Bästa Jaktjackan 2022 – Test av olika Jaktjackor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Pumori Jämtland X Vändbar Jaktjacka

Härkila Moose Hunter HSP

Härkila Kamko Jaktjacka

Pinewood Retriever Fleece

Klicka här för att se fler Jaktjackor.

Bäst i test Jaktjacka 2022

Att förbereda sig för jaktsäsongen innebär ett bra klädval. Det kommer inte finnas tid att leta efter en rätt jaktjacka i butiken, eftersom du ska tillbringa dagar i skogen med ett gevär eller sitta vid sjön. Ibland ägnar tillverkarna särskild uppmärksamhet åt hur produkten ser ut och glömmer att tänka på att den måste vara bekväm. Dessutom tror vissa av dem starkt att det i jackan med den orange färgen skulle vara lätt för en jägare att gömma sig i vassen eller någon annanstans. Det är dock inte en stor sak för en riktigt bra jägare eftersom han definitivt vet vad han behöver. Nykomlingar kan vara förvirrade när de väljer jaktjacka och definierar vilka kläder som är mer användbara.

Huvudsyftet med jaktjackan är att skydda från alla väderförhållanden och att maskera en jägare från djur. Det kommer inte att finnas ett skydd att gömma sig några kilometer bort, det är därför det är extremt viktigt att ha en bra jacka. Valet av jackan beror på vilken modell som kan ha ytterligare funktioner. Allt material måste uppfylla nödvändiga krav och sticka ut med sin styrka. Jackans mest inneboende egenskaper är hög slitstyrka och motståndet mot skadorna. Vanligtvis innehåller jackor fickor för radio och patroner. Fickornas tillgänglighet är det som gör jaktkläder speciella.

Det stora utbudet av texturer, färger och material komplicerar valet av bra jacka. Vi gjorde dock en lista över de 12 bästa jakjackorna och svarade på de typiska frågorna om hur man väljer denna typ av kläder.

Läs även >>> Bäst i test Jaktbyxor 2022

Köpguide för Bäst i test Jaktjacka 2022

Jaktjackor finns i alla former, former och storlekar. De har alla funktioner som är till nytta när du är ute efter småvilt eller en storjaktresa. Men att välja rätt vinterjaktjacka handlar om en handfull överväganden. Din vinterjaktjacka ska vara lätt, vilket gör det enkelt att flytta mer. Det ska också vara varmt, men inte skrymmande.

De bästa vinterjaktjackorna använder klassiska fästelement med krok och ögla, särskilt runt handlederna och nacken. De bör också ha flera fickor för förvaring, både invändigt och utvändigt. Dessa fickor ska vara tillräckligt djupa för att hålla fast i redskapet du behöver för att hålla dig nära. Det bör också möjliggöra rörelsefrihet så att du kan hålla optik som du använder nära till hands. Läs vidare för att lära dig vad som annars utgör en fantastisk kallväderjaktjacka.

Köpguide innehållsförteckning:

 • Hur man väljer rätt jaktjacka
 • Konstruktion och hållbarhet
 • Värde
 • Varumärken
 • Materialval
 • Förbindelser
 • Sömskydd och kvalitet
 • Värme
 • Fodring och isolering
 • Vikt
 • Tysthet
 • Jacktyp
 • Stil
 • Vindtäthet
 • Vattentäthet
 • Kamouflage
 • Design
 • Avancerade funktioner
 • Smarta funktioner
 • Ytterligare egenskaper

Hur man väljer rätt jaktjacka

Du måste inse att du kommer att använda jaktjackan i naturen. Det betyder att där kommer du att stöta på taggar, grenar, snår och andra ämnen men kan lätt förstöra tyget om det inte är robust. Se till att materialet är starkt för att hantera missbruket i samband med jaktmarkerna. Naturligtvis måste du krypa och gömma dig i busken och en jaktjacka av god kvalitet skyddar din hud mot skador.

Jaktmarkerna kan ibland vara oförutsägbara, och det är inte konstigt att sitta där i regnet eftersom du litade på de få molnen på himlen. Med tanke på väderets oförutsägbarhet är det alltid en bra idé att välja en väderbeständig jaktjacka för jaktaktiviteter. Åtminstone är de bästa jaktkläderna för pengarna vindtäta och vattentåliga. Se till att jaktjackan kan ge tillräckligt med kamouflage mot djuret du jagar. Stort vilt som hjortar har förbättrat sinnena, och det krävs mycket skicklighet och osynlighet för att överlista dem. Du vill inte ha något som kommer att förråda din närvaro långt ifrån.

Men igen, bör du överväga de lokala lagarna om jaktjackor. Vissa länder kräver adekvat synlighet, till exempel orange orange jacka, för att förhindra oavsiktliga skott från andra jägare. Det finns ingen anledning att oroa sig för att den orange jackan kommer att förråda din närvaro. Djuret du jagar identifierar inte den ljusorange färgen på din jaktjacka. Det är bara synligt för andra jägare. Hjortar och andra djur ser bara i nyanser av grått och gult, och de kommer inte att plocka ut dig i en snår.

Andra viktiga funktioner på de bästa hjortjaktjackorna inkluderar fickor som hjälper till att bära några av de saker du behöver när du jagar, till exempel kulor. Du kan lika gärna ha en jaktväska, men att ha flera fickor på jackan är bekvämare, och det sparar dig från att göra så mycket rörelse som kan förråda din närvaro. En jaktjacka med andning kommer också att vara till nytta, särskilt vid jakt i varmt väder. Ovanstående recensioner av jaktjackor belyser de flesta av dessa funktioner i jackorna.

Konstruktion och hållbarhet

Rätt vinterjaktjacka kommer alltid att vara hållbar, välkonstruerad och tillverkad av material som är lämpliga för applikationen. Här är vad du ska leta efter:

Buller: Det sista du behöver i en jaktjacka är buller. Sätt på jackan för att se om det skapar ett överraskande ljud när jackans armar borstar mot sidorna. Vattentäta jackor är särskilt bullriga. Så hitta något som inte blåser ditt skydd.

Tyger: Rätt material kommer inte bara att vara tyst, men tufft och tåligt för att hantera borsten och röra sig i djupa skogen. Camo vinterjaktjackor skal med poly-tricot är extremt tysta och håller sig extremt bra under svåra förhållanden. Andra skal att tänka på är de som är konstruerade av mikro-mocka eller mikrofiber.

Vilken jaktjacka som är värt sitt salt är både vattentät och vindtät. De ska tejpa sömmarna på din jaktjacka för att blockera vinden. Fickor för ankajakt eller andra sjöfåglar bör också vara självdränerande. Se till att blixtlås, krage och handleder alla tätar för att förhindra att det kalla, våta vädret kommer in. Sådana tätningar är ofta krok-och-ögla.

Ljus är ledordet för camo vinterjaktjackor. Fel på sidan av en lättare jaktjacka och köp den till en storlek större om du vill rymma underlag. Om du gör bågjakt behöver du en tunnare jaktjacka än någon som inte behöver det rörelseomfång som ritar en båge kräver.

Fodermaterialet måste vara både lätt och kunna bibehålla din kroppsvärme under perioder med liten eller ingen rörelse. Fleece eller 100 procent polyester med polyesterfyllning håller dig varm. Vissa camo vinterjaktjackor har ett avtagbart foder för att göra det lättare att tvätta. Om du går efter ett avtagbart foder, se till att de tejpar sömmarna.

Värde

Varje säsong kommer du mer än troligt att ha en budget på vad du kan spendera på jaktutrustning. En jaktjacka kan vara väldigt dyr och äta upp din budget på nolltid. Att ha en gör dig inte bra om du inte har någon ammunition för att skjuta.

Det är lätt att spendera mycket pengar, så du måste veta vad din budget är innan du fattar några beslut. När du väl vet det bör du leta efter sådana som ligger 20 eller mer över din jacka, eftersom du vanligtvis hittar dem på försäljning under höstsäsongen.

Inte bara detta utan om du kan behålla pengarna och hålla kvar dem tills efter vintern kan du normalt få en hel del efter att säsongen är över, så att du kan ha nästa säsong. Det är som att köpa halloween godis dagen efter halloween – det är fortfarande bra godis som du nu får en hel del.

Varumärken

Det finns många olika märken där ute som har utvecklat linjer med jaktutrustning. Vissa är mer populära än andra, vilket innebär att de kommer att ha en högre prislapp än ett mindre känt varumärke. Låt dig inte luras av de olika marknadsföringsteknikerna där ute. En jaktjacka av god kvalitet som kostar 500 kr kan vara lika bra som en som kostar 2 000 kr.

Det finns några jägare som helt enkelt föredrar ett märke framför ett annat, och det beror på deras personliga åsikt. Du måste välja en jaktjacka som erbjuder komfort och funktionalitet oavsett vilket namn som står på den.

Materialval

Den viktigaste faktorn för regnutrustning är materialen som används i dem eftersom varje material kanske inte fungerar på samma sätt under regn som andra material gör. Polyester är till exempel känd för att vara mycket stark och nötningsbeständig, vilket bibehåller sin form för att låsa in värme och hålla kyla eller regn ute. Eftersom polyester inte släpper in så mycket luft genom den kan den anses vara mindre andningsbar än andra typer av tyg, vilket gör den bäst för användning på dina yttre lager.

Oftast låser polyester ut vatten, så det gör det väldigt vattentätt. Du behöver andas material på de områden som ligger närmast din hud eftersom du tenderar att svettas när du bär tunga kläder, även om det är kallt ute. Lätt fleece fungerar perfekt när det är ditt inre lager eftersom det är slätt, flexibelt, svalt och bekvämt så att det inte kommer att fånga dina yttre lager och kommer att kännas bra på din hud.

Vissa märken kommer att använda en bättre kvalitet på polyester eller andra material och kan till och med ha skapat en speciell varumärketeknik som andra märken kanske inte använder. Du kommer att vilja noga överväga vad dessa tekniker byggdes i stor utsträckning för och hur de kommer att göra din jakt lättare.

Till exempel var det speciella borsttyget på Sitka Gear Downpour Jacket gjord för att dölja ljudet av vatten som slog dig. Detta hjälper dig eftersom hjortar blir mindre medvetna om dig så att du inte behöver vara så försiktig med rörelser du gör. Så med tanke på den speciella tekniken bakom tygerna när du väljer regnutrustning är definitivt anmärkningsvärt.

Förbindelser

När du sätter tillbaka fodret i skalet, se till att sömmarna tätar ordentligt. Du vill inte få en kall, våt överraskning när du regnar på din nästa jaktekspedition. Camo vinterjaktjackor med huvor är ett måste. Många jägare vet att en av hemligheterna för att hålla sig varm är att hålla huvudet täckt. Att kunna dra huven tätt runt ansiktet ger också en kamouflageeffekt.

Att ha en avtagbar huva kommer med sina fördelar. Huvar fästs på jackan med antingen en blixtlås eller en knapp. De lossnar lätt när vädret inte motiverar en huva eller om du behöver rengöra den. Vissa jägare föredrar att lämna huven av för att höra vad som händer runt dem också tydligare. Kragen på camo vinterjaktjackor håller din nacke varm och skyddar dig från kraftiga vindar och regn. Krage ska ha fleecefoder med krok-och-ögla-stängningar för att säkerställa väderintegritet. De ska också stiga upp för att passa snyggt under hakan.

Tejpade sömmar är en väsentlig del av de bästa vinterjackorna för camo. Om du förväntar dig att din jaktjacka förblir vattentät och vindtät, se till att de tejpar sömmarna. På samma sätt bör det finnas liknande förslutningar runt dragkedjorna för att låsa in värmen och hålla vädret ute. Många camo vinterjaktjackor är raka snitt. Så om du har lite extra runt mitten måste du beställa en storlek uppåt för att få en bra passform. Om du planerar att jaga i extremt kallt väder vill du också få en större jackstorlek för att passa de extra lagren.

Sömskydd och kvalitet

Materialen som används är en sak, men om öppningar inte är klokt inriktade på kläderna blir de värdelösa och låter bara regnet eller vinden i alla fall. Det sista du vill ha när du har köpt regnbeständig jaktutrustning är att hitta vattnet som sipprar in i ditt inre lager. Mycket jaktutrustning kommer att ha speciella ventiler, blixtlås eller avtagbara huvar. Eftersom allt detta är öppningar för vatten att komma in i är det en klok idé att hålla dem skyddade.

Av denna anledning har vissa kläder klaffar som döljer sömmarna. Flikarna avböjer vatten över eller bort från sömmen så att det inte kommer in i dina inre lager. Se också till att du vet att klaffarna var gjorda av kvalitet, för om de inte är kommer de att riva och regn kommer in ändå. Se till att dina sömmar är välskyddade och att du håller dig torr längre. Den första raden av skydd är alltid den viktigaste när det gäller regnmotstånd.

Värme

Det finns inge tvekan om det, den bästa jaktjackan måste kunna hålla dig varm, även när temperaturen sjunker avsevärt. Jag menar, låt oss inse det. När du är ute i naturen, vilka andra alternativ har du, förutom att lita på din jaktjacka för att bibehålla din kroppsvärme.

När den omgivande temperaturen sjunker är det viktigt att din kroppstemperatur inte gör det. Det är därför korrekt isolering är en så viktig funktion i jaktjackor. Det förhindrar att den kalla luften passerar genom tygerna och når dig. Med det sagt finns det ytterligare två väderskyddsfunktioner som du bör leta efter i en jaktjacka, så fortsätt läsa.

Fodring och isolering

Ibland kan miljön du jagar kräva extra värme och andra gånger inte. Att välja regnutrustning med eller utan isolering är helt upp till om du behöver det eller inte. Om du befinner dig i ett mer tropiskt eller fuktigt område vill du definitivt inte få regnutrustning som redan är isolerad eftersom du kommer att svettas och bli för varm. XTACER Multi-Use Poncho kan vara perfekt för fuktiga miljöer eftersom armarna och benen är öppna för luft att röra sig fritt medan den också skyddar regn från dig.

Kalla klimat kommer att göra regn drastiskt kallare än vanligt. I det här fallet behöver du extra isolering för att hålla din kärna varm eftersom luften och vattnet är kallare. Rocky Boys Pro Hunter Full Zip Insulated Parka är speciellt utformad med extra isolering för särskilt frysande regn och håller dig väldigt varm. Beroende på om det har isolering eller inte, kan de också ha speciella blixtlås inuti så att du kan ta ut isoleringen när du inte behöver den. Så om du tänker på klimatet och jaktsäsongen du kommer att jaga i, kommer du lättare att kunna välja regnutrustning för jakt.

Vikt

En annan sak du bör vara uppmärksam på i din sökning efter den bästa hjortjaktjackan är plaggets faktiska vikt. Ja, du läste rätt – vikt. Såhär är det: Om du går för skrymmande begränsar du din rörelsefrihet, för att inte tala om att du tröttnar ut ganska snabbt.

Och jag behöver inte att jag berättar hur mycket av en negativ inverkan som kan ha på din jaktproduktivitet. Fokusera din uppmärksamhet på lätta till medelviktiga jackor. Den förstnämnda är ett utmärkt val om du ska på jakt under tidig säsong, medan vädret fortfarande är ganska varmt.

Naturligtvis vill du ha något andas och lätt. Det senare passar däremot bättre för mellansäsongsvädret. Och oroa dig inte, medeltunga jackor är inte så skrymmande eller tunga – du kommer fortfarande att ha din rörelsefrihet, bara i en lite kraftigare jacka.

Tysthet

Jag förstår att det låter lite som en överdrift, men när du är där borta från stadens buller kommer du snart att inse att allt verkar mycket högre – även din jacka. Föreställ dig nu hur det måste vara för djuren, speciellt älgar och hjortar med sin enastående hörsel. Varje steg du tar i en “bullrig” jaktjacka är ett platt meddelande om din närvaro

Det betyder att du nästan kan glömma bort förföljelse, än mindre att fånga dem. Så välj material som ger minsta möjliga buller – “tysta” material, om du vill. På det sättet kommer du att kunna röra dig genom skogen utan att upptäckas.

Typ av jaktjacka

Fodrade jaktjackor

Om du jagar i kallare temperaturer vill du välja en isolerad jacka. Detta säkerställer att kroppsvärmen stannar kvar och samtidigt hindrar kall luft från att komma in. Vissa isolerade jackor kan vara tjocka och skrymmande, vilket kanske inte fungerar bra i en trång jaktgardin.

Vattentäta jaktjackor

Viss vinterjakt innebär snö eller vatten, och det finns också isolerade jackor som är utformade för att hålla dig torr. Vattentäta jackor är bäst lämpade för jakt på vattenfåglar, och du kan till och med hitta några som är lätta och designade för användning i varmare väder.

Lättviktiga jaktjackor

Lätta jaktjackor är perfekta för vandringar tidigt på morgonen och håller dig torr när du tränger genom våt dagg och dimma. Det lätta materialet är i allmänhet andas och kan också skydda dina armar från insektsbett och repor. Oavsett vilken typ av jaktjacka den ska passa bekvämt och ge dig gott om utrymme för lager utan att begränsa dina rörelser.

Jaktjackans stil

De flesta guider du kommer att läsa pratar om tanken på att ha en jaktjacka med kamouflage. Även om detta verkar vettigt är det inte alltid en nödvändighet. Du måste ta hänsyn till var du jagar mest. Om du befinner dig i tät skog är det uppenbarligen nödvändigt att ha kamouflage. Men om du inte är i tät skog, behöver du inte ha kamouflage.

Det är faktiskt bäst att kontrollera lagarna och bestämmelserna i ditt område innan du sätter dig på en jacka. På vissa ställen är det obligatoriskt att ha en viss procent av kroppen täckt av en ljus färg. I de flesta fall blir färgen orange.

Färgval

Du hittar mörka jaktjackor, men de flesta är orange eller kamouflage. Kamouflagejaktjackor kan finnas i en mängd olika mönster, och alla är designade för en viss typ av miljö. Det finns också ljusorange eller “Blaze” jackor som säkerställer att en annan jägare aldrig missar dig för ett stort viltdjur.

Vissa länder kräver att jägare ska ha den ljusa färgen någonstans på sina kroppar när de är ute på fältet, och det är bäst att kontrollera med lokala bestämmelser innan man väljer en jaktjacka. Om du bestämmer dig för en kamouflagejacka när och var du ska jaga bör du noga överväga.

Vindtäthet

Även när temperaturen inte är så låg känns det fortfarande kallt i kraftigt blåsiga förhållanden – såvida du inte själv får en vindtät jacka. Tricket hindrar vinden från att tränga igenom, och det är vad vindtäta material gör. En fråga jag får mycket, särskilt av nybörjare, är: Om en jaktjacka är vattentät, betyder det automatiskt att den också är vindtät?

Det enda giltiga svaret här är: Det beror på. Som sagt, i de flesta fall kan vattentäta tyger också vara vindtäta, även om det bara i viss utsträckning. Så om du är orolig för det blåsiga vädret är det bästa rådet jag kan ge dig att inte förbise den vindtäta funktionen och förlita sig enbart på att din jaktjacka är vattentät.

Vattentäthet

Finns det ett säkert sätt för dig att berätta om det kommer att regna på din jakttur? Såvida du inte har en metod som vi andra inte känner till – i så fall måste du dela den med oss ​​i kommentarerna. Du vet aldrig när du kommer att fastna i det strömmande regnet.

När du gör det blir du glad att du valde en jaktjacka med en vattenavvisande beläggning eller en tillverkad av vattentäta tyger. Det kan vara en bästa vattentät jaktjacka. Och ja, det finns en skillnad mellan de två.

Kamouflagetyper

Det finns flera tillverkare av kamouflagejaktjackor och medan namnen på mönstren varierar förblir färgerna desamma. Detta gör det lättare för jägare att hitta kamouflage de behöver till ett pris de har råd med.

Ljusa och mörka kontraster

Kamouflage med kontrasterande ljus och mörka gröna och bruna används ofta i lättbevuxna områden. Om du jagar älg på högre höjder kan det vara ett bra mönster att gå med. Varierande nyanser av brunt med lite grönt passar ofta bäst för jakt i södra Sverige. Den bruna kamouflagen gör det lättare att smälta in i den torkade salvia, höga gräs och sand som är vanliga i området.

Vitt kamouflage

Om du jagar på vintern vill du förmodligen ha en jaktjacka med ett vitt kamouflagemönster. Det här mönstret markeras ofta med stänk av grått och låter dig smälta in i den snöiga bakgrunden så att du inte skrämmer hjortar, kaniner och andra kalla väderbyten. Du kan också hitta jaktjackor med en vit och svart design som gör det lättare att smälta in i öppna snötäckta områden.

Brunt kamouflage

Kamouflage med fler nyanser av brunt är bra för jakt runt myrar och våtmarker, medan olika bladmönster är mångsidiga och hjälper dig att smälta in nästan var som helst under höstsäsongen. Jägare i trädstativ kanske vill överväga kamouflage med olivolja och mörkare gröna, och vissa mångsidiga jackor har neutrala färger.

Digitalt kamouflage

Du kan också hitta digitaliserade kamouflagemönster som gör det nästan omöjligt att upptäcka dig i fältet. Medan dessa jaktjackor är prissatta högre kan det hjälpa till att göra din resa till en framgång. Det enda problemet är att digitaliserade kamouflagemönster gör det extremt svårt för andra jägare att se vilket kan vara en allvarlig säkerhetsrisk. Innan du väljer en kamouflagejaktjacka är det också viktigt att kontrollera lagarna om redskap.

