Bästa Jaktjackan 2024 – Test av olika Jaktjackor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Pumori Jämtland X Vändbar Jaktjacka

Härkila Moose Hunter HSP

Härkila Kamko Jaktjacka

Pinewood Retriever Fleece

Klicka här för att se fler Jaktjackor.

För dig som är jagare och regelbundet vistas ute i det vilda och i naturen är det välkänt att vädret inte alltid är på din sida.

Eftersom vädret aldrig kommer anpassa sig efter dina behov är det bäst att du anpassar dig efter vädret med en jaktjacka eller skaljacka, om du inte hellre föredrar ett helt jaktställ.

Det är väldigt viktigt att hålla sig torr och varm när du är ute i naturen, både för ditt eget behag och din prestation. Om du har med dig rätt utrustning och allt är på plats så kommer du även prestera bättre.

Utöver bekvämligheten är jaktjackor även essentiella för själva jagandet. En bra jaktjacka ska ge dig så bra rörelsefrihet som möjligt i en mångfald olika terränger då du aldrig vet vad du kan stöta på och du vill vara beredd när det väl behövs.

Det är inte ett vist val att använda dig av en vanlig jacka i stället för en jaktjacka. Det som jaktjackan erbjuder är väldigt viktig för jakten och andra jägare, faktorer som synlighet för andra är essentiell och det är något som vanliga jackor inte är designade för.

1. Bäst i test – Pumori Jämtland X Vändbar Jaktjacka

Klicka här för att se bästa priset

Om du är ute efter en bra och kvalitativ jaktjacka som gång på gång bevisat sig själv ute i naturen borde du kolla in den här modellen av Pumori.

För en bra peng får du en vändbar jaktjacka som både är vattenavvisande och vindtät vilket ger dig optimala förhållanden att jaga i och vistas ute i naturen. Utöver det är även dess dragkedjor försedda med ventilation för att långa ångor och överskottsvärmen smita ut.

Ett stort plus vad gäller den här jaktjackan är just det faktum att den är vändbar med ett kamouflagemönster som hjälper dig smälta in i omgivningen, men även en röd- orange sida som gör dig synlig för andra jägare.

Detaljer värt att notera med den här modellen och faktorer som kan gynna dig är följande:

 • Dubbla radiofickor
 • Dragsko i midjan
 • Tummehål i ärmarna
 • Reflex-rand över ryggen

2. Populärast – Härkila Moose Hunter HSP

Härkila Moose Hunter HSP Jacka

Klicka här för att se bästa priset

Recension kommer snart.

3. Premiumval – Härkila Kamko Jaktjacka

Härkila Kamko Jaktjacka

Klicka här för att se bästa priset

För dig som är villig att spendera lite mer pengar på en produkt av kvalité och en jaktjacka som kommer tillgodose dina behov under en längre tid är den här modellen av Härkila ett utmärkt alternativ.

Likt vissa andra jaktjackor är den här varianten även vändbar så du kan smälta in i miljön i vissa stunder men även vara synlig för andra när det behövs. Du kan själv välja hur din jacka ska se ut, om den ska vara brun/svart eller brun/ röd. 

Detaljer och funktioner som den här modellen erbjuder och som kan behövas under din jakt är dubbla radiofickor, dragsko nedtill och som tidigare nämnt, att jaktjackan är vändbar. Jackan fungerar perfekt med majoriteten av jaktvästar du kan tänkas ha.

Den här jaktjackan är som sagt lite dyrare än konkurrensen men det bör säga dig att den även är bättre än konkurrensen. Det blir som en investering för framtiden där du får en jacka som varar längre och är av bättre kvalité helt enkelt.

4. Billigast – Pinewood Retriever Fleece

Klicka här för att se bästa priset

Om du har en lite mindre budget men fortfarande är ute efter en jaktjacka som utan problem trycks ner i en jaktryggsäck och ser till att din upplevelse inte blir fördärvad är Pinewoods modell för dig.

Du får dig en snygg och bekväm jacka som är vindtät och avsedd för lite svårare miljöer, såsom det du kan bemöta i skogen under din jakt.

Trots dess ganska simplistiska design erbjuder jackan två sidfickor, innerficka och reglerbar nederkant. Allt detta får du också för ett mycket bra pris vilket gör det hela ännu bättre.

Värt att notera är dock att den här jaktjackan inte är vattentät vilket gör det lite svårare att jaga i väderförhållanden med mycket regn. Dock, när det regnar så mycket så att jackan inte längre är effektiv är det nog ändå inte en behaglig tid att jaga, även med rätt utrustning.

Lista över de bästa jaktjackorna 2024

 • Bäst i test: Pumori Jämtland X Vändbar Jaktjacka
 • Populärast: Härkila Moose Hunter HSP
 • Premiumval: Premiumval – Härkila Kamko Jaktjacka
 • Billigast: Billigast – Pinewood Retriever Fleece

Köpguide för jaktjackor 2024

Vare sig du är ute efter en jaktjacka för herrar eller damer finns det väldigt många modeller och varianter av jaktjackor ute på marknaden där alla är bra på sitt sätt. Vissa jaktjackor är fodrade på ett speciellt sätt medan andra kanske är tunnare, allt kan variera.

En bra jaktjacka är en modell som möter dina behov och kriterier så som att vara varm, vattentät eller kanske orange för att synas bättre. För att hjälpa dig hitta den bästa jackan som tillgodoser dina behov har vi sammanställt en köpguide med olika faktorer att tänka på vid ditt nästa köp:

 • Material
 • Vatten- och vindtäthet
 • Vikt

Material

En av de viktigaste faktorerna när det kommer till val av jaktjackor är materialet. Det har en väldigt stor påverkan på din upplevelse av produkten och bör därmed ha ett inflytande i vilken modell du köper.

Om materialet av produkten du köper är av bra kvalité får du även bättre vatten- och vindtäthet vilket är a och o när det kommer till en bra jaktjacka. Utöver det har materialet även en betydelsefull mening när det kommer till jackans hållbarhet.

Det är ett mycket vist val att spendera mer pengar på en produkt som är av bättre kvalité och är utformad i ett material som är hållbart. På så sätt blir livslängden av din jaktjacka även längre och du kan ta del av den under en längre period.

Materialet av jaktjackan säger också i vilka förhållanden du kan jaga då det enkelt kan bli en begränsande faktor till jakten. En fodrad jaktjacka som har mer fokus på värme är till exempel bättre anpassad för bruk i vintern än vad en tunn jaktjacka är.

Det material som du vill att din jacka ska vara kan dock variera baserat på vilka användningsområden du har. För vissa räcker det med den tunn jaktjacka medan andra behöver en varm variant, hitta den modellen som är bäst för dig.

Vatten- och vindtäthet

I samband med materialet av produkten är vatten- och vindtätheten av jaktjackan något man inte får glömma.

Trots det att du kanske har en mycket tjock och fodrad jaktjacka kan du fortfarande uppleva kyla om jackan inte har bra vindtäthet. Att välja en modell utformad i ett vindtätt material hindrar vind från att tränga igenom och få dig att frysa.

Blåsigt väder bör inte vara anledningen till att inte jaga, men så blir det tyvärr i vissa fall när man har fel jaktjacka. Se till att inte hamna i en sådan tråkig sits och satsa i stället för en modell som har bra vindtäthet.

En självklar detalj som är viktig, inte endast hos jaktjackor utan även vanliga jackor, är vattentätheten. Som tidigare nämnt kommer vädret aldrig anpassa sig efter dig och dina behov, därför behöver du vara redo för allt.

De bästa jaktjackorna är de som är vattentäta, men det behöver inte betyda att de kostar mer. Det gäller att hitta den jacka som är bra för dig och dina behov.

”Även fast din jaktjacka är väldigt tjock och håller dig varm kan det upplevas kyligt när det blåser om jackan inte är vindtät”

Vikt

Ännu en bra detalj att ta hänsyn till vid ditt köp av jaktjacka är vikten av produkten. Jaktjackor väger självklart inte flera kilogram men det är klart att vissa modeller väger mer än andra och det kommer både med för- och nackdelar.

Under längre perioder utomhus med vandringar och spaningar kan en tung jaktjacka ha en påverkan på dig och din kropp. Det är inte bara jackan du kommer ha på dig också utan det är allt från radio, gevär till en jaktryggsäck, det sista du vill är att lägga till mer vikt i form av tyngden av din jacka.

Med det sagt bör du inte heller leta efter en jaktjacka med så låg vikt som möjligt då det inte heller är optimalt. En jacka med låg vikt betyder oftast att den även är väldigt tunn vilket heller inte är optimalt för jakt där du ibland befinner dig utomhus i tuffa väderförhållanden.

Det gäller att hitta en balans mellan rätt vikt som inte saktar ner dig men även ger rum för bra material som kan hålla dig varm.

Kamouflagetyper

Precis som det finns flera olika typer av jackor eller skor, finns det även olika typer av kamouflagetyper. Alla jägare jagar inte i samma område med samma omgivning att smälta in i, därmed behövs det olika typer man kan välja emellan.

Vitt kamouflage

Som nämnt ovan skiljer sig den omgivning jägare jagar i. Det behöver inte endast vara att man byter skog och därmed behöver byta jaktjacka, utan det kan vara samma skog som ändrar dess omgivning när det till exempel snöar under vintertiden.

En brun eller grön kamouflagejacka passar inte i dessa situationer och då kan en vit modell införskaffas.

Med ett stänk av grått och vitt blandat i mönstret på den här varianten smälter du in bland omgivningen och får de bästa omständigheterna för jakt när det snöar.

Värt att notera vad gäller vita kamouflagejackor är dock att de endast är praktiska för bruk i vintern och när det är snö. Detta betyder att du behöver köpa ytterligare en modell för andra säsonger också, dock hade du ändå behövt köpa en vit variant ifall du hade velat jaga i vintern.

Digitalt kamouflage

Den här typen av kamouflage är dyrare än andra modeller men det är den för en anledning. Digitalt kamouflage kan göra dig praktiskt sätt osynlig för det blotta ögat vilket kan vara både en fördel, men även en nackdel.

Fördelen är ju såklart att du smälter in utmärkt i din omgivning och får de allra bästa omständigheterna för att jaga. Nackdelen blir också att du smälter in så bra i omgivningen, men att det kan bli en fara då andra jägare kan ha svårt att se dig.

Den här varianten av kamouflage är så pass effektiv att den används av militärer världen över, både i dess klädnad och uniform men även för bepansrade fordon.

För vissa är det värt att lägga lite extra pengar för en jaktjacka med digitalt kamouflage just eftersom det ger en så pass stor fördel.

Vanliga frågor om jaktjackor

Vilken är den varmaste jaktjackan?

De flesta jaktjackorna är fodrade inuti och kan hålla dig varm i de flesta väderförhållandena. Värt att notera är dock att man fortfarande kan uppleva kyla trots att jaktjackan man har på sig är fodrad, detta beror på att jackan kanske inte är särskilt vindtät.

För att hitta fodrade och vindtäta jaktjackor som håller dig varm kan du kika in vår hemsida där vi har listat en del olika modeller.

Hur mycket kostar en jaktjacka?

Priset av jaktjackor varierar en hel del baserat på faktorer som vattentäthet, kamouflage och kvalité vilket gör det svårt att sätta ett pris. Du kan dock förvänta dig ett pris mellan några hundra kronor och några tusen kronor.

Om du vill veta ett mer exakt pris på olika modeller kan du kolla in vår hemsida där vi har rangordnat olika varianter baserat på bland annat priset.

Vilken jaktjacka är bäst?

Det är svårt att säga vilken jaktjacka som är bäst då allas behov skiljer sig åt och alla inte har samma kriterier. En viss jaktjacka kan vara bäst för någon men sämst för dig, det skiljer sig helt enkelt.

Om du vill veta vilken jaktjacka som är bäst i test dock kan du ta en titt på vår hemsida där vi har listat olika modeller.

Vilken jaktjacka håller längst?

Hållbarheten av jaktjackor varierar baserat på materialet och kvalitén av det som har gått åt för att skapa jackan. Om du vill ha en jaktjacka som kommer vara längst bör du leta efter den jackan som är gjord av det bästa materialet.

För att hitta den jaktjackan kan du kolla in vår hemsida där vi har rangordnat olika modeller under premiumval och bäst i test.

Sammanfattning

Avslutningsvis bör du ha med dig att jaktjackor är en väldigt viktig del av utrustningen som krävs när du är ute och jagar. Det går inte att byta ut din jaktjacka mot en vanlig jacka då skillnaden är rejäl.

En jaktjacka är avsedd för jakt med bland annat kamouflage och fickor för radio. Det underlättar ditt arbete väldigt mycket och är en mycket bra investering.

Det stämmer att jaktjackor kan kosta mer än vanliga jackor, men det gör dem för en anledning. Jaktjackor är en investering för dig och ditt jagande, du kommer gynnas av det en bra tid framåt.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen