Bästa Värmekikaren 2022 – Test av olika Värmekikare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Zeiss DTI 3/35 Värmekamera

Pulsar Helion 2 XQ38F

Pulsar Accolade 2 LRF XP50

Pulsar Axion XM30S Värmekamera

Klicka här för att se fler Värmekikare.

Bäst i test Värmekikare 2022

Jakt på natten är verkligen inte allas grej. Den nattliga aktiviteten kräver ett stort djup av erfarenhet, kunskap och skicklighet hos en jägare. Viss utrustning är en nödvändighet vid nattjakt. Det är omöjligt för det mänskliga ögat att upptäcka och spåra byten utan värmekikare. Som nattjägare behöver du den bästa värmekikaren för denna aktivitet. Kombinationen av dina jaktkunskaper och med hjälp av en bra värmekikare innebär högeffektiv nattjakt. All typ av jakt på natten behöver termisk utrustning av god kvalitet, det kan vara allt från värmekikare, termiska sikten eller termiska kameror.

Värmekikaren arbetar med mekanismen för att fånga föremålets värmesignatur och hjälper dig att spåra rörelse och sikta in på ditt mål. Ofta antar människor att eftersom det är en avancerad teknik, skulle den termiska värmekikaren vara mycket dyr. Men i motsats till denna vanliga tro är de ganska överkomliga och lättillgängliga idag.

När det gäller att välja den bästa värmekikaren för jakt kan det vara mycket förvirrande och det kan bli väldigt svårt att välja den perfekta värmekikaren som passar dina behov och din budget. Så vi har undersökt och valt ut de fyra bästa värmekikarna för dig så att du lätt kan fatta rätt köpbeslut.

Läs även >>> Bäst i test Värmesikte 2022

Recensioner

Nedan följer recensioner på de två bästa värmekikarna i vår tabell.

Pulsar Accolade XP50 värmekikare

Pulsar Accolade XP50 är utformad för att ge spårning på lång sikt. värmekikaren kan plocka upp värmesignaturen för ett mål av mänsklig storlek så långt som 2000 meter. För en närmare vy kan du zooma in upp till 20 gånger.

XP50 lyckas behålla en ganska skarp bildkvalitet för de flesta zoomnivåer. Detta tack vare den högupplösta 640×480 termiska sensorn. Pulsars exklusiva Image Boost Technology ökar också bildens tydlighet. Image Boost använder en programvarealgoritm för att öka bildens skärpa och övergripande kvalitet.

Alternativet för videoinspelning är perfekt om du vill granska dina äventyr senare eller dela dem med vänner. Du kan spela in upp till 150 minuter 640×480-video eller ta 10 000 bilder. Media lagras i internminnet (8 GB) och du kan ladda ner det till en dator via USB-porten. Du kan också strömma livevideo till en smartphone tack vare den inbyggda WiFi-anslutningen. Det här är praktiskt om du vill att din jaktpartner också ska se vad du ser. Du kan också streama direkt till YouTube.

Vanligt beröm från användare av Accolade XP50-kikaren är hur bekväm de är att använda. De är lätta och tack vare det variabla interpupillära avståndet kan du justera dem för en perfekt passform. En annan sak som användarna älskar med Accolade XP50 är deras hårda konstruktion. Dessa värmekikare har IPX7-väderbetyg, vilket betyder att de är vattentäta och dammtäta. Så var inte rädd för att ta dem utomhus i något slags väder.

Batteritiden är inte så dålig. Det uppladdningsbara batteriet räcker cirka 8 timmar med kontinuerlig användning. Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar inbyggd stadiametrisk avståndsmätare, skarp AMOLED-skärm och bild-i-bild-läge vid zoomning.

Sammanfattning

Pulsar Accolade XP50 värmekikare är väl värt den höga prislappen. De är utmärkta för jägare som letar efter väderbeständig värmekikare som kan upptäcka byte på långt avstånd.

Pulsar Accolade XQ38 värmekikare (ersatt)

Pulsar XQ38 värmekikare erbjuder de flesta funktioner och specifikationer för XP50, till ett lägre pris. Det största offret du behöver göra är i upplösning. 384×288-sensorn är en nedgradering från XP50: s 640×480-sensor. Men bildkvaliteten är fortfarande mycket bra så länge du inte zoomar in för nära. Du har frihet att använda hela förstoringsområdet 3,1x-12,4x men förväntar dig viss bildförvrängning när du går högre.

En inbyggd stadiametrisk avståndsmätare låter ditt ungefärliga avstånd till ett mål. Liksom XP50 har XQ38 WiFi-anslutning som låter dig strömma livevideo på YouTube eller en smartphone. Du kan också spela in videor och ta bilder och senare överföra dem till en dator via USB-porten.

XQ38 har IPX7-väderbetyg, vilket betyder att den är damm och vattentät. Den är också mycket lättare jämfört med de flesta värmekikare, vilket gör den perfekt för långvarig spårning. Batterilivslängden på 8 timmar borde vara en bra stund.

Nackdel

Om du gör mycket långväga jakt rekommenderar vi istället Pulsar XP50 värmekikare. XQ38 värmekikare har en kortare räckvidd på 1500 meter. Dessutom är förstoringen på XQ38 mindre kraftfull.

Sammanfattning

Pulsar XQ38 värmekikare är perfekta för jägare som letar efter billigare värmekikare med utmärkt optisk prestanda.

Köpguide för Bäst i test Värmekikare 2022

Vi kommer att titta på några av de viktiga faktorerna och funktionerna i dessa enheter under rubrikerna nedan. De funktioner du väljer beror i hög grad på hur du tänker använda din värmekikare, och det kommer att vara ett återkommande tema under denna köpguide. Vi tittar på saker som förstoring och detekteringsområde, liksom upplösning och färglägen, och förhoppningsvis får du en tydligare bild av hur du kan få en tydligare bild av din nattliga omgivning.

Köpguide innehållsförteckning:

 • Upplösning
 • Detektionsområde
 • Förstoring
 • Linser
 • Färglägen
 • Synvinkel
 • Foto/video
 • Uppdateringsfrekvens
 • Hållbarhet
 • Storlek/vikt
 • Vattentäthet
 • Batterityp/tid
 • Anslutning
 • Teknik
 • Termisk sensor
 • Bekvämlighet
 • Inbyggda funktioner

Upplösning

Du måste ta hänsyn till bländarstorleken när du bedömer värmekikarens upplösningsfunktioner, ungefär samma som med alla andra optiska enheter. Upplösningen kommer att kopplas direkt till hur stor bländaren är, och detta kan vara en viktig faktor – speciellt om du tänker observera mål för lång räckvidd.

Detta är en av funktionerna som troligen kommer att drabbas av billigare enheter, och du måste verkligen vara försiktig så att du inte går så lågt när det gäller budgeten för att göra enheten oanvändbar för de applikationer som du behöver den för. Om du behöver identifiera mål på ett tillförlitligt sätt på längre avstånd, vilket kan vara ett säkerhetsproblem när du är ute på jakt på natten, då kommer du absolut att vilja ha en termisk kikare.

Kikaren ger dig en tillräckligt bra nivå av upplösning för att kunna urskilja skillnaden mellan ett svin eller en hjort och en medjägare innan du går till geväret. När du letar efter en utrustning som du behöver för att kunna skanna ett bredare synfält på ett tillförlitligt sätt är upplösning en prioritet.

Detektionsområde

Detektionsområde kan i princip definieras som förmågan som din termiska värmekikare har för att tydligt definiera ett mål på ett visst avstånd eller avstånd. Det här är en annan instans där du måste ha en mycket tydlig uppfattning om vad du brukar göra när du är ute på fältet. Vissa enheter kommer att vara utrustade för kortare avståndsobservation, andra för mellanliggande operationer, och andra kommer att konstrueras för att skanna på mycket längre avstånd.

Så du kommer att ha mycket nytta av att ha en bra fundering och en mycket tydlig uppfattning om hur du ska använda din nya termiska värmekikare när du är ute på natten. Du betalar bra pengar för att få kapacitet du inte behöver såvida du inte gör det, så det är väl värt ansträngningen och tid att sitta ner och tänka innan du väljer.

Förstoring

Förstoring är en annan funktion som, när den förbättras, avsevärt kommer att öka kostnaden för den termiska värmekikare du funderar på. Det är därför oerhört viktigt att inte köpa värmekikare med stora mängder inbyggd förstoring om du säger, du bara kommer att använda dem i skogen eller på kortare avstånd.

Tekniken som krävs för att förbättra förstoringsnivåerna i en enhet är kostsamt, och det kommer därför att påverka den totala kostnaden för värmekikaren, så ha en god uppfattning om vad du tänker använda dem till. På samma sätt ska du inte spara på den här funktionen om du ska använda dem på långa avstånd och du behöver en bra bild på ett avstånd som är längre bort. Du får idén. Välj bara noggrant, baserat på vad du behöver dem för.

Linser

Kikare med större linser är mer lämpliga för att titta på och spåra fåglar. De har ett bredare synfält som kan samla in mer ljus, vilket är viktigt i svagt ljus som jakt i gryningen eller i skymningen. Om du letar efter något astronomiskt, få de bästa termiska nattsynskyddsglasögonen med extra stor lins (70 mm är vanligt) och en minimal förstoring för att se stora tråkiga föremål som nebulosor och andra galaxer.

Du kanske vill välja värmekikare med större förstoring och en mindre lins om du föredrar att se detaljer om små fåglar på längre avstånd. Vikten på värmekänslornas värmekikare beror direkt på linsernas vikt, så du bör överväga detta. Sammantaget har termiska kikare i standardstorlek en linsdiameter på över 30 mm, medan mindre värmekikare erbjuder en linsdiameter på mindre än 30 mm.

Färglägen

Du använder färglägen när du utför olika uppgifter under olika förhållanden. Om du går efter en anständig värmekikare får du troligen ett bättre utbud av färglägen och därmed en större användarupplevelse och mycket mer mångsidighet och effektivitet. Termisk värmekikare fungerar mer effektivt när du har fler färgalternativ.

Om du till exempel vill identifiera och observera mål på långt avstånd på ett tillförlitligt sätt, ger ett sepia-alternativ den bästa kontrasten på natten. Violett färgläge markerar mål snabbare när du skannar större områden innan du går till siktet. Kort sagt, ju bredare utbudet av färglägen som är tillgängliga för dig, desto bredare kommer du att kunna utföra uppgifter snabbt och effektivt. Perfekt för jaktapplikationer, när du behöver vara på bollen och förberedd hela tiden.

Färgpalett

Flera färgpaletter möjliggör den bästa differentieringen av mål mot bakgrundsfunktioner. Både brottsbekämpning och jägare är beroende av enhetens förmåga att plocka upp värmesignaturer för levande mål för snabb och säker upptäckt. Behovet av att växla mellan färgpaletter kan vara användbart när förhållandena ändras.

 • White Hot – visar svalare föremål i svart, varmare föremål i vitt. Bra för stadsområden.
 • Black Hot – motsatsen till White Hot. Visar svalare föremål i vitt och varmare föremål i svart. Utmärkt för brottsbekämpning, jägare och för livsliknande bilder.
 • Sepia – använder White Hot-paletten som en bas med en nyans av guldtoner under längre perioder av glasning för att minska ögonbelastningen.
 • Regnbåge – färgstark palett som de flesta associerar med värmebilder. Tillåter detektering av värmeenergi som visas med röda och orange nyanser. Kan också upptäcka små temperaturförändringar.

Att maximera användningen av en färgpalett är till stor del en fråga om preferenser. Det krävs övning och kunskap om hur din termiska enhet fungerar för att bli effektiv för att upptäcka mål och temperaturförändringar på alla avstånd.

Synvinkel

En av de främsta anledningarna till att du ska investera i en termisk värmekikare är det faktum att de är utformade för att se ett bredare synfält än om du bara använde en monokulär eller nattsyn på ditt skjutvapen. , till exempel. Värmekikare används i fältet för att möjliggöra visning av ett brett spektrum, så att det blir enklare och effektivare att skanna större områden för ett mål. Du vill se till att de termiska värmekikare du ska ge dig en anständigt bred betraktningsvinkel. Det betyder att du snabbt kan skanna stora områden och inte missa något.

Foto och videoinspelning

Detta alternativ är bäst för jägare eller djurentusiaster som också är bloggare eller gillar att observera deras jakt eller äventyr. Dessa inspelningar eller foton kan enkelt sättas ihop och göras till en film eller dokumentärer och delas på sociala mediekanaler. Inspelningsfunktionerna hjälper dig också att analysera eventuella misstag som begås under jakten och kan senare rättas till eller korrigeras.

Om du vill skapa och marknadsföra dina videoklipp ska du alltid gå till värmekikare som ger dig lång inspelningstid. Annars om du bara behöver hjälp med att förbättra dina jaktkunskaper kan du köpa värmekikare med mindre inspelningstid eller helt enkelt köpa enkel värmekikare för jakt.

Uppdateringsfrekvens

Uppdateringsfrekvens avser antalet bilder som värmekikaren tar på en sekund. En högre bildhastighet resulterar i mjukare och mer flytande bilder, särskilt när du flyttar eller spårar ett rörligt mål. En uppdateringsfrekvens på 50 Hz eller 60 Hz är bäst. Men om du har en budget kommer en termisk kikare på 30 Hz att göra även om bilderna blir lite hackiga när du är på språng eller observerar ett rörligt djur.

Hållbarhet

Du måste tänka på hur du kommer sannolikt att använda värmekikaren när du tar hänsyn till denna faktor. Om du till stor del är stilla medan du använder dem för att övervaka mål, är den robusta designen inte lika viktig som om du är den typ som sannolikt kommer att röra sig snabbt genom svårare terräng. Allt som kommer att vänja sig ute på natten måste ha inbyggd hållbarhet, men som allt annat, ta hänsyn till hur du tänker använda utrustningen när du köper.

Storlek och vikt

Enligt vad vi har sett är termisk värmekikare i allmänhet stor och tung. De kommer att vara cirka 15–30 cm långa och 2 kg eller tyngre i vikt. Det finns många komponenter som går att göra en termisk mörkerseendeenhet, och tillägget av batterivikt eller släpande runt batteripaket, allt lägger till. Om enheten är tung, har hög effekt och flera funktioner, se till att den kan monteras på ett stativ för att maximera användningen och få bästa möjliga bildkvalitet.

Vattentäthet

Som med hållbarhet kommer detta att bero på ditt eget specifika användningsmärke. Om du ofta är ute och jagar på natten vid dåligt väder, eller om du tenderar att rusa runt i bäckar och floder, måste du prioritera vattentäthet. Om du sitter i en hud och tittar på vilda djur är det inte kommer att bli en sådan faktor. Välj klokt, eftersom du betalar för en högre nivå av vattentätning, även om du aldrig behöver det.

Batterityp och batteritid

De flesta värmeenheter ger i genomsnitt cirka 6 timmars drift. Den låga änden – 4 timmar med den höga delen av 16 timmar eller mer. På grund av den aktiva sensorn och de digitala funktionerna förbrukar de mer batterikraft jämfört med äkta nattvisionsenheter. Användningen av ytterligare digitala funktioner som videoinspelning, streaming osv kommer att äta upp batteritiden.

Många värmeelement kräver CR 123-batterier för att fungera kompatibelt med både litium och uppladdningsbara, även om vi ser inbyggda uppladdningsbara batterier utrustade med högfunktionella digitala modeller. De flesta är kompatibla med kraftbanker, externa batteripaket och liknande.

Anslutning

Jägare som gillar teknik har ett stort intresse för anslutningslägena för sin termiska enhet. Du vill ha något som kommer med Bluetooth och inbyggd Wi-Fi-anslutning. Detta hjälper dig att dela dina filer med andra enheter eller med intresserade parter. Kontrollera att din enhet är kompatibel med ditt operativsystem.

Smart teknik

Med tiden har vi kommit att uppskatta den digitala världen. Det är därför även i värmekikare är det en ganska populär funktion. Extrafunktionerna som GPS och e-kompass kan verka som de blå funktionerna, men de hjälper dig att ta reda på din plats, var du har varit och vart du ska. Andra funktioner som att ta foton och video är också viktiga. De är inte bara för rekreation och återupplevelse av speciella ögonblick, men de är till nytta för att spela in bevis för de rättsvårdande.

Nära fokus

Det anses vanligtvis bra att ha FLIR-kikare som gör att du kan komma mindre än 2m nära. Ändå bör du vara uppmärksam på förstoringen och jämföra den i samma kategori, eftersom vikten beror på många faktorer som du tidigare har läst om.

Termisk sensor

Vanligtvis kommer termisk värmekikare med nattsyn under två olika typer av termiska sensorer, såsom vanadiumoxid (Vox) mikrobolometer och bildförstärkarrör för både termisk och nattsyn. Även om du inte kan göra mycket med enhetens termiska sensor, kan du kontrollera om den fungerar bra under svåra förhållanden. Titta även på drifttemperaturen för den termiska värmekikaren.

Bekvämlighet

När det gäller komfort finns det två viktiga aspekter att tänka på. Ett, värmekikarens vikt. Om du tror att du kommer att använda dem under längre perioder, leta efter en lätt modell som inte tröttnar på dig. Två, kontrollera om värmekikaren har ett justerbart interpupillärt avstånd. Det här är avståndet mellan dina ögon. värmekikare med justerbart interpupillärt avstånd ger en garanterad passform.

Inbyggda funktioner

Videoinspelning: De flesta termiska kikare låter dig spela in video och ta bilder. Billigare modeller har ett alternativ för videoutgång, vilket innebär att du måste använda en DVR om du vill spela in video.

Video streaming: Vanligtvis tillhandahålls tillsammans med videoinspelning. Videostreaming är endast tillgängligt i värmekikare med WiFi-anslutning.

Avståndsmätare: De flesta värmekikare har en inbyggd avståndsmätare som beräknar avståndet till målen. Laseravståndsmätare är bäst, men stadiametriska avståndsmätare är mer dolda.

Lista över de bästa Värmekikarna 2022

 • Bäst i test: Pulsar Axion XQ38 Värmekikare
 • Populärast: Pulsar Helion 2 XQ38F Värmekikare
 • Premiumval: Pulsar Accolade 2 LRF XP50 Värmekikare
 • Billigast: Pulsar Axion Key XM30 Värmekikare

Fördelar med en termisk värmekikare av högsta kvalitet

Det är sant att nästan alla jägare och djurskådare måste väga upp några olika faktorer när de väljer utrustning för fältet. De flesta av oss måste ta hänsyn till kostnaden, eftersom väldigt få av oss har bottenlösa fickor och optisk utrustning, särskilt med nattsyn, tenderar att vara på den dyra sidan.

Ändå är denna utrustning en viktig del av nattliga aktiviteter och det är omöjligt att vandra runt på natten utan den. Vikt är en annan viktig faktor för de flesta jägare och observatörer, för det finns mycket utrustning vi behöver, och vikten stiger snart. Särskilt jägare kommer att bära ett skjutvapen eller en båge, ammunition och mycket annat redskap, så vi måste vara försiktiga i allmänhet när vi tar till fältet, att vi inte tar för många saker med oss ​​och väger oss ner . Det är ineffektivt och det kan snart ta bort njutningen av en jakt.

Många jägare kommer att sluta offra en del av förmågan hos överlägsen optik för att spara vikt och bulk. Denna inställning resulterar ofta i användning av en monokular för när man skannar större områden på natten. Även om det är förståeligt, finns det också en hel del dumhet i detta tillvägagångssätt. Termisk värmekikare ger så mycket mer än andra typer av optik. I en situation där det inte är viktigt att missa ett mål är det svårt att se förbi värmekikare för effektivitet och en framgångsrik jakt.

Om du kan identifiera mål på längre räckvidd och söka efter aktivitet runtom har du en mycket bättre chans att söka efter ett större antal mål och få ett lyckat skytte. Som med alla enheter av denna typ, ju bättre kvalitet ett objekt du går för, desto bättre användarupplevelse får du, desto större mångsidighet, robusthet och förmåga enheten kommer att ha, och desto fler mål kommer du att nå. När det gäller termiska optiska enheter finns det inget substitut för kvalitet och hur många funktioner du köper. Det är viktigt att låta dig spendera så mycket du kan och ställa in din budget där.

Bi-okulär, binokulär och monokulär

Har du någonsin förväxlat mellan tvåokularer och värmekikare? Låt oss se skillnaden mellan dessa två utrustningar när det gäller design, arbete och prestanda. För det första, den termiska värmekikaren, dessa är samma som de vanliga kikarna, den har två objektivlinssystem och en termisk bildfunktion. Med det upptäcker den emitterad värmeenergi från sakerna och erbjuder värmebilderna. I själva verket kan du kalla den här enheten som värmekänslokikare och infraröd värmekikare när den bearbetar den utsända värmestrålningen för att ge bilderna till sina användare.

Det bästa eller området där värmekikaren slår tvåokularerna är att den använder sina två objektiv som har samma storlek. Den får den dubbla mängden information som en enda lins så att den kan ge dig högkvalitativa och detaljerade termiska bilder. Med sin förbättrade stereoeffekt blir avståndsberäkningen mer effektiv för dig.

Men anledningen till att bi-okulär in i raden beror på kostnaden för värmekikare för att göra sina två linser. Egentligen är termiska kikare inte lika populära som den termiska monokulären i jaktindustrin, men den termiska värmekikaren är bäst för att upptäcka och rikta in sig. De två främsta orsakerna till detta är dess vikt och kostnad. Eftersom värmekikaren med två objektivlinser väger högre än monokular som bara har ett okular och en lins. Dessutom är prislappen för termisk värmekikare av hög kvalitet relativt hög för budgeterade köpare. Det finns dock en bra kombination av både värmekikare och monokulär. Det kallas termiska tvåokularer.

Termiska okularer har en objektivlins som monokular, men den har två ögonstycken. Så du kan se den genererade termiska bilden genom båda ögonen som en värmekikare. Den enda storheten hos termisk bi-okular är att den liknar värmekikaren men med mindre vikt och kostnad, och mer effektiv än monokular. Dessa termiska tvåokularer används ofta i olika kommersiella och medicinska tillämpningar.

Vi har analyserat två studier för att dra slutsatsen vilken som är bättre mellan binokulär och biokular. Baserat på forskningen som gjorts på 35 manliga volontärer för att gå över terrängområdet till fots, hade termisk värmekikare gett bättre prestanda. I den andra studien om måldetektering i en buskfil gav både termisk värmekikare och tvåokular samma resultatnivå. Båda värmeavbildningsanordningarna rekommenderas för jakt på natten och mörkt vilda.

Värmekikare kontra nattkikare

Många blandar ihop värmekikare och nattsyn. Det här är två olika tekniker. Värmeavbildningsverktyg och apparater samlar infraröd strålning och gör den till ett termogram. Ett termogram är en bild som består av temperaturmönster, med olika värmenivåer representerade av olika färger. Värmekikare är inte beroende av synligt ljus. Du kan använda termisk bild för att se i fullständigt mörker eller genom dimma, damm, regn eller rök.

Nattsyn, å andra sidan, förlitar sig främst på synligt ljus. De samlar omgivande ljus (månsken eller stjärnljus) och förstärker det för att hjälpa dig att se föremål i mörkret. Nattvisningssikte och värmekikare kan också fungera om det inte finns något omgivande ljus (t.ex. en månlös molnig natt) så länge de har en IR-belysning.

I så fall producerar de infrarött ljus som gör att de kan ‘se’ i mörkret. Nattkikare är vanligtvis mycket billigare jämfört med termisk värmekikare. På nackdelen kan du inte använda nattsyn under dagen, eftersom det kan skada dem. Nattkikare och sikten kan inte se djur genom buskar, rök, dimma eller regn.

När fungerar vardera teknik bäst?

Nattsyn och värmekikare med termisk bildanvändning används för en mängd olika ändamål som inkluderar taktisk användning, hemförsvar och jakt.

Där nattkikare fungerar bättre

Nattsyn används främst när du är i jaktfältet, den kan användas för att upptäcka djur och enkelt identifiera fläckar. Eftersom den levereras med en infraröd laser kan du rikta punkten exakt medan du bär ett hjälmfäste. Det gör att vi kan upptäcka de potentiella hoten genom ansiktsigenkänning, i termik, du kan inte göra det.

Där termisk värmekikare fungerar bättre

Termik identifierar föremålen genom pensel och till och med dimma, du kan observera de omgivande områdena och fixa målet. Termiska kikare med avståndsmätare kan hjälpa jägaren att se målet på lång räckvidd, så för jakt i täta områden är denna optik det rätta valet.

Olika typer av termisk avbildning

Jägare måste se sina mål på avstånd och ibland i mörkret eller genom tjock pensel. Nakna ögon är bra för närbilder av djur i ett öppet område, inte så mycket på natten när det är dimmigt eller tjockt trädbevuxet. Du kan få en vanlig värmekikare, en monokular eller ett gevär. Men dessa är bara användbara när det finns mycket ljus. Det vill säga under en klar dag.

Värmeoptik beror däremot inte på närvaron av ljus. Du kan spåra ett vildsvin när det är dimmigt, genom en buske eller till och med i totalt mörker. Den bästa värmekikaren beror på dina behov och budget. Här är en snabb förklaring av de vanligaste typerna av termiska kikare.

Termisk värmekikare: Dessa ser ut som vanliga värmekikare men använder en termisk sensor för att samla infrarött ljus från omgivningen. Miljön framstår som klumpar i olika färger som representerar olika temperaturer. En anima sticker ut eftersom den ger ut mer värme än miljön.

Termiska biokulärer: Biokulärer har en objektivlins (den del som samlar infrarött ljus) som en monokulär men två okular som värmekikare. Biokularer är något billigare och lättare än värmekikare. När det gäller optisk prestanda är värmekikare bättre.

Termisk monokular: En monokular har ett okular och en objektivlins. Du använder den med ett öga. Även om de inte är lika bra som värmekikare eller biokular när det gäller optisk prestanda, föredrar de flesta jägare termisk monokular eftersom de är prisvärda, kompakta och lätta.

Termiska sikte: Ett termiskt sikte är en monokulär utformad för att monteras på ett jaktgevär. Många termiska sikten kommer med extra inbyggda funktioner som hjälper jägare att spåra och rikta byten. Dessa inkluderar avståndsmätare och justerbara trådkorn.

Tillämpningar av termisk avbildning i jakt

Det slutgiltiga syftet med termisk avbildning är att ge en tydlig syn även i mörker, den kan användas för jakt på vilda djur och i andra applikationer som att kartlägga jaktmarkerna. Dess höga upplösning och känslighet har ett optiskt system som fokuserar på infraröd strålning som innehåller tusentals pixlar. Det finns dussintals termiska kikare för nattjakt som oftast tillverkas av toppmärken som ATN, Pulsar, FLIR, etc. Du kan använda en handhållen termisk värmekikare för enkel användning medan du är på jaktfältet.

Tips för användning av värmekikare

Som vi vet är termiska anordningar komplicerade och ömtåliga; om du misshandlar dem kommer du att ångra dig. Följ dessa tips för att undvika problem relaterade till din termiska enhet:

Var försiktig

Vi är alla mycket imponerade av de DIY-rengörings- och reparationsvideor som YouTube fortsätter att rekommendera oss. Men när det gäller känslig utrustning, STAY AWAY. Ja, tro inte att du är en certifierad tekniker som kan öppna upp de känsliga delarna, rengöra dem och placera tillbaka dem bara för att du har sett en video. Linser, okular, belysning och mikrofoner, i själva verket är alla delar av termisk bildoptik känsliga, vilket bör hanteras med försiktighet. Så om du har planer på att reparera din termiska enhet hemma, glöm dem.

Skydda värmekikaren

Även om de flesta av dessa optik är stötar och väderbeständiga, är det obligatoriskt att ta hand om dem. Skydda dem från att kollidera mot hårda ytor, falla i vattnet och starka på fuktiga eller dammiga platser. Kom bara ihåg att du har spenderat mycket på den här gadgeten, det hjälper dig att vara extremt försiktig med den.

Vanliga frågor om Värmekikare

Kan man spela in videor med en värmekikare?

Denna funktion kommer att övervägas om du vill ta bilder och videor under användning. Om du sätter ihop en film av en jakt eller bara vill observera och spela in vilda djur eller något annat som du råkar råka av medan du är ute i fältet, kommer de här funktionerna att göra det möjligt för dig att göra det digitalt du kan se tillbaka och redigera bilder senare.

Hur viktigt är vattentätning och hållbarhet hos en värmekikare?

Vattentätning och hållbarhet är mycket viktiga och avgörande punkter som du bör tänka på när du köper en termisk kikare. Eftersom jakt är grov terräng och all väderaktivitet är vattentätningsförmågan ett måste i en värmekikare. Den termiska kikaren är också dyrast, så om den inte är vattentät kan vattnet förstöra och skada det.

Värmekikarens hållbarhet blir mycket avgörande om du jagar genom att flytta ofta måste värmekikaren vara grov och tuff. De ska kunna klara terrängens ojämnhet. Men om du är mer av en stationär jägare spelar utrustningens grovhet ingen roll.

Vilka är fördelarna med att köpa en termisk värmekikare av bästa kvalitet?

Nattsyn har alltid varit en favorit och också en viktig funktion för jägare. Men att vara på den dyra sidan köper inte alla det. Man kan inte föreställa sig ett nattligt djur utan termisk värmekikare eller nattsyn. Men det finns många faktorer som du måste tänka på innan du väljer den bästa värmekikaren för dig.

Vikten av termisk värmekikare är en av dem. Som jägare måste du bära många viktiga saker, som en båge, skjutvapen, ammunition och många andra saker. Eftersom jakt kräver att man går mycket och rör sig snabbt, skulle den tunga belastningen innebära trötthet och fördröjning. Faktum är att mer vikt kan döda jaktglädjen och göra det till en tröttsam och irriterande aktivitet.

Eftersom en jägare inte kan kompromissa med sitt skjutvapen och ammunition, är det ofta optiken som får slaget vid belastning. Hunter kompromissar ofta med överlägsen termisk värmekikare för värmekikare som är lätta och lätta att bära. Men det är ett misstag och bör undvikas. Termisk värmekikare ger nattoptik och är väldigt viktigt vid nattjakt. De ger exakta bilder och aktiviteter på längre räckvidd.

Dessa är ett nyckelelement till en högre dödlighet och en 100% framgångsgrad. Så det är tillrådligt att aldrig klippa på den termiska värmekikaren när du ska på jakt på natten. En viktig punkt att komma ihåg är att den termiska värmekikaren ska vara av toppkvalitet. Kompromissa aldrig med kvaliteten och funktionerna i termisk värmekikare.

Hur bra upplösning behöver en värmekikare?

Bländarstorleken är huvudkomponenten när man undersöker värmekikarens upplösning. Ju större bländare desto bättre upplösning. Detta är avgörande när du är i långväga mål under jakt. De billigare termiska kikarna äventyrar denna aspekt och deras upplösning är dålig. Så kompromissa inte med dina termiska värmekikares upplösningsfunktioner för några tiotal kronor. Långdistansjakt på natten är ett enkelt jobb, du behöver precision för att identifiera målen.

Visionen ska vara tydlig och du bör lätt kunna skilja mellan byten och en ved eller till och med en människa. Det största antalet dödliga jaktolyckor inträffar på grund av värmekikare av låg kvalitet. Upplösningen bör vara den främsta prioriteten när du köper en värmekikare, som kan erbjuda ett tydligt och pålitligt brett synfält.

Hur mycket påverkar förstoringen i en värmekikare?

Förstoring är en annan viktig aspekt att leta efter när man köper termisk värmekikare. Denna teknik definierar noggrannhet och precision för en termisk kikare. Kostnaden för värmekikaren ökar med en ökning av förstoringen. Detta beror på att värmekikarens förstoringsteknik är en dyrare affär. Men om du är på jakt på långdistans blir den här funktionen din nödvändighet. Så att spendera lite mer på förstoringen skulle verkligen gynna dig på lång sikt, med förbättrad dödhastighet. Så välj instrumenten som passar dina behov.

Vad är ett förvaringsområde?

Den tydliga identifieringen av målet från ett visst område kallas förvaringsområde i en värmekikare. Därför är denna aspekt också avgörande som jägare. Det finns olika värmekikare som tillverkas för korta, långa och medellånga avstånd. Du måste välja ditt redskap enligt dina jakt- och skjutpreferenser. Du är jaktstil och vilken typ av ditt byte hjälper dig att välja det perfekta valet för termisk värmekikare. Så analysera dina behov och välj det intervall som passar din jaktstil och välj värmekikare som ger det intervallet.

Hur länge håller batteriet i en termisk värmekikare?

Även om olika modeller har olika krav på batteriets livslängd beror batteriets livslängd totalt sett på användningen. Om du använder Wi-Fi-alternativet i din värmekikare eller strömmar live så skulle saften från ditt batteri tappa snabbare.

Hur väljer man den bästa förstoringen?

Den bästa förstoringen beror på din jaktmiljö och dina behov. Om du jagar i ett tjockt skogsområde hjälper en 25x zoom dig inte genom träd och buskar. Få en billigare värmekikare med lägre förstoring istället. Men om du jagar i öppna områden kommer högre förstoring att hjälpa dig att upptäcka och spåra djur på avstånd. Och kom ihåg vad vi har diskuterat ovan om att para ihop rätt upplösning och förstoring. En låg upplösning och hög förstoring passar inte bra tillsammans.

Vad är skillnaden mellan bi-okulära och binokulära värmekikare?

En av de första sakerna du kommer att märka när du börjar undersöka termisk optik där du kan titta igenom dem med båda ögonen är att du får både termisk bi-okular och värmekikare. Så vad är skillnaden? En riktig termisk värmekikare har två objektivlinser, som samlar in information från var och en av dem, medan ett dubbelokular bara har en objektivlins, men har ett ögonstycksarrangemang som låter dig titta på bilden den genererar med båda ögonen.

Dessa skiljer sig naturligtvis båda från termiska monokular som bara har en lins och du kan bara se bilden med ett öga. Fördelen med en riktig värmekikare är att den med samma storlek linser samlar in dubbelt så mycket information som en enda lins, vilket kan leda till en högre bildkvalitet och bättre nattsyn. Utöver detta får du en bättre stereoeffekt för att förbättra avståndsuppfattningen.

På nedsidan kostar det mer att göra två linser, vilket i sin tur kan leda till en dyrare produkt. värmekikare är också ofta lite tyngre också. Fördelen med en bi-okular framför en monokular är att det som en riktig värmekikare är mycket lättare att se och använda med båda ögonen och du får en mycket bättre och mer uppslukande upplevelse.

Är termisk värmekikare bättre än nattkikare?

I vissa aspekter är de det. Till exempel kan värmekikare se genom dimma, regn och rök, medan värmekikare för nattsyn (NV) inte kan. Du kan också använda värmekikare under dagen medan NV-kikare är begränsad till nattbruk. Den främsta nackdelen med termisk syn är kostnaden. Värmekikare kan vara mer än tio gånger dyrare än nattkikare.

Hur långt kan värmekikare se?

Det beror på sensorns upplösning och miljön. Med en högupplöst sensor kan du se så långt som 2000 meter eller längre, medan en sensor med lägre upplösning bara kan låta dig se upp till 1000 meter. I en trädbevuxen miljö ser du inte särskilt långt även med värmekikare med hög upplösning.

Hur bred synvinkel behöver man i en värmekikare?

Termisk värmekikare är när som helst bättre än monokular eller nattsyn när det gäller betraktningsvinkel. Den enkla anledningen är att de ger ett bredare synfält. Den termiska värmekikaren ger dig en större betraktningsvinkel så att du kan skanna bredare områden för din jakt. Så välj alltid deras termiska värmekikare som ger dig bästa möjliga räckvidd i betraktningsvinkel, vilket skulle vara en välsignelse för dina jaktkunskaper.

Vad är den bästa förstoringen för värmekikare?

Allt beror på dina mål. Om du zoomar ofta bör du justera värmekikaren, eftersom bilden blir väldigt instabil när den används i stående läge. För jakt är en 7x eller 10x förstoring värmekikare det bästa valet. Ett perfekt alternativ för långdistansfotografering, som jakt på Varmans, är förstoringen 12-16 gånger.

Vad är den bästa styrkan i kikarna för termisk bild?

Du bör leta efter värmekikare med 7 till 10 gånger kraft, beroende på dina behov och plats. sportentusiaster kommer att vara nöjda med 7x-modellen, medan jägare behöver 10x termisk kikare eller bättre för mer avlägsen observation.

Är nattsyn bättre än termisk?

Det är bra att använda värmekikare med termisk bild som hjälper dig att identifiera önskat objekt. Nattsyn används bäst för att identifiera föremål endast om du behöver känna igen ansikten eller vid hjortplundring.

Vilka olika färglägen finns i en värmekikare?

De bättre färglägena i värmekikare innebär att din värmekikare skulle ha maximalt färgläge, så att din prestanda och mångsidighet skulle förbättras. Körningen av den termiska värmekikaren är bättre om de har fler färgalternativ.

På natten förbättrar färgalternativet din jaktkompetens, kontrasten ökar kraftigt genom att använda sepia-alternativet och det violetta färgalternativet skulle identifiera målet snabbt. Sammantaget ökar färglägena i termisk värmekikare din jaktförmåga och hjälper dig att identifiera djuret exakt och snabbt. Så välj alltid en värmekikare som ger dig maximalt färgläge.

Kan den termiska värmekikaren modifieras?

Det är inte tillrådligt om du inte är tekniskt kunnig eller inte har erfarenhet av prylar. Vissa människor ändrar och förbättrar sin termiska värmekikare och gör dem mer exakta och avancerade. Men det bör bara prövas på en billig eller gammal.

Vad är detektionsintervallen? Vad gör den?

Din termiska värmekikare kan ge dig mycket tydliga bilder av dina mål upp till ett visst avstånd, och det här är vad vi kallar detekteringsområdet. Beroende på vilket objekt det är får du olika detekteringsintervall, som kan vara korta, medelstora eller långa räckvidd. Ditt mål bör vara att välja en enhet som har rätt detektionsområde baserat på vilken aktivitet du vill engagera dig i.

Låt oss säga att du har ett intresse för att utforska vilda djur som involverar skytte eller jakt, du behöver en termisk kikare som låter dig övervaka dina mål. En kortdistans- eller medelstor enhet rekommenderas i detta fall. Men för övervakning, brottsbekämpning eller marina ändamål vill du ha en enhet som ger en långsiktig bild av dina mål.

Kan man använda den termiska värmekikaren på dagtid?

Det beror helt på modell och varumärke. Vissa termiska värmekikare fungerar mycket bra under dagen såväl som på natten. Vissa fungerar bra på natten men är inte så exakta på dagtid. Det finns många värmekikare som fungerar helt bra både dag och natt.

Kan termiska kikare se igenom väggarna?

Nej det kan de inte. Låt oss säga att du fokuserar på ett hus med din termiska värmekikare, bilden den genererar kommer att vara av ytterväggen och inte av sakerna inuti. Alla föremål genererar värme, dvs träd, väggar, vatten, gräs, sand osv .; vi kan dechiffrera typen av objekt i fullständigt mörker med en termisk värmekikare, men vi kan inte se bortom dessa föremål. Samma sak gäller hinder som finns mellan en jägare och hans byte; om det finns ett träd mellan de två kommer jägaren bara att se trädets infraröda strålning.

Hur fungerar termisk avbildning?

Varje objekt, levande varelse och råvara som finns på denna jord utstrålar en viss mängd värme, men vi kan inte se det med blotta ögon. Om vi ​​vill se föremålen i mörkret måste vi registrera mängden och värmemönstret de strålar ut.

Värmebildoptiken gör det ärendet för oss och tar fram en begriplig bild av värme som ett objekt avger. Om du till exempel har avvikit från din väg i en djungel och inte har någon ljuskälla, men du har en värmeavbildningsenhet, kan du komma ut säkert. De brottsbekämpande myndigheterna använder termografiska bilder för att få bort misstänkta misstänkta och identifiera vilken typ av grödor som odlas (eftersom alla grödor har ett distinkt värmeavgivningsområde).

Hur läser jag av värmekikare?

När värmeavbildningsenheten kuraterar en bild åt dig är nästa steg att dechiffrera vad som ligger framför dig. Eftersom värmekikare fungerar när det finns värme, beror färgerna som dessa termogram visar på den värmemängd som något föremål avger; rörliga föremål utstrålar mer värme än de lugna.

Värmebilder var tidigare i två nyanser i början, dvs. svartvitt. De vita områdena representerar föremål som avger högre mängd värme, medan de svarta områdena visar de lugnare föremålen. När du till exempel jagar kommer träden som finns på ditt sätt att se ut som svarta och djuren, fåglarna och det rörliga vattnet kommer att synas som vitt. Nu använder de flesta värmeavbildningsenheter färgscheman för att visa värmemönster. Fyra primärfärger som används i dessa termogram är röda, orange, gula och lila.

Röd färg betyder högsta värme; om ett djur springer kommer det att avge rött ljus. Sedan kommer orange, som är något mindre i värmen än rött, som blåsiga löv. Vatten som är en kall yta ser ut som ett lila, och om det rör sig blir det gult. Obs: denna beskrivning av färger är endast avsedd för jaktmiljön om din fysiska omgivning är annorlunda, du måste bestämma vilka typer av föremål därefter.

Vad används värmekikare till?

Värmeoptik blev populär efter Boston maratonbombningar. År 2013 fångade polisen en bombare från Boston som gömde sig i en båt med hjälp av termisk bildskärm monterad på en övervakningshelikopter.

Sedan dess arbetar alla optikföretag med att utveckla toppmodern termisk optik och människor använder sin användning inom alla områden. Här är några toppområden där vi kan använda optisk värmekikare:

 • Brandmän använder detta för att upptäcka brandens intensitet
 • För att kontrollera vatten- och gasläckage i byggnaderna (eftersom de fångar upp skillnaden i värme)
 • Övervakning av fängelser när det är mörkt
 • Jakt på vilda djur
 • Spionerar
 • Gränssäkerhet
 • Upptäcka inomhus marijuana odlingar

Vad blockerar en värmekikare?

Även om det är nästan omöjligt att undvika de skarpa sensorerna för termisk optik, finns det fortfarande några sätt att minska deras detekteringskapacitet. För det första reflekterar glas inte ljuset tillbaka, det absorberar det. Om man vill se vad som ligger bakom ett glasfönster med värmekikare med termisk bild är det komplicerat.

Hårda ytor som träd, väggar, stenar och tjocka buskar blockerar alla värmekikare, och om en person eller ett djur gömmer sig bakom dessa föremål kan du inte upptäcka dem. Bar hud utstrålar mer infrarött ljus jämfört med det som täcks av trasor. Ulldräkter, filtar och sjalar i hela kroppen, alla blockerar värmekikaren; men de börjar bli svaga när temperaturen matchar kroppens temperatur.

Vad är termisk avbildning?

Solen avger två typer av ljus, infrarött och synligt. Det synliga ljuset kommer till oss i form av sju färger, dvs. det synliga spektrumet eftersom föremålen reflekterar tillbaka dessa sju färger. Men vi kan inte se det infraröda ljuset eftersom objekten inte reflekterar tillbaka det.

Men den termiska bildoptiken registrerar det osynliga ljuset och gör det synligt för våra ögon. Låt oss säga att ett djur rör sig i mörkret; värmekikareoptiken registrerar värmen som djurets rörelse producerar och visar den för oss som en termografisk bild. Den termiska bilden vi får se är av olika färger, mestadels rött, gult, svart och vitt, beroende på vilken intensitet värme ett objekt avger.

Varför är värmekikare så dyra?

Det finns två skäl bakom den kraftiga prissättningen för termisk bildoptik:

Materialen

De flesta termiska linser består av germanium, en sällsynt och kostsam metall. Generellt kostar 1 kg germanium 15 000 kr för optikföretaget, och när man förädlar och tillverkar metoder som gör germanium till en lins kombineras, ökar priset ytterligare.

Teknologin

De vanliga kikarna och monokulärerna är vanliga nu, man kan enkelt få dem från många märken. Men termografi är en mycket avancerad teknik som kräver specialiserade tekniker för att vända det osynliga ljuset till ett synligt ljus. Mikrobolometrar, internminne, gyroskop, belysare och olika sofistikerade tekniker är svåra att hitta, och när du gör det lämnar de ett stort hål i fickan.

Vilket är det bästa alternativet värmekikare eller sikte?

Termisk värmekikare är alltid bättre än sikten, särskilt när det gäller jakt. De ger bättre kontroll och bättre bildkvalitet än sikten.

Sammanfattning av köpguide för Värmekikare

Att hitta rätt termisk värmekikare eller biokular är inte så svårt som du tror. Du bör ha en klar uppfattning om dina krav och de funktioner som ditt val av enhet måste ha. Den termiska värmekikaren med inbyggda funktioner som GPS, Wi-Fi, E-kompass, Gyroskop och avståndsmätare är det bästa valet du kan göra för dagens jaktfält och djur.

Jag hoppas, vi har gjort ditt köp enkelt genom att begränsa några av de bästa enheterna med termisk värmekikare och dubbelokular och den detaljerade köpguiden för både nybörjare och proffs. Så vad väntar du på? Köp de bästa värmekikarna och börja jaga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top