Bästa bärplockaren 2024 – Test av olika bärplockare

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Mest portabel

Jonas of Sweden

Kockums Jernverk

Berry Picker

Jonas of Sweden Hopfällbar

Att finna den ultimata bärplockaren kan vara en utmaning, särskilt när det finns så många valmöjligheter. Från trädgård till skog, bärplockaren är ditt verktyg för att effektivt samla bär utan att nudda varje enskilt bär.

Med denna artikel avser vi att hjälpa dig genom att presentera vårt omfattande test av flera bärplockare.

Vi kommer att gå igenom varje produkts fördelar och nackdelar, ge tips och råd baserade på våra erfarenheter, och till slut rekommendera det bästa valet för dina behov. Låt oss dyka in i det fascinerande universumet av bärplockning.

1. Bäst i test – Jonas of Sweden

Jonas of Sweden bärplockare

Se bästa priset

Jonas of Sweden har presenterat en bärplockare som inte bara är estetiskt tilltalande utan också funktionell.

Redan vid första användningen märkte vi hur genomtänkt designen var. Med tanke på de utmaningar bärplockare ofta står inför, var det förvånande att se hur väl Jonas of Sweden lyckats tackla dessa.

Bärplockaren är tillverkad av plast, vilket ger en lätt och hanterbar känsla. Under vårt test fann vi att den lagom stora storleken, 220 mm i längd och 140 mm i bredd, var perfekt för både vuxna och äldre barn.

Men det som verkligen stack ut var förhöjningen inuti bärplockaren. Denna enkla men geniala funktion ser till att bären inte trillar ut när man plockar dem. Något som tidigare varit ett återkommande problem med andra bärplockare vi testat.

Ännu en detalj som imponerade på oss var kåpan av slagfast styrén. Vi testade hårdheten genom att tappa den ett par gånger från olika höjder, och den höll överraskande bra utan att visa några tydliga skador.

Om det finns något vi skulle vilja kritisera, så är det osäkerheten kring färgen på sorteringsgallret. Man får antingen vitt eller svart, och även om detta inte påverkar produktens funktion, hade det varit trevligt att kunna välja färg själv. Detta kan vara av betydelse för dem som värderar estetik lika högt som funktion.

För att sammanfatta, så blev vi positivt överraskade av Jonas of Sweden bärplockare. Den kombinerar hållbarhet med en genomtänkt design och erbjuder en upplevelse som gör bärplockningen till en ren fröjd.

Fördelar

 • Slagfast styrén som klarar påfrestningar
 • Förhöjning inuti hindrar bären från att trilla ut
 • Perfekt storlek för flera åldersgrupper
 • Genomtänkt och funktionell design

Nackdelar

 • Osäkerhet kring färgval på sorteringsgallret

2. Bäst premiumval – Kockums Jernverk

Kockums Jernverk bärplockare

Se bästa priset

När vi bestämde oss för att testa bärplockare, visste vi att Kockums Jernverk, ett företag med ett sådant historiskt arv, skulle vara svårt att inte ha höga förväntningar på. Det blev dock snabbt klart att dessa förväntningar inte bara möttes, utan även överträffades.

Den första saken som slog oss var den estetiska kvaliteten på bärplockaren. Tillverkad av europeiskt bokträ, ligger det en tydlig naturlig charm i dess utformning. Men det är inte bara om dess utseende; dess funktionella design imponerade också på oss.

Plocka bär var en absolut fröjd; med den inbyggda gallerbotten kunde vi lätt plocka upp bär samtidigt som blad och kvistar filtrerades bort. Så enkelt, men ändå så genialt!

Vi märkte att medan andra bärplockare ofta lämnar många kvistar och blad bland bären, skedde detta nästan aldrig med Kockums bärplockare. Detta sparade tid i efterbehandlingen och renandet av bären.

Men ingen produkt är utan sina brister. Med tanke på dess träkonstruktion är Kockums bärplockare inte den mest underhållsfria. Efter varje användning måste bärplockaren handtvättas och torkas noggrant med en handduk.

Om detta steg förbises kan träet snabbt försämras. Men om man ser till att ta hand om den som rekommenderat, förväntar vi oss att detta verktyg varar i många år.

Som med alla produkter från Kockums Jernverk reflekterar denna bärplockare företagets ansträngningar att kombinera tidlös design med funktionell hållbarhet. Med tanke på företagets arv är det tydligt att de har bevarat sin kvalitetsstandard genom åren.

Kockums bärplockare är inte bara en köksprodukt; den är en bit av svenskt hantverk som kombinerar det bästa av det förflutna med dagens behov.

Fördelar

 • Funktionell och genial design
 • Gediget europeiskt bokträ
 • Effektiv gallerbotten som filtrerar bort oönskade kvistar och blad
 • Del av ett historiskt och pålitligt varumärke

Nackdelar

 • Kräver noggrant underhåll för att bevara träets fina yta

3. Bäst budgetval – Berry Picker

Berry Picker bärplockare

Se bästa priset

Under en av de senaste soliga helgerna bestämde vi oss för att pröva Jonas of Swedens bärplockare, specifikt designad för barn. Med spänd förväntan tog vi med oss bärplockaren, klädd i en glänsande röd färg, ut i skogen för att sätta den på prov.

Första intrycket var dess lilla storlek, som direkt kändes passande för mindre händer. Bärplockaren ligger bekvämt i handen tack vare den ergonomiska designen. Den var inte bara lätt för oss att hantera, utan även för barnen som snabbt blev förtjusta i den.

Under dagen plockade vi blåbär, svartavinbär, hallon och mycket mer. En stor bonus var att trots intensiv bärplockning, var våra fingrar inte blåa eller kladdiga av bär.

Designen med kammen visade sig vara mycket effektiv. Med en enkel rörelse repades bären av och rullade in i plockaren.

Något vi noterade var dock att även om gallerbotten släppte igenom en del skräp, blev en hel del kvar i behållaren. Det innebär att bär plockade med denna bärplockare behöver lite extra rensning jämfört med de som plockas för hand.

Efter en dag i skogen var det dags för rengöring. Att bärplockaren tål diskmaskin visade sig vara en riktig lättnad, vilket gör den oerhört praktisk för moderna hushåll.

Sammanfattningsvis var Jonas of Swedens bärplockare en hit under vår utflykt. Den kombinerar funktionalitet med en barnvänlig design och gör bärplockning till ett ännu roligare äventyr för de yngre.

Fördelar

 • Ergonomisk design anpassad för barn.
 • Effektiv kamdesign för snabb bärplockning.
 • Tål diskmaskin, vilket underlättar rengöring.
 • Färgstark och tilltalande för barn

Nackdelar

 • Kräver extra rensning av bär efter plockning.
 • Kännas lite skör

4. Mest portabel – Jonas of Sweden Hopfällbar

Jonas of Sweden Hopfällbar bärplockare

Se bästa priset

När hösten närmar sig och skogen fylls med saftiga lingon och blåbär, är det dags att dra ut på bärjakt. Under en av våra senaste utflykter i skogen beslutade vi att ta med oss den hopfällbara bärplockaren från Jonas of Sweden.

Vad som direkt slog oss var dess kompakta storlek och hur den lätt kunde förvaras i fickan eller hängas på ryggsäcken med den medföljande karbinhaken.

Denna bärplockare är tillverkad av Polypropen och kommer med en tygpåse av PU-belagd polyester. Dess smidighet överträffade våra förväntningar.

Den är betydligt lättare och smidigare att bära med sig jämfört med traditionella bärplockare som ofta kan vara stora och otympliga. Processen att sätta ihop den var snabb och enkel: genom att skjuta på handtaget och sedan fästa karbinhaken, var den redo att användas.

Och även om bärplockaren bara mäter 12×14 cm när den är hopfälld, var det förvånande att den kunde rymma upp till 1,2 liter bär.

Vi uppskattade verkligen hur snabbt vi kunde komma igång med plockningen och hur länge vi kunde fortsätta plocka utan att behöva tömma påsen. Men något som vi märkte var att trots dess smidiga design, var den kanske inte lika robust som några av de större alternativen på marknaden.

När vår bärplockningsdag närmade sig sitt slut, hakade vi enkelt loss karbinhaken och tog bort handtaget. Bärplockaren hålls sedan ihop med hjälp av två elastiska band, redo att förvaras tills nästa bäräventyr.

Avslutningsvis fann vi att Jonas of Swedens hopfällbara bärplockare var ett fantastiskt redskap för den som söker ett lätt och bärbar alternativ för bärplockning.

Fördelar

 • Kompakt och lätt att bära med sig
 • Enkel montering och demontering
 • Rymmer en anmärkningsvärd mängd bär

Nackdelar

 • Kanske inte lika robust som större alternativ
 • Karbinhaken kan vara klurig att fästa ibland

5. Störst volym – Proffsplockaren Linden

Proffsplockaren Linden bärplockare

Se bästa priset

Under vår senaste bärplockningsexpedition gav vi Proffsplockaren Linden från Jonas of Sweden en chans att visa vad den går för. Vi blev direkt imponerade av dess robusta och traditionella design. Med sitt röda trämaterialet, som var målat för att skydda mot fukt, kunde man känna historiens vingslag medan man gick ut i skogen.

Vad som särskiljer denna bärplockare från andra är de 24 förböjda pinnarna, strategiskt placerade för att effektivisera bärplockningen.

Denna design gör att man snabbt kan plocka 2-3 dl blåbär innan en tömning är nödvändig, vilket minskar tiden man behöver ägna åt just tömningen och istället låter dig fokusera mer på själva plockandet.

Påsen, tillverkad i kraftig nylon, visade sig vara särskilt användbar. Den var inte bara rymlig utan kunde också enkelt sköljas ur och rengöras efter användning, vilket förenklade hela processen.

När vi plockade både blåbär och lingon, upplevde vi att stålpinnarnas flexibilitet och form var precis rätt, vilket gjorde upplevelsen mycket smidigare.

En av höjdpunkterna under vår dag med Proffsplockaren Linden var att vi kunde undvika att få smutsiga och färgade fingrar, ett vanligt problem under bärplockningssäsongen.

Och med bärplockarens mått på 23 x 20,5 x 14 cm, fann vi att den svarta förvaringspåsen som medföljde var en riktig bonus för transport och förvaring.

Som allt har även Proffsplockaren Linden sina begränsningar. Medan bärplockaren är effektiv för större bär som blåbär, kunde vi märka att det var något svårare att plocka mindre bär som lingon.

Sammanfattningsvis anser vi att Proffsplockaren Linden från Jonas of Sweden är ett utmärkt val för den som vill ha en traditionell, men effektiv, bärplockare. Den balanserar skickligt mellan funktionalitet och estetik och levererar en pålitlig upplevelse i skogen.

Fördelar

 • Robust och klassisk design
 • Effektiv plockning med 24 förböjda pinnar
 • Lätt att rengöra med kraftig nylonpåse

Nackdelar

 • Kan vara svårare att plocka mindre bär

6. Långt skaft – Jonas of Sweden teleskopskaft

Jonas of Sweden teleskopskaft bärplockare

Se bästa priset

När bärplockningssäsongen anlände beslöt vi oss för att prova Jonas of Sweden teleskopskaft, och vi blev inte besvikna. Från första stund kunde vi märka skillnaden jämfört med traditionella bärplockare.

Det som särskiljer denna produkt från andra bärplockare vi har testat är framför allt teleskopskaftet, som kan justeras mellan 62 och 110 cm. För oss som har känt smärtor i ryggen eller har svårigheter med att böja oss ner var detta en riktig spelväxlare.

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med denna bärplockare är att du kan justera skaftets längd till den mest bekväma positionen för dig. Detta innebär inte bara att ryggen mår bättre, men också att du kan njuta av bärplockning under längre perioder utan obehag.

Efter en dag ute i skogen var det också skönt att upptäcka hur lätt det var att göra rent bärplockaren.

Med lite rinnande vatten var allt skräp borta, och bärplockaren var redo att användas igen nästa gång. Den lätta vikten på bärplockaren gjorde också att den var lätt att bära med sig, även på längre utflykter.

Om vi skulle peka ut något som vi inte var helt nöjda med, skulle det vara materialet. Medan plast och metall överlag är hållbart, märkte vi att plasten kunde känna sig något billig i handen, vilket inte alltid gav den mest premium känslan.

Slutligen är Jonas of Sweden teleskopskaft en utmärkt bärplockare för dem som vill njuta av bärplockning utan ryggsmärtor. Det justerbara skaftet och den enkla rengöringen gör detta till en produkt vi definitivt skulle rekommendera.

Fördelar

 • Justerbart skaft för bekvämlighet
 • Enkel rengöring
 • Lättviktig och bärbar
 • Perfekt för de med ryggproblem

Nackdelar

 • Plastkvaliteten känns lite billig
 • Kan vara svår att justera första gången
Hur vi utförde vårt test av bärplockare 2024

Hur vi utförde vårt test av bärplockare 2024

Innan vi går djupare in på varje produkt, vill vi förklara hur vi genomförde vårt test. Att välja den bästa bärplockaren kräver noggrannhet, och det är viktigt för oss att ge dig en inblick i vår testprocess.

Vår ambition är att säkerställa att vårt bäst i test-val verkligen är det bästa alternativet på marknaden. Låt oss gå igenom varje steg och dela med oss av våra erfarenheter och funderingar.

Skapande av den idealiska testmiljön

För att kunna jämföra produkterna under likvärdiga förhållanden bestämde vi oss för att skapa en standardiserad testmiljö. Vi valde en trädgård där vi hade tillgång till flera typer av bärbuskar, från smultron till hallon.

Genom att placera oss i en kontrollerad miljö kunde vi säkerställa att externa faktorer, som väder och belysning, inte påverkade resultaten av vårt test.

Stegen i vår testprocess

Vår testprocess bestod av flera noga utvalda steg för att säkerställa att varje bärplockare fick en rättvis chans:

 1. Förberedelse: Varje bärplockare rengjordes och förbereddes för användning.
 2. Tidsmätning: En timer ställdes in för att mäta hur länge varje bärplockare användes.
 3. Antal bär: Efter varje test räknade vi antalet plockade bär för att jämföra effektiviteten.

Genomförande av testerna

Under vårt test använde vi varje bärplockare under samma tidsperiod – 10 minuter – för att jämföra hur mycket varje verktyg kunde plocka under den tiden. Det gav oss en bra uppfattning om vilken bärplockare som var mest effektiv.

Vi upprepade detta test tre gånger för varje produkt för att säkerställa konsekvens. Våra funderingar kretsade kring frågor som: Vilken bärplockare var mest behaglig att hålla i? Vilken bärplockare metall eller bärplockare trä kändes mer hållbar?

Och vilken skulle vara den bästa bärplockaren för en billig bärplockare? Efter dessa tester, var vi redo att avgöra vilken produkt som skulle bli vårt bäst i test-val.

Utvärdering av resultatet

Efter att testerna var genomförda, satte vi oss ned för att noggrant analysera våra fynd. Först sammanställde vi alla data som vi samlat under testet, inklusive antalet plockade bär, tiden det tog för varje bärplockare och våra egna upplevelser.

Med hjälp av denna information kunde vi jämföra och ranka varje produkt. Att köpa en bärplockare är en investering, och det var viktigt för oss att skilja mellan vad som var en bra bärplockare och vad som kanske kunde räknas som den bästa bärplockaren.

Långtidstest och hållbarhet

För att kunna rekommendera en produkt fullt ut, ville vi säkerställa att varje bärplockare inte bara presterade bra i korta tester, utan också höll över tid.

Därför utsatte vi varje produkt för ett långtidstest där vi använde bärplockaren flitigt under en månads tid.

Under denna period kunde vi observera eventuellt slitage, huruvida några delar (som bärplockare metall eller bärplockare trä) visade tecken på nedbrytning, och om produkten fortfarande presterade på topp efter frekvent användning.

Fokus på säkerhet och pålitlighet

Under vårt test var säkerheten av högsta prioritet. Vi ville försäkra oss om att varje bärplockare inte bara var effektiv, utan också säker att använda. Vi bedömde produkternas grepp, för att se till att de inte halkade ur handen under användning.

Vi undersökte även varje produkts byggkvalitet för att säkerställa att ingen del skulle kunna lossna och utgöra en risk. Pålitlighet var även en viktig faktor; en bärplockare måste kunna hantera en mängd olika situationer utan att svika.

Under testet ställdes produkterna inför olika utmaningar, som att plocka bär i blåst eller efter ett oväntat regn, för att se hur de klarade av förändrade förhållanden. Efter att ha övervägt allt detta, var vi redo att utnämna vår bäst i test-vinnare.

Tips inför användning av bärplockare

Tips inför användning av bärplockare

Innan man ger sig ut för att plocka bär med sin bärplockare finns det en del att ha i åtanke.

Under vårt omfattande test upptäckte vi vissa nyckelfaktorer som var avgörande för en lyckad bärplockning. Här delar vi med oss av dessa insikter, i hopp om att göra din bärplockning både roligare och mer effektiv.

Förbered dig ordentligt

När vi testade olika bärplockare insåg vi hur viktigt det är att vara förberedd. Bäst i test uppnåddes av de personer som var mest förberedda.

 • Utrustning: Innan du beger dig ut, se till att ha rätt utrustning med dig. En vandringsryggsäck kan vara perfekt för att bära med dig allt du behöver. Och om du planerar att vara ute under längre perioder, kan ett tält vara en bra idé.
 • Orientering: I skogen kan det vara lätt att gå vilse, så att ha en kompass med sig kan göra stor skillnad. I samband med vårt test upptäckte vi hur värdefullt det kan vara att ha en till hands.
 • Förfriskningar: Att hålla sig hydratiserad är av yttersta vikt. Medbring en vattenflaska och eventuellt en kylväska för att hålla dina drycker och mellanmål kalla.
 • Verktyg: Under testets gång insåg vi att det kan uppstå situationer där man behöver ett skarpt verktyg, som en fällkniv, för att lösa små problem eller förbereda en plats för bärplockning.

Se över din bärplockare

 • Materialval: Om du bestämt dig för att köpa en bärplockare, se till att du är nöjd med materialet. Vi märkte stor skillnad mellan bärplockare i trä och bärplockare i metall under vårt test. Olika material har sina egna fördelar, så tänk igenom ditt val.
 • Säkerhet först: Innan användning, se till att din bärplockare är säker. En bra bärplockare bör inte ha några lösa delar eller vassa kanter som kan skada användaren.

Ta hänsyn till omgivningen

När du är ute och plockar bär, är det viktigt att visa respekt för naturen. Undvik att trampa på växter som inte bör trampas på, och tänk på att alltid ta med dig ditt skräp hem.

Under vårt test observerade vi att de bästa bärplockarna ofta var de som var mest medvetna om sin omgivning.

Slutsats

Att plocka bär kan vara en avkopplande och givande aktivitet. Med rätt förberedelser och utrustning, samt en högkvalitativ bärplockare, är chansen stor att du får en fantastisk upplevelse. Vår bäst i test-vinnare uppfyllde alla dessa kriterier, och vi hoppas att våra tips kommer att hjälpa dig att göra detsamma.

Vanliga frågor om bärplockare 2024

Vanliga frågor om bärplockare 2024

Vad kostar det att köpa en bärplockare?

Priset för en bärplockare varierar beroende på material och design, men generellt ligger priset mellan 50 och 300 kronor.

Var kan man köpa bärplockare?

Bärplockare kan köpas både online och i fysiska butiker. Dock rekommenderas det att köpa online eftersom utbudet oftast är större och det är lättare att jämföra priser och läsa recensioner.

Får man använda bärplockare?

Ja, man får använda bärplockare. De är designade för att underlätta bärplockning och göra upplevelsen mer effektiv och njutbar.

Hur plockar man med en bärplockare?

Med en bärplockare drar man enkelt verktyget genom bären. De flesta bärplockare har taggar eller krokar som fångar bären och samlar dem i behållaren, vilket gör plockningen snabb och enkel.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen