Bästa Jaktryggsäcken 2022 – Test av olika Jaktryggsäckar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Badlands Scout Jaktryggsäck

Fauna Älgen EVO Jaktryggsäck

Eberlestock H2 Gunrunner

Pinewood Outdoor Jaktryggsäck

Klicka här för att se fler Jaktryggsäckar att välja mellan.

Bäst i Test Jaktryggsäck 2022

Om du är en frekvent jägare som brukar ha med sig en massa grejer inför jakten bör du antagligen investera i en jaktryggsäck. Dessa jaktryggsäckar har massor av jaktutrustning och tillbehör med sina många fack, vattenreservoarer och ibland inbyggda stolar. Ovanstående 4 jaktryggsäckar för bågjägare, vanliga jägare och vandrare var noggrant undersökta och studerade för att få reda på om de kunde hålla måttet som de bästa jaktryggsäckarna. Bra jaktryggsäckar ska ha komfort och praktiska fickor för att lagra saker såsom torkad mat, behållare, vattenflaskor och till och med gevär och kanske pistoler.

Värdet av att använda en jaktryggsäck ligger i förmågan att kunna bära allt som behövs inför en jakt medan du tar dig till din destination. Det är i själva verket det viktigaste med vilken ryggsäck som helst, oavsett om du åker på en campingtur i några dagar eller åker på en jaktexpedition i flera veckor. De här jaktryggsäckarna hjälper inte bara till att balansera vikten mellan huvudet och axlarna, utan dessa jaktryggsäckar fördelar trycket även på att övre och nedre delen av ryggen för att undvika ryggont vid lång användning.

Vår kropp kan inte hålla för mycket vikt utan att balansera all den vikten på ryggen med någon typ av ram, som dessutom ska vara bekväm nog att släpa runt i flera dagar. Om vi ​​går flera mil om dagen eller natten behövs det stor komfort och effektivitet hos din jaktryggsäck. Men med så många jaktryggsäckar att välja mellan finns det några saker som måste övervägas. Om du letar efter den bästa jaktryggsäcken rekommenderas ovanstående på grund av de kvalitetsdrivna funktionerna de har.

Läs även >>> Bäst i test Älgstudsare 2022

Köpguide för Bäst i test Jaktryggsäck 2022

Om du hamnar i den kategori av någon vars enda alternativ för att hämta kött ur fältet är på ryggen, har du några beslut att göra, men hur bestämmer du det? Utan att gå för långt in i ogräset, nämna varumärken eller mina egna personliga preferenser har jag skapat en lista med objektiva överväganden som du vill ta hänsyn till när du bestämmer dig för en förpackning.

Dessa är i ingen särskild ordning eftersom de alla spelar en roll i ditt övergripande beslut. Du vill själv bestämma vilken som är viktigast eftersom du kanske inte får allt du vill ha i en förpackning. Det finns alltid något du måste ge upp för att få något annat. Ändå bör dessa saker hjälpa dig att leda dig till rätt jaktryggsäck.

Jaktryggsäckar: Vad man ska leta efter – En snabbguide

Uppenbarligen är det inte alla jaktryggsäckar på marknaden. Men dessa är bland de bästa som finns. Vad ska du leta efter i en jaktryggsäck för jakt? Låt oss bryta ner det.

 1. Ta tunga laster. En jaktryggsäck ska kunna bära en mycket tung last. För storviltjägare som vandrar ut i naturen betyder det upp till 50 kg. Varför? För det är vad ett stort älgkvarter plus lite redskap kommer att väga. För det mesta betyder detta en extern ram.
 2. Den ska passa som en handske. Många förpackningar finns i olika storlekar eller har justerbara torsolängder. Se till att din passar ordentligt.
 3. Bär också redskap. För många borde den bära redskap under jakt. Det betyder saker som snacks, vatten, extra kläder, bytesväskor, knivar och eventuellt ditt vapen för långa promenader. Flera fickor är trevliga för att organisera redskap.
 4. Gott om plats. För dem som packar djupt in i skogen bör det kunna bära tillräckligt med redskap för att sova över natten – eller längre. Detta innebär en sovsäck, tält och kokutrustning, plus föremål som anges ovan. Av denna anledning fungerar modulära system som tillåter större eller mindre förpackningar på en enda ram fantastiskt.
 5. Det ska vara tyst. Detta är unikt för en jaktryggsäck för jakt – och verkligen viktigt. Materialet bör inte göra mycket buller när det fästs i buskar. Dragkedjor och spännen ska fungera tyst.
 6. Glöm inte jaktryggsäckar. För många jägare är dessa förpackningar mer än nödvändigt. En liten jaktryggsäckar fungerar för dem som jagar hjortar eller mindre djur där de kan dras ut. De med tillgång till ATV eller hästar kan sannolikt också klara sig med en enkel jaktryggsäckar, eftersom de hanterar den tunga transporten.

Vilken typ av jägare du är

Innan du hoppar i någon jaktryggsäck bör du överväga vilken jaktstil du är. Är du den typ av jägare som flyttar från monter till monter? Om så är fallet kommer ett mindre jaktryggsäck att ge dig ökad rörlighet och göra det lättare att korsa tuff terräng.

Är du den typ av jägare som föredrar att använda ett stativ eller jaga från mörker? Om du använder en jaktgardin, kommer du att ha en mycket lättare tid med en stor jaktryggsäck kontra någon som använder ett trädstativ. Att inte behöva klättra upp till din jaktposition kan göra det mer rimligt att välja ett större jaktryggsäck.

Vilken typ av vapen du använder

Är du ett gevär eller bågjägare? Denna fråga kan diktera en stor del av dina redskapskrav. Bogjägare kommer att dra nytta av förpackningar med inbyggd kogger och båghållare. Ett enda bandjaktryggsäck är perfekt för bågjakt. De flesta jaktryggsäckar inkluderar en gevärbärande metod men inte alla inkluderar en båghållare, så se till att dubbelkolla innan du gör ditt köp.

Hur länge du kommer vara ute

Om du är den typ av jägare som gillar att spendera dagar i taget i naturen, kommer en större jaktryggsäck att ge dig det extra utrymme du behöver för att hålla dig bekväm. Den genomsnittliga jaktryggsäcken rymmer tillräckligt med utrustning för en eller två dagars mat och jaktförråd. Uppenbarligen, om du spenderar dagar i taget i naturen, kommer du att behöva skydd och andra förnödenheter som en dagsjägare inte behöver.

Jaktryggsäckens syfte

Det första du behöver fråga dig själv är ” Varför behöver du en ryggsäck? Vill du ha något som bara kan hålla en dags ransoner och extra kläder? Kanske vill du ha en jaktryggsäck från den motsatta änden av spektrumet som du kan dra älgkvarter med samt dra av en 10-dagars jaktryggsäck?

Enligt min åsikt, oavsett om du får en jaktryggsäckar eller något för förlängd jakt, föreslår jag starkt att du får något som har kapacitet att hämta kött. Det är också viktigt att välja en jaktryggsäck för DIG och dig ensam. En jaktryggsäck måste passa din kropp och bör inte bara baseras på vad din vän använder.

Packningsalternativ

Laddningsalternativ är viktiga att tänka på. Traditionellt utformade förpackningar kommer att likna din genomsnittliga skolväska. De kommer att ha ett blixtladdningsområde. Dessa förpackningar är utmärkta för dagutforskaren, men många saknar den hållbarhet som krävs för ytterligare tid i naturen.

Toppladdningsförpackningar är robusta och kan dra mer redskap utan risk för rivning. Denna stil av jaktryggsäck kan skapas fjäderlätt och extremt robust. Panelladdningsalternativ är ett annat smart val för den kunniga jägaren att överväga. Paneler kan ge dig direkt tillgång till det redskap du behöver mest. Många jaktryggsäckar innehåller speciella paneler för din spotting och andra förnödenheter som du kan behöva för att få snabb tillgång till.

Viktiga funktioner

Du kommer definitivt att vilja ägna stor uppmärksamhet åt funktionerna i varje ryggsäck. Du kommer att älska en jaktryggsäck som är fulladdad med alla möjliga funktioner. Det gör ditt liv i skogen så mycket lättare, vilket kommer att leda till mer njutning. Nedan har jag listat några fina funktioner att ha på Jaktryggsäckar.

 • Tyst dragkedja
 • Tyst material så att du inte skrämmer djuret du jagar
 • En vapenbärare gör det enkelt att bära båge eller gevär. Tillåter handsfree promenader.
 • Vattenblåsan för att släcka törst medan du är i skogen
 • Regnskydd, de flesta jaktryggsäckar är regntåliga men det är trevligt att ha locket för alla fall.
 • MÅNGA fickor

Jaktryggsäckstyp

Även om ryggsäcken kan delas in i flera kategorier, behöver du bara fokusera på två när du letar efter något för att bära din jaktutrustning. Endagsväskan är mindre i design och lättare att bära. De flesta har 3000 kubikmeter inre utrymme, så att du kan lagra tillräckligt med utrustning för en dag. Detta inkluderar vanligtvis byte av kläder, samt ytterligare ammunition, linser, fingeravtryckskameror och liten jaktutrustning.

Om du övernattar eller längre kanske du vill ha en större ryggsäck. Flerjaktryggsäckar har vanligtvis 4500 kubikmeter lagring, även om vissa kan mäta upp till 7000 kubikcentimeter. Dessa stora väskor kan vara obekväma och tunga, så det är också viktigt att ta hänsyn till avståndet och terrängen innan du väljer en luktsäker ryggsäck.

Det finns också jaktryggsäckar som är speciellt utformade för jakt på hjortar, som du vill vara tillräckligt stor för att kunna bära tillräckligt med kugghjul under en dag, men ändå lätt att bära till trädhyllan. Dessa jaktryggsäckar kommer också med ett praktiskt band, så att du kan hänga det från närliggande grenar. Stäng och stäng det våta golvet.

Användningsområden för din jaktryggsäck

Jaktryggsäckar kan användas för att bära nödvändig utrustning, så att du kan lägga händerna på banan. Detta gör det inte bara lättare och säkrare för dig att gå, om ditt byte är på banan kan du sikta omedelbart. Skikten. Snacks och fotavtryck kan också enkelt göras i en ryggsäck, vilket alltid är en fördel när man planerar en lång jaktresa.

Din jaktryggsäck kan också bära dina verktyg så att du kan klä din mördare på plats och ge en bekväm förvaringsplats för köttet du tar hem. Jaktryggsäcken hjälper dig också att spåra dina nycklar och mobiltelefoner, vilket alltid är bekvämt när du är redo att åka hem.

Oavsett om du väljer en liten jaktryggsäck för en dagsutflykt eller en större jaktryggsäck för att bära extra utrustning, ta en stund att överväga längden på resan och vad du verkligen behöver gör det lättare för dig att välja rätt. För att hjälpa dig att begränsa dina alternativ har vi inkluderat korta recensioner, så att du kan fatta ett välgrundat köpbeslut och välja rätt jaktryggsäck för din nästa jakttur.

Storlek

Det enda sättet att upphängningssystemet kommer att fungera ordentligt är om du har en jaktryggsäck som är rätt dimensionerad för dig. Om inte, går alla funktioner, klockor och visselpipor ut genom fönstret, vilket kommer att orsaka dig smärta. De flesta jaktryggsäckar som finns tillgängliga idag ger dig möjlighet att anpassa torsolängden efter din kropp.

Om du inte vet hur du gör det eller inte kan säga om överkroppslängden på förpackningen är rätt för dig, föreslår jag att du tar med dig din jaktryggsäck någonstans och sätts in. Om du inte är säker på vart du ska gå och göra det här, skulle jag ringa ryggsäckföretaget och fråga dem hur man gör det med deras pack.

Ett annat område där dimensionering är oerhört viktigt är på midjebältet. Detta måste vara rätt. Det mesta av din vikt kommer att bäras vid denna tidpunkt, vilket innebär att det inte är bra att ha packet att glida ner mot din bakre ände. Ett mycket vanligt misstag, som jag också har gjort, går med en storlek större än vad du behöver för midjebältet. Tanken bakom detta är att vi behöver extra utrymme för kläder.

Du kommer att ha gott om plats med rätt storlek, försäkrar jag dig. Jag gjorde misstaget att köpa ett midjebälte som var en storlek för stort och betalade för att det packade ut min första björn. Med 15 kg eller mindre kunde jag verkligen inte säga någonting. När jag väl kastade 50 kg i förpackningen sjöng jag en annan melodi. Jag tappade tomt för att dra åt mitt midjebälte och kunde inte dra åt det längre. Det var ett stort misstag från min sida och ett som jag försöker utbilda folk om regelbundet. Storlek är nyckeln.

Storleken på din jaktryggsäck beror även på hur länge du tänker stanna ute i vildmarken. Det finns ingen gräns för hur länge du kan jaga, så längden på din jaktexpedition kommer att påverka storleken på din jaktryggsäck direkt.

Om du tar en kort vandring ut i vildmarken, borde en enkel jaktryggsäck som ligger mellan 30 och 40 liter (1831 – 2441 kubikcentimeter) passa perfekt i upp till tre dagar. Denna typ av storlek ger dig tillräckligt med utrymme för byte av kläder, vatten, jaktutrustning och mat medan du fortfarande har utrymme att spara för att passa alla extra redskap som du kan behöva, till exempel första hjälpsatser, sovsäckar och matlagningsutrustning.

För de av er som jagar med en grupp kommer ni att kunna dela det här redskapet mellan varandra för att sprida lasten för större bäreffektivitet.

På längre jaktturer är det viktigt att du köper en jaktryggsäck som rymmer upp till flera dagars kläder – cirka 1 veckors värde, normalt – så att du har något friskt (eller så friskt som du kan vara efter en vecka eller mer i skogen) för att förändras till varje dag.

Det är inte bara kläder som du måste tänka på. Om du jagar stort vilt som älg eller hjortar är det viktigt att ha en stark och pålitlig kötthylla som hjälper dig att bära allt du lyckas döda. Dessa kötthyllor levereras vanligtvis bara med större jaktryggsäckar (även om det finns undantag) och påsen måste vara tillräckligt robust för att hantera både din redskapsvikt och dina byten.

En annan faktor att tänka på är hur bekväm din väska blir. Ju längre du letar efter, desto längre behöver du ta itu med din väska och om den är obekväm den första dagen är det osannolikt att det blir mycket bättre. När du jagar vill du vara så bekväm som möjligt att fokusera på ditt mål och att ha en jaktryggsäck som inte lägger för mycket press på rygg och axlar kommer att hjälpa dig att njuta av din resa. Att hitta en jaktryggsäck som ger gott om rygg- och axelstöd tillsammans med ryggventilation är avgörande för en framgångsrik jaktupplevelse.

Volym

Packvolymen spelar en stor roll i ditt beslut om vilket jaktryggsäck du ska köpa. De flesta stora jaktryggsäcktillverkare erbjuder ett modulsystem där du kan byta ut huvudväskan för olika storlekar och mönster samtidigt som du håller samma förpackningsram, men du måste fortfarande fatta det första beslutet om vilken väska du ska välja.

Gör ditt bästa för att undvika att köpa det största jaktryggsäcken (5000 kubikcentimeter eller mer). Eftersom du är ny på jaktryggsäck kommer du att tro att större är bättre, men det är det inte. Mindre är ALLTID BÄTTRE för att du försöker komma tyngre ut än när du gick in, eller hur? Ju större väskan är, desto mer redskap kommer du med och desto mer väger den.

På baksidan kan det också vara ett misstag att gå till liten om du inte är uppringd med din utrustning ännu. Mindre förpackningar i 3000-3300 kubikcentimeter är bra för att gå i lätt och snabbt, men du måste verkligen ha rätt redskap om du förväntar dig att få allt där inne. Små förpackningar är för de som är villiga att gå utan några varelser och känner till skillnaderna mellan BEHOV och ÖNSKAR. När säsongen blir kallare kommer naturligtvis vinterutrustningen att ta mer plats vilket gör att du packar dina redskap i ett mindre jaktryggsäck ännu svårare att göra.

Om du är nybörjare i jaktryggsäck och fortfarande får reda på allt, föreslår jag att du tittar på en packväska som ligger i intervallet 3500-4200 kubikcentimeter (60-70L). Det är en tillräckligt stor väska för att ge dig viss flexibilitet med dina växelval men inte för stor för att ge dig extra utrymme för saker du inte behöver. Det är en utmärkt mellanväg för alla ryggsäckjägare oavsett erfarenhetsnivå och säsong.

Var realistisk med dig själv om hur du faktiskt kommer att jaga. Majoriteten av oss jagar inte på 14 dagar utan stöd. Vi kommer sannolikt att vara ute i 4-6 dagar och inom slående avstånd från lastbilen om vi behöver ytterligare förnödenheter. Även om det är en 10-dagars jakt är sannolikheten att du måste bära mat i 10 dagar på dig bara inte vanlig, och för att vara uppriktig finns det mycket smartare sätt att jaga. Om du råkar hitta dig själv på en 10-dagars backcountry-jakt, ta 5 dagars mat med dig, stash resten på din rigg och försörja dig själv genom att vandra ut mitt jakt för nästa dag.

Vikt

Var alltid medveten om hur mycket en förpackning väger innan du köper den, men gör inte att slutet är allt som är anledningen till ditt köp. Ett lätt pack är bra så länge det är bekvämt för dig att bära med en last.

Det här är något du först vet när du vet det, så bli inte förvånad om du får reda på det jaktryggsäck du har velat hela ditt liv suger när du har lagt en last i det. Verkligheten är att vissa jaktryggsäck bara inte fungerar för vissa människor. Vi är alla byggda annorlunda och det finns inget sätt att det kan finnas en “one pack fits all” -lösning.

Jag vill alltid raka vikten när det är möjligt, och ryggsäcken är utan tvekan ett bra ställe att raka den vikten, men var bara försiktig med att den går för långt. Lättare förpackningar betyder lättare använda material och färre funktioner. Det kan i slutändan innebära en minskning av förpackningens hållbarhet och totala livslängd.

Komfort och vikt går hand i hand så kom bara ihåg det när du handlar om alternativen. Det finns vissa förpackningsföretag som erbjuder ett bra jaktryggsäck som ligger inom 7 kg, men för mig är det bara för tungt.

De är uppenbarligen välbyggda, men jag tror att med den vikten kan de använda ett viktminskningsprogram. Som sagt, jag vet att MÅNGA människor svär vid dessa märken och det är det enda som betyder något. För dem fungerar det precis som de vill ha det och de är villiga att bära den extra vikten för att uppnå den komforten och njutningen.

Det finns ingen exakt vikt som jag kan berätta för dig att en jaktryggsäck bör och inte ska väga för det beror på personlig preferens baserat på passform och känsla. Jag ser naturligtvis det lättaste jaktryggsäcken som är byggt för uppdragets hårdhet.

Organisation

Organisation är en preferens. Det finns några allmänna riktlinjer ur ett tillverkningsperspektiv som du bör överväga. Fler fickor innebär större vikt, komplexitet och möjligheter till vatteninträde. Extra sömmar, blixtlås, dubbla lager av tyg, kantbindning, allt detta ger tyngden till förpackningen och tar extra arbete och material att bygga.

För många fickor är nog värre än inte tillräckligt när du är på jaktryggsäck. Med tio fickor kan jag aldrig komma ihåg vilken som rymmer min strålkastare. Med en eller två säkerhetsfickor är det snabbare att hitta kritiska redskap i mörker och kyla. Många erfarna ryggsäckjägare hamnar i ett smalt utbud av fickpreferenser.

 • Stor packbag, lätt totalvikt
 • En eller två små säkra fickor.
 • Ytterligare ett större lagringsutrymme åtskilt från packbag.

Detta system bryter ner din utrustning till åtkomstnivåer. Strålkastare, tagg, första hjälpen-kit, GPS, telefon eller annan kritisk utrustning i liten säker förvaring så att du alltid vet var de är och lätt kan hitta dem i mörkret. Dagars matförsörjning, regnutrustning, kartor, extra lager eller annat nödvändigt men inte kritiskt redskap i det större förvaringsområdet separat från förpackningens kropp.

Extra lager, bytesväskor, kill kit och annan utrustning som inte behöver snabb åtkomst lagras i packbag. Detta system är lätt men ger den snabba åtkomst du behöver för lite redskap, med en bra nivå av segregering.

Fickstilar

Fackpreferenser är återigen ett mycket personligt val för din jaktryggsäck. Människor som är vattenflaskanvändare gillar vattenflaskfickor på sina förpackningssidor, medan blåsanvändare som ofta använder ett fläckområde och ett stativ brukar föredra högre och säkrare sidofickor. Fickorna ska passar dig själv, men kom ihåg att om du är i högt och brant land kan mindre vara mer.

Kompressionssystem

En jaktryggsäckjaktryggsäcks komprimeringssystem måste göra tre saker bra.

 • Håll säkert i alla dina redskap.
 • Krymp en tom förpackningsväska under dagjakt med en liten last.
 • Säkra massor av kött så att det inte sjunker, “kula upp” i botten av förpackningen eller kläm ut ur kompressionssystemet.

Det finns många sätt att göra detta. Vikt, användarvänlighet och mångsidighet är viktiga överväganden. Kvalitativa 2 cm nylonband arbetsbelastningar är betygsatta i hundratals kg. 1 ”eller större band kommer att vara högre, men behövs det?

Vårt komprimeringssystem för basjaktryggsäck använder sex sidokompressionsremmar, en över den övre remmen och två nedre remmar. Alla dessa kan tas bort på grund av maskinvaran för gatekeeper. Vad den här mångsidigheten gör att du kan göra är att bara köra fyra sidokompressionsremmar för backpacking på sommaren, eller att lägga till ännu fler remmar för packouts.

Ett lätt, mycket anpassningsbart kompressionssystem är den bästa lösningen för de flesta jägare. Flytta remmar runt förpackningen dit du behöver dem, bär tillbehör för att säkra hjorthorn eller kappor, eller ta bort och skjut remmar som inte behövs.

Lasthyllor i jaktryggsäcken

”Lasthyllan” är en vanlig term för möjligheten att skilja packpacken från suspensionen och bära kött mellan de två. Breakaway carry är vår term för detta, och vi tror att en mer exakt term. Att bryta ut eller inte bryta ut? Vilka är fördelarna och nackdelarna med var och en?

Fördelar med en lasthylla

 • Mångsidighet – du kan ta bort packväskan och använda ramen som fraktfartyg för att bära kvarter, gasburkar, motorsåg, udda formade laster etc.
 • Renlighet – inget kött i förpackningen innebär att din utrustning inte blir blodig.
 • Tyngdpunkten – kött är tätt och tungt. Breakaway carry placerar den här tunga lasten nära din rygg, och vår stege lasthylla gör att du kan ställa in höjden.
 • Överbelastning – utbrytning gör att en liten jaktryggsäckar fortfarande kan bära ett helt ben i kvartalet, eller så kan ett stort jaktryggsäck bära läger plus ett helt urbenat djur på en resa.

Nackdelar med en lasthylla

 • Vikt – duplicering av tyg och anslutningspunkter betyder att utbrytningsförpackningar kommer att vara flera gram till ett halvt kilo tyngre än integrerade motsvarigheter.
 • Kostnad – mer tyg och mer komplexitet innebär mer kostnad och arbete att sy.

Viktmedvetna erfarna ryggsäckjägare väljer ofta stora volymjaktryggsäck som inte har Breakaway Carry. De vill ha maximal volym vid minsta vikt och är säkra på sin förmåga att packa kött utan det. Andra jägare föredrar Breakaway Carry av många anledningar – renhet, förmåga att använda en mindre packbag och ändå få full köttvolym eller förmågan att ta bort packpacken helt. Bestäm vilken som fungerar bäst för dina behov.

Lasthantering

När du är så lycklig att få ner djuret som har besökt dina drömmar, måste du transportera köttet med en jaktryggsäck från dödsplatsen till din lastbil. Att äga en jaktryggsäck som har förmågan att dra kött är ett absolut måste för mig. Många av ryggsäckarna idag ger dig möjlighet att spänna kött mellan väskan och ramen.

Att göra det kommer att göra ditt liv enklare när du får ner något. Jag har fått bära ryggsäcken medan jag har kött i händerna och jag kan intyga att det är helt onödigt. Att kunna fästa kött i din förpackning är en enorm fördel och främst ökar din effektivitet i bergen.

Det är också ett handsfree-tillvägagångssätt, vilket innebär att du kan använda vandringsstavar medan du drar kött på ryggen för ökad stabilitet eller har fördelen att fånga dig själv med händerna om du råkar falla. Tänk på att denna fördel är direkt kopplad till det fjädringssystem som jag nämnde tidigare. Återigen, allt fungerar tillsammans, så lär dig verkligen din ryggsäck.

Enkelhet att städa

I händelse av några missöden som klibbiga fingrar efter mellanmål, mjölk- eller juiceutsläpp, eller spottar upp din jaktryggsäck kan bli smutsig. Så när din väska blir smutsig måste du rengöra den snabbt. Även detta är en viktig faktor som bör noteras när du vill köpa en jaktväska. De flesta påsarna har en vattentålig utsida som lätt kan torkas av. Därför bör du välja en väska som är lätt att rengöra.

Material

Ett annat element att tänka på är vad materialet används för att göra dem. Är ryggsäcken utbyggbar och tillverkad av material som kan hantera en viss vikt som 100 kg. eller mer? Ripstop är antingen nylon eller polyester vilket är ett bra material för ryggsäckar. Många har nätmaterial i vissa områden som sidorna, framsidan och även för insidan.

Textilen och lädret är två vanliga material. Skal gjorda för jaktryggsäckar finns också. Shells ABS erbjuder denna typ av komfort och unikhet i materialet som en jaktryggsäck är gjord av. Detta är ett ljudabsorberande material som är vanligt idag men se upp för dem som säger att de är genom att titta på andelen av vad ryggsäcken består av. Vad gör det ljudisolerat när är det akustiska skummet.

Materialkvalitet

Inte varje jaktryggsäck är skapad lika. Försök att hålla fast vid ripstop jaktryggsäckar för att undvika situationer medan du är ute. Många nya jägare gör misstaget att inte tänka på materialet som deras förpackning är skapat av. Slitstarkt material är en smart idé. Föreställ dig det problem du kommer att ha om din jaktryggsäck går sönder och du inte kan bära all din utrustning.

Jaktutrustning kan ha skarpa kanter och du behöver en väska som inte blir lätt genomborrad. Ljuddämpande tyger börjar bli mer populära. Detta är en utmärkt funktion att tänka på eftersom hjortar har utmärkt hörsel och även det minsta ljudet kan skrämma bort en blyg bock. Dragkedjor är en annan funktion att tänka på.

Design

Ryggsäckens design hjälper dig att avgöra ditt val om du är en ivrig erfaren jägare. Det borde hålla i flera år eftersom du kommer att ha på dig och riva det om du kommer att använda det i flera månader. Kvaliteten på designen och materialet den är gjord av kan urskiljas genom att jämföra ett par förpackningar. Ta dig tid att verkligen granska sömmar, remmar, trådar osv. Du vill inte att packet ska lossna vid första lasten eller 100: a lasten.

Hur effektivt fördelar förpackningen vikt till de delar av kroppen som är mest effektiva för att bära den vikten? När du bär mycket vikt är höftbenen utformade för att ta vikten. Är jaktryggsäcken utformat för att sätta det där? Du behöver en jaktryggsäck som överför en last, inte till din ryggrad, utan runt midjan och det mest effektiva sättet att åstadkomma detta är med ett internt ramsystem. Det fungerar som en ryggrad, vilket tar tryck från ryggen.

Färg

Vill du ha en kamofärgad jaktryggsäck? Behöver det matcha ditt kläder kamouflage mönster? Hur du svarar på dessa frågor kommer att påverka storleken på antalet påsar du kan tänka på. De flesta väskor finns i flera färger eller kamouflagemönster, men du kan vara begränsad om förpackningen måste matcha dina andra jaktkläder.

Funktioner

Jag bryr mig inte vem som gör det, hur mycket det väger, vilken snygg färg det är eller hur bra en affär jag fick på det, om förpackningen suger att leva ur och fungera, jag vill inte ha något att göra med det.

Tänk alltid på ryggsäckens funktion och funktion. Detta beror på personlig stil och hur du gillar att packa dina saker så att vi alla är olika och det finns inget rätt eller fel sätt att göra det. Det finns varumärken där ute som jag skulle vilja prova men inte kommer att beröra med en 3 meters stolpe eftersom jag vet att det faktiskt inte kommer att fungera med hur jag personligen gör saker, och jag tycker det är bara bra.

Om det här är din första jaktryggsäck befinner du dig på ett bra ställe eftersom du ännu inte har några preferenser för hur du vill att en jaktryggsäck ska fungera i fältet. Efter dina första par resor lär du dig vad som fungerar och vad som inte fungerar och du kommer snart att falla in i det svarta hålet när du försöker hitta det perfekta jaktryggsäcken för hur du gör saker.

Mitt enda råd här är att hålla det enkelt. För många fickor, blixtlås och konstiga funktioner gör bara allt rörigt. Backpacking handlar om effektivitet, så ju mindre du lurar med din jaktryggsäck, desto mer tid har du att leta efter djuret du jagar.

Det här är nyckeln för att om du använder jaktryggsäcken på samma sätt som designern designade det för att användas, kommer du att ha en fantastisk tid i fältet med det. Om du å andra sidan använder den på ett sätt som den INTE var avsedd för blir du extremt frustrerad.

De flesta jaktryggsäcktillverkare där ute idag har en YouTube-kanal eller någon form av videoinnehåll som visar hur jaktryggsäcken fungerar och exempel på hur du packar dina saker i det. Titta på så många av dessa videor och videor från andra användare som möjligt så att du får en känsla för hur du använder jaktryggsäcken. Om du blir frustrerad över din jaktryggsäck, känner dig ineffektiv eller obekväm när som helst, börja handla igen eller ändra hur du gör saker.

Tystnad

Att vara helt tyst när du jagar i naturen är extremt viktigt. I likhet med fiske är det en väl genomtänkt sport. En sladd av ett blad som fallit från ett träd kan hålla en hjort springer iväg. Jaktryggsäckar kan konstrueras med Mutex ™, som är en tyg- eller materialtyp som är utvecklad av märket “Badlands”.

Det är tyst och garanterat förblir mjukt och tyst, särskilt under extrema förhållanden. Utrustning tenderar att göra ljud när man gnuggar mot andra campingutrustning så att detta materialljud ger ett dämpat inre ljud. Du vill inte skrämma en 16-pekare.

Funktioner

De flesta funktioner du letar efter i en jaktryggsäck är kvalitetsfack. Vissa är för vattenflaskor och små saker. De är gjorda med nätutvidgbart material, ett fack för dina bågar om du köper ryggsäcken med bågjakt, samt framfickor, vadderade axelhandtag och de inre facken. Dessa är de viktigaste funktionerna tillsammans med att det har en stabil aluminium- eller stålram plus med väderbeständigt material är alltid till hjälp utomhus. En annan funktion är att ha dragband för att lägga till eller lossa ett fack eller ficka.

Hållbarhet

Hållbarhet är ett mycket enklare mål att uppnå. Var medveten om att en tung förpackning inte alltid är en hållbar förpackning och att en lätt förpackning inte nödvändigtvis är ömtålig. Förpackningar som är starka där de behöver vara eleganta i enkelhet, något att beundra. En 4 lb-förpackning kan vara starkare och mer hållbar än en 9 lb-förpackning … det handlar om hur de tillverkas.

Hållbarheten måste tempereras med ett öga på den totala vikten för en jaktryggsäck. Katastrofala misslyckanden måste förhindras, punkt. För att göra det kan du överbygga alla delar och delar av förpackningen (militära förpackningar gör ofta detta), eller så kan du göra förpackningen stark där den behöver vara och göra viktiga komponenter fältreparerbara eller utbytbara. Denna rutt är i allmänhet lättare och ger den pålitlighet som behövs.

Komfort

Ryggsäckens komfort är ett djupt, djupt ämne. Det är lätt att bygga en jaktryggsäck som bär 30 kg bra. Det är en utmaning att bygga en förpackning som rymmer 60 kg bra. Det är svårt att bygga en förpackning som väger mer än 100 kg.

För att vara bekväm med tunga jaktryggsäckbelastningar behöver din jaktryggsäck vara:

 • En stel och stark vertikal ram
 • En ram som är tillräckligt hög för att höja axelselen från axlarna (överföra vikt till bältet)
 • Ett höftbälte som inte glider, skadar eller gnuggar dig.

Hur vet du om din jaktryggsäck är bekvämt eller inte? Om det är obehagligt kommer det att meddela dig när du trycker förbi 80 lb-märket. När packkomforten misslyckas är det vanligtvis genom höftbältesglidning. Stöt av ett tungt jaktryggsäck kommer att få bältet att tumma ner, vilket tvingar smärtsamma konsekvenser.

Du drar åt bältet för att stoppa halka, strypande midjan och blåmärken i höfterna. Du drar åt axelbältet för hårt och tar mer vikt på axlarna och ryggen. Denna kombination blåmärker höftpunkterna, strypar midjan och överarbetar axlarna och ryggen. Du kan drabbas av det på korta avstånd, men längre jaktryggsäck kommer att vara eländiga upplevelser.

En jaktryggsäck kan klara eller misslyckas komforttestet baserat på hur du har justerat det för att passa din kropp. Om din jaktryggsäck inte fungerar för dig, ska du alltid arbeta med tillverkarens kundtjänst för att försöka lösa dina problem.

Upphängningssystem

En jaktryggsäck är ett system med några olika saker som alla fungerar tillsammans. Allt är anslutet och om något inte fungerar, kommer inte jaktryggsäcken att fungera rätt för dig. Detta system inkluderar ditt midjebälte, axelremmar, ram och lastlyftare. Midjebältet är gjord för att hålla tyngden i din väska och lägger mindre belastning på dina axlar. Lastlyftarna är dessa magiska små saker som hjälper dig att lyfta tyngre mot ryggen samtidigt som du minskar spänningarna på dina axlar och ger ytterligare höger / vänster stabilitet.

De är remmarna som sitter längst upp på din ram som går ner till axelremmarna. Om du drar åt dem kommer axelremmarna att dras upp och bort från dig om din väska har rätt storlek. Den första ryggsäcken jag någonsin ägde hade inte lastlyftare eller ett bra upphängningssystem. Jag kommer ihåg att jag fick regelbundna nack- och axelsmärtor på grund av detta. Hitta en jaktryggsäck som har ett fantastiskt upphängningssystem och lär dig hur du sätter på dig väskan ordentligt. Jag ser folk hela tiden bära jaktryggsäckar på ett sätt som är mer benägna att skada dem än att hjälpa dem.

Midjebälte

Midjebältet som du kan hitta på din jaktryggsäck finns inte så att jockarna vet vem deras nästa mål kommer att vara (spoiler: du), det ger ytterligare stöd och kan hjälpa till att bära upp till 90% av ditt packs vikt som är en livräddare när du bär tunga laster av utrustning, bytesdjur och förnödenheter och ser till att du inte förstör din resa genom att drabbas av obekväm kroppssmärta. Det finns inget coolt med ryggsmärtor, så släpp ditt ego och bli knuten, din ryggrad kommer att tacka dig för de närmaste femtio åren.

Men det är inte bara stödfunktionen som gör dem användbara, många av dessa midjebälten har blixtlås, fickor och öglor så att du kan förvara allt från vatten, snabba mellanmål för en energiboost eller en pistol (om din jaktryggsäck inte gör det) har ett särskilt hölster) som är lättillgängligt. Midjebälten tänker inte sätta modevärlden i brand, men när du jagar är dess substans över stil som betyder mest.

Vadderade remmar / rygg (fortsättning på komfort)

Lite vaddering kan gå långt, särskilt om du planerar att vandra till din jaktzon. Vadderade axelremmar ökar din komfort och förhindrar att trötthet tränger in. En vadderad rygg kan göra mer än att bara öka din komfort. Många förpackningar har en vadderad design som låter luft flyta mellan din jaktpack och ryggen när du bär den.

Intern / extern ram

När du funderar på att köpa en ryggsäck, kom bara ihåg att när du drar olika föremål i och runt ryggsäcken, bör ramen kunna ta press från ryggraden. Ramsystemen är avsedda att hjälpa till att inte hindra. Ramsystem är något uppgiftsspecifika så det finns inget behov av alla de extra sakerna. I själva verket borde du kunna hantera allt det där. Ryggsäcken till exempel mäts 900 till 1900 kubikcentimeter för den genomsnittliga dagsturen.

Det ska hjälpa din ryggrad när du bär en som är full av din jaktutrustning och förnödenheter. Liksom många jaktkläder bör det passa bra och hanterbart. Du behöver jaktryggsäckar kommer att överföra laster från ryggen tillsammans. Den inre ramen ska fungera som en sekundär ryggrad som “tappar bort” din ryggrad. Om du blir obeslutsam när du får en, räkna ut när och hur länge du ska ha på dig väskan när du åker på en resa.

Vilken ram ska man välja?

Du kanske inte tror att det är för mycket skillnad men som med många saker som över tid har förbättrats har samma sak hänt med jaktryggsäckar. Det var en gång en gång att externa ramar var normen bland jaktryggsäckar som användes för jakt, men eftersom marknaden har utvecklats och ryggsäcktekniken har blivit mer sofistikerad har jaktryggsäckar för alla tillfällen flyttats mot den interna designen.

Denna interna design ger bättre stöd med böjda aluminiumstolpar som håller sig på plats och vissa har aluminium- och legeringsplåt som erbjuder stöd, vilket är särskilt användbart vid längre utflykter. Denna formanpassade design minskar risken för att fånga mot grenar, stenar eller liknande miljöhinder som du utan tvekan kommer att stöta på.

Med externa ramar kommer du att upptäcka att du kan bära tyngre laster, men och om du är en av de jägare som är inspirerade av spöket Hemingway, Roosevelt och Van Pelt, har du möjlighet att bära så mycket som möjligt när det gäller båda redskap och bytesdjur är avgörande.

Dessa yttre ramar är perfekta när du vandrar över slitna stigar med lite hinder från moder natur i motsats till jakter som tar dig genom den tätaste skogen, men beroende på storlek kan de visa sig vara användbara som ett billigare alternativ när du överväger längre jaktturer på grund av lastkapaciteten.

Justerbar ramhöjd

En för kort ram kommer att göra en packning smärtsam. Jaktryggsäckens ram måste vara på låg öronnivå eller högre för att vara bekväm att hantera tunga packningsbelastningar. Ramhöjd har fördelar och nackdelar som allt annat. Höga ramar bär vanligtvis tunga laster bättre, men de begränsar också huvudrörelser och hakande grenar. Korta ramar är snygga och tysta genom borsten, men tvingar dig att bära för mycket på axlarna istället för dina höfter.

En jaktryggsäck som är tillräckligt högt för tunga laster, men som kan krympas för lättare eller tjock pensel. Erfarenhet är nyckeln och att känna till din jaktryggsäck. Olika personer och kroppstyper innebär att ramhöjdspreferenser varierar.

I allmänhet, för de flesta jägare med en torsolängd på 43 till 48 cm klarar en 60 cm lång ram bra med laster upp till 40 kg, medan en 70 cm är bättre för belastningar på 80 kg plus. 60 cm ram är en bra mellanväg som inte är lika bra i den nedre änden som en 24 eller så bra på den tunga änden som en 28, men täcker båda användningsfall OK. Möjligheten att byta ramhöjd i farten är oerhört användbar eftersom du kan ha det “bästa” jaktryggsäcken oavsett vilken last du bär.

Vapenfästen

Gevär eller bågar är lika individuellt som att fråga din favoritfärg eller vad din favoritmat är. Alla har svar, och ingen av dem har fel. De vanligaste sätten att bära en båge bärs antingen i handen eller spänns fast på sidan eller ansiktet på ryggsäcken. Traditionella bågar är vanligtvis för långa för att kunna fästas i en jaktryggsäck såvida de inte är en borttagningsmodell, så de bärs oftare.

För bågen

 • Bär i handen
 • Fäst på ryggsäcken

För geväret

Gevär har dussintals bärmetoder som har använts genom åren.

 • Gevär i handen
 • Slungade över axeln
 • Slunga över axeln med hållaren på axelremmen
 • Slungade över ryggsäcken
 • Gevär fastspänd på ryggsäcken

De flesta jaktryggsäckar är mångsidiga nog att arbeta med vilken bärmetod du föredrar. PALS-öglor på bältet acceptera eftermarknadslösningar, och en huvudskopa mellan ramens toppar gör att du kan slänga ett gevär över ramen. Gatekeeper kompressionsremmar kan användas för att komprimera ett gevär på framsidan eller sidan av en förpackning.

Justeringar av ryggsäcken

Att prata om ryggsäckens passform leder oss in i ryggsäckens justeringar. Du vill definitivt ha en jaktryggsäck som kan justeras, så att du kan anpassa ryggsäckens passform till dig. Det finns ingen storlek som passar alla när det gäller jaktryggsäckar. Detta leder igen till en bekvämare upplevelse.

Jag gillar att mina jaktryggsäckar ska vara justerbara i axelremmarna och jag gillar att de har ett justerbart midjebälte för ryggstöd. Många jaktryggsäckar kommer att ha ett fint ryggstödsystem i väskans bakre delar. Jag tycker att detta ger mycket komfort och håller din hållning bra.

Pris

Det viktigaste som följs noga efter kvalitet är prislappen för vilken produkt som helst, priset på ryggsäcken kan vara svårt. Ingen vill spendera mer pengar och kompromissa på kvalitet och inte heller vill ha dålig kvalitet till lågt pris, så vi har sammanställt den här artikeln med den bästa jaktryggsäcken med bästa kvalitet. Vi vet att många inte har råd med högt pris så vi har skapat en balans mellan prisvärda priser och bra funktionalitet.

Garanti

De flesta packtillverkare som är värda att spendera pengar med erbjuder en solid garanti vilket är anledningen till att detta är ett bonustips och inte en av de sakerna att tänka på när man köper en jaktryggsäck. Det här är mer en försäkring för dig om du börjar tänka, kanske blir du lite kreativ med dina utgifter och går med ett off-brand som ingen någonsin har hört talas om.

Gör bara dig själv en tjänst och kolla garantiinformationen och leta efter recensioner om hur det har hanterats tidigare. När du spenderar mycket pengar på en jaktryggsäck vill du vara lugn och veta att tillverkaren av din jaktryggsäck har ryggen om något på det misslyckas. Vissa företag är bättre än andra, så gör bara din undersökning så att du åtminstone vet vad du gör om du råkar ha ett problem.

Lista över de bästa Jaktryggsäckarna 2022

 • Bäst i test: Badlands Scout Jaktryggsäck
 • Populärast: Fauna Älgen EVO Jaktryggsäck
 • Premiumval: Eberlestock H2 Gunrunner Jaktryggsäck
 • Billigast: Pinewood Outdoor Jaktryggsäck

Vad en jaktryggsäck är

Som jag nämnde tidigare är jaktryggsäck i huvudsak jaktryggsäckar som passar jägarnas behov. De har extra fack, fickor och andra funktioner som gör det lättare att bära den arsenal av redskap som en jägare brukar ta med. De flesta av dem har också speciella hållare för din båge, pilar eller andra typer av vapen.

Du kanske ser dem kallas “jaktryggsäckar” på vissa ställen vilket är bra men ordet “jaktryggsäckar” betyder en viktig aspekt här – de är avsedda att passa alla dina redskap för en dags jakt. Visst, det finns några stora modeller som kan användas under en jakthelg, men i allmänhet är modellerna genomsnittliga för att vara mer praktiska och bekväma när de bärs hela dagen.

Jaktryggsäck har också andra fördelar jämfört med deras vardagliga kusiner – de har förstärkta bottnar, starkare blixtlås och material. Deras remmar är också tjockare och med mer vaddering. Ser du en trend redan? Allt här är tillverkat så att det tål grov användning och terräng och gör ryggen mindre trött från att bära den hela dagen. Det leder mig till nästa sak här. Det finns flera viktiga typer. Låt oss gå igenom det nu

Jaktryggsäck för dagsjakt kontra flerdagsjakt

En fråga som jag ställer regelbundet är hur stor en väska i termer av kubikcentimeter ska jag få? Svaret på denna fråga beror på ditt avsedda syfte med förpackningen. Om du bara ska på dagsjakt tror jag inte att du behöver något över 2000 kubikcentimeter om du inte går med något lite större som kan komprimera ner superlitet.

En allmän tumregel när man väljer en väska är att uppskatta 1000 kubikcentimeter per dag. Om du planerar att göra tre till fem dagars resor, gå sedan med något i riket mellan 3000 och 5000 kubikcentimeter. Planerar du att stanna längre? Bumpa det numret upp i riket på 8000 kubikcentimeter. Naturligtvis är detta bara en riktlinje och det finns många människor som faller ur dessa förslag och gör det bra.

En ultralätt jägare kan lätt få 10 dagar av en jaktryggsäck på 5 000 kubikcentimeter; medan någon annan bara kan få tre. Det är här att räkna ut ditt backcountry-växelsystem kommer att spela in. Jag berättar för dig just nu, när du först börjar jaktryggsäck, kommer du med för många grejer. Slutet av berättelsen. När du växer som jägare kommer din lista att minska och du kommer att sluta packa din rädsla.

Hur man packar en jaktryggsäck inför jakt

Det bästa sättet att packa din jaktryggsäck är att komma ihåg exakt var varje objekt är, och exakt hur och när det kommer att bli nödvändigt att komma åt det. Till exempel kan saker som din avståndsmätare, överlevnadskniv eller GPS-enhet behöva nås snabbt och enkelt, så lagra dessa föremål i fickor som är lätta att komma åt, kanske de du kan komma åt medan du fortfarande bär på dig förpackningen.

En annan sak att tänka på är hur högt förpackningen kan bli om du gräver igenom den efter ett föremål medan ditt måldjur är i närheten. Att till exempel gräva efter den avståndsmätaren kan orsaka tillräckligt med buller för att skrämma bort djuret helt, så håll det där du kan komma till det.

När du använder en inbyggd gevärslinga som de som finns i många av förpackningarna som vi tittade på, är det en bra idé att bekanta dig med hur lyftselen fungerar innan du tar ut den på fältet. De kan vara mer komplicerade än de ser ut, och det är bäst att ha allt räknat i säkerheten och ljuset på din trädgård istället för en mörk skog.

Olika typer av jaktryggsäckar

När du planerar att komma ut i vildmarken eller på en vandringsled är det dags att ha jaktryggsäckar. För dem som kanske inte känner till den sanna definitionen av en jaktryggsäck, är det i grunden en liten ryggsäck. Även om vissa kan hävda att ryggsäcken skiljer sig från en ryggsäck, är huvudskillnaden att den är mindre rymlig med en begränsad mängd utrymme. Den är utrustad med axelremmar som också har vaddering.

De flesta av dessa förpackningar har också ett midjebälte och kan användas på olika camping- och vandringsprojekt. Faktum är att bristen på den inre ramen som de som nämns i de 10 bästa rekommenderade ryggsäckarna är en av skillnaderna. Mellan jaktryggsäckaret och jaktryggsäcken finns det också minst antal fack.

Lista över olika typer av jaktryggsäckar

Standard jaktryggsäck

Den här är mindre än en jaktryggsäck som är utformad för en dags aktivitet. Vissa har vadderade axelremmar för att ta bort trycket från axlarna och huvudet och möjliggör komfort när man går med den. Det kan ha vissa upphängningar och klämmor och vadderade höftbälten också. De som bär en vanlig jaktryggsäck har minst en dags utrustning: mat, vatten, regnutrustning och förnödenheter. De är billiga och kan användas för arbete, skola eller shopping.

Ventilerad jaktryggsäck

Det finns några som behöver detta eftersom det sista du behöver är svett droppande medan du vandrar eller tar en promenad med en på. Dessa typer av jaktryggsäck blir inte mättade med svett när du har den på. De ventilerade jaktryggsäckarna är ideala för lätta ramar och används normalt för att förhindra att ryggen svettas vid extrema temperaturer. Det absorberar fukt eftersom nätmaterialet på baksidan hjälper till att absorbera. Detta orsakar ett luftflöde som kan gå till baksidan av din torso vilket är det som hindrar dig från att svettas på dessa förpackningar.

Vikbar jaktryggsäck

Detta är perfekt för en daglig löpning eller promenad med de mest nödvändiga sakerna som behövs för att vara helt funktionella. I själva verket, när den här typen av jaktryggsäck töms, kan den vikas i sig själv. När den behöver användas och är fylld med föremål är det som gör det “vikbart” per definition. De kan vara storleken på din hand när de viks i sig själv. I själva verket kan du använda en vikbar jaktryggsäck när du åker på en dagsutflykt från din veckolånga campingresa. Normalt har du det packat i dina större skalade jaktryggsäck väsentligheter.

Tekniska jaktryggsäckar

Dessa är normalt lätta och har “torsospecifika” precisionsstorlekar som passar alla storlekar enligt den du köper. Till exempel är den lilla, medelstora eller stora storlekssäcken tillgänglig och ska passa bekvämt när du vandrar eller vandrar flera mil och i de flesta fall den mest tekniska terrängen.

Jaktryggsäckar med vätskeblåsor

Dessa jaktryggsäckar har vattenbehållare på minst 2 till 2,5 liter vatten i blåsan. Du blir törstig oavsett vad du gör utomhus. Jaktryggsäcken måste ha någon form av hydratiseringsblåsa eller åtminstone ha hydratiseringskompatibilitet. Sammantaget väger de mycket mindre än att bära vattenflaskor.

Olika typer av ramar för jaktryggsäckar

Det finns tre huvudtyper av jaktryggsäckar där ute. De är:

 • Jaktryggsäck med extern ram
 • Jaktryggsäck med intern ram
 • Jaktryggsäck utan ram

Jaktryggsäck med extern ram

Som namnet antyder är exponerade eller externa jaktryggsäck de som har aluminiumramen som sticker ut ur förpackningen. De är främst utformade för att bära större och tyngre föremål eftersom de fördelar vikten jämnare över ryggen och midjan. Dessa förpackningar är också de mest styva på grund av deras stora aluminiumram som stöder vikten och låter dig hålla en upprätt position.

Samma aluminiumram håller ryggsäcken borta från kroppen, vilket har några fördelar som:

 • Det svettar inte upp ryggen eftersom den håller den väl ventilerad
 • Det gnuggar inte mot dina kläder vilket eliminerar de flesta ljud

Dessa förpackningar finns också i många former som varierar från tillverkare till tillverkare. Den vanligaste är S-formen följt av en helt rak formad ram. Oavsett formen finns det dock alltid en hip-wrap och kuddar som ger en extra kontaktpunkt som ökar stabiliteten och viktfördelningen.

En annan cool funktion som inte många interna ramryggsäckar har är den avtagbara ramen. Dessa kallas också konvertibla eftersom de lätt kan bli en ramlös jaktryggsäck som du kan använda för alla andra vardagliga uppgifter.

När det gäller preferenser är det en hit eller miss med dessa jaktryggsäck och vissa jägare anser att de är för skrymmande och obekväma för att jaga småvilt. Jag tycker att de är ganska bekväma men det blir svårare och svårare att hitta en bra extern ram jaktryggsäck idag. Självklart är jaktryggsäckar med inre ram lite bekvämare men om dagen är varmare än vanligt kommer du att svettas på nolltid. Låt oss ändå kolla vilka fördelar de ger till bordet och se varför de är det mest populära alternativet på marknaden just nu.

Jaktryggsäck med intern ram

Den mer praktiska och lättanvända versionen av de externa ramjaktryggsäcken är det interna ramjaktryggsäcken. Dessa jaktryggsäckar har sina ramar sågade inuti dem på ett sätt som inte gör det mycket uppenbart att de är en verklig aluminiumstruktur. De är mycket lättare att arbeta med och är lättare att hitta på marknaden. I grund och botten är nästan alla nya jaktryggsäckar med inbyggda ramar.

En av de främsta anledningarna till att jägare väljer dessa är att de är lättare att ta på sig och ta ner, särskilt i en tidskänslig situation. De har också ett mindre fotavtryck och är idealiska för att flytta genom tjocka buskar och täta skogar.

När det gäller deras struktur liknar de mycket de yttre ramarna, med undantaget att de inte har så mycket mellanrum (om någon alls) mellan ryggsäcken och din kropp. Det skapar vissa problem som att chaffa och gnugga mot dina kläder. Det kommer också att värma upp den delen av kroppen betydligt snabbare. Ändå ger de en mer naturlig fortsättning på din kropp i en bekvämare formfaktor, vilket är vad de flesta jägare är ute efter, särskilt när de är ute på småjakt.

En annan fördel med att ha din ram inuti ryggsäcken är att den förhindrar repor, rost eller direkt träff på ramen som kan försämra den och / eller förkorta dess livslängd. Det viktigaste för mig när det gäller dessa förpackningar är att de är fantastiska alternativ till vardagliga ryggsäckar. Ingen kommer verkligen märka att din har en inbyggd ram och dina axlar och rygg kommer att tacka dig på vägen. Så om du letar efter en multifunktionsjaktryggsäck som kommer att vara utmärkt för jakt i mindre än idealiska förhållanden, bör dessa vara högst upp i din lista.

Jaktryggsäck utan ram

Sist men definitivt inte minst är de ramlösa ryggsäckarna. Dessa erbjuder inte så många komfortfunktioner som de andra och kommer att vara svårare på ryggen om du bär mycket vikt dit. De är dock mycket billigare vilket gör dem till en mycket respektabel konkurrens mot interna och externa ramryggsäckar. Detta är faktiskt anledningen till att de flesta jägare väljer dessa. När det gäller volym, fickor, materialkvalitet och allt annat ryggsäckrelaterat är de identiska med de andra två typerna. Så om du inte vill spendera några tusen kronor för en jaktryggsäck är den här typen det bästa alternativet.

Ramlösa förpackningar fungerar också som en bra jaktryggsäck varje dag och är väldigt lätta att ta på eller av. Deras största nackdel är bristen på ram som kan leda till ryggont och andra problem om du bär för mycket vikt i dem hela tiden. Ojämn viktfördelning och en jaktryggsäck som vaggar på ryggen hela dagen är inte något jag frivilligt skulle göra men det finns några ganska bra modeller där ute som kan få mig att ompröva i framtiden.

Personligen hade jag en ramlös jaktryggsäck när jag började gå ut i skogen för första gången. Sedan undersökte jag ämnet lite och fick ett med en inbyggd ram. Det är säkert att säga att jag aldrig har tittat tillbaka igen och det har varit en av mina bättre investeringar i utrustning. Dessa är bra för en tillfällig jakt men om du menar allvar med jakt, hör mitt råd och få en intern ram. Eftersom du redan är bekant med vad som är en jaktryggsäck och vad de tre huvudtyperna är, är det dags att gå igenom några av de viktigaste funktionerna du behöver leta efter när du köper en.

Topp jaktryggsäck märken

ALPS OutdoorZ

Detta företag grundades 2007, och fokuserar på att producera jaktutrustning. Deras mål är att kombinera prisvärdhet med prestanda, så jägare kan njuta av sin jakt utan att spendera alla sina pengar. ALPS OutdoorZs anställda utvecklar och säljer inte bara sin utrustning. De använder det också. De producerar mer än bara jaktryggsäckar. ALPS OutdoorZ säljer vapenväskor, sovsäckar, jaktgardiner och till och med kamouflerade lägermöbler.

Deras passion för jakt slutar dock inte med att utrusta jägare. ALPS OutdoorZ har gått ihop med flera välgörenhetsorganisationer och bevarandegrupper för att säkerställa säkra livsmiljöer för vilda djur.

Detta sponsrar också ett mentorprogram för att hjälpa erfarna jägare att lära andra om vår sport och sprida en säker och hälsosam jaktkultur. ALPS OutdoorZ-företagets produkter är kanske inte de snabbaste i världen, men de är pålitliga utan att ditt kreditkort tappas. Deras jaktryggsäckar kanske inte är de bästa, men du betalar tre gånger priset för bara lite mer kvalitet.

Badlands

Badlands är en av de bästa jaktryggsäckstillverkarna och är välkända för att producera högkvalitativ, om än dyr, jaktutrustning. De är mest kända för sina ryggsäckar, som är några av de bästa du kan köpa. Det var därför tre av dem dök upp i den här listan. Badlands har dock inte begränsat sig till jaktväskor.

De har också handskar, siktesöverdrag, kikare, sovsäckar och mer. Deras jaktkläder är också utmärkta. Badlands har sitt eget kamouflage, som de kallar Approach. Approach kamouflage har en neutral färgpalett som är utformad för att anpassas till de mest naturliga omgivningarna och ljusförhållandena. Det har också fler visuella lager än, till exempel, militärt kamouflage, vilket hjälper till att bryta upp din kontur.

Approach kamouflage har testats på fältet över hela världen. Det är inte någon kommitté-designad kamouflage som faktiskt inte fungerar i den verkliga världen. Badlands har också en ovillkorlig livstidsgaranti. Om du äger en Badlands-ryggsäck som misslyckas av någon anledning, oavsett hur du köpte den, kommer Badlands att reparera den.

Deras garantisida ber dig att missbruka deras jaktryggsäckar så att de kan göra nästa generation ännu bättre. Ryggsäcken måste dock kunna repareras. Jag skulle inte rekommendera att testa ryggsäckens motstånd mot Tannerite. All denna kvalitet har ett pris. Badlands är en av de dyra tillverkarna av jaktryggsäckar. De är dock värda vartenda öre, och du kan använda dem år efter år. Och om du av misstag tar ryggsäcken i brand, så tar de hand om dig.

Hur man hittar en jaktryggsäck för bågjakt

Jaktryggsäck med bågfäste

En bågfäste på din förpackning är det allra första du bör tänka på när du vill köpa den bästa bågjaktryggsäcken för dig. Men det handlar om personliga preferenser om du verkligen vill ha en eller inte. Generellt bör du kontrollera om det förpackning du vill ha en. Det är bekvämt för dig eftersom du ibland kan behöva fria händer och hitta en plats att sätta din båge så att den är säker från skador kan vara en utmaning.

Inkluderad vätskeblåsa

Enligt min mening borde detta vara din prioritet nr 1. Varför? Enkelt, uttorkning är dödligt. Det är därför jag prioriterar den här funktionen högst. När du letar efter din bästa bågjaktryggsäck bör du alltid titta på om förpackningen har en hydratiseringsblåsa eller inte. Eller åtminstone utrymme för att rymma en som du kan köpa separat. Recensionerna av de bästa ryggsäckarna i bågejakt i den här artikeln kommer att berätta om förpackningarna har en hydratiseringsblåsa eller fickutrymme för en. Jag har täckt dig! (och hydratiserad!)

Bärutrymme

Den här funktionen är något som kan variera i betydelse baserat på dina personliga preferenser. Om du är en jägare som är förberedd för alla scenarier, kommer det att ha utrymme för din ryggsäck. Om du gillar att jaga med låg vikt så kommer förmodligen lite bärutrymme inte att vara en affärsbrytare för dig när det gäller att handla din bästa jaktryggsäck för bågjakt. Samma princip gäller för nästa övervägande.

Vikten

På samma sätt som bärutrymmet kommer vikten på din jaktryggsäck att variera beroende på dina preferenser. Om du gillar att jaga med låg vikt vill du också att din jaktryggsäck ska anpassas till den preferensen. Och tvärtom med kraftiga jaktryggsäckar.

Vikten på din jaktryggsäck och dess bärutrymme har vanligtvis en positiv korrelation. Så realistiskt kan du inte förvänta dig massor av bärutrymme utan extra vikt. Även om de bästa jaktryggsäckarna som rekommenderas här, se till att du får mest bärutrymme av så lite vikt som möjligt!

Varför jaktryggsäckar är så dyra

All forskning du har gjort nu berättar förmodligen att du ska spendera minst 5000–7000 kr på en ny jaktryggsäck. Det är mycket pengar! Vi vet redan att en kvalitetsjaktryggsäck är värt investeringen, men varför i världen är de så dyra? Det finns ett par viktiga skäl till varför det är så.

Materialen

Jaktspecifika jaktryggsäckar kräver studiematerial om det kommer att överleva svårigheterna med en jakt och en packning. Packramen är grundstenen här och är vanligtvis gjord av kolfiber, titan eller något annat hållbart och belastningsstabilt material. Dessa material är inte billiga, så det bidrar bara till den slutliga prislappen. En högkvalitativ produkt kräver högkvalitativa material och design.

Efterfrågan

Varje varumärke har sina egna marginaler som de arbetar med så jag kan inte säga om de bara knappt klarar sig eller inte. Om jag var tvungen att gissa, tjänar de inte precis några öre på dessa förpackningar. Jag är säker på att de KAN säljas billigare, men så länge jägare är villiga att betala bra pengar för en jaktryggsäck kommer de att sälja det till en högre prispunkt så att de kan öka vinstmarginalen. Det är bara vad det är. Marknaden dikterar prispoängen, så som företagare är det vettigt att sikta mot den prispunkten och öka vinstmarginalerna där du kan.

Guide för användning av jaktryggsäckar

Hur man rengör en jaktryggsäck

Ryggsäckar kan bli ganska röriga när de utsätts för vildmarken. De kan täckas av lera och förorenas med djurblod, så det är bra att veta hur man rengör ryggsäcken.

Även om du kan tvätta jaktryggsäckar i maskin rekommenderar jag det. Tvättmaskiner och torktumlare är hårda mot denna typ av tunga redskap och kan få dem att bära mycket snabbare än handtvätt.

Så här handtvättar du din jaktryggsäck:

 • Töm ryggsäcken för all utrustning.
 • Ta bort påsen från ramen, om möjligt.
 • Separera eventuella avtagbara väskor.
 • Torka av smuts med en borste.
 • Torka av hela påsen med en fuktig trasa.
 • Använd fläckborttagare som inte är blekmedel på fläckar.
 • Lägg lite skonsamt, färgämnesfritt, doftfritt tvättmedel i ett stort badkar med rumstemperaturvatten, helst ett jakttvättmedel.
 • Lägg ryggsäcken i vattnet och skrubba med en mjuk borste eller trasa tills den är ren.
 • Skölj noga.
 • Häng för att torka, helst upp och ner.

Läs din jaktryggsäck vårdetikett innan du följer dessa anvisningar. Medan de fungerar för de flesta ryggsäckar, fungerar de inte för alla. Du kan tvätta några jaktryggsäckar i maskinen om du vill, men se till att ställa in tvättmaskinen till dess mjukaste cykel. Och torka aldrig en jaktryggsäck i maskinen om du inte vill kasta bort pengar!

Hur man justerar en jaktryggsäck

Du ska bära din jaktryggsäck i timmar, till och med dagar, så det är viktigt att din väska passar bekvämt. Det är osannolikt att du kan justera ryggsäcken en gång och vara bekväm resten av livet. Olika belastningsvikter och avlagring av innehållet kan ändra hur ryggsäcken rider, så du kan behöva justera i fältet. Det är okej. Men du kan använda följande tips för att komma igång:

 • Bär höftbältet i linje med toppen av dina höftben, inte ner runt höfterna.
 • Dra åt axelremmarna tills de är fasta men inte för hårt; du borde kunna sätta ett finger mellan remmarna och axeln.
 • Dra i stabilisatorremmar och lyftremmar för att föra packets vikt närmare din kropp, vilket ökar din hävstång.
 • Fäst bröstbandet och dra åt det. Du bör känna vikten dra av axlarna lite. Om du kan vertikalt positionera det här bandet ska det vara 3 cm eller mindre under dina nyckelben.
 • Gå igenom varje rem igen för att se till att det är bekvämt. Du kan också göra detta på fältet.

Två tredjedelar av vikten ska vila på höfterna och den återstående tredjedelen på axlarna. Detta gör att du kan bära vikten på all din utrustning plus en massa kött utan extra trötthet!

Vanliga frågor om Jaktryggsäckar

Hur viktig är egentligen vikten på din jaktryggsäck?

Storleken på jaktryggsäcken avser inte bara antalet växlar den kan bära utan också hur den passar din kroppstyp. Det är viktigt att se till att förpackningen är bekväm att bära, särskilt om du planerar att täcka en stor mängd mark under jakt. Om ryggsäcken inte passar din ram kan den orsaka ryggont och kan skicka dig hem innan något byte hittas. Ryggsäcken bör anpassas till torsons längd för att säkerställa maximal komfort, även på längre promenader.

Vilken är den bästa jaktryggsäcken för hjortjakt?

Den bästa ryggsäcken för hjortjakt är den som passar dig bra. Det är också viktigt med förpackningar som bekvämt kan transportera tunga laster. Leta efter en jaktryggsäck som kan hantera upp till 50 kg, så att du kan packa ut ditt byte plus all din utrustning. Se till att förpackningen du funderar på fungerar också tyst. Hitta en förpackning vars spännen och blixtlås fungerar tyst för att förhindra att ditt stenbrott skräms bort.

Vad bör jag ha i min jaktryggsäck?

Det beror på hur mycket tid du planerar att spendera ute på fältet. För dagsutflykter, planera att bära mat, vatten, extra lager, dina samtal, en första hjälpen-kit och allt annat du behöver. För flera dagars resor, lägg till ett tält, sovsäck och kudde, plus extra mat och en läger spis för att laga din utrustning. Se bara till att du har tillräckligt med utrymme för att packa ut en stor mängd kött.

Vilka funktioner är viktiga i en jaktryggsäck?

Jaktryggsäcken kan utrustas med flera funktioner, och den som passar dig beror på vad du behöver bära. Den yttre fickan är perfekt för förvaring och avdelaren gör att du kan lagra kläder separat från resten av din utrustning. Ryggsäcken är gjord av icke-knarrande eller skrynkliga material och är idealisk för jakt på små och stora djur, särskilt de som är lätta att komma igång.

Du vill också välja en jaktryggsäck med en “stum” dragkedja så att du snabbt kan sätta på och stänga av den efter behov utan överdrivet ljud. Du kanske också vill överväga en jaktryggsäck som kan bära ditt vapen eller båge. Detta kan göra det lättare för dig att täcka ojämn terräng och också skydda dina dyra vapen. Levereras med vadderat fodral.

Storleken på vapnet du behöver för att täcka typen av terräng och avstånd hjälper dig att bestämma vilken typ av bärfunktion du behöver med din ryggsäck. Några andra funktioner som beaktas i en jaktryggsäck inkluderar en vattenpåse och regnskydd. Även om de flesta jaktryggsäckar avsedda för jakt är gjorda av vattentätt material gör det aldrig ont med ytterligare skydd mot rabies. Fortfarande torr och jämn även om det regnar ute. Vattenblåsan kostar lite mer, men det uppskattas alltid när du fastnar på blind- eller trädhyllan länge. Vattenblåsan gör att du enkelt kan hålla fukt utan ytterligare ljud.

Hur stor jaktryggsäck behöver jag för älgjakt?

För storviltjakt vill du ha en jaktryggsäck som kan dra upp till 50 kg. Detta kommer sannolikt att kräva en extern ramryggsäck. Själva förpackningsvolymen beror på hur länge du planerar att spendera ute i naturen. För resor med flera dagar kanske du tittar på 4000 till 7000 kubikcentimeter.

Hur mycket påverkar själva jaktryggsäckens vikt?

Vikt är en prioritet. Om två förpackningar erbjuder liknande komfort och hållbarhet, lika stor volym, och du är ok med den organisation som varje erbjuds, vinner den lättare jaktryggsäcken. Nybörjare ryggsäckjägare betalar för kilogram med smärta. Erfarenheten lär dig att räkna gram. Jag kan inte nog betona hur viktig vikt är, särskilt i din ryggsäck.

Efter att ha gått långt funderar du på alla möjliga sätt att gå ner i vikt. (Lättare skosnören, ingen tandkräm… Många tankar kommer att korsa dig vid en överviktig slog upp en brant vinst.) Den totala förpackningsvikten saktar ner dig. Det skadar din förmåga att få höjd, att täcka mil som letar efter djur, och det gör dig öm nästa dag. Under en 5-7 dagars jakt kan 10 kg förpackningsvikt bokstavligen vara skillnaden i framgång och taggsoppa.

För en jaktryggsäck är jägare packa vikt extremt viktig – av flera skäl. Packet är en av de tyngre redskapsprocenten. Det är lättare att skära större vikt från tyngre föremål än det är små föremål. Förpackningen bärs nästan alltid under en jakt. Multiplicera gram sparade med den tid som bärs. Att minska vikten på alltid slitna redskap tar mer belastning på kroppen än att klippa lägret.

Hur rengör jag min jaktryggsäck?

Om det är blötlagt i blod kan du behöva spruta ner det med en spruta. Använd en högtryckstvätt för att spola bort den i uppfarten. Blötlägg sedan i ett badkar med iskallt vatten i cirka 30 minuter. Tvätta den sedan med hand eller borste, tappa sedan ut vattnet och upprepa med tvålvatten. Om du kan, använd ett tvättmedel som är speciellt tillverkat för rengöring av jaktutrustning. Skölj den ordentligt och häng den sedan för att torka.

Är dyra jaktryggsäckar värda priset?

Kort sagt, ja, det är värt det. Allt du kan göra för att göra ditt liv enklare i backcountry är värt investeringen, särskilt när det gäller lastning. Hur mycket du vill spendera för att göra ditt liv enklare är upp till dig, men jag tror att alla backcountry-jägare skulle vara överens om att det är värt vartenda öre att investera kött ur bergen.

JA, människor har överlevt utan dyra jaktryggsäckar i tusentals år så NEJ, du behöver inte en, men låt oss avstå från att gå ner i kaninhålet för det du behöver och inte behöver i livet. Faktum är att vi VILL ha redskap som gör vårt liv bättre på fältet och vi är villiga att spendera pengar för att göra det. Att investera i en kvalitetsjaktryggsäck, oavsett varumärke, som kan dra tunga laster från baklandet är en bytesväxlare.

Det kommer inte att göra din jaktryggsäck enkelt eller RÄTTLIGT, men det kommer utan tvekan att göra det till en mycket mindre upplevelse.En kvalitetsjaktryggsäck kommer inte att misslyckas under stress, kommer att pågå i flera år och ger struktur för belastningen att rida på så att du kan fokusera på att ta dina steg istället för att behöva brottas med en besvärlig belastning.

Vad ska man tänka på när det kommer till komfort?

Och ännu en sak att tänka på är ryggsäckens övergripande komfort. Av alla aspekter av att överväga att köpa en bästa jaktryggsäck måste komfort vara en av de viktigaste. Du kommer att kunna känna dig bekväm om det passar din kroppsstorlek. Ryggsäckkonsumenter vill ha den lätthet och komfort när de tar på sig en ryggsäck.

Du vill lägga in alla dina saker du behöver i det, plus att du vill vara bekväm när du har det på din vandring eller camping. När du går på jakt kan du vara utomhus en hel dag eller natt, så komfort är viktigt. Tänk på bekvämligheten med att ta med dig en jaktryggsäck som är full av allt du behöver. En bra jaktresa bär en bekväm jaktryggsäck när du vandrar eller går med den i mil.

Är det viktigt att man väljer en stor jaktryggsäck?

Det finns enstaka ryggsäckar, som är cirka 3000 kvadratkubikcentimeter. Ryggsäckarna på en dag är mycket lättare att bära. De har bara tillräckligt med utrymme för att byta kläder, extra ammunition, sikten, spårkameror och andra små jaktredskap. Flerdagars jaktryggsäckar har cirka 4500 kvadratkubikcentimeter rum. Dessa förpackningar är i allmänhet större, tyngre och inte lika lätta att bära.

Det är viktigt att tänka på reseavståndet och hur länge du ska vara ute i skogen innan du överväger en flerdagars ryggsäck. Storlek är den mängd den kan bära och passar din kropp. Nyckeln till storleken på ryggsäcken är komforten. Om du är bekväm med en större ryggsäck, skaffa en. De flesta föredrar en mindre jaktryggsäck så att de får större rörlighet. Om ryggsäcken inte är bekväm eller inte passar rätt kan den orsaka ryggsmärtor. Du vill att ryggsäcken ska vara ungefär längden på din torso.

Hur använder man sin vandringsryggsäck som jaktryggsäck?

Vill du inte köpa en ny jaktryggsäck bara för jakt? Inga problem. Om du jaktryggsäck har du redan en jaktryggsäck som helt kan tjäna dig som jaktryggsäck. Det kommer bara inte att vara perfekt. Ryggstroppar, filéer och köttrester passar in i huvudfacket på de flesta stora jaktryggsäckar som är utformade för vandring. Om det är långt ifrån spårhuvudet kommer utjämning av främre och bakre fjärden att tillåta att deras massiva volym passar i större förpackningar.

Var noga med att ta med bytespåsar och en skräppåse för att klädda din vandringsjaktryggsäck för att minimera blodfläckar. De flesta förpackningar med inre ramar kan till och med bära den tunga belastningen av en älg. Det kommer förmodligen inte att vara bekvämt, men det kommer att klara sig. Ta bara med lite paracord, lägg kvartalet på förpackningen och bli ordentligt. Jobbet blir inte vackert eller roligt, men det kommer att få köttet ur fältet.

Hur vet jag om jag verkligen behöver en jaktryggsäck?

Jaktryggsäckar är utformade för jägare som bara kan föra köttet till lastbilen med sina egna fötter. Om du hamnar i den kategorin så ja, skulle du verkligen dra nytta av en av dessa jaktryggsäckar i toppklassen. Om du inte faller inom den kategorin för att du kan få en fyrhjuling, en lastbil eller ett packdjur där inne för att dra ut djuret åt dig sparar du dina pengar och köper dig en vanlig gammal jaktryggsäck som bär dina saker för några tusen kronor.

Om du inte har en hög med pengar som bränner ett hål i plånboken, behöver du verkligen inte ha en dyr lastjaktryggsäck på ryggen om du inte behöver dra kött med det. Vanliga jaktryggsäckar är lättare, billigare och meningsfullare för dem som inte kommer att vara beroende av det för att utföra ett kvartsdjur i.

Varför bör man helst inte använda en helt vanlig ryggsäck?

Du kan ganska mycket få allt att fungera. Du kan bygga ett hus med en hammare och en handsåg om du måste, men du skulle hata livet och det finns mycket bättre verktyg där ute för jobbet. Detsamma gäller ryggsäckar. Ryggsäckar är verktyg. Vare sig det är vandring, jakt eller skolan. Varje väska har sin egen anledning bakom designen och sitt eget användningsfall.

Vanliga ryggsäckar, som vad du skulle köpa från en vanlig affär, är INTE utformade för att transportera tunga laster. Du skulle vara svårt att hitta en jaktryggsäck i en av dessa butiker som har en belastning på över 40 kg. eftersom de flesta människor gick in i backcountry; 1) bär inte supertunga förpackningar, och 2) har inte för avsikt att komma ut svårare än när de gick in.

Om du har en jaktryggsäck som bara är upp till 40 kg. och du laddar den till 40 och därefter kommer du att kompromissa med ramen. Du kan bryta den eller böja den och nedfallet från det kan ge dig allvarlig smärta. När ramen har äventyrats är jiggen uppe och livet blir ännu värre därifrån. Jaktryggsäckar som är utformade för att transportera tunga laster för att packa ut ett djur har MYCKET högre belastning. De flesta tillverkare listar inte ens betyget, för om du hittar ett sätt att bära det kommer det att bära det bra. Om något ger ut är det människan, inte förpackningen.

Men om du inte har degen att hosta för en dyr jaktryggsäck och allt du har är din gamla jaktryggsäck från den vanliga affären, kan du få det att fungera genom att bryta ner djuret i mindre laster. Gör fler resor med mindre vikt så är du bra att gå. Vid någon tidpunkt kommer du troligtvis att bli trött på den metoden och så småningom springa för jaktryggsäcken och när du gör det kommer du omedelbart att se och känna skillnaden i lasthantering.

Vad bör jag ta med mig i min jaktryggsäck?

Att organisera alla dina saker i en jaktryggsäck är ett viktigt steg särskilt för amatörjägare. De saker du bör ha i en jaktpåse är kompass, kniv, rep, säker strålkastare, vattenflaska, energisnack, första hjälpen-kit, våtservetter, extra kläder, ficklampa, överlevnadsfilt, gummihandskar, kikare, gevär, regnutrustning och en skräppåse.

Vad underlättar en jaktryggsäck?

En jaktryggsäck bör ge dig möjlighet att gå med händerna fria. Om du jagar med ett vapen borde du kunna dra upp eller dra snabbt tillbaka. Du bör kunna passa åtminstone ett byte av kläder eller ett par extra lager om du jagar i kallt väder. Det borde ha många fickor för enkel organisering. Du borde kunna hålla extrautrustning och andra små föremål i din väska. Tänk på längden på din resa och terrängen du ska jaga.

Hur bär man en hjort som en ryggsäck?

Att bära hjort som en jaktryggsäck är ett enkelt sätt att transportera slaktkroppen. För denna metod måste du knyta rådens ben till en lång pinne och placera den på dina axlar. En sak till är att du ska knyta benen riktigt nära så att du lätt kan gå ut utan att slänga runt.

Vad ska jag ta med mig i min jaktryggsäck på en hjortjakt?

Inventeringen av din jaktryggsäck varierar avsevärt baserat på några faktorer, inklusive hur länge du planerar att vara ute och vilken typ av jakt du vill göra. För en mer fullständig förklaring om exakt vad du ska ta med dig på din nästa hjortjakt, läs vidare nedan.

Att ha lätt jaktryggsäckutrustning kan vara viktigt för dig, men att behöva packa dessa föremål med de standardartiklar som alla vandrare / jägare borde ha är viktigare när man letar efter rätt jaktryggsäck. Sammantaget behöver även de lättaste ryggsäckens väsentligheter följande. Kom ihåg att det finns några saker du inte kan gå utan. Faktum är att du inte kan vandra utan följande. De bör ha fack och fickor med expanderbara sidor. Jaktryggsäcken behöver inte vara så tung. När det gäller lätt jaktryggsäck här är de vanligaste sakerna som behövs idag som måste kunna göra det i facken.

Kompass, vattenflaska, första hjälpen-kit, livsmedel, solkräm, ficklampa, personliga hygienartiklar, liten presenning, kniv eller multifunktionellt verktyg, en uppsättning kläder. I alla fall kan du köpa en jaktryggsäck som finns med många funktioner som liknar den vanliga utomhusryggsäcken.

Hur bör jaktryggsäcken jag ska köpa vara designad?

Att försöka bestämma utformningen av en jaktryggsäck kan vara överväldigande, särskilt när man överväger alla tillgängliga alternativ. En av de första faktorerna att tänka på är om du vill ha ett externt eller internt ramverk, alla med sina egna fördelar.

Om du planerar att bära kött i ryggsäcken kanske du vill ha det extra stöd du får från den yttre ramen. Ramen stöder inte bara en tyngre vikt, den låter också kall luft flyta mellan baksidan och förpackningen, så att den kan hålla sig bekväm under varma dagar. Den inre ramen tål kanske inte tyngre belastningar, men den har fördelarna med komfort och mindre dimensioner. Eftersom ramen är utformad för att din kropp ska formas kan du njuta av större stabilitet och hjälper också till att förhindra muskeltrötthet. Jaktryggsäck med inre ram kan vara ett bra val.

När du letar efter den övergripande designen på jaktryggsäcken vill du också se till att det finns gott om fickor för att lagra och underhålla kugghjulets tyg. Intern avdelare gör det enkelt att hålla dina kläder åtskilda från andra föremål, inklusive kött du bär. Utsidan har en praktisk ficka för förvaring av ytterligare ammunition, nycklar och till och med en liten digitalkamera i närheten. Axelremmar är en annan faktor, de flesta är vadderade för att säkerställa din komfort. Den extra axelremmen kan också användas för att hålla utrustningen stadigt på plats, vilket också hjälper till att hålla balansen eftersom belastningen inte rör sig varje gång den rör sig.

Vissa flerdagars jaktryggsäckar har också bekväma säkerhetsbälten för komfort och stabilitet. Vissa jaktryggsäckar är utformade för att matcha en mängd olika kamouflageutskrifter, så allt passar perfekt in i din miljö. Du kan också hitta jaktryggsäckar i olika färger, inklusive Flame Orange. I vissa länder kräver lagen att alla jägare ska ha ljus orange, och vissa väljer att följa dessa säkerhetsbestämmelser genom att bära en eldfärgad jaktryggsäck.

Hur hållbar bör en jaktryggsäck vara? Vad ska den tåla?

Detta andra övervägande är viktigt. Du vill inte förlora något om ryggsäcken sönder medan du är mitt i en vandring. Ryggsäckarna på marknaden idag visar slitstarkt och robust material på utsidan. Så det borde inte vara några besvär när du väljer en solid. Lädret är ett utmärkt material för ryggsäckar. Dessa är mycket hållbara. Detta kan vara på insidan eller utsidan. Med många jaktryggsäckar bör blixtlåset och remmarna vara tåliga, eftersom det här är några av de mest använda delarna av ryggsäcken.

Finns det vattentäta jaktryggsäckar?

Även om det finns några vattentäta jaktryggsäckar på marknaden är det inte en mycket vanlig sak att se. Det beror vanligtvis på att vattentäta material inte alltid är de bästa att göra viktbärande jaktryggsäckar av.

Dessutom är det svårt att sy saker i den här typen av material utan att förstöra vattentätheten, så saker som externa fickor och remmar fungerar inte lika bra. För att komma runt detta använder de flesta jägare helt enkelt ett separat vattentätt förpackningsskydd för svårt väder. De är små, lätta och passar lätt i en extern förpackningsficka för snabb åtkomst när vädret går dåligt.

Är jaktryggsäckar bra för resor?

Jaktryggsäck är bra för resor, oavsett om du tar en lång biltur över hela landet eller flyger till andra sidan världen för ett ännu större äventyr. Eftersom jaktryggsäck är utformade för att ha många fickor och höga organisationsnivåer är de faktiskt idealiska för alla typer av resor. Men tänk på: kamouflage är inte utformad för att fungera på flygplatser eller busstationer. I själva verket tenderar det att ha motsatt effekt helt och hållet.

Vad ska jag göra om min jaktryggsäck inte riktigt passar mig?

Sälj den. Det finns en bra begagnad marknadsplats för dessa jaktryggsäckar, så om du av någon anledning inte gillar det förpackning du köpte, sälj den på blocket eller någon av de många Facebook-grupperna för begagnade jaktutrustning. Du får inte fullt pris för det, men du får tillbaka några pengar som du kan lägga till din nästa jaktryggsäck och för mig är det en vinst. När du vet att du inte gillar din jaktryggsäck, sälj det direkt så att du får ut det mesta av det. Vänta inte tills det blir grovt eller tills något går sönder. Om det händer får du bara inte så mycket för det.

Jag har köpt och sålt både begagnade och nya förpackningar som letar efter “den” så lita på mig när jag säger att du lätt kan sälja en jaktryggsäck som du inte är ett fan av eller som inte fungerar som du ville ha det. Och på den noten, försök att inte ha rosfärgade glasögon om din utrustning. Vi kan ofta bli känslomässigt kopplade till vår utrustning eftersom vi köpte den med våra pengar och helt tappar koll på hur mycket den suger. Utvärdera alltid din utrustning och var ärlig om hur den fungerar. Fortsätt att klippa bort ditt kit och leta efter sätt att förbättra det säsong efter säsong.

Är jaktryggsäckar tysta?

Ryggsäckanvändare vill köpa tysta förpackningar, vilket är anledningen till att det är en vanligt ställd fråga. Tyst väskor föredras för att undvika att skrämma bort djur.

Sammanfattning av köpguide för Jaktryggsäckar

Den bästa satsningen på att bestämma vad du behöver när det gäller en jägares jaktryggsäck eller en vandrarsäck, bestäm vad och hur länge du ska vara utomhus. Ändå kommer en jaktryggsäck med regntäcke på medan du vandrar genom grov terräng i regnet att hålla din utrustning torr medan du gör dig bekväm är ett plus. Med de valda topp 10 ryggsäckarna för jägare (eller vandrare) är du bättre med komfort och stabilitet totalt sett.

Sammantaget ta reda på om det är bekvämt genom att helt enkelt testa det först och lägga saker i det för att få lite vikt på det. Följaktligen, när du väljer den rätta från en av dessa topp 10 bästa jaktryggsäckar på marknaden idag, blir du glad innan du förbinder dig till den. Slutligen har dessa 10 bästa jägarens jaktryggsäckar mellan 4 och 5 stjärnor i en 5-stjärnig betygsskala. Sammantaget är det viktigaste problemet för många av dem som har köpt någon av dessa kvaliteter, komfort och livslängd. Således är det minst att ha tillräckligt med fack för att ta allt du behöver för en bra resa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top