Bästa Jaktbyxorna 2022 – Test av olika Jaktbyxor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Härkila Ingels Jaktbyxor

Pumori Sarek 2.0 Jaktbyxor 

Härkila Moose Hunter 2.0

Pinewood Pro Xtreme Jaktbyxor

Klicka här för att se fler Jaktbyxor.

Bäst i test Jaktbyxor 2022

Varje år verkar ge nya innovationer inom jaktklädbranschen, och dessa är ofta tillsammans med klassiska jaktbyxor som har stått tidstestet i generationer. För jägare som vill uppgradera sin utrustning och garderob kan de rätta jaktbyxorna göra dina utflykter bekvämare och ännu mer effektiva. De kommer inte att förbättra din skicklighet eller teknik, men de kan hjälpa dig att hålla fokus genom att låta dig koncentrera dig på det som är viktigast.

Det är inte svårt att hitta de bästa jaktbyxorna, men det är viktigt att du kan svara tydligt på vad dina mål och behov är för alla dina jaktambitioner. Om du hoppas kunna jaga hela säsongen i alla typer av väderförhållanden vill du exempelvis ha något som erbjuder prestanda året runt. Om du å andra sidan letar efter en sommarjaktbyxa som erbjuder grundläggande skydd och lite till, kanske du vill titta på något som är lätt och enkelt att manövrera i.

Det finns ingen jaktbyxa som passar alla, så vi har delat upp de bästa jaktbyxorna i fyra val så att du kan välja de jaktbyxorna som är bäst för just dig. Oftast så får man prova några olika jaktbyxor för att hitta de som passar just dig bäst, så det kan vara en bra idé att beställa några par och göra ett beslut när du provat alla.

Lyckligtvis erbjuder dagens online-återförsäljare praktiska returpolicyer som gör att du kan göra detta lika enkelt som i butiken, så om dina beställda jaktbyxor inte fungerar perfekt, skicka bara tillbaka dem och fortsätt din sökning. Ovan finner du de bästa jaktbyxorna i varje kategori baserat på övergripande prestanda, användarkonsensus och jaktbyxans hållbarhet och effektivitet ute på fältet.

Läs även >>> Bäst i test Kikare 2022

Köpguide för bäst i test Jaktbyxor 2022

Att välja ett par jaktbyxor är lite mer komplicerat än att välja jeans. För att säkerställa att du kan bära de lager du behöver för att hålla dig varm och bekväm, vill du välja en jaktbyxa som är större än normalt. Ett bälte eller ett par hängslen kommer att se till att byxorna håller sig uppe när du tar av dig lagren så att du kan hålla dig varm och bekväm under alla säsonger.

Byxans längd påverkar också hur bekväm du är på jaktturen. Om byxorna är för korta behöver du inte oroa dig för våta manschetter, men kall luft kan lätt gå rakt upp i benen. Välj ett par jaktbyxor som är några centimeter längre för att förhindra att manschetten blir våt och lerig och håller benen varma. Detta gör att du kan stoppa botten av byxorna i dina stövlar, och vissa kommer till och med med praktiska strängar eller resår i manschetten.

Du vill också välja ett par jaktbyxor som är bekväma att bära och lätta att röra sig i. Lösare material ger dig möjlighet att enkelt lyfta och böja benen när du klättrar eller helt enkelt vill sitta ner och material som andas hjälper dig håll dig bekväm i varma och svala temperaturer. Jaktbyxor med förseglade sömmar och dubbla blixtlås är bättre utrustade för att hålla dig varm och torr, speciellt om du jagar vattenfåglar. Att spendera några minuter på att överväga när och vad du jagar hjälper dig att välja rätt byxa.

Tänk utanför ramarna

Den vanliga proceduren för många jägare när de handlar jaktbyxor är att gå efter kamomönster som hjälper dem att smälta in i sina miljöer enkelt. Faktum är att det bara finns så mycket dina jaktbyxor kan göra, och att förlita sig på skicklighet, utrustning och teknik kan få dig mycket längre än att ha rätt mönstrade byxor.

Även om jag vanligtvis vill plocka ut jordtoner, kan du förmodligen komma undan med att bära neon så länge du jagar smart: stanna utanför horisonten, använda terrängfunktioner för att bryta upp din kontur och spela vinden.

Genom att inte behöva känna sig tvingad till camo kan han undvika att allvarligt begränsa sina alternativ när det gäller de bästa jaktbyxorna, och erkänner att de bästa byxorna ibland inte ens är gjorda för jakt – de är utformade för vandring, backpacking, camping och liknande.

Köp för användning på fältet

När du handlar efter jaktbyxor, överväga den miljö du ska ha på dig i dem. Om du är en jägare under tidig säsong, gå efter något lättare som inte känns tungt efter några timmar. Om du är i kallt eller regnigt väder kan du dock överväga att få större eller längre jaktbyxor som hjälper dig att hålla allt skyddat och täckt när det är viktigast.

Känn dig inte begränsad till jaktmärken

Även om det kan vara frestande att begränsa din sökning till märken Cabela eller Sportsman’s Warehouse, tänk på att andra utomhusmärken som Patagonia, The North Face och Columbia gör utmärkta väderbyxor som är tänkta att hålla i de hårdaste klimaten.

Om du letar efter kallt väder kan du till och med överväga snowboard och skidbyxor och haklappar som har bättre isolering och väderskydd. Dessa byxor, men inte gjorda av jaktspecifika företag, har så höga krav på sina kunders behov att de ofta kommer att göra bra för jakt också.

Storlek

När det gäller storlek kan det vara svårt att välja rätt jaktbyxa. Precis som andra former av kläder använder klädmärken olika diagram för att basera sina storlekar på. Vissa märken kan erbjuda en storlek 33 som är större eller mindre än andra märken. Att välja jaktbyxor med rätt storlek är viktigt för att bibehålla komforten och undvika olyckor.

Byxor som är för långa kan dra och göra din resa. Å andra sidan kan jaktbyxor som är för korta äventyra din tätning från elementen, släppa in fukt och kall luft. Med det sagt är det inte en dålig idé att bära varma jaktbyxor som är lite för stora eftersom det kan ge dig utrymme att bära inre lager om du behöver mer skydd eller isolering.

Det bästa sättet att veta vilken storlek som är rätt för dig är att testa själva byxorna, men med tanke på den aktuella globala situationen kan du läsa recensioner på jaktbyxor online och FAQ-sektionerna hjälpa dig att mäta storlek.

Vattentäthet

Membranjaktdräkter är perfekta för vått väder. Membranvävnad har utmärkta vattenavvisande egenskaper. Men under aktiv fysisk aktivitet klarar det inte svett (av denna anledning finns det termiska underkläder). Det förhindrar inte bara avdunstning. I kyla kan det spela en negativ roll: membranet kan täckas med frost och sluta andas.

Denna vävnads svaga punkt är sömmarna: fukt tränger igenom dem. Kläder av membranvävnad är lämpliga för vanliga jaktförhållanden, men långt ifrån extrema – optimala temperaturförhållanden – upp till 10 minusgrader.

Material

Medan traditionella jaktbyxor var tillverkade av ull, bomull och andra traditionella tyger använder moderna par polyester- och nylonblandningar. Detta gör dem lättare och bekvämare beroende på typ och behov. Material har numera också teknik för att förbättra komfort och hållbarhet som exempelvis Gore-Tex jaktbyxor, gjorda av vattentätt och andningsbart tygmembran.

När du väljer vilket material som bäst passar dina jaktbehov är det viktigt att känna till några av deras fördelar och nackdelar. Till exempel, medan vattentäta jaktbyxor är bra för att skydda dig från fukt och hålla dig bekväm, tenderar de att vara höga vilket kan varna djuret du jagar. Å andra sidan kan ett lätt och andningsbart material vara bra för rörlighet, men kanske inte så isolerande som tjockare och tyngre material. Med allt sagt är det bästa materialet för dig det som passar din jaktmiljö som inte offrar din komfort.

Hållbarhet

Materialet måste vara motståndskraftigt mot nötning; vävnadens tjocklek bör uppfylla väderförhållandena.

Doftblockering

Lukten är mycket viktig vid jakt. Eller snarare, dess frånvaro. Naturligtvis beror allt på var du planerar att jaga. De flesta djur vänjer sig snabbt vid främmande bakgrundsljud, såsom buller från motorvägen eller ljudet av en motor som går, men okända luktar kan lätt skrämma dem. Som förberedelse för jakten måste du ägna särskild uppmärksamhet åt dofterna.

Och vi talar inte om starka dofter, som deodoranter, parfym eller cigarettrök, utan om knappt märkbara dofter, eftersom djur har ett mycket känsligt luktsinne, de kan känna lukten på hundratals meters avstånd. Försök att överväga allt som kan ge dig bort. Vi har blivit vana vid vissa dofter och vi märker dem inte; andra kan vara för svaga för din näsa, så du borde inte lita på det.

Försök att eliminera alla möjliga källor till skarpa lukter konsekvent. Börja med din egen kropp. Använd inte deodoranter, parfymer, lotioner eller rakkrämer före jakt. Även tandkräm kan förstöra jakten. På jakt avstå från att röka och tugga tuggummi. Vissa djur kan normalt reagera på lukten av en brand, men tobaksrök kommer att skrämma bort dem. Försök att byta kläder som kan bäras på plats. De borde inte vara mättade med någon doft av staden.

Det är dock omöjligt att bli av med all lukt helt. Därför måste de neutraliseras ordentligt. Det finns många sätt att göra detta; de mest effektiva och populära av dem är nedan. Tvätta och ventilera kläderna. Dina kläder är den viktigaste källan till dofter. Erfarna jägare har en speciell uppsättning kläder och skor som bara bärs för utflykter. De byter till dem vid ankomsten till jaktmarken. Men även i det här fallet måste saker tvättas.

Det största problemet efter tvätt av dina kläder är lukten av tvättpulver och andra kemikalier. Det är inte alltid möjligt att plocka upp ett verktyg med en neutral lukt, men även det kan skrämma bort djuret. Förbered en låda fodrad med tallgrenar och lägg kläder där. Detta neutraliserar lukten och är ett specialverktyg för jägare som kan maskera starka dofter. De finns i form av tvål, sprayer, lotioner och oljor.

De kanske inte har någon lukt, eller de kan ha en naturlig arom – vanligtvis tall. Fördelen med sådana verktyg är att de blir av med lukt som någon jägare har. Den är universell och kan användas i olika delar av kroppen, kläder, skor och vapen. Problemet är att effektiviteten är mycket beroende av sammansättning och tillverkare, och det tar vanligtvis mycket tid att smeta ut det.

Värmare

Särskild uppmärksamhet bör ägnas valet av rätt isolering när du köper en jacka eller vinterjaktbyxa. Under halvsäsongen kan det finnas några tillägg till kostymer, vars material kan vara en billig mjuk och varm syntetisk fleece. Billig vinterisolering kan fungera som en polyesterplatta.

För att skapa en riktig varm jaktdräkt måste du använda minst tre lager vaddering. Som ett resultat kan kostymen bli stor och inte särskilt bekväm. Så det är bättre att välja isolering med modern teknik som blir varm men inte förvandlar dig till en björn.

Justering

Den yttre delen av benet kan ha en speciell dragkedja för justering. Byxbenet kan justeras individuellt för att passa bredden på bagageutrymmet. Värmebevarande och ventilation bibehålls. Det bör finnas en bra värmeväxling – jakt är alltid aktiv, och specialkläder bör ha alla nödvändiga egenskaper för att säkerställa komfort under långa marscher. På höfterna finns så kallade ”ventilationsaxlar”. Därför är dessa jaktbyxor alltid torra, bekväma och värma.

Styrka

Plaggets styrka är extremt viktig för jägare. Det kan tillhandahållas av en tät övre vävnad – en vävnad som gore-tex används vanligtvis. Polyesterjaktbyxor har ett gott rykte på grund av sina hållbara egenskaper.

Impregnering

En ytterligare fördel är användningen av membran och impregnering. Det är bättre att välja de som innehåller silverjoner och andra ämnen som förhindrar svettning, spridning av svettlukt samt reproduktion av bakterier.

Tystnad

Ett annat stort övervägande du bör tänka på när du handlar efter de bästa jaktbyxorna är ljudnivån. Ett par tysta jaktbyxor vinner alltid. Kom ihåg att du går på jakt, inte på fest. Under jakten är ditt mål att fånga en hjort eller älg, och en mycket viktig del av att göra det är att göra din närvaro oupptäckt.

Därför rekommenderas att du går efter ull eftersom det är det tystaste materialet av alla. Du vill inte att det torra gräset borstar upp mot dina byxor. När du så småningom får ulljaktbyxorna bör du komma ihåg att den inte är särskilt perfekt.

Ja, ull är den tystaste och mycket hållbara. Det kan dock vara repigt mot den nakna huden. Den är perfekt för sen säsong, särskilt mellan oktober och november. något ljus är perfekt för september. Ull är perfekt för kalla och snöiga nordliga skogar. Du kanske vill kemtvätta och inte tvätta maskinen eftersom det tar lång tid att torka. Ull är också dyrt, så ta det till hjärtat.

Sanitetsficka

När du väljer jaktbyxor för jakt bör du vara uppmärksam på den sanitära fickan. Sanitetsfickan är väldigt bekväm för jägaren. En dragkedja på baksidan hjälper dig att gå på toaletten utan att ta bort hela jumpsuiten. På vintern är det särskilt bekvämt eftersom det bevarar både värme och tid.

Jaktbyxor material

Majoriteten av moderna jaktbyxor består av polyester eller nylon, medan vissa klassiska mönster har saker som ull, bomull eller till och med jeantyger. Många har en blandning av material för att säkerställa hållbarhet och slitstyrka, och några andra saker som Gore-Tex-teknik, förstärkningar eller isolering för extra skydd.

Olika material har olika fördelar och nedgångar, till exempel, många vattentäta tyger är bullriga i fältet och kan ge dig din plats när du jagar vilt. Omvänt är lätta material perfekta för förpackning, men kanske inte ger värme, och ju mer isolerad din byxa är, ofta gånger mindre vattentät. Tygkompositionen på byxorna du väljer ska vara kompatibel med dina perspektivförhållanden och bör göra att du först och främst kan vara bekväm.

Hållbarhet

Alla bra jaktbyxor måste kunna hålla i extrema förhållanden. Tjocka och tunna jaktbyxor bör motstå snags och rippor och vara gjorda av kvalitetsmaterial för att matcha en livsstil full av hinder. Våra favoritbyxor har anti-rip-teknik och förstärkta områden för att säkerställa långvarig prestanda.

Väderbeständighet

Detta kommer att betyda olika saker beroende på din jaktstil och bebodda område, men bra jaktbyxor håller utsidan ute och insidan in. Oavsett om det är vind, regn, snö eller lera som du undviker, bör dina jaktbyxor kunna håll dig varm och torr samtidigt som du andas.

Bekvämlighet

Oavsett hur exceptionella dina byxspecifikationer är, om de är obekväma att bära är de inte ett bra val. De bästa byxorna är perfekta för långa resor och korta promenader lika och bör låta dig röra dig fritt. Det betyder också att de måste göra sitt jobb för att hålla oönskat väder ute, andas, tillhandahålla teknik som bältesjusteringar för bästa passform och ha perfekt längd för täckning samtidigt som de är stövelkompatibla.

Tjocklek

Tjockleken kan ge dig extra skydd, eftersom fler lager du lägger till, varmare, skyddande och isolerade byxan kommer. Men de syntetiska tygerna håller tyget lätt och varmt jämfört med att lägga till extra lager

Ytterligare egenskaper att se över

När du jagar vill du vanligtvis ha jaktbyxor som fungerar bra med annan utrustning du har och den situation du arbetar med. En byxa kan tjäna en situation mycket bra när man gör hemskt i en annan. De flesta jaktbyxor har flera olika funktioner som hjälper till med olika scenarier.

Stil

Om du jagar hjortar och andra typer av stora djur är det vanligt att du gör det. Den här låter dig blundra in i dina ögonblick så att din början inte har börjat. Det här gör det lättare för att du ska ställa upp en exakt så och avgöra din jaktresa är en sådan. Ratten kan variera på det ovannämnda, tillsammans med det material som används i samband med det. Vita delar är vanligtvis för att jaga i snön, medan gröna och bruna är väldigt använda i den främsta.

Fickor

Ibland vill du inte ta med dig stora påsar på grund av temperatur, avstånd eller terrängsvårigheter så att du litar på användningen av ytterligare fickor. King’s Camo Series-byxor med 6 fickor fungerar bra för att hålla dig bekväm på långa vandringar genom heta klimat. Behöver du ha en specifik storlek på ammunitionstidningen eller mobiltelefonen i en av fickorna?

Du kanske behöver några olika fickor för att ge snabb åtkomst till ett djuranrop. Vissa jaktbyxor har inbyggda fickor som är särskilt utformade för att rymma vissa föremål. Se till att du noga hänvisar till fickstorlekarna eftersom vissa jaktbyxor inte är byggda för att rymma sådana typer av extra föremål.

Bälten

Om du behöver hålla ett pistolhölster eller kniv på ett bälte, är det en bra idé att ha jaktbyxor med breda bältesöglor för att rymma operatörens bälte. Oftast är dessa inbyggda i taktiska mönster som ZAPT eller 5.11 byxor. Tänk på storleken på bältet du använder för varje byxa och notera om de har tillräckligt breda bältesöglor för att fungera för dina bälten.

Vikt

Tyngden på dina jaktbyxor har mer en roll i din personliga komfort än de flesta andra aspekter, eftersom det kan göra det svårare att flytta eller ge bättre skydd. Till och med en liten viktskillnad kan göra en lång vandring genom vildmarken mycket obehagligare än om du hade köpt en lättare design.

När du går genom den skarpa underskogen riskerar du att riva byxorna eller huden om designen inte är tillräckligt stark för att motstå den. I allmänhet kompenseras vikten med byxans tygdensitet och extra boende. Du kan förvänta dig att mycket hållbara jaktbyxor med många fickor blir tyngre än en mindre hållbar design eftersom det används extra tyg.

Kamouflagefärger

Tänk på din bakgrund här på de platser du kommer att jaga mest. Djur kan skrämma väldigt lätt om de ser rovdjurens rörelse och kamouflage hjälper till att minska chanserna att de kommer att märka dig. Kamouflage fungerar bäst när kroppsfigurens konturer görs minst synliga och ser naturliga ut i din omgivning.

Går du genom tunga skogsområden eller karga gräsmarker med stenar utspridda överallt? Färgen på vegetationen och marken är också viktig att tänka på. Vissa jaktbyxor erbjuder många olika camo-alternativ även om de inte visas direkt, så glöm inte att välja rätt för dig innan du checkar ut.

Lista över de bästa Jaktbyxorna 2022:

 • Bäst i test: Härkila Ingels Jaktbyxor
 • Populärast: Pumori Sarek Jaktbyxor
 • Premiumval: Härkila Moose Hunter Jaktbyxor
 • Billigast: Pinewood Pro Xtreme Jaktbyxor

Tips inför köp av jaktbyxor

Tänk på klimatet

Oavsett vilken aktivitet du deltar i utomhus bör du alltid tänka på vädret och klimatet innan du ger dig ut på ditt äventyr. Den avgörande punkten är att välja jaktutrustning, speciellt för den här guiden vi pratar byxor, som skyddar din kropp från de element du befinner dig i.

Köp vattentäta jaktbyxor

Att hålla sig torr är avgörande oavsett temperatur eller klimat. I kallt väder kommer detta att bekämpa snö eller regn, och i varmt väder kommer detta att försvara dig mot regn eller kraftig svettning. Du kan antingen köpa vattentäta jaktbyxor eller du kan vattentäta dem själv. Observera att vattentät och vattentät inte är samma sak. Vattentålig innebär att vatten oftast hålls ute, men en del kan fortfarande tränga igenom kläderna. Vattentätt är det ultimata försvaret genom att vattnet hålls ute helt.

Införskaffa ett bälte

När du överväger vilken typ av jaktbyxor som fungerar bäst för dig och dina behov, vill du komma ihåg om du brukar ha ett bälte. Även om de flesta jaktbyxor kommer med bältesöglor gör inte alla dem. Även om det kanske inte verkar viktigt om du bär ett pistolhölster eller en kniv som har tillgång till dem direkt är det ett måste. Du vill titta noga på specifikationerna för dina önskade jaktbyxor och notera hur breda eller smala dina bältesöglor måste vara.

Fördelar med att investera i kvalitetsbyxor för jakt

Modern outwear-teknik har gjort jaktkläder till tysta, vattentäta, starkt isolerade och doftstyrda jaktsystem. Tillsammans med att hjälpa dig att få ett exakt skott, inkluderar några andra fördelar med att köpa en kvalitetsjaktbyxa:

Kamouflage

Kvalitetsjaktbyxor är utformade med doftblockerare och kamouflagemönster, så att du kan smälta in i omgivningen och blockera din doft. Detta förhindrar att ditt byte skräms, vilket gör det lättare att få ett exakt skott och en lyckad jakttur.

Skydd

Det kan vara otroligt farligt att jaga när du är våt. Högklassiga jaktbyxor är designade med syntetiska material som Gore-Tex eller Dry-Plus som håller benen torra när du vasserar i vattnet eller är på jakt i regnet. Dessa jaktbyxor gör också ett utmärkt jobb för att skydda dig från vinden, medan det andningsbara tyget håller dina ben svala och bekväma samtidigt.

Bekvämlighet

Tillsammans med att skydda dina ben från skärningar och repor, garanterar kvalitetsjaktbyxor att du är bekväm oavsett väder. Slitstarka jaktbyxor tillverkas med polyestermaterial, som Thinsulate eller neopren. Dessa material är utmärkta för att hålla dig varm och är tillräckligt lätta för bekväma och flexibla rörelser.

Varför alla jägare bör köpa jaktbyxor

När din plånbok inte är mycket generös och den är ganska varm ute, kan det vara tillräckligt att ha på sig vanliga underkläder och kamouflagebyxor. Om du vet att det inte kommer att regna och din jakt inte är nära vatten behöver du inte vattentäta jaktbyxor.

Men när det blir kallt, regnigt, snöigt, blåsigt … förändras situationen och behovet av bra jaktbyxor är mer än uppenbart.

De långa underkläderna är ett bra tips att tänka på vid jakt på vintern. Men vissa jägare bryr sig inte ens om det eftersom de blir kalla från fötterna och lägger större vikt vid några bra, varma jaktstövlar istället.

De flesta av jaktbyxorna är kamouflagebyxor och vilket mönster du väljer är nästan inte viktigt. Camo-byxor gör skillnad när du är ute på fältet och inte riktigt smälter in i omgivningen. Det är därför som vissa jägare är mycket passionerade och gör bra investeringar och väljer olika mönster på sina jaktbyxor, beroende på jaktområdet där de ska jaga.

Typer av jaktbyxor

Nedan följer de vanligaste typerna av jaktbyxor:

Låglands jaktbyxor

Dessa jaktbyxor är gjorda för miljöer med låg höjd där vattenkällor är en vanlig syn. Lowland-byxor är gjorda för att hålla dig torr och varm under jakt. Dessa jaktbyxor kan variera i tjocklek, men alla använder ett vattentätt material. De används ofta tillsammans med regnjackor och vattentäta jaktkängor.

Bortsett från detta skyddar låglandsbyxor också jägaren från andra miljöfaktorer som grov terräng nära vatten. Som vi lärde oss av många recensioner av jaktbyxor, är det tack vare att materialet också har förmågan att motstå rippor samt nötning från stenar och andra grova ytor som du kan stöta på under din jakt.

Höglands jaktbyxor

Uppgjorda jaktbyxor är gjorda för bergsområden och tundra, med högre hållbarhet på grund av att dessa områden har tuffare terräng och starkare vindar. Dessa är lätta jaktbyxor, kända för att vara utan krusiduller men ändå bekväma att ha på sig. Och de är också andningsbara, men tyvärr, inte särskilt vattentåliga.

Vissa jaktbyxor av denna typ är till och med förstärkta med vaddering på knäna som gör att du bekvämt kan krypa och krypa runt i området. Eftersom de väger mindre är höglandsbyxor också tystare, så att du kan smyga dig närmare ditt byte för att få ett bättre skott.

Kallväderbyxor

Att hålla dig varm och toasty är viktigt för jakt i extremt kallt väder. Du skulle behöva något för att förhindra att din kropp blir kall medan du väntar på den perfekta tiden att flytta på ditt mål. En nackdel med dessa jaktbyxor är att de är tyngre än de tidigare typerna på grund av mängden isolering. När du väljer jaktbyxor med kallt väder, välj en som är tung nog för att ge tillräcklig värme samtidigt som du är bekväm att bära.

Alternativa jaktbyxor

Det finns mycket prisvärda alternativ för din nedre hälft att även om de inte är avsedda för idrottsmän i synnerhet inte bör förbises som vattentäta jaktbyxor.

Uppvärmda jaktbyxor

Att bära uppvärmda jaktbyxor eller ett uppvärmt underlag är ett utmärkt sätt att lägga lite värme på ditt jaktsystem om de vattentäta jaktbyxorna du gillar bäst inte är särskilt välisolerade.

Vinterjaktbyxor

De ska vara varma och bekväma i alla situationer, oavsett om du sitter i ett bakhåll eller rör dig och försöker köra ditt byte i en fälla.

När du väljer vinterjaktutrustning är det bäst att använda tre klädlager, nämligen: termiska underkläder, fleecebyxor (som bibehåller maximal värmemängd och samtidigt inte förhindrar ytterligare återdragning av överflödig fukt ute), ytterkläder (för att skydda mot ogynnsamma väderhändelser, såsom extrem kyla, vind eller regn). Det är bättre att utesluta två-fleece jaktbyxor från listan och köpa herrisolerade jaktbyxor.

Förutom jaktbyxor kan du välja overall för jakt, särskilt på vintern. Jumpsuiten ger extra värme till nedre delen av ryggen, vilket är en viktig faktor om det är kallt ute och du bestämmer dig för att sitta i ett bakhåll.

Sommarjaktbyxor

Naturligtvis är det mycket lättare att välja sommarutrustning för jakt, för i varmt väder behöver du färre kläder. Det viktigaste är att välja kläder från naturliga material. Varför? På sommaren är det är viktigt för att förhindra överhettning, och det är bäst att klara av detta genom att bära naturliga vävnader, nämligen linne och bomull.

Ett lämpligt alternativ och en lätt jaktdräkt för den här perioden skulle vara en skjorta eller en t-shirt med en lätt jacka och kamouflagebyxor, som kan köpas på denna webbplats.

Höstjaktbyxor

Valet av höstjaktbyxor kan ofta vara det svåraste. När allt kommer omkring, med de två andra typerna av utrustning, är allt klart: Syftet med vinterkläder är att hålla sig varm och på sommaren är att förhindra överhettning. Men på våren och hösten är vädret svårt att förutsäga, och dagen kan fortfarande vara relativt varm, kall på natten och ibland kommer det att finnas frost. Det kan också plötsligt regna.

Med tanke på dessa faktorer kan vi säga att höstklädens huvuduppgift är att reglera kroppstemperaturen och förhindra inträngande fukt inuti. Ett lämpligt alternativ är kläder gjorda av vattentät membranvävnad med fleecefoder. De bästa älgjaktbyxorna kan vara ett bra alternativ i det här fallet.

Om du tar hänsyn till alla ovanstående tips när du väljer de bästa älgjaktbyxorna, kommer jagaren att känna sig fri, bekväm, varm och få maximal njutning av dina favoritaktiviteter vid jakten. Så för att sammanfatta är det värt att lyfta fram de grundläggande reglerna för alla typer av jaktutrustning:

 • kläderna ska vara bekväma, torra, varma och tysta
 • tillgängligheten av fickor – ju fler fickor i byxorna desto bättre måste de vara säkra, men tillgången till dem bör vara enkel
 • försök att välja färger (beroende på säsong) som inte väcker onödig uppmärksamhet åt dig

Populära märken som producerar jaktbyxor

Att förbereda jaktutrustning och kläder i förväg är ett viktigt steg för en framgångsrik jakt. Rätt val av jaktkläder kommer säkert att hjälpa jägaren att känna sig säker i alla situationer och i alla väder – sol eller snö, regn eller vind. Det finns gott om jaktkamomärken på marknaden som erbjuder ett brett utbud av jaktkläder. Var och en av följande märken specialiserar sig på att skapa jaktkläder av hög kvalitet som har unik teknik, mönster och tyger.

Sitka Gear

Sitka blev populär för sitt skiktningssystem som syftar till fukthantering och temperaturreglering. Skiktningssystemet består av tre primära lager:

 • Baslager
 • Mellan- / isoleringsskikt
 • Ytterlager

Var och en av dessa lager har specifika egenskaper som skiljer sig från säsong till säsong. Därför har SITKA system för varje säsong: tidig säsong, mellansäsong och sen säsong. Nyckelfunktionen i SITKA är att den använder följande tekniker för att tillverka sina produkter:

 • GORE-TEX
 • GORE-TEX INFINIUM med WINDSTOPPER
 • GORE OPTIFADE Döljande

Sitkakläder håller dig varm, skyddad från vind och ger inte extra svullnad. Detta rör sig lätt och tyst.

Drake

På tal om Drake, det är viktigt att notera att Drake har en mängd olika jaktklädserier, som var och en är skapad för speciella omständigheter du kan befinna dig i under jakten. De har designat jackor, västar, byxor, haklappar och huvtröjor med många olika typer av tyg med olika kamomönster som ger dig full doldhet, väderskydd och temperaturreglering.

Kryptek

Kryptek är ett jaktklädmärke som bygger på militära taktiska klädegenskaper. Etablerat av militära män som vet exakt vad bra jaktkläder är. De gör dem funktionella, hållbara och pålitliga. Det är därför du kan välja vilken jaktklädsel som helst utan att tänka på för det kommer säkert att vara av högsta kvalitet och uppfylla alla dina krav. Kryptek har ett stort antal kollektioner, färger, mönster, tyger för alla säsonger.

Banded

Banded hittades av en grupp ivrig friluftsmän som vet allt om extremt tuffa situationer när utrustningen spelar en viktig roll. De hade en massa kunskap och en stor önskan att skapa överlägsna produkter för att förbättra DIN utomhusupplevelse.

De bästa jaktmärkena utvecklas ständigt i sökandet efter mer komfort, mer prestanda, mer detaljerade funktioner och mer hållbarhet. Banded SHEDS WATERPROOF ANDNINGSBAR TEKNIK och GOSYSTEM TECHNICAL LAYERING gör dig inte likgiltig om du letar efter högkvalitativa jaktkläder.

Banded har olika stilar och alternativ, inklusive huvtröjor som finns i olika mönster och storlekar. Lätta slitstarka jaktbyxor med knäskydd för ökad komfort. Jackor innehåller funktioner som syntetisk loftisolering, vindtät teknik och vattentät behandling enligt tillverkarens krav.

King’s Camo

King’s Camo förstår och värderar sambandet mellan komfort och en framgångsrik jakt. De har byggt sin jaktklädlinje på tre pelare – prestanda, mönster och pris. High Performance ger dig möjlighet att jaga under tuffa förhållanden utan att oroa dig för din utrustning. Realistiska mönster ger dig en hög döljningsnivå och de attraktiva priserna gör dig inte likgiltig.

När du behöver jaktbyxor

Hjortjakt

Jakthjort betyder att du måste vara tyst, bli osedd och ofta vara VARM.

Hjort av alla arter är naturligtvis ett mycket anpassat djur som larmar lätt, så dina jaktbyxor för att jaga dem bör vara fullt utrustade för uppgiften.

Ankjakt

Chansen är att om du anka jagar eller jagar vattenfåglar av någon art är din döljning inte av yttersta vikt. Det finns naturligtvis undantag från denna generalisering eftersom alla har sin egen jaktstil / förhållanden, men det är troligt att din jaktblind eller anka båt gör det mesta av döljandet åt dig i fältet.

Ofta befinner du dig i våta miljöer eller dåligt väder när du jagar ankor som kräver vattentäta kläder av god kvalitet. Du kan se till att du håller dig torr i fältet genom att bära ett par ankajaktvaddar, men om du föredrar att inte vägas ner på ett sådant sätt finns det också några solida vattentäta jaktbyxor för jobbet.

Jakt på storvilt

Att jaga stora djur kräver vanligtvis långa och ansträngande flerdagarsjakter där du behöver täcka mycket mark. Expeditioner som dessa kräver ett par höghastighets- / lågdragande jaktbyxor som både håller dig torr och bekväm i flera dagar i taget.

Guide – Hur man tvättar jaktbyxor av ull

När vi säger ull menar vi verkligen 100% ull. Många tillverkare blandar bara ull med andra fibrer som bomull och marknadsför det som ull. I det här stycket har vi sammanställt de bästa tipsen som underlättar den bästa ullrengöringsmetoden och samtidigt optimerar prestanda och hållbarhet.

Det råder ingen tvekan om att premiumull självrenar. När lera kommer i kontakt med den torkar den och faller av. När den kommer i kontakt med smuts skakas den av. Även med blodfläckar behöver du bara skölja ordentligt med kallt vatten. Detta innebär inte att dina coola jaktbyxor aldrig behöver rengöras eller tvättas.

Men vid de tillfällen när du måste rengöra dina ulljaktbyxor kan du välja att kemtvätta eller tvätta för hand. Om du föredrar att tvätta för hand bör dessa principer förbli:

 • Handtvätt
 • Använd vatten med rätt temperatur och
 • Torka långsamt, naturligt

Handtvätta jaktbyxorna

Ett vattenbad i kombination med bakpulver räcker för att rengöra en ulljaktbyxa. Smutsiga områden kan behandlas med en pasta av ren tvål inklusive Woolite, Lux eller Ivory innan tvätt. Du kan också använda många av de moderna luktfria tvålarna. Du måste bara se till att de har en mild karaktär. Du kan välja att tvätta med din maskin eller med din hand.

När du använder tvättmaskinen, ställ den på den skonsamma tvätten. Du kan dock överväga att handtvätta dina ulljaktbyxor för att undvika att de blir vattendränkta och tunga i automatiska brickor. Även automatiska brickor rengör tyger med en mekanisk process som är benägen att minska plaggens livslängd genom att dra i sömmarna och tygväven.

Tvätta i rätt temperatur

Du bör undvika att utsätta dina ulljaktbyxor för plötsliga temperaturförändringar när du rengör eller tvättar. Detta innebär att utsätta dina ulljaktbyxor för varmt vatten eller kall is kan leda till överdriven krympning.

För att få bästa resultat, se till att ha ditt rengöringsvatten vid rumstemperatur eller lite svalt lämpligt och bekvämt för mänsklig beröring innan du tvättar dina byxor. Om du tvättar dina ulljaktbyxor för hand får du mer kontroll över temperaturen.

Torka jaktbyxorna

Efter tvätt av ullbyxan bör du se till att vatten pressas ut ur ullbyxan antingen genom att torka den med handdukar eller klämma den för hand. Om du har en automatisk tvättmaskin kan du kasta din byxa i den och köra centrifugeringen i några sekunder.

 • Du bör torka byxan vid rumstemperatur medan du sträcker tillbaka den till sin ursprungliga form i vått tillstånd.
 • Ulljaktbyxor ska förbli utom solljus om de torkas över en klädstreck.
 • De bör hållas borta från varmluftsregister om de torkas inomhus.

Jaktbyxor vårdinstruktioner

Det är inte bara byggda för att vara minst, de är lätta att ta hand om. Rutinmässig vård kommer att säkerställa exekutiv behandling och slutligen deras användbara vänlighet. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner hitta alltid på den inre taggen.

Tvätta: Tvätta din jaktbyxa i tvätten som är varm (40 °C) som använder en viktig plats eller en mild cykelinställning. För de bästa resultaten, använd en liten mängd litet skönt, helst en doft utan att jaga tvättmedel. Skölj två gånger för att avlägsna någon kvarvarande rengöring. Försök och vänta på att du håller på att klä dig på ett annat sätt. Men du kan välja att ta med dig eller att ljuset började gå igenom.

ANMÄRKNING: Använd inte andra produkter eller andra produkter som kan användas i tyg, till exempel, att det ska tas bort, eller att de inte kommer att bli bättre.

Blеасh: Använd inte klorblekmedel.

Torka: Vi rekommenderar linjetorkning av din jaktbyxa – den använder mindre svåra och minskar din vikt på den nya människan. När lakan är torr tar den bara 20 minuter av torktumling för att återställa det tåliga vattenavvisande (DWR) fyndet av en jaktbyxa. Om du använder en dryck rekommenderar vi en bra cykel med hjärta. Eftersom tankarna är höga-effektiva drömmar stängs av så snart som den mest snabba hastigheten antar att den dröjer återstår en viss tid, det är snart att den här cykeln är

Irоn: Om det inte går att torka torktumlare, i det torra plagget på den mjuka inställningen (warm, ingen ställning) genom att placera en kväll eller en annan mellan plagget och den där. Detta kommer att hjälpa DWR att återaktivera på ditt plagg.

Dry Clеаn: Gore återvänder hemtvätt. Om ren kemtvätt är nödvändig, var noga med att rengöraren använder de bästa, men det är viktigt att du inte är redo att vänta innan jag väntar på mig. Följ hela instruktionerna.

Vanliga frågor om jaktbyxor

Du kan ta valfri byxa på jakt, det är säkert. Jag har jagat i allt från jeans och yogabyxor till Carhartts och avancerade just-for-jaktbyxor, hela vägen upp till vattentäta haklappar. Och det finns många alternativ för jaktbyxor för kvinnor idag, så det finns ingen brist. Det handlar bara om din situation. Vi samlade några av de mer populära frågorna kring jaktbyxor och vi hoppas att de hjälper dig att välja rätt jaktbyxor för dig.

Vilken storlek på jaktbyxor behöver jag?

Eftersom varje klädmärke baserar sina storlekar på olika diagram kan det vara extremt svårt att få rätt storlek. Ett varumärkes storlek kan vara detsamma som ett annat märkes storlek eller tvärtom.

Om du planerar att klä dig varmt är det lämpligt att välja en större storlek så att du enkelt kan bära kläder under. Se till att du också överväger om byxorna är tillräckligt korta eller långa, eftersom det kan vara extremt obekvämt och problematiskt när du gör långa vandringar att ha på sig jaktbyxor som drar eller rider upp.

Det är bättre att gå igenom frågor och köparrecensioner online om produkten, så du har en allmän uppfattning om den storlek som bäst passar dina behov.

Hur tvättar du ulljaktbyxor?

 • Vänd ulljaktbyxan ut och in.
 • Använd kallt vatten och ett milt, milt rengöringsmedel eller en ullsäker tvål.
 • Torka byxorna platt och undvik direkt solljus efter att du har tvättat dem.

Är alla jaktbyxor vattentäta?

Nej, inte alla jaktbyxor är vattentäta. Om du planerar att jaga i sumpiga områden eller under regnperioden är det bättre att få vattentåliga eller vattentäta byxor.

Hur man vet om jaktbyxor är tillräckligt varma?

Varma jaktbyxor har vanligtvis ett isoleringssystem som stänger av kall luft och håller dina ben varma. Det är tillrådligt att leta efter fuktavvisande tyg eftersom det hjälper till att hålla vattnet borta från huden genom att dra det till ytan. Slutligen är vanliga jaktbyxor vanligtvis tillverkade av ull eller syntetiska tyger, som fleece.

Hur väljer jag de bästa jaktbyxorna för mina behov?

Att välja ett par jaktbyxor är lite mer komplicerat än att plocka ut jeans. För att försäkra dig om att du kan ha på dig de som du behöver för att hålla dig hemma och vara bekväm, vill du berätta om en jakt på sträckor som är något större än det normala. Ett par eller ett par hängslen kommer att försäkra sig om att de stannar kvar när du tar av dig underlivet så att du kan fortsätta varma och förstås varje säsong.

Vad utmärker en bra jaktbyxa?

När det gäller tjocklek kan jaktbyxorna vara medelstora, tunga eller lätta. Ju mer de väger, desto mer skydd och värme ger de. Numera skapar ny teknik tyger som skyddar mot elementen utan att få för mycket vikt. Men ju högre prestanda på tyget desto högre pris på dina jaktbyxor.

Dina jaktbyxor måste vara så tysta som möjligt och kontrollera doften så mycket som möjligt också. Du kan också kontrollera din doft (rök inte, bära inte jaktkläderna offentligt och så vidare) så att dina jaktbyxor är så doftfria så mycket som möjligt. Du bör också överväga att öka en storlek när du köper dina jaktbyxor, eftersom du vill att de ska passa dig över vad du brukar ha på en jaktresa. Naturligtvis finns det alltid jaktdräkter för jägare med lägre rygg som är känsliga för kyla.

Se till att dina jaktbyxor är några centimeter längre än vanligt så att du stoppar dem i damaskarna. På det här sättet drar byxorna inte in någonting eller klappar runt anklarna. Stoppa byxorna så att de knyter lite i knäet för att lättare klättra till exempel. Tänk på att hålla dig borta från regnbyxorna. De är användbara men har inga flugor, alltså de uppenbara problemen. Blixtlåsbyxor är det bästa alternativet när som helst.

Hur gör du tajta jaktbyxor lösare?

Tvätta byxorna i kallt vatten och lufttorka dem i cirka 30 minuter. Lägg dem på marken, placera en fot i den sida av midjebandet som är närmast marken och dra midjebandets andra sida mot dig. Sträck ut och dra upp midjan så mycket du kan. Slutligen vänd byxorna och upprepa processen med motsatt sida.

Hur tar man hand om sina jaktbyxor?

Eftersom jaktkläder ofta är gjorda av membranvävnad, kommer vi att berätta hur du ska ta hand om dem. Den här frågan kräver särskild uppmärksamhet eftersom du med felaktig vård mycket snabbt kan göra membrankläder till ett mycket dyrt vindskydd utan några användbara egenskaper.

Var hittar du allmänna instruktioner?

Du kan alltid hitta på etiketten till dina jaktbyxor från tillverkaren, de vanligaste är:

 • använd inte maskintvätt
 • stryk inte
 • blek inte
 • använd inte kemtvätt
 • torktumla ej

Det följer att det är nödvändigt att försöka att inte fläcka membrankläder, om möjligt, för att inte behöva tvätta det efter din aktivitet.

Hur tvättar man jaktbyxor?

Endast handtvätt 30–40 grader. Använd inte konventionella tvättpulver, eftersom pulver täcker membranets struktur och detta leder till förlust av dess specifika egenskaper. Membranet är i detta fall igensatt och slutar “andas” – och minskar andningsegenskaperna. En liknande situation uppträder när du använder balsam och blekmedel.

Använd inte tvättmedel som innehåller klor och dess derivat. Klormolekyler har en perforerande effekt på membranet, på grund av vilket det börjar “andas” bättre, men som ett resultat blir det vått. Således reduceras de vattenavvisande skyddsegenskaperna hos membranvävnaden.

Det finns speciella rengöringsmedel för membranvävnader – de rekommenderas för användning. Glöm inte att använda en speciell borste för jaktbyxor. Om du inte har speciella tvättmedel – kan du använda tvätt eller flytande tvål utan klor.

Hur viktigt är det med kamouflerade jaktbyxor?

Djur har skarpa sinnen så att de lätt kan skrämmas av minsta action eller ljud. Att investera i ett par camojaktbyxor som har ytterligare funktioner som gör att du kan gömma dig bättre i din miljö är fördelaktigt för att komma närmare ditt mål.

Bättre kamouflagefärger och luktblockerande teknik gör att du kan förbli doldare och därmed minska risken för att du får ett skrämt byte. När du väljer ett mönster, se till att färgerna matchar ditt valda område så att du blir mindre synlig.

Om du undrar om det finns vissa färger du behöver undvika när du jagar och vad du ska ha på hjortjakt, har du tur. Hjortar kan lätt se blå nyanser, så bär dem inte.

Hur torkar man jaktbyxor med membranvävnad?

 • alltid i utökad form
 • i horisontellt läge
 • vid rumstemperatur
 • i ett ventilerat område

Vilken annan särskild vård kan tillämpas på membranvävnad?

En speciell fluorbaserad spray används för att återställa de vattenavvisande egenskaperna hos den yttre vävnaden av membrankläder. Med fluorkompositioner kan du skapa en vattenavvisande film som inte stör luftens rörelse. Filmen kommer också att hindra penetrering av yttre föroreningar och öka vävnadens motstånd mot ultraviolett ljus.

Hur lagrar jag jaktbyxor under en längre tid?

Först och främst måste de vara rena. Vid lagring är det också bättre att använda klädskydd eller en polyetenmantel för att undvika att damm tränger in i den porösa strukturen i membranet.

Vad är DWR (Durable Water Repellency)?

MÅNGA jaktbyxor behandlas med en ultratunn behandling som är känd som DWR eller hållbar motståndskraft. Denna behandling kan använda vatten för att pärla ur och rulla av den andra lägenheten av produkten, i stället för att bli bättre eller att gå ut. DWR är inte vad som hjälper dig att dricka i ett spel.

DWR är inte permanent, men regeringen är och tåren, det är viktigt att göra det, rengöringsmedel, lägereld tycker om, att välja andra och andra viktiga saker som gör att den skyddande DWR är. När det inte finns något vatten på din anläggning, kan du återställa sin DWR genom att använda en torrisal-spraypump eller en lätt-i-DWR-butik som finns tillgänglig i butikerna. Dessa seriösa hjälpmedel hjälper till och återställer DWR på ytterplagget av plagget så att det förblir vatten och fläckar.

Hur fungerar DWR?

Tack vare DWR-behandling blir vävnaden inte blöt; det vill säga det absorberar inte vatten och blir därför inte tyngre och torkar snabbare. Tillsammans med vatten tränger inte olika föroreningar in i vävnadsstrukturen, vilket fungerar som slipmedel och minskar produktens hållbarhet. När det gäller membranvävnad eller kapillärmaterial tillåter DWR inte absorberat vatten att störa deras ”andningsegenskaper”.

Vilka DWR-impregneringar finns nuförtiden?

Bland annat finns det skillnader i tekniken för att tillämpa impregnering av olika märken: vissa tillverkare producerar spray-applicerad från en burk till våt ren vävnad, och andra erbjuder en tjock komposition utspädd i rent vatten för att suga kläder.

Båda metoderna är lika effektiva, så valet är upp till dig. När ditt membran är tvättat, impregnerat med vattenavvisande och torkat, kan du bära eller dölja det för förvaring tills nästa jakt. Här bör du vara uppmärksam på en viktig regel: membrankläder gillar inte att vikas. Ett utmärkt alternativ är att använda hängare eller lägga ut dem i en veckad form. För förvaring kan du använda både ett polyetenhölje och specialöverdrag för kläder för att undvika att damm tränger in i vävnadens porer.

Hur återaktiverar eller återställer DWR?

Återaktivera DWR:

DWR återaktiveras efter en vanlig tvätt och torkning. När byxorna är torra, återstår vi mer än 20 minuter av tumling för att fullfölja DWR-behandlingen. DWR är inte intressant och om en spelare inte är ute efter att ha återställt det är det att jag ska återställa det.

Återställ DWR:

När du torkar plagget inte längre återvinner DWR är det tid att återställa.  Efter att ha gjort det ska du skaka för att avlägsna överflödigt vatten, välj alla saker och gör det felaktigt i en lokal. Tänk på att det nya är riktigt bra på det fantastiska ansiktet. Det här plagget i en torktumlare på ett medium har en inställning på 40 till 50 minuter. Nu kan du återaktivera DWR tills du inte vet att den behöver återställas.

Hur sköter man om sina jaktbyxor?

Ju mer du tar hand om dina jaktbyxor, desto längre har du det. Undvik att tvätta dem för ofta eftersom UV-effekterna kan ha en dålig inverkan på tyget. Vissa tyger lyser i svagt ljus. Vissa UV-sprayer förhindrar en del av UV-glödet och du bör bära blå jeans utomhus i skymningen på en natt, ljusmåne och allt för att se dina glödande byxor.

Trots att detta kan se ut som ett modetråd, anger alla jaktbyxor att det är viktigt med ett dedikerat jaktbälte för dina stora jaktbyxor. Detta bälte måste passa dina vanliga jaktbyxor och kamouflagebyxor. Gå för en tråkig färg, bullerfritt bälte och utan glänsande detaljer på den.

Vad är doftblockerare?

Vissa jaktbyxor är utformade för att blockera din doft. Detta är särskilt användbart när du jagar stort vilt med stark luktsinne. Dessa bytesdjur tenderar att springa när en okänd doft är i luften, vilket kan göra det nästan omöjligt att få ett tydligt skott. Medan jaktbyxor som är utformade för att blockera din doft ofta prissätts lite högre, kan det vara väl värt det när du påsar din första hjort för säsongen.

Behövs Camo-byxor för jakt?

Uppriktigt sagt, nej. Jag älskar att ha en blandning av solida neutraler i min garderob som lätt kan flyta från dagar tillbringade på hästryggen till dagar gevärjakt i november. Dämpade gröna, gråa och bruna är fantastiska.

Men ett kamomönster kommer till nytta i några situationer. Den mest kamouflagliga situationen kan vara kalkonjakt. Dessa fåglar har bokstavlig örnsyn. Det är klokt att täcka allt från dina händer till ditt ansikte i ett kamouflage som passar i landskapet.

Bågskytte är den andra jaktmöjligheten där bra camo kan spela en stark hand. Jag personligen känner mig mer blandad, desto bättre när jag är på nära håll. Men neutrala fasta ämnen kan också fungera bra. Den andra fantastiska sidan med att kamoufa för jaktkläder är att det verkligen döljer fläckar. Om du planerar att bli framgångsrik kan du också planera att fläcka alla kläder du bär. Om du inte vill fläcka dina favoritparbyxor, skaffa ett par camobyxor så att du kommer igenom jaktsäsongen.

Är ullbyxor bra för jakt?

Svaret är ja. De har lite doft, hög värme, är lätta att fixa och slitstarka. Om du är pressad för kontanter, gå till din lokala sportaffär, sparsamhetsbutik eller pantbank. Sikt igenom kläder tills du hittar ett tungt par ullbyxor. Köp dem. Bär dem. Älska dem.

Hur tvättar du ull och syntet?

Om du spenderar pengar på jaktutrustning lönar det sig att ta hand om det. Ull behöver verkligen en mildare hand. Och du skulle bli förvånad över hur mycket kroppsdoft syntet kan behålla även efter att du har gått igenom din normala tvättrutin.  Tack och lov finns det enkla alternativ som enkelt kan vikas in i din tvättrutin.

Avslutning

Att hitta de bästa jaktbyxorna är viktigt för att ha en produktiv och bekväm tid ute på fältet. Oavsett om det innebär att prioritera snygg tystnad, vadderade knän, vattentätt material eller ett fantastiskt kamotryck, det finns ett perfekt alternativ för dig. Att avgöra om du behöver höga eller låga byxor, samt isolering eller väderbeständighet är ett viktigt steg för att begränsa valen och kan vara ett bra ställe att börja. Oavsett dina behov finns det ett par där ute för alla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top