Bästa badskorna 2024 – Test av olika badskor

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Bäst för barn

Cressi Aqua Reef

Speedo Zanpa Shoe

Aquarapid Rock

Swimpy Kid's UV

När sommarvärmen knackar på dörren och strandbesöken blir allt fler, väcks frågan om vilka badskor som är mest lämpliga.

Badskor är inte bara en trendig accessoar, utan en viktig följeslagare för trygga och bekväma steg på både steniga stränder och halkiga bassängkanter.

I vår senaste genomgång har vi gjort ett grundligt test av marknadens populäraste modeller för att ge dig svaren på vilka skor som bäst uppfyller dina behov.

1. Bäst i test – Cressi Aqua Reef

Cressi Aqua Reef badskor

Se bästa priset

Efter att ha tillbringat tid med att testa Cressi Aqua Reef-badskorna kan vi säga att vi har en ganska bra uppfattning om deras funktion och prestanda.

Vårt team provade dem under flera olika förhållanden, från långa dagar på sandiga stränder till kyliga vinterbad, och dessa badskor stod verkligen upp mot utmaningen.

Det första vi märkte var hur bra skorna anpassade sig till våra fötter tack vare den elastiska nylon-meshen på ovansidan. Denna funktion gjorde att skorna kändes bekväma och lätta att ta på och av.

De passade perfekt för alla vattenaktiviteter, oavsett om det handlade om en lugn dag vid poolen eller mer intensiva aktiviteter som paddleboarding eller strandvolleyboll.

Yttersulan i TPU imponerade på oss med sitt greppvänliga material. Under våra tester upplevde vi inte några slinta händelser, vilket var en fördel i fuktiga och hala förhållanden.

Yttersulan visade sig också vara tillräckligt robust för att skydda mot vassa stenar och andra skarpa föremål, vilket är en av de primära anledningarna till att man vill ha ett par badskor till att börja med.

Med en vikt på endast 400 gram, uppskattade vi hur lätta Cressi Aqua Reef-badskorna kändes, vilket gör dem till ett idealiskt resealternativ för de som ofta är på språng.

Eftersom Cressi är ett familjeägt företag med en lång historia av att producera kvalitetsprodukter sedan 1946, kände vi oss trygga med kvaliteten på dessa badskor.

Men vi upplevde också en mindre nackdel: trots den elastiska designen kan skorna kännas lite trånga för dem med bredare fötter, vilket kan påverka komfortnivån.

Sammanfattningsvis är Cressi Aqua Reef ett solidt val för den som söker ett par pålitliga badskor. De kombinerar kvalitet, komfort och funktionalitet i en lätt och hållbar design.

Fördelar

 • Elastisk och bekväm design
 • Greppvänlig och robust yttersula i TPU
 • Lätt vikt, perfekt för resor
 • Tillverkad av ett välkänt och pålitligt märke

Nackdelar

 • Kan kännas trånga för bredare fötter

2. Bäst premiumval – Speedo Zanpa Shoe

Speedo Zanpa Shoe badskor

Se bästa priset

Under vår testprocess hade vi möjlighet att prova Speedo Zanpa Shoe i en rad olika vattenaktiviteter.

Det första som slog oss var den utmärkta skyddsförmågan. Många av oss har haft obehagliga upplevelser av att skada fötterna på vassa ytor i poolen eller på stranden, och Speedo Zanpa Shoe erbjöd en omedelbar lösning.

Skorna skyddade effektivt våra fötter från skarpt grus, vassa föremål och även från skav som kan uppstå när man har fotkontakt mot poolbotten.

Ett annat område där dessa badskor verkligen glänste var under vattencykelträning. Här kunde vi verkligen uppskatta deras funktion.

När vi växlade mellan att sitta och stå under aquabike-sessioner, märkte vi att skorna mildrade trycket mot pedalerna. Detta gav en betydligt mer bekväm träningsupplevelse, speciellt under intensiva träningspass.

Skorna var också otroligt användbara för de som deltog i vattenbymnastik. Den anti-slip sulan visade sig vara perfekt för simhallens golv, vilket gav ökad säkerhet och självförtroende under övningarna.

Även om vi älskade funktionen och komforten hos Speedo Zanpa Shoe, fann vi en liten nackdel. Trots att de torkade ganska snabbt efter att ha blivit avtorkade, behövde de fortfarande en viss tid att helt torka. För de som ofta deltar i vattenaktiviteter skulle detta kunna bli lite besvärligt.

Slutligen fann vi Speedo Zanpa Shoe vara en pålitlig följeslagare för alla vattenaktiviteter, från vattencykling till vattenbymnastik. Den höga funktionaliteten och komforten kompenserar mer än väl för den lilla torktiden.

Fördelar

 • Effektivt skydd mot vassa ytor
 • Perfekt för vattencykelträning
 • Anti-slip sula för simhallsgolv
 • Mjuka och bekväma under övningar

Nackdelar

 • Kräver lite torktid

3. Bäst budgetval – Aquarapid Rock

Aquarapid Rock badskor

Se bästa priset

När vi först mottog Aquarapid Rock var vi nyfikna på hur de skulle prestera. Under vårt test upplevde vi att dessa skor är mycket mer än bara en enkel badsko.

Med sin robusta design och material av ftalatfri PVC, kunde vi direkt känna en skillnad i kvaliteten jämfört med andra badskor vi tidigare provat.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna med Aquarapid Rock var hur sköna de var att ha på sig. Tack vare den ftalatfria PVC-konstruktionen formade de sig mjukt runt foten, vilket skapade en nästan skräddarsydd känsla.

Under vårt test hade vi chansen att prova dem på både sandstränder och steniga områden. På den mjuka sanden kände vi oss som om vi gick barfota, medan de på stenarna gav ett ordentligt skydd utan att göra avkall på komforten.

Något som verkligen stod ut var skornas snabbtorkande egenskaper. Efter att ha spenderat tid i vattnet, kunde vi se att sulorna torkade förvånansvärt snabbt, vilket är ett stort plus när man vill undvika blöta fötter efter en simtur.

Även om Aquarapid Rock är utmärkta på många sätt, noterade vi en mindre nackdel. För användare med bredare fötter kunde skorna kännas lite trånga, även om de fortfarande var sköna att ha på sig.

Aquarapid Rock visade sig vara en högkvalitativ produkt som levererar vad den lovar. Oavsett om du spenderar dagen vid poolen, på stranden, eller utforskar steniga kuster, är dessa skor ett utmärkt val.

Fördelar

 • Högkvalitativ ftalatfri PVC-konstruktion
 • Extremt bekväma att bära
 • Robusta och snabbtorkande
 • Utmärkt halkskydd för steniga ytor

Nackdelar

 • Kan kännas trånga för bredare fötter
 • Designen kan förbättras estetiskt

4. Bäst för barn – Swimpy Kid’s UV

Swimpy Kid's UV badskor

Se bästa priset

Under vår testperiod av Swimpy Kid’s UV, den trendiga badskon avsedd för barn, upplevde vi flera imponerande aspekter som ger denna sko ett klart försprång framför konkurrenterna. Först och främst möttes vi av en design som är såväl snygg som funktionell.

Den snabbtorkande designen, kombinerat med UV-skyddet, gjorde skon till en favorit när barnen lekte på stranden. Vi märkte hur skon effektivt skyddade mot vassa stenar, snäckskal och annat som kan ligga på stranden.

Så även om det var mitt i dagen, med solen högt upp, kunde barnen leka utan att bränna sina fötter, tack vare det 100 procentiga UV-skyddet.

Ytterligare en praktisk detalj var handtaget i hälen. Denna smarta funktion gjorde att barnen lätt kunde ta på sig skorna själva, vilket ledde till att de kände sig mer självständiga.

Spännet med kardborreband säkerställde att skon satt på plats ordentligt och minskade risken för att skorna skulle tappas när barnen lekte i vattnet.

Trots alla dessa fördelar observerade vi en viktig nackdel. Även om yttersulan, gjord av termogummi, gav ett utmärkt grepp på sanden och torra ytor, var det inte lämpligt att använda dessa skor som halkskydd på våta underlag som klinker eller kakel runt poolområden.

Detta är något som föräldrar verkligen bör notera, särskilt om de har planer på att låta sina barn bära skorna i närheten av pooler eller inomhusbad.

Swimpy Kid’s UV visade sig vara en utmärkt investering för alla familjer som söker en pålitlig, bekväm och snygg badsko för sina barn.

Fördelar

 • 100% UV-skydd
 • Snabbtorkande material
 • Handtag i hälen för enkel användning

Nackdelar

 • Inte lämplig som halkskydd på blöta underlag

5. Bäst höga – Hiko Surfer

Hiko Surfer badskor

Se bästa priset

Efter en intensiv period av testning med Hiko Surfer Neoprensko kan vi ärligt säga att detta är en sko som lever upp till sitt rykte. Skon, känd för sin mångsidighet, blev snabbt vår följeslagare vid olika vattenaktiviteter som kanotpaddling, SUP och wakeboarding.

Oavsett aktivitet höll skon fötterna varma, även i kallare klimat, tack vare den 3 mm tjocka neoprenen. Detta, kombinerat med skons högre skaft, gav en välbehövlig värme inte bara till foten utan även till ankeln.

Funktionaliteten var inte den enda stjärnan i showen. Komforten var också i en klass för sig. Skons insida kändes mjuk och bekväm, även efter timmars användning. Gummiförstärkningarna vid häl och tå visade sig vara oumbärliga, särskilt när vi navigerade genom steniga områden eller när vi behövde extra grepp.

En unik och uppskattad funktion var remmen för justering över och runt vristen. Vid ett tillfälle var vi i särskilt utmanande vatten, och medan andra skor vi testat tidigare skulle ha glidit av, satt Hiko Surfer stadigt på foten.

Denna sko passar verkligen till många vattensporter, men vi märkte en liten nackdel: även om yttersulan var robust, var den inte så grovmönstrad som vi hade hoppats på. I extremt hala förhållanden, särskilt på leriga bredder, fann vi att skon kunde slinta lite.

Sammanfattningsvis rekommenderar vi Hiko Surfer Neoprensko till alla vattenentusiaster där ute. Den kombinerar funktionalitet med komfort på ett sätt som få andra skor kan matcha.

Fördelar

 • Värmande 3 mm neopren
 • Hög skaft design
 • Stabil justeringsrem
 • Lämplig för ett brett utbud av vattensporter

Nackdelar

 • Yttersulan kunde ha mer grovmönstring

6. Billiga men bra – Cressi Reef

Cressi Reef badskor

Se bästa priset

Under vår testperiod med Cressi Reef-badskor insåg vi snabbt att dessa skor är mer än bara ett praktiskt verktyg för stranden; de är en nödvändighet.

Oavsett om det handlade om soliga sommardagar vid havet eller kyliga vinterbad, erbjöd Cressi Reef ett imponerande skydd mot både kalla ytor och vassa föremål under vattnet.

Vid flera tillfällen där vi klivit på dolda stenar eller andra skarpa objekt under vattnet, kände vi knappt något tack vare skons robusta och greppvänliga yttersula i TPU. Denna sulans höga friktionskoefficient gjorde dessutom att vi kunde navigera på hala klippor och våta bryggor utan rädsla för att halka.

Men det är inte bara skons undersida som imponerade. Ovansidan, som består av ett elastiskt mesh-material, kändes bekvämt mot huden och tillät fötterna att andas. Detta var särskilt uppskattat under varmare dagar då fuktighet och värme kunde ha lett till obehag.

En annan särskild detalj som vi fann vara mycket funktionell var kardborrstängningssystemet på vristen.

Med det kunde vi enkelt justera skons passform efter vår egen komfort. Men, trots dess många fördelar, fann vi att kardborrstängningen, om den inte förseglades ordentligt, kunde skava mot huden.

Cressi Reef är en pålitlig följeslagare för alla dina vattenäventyr, från lugna dagar på stranden till adrenalinfyllda vattensporter.

Fördelar

 • Robust och halkfri yttersula
 • Andningsbart mesh-material
 • Anpassningsbart kardborrstängningssystem

Nackdelar

 • Kardborrstängning kan skava
 • Tar tid att torka helt
Hur vi utförde vårt test av badskor 2024

Hur vi utförde vårt test av badskor 2024

Att finna de bästa badskorna för säsongen är ingen enkel uppgift. Det kräver noggrannhet, kunskap och framförallt praktiska tester för att kunna avgöra vilka badskor som faktiskt står pall.

Under vår omfattande granskning utförde vi en rad tester, där allt ifrån miljön till utförandet var noga planerat. Vårt huvudsakliga mål? Att identifiera den sko som förtjänar titeln “bäst i test”. Här är en närmare titt på hur vi gick tillväga.

Uppställning för att säkerställa konsekvens

För att säkerställa att varje par badskor fick rättvisa förutsättningar, var upprättandet av en standardiserad testmiljö kritisk. Vi valde en blandning av terränger – allt från sandstränder till klippiga områden.

Detta för att efterlikna de mest frekventa miljöerna där man kan tänka sig att använda badskor. Temperatur och väderförhållanden hölls konsekventa genom att vi utförde testet under en och samma dag, under en tid då vädret var stabilt.

Vår metodik bakom testerna

Vi inledde med att köpa badskor från flera populära märken, inklusive både billiga badskor och något dyrare varianter. Denna bredd säkerställde att vi hade en representativ uppsättning för test. Varje sko genomgick sedan en rad tester:

 • Vandring på olika underlag för att bedöma komfort och slitstyrka.
 • Simning för att se hur skorna betedde sig under vatten.
 • En hårdhetstest där vi aktivt försökte utsätta skorna för tuff behandling. Med dessa tester hoppades vi kunna ge en helhetsbild av varje produkts prestanda.

Hur vi utförde varje test

När det kom till själva utförandet var detaljerna avgörande. Varje par testades inte mindre än fem gånger per scenario för att garantera att våra resultat var konsekventa.

Varje testsession tog ungefär 20 minuter, vilket gav oss tillräckligt med tid att verkligen sätta varje par på prov. Under dessa sessioner var vi uppmärksamma på allt ifrån hur badskor dam passade jämfört med badskor herr till hur tunna badskor kunde prestera under press.

Våra upplevelser och funderingar dokumenterades noggrant för att senare jämföra och dra slutsatser om vilket par som var bäst i test.

Analysering och utvärdering

Efter att ha samlat in en stor mängd data från våra tester, gick vi vidare till analysfasen. Vår utvärdering byggde på en kombination av kvantitativa data, som t.ex. hur länge varje par badskor höll under hårdhetstesten, samt kvalitativa observationer, som t.ex. hur skorna kändes vid användning.

Vi kategoriserade sedan skorna baserat på prestanda, komfort, och prisvärdhet. Det var också här vi märkte skillnaden mellan bra badskor och mindre lyckade modeller. Genom att jämföra varje pars styrkor och svagheter mot varandra kunde vi slutligen utse vilken produkt som förtjänade titeln “bäst i test”.

Hållbarhet över tid

Vi ville inte endast testa badskorna under korta perioder, utan även undersöka deras långvariga prestanda.

För detta ändamål satte vi igång ett långtidstest där vi använde varje par regelbundet över en period av tre månader. Vi fokuserade särskilt på tecken på slitage, som att sulan blev tunnare eller att materialet började nötas.

Särskilt uppmärksamhet gavs åt tunna badskor för att se hur de stod sig i längden. Detta hjälpte oss att få en bild av vilka badskor som faktiskt är en bra investering på lång sikt.

Säkerhetsaspekter och pålitlighet

Säkerhet är en av de viktigaste aspekterna när det kommer till badskor, särskilt eftersom de ofta används på halkiga och ojämna ytor.

Under vårt test var vi noga med att utvärdera varje pars grepp, stötdämpning och förmåga att stå emot vatten. Vi noterade också hur bra badskor dam, herr och barn hanterade oväntade situationer, som plötsliga förändringar i underlaget eller kontakt med skarpa föremål.

Genom denna noggranna granskning kunde vi avgöra vilka modeller som erbjöd bästa möjliga säkerhet, vilket var avgörande när vi skulle utse vår “bäst i test”-vinnare.

Tips inför användning av badskor

Tips inför användning av badskor

Badskor har blivit ett oumbärligt inslag i mångas sommarutrustning. Under vårt omfattande test av dessa skor insåg vi vikten av att förbereda sig korrekt för att få ut det mesta av dem.

Nedan följer några av de mest betydelsefulla tipsen vi identifierat för att du ska kunna njuta av de bästa badskorna på marknaden.

Storleken gör skillnaden

Ett av de första och mest grundläggande stegen är att säkerställa att du har rätt storlek. Under vårt test märkte vi hur personer som hade för stora eller för små skor inte kunde uppleva full komfort, oavsett om de hade det bäst i test-exemplaret eller inte. Rätt storlek minimerar risk för skav och ger optimal stabilitet.

Underlaget bestämmer skomaterialet

Beroende på vilket underlag du tänker använda dina badskor på, kan materialet spela en avgörande roll. Vid klippiga underlag upptäckte vi snabbt hur viktigt det var med tjockare sulor och robust material. Medan på mjukare underlag, som sand, var tunna badskor att föredra.

Anpassning efter aktivitet

När du använder badskor tillsammans med andra badkläder, som badbyxor eller en baddräkt, är det viktigt att tänka på skornas snitt och design.

Vissa modeller kan skava mot kanterna av badbyxorna eller kanten på en baddräkt. Under testet blev det uppenbart hur en felaktig kombination kunde påverka upplevelsen negativt.

Skydd för ögonen och fötterna

Att kombinera badskor med simglasögon kanske inte låter relevant, men tänk dig en situation där du simmar i grunda vatten och plötsligt trampar på något vass.

Om du har simglasögon på dig kan du lättare undvika att trampa på vassa föremål. Vårt test visade hur dessa två produkter kompletterade varandra på ett oväntat sätt.

Håll koll på temperaturen

Om du planerar att bege dig ut i kallare vatten, som till exempel under dykning, är det bra att investera i en våtdräkt.

Men hur fungerar badskor med våtdräkter? I vårt test upptäckte vi att vissa skor fungerade bättre med våtdräkter, medan andra gjorde det svårare att få på sig dräkten.

Avslutande tankar

Efter vårt omfattande test känner vi oss trygga med att ge följande råd till alla som funderar på att köpa badskor:

 • Välj rätt storlek.
 • Tänk på underlaget och skons material.
 • Anpassa skon efter aktivitet och klädsel.
 • Kombinera med andra vattenprylar, som simglasögon, för ökad säkerhet.
 • Var uppmärksam på vattentemperaturen och komplettera med våtdräkt vid behov.

Genom att följa dessa råd kommer du inte bara att njuta av dina badskor utan även att få ut det mesta av din tid i vatten. Och kom ihåg, den bästa produkten är inte alltid den dyraste, utan den som passar just dig och dina behov bäst.

Vanliga frågor om badskor 2024

Vanliga frågor om badskor 2024

Vad kostar det att köpa badskor?

Priset på badskor kan variera kraftigt beroende på märke, material och design. Generellt sett ligger priset mellan 100 kr till 1000 kr för kvalitativa modeller.

Var kan man köpa badskor?

Badskor kan köpas både online och i fysiska butiker. Dock rekommenderas att köpa online då utbudet oftast är större och det är enklare att jämföra priser och läsa recensioner.

Kan man simma med badskor?

Ja, man kan absolut simma med badskor. De är designade för att tåla vatten och ger extra grepp även under vattenytan.

Varför har man badskor?

Badskor används för att skydda fötterna från skarpa stenar, brännande sand och andra potentiella faror på stranden eller vid poolkanten. De erbjuder också bättre grepp på hala ytor och hjälper till att förhindra halkolyckor.

Källor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen