Bästa stekhällen 2024 – Test av olika stekhällar

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Allt i ett

Hällmark Complete Set 78cm

Muurikka 100cm Complete Set

Muurikka 58 cm with legs

Severin RG 2348

Att välja rätt stekhäll kan vara en utmaning med så många alternativ på marknaden. I detta test granskar vi en rad olika stekhällar för att avgöra vilken som passar dig bäst.

Vare sig du letar efter en bra stekhäll för trädgården, eller en mer bärbar variant för camping, så finns det något som passar varje behov och budget.

Vi har jämfört funktioner, byggkvalitet, pris och användarvänlighet för att du ska kunna fatta ett välgrundat beslut. Vår analys och detta test ger dig en klar bild av vad marknaden har att erbjuda.

1. Bäst i test – Hällmark Complete Set 78cm

Hällmark Complete Set 78cm stekhäll

Se bästa priset

Hällmark Complete Set 78cm är ett omfattande paket som ger allt du behöver för att komma igång med din utomhusmatlagning, med undantag för gasoltuben och maten själv. Detta set inkluderar en stekhäll på 78 cm, en 60 cm gasolbrännare och ett regulatorset.

Detta är verkligen designat för matlagning på en större skala, som passar sällskap på upp till 15 personer.

Först och främst, effektiviteten och användarvänligheten i Hällmark Complete Set 78cm är anmärkningsvärd. Gasolbrännaren med en effekt på 21 kW värmer snabbt upp och erbjuder enkelt justerbar värme. Vi var imponerade av hur snabbt vi kunde komma igång med matlagningen, vilket gör det perfekt för trädgårdsfester eller utflykter i naturen.

Designmässigt känns hela setet robust och av hög kvalitet. Stekhällen är tillverkad av högklassigt varmvalsat stål och levereras fabriksinoljad, och handtagen i kromat fjäderstål förblir svala även när hällen är varm. Detta gav en trevlig och säker matlagningsupplevelse, och de stilrena handtagen adderade en touch av elegans.

Vi uppskattade också den mångsidighet som detta set erbjuder. Det kan användas både med gasolbrännare och direkt över öppen eld (även om ben för stekning över öppen eld och lock måste köpas separat).

Det inkluderade vindskyddet av rostfritt stål till gasolbrännaren gjorde det enkelt och säkert att laga mat utomhus, även när det blåste.

Emellertid fann vi en betydande nackdel med detta set, och det är att det är lite mer stationärt i sin natur. Det passar bäst för hemma i trädgården eller på landstället där du inte planerar att flytta runt mycket. För dem som söker en mer bärbar lösning, kanske det inte är det optimala valet.

Totalt sett fann vi Hällmark Complete Set 78cm vara ett utmärkt val för utomhusmatlagning för större grupper.

Det levererar på sin löfte om kvalitet, användarvänlighet och stil, och vi kan helhjärtat rekommendera det till alla som söker en solid och effektiv lösning för utomhusmatlagning.

Fördelar

 • Komplett set för enkel start
 • Effektiv och användarvänlig gasolbrännare
 • Robust och högkvalitativ design
 • Mångsidig med möjlighet för matlagning över öppen eld

Nackdelar

 • Mindre portabel och mer stationär

2. Bäst premiumval – Muurikka 100cm Complete Set

Muurikka 100cm Complete Set stekhäll

Se bästa priset

Det högkvalitativa Muurikka 100cm Complete Set bjuder på en otroligt mångsidig och tillfredsställande utomhusmatlagning. Detta set inkluderar en multifunktionell stekhäll, som verkligen imponerade oss under vårt test. Den stora storleken på 100 cm i diameter gör den idealisk för både stora sällskap och familjemiddagar.

Den mest lockande aspekten av denna stekhäll var möjligheten att skapa olika temperaturzoner med de två reglagen.

Detta gjorde det möjligt att tillreda olika råvaror samtidigt så att de blev färdiga i rätt tid. Vi fann det här verkligt effektivt när vi lagade både kött och vegetariska alternativ. Med gasolbrännaren kunde vi snabbt uppnå en jämn och bra värme, vilket var en extra bonus.

Inkluderingen av Muurikka Silava var också en trevlig överraskning, vilket hjälpte oss att bränna in stekhällen första gången och skydda den mot rost och andra skador. Vi kände verkligen att detta tillbehör bidrog till att göra stekhällen till en livslång kamrat.

Dessutom var överdraget användbart för att skydda både stekhäll och gasolbrännare från smuts och fukt, vilket är ett plus i de skiftande väderförhållandena.

En av de aspekter vi älskade mest var dess kompatibilitet med andra tillbehör som sidobord, vilket gav oss extra utrymme för matlagningen. Stekhällens tjocklek och robusthet, samt det medföljande vindskyddet, bidrog också till att göra matlagningen till en njutning.

Emellertid, bland de många positiva upplevelserna, fann vi en tydlig nackdel. Regulatorset som behövs för att koppla stekhällen till en gasolflaska är inte inkluderat i paketet, vilket betyder en extra kostnad och ett potentiellt hinder om du inte har en till hands.

Detta var en besvikelse eftersom det skulle ha varit praktiskt att ha allt som behövs i ett komplett paket.

Sammanfattningsvis levererar Muurikka 100cm Complete Set en fantastisk utomhusmatlagningsupplevelse, trots några mindre hinder. Det kombinerar kvalitet, funktionalitet och mångsidighet för att tillfredsställa både nybörjare och erfarna utomhuskockar.

Fördelar

 • Mångsidig och idealisk för stora grupper
 • Möjlighet att skapa olika temperaturzoner
 • Inkluderar Muurikka Silava för underhåll och skydd
 • Snabb och jämn uppvärmning

Nackdelar

 • Regulatorset köps separat

3. Bäst budgetval – Muurikka Griddle Pan 58 cm with legs

Muurikka 58 cm with legs stekhäll

Se bästa priset

Muurikka Stekhäll 58 cm är en robust och mångsidig stekhäll som vi nyligen hade nöjet att testa. Storleken var perfekt för vår större familj och även när vi hade gäster över.

Den generösa diametern på 58 cm och de 3 mm tjocka varmvalsade stålet garanterade en jämn spridning av värmen, vilket var en fröjd för matlagning av olika rätter som kött, fisk och grönsaker.

Stekhällens skålformade design var också ett oväntat plus, då den behöll vätska och hindrade maten från att glida iväg under matlagningen. De avtagbara benen som medföljde var mycket enkla att skruva på och av och gjorde det möjligt att använda stekhällen över öppen eld eller på en gasolbrännare eller elgrill.

Ett mindre problem vi stötte på var att förpackningen inte inkluderade någon gasolbrännare eller wokpanna, vilket kan begränsa användningsmöjligheterna om du inte redan har dessa tillbehör. Det är dock lätt att köpa till om du vill utöka användningsområdet för stekhällen.

Vi provade även att steka pannkakor på Muurikka Stekhäll, och resultatet var fantastiskt. Smaken och konsistensen på maten var utmärkt, och vi hade känslan av att maten bara blev bättre med tiden, precis som utlovat.

Skötselråden var klara och hjälpte oss att underhålla stekhällen i gott skick, och den praktiska skyddspåsen gjorde förvaring och transport enkel och bekväm.

Totalt sett fann vi Muurikka Stekhäll 58 cm vara en pålitlig partner för utomhusmatlagning. Den är en investering som vi ser fram emot att använda i många år framöver, för både familjemiddagar och större sammankomster.

Fördelar

 • Generös storlek som passar större familjer eller mindre grupper
 • Jämn värmespridning
 • Skålformad design som håller maten på plats

Nackdelar

 • Inga tillbehör som gasolbrännare eller wokpanna medföljer

4. Allt i ett – Severin RG 2348

Severin RG 2348 stekhäll

Se bästa priset

Severin RG 2348 är en raclette fondue-kombination som är en glädje för alla matälskare som vill förnya sin matlagningsupplevelse. Vi hade möjlighet att testa denna produkt, och det var en rolig och innovativ upplevelse.

Den är mycket mer än bara en vanlig grill. Med både raclette och fondue-funktioner kan du förvandla din middag till en interaktiv upplevelse där varje gäst blir en del av matlagningen.

En av de mest framstående egenskaperna hos RG 2348 är de två separat reglerbara värmeelementen som tillåter olika temperaturinställningar för raclette- och fondue-funktionen.

Detta ger en fantastisk flexibilitet och möjlighet att experimentera med olika råvaror och recept. Oavsett om du vill prova en traditionell ostfondue eller en mer avantgardistisk chokladvariant, ger denna produkt dig möjligheten.

XXL-komfortanslutningskabeln på 200 cm gör hanteringen och placeringen av enheten smidig. Naturstenen som medföljer för värmehållning och stekning ger en ytterligare dimension av smak och stil. Den rostfria stålkonstruktionen och löstagbara delarna gör rengöringen efter middagen enklare och mindre krävande.

Med en vikt på 5,4 kg och dess dimensioner är RG 2348 tillräckligt stor för att vara centrum för din måltid, men samtidigt inte för överväldigande i ditt kök. Den innehåller också 8 nonstick-belagda raclettepannor och lika många spatlar och fonduegafflar, vilket gör den perfekt för en större grupp.

Något som vi noterade som en potentiell nackdel är att enheten kan vara lite komplicerad att sätta upp första gången, särskilt om du inte är bekant med raclette eller fondue. Men med lite tid och övning blir processen snabbt enklare.

Severin RG 2348 erbjuder en unik och njutbar upplevelse för både vuxna och barn. Den förvandlar matlagningen till ett deltagande nöje och låter gästerna fokusera på varandra och tillagningen under hela kvällen.

Fördelar

 • Två separat reglerbara värmeelement
 • XXL-komfort anslutningskabel (200 cm)
 • Lätt att rengöra med löstagbara delar
 • Levereras med 8 raclettepannor och natursten för värmehållning

Nackdelar

 • Kan vara komplicerad att sätta upp för förstagångsanvändare
 • Kräver viss övning och förståelse för raclette och fondue

5. Elektrisk modell – Cecotec Fun Grill

Cecotec Fun Grill stekhäll

Se bästa priset

Cecotec Fun Grill, även känd som Fun Pizza&Co, är en smart och multifunktionell elektrisk pizzaugn som vi nyligen hade nöjet att testa. Även om den främst marknadsförs för att göra pizzabakningen enklare, blev vi förvånade över dess mångsidighet och flexibilitet.

Med en diameter på 31 cm och en maxtemperatur på 220 ºC, ger den gott om utrymme och värme för att baka pizza till perfektion. Dess non-stick-yta säkerställer att pizzan inte fastnar, och gör rengöringen efteråt till en bris.

Det vi särskilt älskade med Cecotec Fun Grill var dess förmåga att öppna 180 grader, vilket möjliggör bakning av två pizzor samtidigt. Detta var inte bara en tidsbesparare utan också en stor samtalsstartare bland gästerna.

Förutom att baka pizza fann vi att Cecotec Fun Grill även klarade av att göra andra rätter som pannkakor. Vi testade den med olika recept och var nöjda med resultaten varje gång. Den var enkel att använda och dess svarta design passade väl in i vårt kök.

Det var dock inte allt solsken med Cecotec Fun Grill. Under vårt test märkte vi att temperaturen ibland kunde vara ojämn, och vi behövde hålla ett öga på pizzan för att förhindra överstekning på vissa delar.

Det var en mindre olägenhet, men något som bör noteras om du överväger att göra denna pizzaugn till en del av ditt kök.

Sammanfattningsvis är Cecotec Fun Grill en rolig och praktisk enhet som sparar plats och ger hemmapizzabakning en ny twist. Dess multifunktionella användning och smarta design gör det till ett värdefullt tillskott i köket för alla pizzakonnässörer, och dess mindre brister kan lätt överskuggas av dess fördelar.

Fördelar

 • Mångsidig (kan baka 2 pizzor samtidigt)
 • Non-stick-yta
 • Kompakt och platsbesparande design
 • Lätt att använda och rengöra

Nackdelar

 • Ojämn temperatur ibland

6. Kvadratisk modell – Bestron ASIA LOUNGE

Bestron ASIA LOUNGE stekhäll

Se bästa priset

Att grilla mat är en aktivitet som de flesta av oss njuter av, och med Bestron ASIA LOUNGE ABP602BB – en teppanyaki bordsgrill – har denna upplevelse tagits till en helt ny nivå. När vi testade denna grill, hittade vi många aspekter som imponerade på oss.

Bestron ASIA LOUNGE är verkligen hälsosam, och tack vare dess nonstick-beläggning kan du tillaga mat utan fett eller olja. Vi tillagade både kött och grönsaker på denna grill, och resultatet var varje gång utsökt och saftigt.

Den generösa tillagningsytan på 48 x 26 cm gav oss gott om utrymme att grilla för en större grupp, vilket gjorde den till en stjärna på familjemiddagen.

En av de mest uppskattade egenskaperna var dess enkelhet i användning. Med ett avtagbart och justerbart temperaturreglage hade vi full kontroll över värmen, och dess indikatorlampa var användbar för att veta när grillen var redo. Dessutom var dess överhettningsskydd ett extra lager av säkerhet som vi verkligen uppskattade.

Bestron ASIA LOUNGE’s design är både elegant och funktionell. De halkfria fötterna säkerställde stabilitet, medan handtagen av äkta bambu gav en trevlig estetisk touch. Den var också mycket enkel att rengöra, vilket är viktigt efter en lång och njutbar grillkväll.

Trots dessa många positiva egenskaper, hittade vi en nackdel under vår testprocess. Grillens uppsamlingsspår och bricka för överflödigt fett eller rester var inte lika effektiva som vi hade hoppats. Vi upplevde lite spill och det krävdes extra ansträngning för att rengöra detta område.

Bestron ASIA LOUNGE är en utmärkt grill som levererar på många fronter. Dess funktioner, estetik och användarvänlighet gör den till ett värdefullt tillskott till alla hushåll som älskar att grilla.

Dess nackdelar är små jämfört med dess fördelar, och vi rekommenderar den varmt för alla som söker en bordsgrill för både inomhus- och utomhusanvändning.

Fördelar

 • Nonstick-beläggning för hälsosam matlagning
 • Generös tillagningsyta
 • Justerbar temperaturkontroll

Nackdelar

 • Ineffektivt uppsamlingsspår och bricka för överflödigt fett
 • Kan vara klumpig att förvara
Hur vi utförde vårt test av stekhällar 2024

Hur vi utförde vårt test av stekhällar 2024

Att utföra ett detaljerat och omfattande test på flera stekhällar kräver en noggrann och välplanerad metodik. Vi har inte bara jämfört pris och funktioner, utan även ägnat tid åt att undersöka hur varje stekhäll presterar i praktiken.

Det bästa sättet att förstå hur en produkt presterar är att använda den på samma sätt som den tänkta slutanvändaren. Nedan beskriver vi de steg vi tog för att identifiera vilken stekhäll som var bäst i test.

Uppställning av testmiljö

Att skapa en rättvis och konsekvent testmiljö var grundläggande för vårt test. Vi valde att utföra vårt test i en kontrollerad utomhusmiljö, där vi kunde jämföra olika typer av stekhällar, såsom stekhäll gasol och stekhäll gjutjärn, under liknande förhållanden.

Vår målsättning var att efterlikna en vanlig trädgårdssituation där man normalt skulle använda en stekhäll. Detta inkluderade att:

 • Skapa en säker och skyddad plats för testet
 • Använda samma bränsle för alla stekhällar som testades
 • Förbereda liknande råvaror för att testa stekresultaten
 • Mäta temperaturen för att säkerställa jämnhet

Vår testprocess

Vi tog oss tid att genomföra ett noggrant och genomtänkt test. Steg för steg utförde vi testerna enligt följande process:

 1. Förberedelse: Här förberedde vi de råvaror vi skulle använda, ställde in temperaturen och gjorde nödvändiga förinställningar för varje stekhäll.
 2. Testning: Vi testade varje stekhäll genom att steka samma typer av livsmedel, såsom kött och grönsaker, och observerade hur de presterade.
 3. Jämförelse: Vi jämförde resultaten för att identifiera vilken som var bäst i test, samt noterade eventuella unika egenskaper som gjorde en viss stekhäll särskilt bra.

Utförande av testerna

Vid utförandet av testerna var vi noga med att följa en standardiserad procedur. Varje stekhäll testades tre gånger med olika livsmedel. Varje test tog cirka 30 minuter, och vi noterade resultaten noggrant. Efter testen jämförde vi:

 • Hur jämnt maten stektes
 • Byggkvaliteten på varje stekhäll
 • Användarvänlighet och rengöring
 • Pris i förhållande till prestanda

Utvärdering

När alla tester var utförda tog vi oss tid att djupdyka i resultaten och utvärdera vad de betydde. Vi analyserade data och jämförde den med våra subjektiva observationer för att få en helhetsbild av varje stekhäll.

Vi delade in stekhällarna i olika kategorier som bästa stekhällen för olika behov, som bästa stekhäll för en stor familj eller bästa stekhäll för resande. Genom att jämföra varje produkts prestanda kunde vi tilldela den en kategori som bäst representerade dess styrkor.

Vi var noga med att vår bedömning reflekterade den verkliga upplevelsen av att använda stekhällen, och vi lyfte fram de som presterade bäst i test.

Hållbarhet och långtidstest

Hållbarhet är en nyckelfaktor när man ska köpa en stekhäll, och därför genomförde vi långvariga tester för att bedöma produkternas hållbarhet. Vi använde varje stekhäll i flera timmar, dag ut och dag in, för att simulera flera månaders normal användning.

Vissa var av gjutjärn, och andra av rostfritt stål, och vi uppmärksammade hur materialen höll sig över tid. Vi noterade eventuell rostbildning, sprickor eller deformering.

Den långa testperioden gav oss värdefull insikt i hur en bra stekhäll skulle klara av kontinuerlig användning och vilken som skulle vara bäst i test för den som söker lång livslängd.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet är oumbärliga faktorer när man hanterar matlagningsutrustning som en stekhäll. Under vårt test fokuserade vi på dessa aspekter och observerade hur varje stekhäll presterade under eventuella störningar eller oväntade situationer.

Vi testade säkerhetsfunktionerna på varje stekhäll, som t.ex. lås eller värmeskydd, och vi utvärderade hur produkterna klarade av att hålla en jämn temperatur under olika förhållanden.

Vi också testade dem med olika bränslen, som stekhäll gasol, för att se hur de hanterade övergångar. Detta hjälpte oss att identifiera vilken stekhäll som var mest pålitlig och säker i användning och vilken som förtjänade titeln bäst i test i denna viktiga kategori.

Det var särskilt viktigt för oss att undersöka hur den billig stekhällen stod sig jämfört med dyrare alternativ i fråga om säkerhet.

Tips inför användning av stekhäll

Tips inför användning av stekhäll

Stekhällar är ett mångsidigt och värdefullt verktyg i varje kocks arsenal, men att använda dem korrekt kräver viss förståelse och försiktighet.

Under vår omfattande testprocess har vi upptäckt flera viktiga aspekter som varje användare bör vara medveten om innan de sätter igång med sin stekhäll.

Nedan delar vi med oss av våra insikter och tips som vi fann mest användbara för att maximera prestandan och livslängden för den stekhäll som blev bäst i test, samt för andra stekhällar på marknaden.

Förstå din stekhälls material

Material som stekhäll gjutjärn eller rostfritt stål har sina egna unika egenskaper och kräver olika handhavande. Under vårt test märkte vi att förståelse för materialet i din stekhäll kan göra stor skillnad i slutresultatet av din matlagning.

Gjutjärn behåller till exempel värmen längre, men kräver mer omvårdnad och speciell rengöring. Att känna till detta hjälpte oss att förstå hur man bäst hanterar varje typ av stekhäll för optimala resultat.

Val av bränsle

När vi utförde vårt test undersökte vi olika typer av bränsle som kan användas med en stekhäll, som till exempel stekhäll gasol eller ett spritkök.

Vi fann att valet av bränsle påverkar både smaken och tillagningstiden. Att veta vilket bränsle som passar bäst för din matlagning och din stekhäll kan hjälpa dig att få den bästa smaken och effektiviteten.

Förberedelse och uppvärmning

Att förbereda och värma upp din stekhäll ordentligt är avgörande för en bra stekhäll. Vi märkte detta tydligt under våra tester.

Det hjälper till att skapa en jämn och stabil värmeyta, vilket är nödvändigt för att laga maten jämnt. Ett tips vi kom fram till var att använda en portabel grill för att förvärmning. Detta kan underlätta processen, särskilt om du är utomhus.

Tillbehör och användning med annan utrustning

Det finns många tillbehör och kompletterande produkter som kan förbättra din upplevelse med stekhällen. Under vårt test fann vi att kombinera stekhällen med till exempel ett grillgaller eller stormkök kan bredda användningsområdena och öka mångsidigheten.

Att känna till dessa extra verktyg och hur de kan användas med din stekhäll kan hjälpa dig att få ut det mesta av din matlagningsupplevelse.

Säkerhetsföreskrifter

Säkerhet är alltid en prioritet, och när vi utförde vårt test fann vi att följa grundläggande säkerhetsföreskrifter och vara medveten om din stekhälls unika egenskaper är avgörande.

Var försiktig med öppen låga, använd skyddshandskar om det behövs och se till att du har full kontroll över värmen.

Punkter att komma ihåg:

 • Förstå din stekhälls material och handhavandebehov
 • Välj rätt bränsle för din stekhäll
 • Förbered och värma upp din stekhäll ordentligt
 • Använd rätt tillbehör och kompletterande produkter som grillgaller eller stormkök
 • Följ säkerhetsföreskrifter och var alltid uppmärksam

Våra tips och insikter kommer direkt från våra omfattande tester, och vi hoppas att de kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av din stekhäll, vare sig du har investerat i bäst i test-modellen eller om du letar efter en billig stekhäll som passar dina behov. Detta är kunskapen som vi tror gör skillnaden mellan en bra stekhäll och en fantastisk stekhäll.

Vanliga frågor om stekhällar 2024

Vanliga frågor om stekhällar 2024

Vad kostar det att köpa en stekhäll?

Priset på en stekhäll varierar beroende på märke, material och funktioner. De kan kosta allt från 300 kronor för en billig stekhäll upp till flera tusen kronor för en avancerad och professionell modell.

Var kan man köpa stekhäll?

Man kan köpa en stekhäll både online och i butik. Att köpa online är dock att rekommendera, då det ofta ger tillgång till ett bredare urval och möjliggör enkel jämförelse mellan olika modeller.

Vad är skillnaden mellan Muurikka och stekhäll?

Muurikka är ett varumärke som tillverkar stekhällar, medan en stekhäll är en produkt som används för att steka mat. Muurikka stekhäll är kända för sin kvalitet och design.

Hur steker man in en stekhäll?

Att steka in en stekhäll innebär att behandla ytan med olja eller fett och värma den, vilket skapar en naturlig non-stick-yta. Processen upprepas tills ytan är jämn och glänsande.

Vad är en stekhäll?

En stekhäll är ett matlagningsredskap, ofta gjort av gjutjärn eller stål, som används för att steka eller grilla mat. Den kan användas över öppen eld, på en spis eller med gasol, och finns i olika storlekar och former.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen