt överväga design med mycket andning eftersom de jagar varmare väder under tidig säsong. Bomull är alltid ett bra val för andningsförmåga, och det är värt det att leta efter en jaktväst som är särskilt utformad med ventilation i åtanke.

Hur justerbara är jaktvästar?

Västarna som hade den justerbarhet som vissa jägare behöver är mycket mångsidiga. De kan passa den minsta eller största jägaren. De har justerbara remmar istället för en dragkedja som håller tyget tätt i din kropp utan att vara för trångt.

Hur mycket bör man spendera på en jaktväst?

Det är inte svårt att hitta en jaktväst med rätt design, färg och robust tyg. Prisintervallet mellan olika västar är betydligt varierande. Helst bör du välja en jaktväst som enkelt uppfyller dina behov, den mest grundläggande bland dem.

Men det betyder inte att man utnyttjar kvaliteten. Du kommer oftast att använda jaktvästen i naturen där det är en betydande mängd nötning, så du behöver din jaktväst för att ha ett slitstarkt material som duk och polyester, och sådant material kan öka kostnaden.

Har någon av dessa jaktvästar en vattenflaskficka?

Som den viktigaste variabeln i livets existens bör vatten alltid hållas i närheten. Medan vissa av dessa västar valdes för sitt utseende med låg profil valdes andra på grund av funktioner som deras vattenflaskficka.

Varför välja en jaktväst?

Visst att du kan jaga ute på fältet utan väst. Men frågan vi har för dig är varför skulle du göra det? En jaktväst kommer att göra så mycket för dig på nolltid, du kommer inte bara vara glad att du köpte en, du kommer att undra hur du klarade dig utan en. En jaktväst har så mycket att göra, i ett litet prisvärt paket finns det ingen anledning att säga nej.

Har någon av dessa jaktvästar ammunitionshållare?

Att ha ammunitionen när du behöver under jakt kan inte förbises. Medan de flesta av oss vill vara så exakta som möjligt missar alla så småningom så att ha extra ammunition är viktigt. Några av jackorna i den här listan inkluderar skal som håller elastiska ringar och håller ammunitionen du behöver nära och lättillgänglig.

Hur hittar man en jaktväst med rätt storlek?

Storlek är något att vara noga med västar. Eftersom de vanligtvis är utformade för att gå över andra kläder – ibland många andra kläder – kan du behöva en annan storlek än med din andra utrustning.

Vilken typ av stängningsmetod använder fickorna på dessa jaktvästar?

Eftersom buller är den viktigaste faktorn för att förlora ett potentiellt djur är det inte konstigt att den här frågan finns på de vanligaste frågorna. Det minsta konstgjorda ljudet från armarnas rörelse som rör vid dina sidor, ljudet av en ficka som öppnas eller stängs kan märkas. jaktvästarna i den här listan använder olika metoder för att stänga, från knappar till kardborreband eller klipp. Vilken du väljer beror på din upplevelse med var och en av dem.

Ska man verkligen köpa en jaktväst med kamouflage?

Det diskuteras vanligtvis om man ska välja enfärgad eller ljus orange. Enfärgad är perfekt för dem som är mer intresserade av kamouflage, vilket minskar risken för att djuren upptäcker dig. Men i de flesta fall handlar det vanligtvis om hur du rör dig i busken, eftersom de flesta djur märker rörelser bättre än färgen.

Därför kan frågan om kamouflage vara ner till preferens, och om det finns något behov av att vara iögonfallande för andra jägare. Orange västar är bättre på att säkerställa din säkerhet. Som sådan kommer andra jägare sannolikt att upptäcka dig långt ifrån och avvärja alla möjligheter om de misstänker dig för djuret i buskarna.

Fungerar jaktvästar för både män och kvinnor?

Ja, de flesta jakvästar fungerar för dig oavsett om du identifierar dig som man eller kvinna. jaktvästarna på den här listan är i stort sett alla justerbara, vilket är användbart för att passa en massa olika kroppstyper. Det finns dock specifikt klippta västar där ute. Allt beror på hur du vill att jaktvästen ska passa.

Vad ska man tänka på när det kommer till material för jaktvästar?

Allt som allt materialet som används för en jaktväst gör dem lite tuffare än en jaktjacka. Eftersom isolering, vattentäthet och andningsförmåga inte är något som tillverkarna behöver bry sig om när det gäller jaktvästar, får du tuffa och slitstarka tyger som nylon eller polyester. Inga lager, ingen speciell teknik, du bör verkligen fokusera på material som kan ta lite slag.

Tänk på att det är definitivt lättare för en jaktväst att fastna i en ogynnsamt hängande gren medan du följer igenom buskarna. Eftersom en doftblockeringsteknik på en jaktväst skulle vara ganska löjlig är det också något du inte hittar på vår lista.

Bör man investera i en tyst jaktväst?

Din jaktväst ska vara så tyst som möjligt för att inte få onödig uppmärksamhet. jaktvästen ska förbättra din smyg genom kamouflage och tystnad. Bort från jaktmarkerna kan en jaktväst som gör roliga ljud när du går vara frustrerande. Typen av fickstängningsmetod kan antingen förbättra ditt smygläge producera lite buller för att skrämma djuret har spårat under en längre tid.

Ska stängningen av fickorna betyda?

Ja, om du har kardborrefickor kommer du inte att kunna öppna dem när byten är nära eftersom djur är mycket känsliga för ljud och kardborrebandet varnar bytet.

Vilka tillbehör bör man köpa till sin jaktväst?

Den perfekta jaktvästen bör vara mycket stödjande för den aktivitet du gör. Det betyder att du har flera tillbehör för komfort och bekvämlighet. Inga jägare tycker om att befinna sig i situationer där de tar slut på ammunition. För det mesta bör en anständig jacka ha en skalhållare och andra påsar för att hålla ammunition.

Även den skickligaste jägaren kommer att sakna, och det skulle inte vara lämpligt om det signalerar slutet på din jakt för dagen. För att hantera vädrets oförutsägbarhet är det viktigt att jackan har vattentäta ärmar där du kan kasta din elektronik som en mobiltelefon. Många av jaktvästarna har innerfickor för detta ändamål.

Kan jag köpa vattentäta jaktvästar?

Rekommenderas inte, för de kommer inte att vara lika hållbara vid jakt.

Ska man satsa på bekvämlighet när man köper en jaktväst?

Det är här pengarna spelar in. Det finns billiga västar som du kanske vill lämna i ett hål på åsen. Vissa västar passar inte så bra. Det mest frustrerande är när jaktvästen inte stannar på axlarna. Det kan passa väldigt bra i butiken men när du är i skogen blir det försvårande om det inte passar ordentligt.

Det är när du får reda på att jaktvästen inte är bekväm. Denna brist på komfort är överdriven när den är full av bytesdjur typ kaniner eller ekorrar. Det kan göra en bra jakt att bli sur. Så med detta sagt, var noga med att komma ihåg detta och läsa recensioner och kanske spendera lite mer pengar för en jaktväst som inte bara ger komfort åt din jakt utan också håller livet ut.

Hur ska jag tvätta mina jästvästar?

Om de inte är märkta som maskintvättbara måste du tvätta dem för hand med ett milt rengöringsmedel.

Är det egentligen viktigt att ens jaktväst är justerbar?

Det finns inget värre än att sätta på din jaktväst efter att du kommer till jaktmarkerna och ta reda på att den bara inte passar över de skrymmande vinterkläderna som behövs för den arktiska sprängningen som precis flyttade in. Se till att det finns en mängd av justerbarhet i din jaktväst om du vill använda den hela säsongen.

Jag har en lätt jaktväst som jag använder under varmare jaktdagar men jag kan också använda den över vinterjaktkläder. Se till att du kontrollerar remmarna och dess förmåga att sträcka sig på sidorna. Sträckbarhet är avgörande i en jaktväst. När du rör dig genom skogen finns det många faktorer som utsätter en jaktväst som inte passar. Det här är svårt att se när det är i butiken att prova det, så igen kommer recensioner och erfarenheter att spela in i detta beslut.

Kommer dessa västar att passa båda könen?

Ja, de är unisexvästar. De flesta har remmar som du kan justera för att justera den övergripande formen.

Vilka funktioner är viktigast att tänka på inför ett köp av en jaktväst?

Det finns många specialfunktioner och lagringsalternativ på jakvästar. Från fack, redskapslingor till en bra bytesväska kan funktionerna göra eller bryta din jaktväst. I verkligheten behöver en jaktväst bara göra ett par saker. Håll dina viktiga föremål nära till hands och dra din skörd.

Om du bara gör korta jakter på din gård eller en timme eller två i skogen någonstans och din jaktväst utför dessa funktioner så kommer alla västar att göra. Men om du gillar mig och brukar spendera hela dagen i skogen och ibland till och med tillagning av en liten varm lunch när det går långsammare mitt på dagen blir extra fack, fickor och komfort mycket viktigare.

Sammanfattning av köpguide för Jaktvästar

Jakt är en trevlig aktivitet, och fler föredrar stadigt denna aktivitet framför andra utomhusaktiviteter. Men för att öka din framgång är det viktigt att vara förberedd med bästa redskap. De högsta jaktvästarna är utformade med största professionalism för att öka din jaktframgång. De ger dig snabbt det tillbehör du behöver, vilket ökar din precision och bekvämlighet under en jakt. Välj något som uppfyller dina behov och ta din jakt till nästa nivå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top