Jaktjackans design

Jaktjackans övergripande design beror ofta på dina personliga preferenser, tillsammans med när du ska. Långärmade jackor med mycket isolering håller dig varm på kalla väderjaktresor, och vissa är till och med vattentäta. Högre krage förhindrar att värme släpper ut och kan också skydda nacken mot insektsbett. Manschetter som kan snäppas fast hjälper dig också att hålla dig varm och torr. När vädret värms upp kan manschetterna öppnas så att kylluft kan strömma igenom.

Vissa jaktjackor har avtagbara ärmar så att du också kan bära den som väst. Detta är alltid bekvämt för frekventa temperaturförändringar som kan inträffa under vår- och höstsäsongen. Dragkedjor med flikar är lättare att dra med handskar på, och du vill också att jaktjackan ska ha gott om fickor för att hålla extra ammunition och andra små föremål.

Avancerade funktioner

Nyckelfunktioner att leta efter i en jaktjacka är skydd mot väder och vind, förmågan att packa ner i ett litet utrymme när det inte behövs, och rostfritt, icke-reflekterande tyg. Breatha-tex Stealth-tyg är perfekt, speciellt för förföljelse. Den är mycket vattentät, andas, tyst och finns i jägare grön och en rad kamomönster. Kamouflage-tekniken utvecklas ständigt med material med hög specifikation som utvecklats med digital fotografering och utskrift.

Designers blir mer medvetna om lokala behov, så du kan nu köpa camo-design som skapats speciellt för den engelska engelska jaktscenen. En bra gilet kommer att konstrueras med vattentätt tyg. Dessa är användbara vid milt väder när du föredrar att inte ha en ärmjacka och kan också bäras som ett lager för värme med en jaktjacka på vintern. En nätväst ska ha gott om förvaringsfickor, och vissa är försedda med en nedfällbar jaktväska. Våta fötter ska undvikas till varje pris, så vattentäta stövlar, helst med ett andningsbart membran är väsentliga.

På samma sätt är kalla fötter inte något du vill om du ska få ut det bästa av din jaktutflykt. Om du ska vara ute vid kallt väder, var noga med att ha jägarkängor med ett isolerat foder, ofta Thinsulate i en gångkänga, eller neoprenväv i en wellington. Din kängas sulor ska vara utformade för att erbjuda skydd, komfort och grepp, med en slitbana utvecklad för att undvika igensättning och uppbyggnad av lera. Vibram-tekniken erbjuder alla dessa egenskaper. Lägg till tjocka strumpor av god kvalitet för extrema förhållanden.

Smarta funktioner

Högpresterande jaktkläder bör också innehålla intelligenta designfunktioner. Välj plagg med fickor som är lätta att komma åt med minimal rörelse och undvik störningar. För extra komfort när du knäfaller, välj byxor med vattentät knäförstärkning. Leta efter jackor och gilets med hög krage för att skydda nacken från sol, regn eller insekter.

Ytterligare egenskaper

Förutom de viktiga funktionerna som diskuterats ovan, kan några ytterligare komma till nytta på dina jaktturer. Här är några exempel:

Bröstfickor med dragkedja

Naturligtvis bör din jaktjacka ha gott om fickor – viktiga föremål ska alltid vara lättillgängliga för dig. Med det sagt, bröstfickor som kan blixtlås är särskilt praktiska för alla de värdefulla föremål du inte har råd att förlora i skogen.

Doftkontroll

Du vet att hjortar kommer att märka dig långt innan du ser dem? Det är din scen t som ger dig bort. Det är där de så kallade doftblockerarna kommer att spela – de kommer att eliminera eller absorbera kroppslukt och hjälper dig att hålla din smyg längre.

Avtagbar huva och ärmar

Du behöver inte din huva (eller dina ärmar) hela tiden, varför det alltid är bättre att ha möjlighet att ta av dem, tror du inte?

Lista över de bästa jaktjackorna:

 • Bäst i test: Pinewood Hunter Pro Xtreme
 • Populärast: Pinewood Grouse Lite Jaktjacka
 • Premiumval: Härkila Moose Hunter Jaktjacka
 • Billigast: Pinewood Retriever Fleece

Tips inför köp av jaktjacka

Numera kan du hitta många fantastiska jaktjackor i frågan. Din budget har något att säga om, men det här är inte ett problem längre eftersom många tillverkare ger bra produkter för inte så mycket pengar. Du hittar en bra jaktjacka som är vattentät och lätt till ett rimligt pris. När vädret var väldigt kallt eller regn, skulle en bra jaktjacka göra sina knep. Jackan är inte bara vattentät utan också bra när det gäller andningsförmåga, livslängd och vikt.

Att ge dig utrymme för att organisera dina småföremål är också viktigt för en bra jaktjacka. Du måste ha åtminstone några fickor för din lilla utrustning och, ännu viktigare, de måste ge dig enkel åtkomst till dina artiklar lika bra. Det är också viktigt att dessa fickor håller dina saker säkra så att blixtlås (med vattentätt lock är att leta efter) eller tryckknappar är nödvändiga för det.

Leta också efter en camojacka med en avtagbar och justerbar huva. Det är viktigt att huven ger en passande passform och att du kan förlora den när du inte behöver den. När vi pratar om tyget på din jaktjacka, försök att hålla dig borta från en plastponcho eller gummireg. De kan vara helt vattentäta men de är helt värdelösa när vi pratar om andningsförmåga.

När du rör dig mycket eller gör en fysisk ansträngning när du jagar kan du svettas någon gång på jakten och det är därför andningsförmågan är så viktigt för din jaktjacka. Gå till Gore-Tex, E-vent, Toray eller något liknande för din camojacka. Om du åker en stund måste du veta att vädret blir oförutsägbart där ute. Så du behöver en jaktjacka som är lätt. Men för att en jaktjacka inte bara ska vara lätt utan också andas och är tung, måste du betala extra pengar.

Jaktjackan är din sköld mot naturens element, så den måste ta väl alla grenar, stenar. Din jaktjacka måste också vara tuff och pålitlig när du möter naturens utmaningar. Ju hårdare din jaktjacka blir; ju mer vikt ökar så du måste verkligen fundera över vad som räknas mer för dig.

Lyckligtvis för dig skapar högkvalitativa tygteknik vattentäta jackor som är långvariga, lätta och till och med lite stretchiga för en tät och bekväm passform. Sammantaget måste dina jaktjackor vara mellan 1-3 kg som en sista ledtråd när du går på jakt efter din jaktjacka.

Vad en jaktjacka är för något

En jaktjacka är ett ytterplagg som bärs av jägare för att isolera sig från de kalla temperaturerna som är vanliga i stora delar av landet på vintern och hösten. Majoriteten av jaktjackorna är kamouflerade i en eller annan form och är utformade för att ge en jägare den smyg som krävs för att komma inom räckvidden för det djur de bedriver. Jaktjackor finns i ett brett utbud av storlekar, mönster och isoleringsbetyg, och erbjuder en jaktjacka för varje jägare och nästan alla scenarier som de kan möta.

Jaktjackans funktion

Vanligtvis är jaktjackans huvudsyfte att ge värme under kalla förhållanden – men glöm inte att det bara är en faktor som får en jaktjacka att utmärka sig vid jakt. Alla erfarna idrottsmän vet att det finns mycket mer i en jaktjacka än bara isolering som kan göra den till en jaktkamrat. Buller vid rörelse, doftkontroll i närheten av det vilda och naturligtvis kamouflage är alla faktorer att tänka på när du köper en ny jaktjacka.

Vi har valt lätta, lågprofilerade ytterkläder för maximalt rörelseomfång medan bågejakt hela vägen till helt isolerat vinterkläder för att spåra vilt genom de mest frigida landskapen. Oavsett dina planer är den här jaktsäsongen – ta itu med vildmarken i en ny jaktjacka och se till att både din värme och smyg är maximalt!

Merinoullunderlag

Dina ytterkläder är bara hälften av striden när du överlägger elementen i fältet – när det gäller dina baslager är merinoull ett av de bästa materialalternativen. Ull är en anmärkningsvärd isolator som till och med behåller sin isoleringsförmåga när den är våt. Merinofibrer arbetar för att få bort svett och fukt från huden eftersom de i sig är porösa. Fibrerna är dessutom luktabsorberande, vilket gör det till det perfekta baslagermaterialet för jakter där du inte vill ha din doft på plats.

Jaktjacka kontra jaktväst – Vad är egentligen bäst?

För att vara tydlig är frågan här inte om du ska skaffa dig en jaktjacka eller en väst – de två är i sig olika, vilket innebär att du kommer att dra nytta av att äga båda. En jaktjacka är nästan oöverträffad när det gäller att hålla dig varm, period.

Oavsett hur isolerad västen är, kommer den uppenbara bristen på ärmar alltid att tippa balansen till förmån för jackor. Men allt det extra materialet riskerar att lägga för mycket extra vikt på dig – ibland så att du begränsar ditt rörelseområde. Jaktväst kommer dock alltid att vara ett mycket billigare alternativ.

Och om du ska på jakt i ett varmare klimat, vad är poängen med att spendera pengar på en jaktjacka som du knappt kommer att ha i alla fall? Plus, västar tillåter viss mångsidighet när det gäller skiktning, så gärna experimentera med det tills du får rätt recept för kallkämpning – eller ge den bästa uppvärmda västen för jakt! När det gäller västar verkar deras största undergång också vara deras viktigaste fördel.

Brist på ärmar ger dig inte bara rörelsefrihet som du bara kan drömma om när du bär en jacka, men det ger också mycket mer andningsförmåga! Jag antar att en jaktjacka med avtagbara ärmar – en crossover mellan en jaktjacka och en väst – kan vara lösningen på den oändliga västen mot jacka-dilemmat.

Märken att se över vid köp av jaktjacka

Vi måste erkänna att det inte alltid är lätt att välja jaktutrustning, och särskilt om du är nybörjare. Det finns några sätt att få den mest pålitliga jaktutrustningen, och det inkluderar att välja ett populärt varumärke. I de flesta fall är det mindre troligt att de bästa och pålitliga varumärkena besviker i alla sina produkter.

Det betyder att du kanske inte behöver veta de tekniska specifikationerna för varje jaktjacka där ute så länge du känner till de bästa märkena. Men vilka är de bästa märkena för jaktjackor med de bästa jaktjackorna? Ett av de berömda varumärkena är SCENT-BLOCKER, som håller din kroppsdoft inuti, och du kan smyga på djuret. Jaktutrustningen från märket kommer i Mossy Oak Break Up Infinity och Real Tree Xtra mönster. Kläderna är resistenta mot element och 100% vattentäta.

Jackorna är också andningsbara för att göra dig bekväm under alla väderförhållanden. Och till skillnad från de andra jackorna på marknaden är den här inte skrymmande. Du kan också hitta ett bredare utbud av kamouflagemönster från Sitka Gear, ett annat populärt märke med de bästa jaktkläderna. Företaget har kommit med en ny design, kallad Subalpine, som gör det möjligt för biologer och jägare att smälta enkelt med den omgivande borsten.

Mönstret är perfekt för att följa djuren och attackera. Deras whitetail-serie är legendarisk bland jägare – vi lyfter fram de olika kamomönstren i var och en av de utvalda jackorna i våra bästa jaktklädrecensioner ovan. Nomads senaste bidrag är Harvester-serien. Fördelen med jaktjackor och kläder från märket är att du kan välja att bära ett underlag eller ett extra lager och ändå vara bekväm. Det finns ett alternativ med huva och inte med huva du kan välja mellan.

Kläderna är vattentåliga och vindtäta, viktiga funktioner som varje jägare behöver. Plythal är det nya märket på kvarteret och gör redan motvind med de bästa jaktkläderna för pengarna. Deras Photoflauge-camo och enkla tillvägagångssätt för skiktning visar på en innovativ strategi. Huvudfokus för Plythal är vindblockering, vattenblockering, ljudreducering, andningsförmåga och flexibilitet.

De bästa jaktjackamärkena

 1. Patagonia
 2. Första Lite
 3. Sitka
 4. Dicks sportartiklar (DSG)
 5. Filson
 6. SHE Outdoor

Det var inte så länge sedan när kapptillverkare förflyttade kvinnor till herrsektionen om de ville köpa jaktutrustning åt sig själva. Tack och lov förändras tiderna så att jackor med bättre passform har mer tillgänglighet.

När du har väderkläder som passar dåligt kan materialen störa din jaktupplevelse. Det kan även innehålla problem med att skjuta ett gevär eller skjuta en båge under extrema omständigheter. Om du känner dig obekväm är det mindre troligt att du tar ett exakt skott. Här är några av de bästa varumärkena att överväga att granska om du letar efter en ny jaktjacka i år.

Lista över de bästa jaktjackamärkena

Patagonia

Även om du inte skulle tänka på det här märket som en jaktjackaproducent, ger deras micro puff-teknik dig en andningsbar, vindtät upplevelse som håller dig anmärkningsvärt bekväm. Deras produkter får DWR-behandlingar för att erbjuda viss vattenresistens. Eftersom det är en sådan lätt artikel är det inte ovanligt att glömma att du bär det.

First lite

Detta märke kombinerar nylon med merinoull för att ge dig en varm och slitstark jaktjacka som håller dig varm under de flesta förhållanden. De kroppskartade designen för att sätta isolering på de platser där du behöver det mest. Även om huven så småningom kommer att suga igenom för att få ditt hår blött, gör detta skiktstycke ett utmärkt mellanskikt.

Sitka

Du ser två fördelar som kommer med Sitka. Den första är kamomönstret, som fungerar i nästan alla förhållanden. Det är det perfekta tillskottet till din bowjaktutrustning. När det gäller den andra har de utformat en haklappskombination 2020 som håller tyst medan du håller dig varm. Det känns tungt, men det har en genomgång för din säkerhetssele.

Dicks sporting goods (DSG)

En av de mest beundransvärda aspekterna av DSG-jackorna är deras inkluderande storlek. Du hittar många fickor för alla dina saker, en avtagbar fleecefodral med vissa modeller och några färg- och camo-alternativ som låter dig välja den stil du behöver för din dag ute. Även om fodret inte är den färg du vill ha under vissa omständigheter, smälter det fint in i ett snöigt landskap.

Filson

Om du föredrar en lösning utan krusiduller för din jaktkläder, överväg detta märke. Det tar oavsett missbruk som naturen kastar och fortsätter att hålla dig varm! Storleken är mer än generös för att hjälpa dig med lager, medan skalet är vattentätt och vindtätt för att hålla dig så bekväm som möjligt. Det enda problemet med många av rockarna från denna producent är kostnaderna. Vissa artiklar säljs för nära 4 000 kr.

SHE outdoor

När prisvärdhet är ditt främsta bekymmer ser det här märket ut som en Under Armour-produkt utan priset. De fleecefodrade fickorna är praktiska för kalla fingrar. Det ger dig de rörelsekvaliteter du vill ha medan du fortfarande blockerar frysningstemperaturerna och oavsett vilken vind som blåser. Kvinnor förtjänar att ha en praktisk jaktjacka som uppfyller deras behov. Med dessa märken hittar du något som passar din prisklass.

Hur man rengör jaktjackor (Snabbguide)

De bästa jaktkläderna skyddar din kropp från blodfläckar och smuts ute i naturen. Det är därför viktigt att rengöra jakjackan så fort du tar djuret hem. Standardmjukgörare och tvättmedel kan ha dofter som vilda djur kan upptäcka. Dessa dofter är ännu mer detekterbara än den mänskliga doften, och du bör undvika dem så mycket som möjligt.

 • Välj ett tvättmedel som är fritt från dofter och UV-ljusmedel. Bocken bryr sig inte om att du inte ser attraktiv ut. Många av tvålarna märkta som miljövänliga kan inte upptäckas.
 • Ta dig tid att studera etiketten och se om den innehåller någon parfym eller ljusmedel.
 • Du kan också köpa tvättmedel som är speciellt tillverkat för jägare eller militären.
 • Rengör torktumlaren eller tvättmaskinen för att bli av med dofter. Du kan använda lämpligt tvättmedel för att rengöra utrustningen innan du börjar. Du kan lika gärna överväga att använda tvättstället eller handfat för att handtvätta jaktjackan i motsats till att använda familjetvätten.
 • Vid den sista sköljningen, tillsätt en kopp bakpulver för att bli av med lukt. Lufttorka kläderna på klädstrecket eller under skuggan ute.

Nedan följer en mer avancerad guide för dig som har mer tid eller är mer intresserad.

Steg för steg guide för hur man rengör en jaktjacka

Naturligtvis är det bästa rådet någon kan ge dig att följa instruktionerna på jackans etikett, men om du letar efter en mer detaljerad guide, kolla in stegen nedan.

Notera:

Metoden jag kommer att beskriva nedan är en handtvätt för bästa jaktkläder för kallt väder. Jag tycker att handtvätt av mina jaktkläder, inklusive min jacka, alltid är mer pålitlig eftersom det gör att jag kan hålla koll på allt. Ja, det tar lite mer arbete, men lita på mig, det är mycket bättre på lång sikt för dina bästa jaktkläder för kallt väder.

Steg 1:

Om du ska tvätta din jaktjacka i ett handfat eller ett badkar (vilket är mycket bekvämare på rymden) är det första du bör göra att rengöra området noggrant. Du vet aldrig vilken typ av hudvårdspår som kan luras där inne, och du vill inte att den ska skada din jacka, eller hur? Och när man talar om beredningar är en annan sak du bör ha till hands ett milt, helst doftfritt flytande tvättmedel. Kom ihåg att målet är att ta bort så mycket av doften som möjligt.

Steg 2: Blötlägg i kallt vatten

När allt är klart och du har fyllt badkaret med kallt vatten (använd alltid kallt vatten, jag kan inte betona det nog), sänk ner dina kläder i det och låt det blötläggas lite. Du behöver inte gå överbord med blötläggning – även fem minuter borde räcka.

Steg 3: Tvätta den i vattnet

Nu är det här det hårda arbetet börjar: Efter den första blötläggningen, swish jackan runt och kasta den in och ut ur vattnet i ett par minuter. Det hjälper till att tvätta bort de flesta smuts som lossnade under det föregående steget.

Steg 4: Krama ur och skölj

När du är klar med swishing och stupet, töm tvålvattnet, fyll på badkaret och tillsätt en halv kopp bakpulver till den. Det gör underverk för att ta bort lukt! Sänk ner din jaktjacka och gå tillbaka till att simma och kasta. Upprepa detta steg så många gånger som nödvändigt, men med en grundläggande skillnad. Använd endast vanligt, kallt vatten för varje sköljning som följer.

Steg 5: Krama ur och lufttorka

Slutligen bör du bli av med överflödigt vatten och komma till torkdelen. Nu finns det två sätt att göra detta Om du är övertygad om att du inte sträcker ut tyget kan du prova det gamla, gamla vrida. Om inte, finns det ett alternativ – använd en stor suddduk för att sprida din jaktjacka på den, rulla upp dem tillsammans och vrid lätt. Så långt torkningen går kan du använda torken, men jag föredrar att jag lämnar min jaktjacka i lufttorka. Lägg bara på ett rack eller en klädstreck, om du har en, och du är bra att gå.

Underhåll av jaktjackor

När du investerar i högpresterande jaktkläder måste du behålla det. Använd vattentät beläggningskräm eller spray vid behov. Kom ihåg att undvika att använda tvättmedel som inte är avsedda för jobbet eftersom de kan ta bort vattentäthet från kläder, även den starka doften från din frsh-tvätt kan oavsiktligt göra djur uppmärksamma på din närvaro när du är nästa jakt. Allmänna utomhusbutiker på huvudgatan erbjuder vanligtvis inte de högspecifika artiklarna du behöver, så välj en specialhandlare för att hitta de jaktkläder du behöver. När du väl har kläder som fungerar för dig är du fri att koncentrera dig på din egen prestation.

Långtidsförvaring av jaktjackor

Hur du förvarar din jaktjacka kan avgöra dess effektivitet under nästa jaktsäsong – även för de bästa jaktkläderna. Innan du kan lägga undan jaktkläder, tvätta dem med en kopp natron för att bli av med någon doft. Ta plagget ut för att torka dem på ett naturligt sätt och undvika dofter.

Köp en doftfri plastpåse och lägg jackan och andra jaktkläder här efter att ha vikats snyggt. Du kan också få en vakuumförvaringspåse från din lokala butik som handlar om sportartiklar. Placera allt i en tätt tillsluten behållare för att hålla bort skadedjur och oönskade dofter. Du kan strö några Cedar chips för att ge en naturlig doft till kläderna. Glöm inte att hålla aerosolsprayarna och andra typer av sprayer borta från jakttäcken och annan jaktutrustning. Du kanske inte märker när spraydoften fäster på kläderna och andra saker eftersom du är van vid det. Vidta nödvändiga åtgärder för att undvika sådana fall.

Vanliga frågor om Jaktjackor

Hur väljer man en jaktjacka för kallt väder?

Den viktigaste faktorn att tänka på när man köper en vinterjaktrock är uppenbarligen värme. Det ska skydda dig från vind och vatten. Om du jagar nära vatten kan luftfuktigheten vara cirka 80-90%. Detta orsakar kondens, och det är nödvändigt att den stannar på ytan utan att komma in i jackan. Och jackan ska passa tätt på grund av vinden.

Kan man tvätta en jaktjacka?

Det bästa sättet att inte göra saker värre är att läsa informationen om din jacka. Några av dem (de flesta faktiskt) är OK med att tvättas i maskin, även om vissa tillverkare rekommenderar kemtvätt. Det rekommenderas starkt att inte tvätta vaxade jackor – men vissa kunder gör det fortfarande.

De borde åtminstone veta att vax tvättas bort permanent. Kom ihåg att fickor, ärmar och kragen är de mest lättfläckiga platserna. Så var försiktig och då och då kan du rengöra dem med en torr borste.

Hur ska man förvara sin jaktjacka?

Det är bättre att förvara jaktjackan för män i en speciell väska eller väska. Det bör finnas tillräckligt med utrymme för det, särskilt om du förvarar en dunjacka. Innan du lägger jackan någonstans, se till att du har torkat den ordentligt! Vid andra tillfällen kommer lagringen inte att vara svårt alls; lägg bara jackan på en torr, mörk plats.

Jag vill köpa en jaktjacka. Är kamouflage helt nödvändigt?

Det beror på vilken typ av jakt du planerar att göra. Om du spenderar mycket tid på att gå runt – finns det faktiskt inget behov av camo. Dessutom finns det fall då du ska ha på dig något riktigt ljust. Till exempel bör den bästa ankajaktjackan ha några orange detaljer; de kan få en fågel att visa upp och flyga.

Camo är lämplig och nödvändig om du tillbringar mycket tid på ett ställe, med ett landskap och inte rör dig. Och låt oss vara ärliga, det är inte en så vanlig situation, eller hur? Och vi kan inte föreställa oss en situation när du skulle behöva ta olika camos för olika landskap.

Vad är egentligen skillnaden mellan vattentåliga, vattentäta och vattenavvisande jackor?

Vattentät är det starkaste skyddet och vattentätt är det lägsta. Det finns exempel på vattentäta jackor som har en vattenpelare på 52 meter. Det betyder att du bara börjar bli våt i fall där en 52-meters vattenpelare stänker på dig.

Det är bäst att en isolerad jaktjacka är vattentät. Om du letar efter en vindtät jaktjacka och väljer en plats där det bara är lite regn räcker det med vattentäthet. Vattenavvisande jackor är något i mitten. De absorberar inte vatten om det regnar lätt men kommer att hålla sämre om det är kraftigt regn ute.

Vilken typ av material bör min jaktjacka vara gjord av?

Vilken typ av material du väljer bör bestämmas av vädermiljön du vanligtvis jagar inom. Om du gör det mesta av din jakt i kalla områden, är det inte tillrådligt att ha ett andningsbart och nätmaterial. Men du vill inte heller ha något som är så skrymmande att det hindrar din förmåga att vara flexibel i ditt jaktutrymme. Detta gäller särskilt om du befinner dig i en jaktgardin, där du måste kunna flytta och röra dig i ett begränsat utrymme så effektivt och effektivt som möjligt.

Om du har en jaktjacka som har för mycket vaddering kan du hålla dig varm, men du kommer att bli mer obekväm på lång sikt. En annan sak att tänka på är om materialet är vattentätt. Det finns ingen värre känsla än att vara ute i 45-graders väder när det regnar, och din kropp är helt genomblöt och kyld till benet. Att ha en vattentät jaktjacka är viktigt för att hålla sig torr i förrädiskt väder. Om du inte jagar i områden där det regnar mycket ofta, kan du välja ett annat material som ger dig mest möjliga komfort.

Hur stor jaktjacka bör jag köpa?

Många jägare tycker att det är bra att köpa en jaktjacka som är en storlek större än vad de vanligtvis skulle ha i ett icke-jaktscenario. Detta gör att ofta skrymmande baslager och tröjor kan bäras under, utan att begränsa rörelsen till obehag. En jaktjacka som är för liten kan skapa svårigheter när du försöker dra en båge på grund av bindning i plaggets axelregion.

Hur bär man en jaktjacka?

Jägare bär jaktjackor som ett yttre lager, vilket ger extra värmeskydd och motstånd mot vinden, jämfört med standardunderlag. Du bör mäta din användning av baslager med hänsyn till vädret till hands, även om jaktjackor är ganska varma.

Tidig säsong: Att ha på sig ett enda lager under en jaktjacka räcker ofta för att behålla riklig värme, i tidiga säsongens jakter där temperaturen bara är sval.

Sen säsong: Att ha på sig flera lager kan behövas under en jaktjacka för att uppnå samma värme, under jakt på sen säsong där bitter kyla är vanligt.

Hur gör jag en högljudd jaktjacka tyst?

Tyvärr är alternativen för att tysta en högljudd jaktjacka begränsade. Detta beror på att ljudet du upplever beror på friktionen i jackans sammanvävda tygstruktur. Eftersom dessa fibrer gnuggar förbi varandra produceras ljud och detta är ganska vanligt i vind- och väderbeständiga jackor.

 • Använd fleece: För att dämpa detta ljud kan du välja att ha på dig en fleecetröja ovanpå din jaktjacka tills du når din ställning eller är blind. Fleece är naturligt tyst och dämpar jackan under jackan.
 • Gå långsamt: Bortsett från denna strategi är det bästa sättet att göra alla rörelser långsamma och medvetna.

Vilka olika typer av kamouflage finns det?

Kamouflage är en mycket viktig faktor för att minska risken för att ditt djur upptäcker dig. Genom att dela upp konturerna i din miljö, kommer kamouflage lättare att smälta in dig i din omgivning. När du försöker välja ett kamouflagemönster och färg måste du överväga vilken miljö du jakter i.

När du jagar på en trädlinje med mycket frodig vegetation, välj färgvariationer av ljusgrön till mycket mörkgrön med mönster som liknar träd och buskblad. Digitala eller Flecktarn-mönster ser väldigt bra ut när de är parade med vegetation. Välj kamouflagefärger av grå till mörkbrun med trädbark eller döda grenar medan du befinner dig under skogstak.

Hur mycket isolering behöver en vinterjaktjacka?

Den nivå av isolering som behövs för att behålla värmen vid jakt under vintermånaderna varierar beroende på region och klimat.

 • Norra klimat: Jackor som har 50-100 gram isolering är ett underbart val för höstjakt. Under de kalla vintermånaderna är 100-200 gram isolering ett klokt val för extra värme.
 • Södra klimat: Jackor med 50-100 gram isolering fungerar bra för vinterbruk där bitter kyla sällan är ett problem.

Det är viktigt att mäta ditt val av isolering noggrant efter det klimat där du jagar. Detta härrör från det faktum att när isoleringsvärdena ökar, så ökar plaggets plagg.

Vilket är det bästa sättet för att rengöra en jaktjacka?

Även om de flesta jackor kan tvättas i maskin kan du göra några saker som inte kräver att du måste tvätta dem i tvättmaskinen. Du vill se till att du slår av lera eller smuts som kan finnas på din jaktjacka så snart som möjligt genom att använda en vattenslang eller om du har ett handfat i ditt garage. När du har gjort det här ska du hänga upp din jaktjacka i garaget så att den kan torka ut. Du kan också spruta ut insidan av jackan så att du hjälper till att ta bort eventuell lukt som kan dröja kvar där.

Hur reparerar men en jaktjacka?

När den väl har gått sönder kan du försöka sy det, men det blir inte lika effektivt som det var tidigare. Oavsett hur bra sydd rivan är kommer den att släppa in lite vind eller vatten, så även om det är en bra kortsiktig fix, måste du byta ut jackan i början av nästa säsong för att säkerställa att du kan njuta av tröst att en jaktjacka skulle ha råd med dig. En annan sak som tenderar att gå sönder oftare är dragkedjan. Dragkedjan kan repareras, men det är inte en lätt process och bör överlämnas till en professionell för att utföra åtgärden.

Hur förvarar man en jaktjacka?

Vad du måste se till är att din jaktjacka är helt ren, 100%. Det behöver inte bara vara rent utan du måste se till att det också är helt torrt. Du vill inte att mögel eller mögel ska växa på din jaktjacka eftersom den förvaras under jakttider.

Om möjligt vill du inte lagra din jaktjacka i extremt varmt väder, eftersom detta kommer att bryta ner materialet på lång sikt. Jackan ska hållas vid normal temperatur under lagring för att bevara den så länge som möjligt.

Vilka extra funktioner kan jaktjackor ha?

När du letar efter en jaktjacka vill du ha en genomtänkt jaktjacka som kan ge dig mycket förvaring och andra praktiska funktioner. Några av mina favorit saker att ha i en jaktjacka är mycket förvaring, en justerbar huva, dragkedjor (som under armhålan) och justerbara handledsremmar.

Se också till att alla blixtlås och handledsremmar är tysta, om de till exempel har använt kardborreband på handleden kommer det att göra mycket buller som hindrar dig från att använda dem medan du jagar.

Det finns ingen anledning att stå i din bakgård och skjuta på ditt bågskyttemål bara på soliga dagar. Nu har du möjlighet att bli bättre hela tiden, dag, natt, regn eller vind, ingenting kan stoppa dig med den bästa jaktjackan på!

Hur många lager ska jag ha under min jaktjacka?

Det finns tre viktiga lager att tänka på för dina jaktkläder och var och en av dem är viktig. Om det första lagret handlar om att hålla dig varm och veken fri hela tiden, ska det andra lagret ta hand om dig även om det tredje lagret finns eller inte. Tänk på att du kan variera baslagret och mellanskiktet under jaktjackan, beroende på väder och jaktförhållanden.

När du kommer till det tredje lagret är det nästan uppenbart att de här kläderna ska göra fler saker än att hålla dig varm och torr. Eftersom detta lager är praktiskt det enda mellan dig och naturens motgångar, är det viktigt att detta lager skyddar dig mot elementen, oavsett vad de blir. Vanligtvis är det tredje lagret vid jakt jaktjacka. Detta ska hålla dig varm och torr och skydda dig från väder och vind. De bästa jaktjackorna är också lätta så att du enkelt kan bära dem i ryggsäcken.

En jaktjacka är i de flesta fall en camojacka och den bästa camojackan skulle vara otroligt tyst. Den här jackan ger dig frihet på resande fot så att du kan vandra, jaga och stänga på det bekvämaste sättet. De flesta jaktjackor där ute är Gore-Tex eller något liknande det och de tappar vatten, släpper ut kroppsfukt och blockerar vinden samtidigt. Dessa saker är väsentliga för en jaktjacka.

Hur mycket påverkar jaktjackans färg?

Även om inte alla våra val är i kamouflagedesign, betyder det inte att kamouflage inte är viktigt, det betyder helt enkelt att du har alternativ att välja mellan. Dessutom är kamouflage ganska viktigt under jakt eftersom det ger dig den kanten av detekterbarhet. Därför vill du när du väljer en kamouflagefärg ägna stor uppmärksamhet åt vilken miljö du befinner dig i.

När du jagar i områden med mycket grönska och träd vill du ha ljusa och mörka gröna med buskiga mönster, medan du vill ha bruna och jordfärger som har lite eller inget grönt i dem om du befinner dig på ojämna platser. Att hålla detta i åtanke kommer att säkerställa att du alltid är beredd att smälta in i den miljö du jakter i.

Fungerar alla jaktjackor likadant?

På samma sätt som inte alla typer av jakt är desamma, kommer inte alla jackor att vara identiska. Beroende på säsong kommer du att hitta tunga jackor med alla typer av isolering och vattentätning, och du hittar också lättare, mer andningsbara jackor för de varmare klimaten.

Jackor finns också i en mängd olika tyger som passar dina behov. Casual jägare kan komma undan med en grundläggande bomullsjacka, medan mer äventyrliga typer kan behöva hållbarheten hos ripstop nylon för att få dem genom busken.

Har alla jaktjackor kamouflage?

Medan de flesta tillverkare inkluderar icke-kamouflagealternativ för sina jackor, för jaktändamål, ger de också minst ett kamomönsterval för varje jacka. Utöver doft- och ljudkontroll kommer ett bra kamouflagemönster att öka oddsen till din fördel genom att ge dig några extra sekunder innan ditt mål är medveten om din närvaro, vilket är viktigt för dig att ta det perfekta skottet.

Kan man bära en jaktjacka som en vanlig jacka?

Ja, de kan vara ett snyggt tillskott i vilken garderob som helst, se bara till att den är i god form. För att göra deras stövlar mer mångsidiga inkluderar designers solida färgalternativ, och de börjar också utforma dem med ett mer modernt utseende i åtanke. På så sätt kan de bli en perfekt vardagskläder med en snabb tvätt.

Vilket är det bästa materialet för jaktjackor?

Först och främst är det viktigt att vara bekväm och varm nog. Chansen är att vädret kommer att bli kallt när du jagar. Därför vill du se till att du är ordentligt skyddad för väderförhållandena och för din kroppstyp. Är du en varmare person i allmänhet? Då kanske ett lätt material passar dig okej. Men det är alltid bättre att svettas lite än att frysa ihjäl.

Som sagt, det bästa materialet eller tyget för en speglar det. Alla utomhus- eller jaktkläder som hävdar att de har en treskiktsdesign är ett bra sätt att gå. Det betyder att den har tre försvar mot hårt väder. Vanligtvis är dina alternativ mellan bomull och polyester. När det gäller bomull är det inte det bästa för att fukttransportera och hålla dig bekväm. En polyester- eller polyesterfleece är mycket mer benägna att göra tricket.

Sammanfattning av köpguide för Jaktjackor

Avslutningsvis så är en jaktjacka en av de viktigaste artiklarna för jägare. Pälsen ger tillräckligt med kamouflage så att du enkelt kan smyga dig in på djuret förutom skyddet från elementen och föremål som kan skada din hud – kännetecknande för en kamoulljacka.

Du kan hålla med mig om att det nästan skulle vara omöjligt att koncentrera sig och vara bäst utan något som skyddar dig från det kyliga vädret. Så vad använder du för att hålla dig varm under de tidiga jakterna på morgonen? Naturligtvis en jaktjacka!

Den bästa jaktjackan kommer med speciella funktioner som gör dig bekväm och utom synhåll för djuret. Antalet jaktjackor på marknaden är enormt och att välja är inte alltid lätt. Vi hoppas att denna artikel har hjälpt dig med att göra ditt val. Tack för att du läst och lycka till med ditt köp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top